Buienradar Brabant

De Weijer Cabaretfestival Cameretten: de finalisten! • Science Battle • Lavinia Meijer

 
weijerlogo

VR15FEB CABARETFESTIVEL • CAMERETTEN    €17,50 (met 'n drankje) 

Vanavond! Het Cameretten Festival, dé cabaretkweekvijver van Nederland! Duizenden mensen zagen hier de eerste stappen van o.a. Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Daniël Arends. Een nieuwe lichting cabaretiers treedt in hun voetsporen. Kom keihard lachen en laat je verrassen door de drie festivalfavorieten van de 53e editie.

In de finale stonden dit jaar: Waterkonijnen, Chris Verlaan en Hassan el Rahaui.

De jury over Jury- en Publieksprijswinnaar Chris Verlaan: De jury vindt het knap hoe hij zijn autisme heeft verwerkt in Man in de Maak. Zijn voorstelling heeft een grote grapdichtheid en hij wisselt mooi af tussen verhaal en liedjes. Er zitten in het programma veel slimme vondsten en woordgrapjes.

WO20FEB  SCIENCE BATTLE                                                              €10,50

Jonge wetenschappers dagen elkaar uit op het podium. Ze leggen in tien minuten scherp en met humor uit hoe hun promotie-onderzoek in elkaar steekt en jij bepaalt wie dat het beste doet. Het is ten slotte een battle. Een avond tjokvol wetenschapswaardigheden, humor en leuke feitjes!
Deze editie: Xanthe van Dierendonck (Wageningen University), Ruben Van Helden (Universiteit Leiden), Ward van Helmond (TU Delft, Hogeschool Amsterdam) en Eduard Schmidt (Universiteit Leiden).   
Naast de pitches van de vier promovendi wordt de avond vakkundig aan elkaar gepraat door allesweter René Broeders en hij stelt je natuurlijk ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op wetenschapsgebied. 

Ook deze editie van Science Battle wordt mogelijk door sponsoring van Marel Poultry & de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg, als een bijdrage aan het kennisnetwerk in de regio. De show is daarom voor middelbare scholieren gratis toegankelijk! 

VR22FEB    
HERMAN WISSINK
GELDERLANDER NIEUWSCAFÉ


Iedere maand op vrijdagmiddag worden er tussen 17:00 en 18:00 uur steeds andere gasten aan de tand gevoeld door journalist Herman Wissink van De Gelderlander.
Voor de onderwerpen van deze editie hou je de krant van volgende week dus vooral goed in de gaten.

De perfecte gelegenheid voor die welverdiende vrijdagmiddagborrel en dan ben je meteen weer helemaal op de hoogte van alle nieuwtjes!


Meer weten? Dan klik je hier
VR22FEB   €19,50 (met 'n drankje)
LAVINIA MEIJER

UNTITLED 1

Harpiste Lavinia Meijer geeft concerten van Carré tot Zuid-Korea en van de Berliner Philharmonie tot Carnegie Hall. Ze is zonder twijfel een van de belangrijkste en spannendste musici van onze tijd. Als vermaard artiest, met een wereldwijd bereik, won ze talrijke prijzen (waaronder een Edison in 2012), maakte ze verschillende albums die de gouden status kregen en een platinum album met stukken van de Amerikaanse componist Philip Glass.

Meer weten? Dan klik je hier. 
 
 

De Weijer Zondag 24 februari: So Docu! Documentairefestival

SO DOCU! DOCUMENTAIRFESTIVAL                       

Jawél, wegens succes herhaald: de derde editie van het So Docu! documentairefestival op zondag 24 februari! Een selectie van de beste internationale documentaires op één dag. 

Hoewel het absoluut mogelijk is om een los ticket te kopen voor de documentaires, à €7,50 nodigen we je natuurlijk vooral uit om je volledig onder te dompelen in de speciaal door ons Filmhuis geselecteerde docu's.
Daarvoor hebben we een arrangement inclusief lunch en borrel samengesteld. Hoef je lekker nergens meer aan te denken. 

Programma:
11:00 Kabul, City in the Wind (selectie van SOB)
12:30 Lunchpauze 
13:30 Het wonder van Le Petit Prince
15:15 Plaspauze
15:45 Heartbound 
17:45 Piet’s borreluurtje 

So Docu! Komt tot stand in samenwerking met BiblioPlus en Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer (SOB). 

KABUL, CITY IN THE WIND
Aboozar Amani 
(86 min.) 

Evenals het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA) opent So Docu! met de prachtige documentaire Kabul, City in the Wind. Dit is tevens de selectie van Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. De docu geeft een bijzondere kijk in het regelmatig door aanslagen getroffen Kabul. 

Deze film van regisseur Aboozar Amani volgt Abas, die onvervaard en altijd op zoek naar passagiers zijn gammele bus door de chaos heen stuurt. 
Verderop in dezelfde grauwe, in een permanente stofwolk gehulde stad worden de jonge tiener Afshin en zijn kleine broertje Benjamin door hun vader, een ex-militair, meegenomen naar een gedenkplaats met portretten van bomslachtoffers. Als zijn vader om veiligheidsredenen naar Iran vertrekt, is Afshin plotseling het hoofd van de familie.

In zijn eerste lange documentaire volgt Aboozar Amini in losse stijl afwisselend de buschauffeur en de twee broertjes. Thuis met zijn kinderen heeft Abas plezier, maar verder is geluk schaars. Zijn bus raakt defect en schuldeisers zeuren aan zijn hoofd. Om zijn narigheid te vergeten zingt hij een lied en rookt hij zijn hasj. Afshin en Benjamin doen hun best hun vader niet teleur te stellen en nemen hun taken in en om het huis bijzonder serieus. Tussen deze impressies van het leven in Kabul laat Amini zijn hoofdpersonen rechtstreeks in de camera vertellen over hun zorgen en wat ze gedroomd hebben – de Afghaanse nachtmerrie is nooit ver weg.

De kracht van de film zijn de drie aandoenlijke hoofdfiguren die de regisseur heeft gevonden en mag volgen.
NRC ★★★★

Innemende documentaire. 
Volkskrant ★★★★

Film over de enorme levenskracht van zijn hoofdpersonen.
Trouw ★★★★

Wat die permanente dreiging en onzekerheid met mensen doet, maakt Kabul, City in the Wind hartverscheurend duidelijk.
Het Parool

HET WONDER VAN LE PETIT PRINCE
Marjoleine Boonstra  
(89min.) 

Na de lunch draaien we Het wonder van Le Petit Prince, in regie van Marjoleine Boonstra. Na de Bijbel is Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry het meest vertaalde boek ter wereld. Er zijn inmiddels versies in meer dan 375 talen. Waarom kiezen mensen wereldwijd juist dit boek om hun bedreigde talen en culturen in leven te houden? 

Vanuit het nachtelijke hemelruim, waar de kleine prins op zijn ster naar ons lacht en waar piloot en schrijver De Saint-Exupéry zich het meest thuis voelde, landt deze film bij vier bezielde vertalers van ‘De kleine prins’. 

In Het wonder van Le Petit Prince reist Marjoleine Boonstra naar de personen die dit kleine meesterwerk uit het Frans hebben omgezet in het Tibetaans, Tamazight (Noord-Afrika), Sámi (het noorden van Finland en Scandinavië) of Nawat (El Salvador) – stuk voor stuk bedreigde talen. 
Gepassioneerde taalvorsers, docenten en vertalers vertellen hoe de observaties van het buitenaardse prinsje op aarde in hun cultuur gelezen en geïnterpreteerd worden. Ze praten over de eerste keer dat ze het boek lazen en uiteraard ook over hun linguïstische problemen. Hoe vertaal je ‘waterkraan’ als daar in jouw wereld geen woord voor bestaat?

Vanuit deze originele invalshoek worden in een mooie, kalme cinematografie persoonlijke verhalen verteld. Het wonder van Le Petit Prince is een inspirerend, menselijke documentaire, waarin je de wijsheid van De Kleine Prins weerspiegelt ziet. 

HEARTBOUND 
Janus Metz
(91 min)

De laatste film die er wordt gedraaid Heartbound. In noordelijk Jutland leven ruim negenhonderd Thaise vrouwen die getrouwd zijn met Denen. De bekroonde regisseur Janus Metz en zijn vrouw, de antropologe Sine Plambech, volgden tien jaar lang vier van deze Thais-Deense stellen. Het resultaat is een intieme en aangrijpende documentaire over liefde en romantiek, dromen en tegenslagen, leven en dood en wat het begrip familie in diverse culturen inhoudt.

Prachtige intieme documentaire.
Trouw ★★★★

Heartbound blinkt uit in zorgvuldige observaties, een open, nooit veroordelende blik en respect voor zowel het Thaise als Deense perspectief.
De Volkskrant ★★★★

Niemand volgde die stille migratie zo langdurig, empathisch en vrij van moralisme als de Deense cineast Janus Metz en zijn echtgenote, de antropoloog Sine Plambech.
NRC ​★★★★

Een liefdevolle, intieme film die alle makkelijke oordelen die je vooraf over dit soort gearrangeerde huwelijken zou kunnen hebben onderuit haalt.
De Groene Amsterdammer

Een indrukwekkend project, dat resulteert in een intieme film. 
De Filmkrant

Voor deze editie van So Docu! Hebben we professioneel filmliefhebber Ruud Vos (35) bereid gevonden om de documentaires voor je in te leiden. Ruud is ‘een wandelende filmdatabase’. Voor de lokale tv in Nijmegen presenteerde hij twee jaar lang het bioscoopprogramma Cinimma. Geregeld leidt Ruud films in bij Arthouse LUX Nijmegen of is hij gespreksleider bij een speciale voorstelling. 

BiblioPlus zet zich in voor extra verdieping bij het documentaireprogramma, het zal je dan ook niet verbazen dat de inleidingen van Ruud Vos je speciaal door hen worden aangeboden.

Schouwburg Cuijk | Zo wordt theater een echt avondje uit

Schouwburg Cuijk
TheaterNieuws van Schouwburg Cuijk
schouwburgcuijk.nl | 0485 314 344

Koning Winter laat zijn gezicht zien, maar bij ons is het warm en gezellig! En, we proberen het nog gezelliger te maken. Zo hebben we de komende maanden een aantal keren livemuziek na een voorstelling. Ga dus zeker niet direct naar huis, maar blijf nog wat drinken en napraten. Wie weet treft u een van de artiesten in ons TheaterCafe.
U bent van harte welkom!

Hartelijke groet,

Babette Pul
PR & Marketing

Geniet van de warme stem van Edsilia Rombley | vr 25 jan

Een heerlijke relaxte avond in een jazzclub-achtige sfeer. Dat is wat Edsilia Rombley haar publiek belooft met The Piano Ballads & More. Net als in haar vorige show wisselt Rombley haar muziek af met verhalen. “De vorige keer vertelde ik over het moederschap en hoe ik en andere ouders de ballen hoog proberen te houden. Nu ben ik veertig en horen daar weer andere verhalen bij, maar het wordt geen zware avond hoor. Wel een bijzondere.” Klik hier voor een voorproefje.

Wilt u kans maken op het nieuwste album The Piano Ballads Vol. 2? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We verloten de cd onder alle inzenders (met een geldig toegangskaartje). De winnaar krijgt persoonlijk bericht via e-mail.

Informatie & Kaarten

Cuijkse versie van Meastro voor herhaling vatbaar

In een nagenoeg uitverkochte grote zaal is de Cuijkse Marleen Kuipers-Smit afgelopen zondag de eerste Maestro van Cuijk geworden. Volgens de organisatie is de lokale variant van het populaire televisieprogramma zeker voor herhaling vatbaar. Marleen liet de Harmonie GID Cuijk muziek uit de film Frozen spelen en een medley van nummers van Amy Winehouse. Haar medekandidaten Jos Janssen en Martijn Willems eindigden op een gedeelde tweede plaats.

Made in Cuijk: de nieuwe show van Frank Boeijen | vr 1 feb

Hij is inmiddels vaste gast en ook dit jaar ontvangen wij hem graag. Samen met zijn band bivakkeert hij bijna een week lang in onze schouwburg. Op ons podium krijgt de Theatertour 2019 zijn definitieve vorm met een feestelijke première op vrijdag 1 februari. Deze pionier in de Nederlandse popmuziek laveert met het grootste gemak door zijn omvangrijke oeuvre om u keer op keer te verrassen. De kans is groot dat u Frank na afloop in ons TheaterCafe treft!

Informatie & Kaarten

Avondje theater nog gezelliger met muzikale nazit

Wellicht kent u haar al: singersongwriter Jori van Gemert uit Cuijk. Op 19 februari, 10 en 11 april trakteert zij na afloop van de voorstellingen bezoekers van het TheaterCafe op sfeervolle covers. Aankomende donderdag na Brigitte Kaandorp is het de beurt aan singersongwriter Collin Hoeve. De Nijmegenaar gooit momenteel hoge ogen bij het tv-programma The Voice of Holland. Hoeve wisselt covers af met eigen werk, waarmee hij flink aan de weg timmert.

Topacteur Pierre Bokma opnieuw te gast in Cuijk | wo 6 feb

Voor de tweede keer dit seizoen is top acteur Pierre Bokma onze gast. Schitterde hij eerder met Kees Prins in Een man een man, deze keer komt hij met De Verleiders, onder wie Victor Löw. Het gezelschap stond twee jaar geleden op Lowlands met de voorstelling Door De Bank Genomen. Deze keer richten De Verleiders hun vlijmscherpe pijlen  op de handelaren in big data. De Facebooks, Apples, Googles en Übers van deze wereld. Iedereen heeft geheimen! Bekijk hier de trailer.

Informatie & Kaarten

Karin Bloemen haalt de bezem door haar huis | vr 15 feb

Neemt u na afloop van deze ouderwets rijke Bloemen-show de schoenen van Karin Bloemen mee maar huis? Zou zomaar eens kunnen want Karin haalt letterlijk de bezem door haar huis. Elke avond verloot de comédienne persoonlijke spullen onder het publiek. Bereid u verder voor op dierbare oude en nieuwe liedjes, hilarische typetjes, onvoorspelbare conferences en dat alles in een prachtig decor.
Souvenirs van een vakvrouw.

Informatie & Kaarten

Agenda
cabaret
do 24-1 20:15 Brigitte Kaandorp
do 7-2 20:15 Pieter Derks
do 14-2 20:15 René van Meurs
vr 15-2 20:15 Karin Bloemen
do 21-2 20:15 Eva Crutzen
dans/ballet
wo 20-2 20:15 Backbone
jeugd/familie
za 26-1 20:15 Schuld (12+)
za 2-2 19:30 Het Rariteitenkabinet
zo 3-2 11:00 Het Rariteitenkabinet
zo 3-2 14:00 Het Rariteitenkabinet
vr 22-2 19:30 Alone@Home (8+)
klassiek
do 14-2 20:15 Holland Baroque
musical
za 26-1 20:15 Schuld (12+)
muziek
vr 25-1 20:15 Edsilia Rombley
vr 1-2 20:15 Frank Boeijen
do 14-2 20:15 Holland Baroque
vr 15-2 20:15 Karin Bloemen
za 23-2 20:15 The Simon & Garfunkel Story (reprise)
show
di 29-1 19:00 Faulty Towers
wo 30-1 19:00 Faulty Towers
special
di 29-1 19:00 Faulty Towers
wo 30-1 19:00 Faulty Towers
za 2-2 19:30 Het Rariteitenkabinet
zo 3-2 11:00 Het Rariteitenkabinet
zo 3-2 14:00 Het Rariteitenkabinet
theatercollege
wo 13-2 20:15 Wim Anker
toneel
wo 6-2 20:15 De Verleiders (try-out)
di 19-2 20:15 Laten we eerlijk zijn
vr 22-2 19:30 Alone@Home (8+)
Facebook   Twitter   Instagram

Theater De Lievekamp Top 2000 Live | Nationaal Theaterweekend | The Sleeping Beauty

In dit nieuws:

Herbeleef de Top 2000 live!
• Familievoorstelling Tom’s Magische Speelgoedwinkel

Nederlandse première van Woodstock The Story
Theater voor een tientje in het Nationaal Theaterweekend!
Februari-tip: The Sleeping Beauty

Geachte theaterliefhebber,

De feestdagen zijn weer voorbij en een koude, grijze maand staat voor de deur. Maar niet getreurd: we hebben weer vele mooie producties voor u in petto. Begin het jaar goed bij ons in het theater!


Vrijdag 11 januari
Grote Zaal | 20.15 uur
Herbeleef de Top 2000 live!

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat de Top 2000 helaas alweer voorbij is. Krijgt u geen genoeg van de lijst der lijsten? Op vrijdag 11 januari speelt de Top 2000 liveband een setlist vol herkenbare klassiekers, eendagsvliegen en vergeten pareltjes. Nummers van o.a. Adele, Bruce Springsteen en Ed Sheeran komen voorbij in de nieuwe show ‘Fire’. Dat wordt uit volle borst meezingen tijdens een feestje waar de vonken van afspatten!


Meer informatie / reserveren


Zondag 13 januari
Grote Zaal | 14.00
Familiemusical Tom’s Magische Speelgoedwinkel

Op zondagmiddag 13 januari wordt de Grote Zaal omgetoverd tot speelgoedwinkel! Ga mee op avontuur met Tom. Iedere avond als de lichten doven en de klok slaat, ziet Tom hoe de winkel op magische wijze tot leven komt. Samen met zijn beste vriend en superheld Hercules beleeft hij grandioze avonturen. Maar het gevaar ligt op de loer… Tom zal al zijn krachten moeten gebruiken om zijn ‘thuis’ te redden en de wereld te laten zien dat hij een superheld is. Een kleurrijke en avontuurlijke familiemusical voor het hele gezin!

Tip: Na afloop vindt er een Meet & Greet plaats in onze foyer!


Meer informatie / reserveren
Nationaal Theaterweekend 2019

Vrijdag 25 januari
Zaterdag 26 januari
Zondag 27 januari
Grote Zaal | Rabo Zaal

Van vrijdag 25 t/m zondag 27 januari vindt het Nationaal Theaterweekend in De Lievekamp plaats! Theater voor een Tientje, dat wil toch niemand missen?

De Lievekamp presenteert o.a. cabaretier René van Meurs (vrijdag 25 januari) de Nederlandse première van Rob & Emiel met hun verrassende voorstelling ‘Onderweg’ (zaterdag 26 januari) en maar liefst twee voorstellingen van de Efteling familiemusical de Sprookjessprokkelaar (zondag 27 januari)! Verder vinden er op zaterdag 26 januari gratis rondleidingen plaats. Ontdek ons theater tijdens het Nationaal Theaterweekend!

Tip: Op zondag wordt er deze keer een speciaal Kids Paradijs geopend in de Rabo Zaal, met o.a. een springkussen, speelhoek en knutselhoek!


Meer informatie / reserveren


Zaterdag 12 januari
Grote Zaal | 20.15 uur
Woodstock The Story

Herbeleef het gevoel van flower power en hippies op zaterdag 12 januari tijdens de Nederlandse première van Woodstock the Story. Met een combinatie van muziek, videobeelden en presentatie in ‘Woodstock The Story’ vieren we deze avond de 50e verjaardag van het meest legendarische festival ooit georganiseerd. Met muziek van o.a. The Who, Santana, Joe Cocker, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Crosby Stills & Nash en CCR.


Meer informatie / reserveren


Zaterdag 12 januari
Dinsdag 29 januari
Rabo Zaal | 20.15 uur

Donderdag 24 januari 2019
Grote Zaal | 20.15 uur
Talent uit The Voice in De Lievekamp!

Jim van der Zee
Op zaterdag 12 januari (uitverkocht) en dinsdag 29 januari (extra concert) laat The Voice of Holland-winnaar Jim van der Zee een avond lang zien en horen waarom zijn voorkeur bij de soul, jazz en folk ligt. Naast de covers waarmee hij op televisie tienen scoorde, brengt hij met zijn warme stem ook songs van zijn nieuwe album.

Jordan Roy | Tribute to George Michael
Zanger en entertainer Jordan Roy brengt op donderdag 24 januari een eerbetoon aan de muzikale popheld George Michael. Naast solowerk komen ook hits uit het repertoire van Wham! voorbij, dus leun achterover en geniet!


Meer informatie & tickets | Jim van der Zee


Meer informatie & tickets | Tribute to George Michael

Judas

Dinsdag 29 januari
Woensdag 30 januari
Grote Zaal | 20.15 uur

Vier sterren – AD: "In de (voortreffelijke) bewerking van Sophie Kassies speelt de cast bewonderenswaardige en geloofwaardige rollen."

Op dinsdag 29 en woensdag 30 januari wordt het verhaal van Astrid Holleeder verteld in de theaterthriller Judas. Een aangrijpende voorstelling die laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst. En hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren. Met o.a. Renée Fokker (Astrid Holleeder) Eva van de Wijdeven (de dochter van Astrid) in de hoofdrollen. Astrid Holleeder werkte actief mee aan de totstandkoming van deze absolute must-see. Een fascinerend verslag van een vrouw die zich uiteindelijk verzet tegen haar angst en haar eigen broer verraadt...

Tip: Voorafgaand aan de voorstelling vindt er om 19.15 uur een gratis inleiding plaats.


Meer informatie / reserveren


Donderdag 17 januari
Vrijdag 18 januari
Grote Zaal | 20.15 uur
Musical Expeditie Eiland

De makers van de succesvolle musical Vamos hebben de smaak te pakken en brengen op donderdag 17 en vrijdag 18 januari de musical ‘Expeditie Eiland’ naar De Lievekamp! Een komische en tevens spannende musical met een vette knipoog naar ‘Expeditie Robinson’. Drie verschillende gezinnen hebben zich opgegeven voor ‘Expeditie Eiland’ met slechts één doel: de grote hoofdprijs winnen. Als de verschillende beproevingen zo bizar worden dat niemand zijn leven nog zeker is, vliegt alles uit de bocht. Hoe lang kan de presentator de regie houden over het spel? Met o.a. Jelka van Houten, Ferry Doedens en Lone van Roosendaal. Dat wordt gegarandeerd lachen, gieren, brullen!


Meer informatie / reserveren


Vrijdag 1 februari
Grote Zaal | 19.00 uur
Februari-tip: The Sleeping Beauty

Het ballet ‘The Sleeping Beauty’, met muziek van de beroemde componist Tsjaikovski, is één van de mooiste klassieke balletten uit de ballethistorie, opgevoerd op vrijdag 1 februari in de Grote Zaal van De Lievekamp. Een romantisch verhaal over de Prinses Aurora, die zich op haar 16e verjaardag aan de spoel van het spinnenwiel prikt en vervolgens honderd jaar slaapt, tot een prins haar wakker kust. The Sleeping Beauty wordt een balletfeest vol feeën, dorpsmeisjes, boerenjongens, prinsen en prinsessen. Prachtige kostuums, sfeervolle belichting en kleurrijke decors; bezoekers gaan een sprookjesachtige avond tegemoet!

Tip 1: In het bezit van een CJP- school- of studentenpas? Bezoek deze voorstelling met korting!

Tip 2: Om 17.00 uur vindt er een gratis toegankelijke balletrepetitie en warming-up plaats!


Meer informatie / reserveren

.

Schouwburg Cuijk Vier de feestdagen met theater

Schouwburg Cuijk
TheaterNieuws van Schouwburg Cuijk
schouwburgcuijk.nl | 0485 314 344
 

Tien, negen, acht, zeven, zes, vijf, vier, drie, twee, een….

Nee, zover is het nog niet, laten we eerst nog feest vieren. De magie van kerst en een nieuw jaar samen beleven. Hoe? Met theater!

Kerst is magisch, net als theater. Je beleeft het samen met familie, vrienden, buren. Je deelt een verwachting, spanning, verwondering, ontroering en plezier. En we hebben deze dagen een heerlijk kerstmenu voor u.

Als voorgerecht serveren we het sfeervolle kerstconcert Wien bleibt Wien. Geniet met de hele familie op tweede kerstdag van het hoofdgerecht, de Efteling musical Sprookjessprokkelaar. Als nagerecht geniet u van een wel heel bijzonder nieuwjaarsconcert van de Gregorian Voices uit Bulgarije.

Wij wensen u alvast magische kerstdagen en hopen u ook in 2019 weer als onze gast te mogen ontvangen.

Hartelijke groet,

Babette Pul
PR & Marketing

Nostalgisch kerstgevoel met Weense pareltjes

Geniet zondag 23 december van het prachtige kerstconcert Wien bleibt Wien. Met een prachtig decor in kerstsfeer is het podium voor het virtuoze Habsburgs Strauss Orkest, drie topzangers, onder wie de Brabantse sopraan Wilma Bierens, de ongekroonde operettekoningin, en dansers van het Charkov Staats Ballet. Natuurlijk ontbreekt ook de Radetzky Mars niet en, meezingen mag.

Sprookjesachtige musical voor de hele familie

Traditiegetrouw pakken we op Tweede Kerstdag uit met maar liefst twee matineevoorstellingen van Sprookjessprokkelaar, de musical. De sfeervolle Efteling productie over een verborgen sprookjesbibliotheek is geschikt voor de hele familie (6+). We verheugen ons erop tweede kerstdag met u te mogen vieren. Neem vooral uw kinderen en kleinkinderen mee.

Wegens grote belangstelling extra nieuwjaarsconcert

Kom voor een wel heel bijzonder nieuwjaarsconcert zondagavond 6 januari naar de St. Martinuskerk in Cuijk. Gekleed in traditionele monnikshabijten treden hier The Gregorian Voices op. Dit achtkoppige koor uit Bulgarije neemt je mee in een mystieke sfeer van traditionele kerkmuziek tot klassieke popnummers in Gregoriaanse stijl. Het concert eerder die middag was binnen een mum van tijd uitverkocht dus wacht niet te lang!

OG3NE met SWEET HARMONY TOUR terug in Cuijk

De drie zussen met de gouden keeltjes komen 19 oktober 2019 terug naar Cuijk met een gloednieuwe show. OG3NE kondigde onlangs hun nieuwe theatertour SWEET HARMONY TOUR aan, waarmee zij vanaf seizoen 2019/2020 met hun eigen live-band in 60 theaters te zien zijn. Met hun vorige show trok het trio maar liefst 100 volle zalen, waaronder in Cuijk, en ook dit jaar hebben ze maar liefst tien uitverkochte kerstshows. De kaartverkoop is inmiddels begonnen via onze website.

De feestdagen ontvluchten? Welkom!

Heeft u helemaal niks met de feestdagen en bent u blij als ze voorbij zijn? Ook aan u hebben we gedacht. Verzet de zinnen met Flairck (za 22/12), Tania Kross (za 29/12) of Tineke Schouten (vr 4/1, let op: de kaarten gaan hard!).

Gewijzigde openingstijden kassa

Tussen kerst en oud en nieuw, van 24 december tot en met 1 januari, is onze kassa gesloten en is het bespreekbureau telefonisch niet bereikbaar. Kaarten bestelt u eenvoudig via onze website.

Agenda
cabaret
vr 4-1 20:15 Tineke Schouten
di 8-1 20:15 GEANNULEERD | Ali B
do 10-1 20:15 Enge Buren
do 24-1 20:15 Brigitte Kaandorp
dans/ballet
di 15-1 19:30 Het Zwanenmeer (7+)
jazz
zo 20-1 15:30 Hermine Deurloo & Mike Boddé
jeugd/familie
wo 26-12 13:30 Sprookjessprokkelaar de musical (6+)
wo 26-12 16:00 Sprookjessprokkelaar de musical (6+)
za 26-1 20:15 Schuld (12+)
klassiek
zo 13-1 11:00 Dolle Diva
di 15-1 19:30 Het Zwanenmeer (7+)
literair
di 22-1 20:15 Jan Siebelink
musical
wo 26-12 13:30 Sprookjessprokkelaar de musical (6+)
wo 26-12 16:00 Sprookjessprokkelaar de musical (6+)
za 26-1 20:15 Schuld (12+)
muziek
za 29-12 20:15 Tania Kross
zo 6-1 16:00 The Gregorian Voices
zo 6-1 20:15 The Gregorian Voices
do 10-1 20:15 Enge Buren
za 12-1 20:15 Motel Westcoast (try-out)
zo 13-1 11:00 Dolle Diva
zo 20-1 15:30 Hermine Deurloo & Mike Boddé
zo 20-1 19:00 Maestro-concert | Harmonie Gaudete in Domino
vr 25-1 20:15 Edsilia Rombley
show
vr 4-1 20:15 Tineke Schouten
di 29-1 19:00 Faulty Towers
wo 30-1 19:00 Faulty Towers
special
di 29-1 19:00 Faulty Towers
wo 30-1 19:00 Faulty Towers
toneel
vr 18-1 20:15 Judas
za 19-1 20:15 Judas
Facebook   Twitter   Instagram

De Weijer | Laatste kaarten voor Joop Visser! • Donderdag Filmhuis • ZOUTMUS

weijerlogo

VR14DEC  ZOUTMUS                                                 €18,50 (met 'n drankje)

Na drie jaar succesvol knallen op De Parade komt ‘t komisch muziekspektakel Zoutmus eindelijk naar de theaters en vrijdag zijn ze bij ons! Zoutmus is én muziek én theater. Niet verwonderlijk dat hun inspiratiebronnen uiteenlopen van Led Zeppelin tot Jiskefet, van Sly and the Family Stone tot Hans Teeuwen en Henry van Loon. 
In Kuikens van Beton schieten ze dan ook moeiteloos van een retestrakke funkband naar een droogkomische deurscène. Geen verhaal. Geen rode draad. Geen boodschap. Wel het tasje van Ruth.

“Grappig, origineel en totaal verwarrend.”
“Een fascinerende ervaring.”
“Waag de gok en stap het absurde universum van Zoutmus binnen.”
De Volkskrant ★★★★

DO13DEC FILMHUIS • THE INSULT                           € 8,50 (met 'n drankje)

In The Insult leidt een onbenullig incident tot een grote rechtszaak tussen een Libanese christen en een Palestijnse aannemer. De film is met verschillende Publieksprijzen internationaal helemaal door het publiek omarmd. Kamel El Basha won op het filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Acteur en The Insult stond dit jaar op de shortlist van de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

"Ruzie maken en beledigen wordt in The Insult haast tot kunst verheven, maar toch is het een liefdevol portret van het leven in Libanon"
De Volkskrant ★★★★

"Het verschil tussen dader en slachtoffer verdwijnt, de deprimerende situatie waarin beide zich bevinden is alles dat over blijft."
Cinemagazine ★★★★

"De spannende Libanese Oscarkandidaat"
Trouw ★★★★

VR21DEC
NIEUWSCAFÉ
vrije entree 


Let op! Het Nieuwscafé is een week vervroegd, naar 21 december. Herman Wissink heeft weer geweldige gasten, hou daarvoor de krant in de smiezen. 
De perfecte gelegenheid voor die welverdiende vrijdagmiddagborrel en dan ben je meteen weer helemaal op de hoogte van alle nieuwtjes!Meer weten? Dan klik je hier
ZO27DEC
JOOP VISSER JESSICA V. NOORD

€16,00 (laatste kaarten)

De legendarische Joop Visser werd in de jaren '60 razend populair onder de naam Jaap Fischer. Hij bracht meer dan tien albums uit en de laatste veertien jaar speelt hij samen met de onnavolgbare Jessica Van Noord. 
Het oeuvre van het duo is scherp, grappig en bijzonder kritisch voor mistoestanden in maatschappij, politiek, economie en media. 

Meer weten? Dan klik je hier. 

De Weijer | Leons Comedy Club • Leon van der Zanden • Wetenschapsweek • Orkater met Kill all Kids

weijerlogo

DO15NOV  LEONS COMEDY CLUB                                                     € 16,00

Leon van der Zanden nodigt je morgen uit voor ‘n avond rasechte, rauwe, rake, recht voor z’n rape stand-up comedy in onze theaterzaal. Of beter gezegd: theaterclub, want de setting is nonchalant, met mogelijkerwijs een drankje op tafel, zoals dat hoort bij stand-up comedy. 

Nu hebben we deze avond natuurlijk al hoge verwachtingen van ons Leon als gastheer, maar hij neemt ook nog drie comedy collega’s mee. Een mooie mix van bekende namen en knisperend talent, pas bekend te maken op de avond zelf. Want hé, het moet wel spannend blijven. 

Publieksreacties op onze Facebookpagina na de eerste Comedy Club in het buitentheater afgelopen juni: 

"Tranen gelachen !"

"Top avond gehad, had ik nodig. Bedankt!​"

"Ik heb genoten."

WO21NOV  SCIENCE BATTLE                                                              € 10,00

Jonge wetenschappers dagen elkaar uit op het podium. Ze leggen in tien minuten scherp en met humor uit hoe hun promotie-onderzoek in elkaar steekt en jij bepaalt wie dat het beste doet. Het is ten slotte een battle. Een avond tjokvol wetenschapswaardigheden, humor en leuke feitjes! 

Naast de pitches van de vier promovendi wordt de avond vakkundig aan elkaar gepraat door allesweter René Broeders en hij stelt je natuurlijk ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Het hele programma staat online en is weer helemaal wetenswaardig! 

PS voor leergierigen tot 21 jaar is de Science Battle gratis te bezoeken, mogelijk door sponsoring van Marel Poultry & de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg. 

DO22NOV MUZIEKTHEATER
KILL ALL KIDS 
€18,50 inclusief drankje


In coproductie met Orkater maakte iona&rineke: Kill All Kids! Ze nemen het publiek mee de toekomst in en onderzoeken de rol die onze soort, de mens, daarin speelt. Geïnspireerd op gesprekken met preppers, fanatiekelingen die noodvoorraden inslaan en koste wat kost willen overleven, kiezen iona&rineke ervoor om juist een ode te brengen aan het niet-bestaan.

Componist Frank Wienk (BINKBEATS) creëert hierbij een eigen geluidslaboratorium. 

Meer weten? Dan klik je hier
21TM28NOV
WETENSCHAPSWEEK

i.s.m. Biblioplus 

In samenwerking met de ambitieuzelingen van Science Battle, InScience en VPRO Tegenlicht Meet-up, presenteren we met tromgeroffel en gepaste trots 

DE WETENSCHAPSWEEK

Vier geweldig interessante activiteiten, voor de nieuwsgierige mens. 

Alle info vind je op www.biblioplus.nl/wetenschapsweek, dus...

Meer weten? Dan klik je hier. 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook