Buienradar Brabant

De Weijer Lavinia Meijer in Boxmeer 😍 • Science Battle • Nieuwscafé • So Docu!

weijerlogo
 

VR22FEB LAVINIA MEIJER • UNTITLED 1              €19,50 (met 'n drankje) 

De wereldberoemde harpiste Lavinia Meijer geeft concerten van Carré tot Zuid-Korea en van de Berliner Philharmonie tot Carnegie Hall. Ze is zonder twijfel een van de belangrijkste en spannendste musici van onze tijd. Als vermaard artiest, met een wereldwijd bereik, won ze talrijke prijzen (waaronder een Edison in 2012), maakte ze verschillende albums die de gouden status kregen en een platinum album (Metamorphosis / The Hours met stukken van de Amerikaanse componist Philip Glass).

Ze verweeft in deze voorstelling haar persoonlijke verhalen met muziek vanaf de jaren 70, waarin ze ook werkte met grootheden als Iggy Pop, Ludovico Einaudi en Laurie Anderson. Door haar interesse in de veranderingen binnen de kunst, koppelt ze verschillende kunstvormen aan elkaar en verbindt ze haar muziek met beeldende kunst, schrijvende kunst, spoken word, film, animaties en nieuwe elektronische experimenten.

En komende vrijdag is ze in Boxmeer! We kunnen het zelf nauwelijks geloven.  

WO20FEB  SCIENCE BATTLE                                                              €10,50

Jonge wetenschappers dagen elkaar uit op het podium. Ze leggen in tien minuten scherp en met humor uit hoe hun promotie-onderzoek in elkaar steekt en jij bepaalt wie dat het beste doet. Het is ten slotte een battle. Een avond tjokvol wetenschapswaardigheden, humor en leuke feitjes!
Deze editie: Xanthe van Dierendonck (Wageningen University), Ruben Van Helden (Universiteit Leiden), Ward van Helmond (TU Delft, Hogeschool Amsterdam) en Eduard Schmidt (Universiteit Leiden).   
Naast de pitches van de vier promovendi wordt de avond vakkundig aan elkaar gepraat door allesweter René Broeders en hij stelt je natuurlijk ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op wetenschapsgebied. 

Ook deze editie van Science Battle wordt mogelijk door sponsoring van Marel Poultry & de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg, als een bijdrage aan het kennisnetwerk in de regio. De show is daarom voor middelbare scholieren gratis toegankelijk! 

VR22FEB    
HERMAN WISSINK
GELDERLANDER NIEUWSCAFÉ


Iedere maand op vrijdagmiddag worden er tussen 17:00 en 18:00 uur steeds andere gasten aan de tand gevoeld door journalist Herman Wissink van De Gelderlander.
Voor de onderwerpen van deze editie hou je de krant dus vooral goed in de gaten.

De perfecte gelegenheid voor die welverdiende vrijdagmiddagborrel en dan ben je meteen weer helemaal op de hoogte van alle nieuwtjes!

Meer weten? Dan klik je hier
ZO24FEB   
SO DOCU!

DOCUMENTAIREFESTIVAL 

Wegens succes herhaald: So Docu! In samenwerking met ons Filmhuis presenteren wij vol trots een selectie van de beste internationale documentaires op één dag. 

Je kunt los tickets bestellen voor de documentaires à €7,50 óf een volledig verzorgd arrangement, met drie documentaires een lunch en een borrelplank voor de totaalprijs van €32,50. Van harte aanbevolen! 


Meer weten? Dan klik je hier. 
 
 

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook