Buienradar Brabant

bd.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
 1. Herinrichting Moleneindplein Vught leidt tot irritatie en negeren eenrichtingsverkeer

  VUGHT - Jarenlang werd gediscussieerd over een facelift voor het gedateerde Moleneindplein in Vught. De fikse opknapbeurt nadert haar voltooiing. Volgens de gemeente is het winkelgebied veiliger en aantrekkelijker geworden. Bezoekers en winkeliers zijn daar nog niet zo zeker van.
 2. Nergens zakt het aantal bezoekers op koopavond zo hard als in Den Bosch: min 21 procent

  Do 16 aug. Is de koopavond in Den Bosch ten dode opgeschreven? Het lijkt er bijna op als je retailonderzoeksbureau RMC mag geloven. Want in het eerste half jaar kwamen er tijdens de donderdagse koopavonden 21 procent minder mensen, stellen zij. Geen koopavond in Nederland doet het daarmee slechter.
 3. Crisis kost dierentehuis Den Bosch fors geld

  DEN BOSCH - De (interne) problemen bij het dierentehuis in Den Bosch hebben uiteindelijk mede geleid tot een verlies van bijna 65.000 euro in 2017. Dat verlies is vooral toe te schrijven aan torenhoge organisatiekosten om de crisis bij het tehuis aan de Oosterplas te bezweren. Volgens voorzitter ad interim Diederik Mollinger is inmiddels de rust voor een groot deel teruggekeerd.
 4. Na kritiek gaat sushifestival in Den Bosch aangepast verder

  DEN BOSCH - Kritiek heeft geleid tot aanpassing van sushifestival Joy, vanaf 24 tot en met 26 augustus in het Bossche Paleiskwartier. De opzet van het evenement is gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Op sociale media werd destijds geklaagd over lange rijen, hoge prijzen. Ook zou een aantal gerechten niet vers zijn tijdens het festival, waar verspreid over drie dagen zo'n 20.000 bezoekers op af zijn gekomen. De organisatie sprak destijds van 'een leermoment'.
 5. Jaarlijkse Indië-herdenking Vught: 'Je hebt zoveel meegemaakt en dat moet je niet vergeten'

  VUGHT - De jaarlijkse Indië-herdenking voor de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en de vervolgperiode tot 1962 trok bij het Indië-monument in het Vughtse Lievevrouwepark woensdagmiddag zo'n twintig belangstellenden.

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook