Buienradar Brabant

De Weijer | Nieuw! Kookworkshops • Filmhuis • Nacht van de Bibliotheek • Stefano Keizers • Spaanse Zondag

weijerlogo

DO14MRT KOOKWORKSHOP • WIJN&SPIJS           €70,- (alles inclusief)

Deze workshop van aanstaande donderdag staat volledig in het teken van het proeven van Wijn & Spijs en wordt  geleid door chef en vinoloog Frank van den Broek. Uit een ongelofelijke liefde voor wijn werd Frank Vinoloog van de Wijnacademie 2002 en Vinoloog van het jaar in 2005.
De gerechten worden echt naar de wijn toegekookt deze donderdag, helemaal hip op dit moment.

De andere workshops worden geleid door chef Jan Hidde Landstra, hij is specialist in originele Spaanse tapas - heeft 6 jaar een eigen restaurant gehad in Spanje - en vult dit aan met andere mediterrane gerechten. Daarnaast heeft hij veel ervaring in creatief vegetarisch koken. Daarin geeft hij les op 16 mei, Frank zal hem dan uiteraard bijstaan voor de perfect passende wijn. Drank en eten zijn inbegrepen in de prijs. 

Workshopdagen: 
- 14 maart Wijn en spijs combinaties
- 28 maart Mediterraan
- 11 april Wijn en spijs combinaties
- 25 april Mediterraan
- 16 mei Vegetarisch

Inloop vanaf 17:30, aanvang 18:00 uur en om ongeveer 22:30 uur is het afgelopen. De workshop gaat door bij minimaal 10 inschrijvingen. 

VR15MRT NACHT VAN DE BIBLIOTHEEK                     €22,50,- (incl. alles)

Voor de tweede maal in de wereldgeschiedenis: De Nacht van de Bibliotheek!  In de line-up van dit jaar vind je niemand minder dan Aafke Romeijn. Romeijn bracht als singer-songwriter al vele albums uit, waarvan meest recent Versplintering op rechts. Vorig jaar verscheen haar debuutroman Concept M. Als journalist is ze werkzaam voor o.a. Vrij Nederland en Volkskrant. Haar kat heet Henk. En we zijn ongelofelijk blij dat ze erbij is.
Verder zal Loes Wijnhoven (de helft van Clean Pete) haar favoriete gedichten over seks voordragen, met muzikale begeleiding van Mart (Slack Attack) op saxofoon. Is er een heuse Boyband (de literaire Boyband). Zal er een schrijfworkshop worden begeleid door Op Ruwe Planken. Zijn de fenomenale bands Barry de Wit en Vital Connection aanwezig. Is er dit jaar een kapelcollege door cultuurhistoricus dr. Floris Meens (RU) die de relatie tussen muziek, emoties en sociale relaties in de privésfeer gaat duiden. Staat er een weergaloze rapbattle gepland met de pientere comepetitierapper Lynx vs. Jenzel Crocker. Is meercat in da house. Gaat DJ Vilosov plaatjes draaien. Zal Hanne van Renesse haar voorstelling spelen. Is er videokunst van Mar. S. Doet schrijver Liene Schipper haar ding. En dat alles wordt wederom met de blote hand vastgelegd door Snoerkat en Roomijs, de tekenaars die ook vorig jaar een weergaloze reportage maakten. En ohja! ’s Ochtends Yoga en ontbijt met live muziek door pianist Roy Wijngaarde.

ZA16MRT STEFANO KEIZERS                                   €18,50,- (incl. drankje)

Het debuut van Stefano Keizers mócht niet in ons aanbod ontbreken dit jaar. Waarom? Daarvoor verwijzen wij graag naar de 5 sterren en de klinkende woorden in NRC: “Erg Heel is het meest indrukwekkende cabaretdebuut in jaren en een van de beste voorstellingen van dit seizoen.”

Stefano Keizers ontregelt. In het tv-programma De Slimste Mens ontpopte hij zich tot een wolf in clownskleren en schopte hij het tot de finale. En nu is daar Experimensen! Maar wie is Stefano Keizers? Waar komt hij vandaan? Wat deed hij in een vorig leven? Ieder antwoord levert nieuwe vragen op. Met een brede grijns danst Keizers over alle grenzen heen. Hij charmeert zijn publiek als een ware entertainer, maar wees gewaarschuwd; in Erg Heel is alles misschien mogelijk, maar niets wat het lijkt.

“Erg Heel is het meest indrukwekkende cabaretdebuut in jaren en een van de beste voorstellingen van dit seizoen.”
NRC ★★★★★

“Wat een mafketel.”
Volkskrant ★★★ 

ZO17MRT  
LUNA ZEGERS FLAMENCOZANG

SPAANSE ZONDAG

De uit Overloon afkomstige Luna Zegers sprak afgelopen seizoen bij Wim Daniëls Boekt over haar boek SOLO. Haar eigen verhaal. Ze verloor in nog geen zes jaar tijd haar vader, zus en moeder. Ze zong in diezelfde zaal een piepklein stukje van haar geliefde Flamenco en liet het publiek in stilte achter. Prachtig. Flamenco bleek haar uitlaatklep. 
Ze studeerde in 2015 als eerste niet-Spaanse af aan het prestigieuze conservatorium in Barcelona. 
​Geniet van dit middagconcert flamencozang door deze fenomenale zangeres, begeleid door gitaar en percussie.

Het is mogelijk om daarna tapas te eten in onze filmzaal, lees daarover hiernaast meer.

Meer weten? Dan klik je hier
ZO17MRT  
FILM TAPAS INCL. TAPASDINER 

SPAANSE ZONDAG

Er staat weer wat nieuws te gebeuren: eten en film kijken tegelijkertijd! Tijdens de Spaanse dag.
's Middags is er dus dat prachtige concert door Luna Zegers en 's avonds de heerlijke film Tapas onder het genot van evenzo heerlijke tapas! De theaterzaal wordt omgebouwd met lange tafels waarop het eten wordt uitgeserveerd, terwijl je op groot scherm kunt genieten van de film. 

Film&food voor €29,50
Het concert is €15,-

Wil je naar allebei? Daar hebben we een toparrangement voor! Alles samen kost de Spaanse Dag namelijk €37,- 

Meer weten? Dan klik je hier. 
Copyright © 2019 De Weijer, alle rechten voorbehouden.

Stuur ons een e-mail op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. we horen graag van je!

Deze nieuwsbrief liever niet ontvangen? Jammer!
Je kan hier je voorkeuren doorgeven of uitschrijven

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook