Buienradar Brabant

De Weijer Muziektheater Via Berlin • Clean Pete Bustour • Wim Daniëls Boekt

weijerlogo

DO21MRT VIA BERLIN • INSTANT LOVE            € 19,50 (incl. een drankje)

Via Berlin, het theatergezelschap van Dagmar Slagmolen (geboren in Boxmeer) brengt met een volstrekt eigen vorm van muziektheater persoonlijke, herkenbare en daardoor ontroerende verhalen. Instant love is het verhaal van Grace, die door de charmante pooier King de wereld van de prostitutie in wordt gelokt. 

Voor Instant Love is de samenwerking gezocht met het Cello Octet Amsterdam en componist Harald Austbø schreef speciaal voor deze voorstelling nieuwe composities voor het octet. 

Als locatietheater op Oerol kreeg de voorstelling al geweldige reviews, maar in het theater komt Instant Love nog beter tot haar recht. Programmeur Wieke Vrijhoef van De Weijer zal na de voorstelling met artistiek leider Dagmar Slagmolen en cellist Sanne Bijker in gesprek gaan over de aanleiding en inhoud van de voorstelling.

ZO24MRT WIM DANIËLS BOEKT                                                         € 9,50 

Wim Daniëls, de bekende Brabantse schrijver en colomnist verzorgt aanstaande zondag weer een literaire boekentalkshow bij De Weijer. Hij spreekt met drie schrijvers die vers in de verkoop zijn met hun nieuwste literaire werk. Deze maand bij Wim aan tafel: Yves Petry, Nhung Dam en Judith Maassen. 

Yves Petry (1967) is een van de belangrijkste schrijvers van Vlaanderen. Hij won eerder de BNG Literatuurprijs, de Libris Literatuurprijs, de Inktaap en de Tzumprijs voor beste literaire zin. 

Judith Maassen (1963) vertelt over haar boek Het Nabestaan van Anna Portier. Ze studeerde rechten en literatuurwetenschap in Nijmegen en Londen, en is sinds 2004 de impresario van haar broer Theo Maassen.

Nhung Dam (1984) ging na haar studie psychologie naar de Amsterdamse Toneelschool. Ze is actrice en theatermaakster. Ze schreef diverse toneelstukken, die vertaald zijn naar het Duits en Engels. Je kunt 

CLEAN PETE in het CONCERTGEBOUW! 

Op 5 april staat er wel iets heel bijzonders te gebeuren: Clean Pete zal optreden in het Concertgebouw in Amsterdam!

En dit kun je gewoon meemaken. Sterker nog: om 16:30 uur zal er een bus vertrekken vanaf het Weijerplein in Boxmeer naar het Concertgebouw en rond 22:30 uur zal de bus daar weer vertrekken, dus iets na middernacht ben je weer terug.

Voor €25 heb je een eersterangskaartje voor het concert én de busreis. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Bus om je aan te melden, liefst vóór deze vrijdag (22 maart). Dan weten de dames of jullie in een beschaafd busje passen of dat ze bussen moeten gaan inhuren à la Guus Meeuwis. 

DO28MRT  
KOOKWORKSHOP

MEDITERRAAN 

Vind je het leuk om te koken en wil je graag nieuwe gerechten leren? Doe dan mee met deze workshop Mediterraans koken, onder begeleiding van chef Jan Hidde! Hij is specialist in originele Spaanse tapas - heeft 6 jaar een eigen restaurant gehad in Spanje - en vult dit aan met andere mediterrane gerechten. 


Jan Hidde wordt bijgestaan door Frank, Vinoloog van de Wijnacademie 2002 en Vinoloog van het jaar in 2005. 


Meer weten? Dan klik je hier
DO28MRT  
VAN WYCK & BAND 

MUZIEKCAFÉ

Met haar warme stem, sterke teksten en donkere folk was de eerste EP van VanWyck (artiestennaam van de 46-jarige Amsterdamse Christine Oele)  al een kleine sensatie op internationale muziekblogs. Critici vergeleken haar werk met dat van Leonard Cohen, Nick Drake en Laura Marling. 

"Van hoog internationaal niveau. (...) Een mooi concert dat niet onderdeed voor concerten van veel bekendere, buitenlandse collega’s, ja, Dayna Kurtz inbegrepen." 
NRC

Meer weten? Dan klik je hier. 

De Weijer | Nieuw! Kookworkshops • Filmhuis • Nacht van de Bibliotheek • Stefano Keizers • Spaanse Zondag

weijerlogo

DO14MRT KOOKWORKSHOP • WIJN&SPIJS           €70,- (alles inclusief)

Deze workshop van aanstaande donderdag staat volledig in het teken van het proeven van Wijn & Spijs en wordt  geleid door chef en vinoloog Frank van den Broek. Uit een ongelofelijke liefde voor wijn werd Frank Vinoloog van de Wijnacademie 2002 en Vinoloog van het jaar in 2005.
De gerechten worden echt naar de wijn toegekookt deze donderdag, helemaal hip op dit moment.

De andere workshops worden geleid door chef Jan Hidde Landstra, hij is specialist in originele Spaanse tapas - heeft 6 jaar een eigen restaurant gehad in Spanje - en vult dit aan met andere mediterrane gerechten. Daarnaast heeft hij veel ervaring in creatief vegetarisch koken. Daarin geeft hij les op 16 mei, Frank zal hem dan uiteraard bijstaan voor de perfect passende wijn. Drank en eten zijn inbegrepen in de prijs. 

Workshopdagen: 
- 14 maart Wijn en spijs combinaties
- 28 maart Mediterraan
- 11 april Wijn en spijs combinaties
- 25 april Mediterraan
- 16 mei Vegetarisch

Inloop vanaf 17:30, aanvang 18:00 uur en om ongeveer 22:30 uur is het afgelopen. De workshop gaat door bij minimaal 10 inschrijvingen. 

VR15MRT NACHT VAN DE BIBLIOTHEEK                     €22,50,- (incl. alles)

Voor de tweede maal in de wereldgeschiedenis: De Nacht van de Bibliotheek!  In de line-up van dit jaar vind je niemand minder dan Aafke Romeijn. Romeijn bracht als singer-songwriter al vele albums uit, waarvan meest recent Versplintering op rechts. Vorig jaar verscheen haar debuutroman Concept M. Als journalist is ze werkzaam voor o.a. Vrij Nederland en Volkskrant. Haar kat heet Henk. En we zijn ongelofelijk blij dat ze erbij is.
Verder zal Loes Wijnhoven (de helft van Clean Pete) haar favoriete gedichten over seks voordragen, met muzikale begeleiding van Mart (Slack Attack) op saxofoon. Is er een heuse Boyband (de literaire Boyband). Zal er een schrijfworkshop worden begeleid door Op Ruwe Planken. Zijn de fenomenale bands Barry de Wit en Vital Connection aanwezig. Is er dit jaar een kapelcollege door cultuurhistoricus dr. Floris Meens (RU) die de relatie tussen muziek, emoties en sociale relaties in de privésfeer gaat duiden. Staat er een weergaloze rapbattle gepland met de pientere comepetitierapper Lynx vs. Jenzel Crocker. Is meercat in da house. Gaat DJ Vilosov plaatjes draaien. Zal Hanne van Renesse haar voorstelling spelen. Is er videokunst van Mar. S. Doet schrijver Liene Schipper haar ding. En dat alles wordt wederom met de blote hand vastgelegd door Snoerkat en Roomijs, de tekenaars die ook vorig jaar een weergaloze reportage maakten. En ohja! ’s Ochtends Yoga en ontbijt met live muziek door pianist Roy Wijngaarde.

ZA16MRT STEFANO KEIZERS                                   €18,50,- (incl. drankje)

Het debuut van Stefano Keizers mócht niet in ons aanbod ontbreken dit jaar. Waarom? Daarvoor verwijzen wij graag naar de 5 sterren en de klinkende woorden in NRC: “Erg Heel is het meest indrukwekkende cabaretdebuut in jaren en een van de beste voorstellingen van dit seizoen.”

Stefano Keizers ontregelt. In het tv-programma De Slimste Mens ontpopte hij zich tot een wolf in clownskleren en schopte hij het tot de finale. En nu is daar Experimensen! Maar wie is Stefano Keizers? Waar komt hij vandaan? Wat deed hij in een vorig leven? Ieder antwoord levert nieuwe vragen op. Met een brede grijns danst Keizers over alle grenzen heen. Hij charmeert zijn publiek als een ware entertainer, maar wees gewaarschuwd; in Erg Heel is alles misschien mogelijk, maar niets wat het lijkt.

“Erg Heel is het meest indrukwekkende cabaretdebuut in jaren en een van de beste voorstellingen van dit seizoen.”
NRC ★★★★★

“Wat een mafketel.”
Volkskrant ★★★ 

ZO17MRT  
LUNA ZEGERS FLAMENCOZANG

SPAANSE ZONDAG

De uit Overloon afkomstige Luna Zegers sprak afgelopen seizoen bij Wim Daniëls Boekt over haar boek SOLO. Haar eigen verhaal. Ze verloor in nog geen zes jaar tijd haar vader, zus en moeder. Ze zong in diezelfde zaal een piepklein stukje van haar geliefde Flamenco en liet het publiek in stilte achter. Prachtig. Flamenco bleek haar uitlaatklep. 
Ze studeerde in 2015 als eerste niet-Spaanse af aan het prestigieuze conservatorium in Barcelona. 
​Geniet van dit middagconcert flamencozang door deze fenomenale zangeres, begeleid door gitaar en percussie.

Het is mogelijk om daarna tapas te eten in onze filmzaal, lees daarover hiernaast meer.

Meer weten? Dan klik je hier
ZO17MRT  
FILM TAPAS INCL. TAPASDINER 

SPAANSE ZONDAG

Er staat weer wat nieuws te gebeuren: eten en film kijken tegelijkertijd! Tijdens de Spaanse dag.
's Middags is er dus dat prachtige concert door Luna Zegers en 's avonds de heerlijke film Tapas onder het genot van evenzo heerlijke tapas! De theaterzaal wordt omgebouwd met lange tafels waarop het eten wordt uitgeserveerd, terwijl je op groot scherm kunt genieten van de film. 

Film&food voor €29,50
Het concert is €15,-

Wil je naar allebei? Daar hebben we een toparrangement voor! Alles samen kost de Spaanse Dag namelijk €37,- 

Meer weten? Dan klik je hier. 
Copyright © 2019 De Weijer, alle rechten voorbehouden.

Stuur ons een e-mail op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. we horen graag van je!

Deze nieuwsbrief liever niet ontvangen? Jammer!
Je kan hier je voorkeuren doorgeven of uitschrijven

Theater De Lievekamp Waylon | Tommie Christiaan | The Ruggeds | De Rattenvanger

In deze nieuwsbrief:

Waylon: kaartverkoop gestart!
• Tommie Christiaan | In een ander licht

Breakdance op wereldniveau bij The Ruggeds
Huub Stapel in De Waarheid
Familievoorstelling De Rattenvanger van Hamelen
April-tip: Tribute to Donna Summer


Zaterdag 19 oktober
Grote Zaal | 20.15 uur
Waylon | My heroes have
always been cowboys

“My heroes have always been cowboys”. De kenner haalt uit deze zin de start van de Outlaw movement door Waylon Jennings. Nederland heeft haar eigen Waylon. En Waylon gaat voor het eerst het theater in met zijn persoonlijke verhaal. Een verhaal wat al heel lang in hem borrelt en eindelijk er uit mag in de vorm die het verdiend: met muziek in het theater! Beleef op zaterdag 19 oktober samen met Waylon (en zijn 7 koppige band) de liedjes die voor hem therapeutisch bleken en nog steeds zijn.


Meer informatie / reserveren


Zaterdag 23 maart
Grote Zaal | 20.15 uur
Tommie Christiaan | In een ander licht

Tommie Christiaan is uiterst succesvol geweest in musicals als ‘Zorro’, ‘Hair’ en ‘On your feet’ en ook op tv maakte hij veel indruk bij ‘Beste Zangers’ en als Jezus in ‘The Passion’. Zijn voorstelling ‘In een ander licht’ wordt een show met eigen liedjes, maar ook met nummers van artiesten die het heilige vuur in hem aanwakkerden.


Meer informatie / reserveren

Vrijdag 15 maart
Rabo Zaal | 20.15 uur
Remy van Kesteren

De avontuurlijke composities van deze virtuoze harpist laten zich beluisteren als een ontdekkingstocht door neo-klassiek, pop, minimal, improvisatie en jazz. In het theaterconcert ‘Releave’, op vrijdag 15 maart in de Grote Zaal, werkt Van Kesteren hierin samen met het Blauwe Uur, een collectief van lichtkunstenaars dat erom bekend staat een ruimte om te kunnen toveren tot een poëtische nieuwe wereld.

Tip: In het bezit van een CJP- school- of studentenpas? Bezoek deze voorstelling met korting!


Meer informatie / reserveren

The Ruggeds | Between Us

Woensdag 20 maart
Grote Zaal | 20.15 uur

In hun theatervoorstelling Between Us op woensdag 20 maart doen The Ruggeds iets unieks: ze brengen breakdance en hiphop naar het theater, mixen het met fantastische decors en lichteffecten en maken er zo een echte podiumkunst van. Toch weten ze het losse karakter van de straatkunst die breakdance eigenlijk is vast te houden. En dat allemaal op een belachelijk hoog niveau! Écht iets voor iedereen die houdt van breakdance, streetdance, hiphop of die een dansvoorstelling met hoog tempo en fantastisch uitgevoerde dancemoves wil zien!

Tip 1: In het bezit van een CJP- school- of studentenpas? Bezoek deze voorstelling met korting!

Tip 2: Om 19.15 uur vindt er een gratis inleiding plaats door één van de leden van The Ruggeds.


Meer informatie / reserveren


Donderdag 21 maart
Grote Zaal | 20.15 uur
De Waarheid | Met o.a. Huub Stapel

“Huub Stapel excelleert in briljant komediespel“
★★★ Volkskrant

“De voorstelling staat garant voor een avondje uit op niveau“
★★★ Volkskrant

“Hoewel Huub Stapel de spil van dit stuk is, zijn het zijn medespelers die hem met uitstekend tegenspel prikkelen alles uit zijn rol te halen“
★★★★ Telegraaf

‘De Waarheid’ is een komedie over trouw, liefde en lust. Op donderdag 21 maart maken we kennis met twee bevriende, ontrouwe stellen. Michel (Huub Stapel) heeft een affaire met de vrouw van zijn beste vriend. Zij wordt verteerd door twijfel en schuldgevoel en wil alles opbiechten. Michel kan echter heel goed leven met grote leugens…


Meer informatie / reserveren


Zondag 17 maart
Grote Zaal | 14.00 uur
De Rattenvanger van Hamelen (6+)

Laat je op zondagmiddag 17 maart (be)vangen door een spannend avontuur vol… ratten! ‘De Rattenvanger’ is een spannend en magisch sprookje over moed, verleiding en anders durven te zijn. Een voorstelling met live-muziek, poppenspel en heel veel humor. De voorstelling wordt gespeeld door Ida van Dril en Michiel Schreuders.


Meer informatie / reserveren

Opera Eugen Onegin
Donderdag 26 maart
Grote Zaal | 20.15 uur

De componist Tsjaikovski kennen we vooral om zijn balletten als ‘Het Zwanenmeer’ en ‘De Notenkraker’. Toch heeft deze Russische componist diverse opera’s op zijn naam staan, waarvan ‘Eugen Onegin’ de bekendste is. De Nederlandse première van deze opera is op donderdag 26 maart te zien in onze Grote Zaal. Met prachtige en meeslepende melodieën brengt Tsjaikovski de emoties van de personages tot leven.

Tip: Voorafgaand aan de voorstelling vindt er om 19.15 uur een gratis inleiding plaats.


Meer informatie / reserveren


Zondag 7 april
De Heilig Hartkerk | 14.30 uur
De Matthäus Passion | Vocaal Ensemble Oss

Ook dit jaar wordt de geliefde ‘Matthäus Passion’ door het Vocaal Ensemble Oss uitgevoerd. De zangers, zangeressen en solisten staan in de Osse Heilig Hartkerk garant voor een prachtige uitvoering. Zij worden begeleid door het barokorkest Florilegium Musicum. Deze middag zullen ook Viola da gamba speler Ralph Rousseau en het Sacramentskoor uit Breda hun bijdrage leveren aan Bach’s meesterwerk. Het geheel staat onder leiding van Mario Veldpape."


Meer informatie / reserveren


Zaterdag 6 april
Grote Zaal | 20.15 uur
April-tip: Tribute to Donna Summer

Donna Summer is hét inspirerende voorbeeld voor elke muziekdiva die in haar voetsporen trad. Als ‘The Queen Of Disco’ werd zij het onbetwiste icoon van haar generatie. Op zaterdag 6 april brengen Carolina Dijkhuizen (o.a. Aïda, The Lion King, Dreamgirls) en The Gare du Nord Orchestra Donna Summers roerige leven en onweerstaanbare dance hits tot leven in een spectaculaire tribute show.

Tip: In het bezit van een CJP- school- of studentenpas? Bezoek deze voorstelling met korting!


Meer informatie / reserveren

De Weijer Lavinia Meijer in Boxmeer 😍 • Science Battle • Nieuwscafé • So Docu!

weijerlogo
 

VR22FEB LAVINIA MEIJER • UNTITLED 1              €19,50 (met 'n drankje) 

De wereldberoemde harpiste Lavinia Meijer geeft concerten van Carré tot Zuid-Korea en van de Berliner Philharmonie tot Carnegie Hall. Ze is zonder twijfel een van de belangrijkste en spannendste musici van onze tijd. Als vermaard artiest, met een wereldwijd bereik, won ze talrijke prijzen (waaronder een Edison in 2012), maakte ze verschillende albums die de gouden status kregen en een platinum album (Metamorphosis / The Hours met stukken van de Amerikaanse componist Philip Glass).

Ze verweeft in deze voorstelling haar persoonlijke verhalen met muziek vanaf de jaren 70, waarin ze ook werkte met grootheden als Iggy Pop, Ludovico Einaudi en Laurie Anderson. Door haar interesse in de veranderingen binnen de kunst, koppelt ze verschillende kunstvormen aan elkaar en verbindt ze haar muziek met beeldende kunst, schrijvende kunst, spoken word, film, animaties en nieuwe elektronische experimenten.

En komende vrijdag is ze in Boxmeer! We kunnen het zelf nauwelijks geloven.  

WO20FEB  SCIENCE BATTLE                                                              €10,50

Jonge wetenschappers dagen elkaar uit op het podium. Ze leggen in tien minuten scherp en met humor uit hoe hun promotie-onderzoek in elkaar steekt en jij bepaalt wie dat het beste doet. Het is ten slotte een battle. Een avond tjokvol wetenschapswaardigheden, humor en leuke feitjes!
Deze editie: Xanthe van Dierendonck (Wageningen University), Ruben Van Helden (Universiteit Leiden), Ward van Helmond (TU Delft, Hogeschool Amsterdam) en Eduard Schmidt (Universiteit Leiden).   
Naast de pitches van de vier promovendi wordt de avond vakkundig aan elkaar gepraat door allesweter René Broeders en hij stelt je natuurlijk ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op wetenschapsgebied. 

Ook deze editie van Science Battle wordt mogelijk door sponsoring van Marel Poultry & de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg, als een bijdrage aan het kennisnetwerk in de regio. De show is daarom voor middelbare scholieren gratis toegankelijk! 

VR22FEB    
HERMAN WISSINK
GELDERLANDER NIEUWSCAFÉ


Iedere maand op vrijdagmiddag worden er tussen 17:00 en 18:00 uur steeds andere gasten aan de tand gevoeld door journalist Herman Wissink van De Gelderlander.
Voor de onderwerpen van deze editie hou je de krant dus vooral goed in de gaten.

De perfecte gelegenheid voor die welverdiende vrijdagmiddagborrel en dan ben je meteen weer helemaal op de hoogte van alle nieuwtjes!

Meer weten? Dan klik je hier
ZO24FEB   
SO DOCU!

DOCUMENTAIREFESTIVAL 

Wegens succes herhaald: So Docu! In samenwerking met ons Filmhuis presenteren wij vol trots een selectie van de beste internationale documentaires op één dag. 

Je kunt los tickets bestellen voor de documentaires à €7,50 óf een volledig verzorgd arrangement, met drie documentaires een lunch en een borrelplank voor de totaalprijs van €32,50. Van harte aanbevolen! 


Meer weten? Dan klik je hier. 
 
 

De Weijer Cabaretfestival Cameretten: de finalisten! • Science Battle • Lavinia Meijer

 
weijerlogo

VR15FEB CABARETFESTIVEL • CAMERETTEN    €17,50 (met 'n drankje) 

Vanavond! Het Cameretten Festival, dé cabaretkweekvijver van Nederland! Duizenden mensen zagen hier de eerste stappen van o.a. Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Daniël Arends. Een nieuwe lichting cabaretiers treedt in hun voetsporen. Kom keihard lachen en laat je verrassen door de drie festivalfavorieten van de 53e editie.

In de finale stonden dit jaar: Waterkonijnen, Chris Verlaan en Hassan el Rahaui.

De jury over Jury- en Publieksprijswinnaar Chris Verlaan: De jury vindt het knap hoe hij zijn autisme heeft verwerkt in Man in de Maak. Zijn voorstelling heeft een grote grapdichtheid en hij wisselt mooi af tussen verhaal en liedjes. Er zitten in het programma veel slimme vondsten en woordgrapjes.

WO20FEB  SCIENCE BATTLE                                                              €10,50

Jonge wetenschappers dagen elkaar uit op het podium. Ze leggen in tien minuten scherp en met humor uit hoe hun promotie-onderzoek in elkaar steekt en jij bepaalt wie dat het beste doet. Het is ten slotte een battle. Een avond tjokvol wetenschapswaardigheden, humor en leuke feitjes!
Deze editie: Xanthe van Dierendonck (Wageningen University), Ruben Van Helden (Universiteit Leiden), Ward van Helmond (TU Delft, Hogeschool Amsterdam) en Eduard Schmidt (Universiteit Leiden).   
Naast de pitches van de vier promovendi wordt de avond vakkundig aan elkaar gepraat door allesweter René Broeders en hij stelt je natuurlijk ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op wetenschapsgebied. 

Ook deze editie van Science Battle wordt mogelijk door sponsoring van Marel Poultry & de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg, als een bijdrage aan het kennisnetwerk in de regio. De show is daarom voor middelbare scholieren gratis toegankelijk! 

VR22FEB    
HERMAN WISSINK
GELDERLANDER NIEUWSCAFÉ


Iedere maand op vrijdagmiddag worden er tussen 17:00 en 18:00 uur steeds andere gasten aan de tand gevoeld door journalist Herman Wissink van De Gelderlander.
Voor de onderwerpen van deze editie hou je de krant van volgende week dus vooral goed in de gaten.

De perfecte gelegenheid voor die welverdiende vrijdagmiddagborrel en dan ben je meteen weer helemaal op de hoogte van alle nieuwtjes!


Meer weten? Dan klik je hier
VR22FEB   €19,50 (met 'n drankje)
LAVINIA MEIJER

UNTITLED 1

Harpiste Lavinia Meijer geeft concerten van Carré tot Zuid-Korea en van de Berliner Philharmonie tot Carnegie Hall. Ze is zonder twijfel een van de belangrijkste en spannendste musici van onze tijd. Als vermaard artiest, met een wereldwijd bereik, won ze talrijke prijzen (waaronder een Edison in 2012), maakte ze verschillende albums die de gouden status kregen en een platinum album met stukken van de Amerikaanse componist Philip Glass.

Meer weten? Dan klik je hier. 
 
 

De Weijer Zondag 24 februari: So Docu! Documentairefestival

SO DOCU! DOCUMENTAIRFESTIVAL                       

Jawél, wegens succes herhaald: de derde editie van het So Docu! documentairefestival op zondag 24 februari! Een selectie van de beste internationale documentaires op één dag. 

Hoewel het absoluut mogelijk is om een los ticket te kopen voor de documentaires, à €7,50 nodigen we je natuurlijk vooral uit om je volledig onder te dompelen in de speciaal door ons Filmhuis geselecteerde docu's.
Daarvoor hebben we een arrangement inclusief lunch en borrel samengesteld. Hoef je lekker nergens meer aan te denken. 

Programma:
11:00 Kabul, City in the Wind (selectie van SOB)
12:30 Lunchpauze 
13:30 Het wonder van Le Petit Prince
15:15 Plaspauze
15:45 Heartbound 
17:45 Piet’s borreluurtje 

So Docu! Komt tot stand in samenwerking met BiblioPlus en Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer (SOB). 

KABUL, CITY IN THE WIND
Aboozar Amani 
(86 min.) 

Evenals het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA) opent So Docu! met de prachtige documentaire Kabul, City in the Wind. Dit is tevens de selectie van Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. De docu geeft een bijzondere kijk in het regelmatig door aanslagen getroffen Kabul. 

Deze film van regisseur Aboozar Amani volgt Abas, die onvervaard en altijd op zoek naar passagiers zijn gammele bus door de chaos heen stuurt. 
Verderop in dezelfde grauwe, in een permanente stofwolk gehulde stad worden de jonge tiener Afshin en zijn kleine broertje Benjamin door hun vader, een ex-militair, meegenomen naar een gedenkplaats met portretten van bomslachtoffers. Als zijn vader om veiligheidsredenen naar Iran vertrekt, is Afshin plotseling het hoofd van de familie.

In zijn eerste lange documentaire volgt Aboozar Amini in losse stijl afwisselend de buschauffeur en de twee broertjes. Thuis met zijn kinderen heeft Abas plezier, maar verder is geluk schaars. Zijn bus raakt defect en schuldeisers zeuren aan zijn hoofd. Om zijn narigheid te vergeten zingt hij een lied en rookt hij zijn hasj. Afshin en Benjamin doen hun best hun vader niet teleur te stellen en nemen hun taken in en om het huis bijzonder serieus. Tussen deze impressies van het leven in Kabul laat Amini zijn hoofdpersonen rechtstreeks in de camera vertellen over hun zorgen en wat ze gedroomd hebben – de Afghaanse nachtmerrie is nooit ver weg.

De kracht van de film zijn de drie aandoenlijke hoofdfiguren die de regisseur heeft gevonden en mag volgen.
NRC ★★★★

Innemende documentaire. 
Volkskrant ★★★★

Film over de enorme levenskracht van zijn hoofdpersonen.
Trouw ★★★★

Wat die permanente dreiging en onzekerheid met mensen doet, maakt Kabul, City in the Wind hartverscheurend duidelijk.
Het Parool

HET WONDER VAN LE PETIT PRINCE
Marjoleine Boonstra  
(89min.) 

Na de lunch draaien we Het wonder van Le Petit Prince, in regie van Marjoleine Boonstra. Na de Bijbel is Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry het meest vertaalde boek ter wereld. Er zijn inmiddels versies in meer dan 375 talen. Waarom kiezen mensen wereldwijd juist dit boek om hun bedreigde talen en culturen in leven te houden? 

Vanuit het nachtelijke hemelruim, waar de kleine prins op zijn ster naar ons lacht en waar piloot en schrijver De Saint-Exupéry zich het meest thuis voelde, landt deze film bij vier bezielde vertalers van ‘De kleine prins’. 

In Het wonder van Le Petit Prince reist Marjoleine Boonstra naar de personen die dit kleine meesterwerk uit het Frans hebben omgezet in het Tibetaans, Tamazight (Noord-Afrika), Sámi (het noorden van Finland en Scandinavië) of Nawat (El Salvador) – stuk voor stuk bedreigde talen. 
Gepassioneerde taalvorsers, docenten en vertalers vertellen hoe de observaties van het buitenaardse prinsje op aarde in hun cultuur gelezen en geïnterpreteerd worden. Ze praten over de eerste keer dat ze het boek lazen en uiteraard ook over hun linguïstische problemen. Hoe vertaal je ‘waterkraan’ als daar in jouw wereld geen woord voor bestaat?

Vanuit deze originele invalshoek worden in een mooie, kalme cinematografie persoonlijke verhalen verteld. Het wonder van Le Petit Prince is een inspirerend, menselijke documentaire, waarin je de wijsheid van De Kleine Prins weerspiegelt ziet. 

HEARTBOUND 
Janus Metz
(91 min)

De laatste film die er wordt gedraaid Heartbound. In noordelijk Jutland leven ruim negenhonderd Thaise vrouwen die getrouwd zijn met Denen. De bekroonde regisseur Janus Metz en zijn vrouw, de antropologe Sine Plambech, volgden tien jaar lang vier van deze Thais-Deense stellen. Het resultaat is een intieme en aangrijpende documentaire over liefde en romantiek, dromen en tegenslagen, leven en dood en wat het begrip familie in diverse culturen inhoudt.

Prachtige intieme documentaire.
Trouw ★★★★

Heartbound blinkt uit in zorgvuldige observaties, een open, nooit veroordelende blik en respect voor zowel het Thaise als Deense perspectief.
De Volkskrant ★★★★

Niemand volgde die stille migratie zo langdurig, empathisch en vrij van moralisme als de Deense cineast Janus Metz en zijn echtgenote, de antropoloog Sine Plambech.
NRC ​★★★★

Een liefdevolle, intieme film die alle makkelijke oordelen die je vooraf over dit soort gearrangeerde huwelijken zou kunnen hebben onderuit haalt.
De Groene Amsterdammer

Een indrukwekkend project, dat resulteert in een intieme film. 
De Filmkrant

Voor deze editie van So Docu! Hebben we professioneel filmliefhebber Ruud Vos (35) bereid gevonden om de documentaires voor je in te leiden. Ruud is ‘een wandelende filmdatabase’. Voor de lokale tv in Nijmegen presenteerde hij twee jaar lang het bioscoopprogramma Cinimma. Geregeld leidt Ruud films in bij Arthouse LUX Nijmegen of is hij gespreksleider bij een speciale voorstelling. 

BiblioPlus zet zich in voor extra verdieping bij het documentaireprogramma, het zal je dan ook niet verbazen dat de inleidingen van Ruud Vos je speciaal door hen worden aangeboden.

Schouwburg Cuijk | Zo wordt theater een echt avondje uit

Schouwburg Cuijk
TheaterNieuws van Schouwburg Cuijk
schouwburgcuijk.nl | 0485 314 344

Koning Winter laat zijn gezicht zien, maar bij ons is het warm en gezellig! En, we proberen het nog gezelliger te maken. Zo hebben we de komende maanden een aantal keren livemuziek na een voorstelling. Ga dus zeker niet direct naar huis, maar blijf nog wat drinken en napraten. Wie weet treft u een van de artiesten in ons TheaterCafe.
U bent van harte welkom!

Hartelijke groet,

Babette Pul
PR & Marketing

Geniet van de warme stem van Edsilia Rombley | vr 25 jan

Een heerlijke relaxte avond in een jazzclub-achtige sfeer. Dat is wat Edsilia Rombley haar publiek belooft met The Piano Ballads & More. Net als in haar vorige show wisselt Rombley haar muziek af met verhalen. “De vorige keer vertelde ik over het moederschap en hoe ik en andere ouders de ballen hoog proberen te houden. Nu ben ik veertig en horen daar weer andere verhalen bij, maar het wordt geen zware avond hoor. Wel een bijzondere.” Klik hier voor een voorproefje.

Wilt u kans maken op het nieuwste album The Piano Ballads Vol. 2? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We verloten de cd onder alle inzenders (met een geldig toegangskaartje). De winnaar krijgt persoonlijk bericht via e-mail.

Informatie & Kaarten

Cuijkse versie van Meastro voor herhaling vatbaar

In een nagenoeg uitverkochte grote zaal is de Cuijkse Marleen Kuipers-Smit afgelopen zondag de eerste Maestro van Cuijk geworden. Volgens de organisatie is de lokale variant van het populaire televisieprogramma zeker voor herhaling vatbaar. Marleen liet de Harmonie GID Cuijk muziek uit de film Frozen spelen en een medley van nummers van Amy Winehouse. Haar medekandidaten Jos Janssen en Martijn Willems eindigden op een gedeelde tweede plaats.

Made in Cuijk: de nieuwe show van Frank Boeijen | vr 1 feb

Hij is inmiddels vaste gast en ook dit jaar ontvangen wij hem graag. Samen met zijn band bivakkeert hij bijna een week lang in onze schouwburg. Op ons podium krijgt de Theatertour 2019 zijn definitieve vorm met een feestelijke première op vrijdag 1 februari. Deze pionier in de Nederlandse popmuziek laveert met het grootste gemak door zijn omvangrijke oeuvre om u keer op keer te verrassen. De kans is groot dat u Frank na afloop in ons TheaterCafe treft!

Informatie & Kaarten

Avondje theater nog gezelliger met muzikale nazit

Wellicht kent u haar al: singersongwriter Jori van Gemert uit Cuijk. Op 19 februari, 10 en 11 april trakteert zij na afloop van de voorstellingen bezoekers van het TheaterCafe op sfeervolle covers. Aankomende donderdag na Brigitte Kaandorp is het de beurt aan singersongwriter Collin Hoeve. De Nijmegenaar gooit momenteel hoge ogen bij het tv-programma The Voice of Holland. Hoeve wisselt covers af met eigen werk, waarmee hij flink aan de weg timmert.

Topacteur Pierre Bokma opnieuw te gast in Cuijk | wo 6 feb

Voor de tweede keer dit seizoen is top acteur Pierre Bokma onze gast. Schitterde hij eerder met Kees Prins in Een man een man, deze keer komt hij met De Verleiders, onder wie Victor Löw. Het gezelschap stond twee jaar geleden op Lowlands met de voorstelling Door De Bank Genomen. Deze keer richten De Verleiders hun vlijmscherpe pijlen  op de handelaren in big data. De Facebooks, Apples, Googles en Übers van deze wereld. Iedereen heeft geheimen! Bekijk hier de trailer.

Informatie & Kaarten

Karin Bloemen haalt de bezem door haar huis | vr 15 feb

Neemt u na afloop van deze ouderwets rijke Bloemen-show de schoenen van Karin Bloemen mee maar huis? Zou zomaar eens kunnen want Karin haalt letterlijk de bezem door haar huis. Elke avond verloot de comédienne persoonlijke spullen onder het publiek. Bereid u verder voor op dierbare oude en nieuwe liedjes, hilarische typetjes, onvoorspelbare conferences en dat alles in een prachtig decor.
Souvenirs van een vakvrouw.

Informatie & Kaarten

Agenda
cabaret
do 24-1 20:15 Brigitte Kaandorp
do 7-2 20:15 Pieter Derks
do 14-2 20:15 René van Meurs
vr 15-2 20:15 Karin Bloemen
do 21-2 20:15 Eva Crutzen
dans/ballet
wo 20-2 20:15 Backbone
jeugd/familie
za 26-1 20:15 Schuld (12+)
za 2-2 19:30 Het Rariteitenkabinet
zo 3-2 11:00 Het Rariteitenkabinet
zo 3-2 14:00 Het Rariteitenkabinet
vr 22-2 19:30 Alone@Home (8+)
klassiek
do 14-2 20:15 Holland Baroque
musical
za 26-1 20:15 Schuld (12+)
muziek
vr 25-1 20:15 Edsilia Rombley
vr 1-2 20:15 Frank Boeijen
do 14-2 20:15 Holland Baroque
vr 15-2 20:15 Karin Bloemen
za 23-2 20:15 The Simon & Garfunkel Story (reprise)
show
di 29-1 19:00 Faulty Towers
wo 30-1 19:00 Faulty Towers
special
di 29-1 19:00 Faulty Towers
wo 30-1 19:00 Faulty Towers
za 2-2 19:30 Het Rariteitenkabinet
zo 3-2 11:00 Het Rariteitenkabinet
zo 3-2 14:00 Het Rariteitenkabinet
theatercollege
wo 13-2 20:15 Wim Anker
toneel
wo 6-2 20:15 De Verleiders (try-out)
di 19-2 20:15 Laten we eerlijk zijn
vr 22-2 19:30 Alone@Home (8+)
Facebook   Twitter   Instagram

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook