Buienradar Brabant

bd.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
 1. Er komt een snelfietspad van Den Bosch naar Zaltbommel om drukte op de A2 tegen te gaan

  DEN BOSCH/ZALTBOMMEL - Er komt een snelfietspad tussen Den Bosch en Zaltbommel. Het is een van een hele serie maatregelen die op korte termijn de filedruk op de snelweg A2 terug moeten dringen.
 2. Unesco, Van Gogh... Brabant zet alle molenaars (behalve die van windturbines) in het zonnetje zetten

  DEN BOSCH - Alle Brabantse molenaars moeten door de provincie in het zonnetje gezet. Die oproep doen Provinciale Staten unaniem naar aanleiding van een motie van de GroenLinks-fractie.
 3. Vervangen asfalt bij Zuid-Willemsvaart valt verkeerd in buurt

  DEN BOSCH - De gemeente treft volgend jaar voorbereidingen om het asfalt van de Zuid-Willemsvaart aan de centrum-kant vanaf Sluis 0 in de richting van het Gasthuiskwartier te vervangen door gebakken klinkers en/of natuursteen. Op z'n vroegst een jaar later kan het zover zijn.
 4. Straatbeeld: Laatste hand aan betaald parkeren Tramkade

  Vr 15 dec. Het bord met de vertrouwde blauwe P hangt al en de lijnens zij getrokken, maar het terrein oprijden kan nog niet. Op de Tramkade wordt de laatste hand gelegd aan de parkeerplaatsen waar het betaald parkeren komt.
 5. De Aa mag lekker zijn gang gaan in dynamisch beekdal buiten Berlicum met smelt- en regenwater

  BERLICUM - Het smeltwater en de regen van de laatste dagen maakt dat het riviertje de Aa ineens op sommige plekken een hele, grote en brede Aa wordt. Zeker op die plekken waar het waterschap het beekdal van de Aa al heeft aangepakt en er een 'dynamisch beekdal' van heeft gemaakt. Zoals op de foto in de buurt van het Hersend en Beekveld vlak bij Berlicum. Want daar mag de Aa lekker buiten gebaande paden treden en overlopen.

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook