bd.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
 1. Kip-caravan in Oirschot opent donderdag haar luiken

  OIRSCHOT - Op een braakliggend veldje aan de Eindhovensedijk in Oirschot, voor de deur bij sporthal De Kemmer, wordt donderdag de kip-caravan van pluimveehouder Peter van Agt geopend. In totaal scharrelen daar 240 kippen en 9 hanen in het rond, met een caravan als thuisbasis. Woensdag mochten ze hun nieuwe habitat alvast verkennen.
 2. Twee studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten winnen Jacques de Leeuw Prijs

  TILBURG – Twee studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten hebben woensdagavond de Jacques de Leeuw Prijs gewonnen. Het gaat om Juul van Stokkom, student aan Fontys Academie voor Beeldende Vorming, en Josephina Hoogstad, student aan Fontys Academie voor Muziek- en Musicaltheater.
 3. Oudste inwoner (103) van Moergestel overleden

  MOERGESTEL - Op 103-jarige leeftijd is afgelopen week Graard Ketelaars uit Moergestel overleden. Ketelaars, de oudste inwoner van Moergestel, vervulde in zijn leven veel sociale en maatschappelijke functies in onder meer het schoolbestuur, het kerkbestuur, de gemeenteraad en de melkfabriek. Daarnaast had hij een passie voor paarden. 
 4. Efteling-abonnees enthousiast na eerste ritje in Symbolica, maar de muziek mag harder

  KAATSHEUVEL - 'Wauw! Top attractie! Paar puntjes: muziek staat wel te zacht, en de animatronics mogen wel wat harder praten.' Het is een Twitterreactie van Luc Verheijen, die woensdag als een van de gelukkigen alvast een ritje mocht maken in Symbolica.
 5. Gemeente kondigt eind slepende burenruzie Hoogemierdseweg aan

  DEN HAAG/LAGE MIERDE - De gemeente Reusel-De Mierden vroeg woensdag aan de Raad van State om nog even te wachten met een uitspraak in een al jaren slepend conflict rond een uitbouw, aanbouwen en bijgebouwen van de familie Van Zon aan de Hoogemierdseweg.

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook