Buienradar Brabant

Theater De Lievekamp Waylon | Tommie Christiaan | The Ruggeds | De Rattenvanger

In deze nieuwsbrief:

Waylon: kaartverkoop gestart!
• Tommie Christiaan | In een ander licht

Breakdance op wereldniveau bij The Ruggeds
Huub Stapel in De Waarheid
Familievoorstelling De Rattenvanger van Hamelen
April-tip: Tribute to Donna Summer


Zaterdag 19 oktober
Grote Zaal | 20.15 uur
Waylon | My heroes have
always been cowboys

“My heroes have always been cowboys”. De kenner haalt uit deze zin de start van de Outlaw movement door Waylon Jennings. Nederland heeft haar eigen Waylon. En Waylon gaat voor het eerst het theater in met zijn persoonlijke verhaal. Een verhaal wat al heel lang in hem borrelt en eindelijk er uit mag in de vorm die het verdiend: met muziek in het theater! Beleef op zaterdag 19 oktober samen met Waylon (en zijn 7 koppige band) de liedjes die voor hem therapeutisch bleken en nog steeds zijn.


Meer informatie / reserveren


Zaterdag 23 maart
Grote Zaal | 20.15 uur
Tommie Christiaan | In een ander licht

Tommie Christiaan is uiterst succesvol geweest in musicals als ‘Zorro’, ‘Hair’ en ‘On your feet’ en ook op tv maakte hij veel indruk bij ‘Beste Zangers’ en als Jezus in ‘The Passion’. Zijn voorstelling ‘In een ander licht’ wordt een show met eigen liedjes, maar ook met nummers van artiesten die het heilige vuur in hem aanwakkerden.


Meer informatie / reserveren

Vrijdag 15 maart
Rabo Zaal | 20.15 uur
Remy van Kesteren

De avontuurlijke composities van deze virtuoze harpist laten zich beluisteren als een ontdekkingstocht door neo-klassiek, pop, minimal, improvisatie en jazz. In het theaterconcert ‘Releave’, op vrijdag 15 maart in de Grote Zaal, werkt Van Kesteren hierin samen met het Blauwe Uur, een collectief van lichtkunstenaars dat erom bekend staat een ruimte om te kunnen toveren tot een poëtische nieuwe wereld.

Tip: In het bezit van een CJP- school- of studentenpas? Bezoek deze voorstelling met korting!


Meer informatie / reserveren

The Ruggeds | Between Us

Woensdag 20 maart
Grote Zaal | 20.15 uur

In hun theatervoorstelling Between Us op woensdag 20 maart doen The Ruggeds iets unieks: ze brengen breakdance en hiphop naar het theater, mixen het met fantastische decors en lichteffecten en maken er zo een echte podiumkunst van. Toch weten ze het losse karakter van de straatkunst die breakdance eigenlijk is vast te houden. En dat allemaal op een belachelijk hoog niveau! Écht iets voor iedereen die houdt van breakdance, streetdance, hiphop of die een dansvoorstelling met hoog tempo en fantastisch uitgevoerde dancemoves wil zien!

Tip 1: In het bezit van een CJP- school- of studentenpas? Bezoek deze voorstelling met korting!

Tip 2: Om 19.15 uur vindt er een gratis inleiding plaats door één van de leden van The Ruggeds.


Meer informatie / reserveren


Donderdag 21 maart
Grote Zaal | 20.15 uur
De Waarheid | Met o.a. Huub Stapel

“Huub Stapel excelleert in briljant komediespel“
★★★ Volkskrant

“De voorstelling staat garant voor een avondje uit op niveau“
★★★ Volkskrant

“Hoewel Huub Stapel de spil van dit stuk is, zijn het zijn medespelers die hem met uitstekend tegenspel prikkelen alles uit zijn rol te halen“
★★★★ Telegraaf

‘De Waarheid’ is een komedie over trouw, liefde en lust. Op donderdag 21 maart maken we kennis met twee bevriende, ontrouwe stellen. Michel (Huub Stapel) heeft een affaire met de vrouw van zijn beste vriend. Zij wordt verteerd door twijfel en schuldgevoel en wil alles opbiechten. Michel kan echter heel goed leven met grote leugens…


Meer informatie / reserveren


Zondag 17 maart
Grote Zaal | 14.00 uur
De Rattenvanger van Hamelen (6+)

Laat je op zondagmiddag 17 maart (be)vangen door een spannend avontuur vol… ratten! ‘De Rattenvanger’ is een spannend en magisch sprookje over moed, verleiding en anders durven te zijn. Een voorstelling met live-muziek, poppenspel en heel veel humor. De voorstelling wordt gespeeld door Ida van Dril en Michiel Schreuders.


Meer informatie / reserveren

Opera Eugen Onegin
Donderdag 26 maart
Grote Zaal | 20.15 uur

De componist Tsjaikovski kennen we vooral om zijn balletten als ‘Het Zwanenmeer’ en ‘De Notenkraker’. Toch heeft deze Russische componist diverse opera’s op zijn naam staan, waarvan ‘Eugen Onegin’ de bekendste is. De Nederlandse première van deze opera is op donderdag 26 maart te zien in onze Grote Zaal. Met prachtige en meeslepende melodieën brengt Tsjaikovski de emoties van de personages tot leven.

Tip: Voorafgaand aan de voorstelling vindt er om 19.15 uur een gratis inleiding plaats.


Meer informatie / reserveren


Zondag 7 april
De Heilig Hartkerk | 14.30 uur
De Matthäus Passion | Vocaal Ensemble Oss

Ook dit jaar wordt de geliefde ‘Matthäus Passion’ door het Vocaal Ensemble Oss uitgevoerd. De zangers, zangeressen en solisten staan in de Osse Heilig Hartkerk garant voor een prachtige uitvoering. Zij worden begeleid door het barokorkest Florilegium Musicum. Deze middag zullen ook Viola da gamba speler Ralph Rousseau en het Sacramentskoor uit Breda hun bijdrage leveren aan Bach’s meesterwerk. Het geheel staat onder leiding van Mario Veldpape."


Meer informatie / reserveren


Zaterdag 6 april
Grote Zaal | 20.15 uur
April-tip: Tribute to Donna Summer

Donna Summer is hét inspirerende voorbeeld voor elke muziekdiva die in haar voetsporen trad. Als ‘The Queen Of Disco’ werd zij het onbetwiste icoon van haar generatie. Op zaterdag 6 april brengen Carolina Dijkhuizen (o.a. Aïda, The Lion King, Dreamgirls) en The Gare du Nord Orchestra Donna Summers roerige leven en onweerstaanbare dance hits tot leven in een spectaculaire tribute show.

Tip: In het bezit van een CJP- school- of studentenpas? Bezoek deze voorstelling met korting!


Meer informatie / reserveren

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook