Buienradar Brabant

Theater De Lievekamp | Theo Maassen bijgeboekt!

In dit nieuws onder andere:

Bijgeboekt: Theo Maassen
• Gratis loterij Jubileumweekend

Gratis naar cabareteske pubquiz!

Maandag 25 maart 2019
Grote Zaal
Bijgeboekt:
Theo Maassen – Situatie gewijzigd


Groot nieuws, want op maandag 25 maart komt cabaretier Theo Maassen weer naar Oss! Morgen, donderdag 20 september, vanaf 12.00 uur start de kaartverkoop, uitsluitend via de website. Telefonische reservering of kaartverkoop via de Theaterkassa is helaas niet mogelijk. Er kunnen maximaal 4 tickets per adres worden besteld.

In zijn tiende solovoorstelling beklimt Theo Maassen wederom de bühne en laat zijn gedachten daar de vrije loop. Een ongemakkelijke, maar hilarische monoloog over de opkomst en ondergang van de witte man. Situatie gewijzigd is een spijtbetuiging, een pleidooi, een ode, een donderspeech, een klaagzang, een smeekbede, een schreeuw om aandacht, maar op de keper beschouwd is het toch vooral een laatste stuiptrekking… Een avond Theo Maassen, dat wilt u toch niet missen?


Meer informatie / reserveren

Zaterdag 22 september 2018
Zondag 23 september 2018
Buitenpodium
Gratis loterij Jubileumweekend

Voor wie nét naast de kaarten voor de Backstage Comedy Tour of Crazy Piano’s greep, niet getreurd. Tijdens het Jubileumweekend op zaterdag 22 en zondag 23 september deelt De Lievekamp nogmaals GRATIS kaarten uit! Deze keer in de vorm van een loterij en gaat het om kaarten voor verschillende voorstellingen uit het hele theaterseizoen. Er zijn kaarten voor musicals als Evita en Expeditie Eiland, voor de toneelthriller Judas, de kerstshow van de familie Kazàn, de voorstelling van harpist Remy van Kesteren en een spetterende show van de Wereldbänd.

Beide dagen start de loterij om 12.00 uur, dus wees er op tijd bij en maak kans!


Meer informatie / reserveren
Gratis naar cabareteske pubquiz!

Zaterdag 22 september 2018
Rabo Zaal
Quiz-liefhebbers opgelet! Tijdens het aankomend jubileumweekend organiseert De Lievekamp op zaterdagavond 22 september de enige echte (gratis) Lievekamp Theaterpubquiz! De presentatie van deze pubquiz is in handen van cabaretier Leon van der Zanden. Hij zal de teams met de nodige kwinkslagen door de avond heen loodsen, met Mark van de Veerdonk als zijn sidekick. Dé ultieme kans om uw kennis te testen op theatergebied. Er is nog plaats voor enkele teams, dus geef uzelf en uw teamgenoten snel op!


Meer informatie / reserveren


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om u af te melden. U ontvangt dan niet langer onze nieuwsbrief.
U bent geabonneerd met dit e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het e-mailmagazine van theater De Lievekamp wordt verzorgd door Brainwaves.
.

Theater De Lievekamp | Onze deuren zijn weer geopend!

In deze nieuwsbrief onder andere:

Bijgeboekt: Dr. Prof. Erik Scherder
• Theatermaker in hart en nieren: Herman van Veen

Vurig muziekspektakel van Nederlands Blazers Ensemble
Golden Ticket: win een jaar lang gratis Lievekamp!
Succesvolle voorstelling van Enge Buren: Vreemde Vogels


Geachte theaterliefhebber,

Met geslaagde voorstellingen van onder andere Arjen Lubach en Hans Klok hebben we ons jubileumseizoen succesvol ingeluid. Het belooft een prachtig theaterseizoen te worden; speciaal voor u hebben we alvast een aantal parels van de komende tijd op een rijtje gezet. Welkom in ons theater!


Zondag 16 december 2018
Grote Zaal | 14.00 uur
Bijgeboekt: Dr. Prof. Erik Scherder

Science meets music! In het theatercollege op zondag 16 december laat prof. dr. Erik Scherder zien wat muziek teweegbrengt in de hersenen; dat is gewoonweg fascinerend. Zijn muzikale partner tijdens deze middag is pianovirtuoos Jan Vayne. Het belooft een prachtige en leerzame middag te worden, vol verrassingen, improvisatie en interactie!


Meer informatie / reserveren

26 & 27 september 2018
Grote Zaal | 20.15 uur
Herman van Veen

Op 26 en 27 september is Herman van Veen samen met zijn muzikanten, liedjes en verhalen te gast in ons theater. Zijn liedjes en verhalen worden naadloos aan elkaar verbonden in het avondvullende programma. Aan de hand van grote en kleine nieuwtjes neemt Herman je mee in de actualiteit, waarbij uitmuntende muzikanten hem feilloos muzikaal ondersteunen. Ook zijn specifieke humor mag in deze show niet ontbreken. Kortom: veelzijdig entertainment met veel vaart!


Meer informatie / reserveren
Golden Ticket
Maak kans op een jaar lang gratis toegang tot álle voorstellingen in ons theater! Raad hoeveel bezoekers theater De Lievekamp heeft gehad van september 1968 tot augustus 2018. Degene die het dichtst bij het juiste aantal zit wint een Golden Ticket!


Meer informatie


Dinsdag 9 oktober 2018
Grote Zaal | 20.15 uur
Nederlands Blazers Ensemble

Een hele bijzondere toevoeging aan de programmering van dit seizoen is de voorstelling op dinsdag 9 oktober van het Nederlands Blazers Ensemble. Het gezelschap bestaat uit een twintigtal topmusici uit de belangrijkste Nederlandse symfonieorkesten. Zij delen voor deze voorstelling het podium met musici uit Benin, het land van dansers, zangers, virtuoze trommelaars en voodoomuziek. Het belooft een vurig muziekspektakel te worden, dat voorbijgaat aan grenzen en genres. Mis het niet!

Tip: In het bezit van een CJP- school- of studentenpas? Bezoek deze voorstelling met korting!Meer informatie / reserveren

Vrijdag 28 september 2018
Grote Zaal | 20.15 uur
Cabarestafette

Tijdens deze Cabarestafette op vrijdag 28 september laten we u graag kennis maken met drie aanstormende talenten op cabaretgebied. Met Victor Luis van Es, Emiel van der Logt en Janneke van Bijl beloven we u een avond vol humor. Gegarandeerd plezier!

Tip: In het bezit van een CJP- school- of studentenpas? Bezoek deze voorstelling met korting!Meer informatie / reserveren
The Mountaintop | Ontmoeting met Martin Luther King
Donderdag 27 september 2018
Rabo Zaal | 20.15 uur

Op donderdag 27 september wordt in dit bekroonde toneelstuk het verhaal van de laatste avond in het leven van Martin Luther King verteld. Schrijfster Katori Hall belicht 50 jaar na het overlijden van King hoe we van gewone mensen heiligen maken. Hoe één stem de wereld wilde veranderen, en hoe zijn vroegtijdige dood hem dwong het stokje door te geven aan volgende generaties.

Tip: In het bezit van een CJP- school- of studentenpas? Bezoek deze voorstelling met korting!


Meer informatie


Zondag 16 september 2018
Theater Marag
10.30 én 12.00 uur
Pinokkio | Poppentheater

Net als theater De Lievekamp viert ook Jan Roosenboom dit jaar zijn gouden jubileum; in september zit hij vijftig jaar in het vak als poppenspeler. Een halve eeuw hebben talloze kinderen én volwassenen genoten van zijn fantasievolle sprookjesverhalen en volksverhalen. Op zondagmiddag 16 september vertelt de poppenspeler het prachtige verhaal van de poppenmaker Gepetto en zijn geliefde houten pop in de voorstelling Pinokkio (3+).


Meer informatie / reserveren

Open Huis op 22 & 23 september

Voordat de zaallichten doven en het doek om 20.15 uur opgaat, is er achter de schermen heel wat gebeurd. Sterker nog: vaak is een groot aantal technici al een halve dag bezig met de voorbereidingen voor de voorstelling van die avond. Wilt u weten hoe het er backstage uit ziet, loop op 22 en 23 september zelf rond in ons gebouw tijdens het Open Huis in ons Jubileumweekend. Ontdek op eigen houtje de plekken in het theater waar u als bezoeker niet zo snel komt!


Meer informatie

Zaterdag 8 september 2018
Rabo Zaal | 20.15 uur
Enge Buren

In deze succesvolle voorstelling ‘Vreemde Vogels’ op zaterdag 8 september gaan de Enge Buren op zoek naar vreemde vogels binnen de muziekindustrie, de showbizz en het dagelijks leven. Het levert een opzienbarende mix op van muzikale acrobatiek en theatrale hoogstandjes, dwaze dansjes en maffe acts. Dit wil iedere theaterliefhebber beleven!

Tip: In het bezit van een CJP- school- of studentenpas? Bezoek deze voorstelling met korting!


Meer informatie / reserveren

.

Theater De Lievekamp | Gratis kaarten voor jubileumweekend!

Gratis kaarten voor jubileumweekend!

In september bestaat theater De Lievekamp 50 jaar; dat gaan wij groots vieren! Tijdens ons jubileumweekend, op zaterdag 22 en zondag 23 september, vinden er een groot aantal voorstellingen, workshops en andere activiteiten plaats. Aan iedereen is gedacht: optredens voor kinderen, jongeren en volwassenen. Alles in dat weekend is gratis toegankelijk, dus ook de voorstellingen. In totaal hebben we zo'n 2.200 gratis kaarten te vergeven. Al deze kaarten zijn vanaf zaterdag 1 september via onze website of via de Theaterkassa te reserveren. In deze nieuwsbrief informeren wij u alvast over het programma: van de Crazy Pianos tot de Backstage Comedy Tour (met o.a. Javier Guzman) en van de hiphopvoorstelling ‘Don’t Hit Mama’ tot de diverse gratis workshops. Mis het niet!

Crazy Pianos
Zaterdag 22 september
20.15 uur
De Crazy Pianos vieren deze avond hun tienjarig bestaan met een spetterend nieuw jubileumprogramma. Het belooft een spectaculaire show te worden, waarbij stilzitten echt onmogelijk is. De muzikanten van Crazy Pianos weten als geen ander hoe ze een zaal op zijn kop kunnen zetten. Dit wordt een hele avond heerlijk swingen en meezingen voor jong en oud!


Meer informatie

Zondag 23 september
19.30 uur
The Backstage Comedy Tour

Het wordt zonder twijfel één van de meest bijzondere producties van dit seizoen: The Backstage Comedy Tour. Dat heeft alles te maken met de locaties waar dit comedy-event zich afspeelt: in de kleedkamers, de gangen, het zijtoneel en de artiestenfoyer. Backstage dus. Op al deze locaties worden unieke voorstellingen gespeeld door 10 comedians, onder andere Javier Guzman. Mis het niet!Meer informatie


Zondag 23 september
12.30 & 14.30 uur
Banwakaboom (4+)

Tijdens de interactieve familievoorstelling 'Banwakaboom' kunnen kinderen én hun (groot)ouders genieten van de meest energieke liedjes. Het belooft een afwisselende middag te worden die varieert van spetterende percussiesolo’s tot meezingers in een typisch Caribisch jasje. Het publiek kan op een leuke manier kennismaken met onder andere de udu, de marimbula en de batadrums. En natuurlijk mag iedereen meedansen, -spelen en -zingen!


Meer informatie
Lievekamp-theaterpubquiz
Zaterdag 22 september
20.15 uur
Weet u veel over theater? En komt u wel eens in De Lievekamp? Dan is de Lievekamp-theaterpubquiz de uitgelegen kans om uw kennis op theatergebied te testen. De presentatie is in handen van cabaretier Leon van der Zanden. Hij zal de teams met de nodige kwinkslagen door de avond heen loodsen. Mark van de Veerdonk zal op zijn karakteristieke wijze de rol van sidekick én jurylid vervullen.


Meer informatie

Zaterdag 22 september
Workshop: 12.00 uur
Voorstelling: 14.30 uur
Don’t Hit Mama

Liefhebbers van hiphop opgelet! De Lievekamp is op 22 september 'the place to be'. Speciaal voor jou komt het dansgezelschap Don't Hit Mama deze middag naar Oss. Wat staat je te wachten? Een interactieve voorstelling waarbij de basis gevormd wordt door hiphop, Afro-Amerikaanse danstradities, migranten thema’s en sociale dansvormen. Voorafgaand aan de voorstelling vindt er nog een speciale workshop plaats. Mis 't niet!Meer informatie


Zaterdag 22 september
13.30 uur
Workshop door Björn van der Doelen

Vraag zanger en liedjesschrijver Björn van der Doelen het hemd van het lijf in een interactieve workshop over songwriting. Björn heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een zanger en liedjesschrijver met een mooi oog voor het kleine en een charmant zoekende manier van verhalen. Ga met hem in dialoog en wissel tips en tricks uit tijdens deze bijzondere werksessie.Meer informatie


Zaterdag 22 september
15.30 uur
Workshop door Leon van der Zanden

Cabaretier Leon van der Zanden is al twintig jaar actief in de Nederlandse theaters. Hij heeft al negen programma's op zijn naam staan, waarvan er velen in ons theater zijn gespeeld. Leon is ook actief als columnist en geeft regelmatig comedy- en presentatieworkshops. Tijdens ons Jubileumweekend verzorgt hij een workshop; hierin zal hij onder andere ingaan op het verschil tussen cabaret en standup-comedy.Meer informatie


Zondag 23 september
12.30 uur
Workshop door Karin Lambrechtse

Karin Lambrechtse (ex-danseres Introdans, docente én dansdiëtiste) weet als geen ander wat voeding kan betekenen voor je gezondheid én prestatie. Ze neemt je mee in de wereld van beweging én van de dansdiëtetiek. Hoe ziet het leven van een danser er uit? Wat is nou eigenlijk gezonde voeding? Het komt allemaal aan bod tijdens deze interactieve workshop. Doe mee, proef en ervaar!Meer informatie


Zondag 23 september
14.30 uur
Workshop door Maaike Widdershoven

Maaike Widdershoven is een Nederlandse zangeres, actrice en musicalster. Ze groeide op in Oss en slaagde cum laude voor haar uitvoerend musicus examen Zang op het conservatorium in Utrecht. Door haar jarenlange ervaring op het toneel in musicals en opera’s is ze breed georiënteerd. Leer in deze interactieve workshop alles over het (musical)vak van deze gerenommeerde artiest.Meer informatie

.

Theater De Lievekamp | Het aftellen is begonnen... bestel vóór maandag 28 mei!

Geachte theaterliefhebber,

Een aantal weken geleden hebben wij ons programma 2018/2019 gepresenteerd. Vanaf eind augustus vinden er zo'n 250 producties in ons theater plaats, verdeeld over diverse genres. Van muziektheater tot cabaret en van toneel tot grootschalige musicals: De Lievekamp heeft het allemaal!

Het aftellen is inmiddels begonnen; over een aantal dagen eindigt onze voorinschrijving. Wie vóór maandag 28 mei een TheaterBundel bestelt (minimaal vijf voorstellingen), maakt de meeste kans op de kaarten van zijn of haar keuze. Daarna worden de losse kaartaanvragen verwerkt. Op www.lievekamp.nl worden alle producties uitvoerig toegelicht. Hier kunt u ook gemakkelijk uw toegangskaarten bestellen. Wat ons betreft: graag tot ziens in het nieuwe seizoen!

Klik hier voor ons overzicht

Nieuw in 2018/2019:
Live verbinding Royal Opera House London

Met ingang van het nieuwe seizoen introduceert theater De Lievekamp een nieuw concept: een live verbinding met het Royal Opera House in London. Maar liefst vijf opera's en zes balletten, live in HD te zien en met surround geluid te horen in de Rabo Zaal. Daarnaast blijft het bestaande opera-aanbod van De Lievekamp gewoon bestaan.


Klik hier voor het aanbod van het Royal Opera House

Trailer: 2018/2019 in 9 minuten!

Beelden kunnen soms meer zeggen dan duizend woorden. Dat geldt ook als het gaat om de presentatie van ons theaterprogramma. We hebben een 9 minuten durende trailer samengesteld, waarin diverse hoogtepunten uit het komende theaterseizoen worden toegelicht. Veel kijkplezier!


Bekijk hier onze seizoenstrailer 2018/2019
Kleine-Zaal-Kaart wegens succes verlengd!

Speciaal voor iedereen die graag in De Lievekamp op avontuur gaat, introduceerden we afgelopen seizoen de Kleine-Zaal-Kaart. Wegens succes bieden we deze unieke kaart ook in 2018/2019 aan. Met de Kleine-Zaal-Kaart, kunt u een groot aantal voorstellingen en concerten voordelig in onze Rabo Zaal bezoeken. Deze strikt persoonlijke kaart kost € 99,00 en is gedurende één seizoen geldig. Iedere maand ontvangt u per e-mail een overzicht van de voorstellingen waarvoor u een plaats kunt reserveren. In totaal zijn er maximaal 100 Kleine-Zaal-Kaarten beschikbaar.


Meer info over de Kleine-Zaal-Kaart

‘Stand Up Bass’ door Dominic Seldis

Veel mensen kennen Dominic Seldis van televisie (bijvoorbeeld als jurylid in de tv-show Maestro), maar ook op het toneel is Seldis als muzikant een echte persoonlijkheid. Tijdens het concert ‘Stand Up Bass’ op zondag 27 mei combineert hij muziek met humoristische verhalen over zijn instrument: de contrabas. Dominic Seldis wordt komende zondag muzikaal begeleid door pianist James Pearson.


Meer info & reserveren

Hollandse Avond met Samantha Steenwijk

Op vrijdag 8 juni staat Samantha Steenwijk (bekend van onder andere The Voice of Holland) op het podium van De Lievekamp tijdens de ‘Hollandse avond’. Door haar spontane, open persoonlijkheid en dijk van een stem is Samantha zeer geliefd bij een groot publiek. Als geen ander weet zij de zalen waarin ze optreedt naar euforische hoogtes te brengen. Vorig jaar behaalde ze de finale van The Voice of Holland, waarbij ze het Nederlandse lied op onnavolgbare wijze op de kaart heeft gezet. Samantha deelt deze avond het toneel met de lokale zangers Etienne Alvares en Brian Voet.


Meer info & reserveren

Toetje van het seizoen:
Ruimtevaartcollege door André Kuipers

Op zaterdag 9 juni krijgen jong en oud aan de hand van vele video’s en foto’s een uniek kijkje in het internationale ruimtestation ISS. Tijdens dit ruimtevaartcollege door André Kuipers blijft niets onbehandeld en krijgt u precies te zien hoe het is om astronaut te worden en te zijn! De voorbereidingen en trainingen, de lancering, het wonen en werken in de ruimte, het adembenemende uitzicht, de risico’s van het vak, de landing en de revalidatie na de missie. Een uniek theatercollege voor jong en oud vol humor, verbazing en interessante feiten, die menigeen aan het denken zal zetten.


Meer informatie & reserveren

De Weijer | Lezing met Emile Roemer • Nieuwscafé • Cabaretfestival • Wim Daniëls Boekt • Vierdaagsefeest

deweijer

YTG BRAIN PICKING met EMILE ROEMER                                 Vrije entree

YTG Brain Picking. Onder deze naam organiseert de Young Talent Group vanaf NU lezingen met bijzondere mensen, met interresante figuren, met van die breinen die je wel een avondje zou willen pikken. Geïnspireerd op de bijeenkomst met Jan Terlouw - jullie weten het vast nog - zal ook deze bijeenkomst in het theater plaatsvinden. 
Ditmaal gaan we dus in gesprek met de burgemeester van Heerlen, oud lijsttrekker en kamerlid voor de SP over zijn weg naar Den Haag. Emile Roemer zal vertellen over de kansen die voorbij kwamen en hoe hij die wel of niet heeft gegrepen en we gaan het natuurlijk hebben over zijn persoonlijke drijfveren en ervaringen. 

Tickets zijn gratis en bestel je via onderstaande button, via www.doe-ertoe.nl,
de lijfspreuk van de YTG. 

LEIDS CABARET FESTIVAL                                   €16,50 (inclusief drankje)

Traditiegetrouw: de finalisten van het BNNVARA Leids Cabaret Festival! Een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Micha Wertheim, Najib Amhali, Paulien Cornelisse en Tim Fransen stonden allen in de finale van het LCF voordat ze doorbraken bij het grote publiek. Grote kans dus, dat je op deze avond zomaar eens de nieuwe grote namen van de Nederlandse cabaretwereld ontdekt. Een greep uit de juryrapporten van de talenten:

Farbod Moghaddam (winnaar juryprijs) “heeft de jury bij elk optreden opnieuw ontroerd. Niemand anders dan hij kan ons dit verhaal vertellen. Hij heeft een eigen stem en een eigen blik op de wereld. Hij is goed in doordenkgrappen en zet het publiek vaak op het verkeerde been. Zijn show is intelligent, verrassend en hijzelf is 'heel erg schattig'.”

“Als je Kasper van der Laan (winnaar publieksprijs) op het podium ziet, weet je dat het klopt. Zijn programma 'Gewapend karton' heeft vaart en snelle grappen. Kasper weet ook op een behendige manier met het publiek om te gaan.”

 Ten slotten het cabarettrio Jeroens Clan (Jip de Poorter, Bram Kroon en Matthias Tuns). “Ze weten ongelooflijk slim de zaal te bespelen en maken van hun half uur een feestje waarbij iedereen – dom of intelligent, randstad of provincie – is uitgenodigd. Alle smaken en meningen worden op deze manier prettig uitgespeeld en lichtvoetig op de hak genomen.”

WIM DANIËLS BOEKT                                                                               €8,50

De laatste editie Wim Daniëls Boekt van dit seizoen! En wat voor één! 

Wim spreekt wederom met drie schrijvers die vers in de verkoop zijn met hun nieuwste literaire werk en dat doet hij zoals altijd met kennis van zaken, humor en flair. Deze editie zijn Henk van Straten, Antoinette Beumer en Peter Zantingh te gast. 

Henk van Straten is columnist, journalist en schrijver. Deze zondag gaan we het hebben over zijn nieuwste boek: Berichten uit het tussenhuisje, over de scheiding van zijn vrouw na tien jaar huwelijk. 

Naast hem Antoinette Beumer - bekend als regisseur van succesvolle films zoals De gelukkige huisvrouw, Loft, Jackie en Soof – ze schuift bij Wim aan tafel om te praten over haar debuutroman Mijn vader is een vliegtuig. 

Ten slotte auteur Peter Zantingh over zijn nieuwste boek: Na Mattias. Zijn boek is een voetafdruk van een vroege dood. Aangrijpend, maar ook onverwachts hoopvol. 

En natuurlijk geen Wim Daniëls Boekt zonder een fijne muzikale begeleiding, deze keer verheugen we ons op de komst van Mummy's a Tree. De band speelde in de voorprogramma's van o.a.: Racoon, Bettie Serveert, Navarone en My Morning Jacket. Ze spelen vanaf 14:30 uur.
INSCHRIJVING AVOND4DAAGSSE
MA04MEI

Vanaf 19:00 uur: inschrijven!

Voor 5, 10 of 15 km en in totaal vier dagen ben je €6,- kwijt. Voor 20 en 25 km bedragen de kosten €8,-. 
Daarvoor hoef je het alvast niet te laten. 

De vierdaagse Boxmeer is een heerlijke wandeltocht, natuurlijk gewoon voor de algehele gezelligheid en sportiviteit óf als perfecte training voor de Vierdaagse Nijmegen. 

Meer info...
AVOND4DAAGSEFEEST
VR08JUN


We sluiten dag 4 van de avondvierdaagse Boxmeer af met een heus AVOND4DAAGSEFEEST

Vanaf 19:00 uur speelt partyband Afslag 7 in ons buitentheater en om 19:45 uur is er tussendoor nog een spectaculair optreden van de Partisans Athletics.

Kom lekker een drankje drinken op de sportieve prestaties van de wandelaars en op een hele fijne manier het weekend inluiden.

Meer info...

Schouwburg Cuijk | TheaterNieuws- Alex Klaasen? The greatest Showpony on earth!

Schouwburg Cuijk
TheaterMail | Nieuwsbrief van Schouwburg Cuijk
schouwburgcuijk.nl | 0485 314 344
Beste theo,

Save the best for last!

Het beste tot het eind bewaren... nou, dat is ons gelukt!
Geen enkele andere voorstelling in het huidige seizoen 2017|18 is door pers én publiek zó goed ontvangen dan de feelgoodrevue 'Showponies' van Alex Klaasen! En die hebben wij lekker nog tegoed... op 23 mei!

Verwacht geen showtrappen of veren, maar een doldwaze avond vol humor, typetjes, dans en veel liedjes. Totaal entertainment van het hoogste niveau!

‘Het genre revue terug op de kaart zetten, omdat het té leuk is om het niet te doen’, aldus Alex Klaasen.

Oh... en mocht je je afvragen wat een Showpony is? Dat zijn de mensen die we moeten zijn voor alle andere mensen, omdat ze ons dan het leukst vinden!
 

Showponies: de hit van het theaterseizoen 2017|18 ...

Multi-talent Alex Klaasen, bekend van o.a. Gooische Vrouwen, Toon de Musical en Klokhuis, blaast de revue nieuw leven in... sneller, vrijzinniger, en op het scherpst van de snede. Ofwel: revue 2.0. Zo kunnen we weer ouderwets genieten van een ongecompliceerd avondje in het theater zoals we dat kennen van André van Duin. Maar dan op z'n Alex Klaasens.

'Showponies' is cabaret, musical en comedy in één voorstelling. Samen met o.a. Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt de 'showpony' entertainment van het hoogste niveau. En zet hij het genre revue terug op de kaart, gewoon omdat het te leuk is om het niet te doen.

Ben jij erbij?
Showponies in Schouwburg Cuijk | wo 23 mei | 20.15 uur

We zijn toe aan de aller-aller-allerlaatste kaartjes.
Erbij zijn is meebeleven! Maar dan moet je wel snel zijn: bestel hier kaarten.

... en een van de meest bejubelde en absurde voorstellingen van dit moment.

De pers jubelde:
‘Een aaneenschakeling van hoogtepunten.’ (De Telegraaf *****)
‘Alex Klaasens verkleedfeestje is ook een gevoelig zelfportret.’ (NRC ****)
‘Een van de grappigste en muzikaalste voorstellingen van dit theaterseizoen.’ (De Volkskrant *****)
‘Ongekend hoog humorniveau bij Alex Klaasen.’ (Het Parool)
‘De beste show in tien jaar.’ (Dagblad van het Noorden *****)
‘Moderne revue van hoog niveau.’ (Trouw *****)
‘Zeldzaam geestig en vocaal razend knap.’ (AD *****)

Het publiek juichte:
‘Ik vond het fantastisch, echt hilarisch.’
‘Strakke dans, top zang en heel veel humor.’
‘Een super verrassende voorstelling.’
‘Heel veel herkenbare elementen.’
‘De tijd vloog voorbij.’
‘Ik heb me echt kapot gelachen.’

En Huub Stapel twitterde:
'Ga kijken ga kijken ga kijken... beste voorstelling van de laatste 10 jaar!! Jaloersmakend goed.'

Nog niet overtuigd?
Bekijk dan ook dit promofilmpje.
 

Weet je nog? Start kaartverkoop nieuw theaterseizoen: vrijdag 18 mei om 19.30 uur

Zit je er klaar voor?
De verkoop van kaarten voor het nieuwe seizoen start vr 18 mei om 19.30 uur, via schouwburgcuijk.nl en bij het bespreekbureau.

EXTRA openingstijden bespreekbureau
Met ingang van het nieuwe theaterseizoen werken wij niet meer met papieren bestelformulieren. Heeft u straks hulp of advies nodig bij het bestellen van kaarten, of maakt u gebruik van een rolstoel?
Het bespreekbureau is EXTRA geopend (én telefonisch bereikbaar 0485 314344) op vr 18 mei van 19.30 - 21.30 uur.
 

Laatste 6 kaarten voor de Formule 1 Show van Olav Mol & Jack Plooij

Veel Nederlandse Formule 1-fans kunnen zich geen wedstrijd voorstellen zonder het karakteristieke commentaar van Olav Mol. In de gloednieuwe Formule 1 Show vertelt Mol samen met pitreporter Jack Plooij je álles over de hoogste klasse in de autosport.

Nu staan beide heren voor het eerst in het theater om hun passie te delen.
'We trakteren niet alleen op details uit de wereld van Formule 1, maar ook op anekdotes zoals het eerste interview met Michael Schumacher en de geheimen van de rijders,' aldus de mannen.

De Formule 1 Show | Schouwburg Cuijk | di 29 mei | 20.15 uur

Kaartverkoop

Kaartverkoop 24/7: schouwburgcuijk.nl

Bespreekbureau
Grotestraat 62, 5431 DL Cuijk
Geopend: di t/m vr 15 tot 18 uur, en 2 uur voor aanvang van een voorstelling.
T: 0485 314344
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de zomermaanden juli en augustus is het bespreekbureau gesloten.

Agenda
cabaret
do 24-5 20:15 Martijn Koning
za 6-10 20:15 Van der Laan & Woe
wo 10-10 20:15 PURPER
za 13-10 20:15 Rundfunk
do 25-10 20:15 Martijn Kardol
dans/ballet
do 18-10 20:15 Another kind of Blue (try-out)
jazz
zo 21-10 15:30 Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Fay Claassen
jeugd/familie
di 16-10 14:30 Kikker en de vallende ster (4+)
klassiek
zo 2-9 16:00 Concert Severijnorgel
za 22-9 20:15 Carmina Burana
zo 23-9 14:30 Carmina Burana
zo 30-9 16:00 Concert Severijnorgel
zo 14-10 11:00 Kyoko Yonemoto & Constant Notten
literair
di 23-10 20:15 Sonja Barend
musical
vr 28-9 20:15 All Stars de musical (try-out)
za 29-9 20:15 All Stars de musical (try-out)
di 16-10 14:30 Kikker en de vallende ster (4+)
muziek
zo 2-9 16:00 Concert Severijnorgel
za 22-9 20:15 Carmina Burana
zo 23-9 14:30 Carmina Burana
zo 30-9 16:00 Concert Severijnorgel
vr 5-10 20:15 Jan Smit
do 11-10 20:15 The BlueBirds
zo 14-10 11:00 Kyoko Yonemoto & Constant Notten
vr 19-10 20:15 Stef Bos & band
zo 21-10 15:30 Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Fay Claassen
wo 31-10 20:15 Van Dik Hout
show
wo 23-5 20:15 De Alex Klaasen Revue - Showponies
vr 21-9 20:15 Ashton Brothers (reprise)
do 4-10 20:15 Percossa
za 27-10 20:15 Wubbo's Last Words: Save the Earth!
theatercollege
di 9-10 20:15 Joris Luyendijk
za 27-10 20:15 Wubbo's Last Words: Save the Earth!
toneel
za 20-10 20:15 Late Lente
Facebook   Twitter   Instagram
Gegevens wijzigen | Afmelden

Theater De Lievekamp | African Mam’s | Frank Boeijen | Fleetwood Mac

In deze nieuwsbrief:

African Mama's
Start kaartverkoop 2018-2019
Frank Boeijen
Tribute to Fleetwood Mac
The War of The Worlds
Ruimtevaartcollege André Kuipers

Zaterdag 5 mei
Grote Zaal | 20.15 uur
African Mama's

‘Siyabonga Makeba’ is een nieuw theaterconcert over de muziek en het leven van Miriam Makeba, gezongen en verteld door de African Mama’s en zangeres Leoni Jansen. U gaat deze avond genieten van Makeba’s mooie muziek, met natuurlijk haar hits ‘Pata Pata’, ‘Malaika’ en ‘The Click Song’. Minstens zo indrukwekkend zijn de verhalen over haar thuisland Zuid-Afrika. In ‘Siyabonga Makeba’ wordt u deelgenoot gemaakt van haar strijd tegen de apartheid, haar verbanning en over haar muzikale samenwerking met Harry Belafonte en Paul Simon. De rode draad van het programma vormt de hoop die zij in donkere tijden bracht aan miljoenen Zuid-Afrikanen.


Meer informatie / reserveren

Zondag 20 mei
Grote Zaal | 14.00 uur
Het Zandkasteel

Dans en zing mee in de voorstelling ‘Koning Koos is jarig’! Koning Koos denkt dat ze zijn verjaardag zijn vergeten maar niets is minder waar! Sassa en Toto vragen zicht juist af wat ze hem gaan geven. Een bal? Een toeter? Samen besluiten ze dat ze een heel mooi en origineel cadeau zelf gaan maken! Koning Koos gaat ondertussen pannenkoeken bakken maar daar mogen Toto en Sassa niet achter komen! Het wordt één grote verrassing. Na afloop van de voorstelling mogen alle kinderen samen met Koning Koos, Sassa en Toto op de foto. Ook wordt er een gratis knutselactiviteit georganiseerd door Evenementenbureau Fiedelandijn.


Meer informatie / reserveren
Start kaartverkoop 2018-2019

Binnenkort start de voorverkoop van het nieuwe theaterseizoen 2018-2019. We hebben een aantal grote namen weten vast te leggen zoals Claudia de Breij, Bert Visscher, Miss Montreal en Jan Smit. Wij kunnen niet wachten om het gehele programma aan u bekend te kunnen maken. Maar nog even geduld! Vanaf dinsdag 8 mei kunt u al kaarten reserveren via www.lievekamp.nl en op woensdag 9 mei wordt de brochure huis-aan-huis verspreid. Zorg dat u er op tijd bij bent!
Frank Boeijen
Zaterdag 12 mei
Grote Zaal | 20.15 uur
Met zijn nieuwe theatertournee laat hij u een reis maken door de tijd van de jaren ‘80 naar het heden. Hits van toen ‘Zwart Wit’, ‘De Verzoening’, ‘Zeg me dat het niet zo is’ of ‘Vaderland’ worden op een verrassende manier naar het heden gehaald. Frank Boeijen is een meester in het scheppen van sfeer en het muzikaal vertalen van emotie en gevoel. Van breekbare intimiteit tot uitbundigheid, van nostalgie tot bijna filmische observaties.


Meer informatie / reserveren


Zondag 3 juni
Rabo Zaal | 13.00 uur
Talentenwedstijd Guts & Glory

De vorige editie van ‘Guts & Glory’ was één groot succes! Wat bruist Oss van het talent. Dit smaakt uiteraard naar meer en daarom organiseren we de tweede editie van ‘Guts & Glory’. Heb jij de ‘guts’ om op het podium te staan en ben je tussen de 6 & 25 jaar oud? Meld je dan aan voor onze tweede editie van de talentenwedstrijd ‘Guts & Glory’! De voorrondes en finale vinden deze middag vanaf 13.00 uur plaats. Fans, vrienden en familie zijn van harte welkom om je aan te moedigen.


Inschrijven


Vrijdag 18 mei
Grote Zaal | 20.15 uur
Erik van Muiswinkel

Cabaretier Erik van Muiswinkel is geliefd, gepokt en gemazeld. Zijn speelstijl kenmerkt zich door stevige grappen, relativeringen en rake typeringen. Maar ook door mopperige terzijdes, waarbij enig welgemeend moralisme heel goed past. Hij is een ouderwetse voorvechter van de publieke zaak, mensenrechten en internationale solidariteit: een elitaire Koran-knuffelaar, die in het Nieuwe Europa zijn kippenborstje nat kan maken. Maar tot die tijd geldt: als je hem nodig hebt, staat hij er.


Meer informatie / reserveren


Zaterdag 19 mei
Grote Zaal | 20.15 uur
Tribute to Fleetwood Mac

De Britse band Fleetwood Mac zich rekenen tot een van de populairste popgroepen ter wereld. Nummers als ‘Oh Well’ en ‘Need Your Love So Bad’ gooiden hoge ogen op de internationale hitlijsten. De Nederlandse band The Cosmic Carnival vertelt deze avond het indrukwekkende verhaal van Fleetwood Mac. Van de bluesperiode in het London van de jaren zestig tot aan de Amerikaanse hitsuccessen van de jaren zeventig. Uiteraard zullen hierbij de klassiekers als ‘Albatross’, ‘Black Magic Woman’, ‘Dreams’ en ‘Go Your Own Way’ niet ontbreken.


Meer informatie / reserveren

Zondag 27 mei
Rabo Zaal | 15.00 uur
‘Stand Up Bass’ met
Dominic Seldis


In het concert ‘Stand Up Bass’ valt veel te lachen en te genieten. Seldis combineert samen met pianist James Pearson prachtige muziek met humoristische verhalen over wat er zo geweldig is aan de contrabas. Deze liefde hoor je in zijn gepassioneerde Paganini en in een onverwacht romantisch drieluik Elgar/Strauss/Glière. Het programma houden de heren graag geheim, maar hopelijk mogen we ons verheugen op o.m. Bottesini, Elgar/Strauss/Glière, Henze, Paganini, Gershwin, Piazzolla, Bernstein en Oscar Peterson.


Meer informatie / reserveren

The War of The Worlds
Zaterdag 2 juni
Grote Zaal | 20.15 uur
‘The Eve of The War’, ‘Forever Autumn’ en ‘Brave New World’ zijn slechts drie voorbeelden van de vele grote hits die de legendarische rockmusical ‘The War of The Worlds’ voortgebracht heeft. De voorstelling met Bert Heerink is Nederlands gesproken, maar alle liedjes zijn in het Engels, zoals het origineel. Er wordt gebruik gemaakt van de originele samples van de lp en de originele videobeelden, die in 1978 bij het beroemde verhaal gemaakt zijn. De combinatie met special effects en een 10-koppig live-orkest maakt dat je deze show niet mag missen!


Meer informatie / reserveren


Zaterdag 9 juni
Grote Zaal | 19.00 uur
Ruimtevaartcollege
André Kuipers


Deze avond keert astronaut André Kuipers terug naar ... De Lievekamp! Voor de vierde - en misschien wel de laatste - keer geeft hij een razend interessant ruimtevaartcollege in onze Grote Zaal. Aan de hand van vele video’s en foto’s krijgt u een uniek kijkje in het internationale ruimtestation ISS. De voorbereidingen en trainingen, de lancering, het wonen en werken in de ruimte, het adembenemende uitzicht, de risico’s van het vak, de landing en de revalidatie na de missie. Het komt allemaal aan bod. Ook razend interessant voor jonge ‘astronauten’.


Meer informatie / reserveren

.

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook