Buienradar Brabant

Schouwburg Cuijk | TheaterNieuws - Gevarieerd en toegankelijk programma in 2018|19? Beloofd!

Schouwburg Cuijk
TheaterNieuws van Schouwburg Cuijk
schouwburgcuijk.nl | 0485 314 344
 

Het theaterprogramma voor het nieuwe seizoen 2018|19 is klaar!
De artiesten zijn geboekt, het magazine wordt gedrukt, de website wordt gevuld en onze collega's staan te popelen om u een onvergetelijke theateravond (of middag) te bezorgen... natuurlijk ook nu, tijdens ons lopende seizoen, maar zeker ook bij de start van het nieuwe theaterseizoen in september.


Altijd welkom!
 

Gevarieerd en toegankelijk programma? Beloofd!

Schouwburg Cuijk brengt al tientallen jaren een gevarieerd en toegankelijk programma vol (inter)nationale en lokale topvoorstellingen... ook in het nieuwe theaterseizoen. Beloofd!

Tipje van de sluier:
Jan Smit, Arjen Lubach, Stef Bos, Karin Bloemen, Introdans ...

Benieuwd naar de rest van het programma?
1. Het nieuwe programma vindt u vanaf vr 11 mei op schouwburgcuijk.nl;
2. het TheaterMagazine 2018|19 wordt op 11 mei per post toegestuurd naar alle houders van een geldige SchouwburgPas en naar alle bezoekers die in het huidige seizoen 4 of meer verschillende voorstellingen hebben bezocht;
3. vanaf di 15 mei wordt het magazine huis-aan-huis verspreid in het Land van Cuijk & Maasduinen; het blad kunt u ook afhalen bij het bespreekbureau in de schouwburg, en bij een groot aantal verspreidpunten in de regio zoals bibliotheken, toeristische ontmoetingspunten en culturele instellingen.
 

Start kaartverkoop nieuw theaterseizoen 2018|19

De verkoop van kaarten voor het nieuwe seizoen start op vr 18 mei om 19.30 uur.
Houders van een SchouwburgPas mogen al enkele dagen eerder, vanaf wo 16 mei om 19.30 uur, kaarten bestellen.

Wilt u ook eerder bestellen?
Zorg ervoor dat u de SchouwburgPas 2018|19 vóór 1 mei bestelt.
De SchouwburgPas aanschaffen kan HIER.

Belangrijke informatie!
EXTRA openingstijden bespreekbureau

Met ingang van het nieuwe theaterseizoen werken wij niet meer met papieren bestelformulieren. Heeft u straks hulp of advies nodig bij het bestellen van kaarten?
Het bespreekbureau is daarvoor EXTRA geopend (én telefonisch bereikbaar 0485 314344) op:
* Wo 16 mei 19.30 - 21.30 uur: alleen voor houders van een SchouwburgPas 2018|19;
* Vr 18 mei 19.30 - 21.30 uur: voor iedereen.
 

Nog even over de SchouwburgPas 2018|19:

Een SchouwburgPas kost 35 euro en is een seizoen geldig. Als u vóór 1 mei 2018 een SchouwburgPas bij ons aanschaft, krijgt u het nieuwe TheaterMagazine op 11 mei automatisch thuisgestuurd, en profiteert u op 16 mei meteen al van het voordeel van eerder bestellen. U kunt de nieuwe SchouwburgPas HIER aanvragen.

Goede Doelen
De opbrengst van de pas komt nagenoeg geheel ten goede aan twee maatschappelijke organisaties: de stichting Leergeld Land van Cuijk en het Podiumfonds Land van Cuijk en Noord-Limburg. Zie voor meer informatie: SchouwburgPas

Voordelen
De pas biedt daarnaast nog een aantal aantrekkelijke en exclusieve voordelen. Gedurende het theaterseizoen 2018|19 wordt u verrast met interessante (last minute-) aanbiedingen voor nog niet uitverkochte voorstellingen. Daarnaast ontvangt u komend seizoen een uitnodiging voor een exclusief 'kijkje achter de schermen' in Schouwburg Cuijk.

Laatste kaarten voor de Formule 1 Show van Olav Mol & Jack Plooij

Veel Nederlandse Formule 1-fans kunnen zich geen wedstrijd voorstellen zonder het karakteristieke commentaar van Olav Mol. In de gloednieuwe Formule 1 Show vertelt Mol samen met pitreporter Jack Plooij je álles over de hoogste klasse in de autosport.

Nu staan beide heren voor het eerst in het theater om hun passie te delen.
'We trakteren niet alleen op details uit de wereld van Formule 1, maar ook op anekdotes zoals het eerste interview met Michael Schumacher en de geheimen van de rijders,' aldus de mannen.

De Formule 1 Show | Schouwburg Cuijk | di 29 mei | 20.15 uur

Kaartverkoop

Kaartverkoop 24/7: schouwburgcuijk.nl

Bespreekbureau
Grotestraat 62, 5431 DL Cuijk
Geopend: di t/m vr 15 tot 18 uur, en 2 uur voor aanvang van een voorstelling.
T: 0485 314344
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrijdag 27 april - Koningsdag - is het bespreekbureau gesloten.

Agenda
cabaret
di 1-5 20:15 Yentl & de Boer
do 3-5 20:15 Richard Groenendijk
do 24-5 20:15 Martijn Koning
jeugd/familie
vr 11-5 19:30 De kleine zeemeermin (6+)
musical
di 15-5 20:15 The Full Monty
muziek
do 26-4 20:15 The Five Great Guitars
zo 29-4 15:30 Jerôme Hol Trio
do 17-5 20:15 The Best of Britain - The 4th!
muziektheater
za 28-4 20:15 African Mamas & Leoni Jansen
wo 2-5 20:15 Dansen met de vijand
wo 9-5 20:15 GEANNULEERD | Gerhardt & Peter Faber
za 12-5 20:15 Het Groot Niet Te Vermijden
show
wo 23-5 20:15 De Alex Klaasen Revue - Showponies
Facebook   Twitter   Instagram

De Weijer | FUSE in het Muziekcafé donderdag en zondag de fabelachtige kindervoorstelling De Rattenvanger 6+

deweijer

FUSE                                                                                                           € 15,-

Aanstaande donderdag: FUSE in ons Muziekcafé! We zijn toe aan de laatste kaarten voor dit veelzijdige fenomeen, je-weet-wel de huisband bij Podium Witteman. 
Met hun uiteenlopende achtergronden in klassiek, jazz, pop en improvisatie heeft het zestal zich zwaar bewezen en inmiddels een ijzersterke livereputatie. Dus. Ten overvloede: dit concert wil je absoluut niet missen. 

Denk Bartók, Zappa, Tom Trapp, Ellington en Coltrane.
Denk strijkkwartet, contrabas en percussie.
Denk Fuse. 

DE RATTENVANGER 6+                                                         €7,50 (met limo)

"De instrumenten zijn, samen met het kundige (poppen)spel van Van Dril, zonder twijfel de sterren van de voorstelling."
★★★★ THEATERKRANT

"Hoe spannend en boeiend kan je een verhaal, of beter gezegd de moderne versie van de Rattenvanger van Hamelen, maken voor het hele gezin? Van Dril en Schreuders zijn daar bijzonder goed in geslaagd."
★★★★ THEATERPARADIJS

Ida van Dril en Michiel Schreuders wonnen met hun succesvolle voorstelling Joris en de draak Het Gouden Eitje van de Parade. Met live muziek, poppenspel en heel veel humor brengen zij je ditmaal naar een stad vol …ratten.

Aan de rand van Hamelen woont Luca. Van afgedankt afval maakt hij de mooiste dingen. Als er maar muziek uit komt. Van oud ijzer maakt hij een magische fluit. Zodra hij daarop speelt verzamelen alle ratten om te luisteren. 

Hamelen is in handen van de ijdele burgemeester Snijder. Hij belooft iedereen een schone stad maar dan moet je wel voor hem juichen en buigen. Dus alle mensen doen mee want de burgemeester is fantastisch en Hamelen is geweldig, zolang je maar niet klaagt.
Op een avond wordt er op de deur van Snijder geklopt. Als hij open doet staart hij in de ogen van duizenden grote ratten...

LA FILLE INCONNUE
DO10MEI €9,50 (incl. drankje)

Het filmhuis draait de nieuwe film van de gebroeders Dardenne (L'enfant, Deux jours, une nuit), waarin een jonge arts er alles aan doet om de identiteit te achterhalen van het overleden meisje dat ze voor een dichte deur liet staan.

La Fille inconnue werd genomineerd voor een Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes. Actrice Adèle Haenel maakt grote indruk als de jonge dokter Jenny. 


Meer info...
SONGWEDSTRIJD
VR18MEI €5,-

Alweer de vierde editie van de Songwedstrijd! We kijken er reikhalzend naar uit. Het wordt sowieso een fenomenale avond (dus bestel vooral vast een ticket), maar je kunt je ook nog nét opgeven. Er is een optreden bij Op de Toffel te winnen!

Dus, singer-songwriters uit regio Land van Cuijk onder de 25 jaar, geef je op vóór 28 april met een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Songwedstrijd en wie weet, sta je dit jaar nog in het Koningskerkje. 

Meer info...

De Weijer | Lekker uit vanavond?

weijerlogo

SCIENCE BATTLE                      € 10,- // Gratis voor middelbare scholieren 

Vanavond is de allerlaatste editie van de Science Battle voor dit seizoen! 

Jonge wetenschappers leggen in tien minuten scherp en met humor uit hoe hun promotie-onderzoek in elkaar steekt en jij bepaalt wie dat het beste doet. Het is ten slotte een wedstrijd. 

Deze keer gaat Bram Bakker van de Universiteit Utrecht in op hoe piepkleine deeltjes levens redden, zal Sybren Spit van de Universiteit van Amsterdam het hebben over hoe kleuters de taal leren, ondanks dat ze de grammaticale regels nog niet kennen, legt Eric Meester uit hoe hij een opkomende verdikking in de aderen kan zien aankomen en zal Sabine Vreeburg ten slotte uitleggen hoe ze het voedseltekort gaat oplossen in de wereld. 

De Science Battle is voor iedereen die een beetje nieuwsgierig is aangelegd een geweldige avond uit. Middelbare scholieren mogen gratis naar binnen via sponsoring van Marel Poultry & de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg (waarvoor dank!), anderen betalen een tientje.

FUSE                                                                                  € 15,-

FUSE in ons Muziekcafé! Je kent ze wel, als huisband bij Podium Witteman/ 
Met hun uiteenlopende achtergronden in klassiek, jazz, pop en improvisatie heeft het zestal zich zwaar bewezen en inmiddels een ijzersterke livereputatie. Dus dit concert wil je absoluut niet missen. 

Denk Bartók, Zappa, Tom Trapp, Ellington of Coltrane.

Denk strijkkwartet, contrabas en percussie.

Denk Fuse. 

NIEUWSCAFÉ NAAR BUITEN
VRIJE ENTREE VRIJDAG A.S.

Aanstaande vrijdag is het Nieuwscafé buiten op het terras.
Ook deze maand schuiven er weer verschillende gasten aan tafel bij journalist Herman Wissink: Marion Reefs en Fabiënne van Wely over Stichting Pinkmama, Ineke Kraijo over literatuur schrijven met 13 auteurs, twee Nijmeegse brouwers en Nieky Zijp over het gloednieuwe bierfestival van Pub Esser, Giovanni van Loon over 25 jaar Op de Tôffel en De Naakte Waarheid over HOE ze in de finale van De Roos van Nijmegen terecht zijn gekomen. 

We sluiten af met de zomerhit van Leonie Wintjes en 'n proefglaasje bier van brouwerij Mannenpap. 
Meer info...
SPEELGROEP BOXMEER
21 APR & 22 APR


Hotel Hommelus door Speelgroep Boxmeer! 

Karin, een zakelijke en vergeetachtige vrouw en haar ordinaire en altijd rokende zus Anita runnen samen hotel Hommelus. 

Een vrolijke spel, met zeer uiteenlopende typetjes en vol vaart en komische ontwikkelingen, onder regie van Henny Verschuren.

Op zondag 22 april brengtt Speelgroep Boxmeer wederom een middagvoorstelling om 14:30 uur, zaterdag is aanvang gewoon 20:15 uur. 

Meer info...

De Weijer | Rob Scheepers morgen: laatste tickets! • Science Battle • Film vanavond • Speelgroep Boxmeer

de weijer

LAATSTE KAARTEN ROB SCHEEPERS               € 17,50 (inclusief drankje)
 

Rob Scheepers staat vrijdag in De Weijer. Hoewel deze voorstelling al maanden uitverkocht is, heb jij niks geen ongeluk deze vrijdag de dertiende: er zijn tickets teruggekomen, dus je kunt er nog bij zijn! 

Rob won de Padoem Patsss Oneliner Extravaganza in Toomler, mocht aanschuiven bij DWDD en Jinek, kreeg een wekelijkse radiocolumn en werd een van de steunpilaren van het tv-programma Padoem Patsss. En dat terwijl zijn nieuwjaarsconferences in het zuiden van het land avond na avond uitverkocht raakten én hij met zijn debuutshow ‘Schroot’ met veel succes ook boven de grote rivieren debuteerde. 

Na deze wonderlijke wending realiseert de cabaretier uit Sterksel (NB) zich dat het tweede deel van zijn leven is begonnen. Radio, televisie en theaters ver buiten de Brabantse grenzen bespeelt hij inmiddels met veel plezier en succes. In zijn tweede show vertelt Rob aan de hand van scherpe, herkenbare en humoristische anekdotes over alledaagse situaties en de verrassingen die zomaar kunnen opduiken. Of Rob daar klaar voor is? ‘Kom maar op'! 

SCIENCE BATTLE                      € 10,- // Gratis voor middelbare scholieren 

Woensdag 18 april is de allerlaatste editie van de Science Battle voor dit seizoen! 

Jonge wetenschappers leggen in tien minuten scherp en met humor uit hoe hun promotie-onderzoek in elkaar steekt en jij bepaalt wie dat het beste doet. Het is ten slotte een wedstrijd. 

Deze keer gaat Bram Bakker van de Universiteit Utrecht in op hoe piepkleine deeltjes levens redden, zal Sybren Spit van de Universiteit van Amsterdam het hebben over hoe kleuters de taal leren, ondanks dat ze de grammaticale regels nog niet kennen, legt Eric Meester uit hoe hij een opkomende verdikking in de aderen kan zien aankomen en zal Sabine Vreeburg ten slotte uitleggen hoe ze het voedseltekort gaat oplossen in de wereld. 

De Science Battle is voor iedereen die een beetje nieuwsgierig is aangelegd een geweldige avond uit. Middelbare scholieren mogen gratis naar binnen via sponsoring van Marel Poultry & de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg (waarvoor dank!), anderen betalen een tientje.

MANCHTESTER BY THE SEA
12 APR // € 8,50


Met Manchester by the Sea heeft regisseur Lonergan een prachtige en ontroerende film gemaakt waarbij slechts weinigen het droog zullen houden.

Zijn werk heeft een groot aantal nominaties bij de Oscars in de wacht gesleept en won uiteindelijk voor Best Leading Actor (Casey Affleck) en Best Original Screenplay. Casey Affleck won Best Performance bij de Golden Globes en Best Leading Actor bij de BAFTA Awards.

★★★★ Er viel maar zelden zo veel te lachen in een loodzwaar drama.
- De Volkskrant

Meer info...
SPEELGROEP BOXMEER
21 APR & 22 APR


Hotel Hommelus door Speelgroep Boxmeer! 

Karin, een zakelijke en vergeetachtige vrouw en haar ordinaire en altijd rokende zus Anita runnen samen hotel Hommelus. 

Een vrolijke spel, met zeer uiteenlopende typetjes en vol vaart en komische ontwikkelingen, onder regie van Henny Verschuren.

Op zondag 22 april brengtt Speelgroep Boxmeer wederom een middagvoorstelling om 14:30 uur, zaterdag is aanvang gewoon 20:15 uur. 

Meer info...

Theater De Lievekamp | tart kaartverkoop Jan Smit | Voorstellingen in april


In deze nieuwsbrief:
Start kaartverkoop Jan Smit

Voorstellingen in april:
Paul van Loon
Dansen met de vijand
Franscesco Attesti in St. Jozefkerk
Toneelvereniging Internos | Hiep hiep hoera!
Terug naar de Tour van 80
Los Muziektheater
Brel & Brass

Maandag 17 december
Grote Zaal | 20.15 uur
Jan Smit

Vandaag start de kaartverkoop voor het concert van Jan Smit op 17 december. Op 10-jarige leeftijd beklom Jan Smit het podium voor een duet met BZN-zangeres Carola Smit. Vele nummer 1 hits volgden in de jaren daarna. Hoewel hij al meer dan de helft van zijn leven aan de top van de muzieklijsten staat, ging Jan pas een jaar of vijf geleden voor het eerst de theaters in. En daar komt nu een vervolg op. De nieuwe theatertournee, getiteld 'Met andere woorden', staat in het teken van zijn nieuwe album.

Bestel nu de beste plaatsen via onderstaande button.


Meer informatie / reserveren

Zondag 15 april
Grote Zaal | 14.00 uur
Griezelen met Paul van Loon

Wat is er fijner dan een griezelverhaal lezen in de veilige omgeving van je eigen kamertje! Heerlijk griezelen met een spannend boek. Maar om te kunnen griezelen, moet je kunnen lezen… In de voorstelling ‘De Kunst van het Griezelen’ door Paul van Loon gaat het over De Griezelbus, Dolfje Weerwolfje, Jimi RIP & andere wezens van de nacht. En over de Kunst van het Lezen. Liedjes, verhalen, popmuziek, rock ’n roll en vrolijke griezelavonturen, oftewel: GRUMOR! Wie durft? Nou? Paul van Loon zal deze middag na afloop van de voorstelling signeren!


Meer informatie / reserveren

Donderdag 26 april
Grote Zaal | 20.15 uur
Dansen met de vijand

“Een verrassend klein juweel”, “Indrukwekkend docudrama” en “Een echte aanrader”. De jubelende recensies van zowel vakpers als publiek over ‘Dansen met de vijand’ waren unaniem. Deze succesvolle muziektheaterproductie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Paul Glaser, heeft bij velen diepe indruk gemaakt. In zijn zoektocht naar een verborgen familiegeschiedenis stuit hij op het onvoorstelbare verhaal van zijn Tante Roosje. Een Joodse danslerares van wie de echtgenoot in de Tweede Wereldoorlog sympathiseert met de NSB. Ondanks alles probeert zij door te gaan met haar leven, haar werk en haar idealen. Dit waargebeurde verhaal confronteert iedereen met dat ‘goed’ en ‘fout’ niet altijd zo simpel aan te wijzen zijn.


Meer informatie / reserveren

Zaterdag 14 april
St. Jozefkerk | 19.30 uur
Gluren bij de buren:
Uniek pianoconcert
in St. Jozefkerk


Op uitnodiging van Rotary Club Oss geeft Francesco Attesti, een Italiaanse pianist met wereldfaam, verzorgt een pianoconcert op zaterdag 14 april in de St. Jozefkerk. Naast de indrukwekkende Goldberg Variations van J.S. Bach, speelt hij ook bekende werken van onder anderen Schubert, Chopin en Liszt. Francesco Attesti behaalde met zijn pianospel vele nationale en internationale prijzen. Hij groeide uit tot één van de beste vertolkers van het romantische repertoire. Entreekaarten à € 15,- zijn verkrijgbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan de zaal. De opbrengst van de avond komt ten goede aan het project “Samen voor Taal”.
Toneelvereniging Internos
vrijdag 13 april
Zaterdag 14 april
Grote Zaal | 20.15 uur
Hiep hiep hoera!

2018 is een speciaal jaar voor Internos. De Osse toneelvereniging bestaat 90 jaar! Dat moet gevierd worden met een feestje. Alle spelers van Internos zullen schitteren in ‘Hiep hiep hoera!’. Het thema van deze door Rob van Vliet geschreven en geregisseerde voorstelling is dan ook ‘feest’. Feest in de breedste zin van het woord: een bruiloft, een verloving, een verjaardag, een surpriseparty of gewoon een feestje zonder reden. Geen feest zonder muziek. Met trots kondigt Internos aan dat deze avonden muzikaal worden begeleid door de feestband ‘Vanavond niet, Schat!’.


Meer informatie / reserveren


Woensdag 25 april
Grote Zaal | 20.15 uur
Terug naar de Tour van '80

Deze avond blikken we met Joop Zoetemelk, Henk Lubberding én Johan van der Velde uitgebreid terug op één van de spraakmakendste Rondes van Frankrijk; de Tour van ’80. De presentatie van deze avond is in handen van Peet Kappen en Jos de Louw, twee initiatiefnemers van het populaire Brabants Wielercafé. Tijdens deze ‘Terug naar de Tour van ’80’ zullen er ook originele beelden worden vertoond, aangevuld met het legendarisch radiocommentaar van Theo Koomen.

De voorstelling is bijna uitverkocht; bestel nu de laatste plaatsen via onderstaande button.


Meer informatie / reserveren


Woensdag 25 april
Rabo Zaal | 20.15 uur
LOS Muziektheater

In hun meest recente programma, getiteld ‘Vast’, laten de meiden van LOS zien dat het tijd is om volwassen te worden. Ze zijn nu rond de 30 en staan voor belangrijke keuzes. Terwijl ze zich staande proberen te houden op hun hoge hakken, vallen ze van de ene in de andere komische en herkenbare situatie. Het resultaat: een programma boordevol hilariteit, muzikaliteit en fysieke uitspattingen.


Meer informatie / reserveren

Brel & Brass met KVA

Zaterdag 28 april
Grote Zaal | 20.15 uur
’Brel & Brass’ is een project van de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem rond de prachtige muziek van grootheid Jacques Brel. Al jaren geldt Van Hautem als een van de beste vertolksters van het chanson van Brel. Voor dit project werkt de zangeres samen met Stadsharmonie KVA uit Oss. Vóór de pauze speelt Stadsharmonie KVA een instrumentaal programma, inclusief een Brel-prelude. Daarna is het de beurt aan Van Hautem, die met het orkest de mooiste nummers van de Belgische chansonnier ten gehore brengt.


Meer informatie / reserveren

De Weijer | René van Meurs: stoelen bijgeplaatst! • Salon Classique • Filmhuis draait Manchester by the Sea • Science Battle

deweijer

RENÉ VAN MEURS                                                  € 18,50 (inclusief drankje)
 

René van Meurs is terug in Boxmeer! Zijn vorige optreden in De Weijer was in 2013, dus het werd hoog tijd. 

Je kunt 'm kennen van de vaste kern in comedyclub Toomler, van het Amsterdam Comedy Festival in de Melkweg, de twee dubbelprogramma’s die hij speelde met Theo Maassen, van Lowlands, natuurlijk van Padoem Patsss en van Rare Jongens.

Het zou zomaar weer een avond vol mooie verhalen, rake grappen en een flink tempo kunnen worden, maar hij belooft niks. Oh, en misschien dat hij vanavond ook weer een stevig potje zal improviseren. Althans, dat zou kunnen. Dat ligt namelijk ook een beetje aan jullie. Je maakt zo’n avond tenslotte samen, nietwaar?

Goed. René belooft dus niks. Wij wel: een topavond cabaret. We zien je graag vrijdag en we zijn overigens al toe aan de laatste 20 kaarten. 

SALON CLASSIQUE met ROEL VERHEGGEN    € 12,50 (inclusief drankje)

Roel Verheggen nodigt je uit in zijn Salon Classique: een heerlijke zondagmiddag met licht klassieke muziek in een ontspannen sfeer. Verschillende gasten spelen bij Roel prachtige muziekstukken in een gekozen thema.

Het is alweer de laatste van dit seizoen, aanstaande zondag. 

MANCHTESTER BY THE SEA
12 APR // € 8,50


Met Manchester by the Sea heeft regisseur Lonergan een prachtige en ontroerende film gemaakt waarbij slechts weinigen het droog zullen houden.

Zijn werk heeft een groot aantal nominaties bij de Oscars in de wacht gesleept en won uiteindelijk voor Best Leading Actor (Casey Affleck) en Best Original Screenplay. Casey Affleck won Best Performance bij de Golden Globes en Best Leading Actor bij de BAFTA Awards.

★★★★ Er viel maar zelden zo veel te lachen in een loodzwaar drama.
- De Volkskrant

Meer info...
SCIENCE BATTLE
18 APR // € 10,-
Gratis voor middelbare scholieren 

Jonge wetenschappers laten hun vertrouwde laboratoria even achter zich en stappen het theater in voor de Science Battle. Ze leggen in tien minuten scherp en met humor uit hoe hun promotie-onderzoek in elkaar steekt en jij bepaalt wie dat het beste doet. Het is ten slotte een wedstrijd. 

Deze keer gaan we spreken over superkleine deeltjes, leren praten, het voorkomen van de gevolgen van aderverkalking en het oplossen van het voedseltekort in de wereld. 

Een humorvolle avond uit, vol van wetenswaardigheden. 

Meer info...
 

#Cuijk | TheaterNieuws van Schouwburg Cuijk

Schouwburg Cuijk
TheaterNieuws van Schouwburg Cuijk
schouwburgcuijk.nl | 0485 314 344
 


Nu een SchouwburgPas nemen, betekent straks eerste keus bij:

Bert Visscher,
Frank Boeijen,
Freek de Jonge,
Tineke Schouten,
Huub Stapel,
Arjen Lubach,


en vele anderen...
 

Kaartverkoop 2018|19 in mei van start; met de SchouwburgPas heeft u een streepje voor!

Op vr 18 mei om klokslag 19.30 uur start de vrije kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen 2018|19.
Houders van een geldige SchouwburgPas hebben bij ons een streepje voor en kunnen al twee dagen eerder - dus al vanaf wo 16 mei om 19.30 uur - kaarten kopen voor het nieuwe theaterseizoen vol mooie voorstellingen en grote namen, zoals: Bert Visscher, Frank Boeijen, Freek de Jonge, Tineke Schouten, Huub Stapel, Arjen Lubach en vele anderen...

Als u vóór 1 mei 2018 een SchouwburgPas bij ons aanschaft, krijgt u het nieuwe TheaterMagazine op 11 mei automatisch thuisgestuurd, en profiteert u op 16 mei meteen al van het voordeel van eerder bestellen.
U kunt de nieuwe SchouwburgPas HIER aanvragen.

Veel EXTRA'S bij Nederlands Blazers Ensemble op zo 15 april

De twee mooiste stukken van Dvorák? De ‘Serenade voor blazers’ en het grijsgedraaide ‘Celloconcert in b’ natuurlijk! Voor het Nederlands Blazers Ensemble is de vrolijke ‘Serenade’ een van de hoekstenen van het eigen repertoire. Het beroemde celloconcert vormt natuurlijk een prachtige uitdaging, zeker als het gespeeld wordt in een splinternieuw Blazers-jasje van de jonge Tsjechische componist Jan Dušek en met Pieter Wispelwey als solist.

EXTRA!
Gratis inleiding, voorprogramma én afterconcert

Olav Mol & Jack Plooij op 29 mei met Formule 1 Show naar Cuijk. Kaartjes vanaf di 3 april 10.00 uur!

Veel Nederlandse Formule 1-fans kunnen zich geen wedstrijd voorstellen zonder het karakteristieke commentaar van Olav Mol. In de gloednieuwe Formule 1 Show vertelt Mol samen met pitreporter Jack Plooij je álles over de hoogste klasse in de autosport.

Nu staan beide heren voor het eerst in het theater om hun passie te delen.
'We trakteren niet alleen op details uit de wereld van Formule 1, maar ook op anekdotes zoals het eerste interview met Michael Schumacher en de geheimen van de rijders,' aldus de mannen.

De Formule 1 Show | Schouwburg Cuijk | di 29 mei | 20.15 uur
Kaartverkoop start op di 3 april om 10.00 uur: schouwburgcuijk.nl

TheaterMagazine en start kaartverkoop nieuwe theaterseizoen 2018|19

Het nieuwe TheaterMagazine 2018|19 is in de maak en wordt op vr 11 mei per post toegestuurd naar alle houders van een geldige SchouwburgPas 2018|19, én naar alle bezoekers die in het huidige seizoen 4 of meer verschillende voorstellingen hebben bezocht. Vanaf die datum staat het programma ook op onze website.

Op di 15 mei wordt het magazine huis-aan-huis verspreid in het Land van Cuijk & Maasduinen. Vanaf 15 mei is het magzine ook af te halen bij het bespreekbureau in de schouwburg, en bij een groot aantal verspreidpunten in de regio zoals bibliotheken, toeristische ontmoetingspunten en culturele instellingen.

Start kaartverkoop voor seizoen 2018|19:
* Wo 16 mei 19.30 uur: exclusieve voorverkoop voor houders van een SchouwburgPas 2018|19
* Vr 18 mei 19.30 uur: vrije kaartverkoop

BELANGRIJKE INFORMATIE
EXTRA OPENINGSTIJDEN BESPREEKBUREAU
Met ingang van het nieuwe theaterseizoen werken wij niet meer met papieren bestelformulieren. Heeft u straks hulp of advies nodig bij het bestellen van kaarten?
Het bespreekbureau is daarvoor extra geopend (én telefonisch bereikbaar 0485 314344) op:
* Wo 16 mei 19.30 - 21.30 uur: alleen voor houders van een SchouwburgPas 2018|19
* Vr 18 mei 19.30 - 21.30 uur: voor iedereen
 

Kaartverkoop

Kaartverkoop 24/7: schouwburgcuijk.nl

Bespreekbureau
Grotestraat 62, 5431 DL Cuijk
Geopend: di t/m vr 15 tot 18 uur, en 2 uur voor aanvang van een voorstelling.
T: 0485 314344
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda
cabaret
wo 4-4 20:15 Erik van Muiswinkel
wo 11-4 20:15 Le Roux & d'Anjou
za 14-4 20:15 Lebbis
vr 20-4 20:15 Tim Fransen
di 1-5 20:15 Yentl & de Boer
do 3-5 20:15 Richard Groenendijk
dans/ballet
di 10-4 20:15 Introdans
jeugd/familie
wo 28-3 19:00 Woef Side Story (8+)
za 21-4 16:00 Checkpoint (8+)
za 21-4 19:30 Checkpoint (8+)
vr 11-5 19:30 De kleine zeemeermin (6+)
klassiek
zo 15-4 15:30 Nederlands Blazers Ensemble
musical
vr 11-5 19:30 De kleine zeemeermin (6+)
di 15-5 20:15 The Full Monty
muziek
vr 30-3 20:15 Peter Corry & live band
vr 13-4 20:15 The LSB Experience & Dolf Jansen
zo 15-4 15:30 Nederlands Blazers Ensemble
di 17-4 20:15 Amsterdam Klezmer Band
zo 22-4 15:00 Her Majesty
do 26-4 20:15 The Five Great Guitars
zo 29-4 15:30 Jerôme Hol Trio
muziektheater
wo 28-3 19:00 Woef Side Story (8+)
do 5-4 20:15 Herman van Veen
di 17-4 20:15 Amsterdam Klezmer Band
za 28-4 20:15 African Mamas & Leoni Jansen
wo 2-5 20:15 Dansen met de vijand
wo 9-5 20:15 GEANNULEERD | Gerhardt & Peter Faber
za 12-5 20:15 Het Groot Niet Te Vermijden
toneel
do 29-3 20:15 Opvliegers 3 - New York, New York
wo 11-4 20:15 Le Roux & d'Anjou
di 24-4 20:15 Aquarium
Facebook   Twitter   Instagram

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook