Buienradar Brabant

bkkc nieuws | talentontwikkeling en talentvolle Brabantse makers centraal

issue 01
feb 2018


Brabant is rijk aan talentvolle makers. Het is daarom de moeite waard om te investeren in deze Brabantse talenten. Dat doen we o.a. met TalentHub Brabant, een programma waarin talenten centraal staan en de culturele sector gezamenlijk verantwoordelijk is voor hun ontwikkeling. De talenten en hun werk mogen ook gezien worden. Met de Brabant Cultuur Publieksprijs, een samenwerking met provincie Noord-Brabant, maakt het publiek kennis met 30 talentvolle makers en hun werk. Op de website van Brabant Cultuur lees je meer over deze talenten. En als je daar dan toch bent, breng meteen je stem uit op jouw drie favorieten. Dat kan nog t/m 20 februari.

Maar we doen nog meer! Zoals het geven van advies en begeleiding aan makers en creatief ondernemers om verder te komen in hun beroepspraktijk. Voor de persoonlijke en zakelijke ontwikkeling organiseren we workshops. En tijdens lezingen en (netwerk)bijeenkomsten kan kennisdeling plaatsvinden en inspiratie opgedaan worden. Neem eens een kijkje in onze nieuwe brochure. Deze staat boordevol activiteiten die we in het voorjaar en in de zomer organiseren.

Kortom: een nieuwsbrief waar talenten en talentontwikkeling centraal staan.

Veel leesplezier!

bkkc blogt | talenten zijn de motor van onze samenleving

Brabantse makers verdienen het om bekend te zijn bij het publiek. Claudia Aarts, loopbaanadviseur bij bkkc, merkt dat het moeilijk blijft om een sterke positie voor makers te creëren. Ze is daarom blij om met de Brabant Cultuur Publieksprijs bij te dragen aan het onder de aandacht brengen van talenten die Brabant rijk is. In haar blog schrijft ze hier meer over.

> lees het hele blog van Claudia Aarts

maker uitgelicht | noortje haegens

Het authentieke werk van Noortje Haegens viel op bij docenten aan de opleiding vormgeving op het SintLucas. Zij wezen haar op haar talent en raadden haar aan naar de kunstacademie te gaan. Noortje: "Het gekke van talent is dat het voor jezelf niet zo uitzonderlijk voelt." Sinds kort durft Noortje pas echt voltijds voor kunst te gaan. In de special Talent Centraal vertelt ze haar verhaal.

> lees het hele interview met Noortje

kunst & samenleving | dok tool

Het talent van Marleen van Bergeijk ligt op een soms wat ongrijpbaar gebied: ze kijkt naar de interactie tussen mensen en bedenkt manieren om die te verbeteren. Zo ontwierp ze DOK Tool: een middel dat de communicatie tussen arts en kind moet verbeteren. Marleen: “Ik hoop dat kinderen nu niet meer in de auto terug naar huis aan hun ouders hoeven te vragen wat er nou precies met ze aan de hand is.”
 
> lees in de special Talent Centraal het hele interview met Marleen

bkkc in de media

Jacqueline Hamelink, oprichtster van Sounding Bodies, nam deel aan het begeleidingsprogramma van Wijzer Werven. De belangrijkste reden daarvoor was professionalisering van Sounding Bodies. In een interview vertelt ze wat het programma haar als individuele maker van multidisciplinaire voorstellingen heeft opgeleverd.

Wijzer Werven en bkkc werken samen om cultureel ondernemerschap in de creatieve sector te versterken. Door krachten te bundelen, creëren we extra kansen voor Brabantse makers en culturele organisaties.

> lees meer artikelen die in de media verschenen

impulsgeldenprogramma

Goed nieuws! Vanaf 12 maart kun je weer aanvragen voor subsidie impulsgelden indienen. De Provinciale Staten van Noord-Brabant hebben ruim 2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het impulsgeldenprogramma. Naast de toekenning van het budget, zijn er een aantal wijzigingen in de regeling doorgevoerd: criteria zijn aangescherpt, er komen vaste uploadtermijnen van één week en bij aanvragen van €50.000,- of meer wordt gevraagd om een ondernemingsplan toegespitst op het project.

De impulsgelden zijn bestemd voor projecten die een impuls geven aan de duurzame ontwikkeling van het Brabantse cultuursysteem. Naast de professionele kunsten, zijn de impulsgelden ook beschikbaar voor projecten op het gebied van amateurkunst en cultuureducatie. bkkc is in opdracht van de provincie Noord-Brabant verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling, in nauwe samenwerking met Kunstbalie.

provincie investeert in cultureel talent

Talenten zijn belangrijk voor de duurzame ontwikkeling, de vernieuwing en bevordering van kunst en cultuur. Daarom investeert de provincie Noord-Brabant tot 2020 drie miljoen euro in talentontwikkeling via de TalentHub Brabant. bkkc coördineert het overkoepelende programma en heeft een inhoudelijke adviestaak binnen de regeling.

> lees meer

art is in the air

Een artist-in-residence (AIR) is bij uitstek geschikt voor individuele kunstenaars en hun artistieke ontwikkeling. In de expositie 'Working on the margins' is werk van makers te zien gemaakt in AIR's. 29 maart organiseren we samen met AiR Platform NL, DutchCulture|TransArtists een werkconferentie over het belang van AIR's in het kunstenveld.

> lees meer

winnaars ideeënprijsvraag bekend

Met de ideeënprijsvraag laat bkkc de kansen zien die de creatieve sector heeft op ontwikkelingen in de energietransitie. Gedeputeerde Henri Swinkels maakte de winnaars van de ideeënprijsvraag Energy meets the Arts bekend. De winnaars gaan hun idee nu verder doorontwikkelen en uitvoeren, bkkc gaat daarvoor op zoek naar samenwerkingspartijen.

> lees meer

talent centraal in special zuiderlucht

Acht bijzondere en talentvolle Brabantse makers delen hun inspirerende en persoonlijke verhalen. In de special Talent Centraal vertellen ze over de worstelingen, keuzes die ze maakten, hun ontwikkelingen en geven ze advies aan andere makers. De special is in samenwerking met Zuiderlucht ontwikkeld.

> lees meer
23 februari | 10.00 - 18.00 uur | tac, eindhoven

konkav connects: speeddates tijdens doc industry day


24 februari | 10.00 - 14.00 uur | kunstbalie

cursus ik heb een idee | module 5


8 maart | 16.00 - 18.30 uur | tac, eindhoven

do it together


14 maart | 13.30 - 17.00 uur | bkkc
workshop | startadvies financieren

29 maart | 10.00 - 18.00 uur | bkkc
werkcon-ferentie
| working on the margins


5 april | 10.00 - 12.30 uur | bkkc
bkkc connects | marketing, data & privacy

> volledig overzicht van activiteiten
tot slot #1

wie zijn jouw 3 favorieten?

Stem nog t/m 20-2 op Brabantse talenten voor de Brabant Cultuur Publieksprijs.
tot slot #2

do it together

Bij wie moeten jonge kunstenaars zijn en wat heeft de kunstenwereld te bieden?

#waardevancultuur

BKKC Twitter
BKKC Facebook
BKKC LinkedIn
Instagram
wij maken de waarde van kunst en cultuur tastbaar
spoorlaan 21 i-k I 5038 cb tilburg
postbus 72 I 5000 ab tilburg
+31 (0)13 750 84 00
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.bkkc.nl

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook