Buienradar Brabant

De Weijer | Lezing met Emile Roemer • Nieuwscafé • Cabaretfestival • Wim Daniëls Boekt • Vierdaagsefeest

deweijer

YTG BRAIN PICKING met EMILE ROEMER                                 Vrije entree

YTG Brain Picking. Onder deze naam organiseert de Young Talent Group vanaf NU lezingen met bijzondere mensen, met interresante figuren, met van die breinen die je wel een avondje zou willen pikken. Geïnspireerd op de bijeenkomst met Jan Terlouw - jullie weten het vast nog - zal ook deze bijeenkomst in het theater plaatsvinden. 
Ditmaal gaan we dus in gesprek met de burgemeester van Heerlen, oud lijsttrekker en kamerlid voor de SP over zijn weg naar Den Haag. Emile Roemer zal vertellen over de kansen die voorbij kwamen en hoe hij die wel of niet heeft gegrepen en we gaan het natuurlijk hebben over zijn persoonlijke drijfveren en ervaringen. 

Tickets zijn gratis en bestel je via onderstaande button, via www.doe-ertoe.nl,
de lijfspreuk van de YTG. 

LEIDS CABARET FESTIVAL                                   €16,50 (inclusief drankje)

Traditiegetrouw: de finalisten van het BNNVARA Leids Cabaret Festival! Een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Micha Wertheim, Najib Amhali, Paulien Cornelisse en Tim Fransen stonden allen in de finale van het LCF voordat ze doorbraken bij het grote publiek. Grote kans dus, dat je op deze avond zomaar eens de nieuwe grote namen van de Nederlandse cabaretwereld ontdekt. Een greep uit de juryrapporten van de talenten:

Farbod Moghaddam (winnaar juryprijs) “heeft de jury bij elk optreden opnieuw ontroerd. Niemand anders dan hij kan ons dit verhaal vertellen. Hij heeft een eigen stem en een eigen blik op de wereld. Hij is goed in doordenkgrappen en zet het publiek vaak op het verkeerde been. Zijn show is intelligent, verrassend en hijzelf is 'heel erg schattig'.”

“Als je Kasper van der Laan (winnaar publieksprijs) op het podium ziet, weet je dat het klopt. Zijn programma 'Gewapend karton' heeft vaart en snelle grappen. Kasper weet ook op een behendige manier met het publiek om te gaan.”

 Ten slotten het cabarettrio Jeroens Clan (Jip de Poorter, Bram Kroon en Matthias Tuns). “Ze weten ongelooflijk slim de zaal te bespelen en maken van hun half uur een feestje waarbij iedereen – dom of intelligent, randstad of provincie – is uitgenodigd. Alle smaken en meningen worden op deze manier prettig uitgespeeld en lichtvoetig op de hak genomen.”

WIM DANIËLS BOEKT                                                                               €8,50

De laatste editie Wim Daniëls Boekt van dit seizoen! En wat voor één! 

Wim spreekt wederom met drie schrijvers die vers in de verkoop zijn met hun nieuwste literaire werk en dat doet hij zoals altijd met kennis van zaken, humor en flair. Deze editie zijn Henk van Straten, Antoinette Beumer en Peter Zantingh te gast. 

Henk van Straten is columnist, journalist en schrijver. Deze zondag gaan we het hebben over zijn nieuwste boek: Berichten uit het tussenhuisje, over de scheiding van zijn vrouw na tien jaar huwelijk. 

Naast hem Antoinette Beumer - bekend als regisseur van succesvolle films zoals De gelukkige huisvrouw, Loft, Jackie en Soof – ze schuift bij Wim aan tafel om te praten over haar debuutroman Mijn vader is een vliegtuig. 

Ten slotte auteur Peter Zantingh over zijn nieuwste boek: Na Mattias. Zijn boek is een voetafdruk van een vroege dood. Aangrijpend, maar ook onverwachts hoopvol. 

En natuurlijk geen Wim Daniëls Boekt zonder een fijne muzikale begeleiding, deze keer verheugen we ons op de komst van Mummy's a Tree. De band speelde in de voorprogramma's van o.a.: Racoon, Bettie Serveert, Navarone en My Morning Jacket. Ze spelen vanaf 14:30 uur.
INSCHRIJVING AVOND4DAAGSSE
MA04MEI

Vanaf 19:00 uur: inschrijven!

Voor 5, 10 of 15 km en in totaal vier dagen ben je €6,- kwijt. Voor 20 en 25 km bedragen de kosten €8,-. 
Daarvoor hoef je het alvast niet te laten. 

De vierdaagse Boxmeer is een heerlijke wandeltocht, natuurlijk gewoon voor de algehele gezelligheid en sportiviteit óf als perfecte training voor de Vierdaagse Nijmegen. 

Meer info...
AVOND4DAAGSEFEEST
VR08JUN


We sluiten dag 4 van de avondvierdaagse Boxmeer af met een heus AVOND4DAAGSEFEEST

Vanaf 19:00 uur speelt partyband Afslag 7 in ons buitentheater en om 19:45 uur is er tussendoor nog een spectaculair optreden van de Partisans Athletics.

Kom lekker een drankje drinken op de sportieve prestaties van de wandelaars en op een hele fijne manier het weekend inluiden.

Meer info...

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook