Buienradar Brabant

Boxmeeer : Dit weekend in De Weijer 😎

weijerlogo

ZO14JUL REVERSED WINE PAIRING

De Heerlijkheid zomerevent. Zondag 14 juli staan onze chefs niet in de keuken, maar op het zonnige terras!

Zij zullen daar ter plekke culinaire gerechtjes klaarmaken, passend bij de wijn van jouw keuze. Hoewel, we willen je zeker tippen ook op het advies onze sommelier af te gaan. Reversed Winepairing, noem je dit chique; de spijs wordt bij de wijn gekozen.  

Denk: een mooie cava met oesters. Of! Een goede rode met een heerlijk stukje gerijpt rundvlees. De vleesliefhebber komt niets te kort, The Green Egg zal niet ontbreken bij dit zomerse event en onze chefs zijn absoluut gespecialiseerd in het klaarmaken van de lekkerste vega gerechten, dus ook daar: keuze genoeg.

Reserveren kan telefonisch of via www.deheerlijkheidboxmeer.nl

DI23JULT/MVR02AUG ZOMERAVONDCONCERTEN                vrije entree

De finaleklapper van de internationale muziekzomer “Campus Cleve”: het Euregio Concerten Rijn-Waal Studentenfestival!

Jonge talentvolle pianisten hebben een reeks masterclasses achter de rug en sluiten af met deze pianoconcerten op verschillende locaties in de Euregio. De Weijer is er daar trots één van, met maar liefst zes concerten. 

Inmiddels kunnen we uit ervaring zeggen: ze zijn ‘ontroerend en steengoed’.  

VR26JUL WIELERCAFÉ EN BUITENFILM                                    vrije entree

Jawél! De tweede editie van het Wielercafé is een feit. In de aanloop naar Daags na de Tour, organiseren wij samen met onze Filmhuiscommissie en BiblioPlus wederom een Wielercafé op de vrijdag ervoor, geleid door wielerfan Wim Daniëls. 

Wim Daniëls gaat in gesprek met oud-profrenners Marieke van Wanroij (o.a. in de ploeg gereden met Marianne Vos), Leo van Vliet (Wedstrijdleider Amstel Gold Race) en "ons" Wil de Vlam.  Daarna wordt op groot scherm de film Nieuwe Helden - in het Hart van de Tour vertoond. Het gaat over de kleine profploeg waarin Tom Dumoulin en Marcel Kittel reden, in 2014. Er wordt live muziek gebracht door de winnares van de Songwedstrijd Janet Renders

De film wordt om 21:30 uur ingestart, het Wielercafé begint om 19:30 uur,  De inloop is vanaf 19:00 uur met de presentatie van het boek 'Zijwieltjes en verzuurde benen' van Stichting De Kneep met verhalen over de fiets en interviews met enkele profrenners uit de regio. De entree is gratis.

Het Wielercafé en de filmvertoning zijn enkel mogelijk door sponsoring van Cox Holding, Stichting Toerisme en Recreatie, Rob's Tweewielers en De Industriële Kring Land van Cuijk en Maasduinen. 

TRAILER NIEUWE HELDEN IN HET HART VAN DE TOUR

ZA17AUG BUITENFILM                                                                 vrije entree

Buitenfilm in het Weijerparktheater! En wat voor één. Buena Vista Social Club: Adios! Als het nu geen mooie avond wordt, dan weten wij het ook niet meer.

In deze nieuwe muziekdocumentaire kijken de bandleden terug op hun succesvolle carrière en delen ze vol passie persoonlijke verhalen. Beelden van nu worden gecombineerd met sfeervolle beelden van toen. Spaanse en Afrikaanse invloeden gecombineerd met een flinke dosis Cubaanse passie… wie de klanken van de Buena Vista Social Club hoort, gaat niet lang stil kunnen zitten.

Wij zorgen ervoor dat de Desperados koud ligt en je nachos kunt bestellen! Zorg jij dat je het in je agenda zet?

Gerealiseerd met de tomeloze energie en in samenwerking met ons Filmhuis. Vrije entree, een gift wordt warm gewaardeerd        

TRAILER BUENA VISTA SOCIAL CLUB ADIOS

VR23AUG MICHELLE DAVID & THE GOSPEL SESSIONS                €19,50 

Michelle David: “World, get ready to be GOSPELIZED”.

Er is er maar één op deze wereld die een compleet Muziekcafé aan het dansen heeft gekregen en dat is Michelle David van The Gospel Sessions!
Ze zijn inmiddels internationaal doorgebroken en HALLELUJAH, deze zomer terug in Boxmeer voor een concert in ons Weijerparktheater. 

Zangeres Michelle David werd geboren in North Carolina, groeide op in New York, en is samen met Onno Smit en Paul Willemsen (van o.a. Beans & Fatback en Lefties Soul Connection) in haar Gospel Sessions op zoektocht naar de bakermat van de gospel en soul.

Gospel is krachtige muziek, in veel opzichten. Het is muziek die kan optillen, kan inslaan. Toch is evangeliseren is niet het doel van The Gospel Sessions, ‘maar het mooiste compliment wat ik ooit kreeg na een show was van iemand die zei: “Je maakt het lastig voor me om een atheist te zijn”, grinnikte de Amerikaanse zangeres Michelle David.               

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook