Buienradar Brabant

De Weijer | Lekker naar het theater! Filmhuis • Comedy Club • Cabaretcollege

FILMHUIS • COMEDYCLUB • CABARETCOLLEGE
View this email in your browser
weijerlogo

DO08NOV FILMHUIS • SWEET COUNTRY        €9,50 (met een drankje)

Deze donderdag draait het filmhuis: Sweet Country. De filmviel in de prijzen op de grote festivals van Venetië en Toronto, waar ook de internationale filmpers unaniem zeer positief was. In The Hollywood Reporter werd de film omschreven als ‘a drama of imposing breadth and emotional depth’ en Variety noemde Sweet Country een ‘majestic Outback western.’

Sweet Country is gebaseerd op een rechtszaak in de jaren ’20 waarbij een Aboriginal, Wilaberta Jack, werd gearresteerd en berecht voor de moord op een witte man.

‘Veel meer dan een geschiedenisles’ 
de Volkskrant ★★★★★ 

‘Indrukwekkende bijdrage aan … films over het lot van de Aboriginals’
NRC ★★★★ 

ZA09NOV• LEON'S COMEDY CLUB                                                      €16,50

Het is weer zover! De eerste Comedyclub van dit seizoen en we zijn toe aan de laatste 20 tickets. 

Leon van der Zanden nodigt je weer uit voor ‘n avond rasechte, rauwe, rake, recht voor z’n rape stand-up comedy. We hebben deze avond natuurlijk hoge verwachtingen van ons Leon als gastheer, maar hij neemt ook nog drie comedy collega’s mee. Een mooie mix van bekende namen en knisperend talent, pas bekend te maken op de avond zelf. Want hé, het moet wel spannend blijven. 

Dus! Welkom in onze heuse theaterclub, want de setting is nonchalant, met mogelijkerwijs een drankje op tafel, zoals dat hoort bij stand-up comedy. 

CABARETCOLLEGE 
WIEKE VRIJHOEF
ZO10NOV 20:15 uur


“In een echt cabaret moet minstens eenmaal per avond je hart in je lijf omdraaien”- Martie Verdenius (cabaretière en tekstschrijver).

Deze zondag! Onze enthousiaste theaterprogrammeur loodst je weer een volle avond door die o-zo heerlijke geschiedenis van het Nederlands cabaret.
In de deze editie gaat Wieke het hebben we het over de rol van vrouwen in de Nederlandse cabaretgeschiedenis. Want waar zouden we zijn zonder bijvoorbeeld Annie M. G., Adèle Bloemendaal, Martine Bijl, Brigitte Kaandorp, Claudia de Breij en nog zoveel andere topartiesten.

Verwacht een informatieve, maar vooral ook humorvolle avond! 

Meer info 
KERSTDINER
DE HEERLIJKHEID 
25&26 DECEMBER 


Speciaal voor de kerstdagen heeft chef Martijn ten Brinke met zijn keukenteam van restaurant De Heerlijkheid een kerstmenu samengesteld.

Eerste kerstdag bestaat zijn diner uit zeven prachtige gerechten, op tweede kerstdag serveren we je hiervan een selectie van vijf.
Op beide dagen ben je welkom vanaf 18:00 uur met live pianiomuziek en begint het diner om 18:30 uur, uitgeserveerd in onze feestelijk ingedekte en altijd stralende Weijerzaal. 

Ons keukenteam is trouwens gespecialiseerd in bijzondere dieetwensen en maakt ook spectaculaire vegetarische en veganistische gerechten. 

Meer info 
Twitter
Facebook
Instagram
YouTube

Telecom keuzehulp

 
 

DAYHAO-maskers, 3-laags oorlus, wegwerp gezichtsmasker Veiligheidsmasker Stof voor medische tandheel

DAYHAO-maskers, 3-laags oorlus, wegwerp gezichtsmasker Veiligheidsmasker Stof voor medische tandheelkundige salon en persoonlijke gezondheid (50 stuks)  Snelle levering

DAYHAO-maskers, 3-laags oorlus, wegwerp gezichtsmasker Veiligheidsmasker Stof voor medische tandheelkundige salon en persoonlijke gezondheid (50 stuks) Snelle levering

Bestel: € 12,90 inclusief btw.

Fascisten in het Brabantse provinciebestuur, het is een schande!

Wij Brabanders schamen ons voor ons provinciebestuur. Wij betreuren het dat in ons provinciebestuur fascisten deelnemen en dat de er partijen zijn die dit mogelijk maken. Het CDA, de VVD en Lokaal Brabant. Deze partijen  moeten zich schamen!
Bovendien breekt deze coalitie onze cultuur af en zet ze onze Brabantse natuur op het spel

 

#ikwilwelcultuur #provincienoordbrabant Voor behoud van de Brabantse Cultuur

#ikwilwelcultuur #provincienoordbrabant Voor behoud van de Brabantse Cultuur

In het nieuwe bestuursakkoord van FvD, Lokaal Brabant. VVD en CDA, staat dat iedereen die de Brabantse cultuur mogelijk maakt zich moet voorbereiden op een geleidelijke afbouw van de cultuur-subsidie 'richting het nieuwe normaal van na 2023'. De Vereniging Kunst van Brabant en de ondertekenaars van deze petitie komen hier tegen in actie.

Petitie

Wij

Makers, bezoekers, instellingen, burgers en buitenlui, liefhebbers van de rijke Brabantse kunst en cultuur, ondertekenaars van deze petitie 

constateren

dat de nieuwe Gedeputeerde staten van Noord Brabant, gevormd door Forum voor Democratie, VVD, CDA en Lokaal Brabant, van plan zijn de culturele sector in Brabant ernstige schade te gaan toebrengen,

en verzoeken

de Provinciale staten van Noord Brabant niet in te stemmen met dit beleid, alsnog een Gedeputeerde Cultuur te benoemen en werk te maken van een positief en opbouwend cultuurbeleid, zoals de afgelopen jaren succesvol werd ingezet in samenwerking met de makers, culturele instellingen en gemeentes in Brabant.

Onderteken de petitie

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook