bd.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
 1. Ook doorgaan van nieuw plan voor nieuwbouw Theater aan de Parade is onzeker

  DEN BOSCH - Het staat nog niet vast dat het nieuwste voorstel van B en W voor het Theater aan de Parade een meerderheid gaat halen in de gemeenteraad. De hele oppositie én coalitiepartij Bosch Belang twijfelen of zijn tegen de sloop en herbouw van het theater op de bestaande kelders.
 2. Bossche basisschool neemt mogelijke 'seksspelletjes' van jonge kinderen hoog op

  DEN BOSCH - Basisschool De Springplank in Den Bosch neemt meldingen van mogelijke seksspelletjes onder jonge leerlingen hoog op. Dat laat de school in een reactie aan het Brabants Dagblad weten. ,,Er zijn signalen die er op zouden kunnen duiden dat het gaat om gedrag in de wijk en op school zelf." 
 3. Radicalisering moslimjongeren onder de loep genomen bij BBS Boschveld

  DEN BOSCH - Radicalisering van moslimjongeren is steeds vaker in het nieuws is. Hoewel er geen concrete aanwijzingen zijn dat jongeren met jihadistische intenties zich óók in een stad als Den Bosch ophouden, is waakzaamheid op z’n plaats. 
 4. Officiële recordpoging: Grootste waterpistolengevecht ter wereld op de Markt in Den Bosch

  Wo 28 jun. 3875 mensen deden er mee aan een waterpistolengevecht van de University of California in 2013. Dat kan beter, dacht de Winkeliersvereniging Vughterstraat. En dus wordt er in september een poging gedaan tot het grootste waterpistolengevecht ooit op de Markt in Den Bosch, als afsluiter van de waterweek. 
 5. Betonblokken voor veiligheid op de Parade in Den Bosch

  DEN BOSCH - Op de Bossche Parade heeft de gemeente tientallen betonblokken gelegd. Ze liggen onder meer bij de ingang van het paleis van de bisschop. Het gaat om beveiligingsmaatregelen die zijn genomen voor het evenement Opera op de Parade dat dinsdagavond werd gehouden en waar zo'n 8.000 belangstellende op af zijn gekomen.

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook