.

Buienradar Brabant

bd.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
 1. Het eeuwige gemekker op de Markt, nu weer over een iep

  Do 22 feb. Eigenlijk kan de boom op de Bossche Markt bijna alleen maar op enthousiasme rekenen. 'Fijn, meer groen in de stad' en 'graag nog meer!', reageren de Facebookers en Instagrammers vrijwel unaniem.
 2. Den Bosch wil problemen met hangjeugd in wijken aanpakken

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch komt volgende maand met een plan voor de aanpak van probleemjongeren en -kinderen in de wijken Hambaken, Schuts- en Kruiskamp. Dat heeft wethouder Paul Kagie dinsdagavond in de commissie Maatschappelijke Ontwikkelingen gezegd.
 3. Vrijwilligers vinden oude molensteen Vinkelse molen terug in Oss

  VINKEL/OSS - Dolblij zijn de vrijwilligers achter de herbouw van de Vinkelse molen de Zwaan. Zij hebben de originele molensteen van de molen teruggevonden. Die ligt namelijk al sinds jaar en dag in een Osse achtertuin, die van de dochter van de molenaar om precies te zijn, Trees van Bon-Van Schayk (85). Woensdagmiddag zijn Ebert van Wanrooij en Ton van Herpen van de Stichting Vinkelse Molen de Zwaan de steen komen bezichtigen, zaterdag mogen ze hem meenemen. Dat is nog een flinke klus, want de steen is loodzwaar. Maar een kraantje doet wonderen.
 4. Kop van 't Zand: Eindelijk aan de slag bij het 'schandaal voor de stad'

  Wo 21 feb. De verpaupering en verkrotting op de Kop van 't Zand mag inmiddels wel een 'schandaal voor de stad', genoemd worden. En dus wil eigenaar Cor Pijnenburg komende jaren écht aan de slag. Daarom moet dus onder meer de skatehal weg.
 5. Jarenlange celstraf voor lid motorbende uit Den Bosch, woningoverval en meerdere pogingen doodslag

  DEN BOSCH-Een 42-jarige man uit Den Bosch is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar voor een gewelddadige woningoverval in 2001, een poging tot doodslag in het uitgaansleven en verboden vuurwapenbezit. Hij krijgt daarnaast in een andere strafzaak een celstraf van 15 maanden voor een poging tot doodslag die hij met een ander pleegde.

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook