Buienradar Brabant

Verkadefabriek Theater in maart met korting bij de buren

Nieuws theater |  maart twitter facebook
Beste theaterliefhebber,

Je eerste legale biertje? Rijles? Stemmen? Of zelfs trouwen? Het mag in Nederland (als je hier tenminste bent geboren) allemaal zodra je achttien bent. Herinner jij je al deze momenten nog even goed? Sommigen ervan zijn zo vanzelfsprekend, dat we er nog nauwelijks bij stil staan. Maar wanneer je hier als vluchteling in je eentje naartoe bent gekomen, is de feestvreugde beperkter. Daarover gaat Achttien

Op basis van het verhaal van een achttienjarige vluchteling onderzoeken regisseur Bram Jansen en acteurs Soufiane Moussouli, Angelo Schuurmans, Serin Utlu en Zineb Fallouk de grenzen van empathie. Geen links of rechts betoog. Geen pleidooi voor of tegen ‘de vluchteling’, maar een eerlijk en ongemakkelijk verhaal dat te weinig wordt verteld.

De Theaterkrant schrijft: "Achttien ontvouwt zich als een uitnodiging om begrippen te herdefiniëren en eigen motivaties te bevragen. Antwoorden biedt de voorstelling opzettelijk niet. Of het moet dit ene zijn: elk eenduidig antwoord op het migratievraagstuk is geforceerd, gekunsteld en ongemakkelijk."

Het Zuidelijk Toneel / New Dutch Connections - Achttien
vr 28 feb, 20.15 uur | Kleine Zaal

Koop kaarten
Fysiek, poëtisch, sensueel
MATZER Theaterproducties - Agatha
Een man en een vrouw ontmoeten elkaar in een huis aan zee. Ze zoeken - haast op de tast - naar contact. Naar elkaar. Maar waarom kunnen ze elkaar nauwelijks aankijken? Welk geheim dragen zij met zich mee? 

Agatha is de nieuwe voorstelling van huisgezelschap MATZER Theaterproducties. Een fysieke, poëtische, sensuele en tragikomische voorstelling over het ultieme gevoel van liefde en geluk. Over iets dat ontbreekt en voorgoed verloren is gegaan. Een verhaal over verwondering en verlies, over weemoed, intimiteit en een vervloekt verlangen.

De eerste try-out van Agatha in de Verkadefabriek zit erop. Een geslaagde avond, we kijken uit naar het premièreweekend in maart! Bij zijn? Wacht niet te lang, de voorstellingen in maart zijn bijna vol.

MATZER Theaterproducties - Agatha
5 t/m 7 mrt en 16 t/m 18 apr, 20.15 uur | Kleine Zaal

do 5 mrt, try-out | laatste kaarten
vr 6 mrt, première | uitverkocht
za 7 mrt | laatste kaarten
do 16 apr | koop kaarten
vr 17 apr | koop kaarten
za 18 apr | koop kaarten 

Theater, muziek en dialoog
Lucas De Man - Een democratische avond voor bijna iedereen 
Autoritaire leiders, algoritmes en globalisering. Democratieën staan van alle kanten onder druk. Als we macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar wat precies, en hoe?

Huismaker Lucas De Man is terug in de Verkadefabriek met Een democratische avond voor bijna iedereen. Een fijne, dynamische avond waar je getuige bent én een bijdrage kunt leveren aan een onderzoek naar de geschiedenis, het nu en de toekomst van democratie. 

“Er zal veel moeten veranderen om de democratie echt en levend te houden. De vier creatievelingen op de vloer weten de mensen te prikkelen tot kleine en grote suggesties, hartverwarmend en verrassend. Heerlijk om mee te maken!” Theaterkrant

Na try-outs in het voorjaar van 2019, een typische Lucas-De-Man-bijdrage tijdens 24 uur Verkadefabriek en drukbezochte avonden bij De Man in Azië in november, zijn we blij dat onze huismaker opnieuw in aantocht is! Kom je kijken?

Een democratische avond voor bijna iedereen
do 2 t/m za 4 apr, 20.15 uur | Kleine Zaal
Koop nu kaarten
Theatervoorstellingen 
bij Festival Cement

Festival Cement is het festival waar je de nieuwste generatie theatermakers, choreografen en schrijvers kunt ontdekken. Ook in de Verkadefabriek zit je van 20 tot en met 28 maart met je neus bovenop bijzondere voorstellingen, waaronder deze twee veelbelovende theatervoorstellingen:

De Vlieg - Ouder
vr 20 mrt 20.00 uur, za 21 mrt 19.00 uur, ma 23 mrt 21.00 uur | Grote Zaal
De Vlieg presenteert Ouder, een droogkomisch familiedrama over moeders en dochters. Schuilt het grootste leed van de mens niet in het kleine kwaad van alledag?
Vanaf seizoen 2020/2021 zie je voorstellingen van De Vlieg ook buíten Festival Cement in de Verkadefabriek. Wil je alvast kennismaken met dit vernieuwende gezelschap? Kom zaterdag 21 maart naar de voorstelling en het nagesprek met de makers.
Lees meer

Silke Huysmans & Hannes Dereere - Pleasant Island
di 24 en wo 25 mrt 21.00 uur | Kleine Zaal
In de Stille Oceaan ligt het kleine eiland Nauru. Vandaag de dag is alle natuurlijke rijkdom uitgeput en is het eiland het toneel van vluchtelingenkampen. Documentair theatermakers Silke Huysmans en Hannes Dereere hielden interviews en gesprekken op het eiland. Welke vooruitzichten blijven er over op een plek die ecologisch en economisch ten gronde werd gericht?
Lees meer

Kaarten voor voorstellingen van Festival Cement koop je op de website van Cement, of tijdens het festival aan de kassa in het WerkWarenHuis.  
 
Profiteer van korting  
Heel fijn! Als Supporter van de Verkadefabriek krijg je €2 korting bij Festival Cement. De korting is geldig op de voorstellingen die in de Verkadefabriek te zien zijn. Heb je een Theaterpas of Jaarkaart? Dan hebben we ook goed nieuws voor je: je kunt de voorstellingen van Festival Cement (ook hier geldt: alleen die in de Verkadefabriek te zien zijn) voor niets bezoeken. Check de Supportermail van afgelopen weekend, daarin staat de kortingscode waarmee je kaarten kunt bestellen. 
Bekijk alle voorstellingen van Festival Cement in de Verkadefabriek
In april: Toneelschuur Producties
Het Zuiden


Na het succesvolle The Beauty Queen of Leenane en Weg met Eddy Bellegueule, zie je in april opnieuw een veelbelovende voorstelling van Toneelschuur Producties. 

De Amerikaanse burgeroorlog staat op het punt van uitbreken. Een jonge luitenant uit het Noordelijke leger raakt bevangen door een liefde die niet mag bestaan.

De Frans-Amerikaanse schrijver Julien Green toont een wereld waarin de angst voor de ander slechts een excuus is om de angst voor onszelf niet aan te gaan. Donderdag 9 april te zien in de vertaling van Judith Herzberg en een regie van Olivier Diepenhorst.
Lees meer 
In april: de Theatertroep
Love for love


Na verschillende Vaudeville voorstellingen en het bejubelde Opgediept, is de Theatertroep dit seizoen opnieuw in de Verkadefabriek te zien.

Ze spelen een eigen bewerking van Love for love, een stuk van de Engelse toneelschrijver William Congreve over de liefde in al zijn variaties. Verheven en plat tegelijk. Net als elke geslaagde komedie. 

De Theatertroep kijkt onder rokjes, in pantalons en achter kuisheidsgordels en presenteert een flitsende komedie van schuldeisers, schunnigheid, schandaal, en pikante seksuele roddels.
Lees meer

013 Poppodium 013 Weekly: Nieuw festival Wij Zijn 13! exclusief voor dertienjarigen, Dropkick Murphy’s en Tove Lo naar de Main en drie nieuwe namen voor WOO HAH!

 

POPPODIUM TILBURG  
 
a
 
 
 
 
S
WIJ ZIJN 13
S
 
 
 
TICKETS
Wij Zijn 13! is het eerste, enige en vetste popfestival exclusief voor dertienjarigen!
 
 
S
DROPKICK MURPHYS
S
 
 
 
TICKETS

Na 12 jaar komt de Amerikaanse band terug naar 013 met hun mix van Ierse folk en keihard mee te blèren punkanthems

 
 
 
TOVE LO
 
 
SCARPHASE
 
 
 
 
SMÈRRIG
 
 
AMELIE LENS - KONINGSNACHT: NIEUWE NAMEN
 
 
 
 
 
 
A  
A  
A  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BEKIJK PROGRAMMA
 
 
 
 

 
 
WWW.013.NL
S
open

Theater de Bussel Met danskorting naar UNIFORM!

Ga met danskorting naar UNIFORM, dé Oerolsensatie van 2018!

Beste,

Geweldig nieuws voor alle dansers, danseressen en dansliefhebbers! UNIFORM van het MAAS Theater/Dans komt naar Theater de Bussel.

In 2018 was deze levendige dansperformance voor de hele familie (12+) over de zoektocht naar saamhorigheid al een enorme hit op het Oerolfestival. En nu gaan ze toeren langs de Nederlandse theaters.

In UNIFORM doen vier individuen een poging om hun eigen identiteit af te leggen en op te gaan in de massa. De alledaagse handelingen van de vier vloeien langzaam over in een volksdans. Lukt het hen zichzelf te vergeten?

UNIFORM is te zien op woensdag 11 maart om 19.30 uur in Theater de Bussel . Voorafgaand aan de voorstelling vindt er een leuke dansworkshop plaats. Deelname is gratis maar je moet wel reserveren.

Speciaal voor jou als danser en/of dansliefhebber hebben wij voor deze voorstelling een unieke ‘danskorting’! Ga samen met een dansmaatje en betaal slechts voor 1 kaartje!

Je kan van deze korting gebruikmaken door te boeken met kortingscode BUSSELDANS2=1.

Graag tot ziens bij deze bijzondere dansvoorstelling.

Uniform (12+)
Maas Theater en Dans
wo 11 mrt 2020 19:30
GROTE ZAAL
Wat is de kracht van het collectief in dit tijdperk van individualisme en zelfontplooiing? Gefascineerd door het fenomeen volksdansen vraagt Nastaran Razawi Khorasani zich in deze dansperformance af hoe de huidige mens vorm en inhoud geeft aan gevoelens van saamhorigheid.
Bestellen

euroscoop Bekijk hier het vernieuwde filmprogramma

Aankomende events & Nu in de bioscoop
www.euroscoop.nl

Openingstijden

Wist je dat we sinds 23 januari gestart zijn met ochtendvoorstellingen? We zijn iedere dag geopend vanaf 10u30. De films starten vanaf 11u00. Bekijk snel wanneer de film draait die jij graag wilt zien!

Bekijk hier het vernieuwde filmprogramma

EVENTS

Ladies Night

Like a Boss

Een gezellige avond uit met leuke extra's voor jou en je vriendinnen, collega's en familie. Na afloop van de film krijgt iedereen nog een leuke goodiebag mee naar huis. 

Lees meer

No Time To Die nu in voorverkoop

Wil jij als een van de eersten naar: No Time To Die? Koop dan nu je tickets via onze website. No Time To Die is vanaf 2 april te zien bij Euroscoop Tilburg.

Lees meer

Mulan Night

Kom naar de speciale voorpremière van Mulan, de nieuwste film uit de Disney Live Action reeks.

Op deze avond worden er leuke extra's georganiseerd!

Lees meer

Nu in de bioscoop 

sent by Sendtex

Kidsproof Tilburg & Midden-Brabant | Alaaf!! Carnaval en vakantie 🎉 Wat is er te doen?

Klik op 'Afbeeldingen weergeven' om de afbeeldingen te tonden.
Carnaval en vakantie; het is zover!
Het is zo'n fijne tijd als de kinderen vakantie hebben; alle tijd om rustig aan te doen, te spelen, knutselen, eropuit te gaan en nieuwe uitjes ontdekken. En dan staat ook carnaval voor de deur, wat een feest weer! Lees snel verder wat er allemaal te doen is in Tilburg en omgeving. 
Fijne vakantie!
Vakantie tips
Top uitje: Ontdekstation013
Er is veel te doen in Ontdekstation013 na carnaval. Maak er een gezellig gezinsuitje van en ga samen je eigen muziek maken of met technisch lego aan de slag. Wat je ook kan doen; maak eens een (te) gekke foto bij het greenscreen! 
Eten en spelen bij Breehees
Kinderen spelen in de compleet vernieuwde speeltuin bij Camping Boerderij Breehees, terwijl jij geniet van heerlijk eten of een verse smoothie. En natuurlijk is er voor de kids een goed kindermenu. Dubbel genieten dus.
Sportief als jong gezin
Optisport Den Butter organiseert in de vakantie een super tof sportief evenement voor moeders met peuters/kleuters. Je kan met je kind gaan dansen, judoën, knutselen en de kinderen kunnen op een luchtkussen. 
De Steenuil
Bij de Steenuil kan je je goed vermaken tijdens de vakantie! Wat dacht je van voorleesverhalen in het hooi, of op de huifkar rondrijden. En je kan de boer helpen met voeren of zèlf pannenkoeken bakken. En nog veel meer! Veel plezier!
Gratis Disney+ op proef

Pocahontas, Frozen, Marvel... zijn jouw kinderen ook zo dol op Disney films en series? Die van ons wel! En nu allemaal verzameld op Disney+. Dus als je even een chilldagje hebt: hiermee weet je zeker dat ze leuke én passende films kijken. Tijdelijk gratis dus schrijf snel in!

Kempentoren
Durf jij het aan met je kind om deze toren van 35 meter hoogte te beklimmen?
Hij heeft maar liefst 192 traptreden.
Dat is dus een flinke klim!
Maar na al het feestvieren is dat misschien geen slecht idee...

 
Fijne en handige tips om inspiratie op te doen voor carnaval
Optochten
In en rondom Tilburg zijn er een heleboel optochten te bekijken.
Wij hebben er zoveel mogelijk voor je op een rij gezet. 
Veel plezier met kijken!
 
Leuk schmink idee
Je kan zoveel leuk gezichten maken met schmink en het is nog niet eens zo heel ingewikkeld. 
Wij hebben een paar voorbeelden voor je op een rij gezet. 
Succes!
Feestkrans maken
Je kan je eigen carnavalsfeestkrans maken in de kleuren van jouw stad/dorp. Super leuk voor aan de deur. En het is niet eens zo heel erg moeilijk...
 

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook