Buienradar Brabant

bd.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
 1. OM vervolgt Jos van Son en Sjef van Creij voor burgemeesterslek Den Bosch: 'Totaal overdonderd'

  DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt de Rosmalense ex-wethouder Jos van Son (65) en het Rosmalense gemeenteraadslid Sjef van Creij (55) voor het schenden van hun ambtsgeheim. Het OM verdenkt Van Creij ervan dat hij, terwijl hij lid was van de vertrouwenscommissie, de naam van de burgemeesterskandidaat die op nummer 1 van de aanbeveling van de vertrouwenscommissie stond, heeft gelekt aan Van Son.
 2. Kliniek voor verslaafde jongeren komt naar Den Bosch

  DEN BOSCH - De verslavingskliniek voor jongeren van Novadic-Kentron vestigt zich vanaf 2020 aan de Rompertsebaan in Den Bosch. ,,We kunnen dan meteen onze intrek nemen het pand en doorgaan met de behandelingen.”
 3. Kingsland Festival in Den Bosch herdenkt Avicii met minuut applaus

  DEN BOSCH - Het Kingsland Festival, dat wordt georganiseerd in Amsterdam, Groningen, Twente en Den Bosch, staat op Koningsdag stil bij het overlijden van de Zweedse dj en producer Avicii.
 4. Brabantse politie pakt uit met Ferrari's en Bumper voor goed doel

  SCHIJNDEL/DEN BOSCH - Een fietstocht met ruim dertig agenten vanuit München naar Den Bosch. En een open dag in Schijndel met zes Ferrari's en politiehond Bumper. Hiermee zamelt Politie Oost-Brabant geld in voor Dream4Kids.
 5. Corrie Peeters-Gevers wint het Grôôt Bosch Dictee, lees hier de hele tekst

  DEN BOSCH - Bosch praten is een stuk makkelijker dan schrijven, dat is zo klaar als een klontje. De participanten aan het jaarlijkse Grôôt Bosch Dictee zijn telkens genoodzaakt werkelijk alles uit de kast te halen om hun parate kennis van het plaatselijke dialect te etaleren. En dan maar hopen zo min mogelijk fouten te maken.

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook