Buienradar Brabant

013 nieuws: Roadburn, The White Buffalo, Biff Byford en meer

kop013

BEVESTIGD: Roadburn Festival kondigt 13 nieuwe namen aan, plus de 3 acts die op de officiële aftrap ‘Ignition’ staan.

Alexis Marshall (Daughters) | Darkher | Forndom | The Devil's Trade | LSD And The Search for God | Motor!k | Kodian Trio | Jonah Parzen-Johnson | The Sweet Release of Death | UlveblodDoodswens | Vonnis | Of Blood and Mercury

Op Ignition op woensdag 15 april spelen Early GravesThe Dead Cvlt en Splinter. Roadburn is helemaal uitverkocht op een beperkt aantal zondagtickets na, die verkrijgbaar zijn via roadburn.com.

FVCK GENRES BY LNY TNZ
ZA 18 JAN | 23:00
INSIDE OUT SHOWCASE
ZO 19 JAN | 10:00
PORT NOIR
DO 23 JAN | 19:00
KRAAK & SMAAK
VR 24 JAN | 19:00
BKJN SUPERHEROES TOUR
VR 24 JAN | 22:00
DIMMU BORGIR + AMORPHIS
ZA 25 JAN | 18:00

Theater De Leest Deze week in Theater De Leest: o.a. het Nationaal Theaterweekend met Gerard Cox, Steely Dan Tribute en vele andere activiteiten!

Binnenkort in Theater De Leest:

O.a. het Nationaal Theaterweekend met Gerard Cox, Steely Dan Tribute en vele andere activiteiten!

Donderdag 23 januari
20.15 uur: Rundfunk
Duo Rundfunk beleefde in 2018 een droomdebuut. Hun voorstelling ‘Wachstumsschmerzen’ ontving lovende recensies én de Neerlands Hoop 2018. Na de pijn van het opgroeien te hebben behandeld, storten de jongens zich in ‘Todesangstschrei’ op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Dat wordt lachen.
Laatste kaarten!
Nationaal Theaterweekend
Vrijdag 24 januari
20.15 uur: The Magic of Jeans
De onverwoestbare theaterformule biedt de hits van toen in een nieuw, hip jasje naast de hits van nu: tijdens een Jeans-show is het onmogelijk om stil te blijven zitten.
Met gratis afterparty!
Uitverkocht
20.30 uur: Piepschuim
Piepschuim maakt energieke shows op het snijvlak van muziek, cabaret en theater en de mannen gaan in hun nieuweling helemaal los.
Met gratis afterparty!
Laatste kaarten

Kaarten kopen à € 10,- >>
Zaterdag 25 januari
9.30 uur: Yogaconcert met live muziek
Een unieke beleving van yoga en live muziek. Yogahoudingen, muziekklanken en meditatie komen samen tijdens dit bijzondere yogaconcert. Onder begeleiding van een professionele yogadocente en muzikant.
Kaarten kopen à € 10,- >>
Gratis backstagetour met kleedkameroptredens
Vorige jaren een groot succes: de rondleiding achter de schermen van De Leest, met in elke kleedkamer een verrassend optreden!
Rondleiding Groep 10.30 uur
Groep 10.45 uur (vol)
Groep 11.00 uur (laatste plekken)
Groep 11.15 uur (laatste plekken)
Groep 11.45 uur (vol)
Groep 12.00 uur (vol)
Groep 12.15 uur
20.15 uur: Steely Dan Tribute
The Royal Dutch Scam, misschien wel de beste Steely Dan tribute band die er is.The Royal Dutch Scam staat garant voor een heerlijke rockavond voor de muziekliefhebber pur sang! Elke zaal gaat plat!
Met gratis afterparty!
Kaarten kopen à € 10,- >>
20.30 uur: Hotel Modern
Een enorme maquette van de Indonesische archipel vult het podium: we zien rijstvelden, oerwouden, moskeeën, dorpjes en steden. Het miniatuur-eilandenrijk wordt bevolkt door honderden poppetjes van 8 cm groot. Hotel Modern laat met ingenieus poppenspel zien hoe het kolonisatieproces zich heeft voltrokken. Met gratis afterparty!
Kaarten kopen à € 10,- >>
 
Zondag 26 januari
14.30 uur: Dag meneer van Dalen
Een zeer geestige en magische familievoorstelling (6+ en 60+) over het omhelzen van het leven en het loslaten daarvan. Een voorstelling vol verrassingen, doorspekt met humor en mooie vondsten. Voorafgaand gratis karaoke party!
Kaarten kopen à € 10,- >>
15.00 uur: Gerard Cox
Onder muzikale leiding van Jean-Louis van Dam laat de oude grijze baas zien en horen dat de vulkaan nog steeds niet is uitgebrand en dat zijn humor, openheid en talent relevanter zijn dan ooit.
Na afloop dansen op oude plaatjes!
Kaarten kopen à € 10,- >>
Woensdag 29 januari
20.15 uur: Hendrik Groen - Zolang er leven is
De knuffelbejaarde van Nederland keert terug in het theater met een nagelnieuwe komedie over ouder worden en alles wat daarbij komt kijken. De cast bestaat uit dezelfde jonge acteurs als de vorige Hendrik Groen-voorstelling, met Beau Schneider in de hoofdrol.
KAARTEN KOPEN

FILMS IN DE LEEST


Filmliefhebbers hebben deze week de keuze uit de volgende filmtitels:
Knives out (modern moordmysterie met Daniel Craig, Chris Evans en Christopher Plummer) te zien op do 16 jan om 19.45 uur

André Rieu: 70 Years Young (André Rieu nodigt het bioscooppubliek over de hele wereld uit om samen zijn verjaardag te vieren!) te zien op zo 19 jan - 19.00 uur

April, May en June (laatste kans!) te zien op zo 19 jan om 19.15 uur

Parasite (16+) (winnaar Golden Globe 'Beste Internationale Film' en genomineerd voor maar liefst 6 Oscars, waaronder 'Beste Film') te zien op di 21 jan om 19.45 uur

Frozen 2 (NL/6+) (ga mee op reis met Elsa, Anna, Kristoff, Olaf en Sven) te zien op wo 22 jan om 14.30 uur

Penoza: The Final Chapter (16+) (laatste kans!) te zien op wo 22 jan om 19.45 uur

The Irishman (nieuwste film van Academy Award-winnaar Martin Scorsese met Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci) te zien op do 23 jan - 19.45 uur
KAARTEN KOPEN
Kaarten koopt u 24 uur per dag via www.deleest.nl. De balie van de theaterkassa is op werkdagen geopend van 11.00 - 13.00 uur en één uur voorafgaand aan voorstellingen en films. Telefonisch bereikbaar van 11.00 - 13.30 uur.

Jeangu Macrooy (3 april in De Leest) vertegenwoordigt Nederland op Songfestival

Jeangu Macrooy zal dit jaar Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Hij is door de selectiecommissie van de AVROTROS gekozen als opvolger van Songfestival-winnaar Duncan Laurence.
De 26-jarige zanger, die regelmatig opdook bij De Wereld Draait Door, komt op 3 april naar De Leest voor een concert in zijn Horizon Tour. Koop hier je kaarten!

's Nachts naar de film in De Leest

Middenin de nacht naar de film. Tijdens het Nationaal Theaterweekend kan het voor één keer bij De Leest!

In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 januari vertonen we de thriller PARASITE. De Zuid-Koreaanse film volgt de arme maar sluwe Kim-familie, die in de levens van hun rijke werkgevers infiltreert.

PARASITE won de Golden Globe voor 'Beste Internationale Film'. Daarnaast is PARASITE genomineerd voor maar liefst 6 Oscars, waaronder die voor Beste Film. Het is de tweede keer in 92 jaar dat een Aziatische film in deze categorie genomineerd is.

Kaarten kosten slechts € 10,- (incl. drankje!) en zijn verkrijgbaar via deze link>

Blijft u slapen in Pop-up Hotel De Leest?


Speciaal voor het Nationaal Theaterweekend worden de kleedkamers van Theater De Leest deze nacht omgetoverd tot theatrale slaapvertrekken of kunt u slapen in de slaapzaal op het toneel van de grote zaal!

Boek nog snel één van de laatste 2 kamers of reserveer een plek in de ‘Doornroosje Slaapzaal*’ vanaf 20 euro p.p. (deze prijs is inclusief ticket voor de film Parasite met drankje en ontbijt met live pianomuziek).

Let op! In verband met de praktische en logistieke organisatie van het Pop-up Hotel kunt u tot maandag 20 januari 12.00 uur 's middags een kamer reserveren. Daarna kunnen wij helaas geen reserveringen meer aannemen.

*Geen belangstelling voor de slaapzaal, maar wel voor een 1-persoonskamer? Neem dan voor de mogelijkheden uiterlijk maandag 20 januari 12.00 uur contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
BEKIJK HIER ALLE BESCHIKBARE KAMERS

DEZE WEEK IN DE LEEST

do 16 jan
Notenkraker
Ballet van de Staatsopera van Tatarstan
do 16 jan
Knives Out
Daniel Craig, Chris Evans e.a.
vr 17 jan
The Blue Grass Boogiemen & Cor Sanne
Grand Old Country
vr 17 jan
Kasper van der Laan
1 Kilo
za 18 jan
Het Groot Niet Te Vermijden
The Last Waltz
za 18 jan
The Everly Brothers
The Wieners
zo 19 jan
Sesamstraat Live! (2+)
Janouk Kelderman e.a.
zo 19 jan
The Everly Brothers
The Wieners
zo 19 jan
André Rieu: 70 Years Young
André Rieu
zo 19 jan
April, May en June
Linda de Mol, Tjitske Reidinga, Elise Schaap e.a.
Parkeren op het, schuin tegenover het theater gelegen, Unnaplein is op zaterdag t/m donderdag gratis vanaf 18.00 uur.
Op vrijdag (koopavond) is het betaald parkeren tot 21.00 uur.
Twitter
Facebook
Instagram
Theater de Leest
Vredesplein 12
5142 RA Waalwijk
T 0416 - 334 746
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Theaterkassa
T
0416 - 331 751 

Balie: ma t/m vr 11.00 - 13.00 uur en één uur voorafgaand aan voorstellingen en films.
Telefonisch: ma t/m vr 11.00-13.30 uur 

Willem Twee concertzaal Uitnodiging expositie Hey Joe, tell us a story!

Willem Twee kunstruimte
nieuws

Uitnodiging: Hey Joe, tell us a story!


Beeld (uitsnede): Danielle Lemaire, 'Het bezoek', 2019.

Beste kunstliefhebber,

Met bijzonder veel genoegen nodigen we u uit voor de tentoonstelling Hey Joe, tell us a story! Een groepsexpositie rondom storytelling georganiseerd door het Grafisch Atelier Den Bosch en Willem Twee kunstruimte.

De opening is op zaterdag 1 februari (inloop 15:00 uur, opening 15:30 uur) in Willem Twee. Het openingsprogramma vindt plaats in de spiegelzaal en ziet er als volgt uit:
welkomstwoord Ivonne van der Velden, curator beeldende kunst Willem Twee speech Ine Rutgers, directeur Grafisch Atelier Den Bosch
speech Sarah Sluimer, programmamaker, moderator en publicist.
bezoek tentoonstelling in kunstruimte en Grafisch Atelier 1e verdieping

Storytelling
De tentoonstelling Hey Joe, tell us a story! richt zich op het beeld wat een verhaal vertelt: het ‘verhalend beeld’. Een verhalend beeld markeert een moment in een verhaal. Het geeft aanleiding tot een ‘ervoor’ en ’erna’. De kunstenaar verbeeldt een richting, de toeschouwer bedenkt het verhaal.

Maar om een verhaal bij een beeld te kunnen bedenken heb je fantasie nodig.‘De verhalen zitten allemaal in ons’, schrijft gastcolumnist Sarah Sluimer. Ze houdt een pleidooi om vanuit een ander perspectief te kijken om zo tot nieuwe verhalen te komen.

Deze tentoonstelling nodigt uit om voorbij het ‘weten’ te kijken, ruimte te maken voor ongebreidelde verbeeldingskracht en onverwachte invalshoeken en voor het maken van een eigen verhaal. In de kunstruimte worden de werken van gerenommeerde kunstenaars en jonge talenten getoond. Daarnaast is in het Grafisch Atelier de uitkomst te zien van vier kunstenaars die een periode gewerkt hebben in het Grafisch Atelier.

Deelnemende kunstenaars:
Monique Broekman, Michael Borremans, Hanna de Haan, Frank Halmans, Matijs van de Kerkhof, Marijn Kuijper, Danielle Lemaire, Guy Vording, Lars Weller, Choi Wong en Marthe Zink.

Met dank aan:
Particuliere bruikleengevers
SMAK, Gent, België
Museum van Bommel van Dam, Venlo
Heden, Den Haag.

Voor meer informatie zie willem-twee.nl en gadenbosch.nl

Hey Joe, tell us a story!
1 februari t/m 23 februari 2020

We zien u graag bij de opening.

Vriendelijke groet,

Henri Broeren, directeur Willem Twee muziek en beeldende kunst
Ine Rutgers, directeur Grafisch Atelier Den Bosch

Willem Twee kunstruimte en Grafisch Atelier Den Bosch
Boschveldweg 100
5211VD ’s-Hertogenbosch

073 - 612 34 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Verkadefabriek Deze week: Oscar nominaties, Avondeditie en Margot Robbie

Verkadefabriek Weeknieuws | do 16 jan 2020 t/m wo 22 jan 2020 twitter facebook

Beste Verkadefabriek-bezoeker,

Afgelopen maandag zijn de nominaties voor de Oscars bekendgemaakt. Wint Parasite voor het eerst als niet-Engelstalige film de Oscar voor beste film? Of schrijft Scarlett Johansson geschiedenis door naar huis te gaan met twee Oscars voor haar prachtige acteerwerk in Marriage Story én JoJo Rabbit. Wie wint er als het aan jou zou liggen? We zijn benieuwd... Klik hier, laat weten wie de Oscar verdient en maak kans op twee filmkaartjes.

Liever eerst nog een aantal genomineerden zien om je mening te onderbouwen? In de Verkadefabriek kom je een heel eind. De komende tijd draaien we grote kanshebbers zoals: Parasite, JoJo Rabbit, Little Women, Bombshell en The Two Popes.
 


 


FILMPREMIÈRESBOMBSHELL
Een onthullende kijk in het meest krachtige en controversiële media-imperium wat Amerika ooit gekend heeft; Fox News. Gebaseerd op het waargebeurde schandaal vertelt Bombshell het explosieve verhaal van de vrouwen die het zwijgen doorbraken en het hoofd van Fox News, Roger Ailes, beschuldigden van seksuele intimidatie.

Kaartjes en tijden

GOLDIE
De 18-jarige Goldie woont in New York en droomt ervan door te breken in de entertainment business door als hiphop-danseres te verschijnen in een videoclip. Ze wil hiermee geld verdienen om haar minderjarige zusjes uit de klauwen van jeugdzorg te houden nadat hun moeder is opgepakt. De weg naar het gedroomde succes is er een vol tegenslagen, maar de eigenzinnige Goldie laat zich daardoor niet uit het veld slaan.

Kaartjes en tijden

IL TRADITORE
Begin jaren '80 blijkt de vrede binnen de Siciliaanse maffia, de Cosa Nostra, van korte duur. Tommaso Buscetta, een hooggeplaatst lid van de Cosa Nostra duikt onder in Brazilië. Intussen worden zijn vertrouwelingen één voor één vermoord. Wanneer Buscetta opgepakt wordt en wordt uitgeleverd aan Italië, neemt hij een beslissing die de geschiedenis zal veranderen: hij zal als eerste de omertà (zwijgplicht) doorbreken.

Kaartjes en tijden

AÏLO, HET DAPPERE RENDIER 8+
Aïlo is een dapper baby-rendier dat wordt geboren op de grote ijzige vlakte in Lapland. Aïlo heeft na zijn geboorte maar heel weinig tijd om te overleven. Hij moet in vijf minuten opstaan en leren lopen om zijn moeder te volgen. Samen met de kudde rendieren reizen ze duizenden kilometers om sappig grasland te vinden.

Kaartjes en tijden


PODIUMMUZIEK EN POLITIEK
IN DE EERSTE AVONDEDITIE VAN 2020

De voorman van een van de leukste en beste bands van Nederland komt naar de Avondeditie. Henk Hofstede begon 45 jaar geleden met The Nits. In the Dutch Mountains werd een internationale hit. De groep is nog altijd springlevend en bracht vorig jaar een nieuw album uit. Naast deze ervaren rot zit een man die nog aan het begin staat: Rob Jetten. De D66 politicus is sinds eind 2018 fractievoorzitter in de Tweede Kamer.

Woensdag tussen half negen en tien praten ze over politiek en muziek, natuurlijk met Wilma de Rek en Jan Tromp.

Schuif aan, in de Clubzaal


BOEK IN BEELD
SCHRIJVERS, STUDENTEN EN HUN BOEKEN

Studenten Illustratie|Animatie van AKV|St.Joost presenteren vrijdagavond hun verrassende kunstwerken geïnspireerd op boeken van Nederlandse schrijvers.

Aansluitend reageren schrijvers Jaap Robben, Stephan Enter, Persis Bekkering, Rob van Essen en Vrouwkje Tuinman op alle boekcovers, beeldverhalen, animaties en vrij werk van de studenten.

Koop nu kaarten


GOED OM TE WETENGRATIS FILMKAARTJE
EEN GOED BEGIN VAN HET JAAR

Word je deze maand Supporter, dan krijg je je eerste filmkaartje van ons cadeau. En daarna geniet je de rest van het jaar van alle andere voordelen die je als Supporter hebt.

Lees alles over deze actie en word Supporter


WE HOUDEN VAN GROEN
LAADPALEN VOOR ELEKTRISCHE AUTO'S OP P1

“Ändere die Welt: sie braucht es”, sprak Bertolt Brecht ooit. Daar kunnen we ons wel in vinden. Je moet soms dingen veranderen, voorbij vandaag kijken om het morgen ook goed te hebben.

Dat doen we onder andere met duurzame energie en een zo verantwoord en ‘groen’ mogelijke omgeving: van ledverlichting tot zonnepanelen en een heuse bijenkolonie op het dak. Onze nieuwste bijdrage: laadpalen voor elektrische auto’s. Je vindt ze op P1, aan de achterzijde van de Verkadefabriek.

Een fijne aanwinst voor ons én onze planeet. 


FILMSPECIALS

THE BEST OF IDFA ON TOUR + BUFFET

Prijswinnaars en festivalfavorieten van het International Documentary Film Festival Amsterdam van 2019 gaan op tournee door het land en zijn zaterdag bij ons te zien.

De films, afkomstig uit alle hoeken van de wereld, zijn beoordeeld op onder andere uitmuntende cinematografische kwaliteiten en urgentie in onderwerp. Met als resultaat een uniek programma. Tussendoor genieten we van een heerlijk buffet in de Clubzaal.

Klik hier voor kaartjesCITYTRIPS: HONEYLAND

Film kijken is een vorm van reizen. De camera brengt ons op bijzondere plaatsen, die anders onzichtbaar zouden blijven. Ga vanaf aankomende maandag met ons mee op reis met de cursus Citytrips.

Filmdocent Wim Franssen neemt ons in het eerste deel mee naar een verlaten bergdorpje in Noord-Macedonië. Deze week kijken we de Oscargenomineerde film: Honeyland.

Koop je kaartjes hier


DÉJÀ VU: JOJO RABBIT

Op de hoogte zijn van de nieuwste films én er het fijne van weten? Volg dan de cursus Déjà vu.

Filmdocent Mark Meuldijk selecteert premières die de moeite waard zijn en vertelt je meer over de regisseur, de cameravoering, het acteerwerk of het scenario. Zo zie je niet alleen mooie films, maar kijk je nét even verder.

Schrijf je in voor de cursus Déjà vu
 
 


do 16 jan 2020 t/m wo 22 jan 2020
Agenda
FILM

Sorry We Missed You - Ken Loach
do, za, wo: 13:30 uur
zo: 14:45 uur

Bulbul Can Sing - Rima Das
do: 13:45 uur

Hors normes - Olivier Nakache / Éric Toledano
do, vr, za, zo, di: 14:00 uur
do, vr, za, ma, di, wo: 18:30 uur

The Two Popes - Fernando Meirelles
do, vr, wo: 16:00 uur

Bombshell - Jay Roach
do, vr, za, di, wo: 16:15 uur
do, vr, za, ma, di, wo: 20:50 uur
zo: 12:15 uur

La Belle Époque - Nicolas Bedos
do: 16:30 uur
vr, di: 13:45 uur
vr, ma, di, wo: 19:15 uur
za: 14:15 uur
zo: 12:30 uur

Marianne & Leonard: Words of Love - Nick Broomfield
do, vr, za, ma, di, wo: 18:45 uur
vr: 13:30 uur
za, wo: 13:45 uur
zo: 12:00 uur

Out Stealing Horses - Hans Petter Moland
do, vr, za, ma, wo: 19:00 uur
vr: 16:45 uur
zo, di: 16:00 uur

Honeyland - Ljubomir Stefanov / Tamara Kotevska
do: 19:15 uur
vr, di, wo: 14:45 uur
vr, za, di, wo: 19:30 uur
zo: 14:15 uur

Il traditore - Marco Bellocchio
do, vr, za, ma, di, wo: 20:40 uur
za, zo: 15:30 uur
zo: 18:45 uur

Goldie - Sam de Jong
do: 21:00 uur
vr, za, ma, di, wo: 21:30 uur
zo: 19:45 uur
wo: 15:45 uur

Parasite - Bong Joon-ho
do, wo: 21:20 uur
vr, zo, di: 16:30 uur
za: 15:45 uur
za: 21:10 uur
zo: 19:30 uur

Déjà vu / Jojo Rabbit - Filmcursus Déjà vu voorjaar 20
do: 19:30 uur

The Peanut Butter Falcon - Tyler Nilson / Michael Schwartz
vr, za, wo: 14:30 uur

The Cave - Feras Fayyad
vr, wo: 17:00 uur
zo: 16:45 uur

Jojo Rabbit - Taika Waititi
vr, wo: 21:10 uur
za: 16:45 uur
zo: 19:15 uur
ma: 21:15 uur
di: 19:00 uur
wo: 16:30 uur

Divino Amor - Gabriel Mascaro
vr, di: 21:20 uur
zo: 17:00 uur

The Best of IDFA on Tour 2019 – 2020 - The Best of IDFA on Tour 2019 – 2020
za: 16:30 uur

Buurman & Buurman, Experimenteren er op los! 3+ - Marek Beneš
zo: 11:30 uur

It Must Be Heaven - Elia Suleiman
zo: 11:45 uur
wo: 14:15 uur

Ailo, Het Dappere Rendier 8+ - Guillaume Maidatchevsky
zo: 12:45 uur

Mi Vida - Norbert ter Hall
zo: 13:45 uur

Mees Kees In De Wolken 6+ - Martijn Smits
zo: 14:30 uur

Citytrips / Honeyland - Filmcursus Citytrips voorjaar 2020
ma: 19:30 uur

Sneak Preview 21 jan 2020 - Sneak Preview
di: 21:10 uur


THEATER

De liefde voorbij - Debby Petter
do 16 jan: 20:15 uur


CABARET

Ze bedoelen het goed (try-out) - Glodi Lugungu
vr 17 jan, za 18 jan: 20:15 uur

Trigger (try out) - Rayen Panday
wo 22 jan: 20:15 uur


MUZIEK

The Infamous Roots Rielemans Family Orchestra (BE) - Blue Room Sessions
di 21 jan: 20:30 uur


KINDEREN

Buurman & Buurman, Experimenteren er op los! 3+ - Marek Beneš
zo 19 jan: 11:30 uur

Ailo, Het Dappere Rendier 8+ - Guillaume Maidatchevsky
zo 19 jan: 12:45 uur

Mees Kees In De Wolken 6+ - Martijn Smits
zo 19 jan: 14:30 uur


CLUBV

Danspaleis Verkade - DJ Kuif
za 18 jan: 22:00 uur


WOORD

Boek in Beeld - AKV St. Joost
vr 17 jan: 20:00 uur

Avondeditie - met Rob Jetten en Henk Hofstede - Avondeditie
wo 22 jan: 20:30 uur

Spoorpark Tilburg | Uitnodiging voor Spoorpark Café op woensdag 29 januari

Nieuws

woensdag 15 januari 2020
Beste Spoorpark bezoeker,

2019 was een mooi Spoorpark jaar. Al direct vanaf de feestelijke opening in juni mochten we veel bezoekers verwelkomen. Velen wisten het park te vinden en kwamen wandelen, skaten, hardlopen, beach sporten, overnachten op de camping of een hapje en drankje doen bij het (pop-up) T-huis. In december ging de Kempentoren open en sindsdien hebben al velen het park en de stad vanaf grote hoogte bewonderd. 

Ook 2020 begon al direct goed. Het T-huis opende de deuren van het nieuwe fraaie pand, de eerste groepen van Scouting Esjeeka kwamen bijeen in hun nieuwe gebouw en ook de Urban BSO van Kinderstad nam het gebouw in gebruik. In april begint BeweegR met de nieuwbouw van het nieuwe clubhuis aan de Westzijde van het park dat ze nog vóór het eind van het jaar willen betrekken.

Om je bij te praten over wat je dit jaar allemaal nog meer kunt verwachten in het Spoorpark hebben we een Spoorpark Café gepland op woensdag 29 januari a.s. Op het programma van deze avond staat o.a.:
  • Korte update over de ervaringen van de Kempentoren (door Jos van Bussel van Stg. Torenbouwers)
  • Een presentatie van het T-Huis
  • Programmering van activiteiten en evenementen 2020
  • Ruimte voor vragen / opmerkingen
We sluiten de avond af met een drankje. Inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur, we starten om 20.00 uur.
De bijeenkomst vindt zoals altijd plaats in het Spoorpark gebouw, ingang aan St. Ceciliastraat 1.

Verderop in deze nieuwsbrief:

Spoorpark prominent in beeld in jaarboek architectuur

Het nieuwe jaarboek Nederlandse Landschapsarchitectuur en Stedenbouw 2019 is uit, met daarin het Spoorpark Tilburg prominent in beeld. Het artikel laat zien hoe krachtig en vernieuwend dromen kunnen uitgroeien, als je het samen doet.
Spoorpark door Chris Oomes

Spoorpark bedankt Stadsfotograaf Chris Oomes

2018 en 2019 waren de jaren van Chris Oomes als Stadsfotograaf. Hij was vaak te vinden in het Spoorpark, volgde de ontwikkelingen op de voet en legde bijzondere momenten vast om zijn karakteristieke manier. Chris kwam regelmatig langs en was er bij toen de lindeboom werd geplant, toen het park werd geopend in juni én kwam regelmatig langs in de avonduren om de sfeer prachtig vast te leggen.
lees verder >

Eerste postcoderoos-project van Tilburg is een feit!

Zonnepanelen op andermans dak. Energiefabriek Spoorpark is het eerste collectieve postcoderoosproject in Tilburg. In het splinternieuwe Spoorpark bleek het dak van scouting Esjeeka en de Kiosk ideaal.
lees verder >>

Ook Spoorpark in terugblik op 2019

Theatershow ‘We lusse ze gruun!’ was terug. Een volle concertzaal beleefde een gevarieerd programma met liedjes, sketches en filmpjes over Tilburgse onderwerpen in een jaaroverzicht. Ook het Spoorpark kreeg een plek!

lees verder >>
Vrienden van het Spoorpark certificaat

Word 'Vriend van het Spoorpark' en ontvang een certificaat

Een week na de opening van het park lanceerden we het platform 'Vrienden van het Spoorpark'. Voor 25 euro per jaar kun je daar een stukje park adopteren. Inmiddels hebben we al veel vrienden erbij gekregen en zijn veel spots zelfs al voor meerder jaren geclaimd. Dankzij dit mooie bedrag kunnen we o.a. beginnen met de aanleg van een beregeningssysteem voor het grasveld.

Wil je ook vriend worden van het Spoorpark?
Op vrienden.spoorparktilburg.nl vind je alle info en kun je je aanmelden. Als je vriend bent ontvang je een certificaat om in te lijsten. Ook leuk als cadeau!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Het Spoorpark is doorlopend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen helpen bij het onderhoud en schoonhouden van het park. Ook zoeken we vrijwilligers zonder hoogtevrees voor het opruimen en afsluiten van de Kempentoren. Lijkt het je leuk om ook deel uit te maken van ons team? Bekijk de vacatures op onze website en kom kennismaken!

In de media

Een greep uit nieuwsberichten over het Spoorpark verschenen in kranten, online media en video items... kijk voor alle 'in de media' berichten op spoorparktilburg.nl/in-de-media

Van koekoeksklok tot vuurkuil: T-Huis in het Spoorpark is klaar voor eerste gasten

Brabants Dagblad - 2 januari 2020
Vakblad Riolering

Levend water in Spoorpark Tilburg dankzij burger-initiatief

Bron: Vakblad Riolering, november 2019.

lees verder >
Kempentoren in BD

Kempentoren geopend; 'Het uitzicht is super, maar het blijft eng'

Brabants Dagblad, 8 december 2019

lees verder >

Spoorpark gespot

Volg jij ons al via Instagram, Facebook of Twitter? Bekijk hieronder enkele fraaie foto's die we tegenkwamen op Instagram. Jouw foto ook in de nieuwsbrief? Gebruik dan #spoorpark013 en wie weet spotten we jouw foto ook!

Instagram

Zwart-wit actiefoto door @marloes.klaverdijk.fotografie
Groepsfoto in het Spoorpark door @momwithusher
Volg ons op Instagram

#spoorpark013

Selfie op de Kempentoren door @maartjesmoves
De waterbeek door @biancavansteen
Bezoek de website
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Flickr
LinkedIn

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook