Buienradar Brabant

Verkadefabriek Er is oneindig veel te doen, zelfs nu!

Er is oneindig veel te doen, zelfs nu! twitter facebook
Verkadefabriek
Beste kleine Verkadefabriekbezoeker,
De klaslokalen leeg. De straten leeg. De Verkadefabriek leeg. De wereld staat even op zijn kop. We moeten jullie helaas nog een tijdje missen. Vanaf 1 juni mogen we (hopelijk) weer samen avonturen beleven, fantaseren en nieuwe dingen ontdekken. Voor nu moeten we dat even thuis doen, dat is beter voor iedereen. We hebben daarom hieronder een aantal leuke activiteiten op een rijtje gezet.

Houd de nieuwsbrief in de gaten. We gaan ervoor zorgen dat je je ook in de meivakantie niet hoeft te vervelen!
Mijn bijzonder rare week met Tess
Kinderfilms op Picl
Met Picl kijk je films die normaal ook in de Verkadefabriek draaien, maar dan thuis. Waar en wanneer je maar wil. Op je telefoon, tablet of TV. Zo zie je niet alleen hele mooie en leuke (kinder)films, maar steun je ook de Verkadefabriek. Dat komt vooral nu heel goed uit!
Mijn bijzonder rare week met Tess (9+)
Sam is bang dat hij als jongste van het gezin ooit in z’n eentje zal overblijven. Daarom geeft hij zichzelf de opdracht te oefenen om alleen te zijn. Dat wordt steeds moeilijker nadat hij op Terschelling Tess ontmoet. Sam wordt vaak niet begrepen door zijn ouders, maar bij Tess is alles anders.

Bekijk de film      

 

De grote boze vos (5+)

Op en rond een boerderij op het platteland spelen zich drie hilarische verhalen af. Zo verschijnt er een vleugellamme ooievaar op het erf en komen een eend en een konijn een baby afleveren. De listige vos lust wel een eitje, maar moet hij ook de kuikens grootbrengen?

Bekijk de film
Artemis @ Home
Artemis @ Home

Als je in deze bizarre tijden zin hebt in een portie Artemis, dan zal je dat toch echt zelf moeten doen... Daarom moedigt Theater Artemis je aan om Artemisvoorstellingen nieuw leven in te blazen door favoriete scènes – tussen de gordijnen, op zolder of in de tuin – na te spelen.


Dus: aan de slag, film de scène met je telefoon en stuur ‘m naar Theater Artemis. Zij delen jouw filmpje dan online om andere theaterliefhebbers te inspireren om in actie te komen en die creatieve sappen te laten stromen. Artistiek Leider Jetse deed alvast een schot voor de boeg, klik hier om het te zien. 

Kom je er zelf niet helemaal uit? Geen nood. Theater Artemis gaat online regie-consulten aanbieden waarin Jetse jou professionele regie-aanwijzingen kan geven! Of klik hier voor een aantal scènes ter inspiratie (wekelijks aangevuld).

Inzendingen of (aan)vragen mogen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de Facebookpagina van Artemis.


Theater voor thuis
Omdat je niet naar het theater mag komen, brengt Theater Sonnevanck het theater naar jou! Lekker naar een voorstelling kijken vanaf de bank, vanuit je bed of waar dan ook.

Iedere maandag plaatst Theater Sonnevanck een nieuwe video online van een voorstelling. Daar blijft het niet bij. Bij iedere voorstelling zit educatief materiaal. Op deze manier kun je samen met je ouders, broertjes of zusjes nog even napraten over de voorstelling en opdrachten of testjes doen.

Deze week zie je de voorstelling:Sneue gevallen (6+)
(De voorstelling is t/m 6 april beschikbaar)

Over Sneue gevallen:
Niemand is zo gevoelig als Bram. Voor Bram is het al snel te veel, veel te veel. Daarom ligt hij in zijn veilige warme snoezelkamer en komt nooit buiten. De ouders van Bram vinden dat het tijd wordt voor verandering. Misschien kan een ontmoeting met zijn grote idool Jan de Survival-Man hem helpen. Met trillende knieën opent Bram de voordeur.
Festival Cement

Voorleestijd
Festival Cement (in isolement) is net afgelopen. Normaal zijn ze door heel de stad te zien, ook in de Verkadefabriek. Maar dit jaar heeft het festival online plaats moeten vinden. Een voordeel: je kan de filmpjes voorlopig terugkijken! Onze theaterprogrammeur Wouter tipt: Het verhaal van de Takkentoktikker.

Elias De Bruyne vertelt je het verhaal van de Takkentoktikker, een eenzaam figuurtje dat normaal ver weg in de bossen leeft. Door het kappen van wouden is hij alles plots kwijtgeraakt. Hij zwerft nu bang rond en verzamelt alles wat hij kan...

Theater De Leest tot 1 juni gesloten

 
 

Theater De Leest tot 1 juni gesloten

Beste theater- en filmbezoeker,

Afgelopen maandag, 23 maart, is duidelijk geworden dat al onze voorstellingen en films tot 1 juni geannuleerd moeten worden, i.v.m. de opgelegde maatregelen omtrent het coronavirus.

Dit betekent dat we ons momenteel moeten gaan richten op het verplaatsen van zo'n 65 voorstellingen en 25 films. Vanwege de omvang van deze maatregelen weten we nog niet wanneer we duidelijkheid zullen hebben over de eventuele verplaatsing van de voorstellingen. We hopen op uw begrip en geduld. Zodra er duidelijkheid is, zullen we u direct op de hoogte brengen via e-mail. Tot die tijd werken we keihard om alles goed te laten verlopen.

Onze theaterkassa blijft tot nader order gesloten en telefonisch niet bereikbaar. Wel kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heeft u dringende (niet kaartverkoop gerelateerde) vragen? Bel dan met ons kantoor tijdens de aangepaste openingstijden (dinsdag en donderdag tussen 11.00 en 12.00 uur). Het telefoonnummer van het kantoor is: 0416-334746. U kunt ook een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Houd onze social media en website in de gaten voor het laatste nieuws en ontwikkelingen. 

Hopelijk zien we u na 1 juni snel weer in ons theater!

Sander Knopper
Directeur

 
NIEUW! THEATER VANUIT JE LUIE STOEL
Op www.deleest.nl verzamelen wij voor jou de leukste theater en filmtips, livestreams en updates van artiesten, zodat je thuis vanuit je luie stoel kunt blijven genieten van theater! Klik hier
Twitter
Facebook
Instagram
Theater de Leest
Vredesplein 12
5142 RA Waalwijk
T 0416 - 334 746
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Theaterkassa
Gesloten tot 1 juni 2020
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 

PARADOX SLUIT DE DEUREN TOT 1 JUNI 2020 – alle concerten tot die datum afgelast

Paradox

 

corona news

Door de nieuwste richtlijnen vanuit de overheid die op maandagavond 23 maart bekend werden gemaakt, moet ook Paradox vanwege het Corona-virus ALLE concerten en evenementen tot maandag 1 juni 2020 annuleren. Het gaat om ongeveer 50 concerten. Wij hopen vanaf 1 juni de deuren weer te kunnen openen voor het restant van het seizoen.

We doen ons uiterste best om nieuwe concertdata vast te leggen voor de gecancelde concerten. We kunnen echter niet garanderen dat dit voor ieder concert mogelijk is. Voor een aantal is reeds een vervangende datum gevonden. Dat zijn: Adam Wakeman & Damian Wilson (woensdag 4 september), Hartslagcafé #6 met Maarten van Rossem (donderdag 10 september), Bill Laurance Trio (woensdag 16 september), Fay Lovsky & Oleg Fateev (zondag 27 september), Paradox Jazz Orchestra – Duke Ellington’s Far East Suite (woensdag 30 september). Reeds gekochte kaarten blijven voor deze concerten/evenementen geldig.

Iedereen die kaarten voor uitgestelde concerten heeft gekocht krijgt het geld op de bankrekening teruggestort en/of de vraag of zij reeds gekochte kaarten voor de nieuwe concertdatum willen aanwenden.

Het bericht PARADOX SLUIT DE DEUREN TOT 1 JUNI 2020 – alle concerten tot die datum afgelast verscheen eerst op PaRaDoX.


PaRaDoX Nieuws

PARADOX SLUIT DE DEUREN TOT 1 JUNI 2020 – alle concerten tot die datum afgelast

BREAKING NEWS! – HET LEGENDARISCHE SUN RA ARKESTRA KOMT NAAR PARADOX

Paul van Kemenade ontvangt Cultuurprijs Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant

Paradox heeft vanaf 2020 een eigen orkest: PARADOX JAZZ ORCHESTRA!

Het concertseizoen 2019 – 2020 online


What's Next In PaRaDoX

GEANNULEERD - JAZZSESSIE o.l.v. Sjoerd van Eijck (piano)
di 24 mrt geannuleerd aanvang: 21:00 zaal open 19:30 uur


GEANNULEERD - PARADOX JAZZ ORCHESTRA - #3: "Duke Ellington - Far East Suite" - NWE DATUM 30 SEPTEMBER
wo 25 mrt geannuleerd entree €10.00 aanvang: 19:00 zaal open 19:00 uur tickets


GEANNULEERD - Milieucafé #4 - voedsel, PFAS, 25 jaar natuuronderzoek in De Kaaistoep, Sanne Rambags en meer ...
do 26 mrt geannuleerd entree €3.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


GEANNULEERD - REMBRANDT FRERICHS TRIO - cd presentatie " Graffiti Jazz"
vr 27 mrt geannuleerd entree €11.00 - €14.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


GEANNULEERD - MAURICE LEENAARS FLAMENCO WEEKEND – Flamenco Night #1: TRIO MAURICE LEENAARS - CORO FLAMENCO CALLE REAL
za 28 mrt passe-partout voor beide dagen € 27,00 entree €16.00 - €27.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


GEANNULEERD - MAURICE LEENAARS FLAMENCO WEEKEND – Flamenco Noon #2 - Maurice Leenaars/Erminia Fernández-Córdoba/Irene Álvarez/Udo Demandt
zo 29 mrt geannuleerd entree €16.00 - €27.00 aanvang: 15:00 zaal open 14:30 uur tickets


GEANNULEERD - SWITCH - Popfactory On Stage #3
ma 30 mrt geannuleerd aanvang: 19:00 zaal open 19:00 uur


De Nieuwe Vorst | Niet naar het theater?

Het is een verwarrende en surrealistische tijd. De straten zijn zo goed als leeg, iedereen zit thuis want dat blijkt ons sterkste verweer tegen deze onzichtbare vijand en niemand weet hoe lang dat nog gaat duren.
Hartverwarmend zijn alvast de vele fijne reacties van mensen die ons willen steunen door gekochte tickets niet te laten restitueren. Grote, grote dank!
 
Niet gezellig samen op café, niet naar de film of een tentoonstelling en ook niet naar een voorstelling...
Maar niets zo veerkrachtig als een mens in nood, laat staan een mens in culturele nood! Als wij niet naar het theater gaan, dan komt het theater uiteraard naar ons!

Er zijn initiatieven ten over; we hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.
We beginnen met Festival Cement, hét festival waar je de nieuwste generatie theatermakers, choreografen en schrijvers kunt ontdekken.
Ook zij hebben met z'n allen even heel hard gehuild maar zijn vervolgens weer keihard aan het werk gegaan.

Ze maakten het online festival: Festival Cement in isolement.
Elke dag brengen ze een selectie werken naar buiten van makers die op het festival zouden staan. Compleet digitaal opnieuw bedachte voorstellingen, kijkkaders, oefeningen voor thuis, VR-ervaringen, gedichten, films en meer.

Vanavond om 19:30u gaan ze op Facebook van start met de digitale opening van Festival Cement in Isolement. Tot dan!
OPENING
Festival Cement in isolement
Bericht van programmeur Anneke van der Linden:

Volgende week zou Dagboek van een leeg bed van Mokhallad Rasem spelen, een voorstelling waar ik heel erg naar uitkeek. Ik keek zo uit naar Dagboek mede door het prachtige voorstel voor er-samen-uitkomen-ondanks-anders dat Mokhallad Rasem en Kuno Bakker vorig seizoen maakten: De Verse Tijd. Ik troost mezelf met de registratie van De Verse Tijd, bekroond met een plekje in de jury-selectie van het Nederlands Theater Festival.
Kijk mee. 💙💙
De Verse Tijd
Afgelopen woensdag zouden we eigenlijk naar de hit Paradijsvertraging van Collectief Het Paradijs gaan kijken. In plaats daarvan kijken we nu met z'n allen naar Berichten uit de bunker: een eclectisch sketchprogramma op basis van samenwerkingen en actualiteiten van die dag, opgenomen vanuit Theater Bellevue in Amsterdam.

Elke avond om 20:30 een nieuwe aflevering.
Berichten uit de bunker
En wat we natuurlijk ook enorm missen zijn de voorstellingen van Maas theater en dans. Ze spelen geen Lampje en ze spelen geen Uniform. Maar gelukkig hebben ze nog genoeg andere geweldige voorstellingen en je kunt dus lekker met de kids theater kijken. Op de bank!
Elke dag zetten ze een nieuwe registratie van een oude voorstelling online.
Maas TV
Met Maas theater en dans hoef je je sowieso niet te vervelen. Ze hebben de leukste workshops en cursussen. Wat dacht je van een cursus niets doen, of een warming-up workshop of een meet & greet met acteurs die je nu misloopt. Maas@home heeft het allemaal!
We wensen iedereen een voorspoedig isolement. Laat je niet gek maken, doe wat ze vragen, wees lief voor jezelf en voor elkaar. 
Hopelijk zien we elkaar voor je weet weer terug. 

De Nieuwe Vorst
Willem II-straat 49 5038BD Tilburg
013 - 532 85 20
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook
Twitter
Instagram

Theater De Leest | Geniet thuis van theater, muziek en cabaret!

Gouds Virus Festival #1

Geniet thuis van theater, muziek en cabaret

De Goudse Schouwburg komt met een geweldig idee in deze bizarre coronatijd waarin alle theaters gesloten zijn: het Gouds Virus Festival. Een avond vol online entertainment.

De eerste editie is vanavond, vrijdag 20 maart, om 20:00 uur. En het grote voordeel is: je kan het festival volgen vanuit je luie stoel, ook als je niet uit Gouda komt. Via live streams word je thuis getrakteerd op theater, muziek en cabaret.

Programma:
20.05 uur - ED STRUIJLAART
De aftrap van het online festival door muzikant, zanger, podcastmaker en voormalig radio-diskjockey Ed Struijlaart.

20.25 uur - PIETERNEL
Een avontuurlijke ‘Nashville-girl’ uit Amsterdam. Haar zang en melodische stijl laten invloeden horen van namen als First Aid Kit, Douwe Bob, Bonnie Raitt, Lucius en Chris Stapleton.

20.45 uur - MISS STARLING
Een jonge Goudse singer-songwriter. Geïnspireerd door o.a. Rhodes, Aurora, Seafret en Maaike Ouboter zingt zij haar eigen liedjes.

21.05 uur - SJAAK BRAL
Cabaretier/columnist/schrijver Sjaak Bral is een geboren en getogen Hagenees. Humoristisch, scherpzinnig, eigenwijs, trefzeker en een groot improvisatietalent.

Klik op onderstaande link en volg de instructies om de optredens online te kunnen bijwonen. Heel veel plezier!
KLIK HIER OM DE OPTREDENS TE KUNNEN BIJWONEN
Twitter
Facebook
Instagram
Theater de Leest
Vredesplein 12
5142 RA Waalwijk
T 0416 - 334 746
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Theaterkassa
Gesloten t/m maandag 6 april 2020
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook