Theater De Blauwe Kei | We gaan weer (bijna) beginnen

Onze theaterdeuren gaan weer (bijna) open en daar zijn we heel blij mee! Er wordt op het moment hard gewerkt aan een mooi programma. Harry Vermeulen, onze directeur, praat je graag bij.

En wij hebben nog meer leuk nieuws! We starten met de verkoop van de Ouderjaarsconference van Guido Weijers, maken bekend wanneer de voorstellingen voor seizoen 20-21 in de verkoop gaan en zijn op zoek naar een (tijdelijke) collega. 

NIEUWS
HARRY PRAAT JULLIE BIJ

Een theater zonder voorstellingen voelt gek; we missen de artiesten, de levendigheid op het terrein en natuurlijk ons publiek. Maar we hebben niet stilgezeten! In een filmpje geeft Harry je graag een update. 

Lees meer
GUIDO WEIJERS IN DE VERKOOP

We mogen weer en we kunnen niet wachten! Maandag starten we al met de verkoop van de eerste voorstelling. De Oudejaarsconference van Guido Weijers is zaterdag 3 oktober te zien in onze Grote Zaal. 

Lees meer
START VERKOOP SEIZOEN 20-21

Goed nieuws! Na een tijd van lege zalen, stille kleedkamers en een verlaten foyer als gevolg van de Coronacrisis, gaan we in september van start met een nieuw theaterseizoen. De kaartverkoop start op donderdag 27 augustus. Vrienden van De Blauwe Kei kunnen met voorrang bestellen vanaf dinsdag 25 augustus.

Lees meer
NIEUWS
Vacature-alert

In verband met het zwangerschapsverlof van een collega zijn wij op zoek naar een enthousiasteling voor de afdeling marketing & publiciteit (32-36 uur). Meer weten?

Lees meer

Willem Twee World Press Photo Den Bosch 2020: 26 september - 18 oktober

Willem Twee
World Press Photo Den Bosch 2020: 26 september - 18 oktober

Vierde editie van World Press Photo in Den Bosch

Yasuyoshi Chiba, Agence France Presse

's-Hertogenbosch, 19 juni 2020

Vierde editie van World Press Photo in Den Bosch

De derde succesvolle editie van World Press Photo in Den Bosch krijgt een vervolg. Willem Twee muziek en beeldende kunst toont opnieuw de wereldvermaarde tentoonstelling in ’s-Hertogenbosch. Van zaterdag 26 september t/m zondag 18 oktober 2020 is de fototentoonstelling open voor publiek.

Persfoto van het jaar

De World Press Photo of the Year eert de fotograaf wiens beeldende creativiteit en vaardigheden terugkomen in een foto die een gebeurtenis vertegenwoordigt en/of een kwestie van groot journalistiek belang uit het afgelopen jaar vastlegt.

Dit jaar heeft de jury gekozen voor de foto van Yasuyoshi Chiba, getiteld ‘Straight Voice’

De foto toont een demonstrant die een protestgedicht voordraagt terwijl hij wordt verlicht door de mobiele telefoons van andere demonstranten. De regering van het land besloot de stroom af te sluiten om het de demonstranten te bemoeilijken om bij elkaar te komen. De protesten in het land, waarbij honderden demonstranten om het leven kwamen, begonnen in december 2018 en duurden tot juni 2019 met het ondertekenen van een overeenkomst tussen het leger en de pro-democratiebeweging over gedeelde macht.

Tentoonstelling 2020 in Den Bosch

World Press Photo verbindt de wereld met verhalen die ertoe doen. De tentoonstelling laat confronterende en ontroerende foto's van de belangrijkste en meest nieuwswaardige verhalen van het jaar zien. De winnende foto’s zijn samengevoegd tot een reizende tentoonstelling die jaarlijks door meer dan 4 miljoen mensen wordt gezien. De 62e editie van de World Press Photo Contest staat niet alleen in ’s-Hertogenbosch, maar ook in grote wereldsteden als Tokyo, Montreal, Rome, Teheran, Sydney en Mexico City.

Start kaartverkoop

De kaartverkoop voor de tentoonstelling van World Press Photo in Den Bosch start op dinsdag 23 juni 2020 en zijn te koop via het event op onze website.
Foto’s en aanvullende informatie staan op www.worldpressphotodenbosch.nl en www.willem-twee.nl

partners World Press

073 - 612 34 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Euroscoop Tilburg Deze week bij Euroscoop: nieuwe films | Tickets voor Davina Michelle: My Own World nu beschikbaar

Tickets nu eerder beschikbaar, zo kun je jouw bezoek nog eerder plannen
www.euroscoop.nl

EEN RACE TEGEN DE KLOK

Politieagent Frank en journaliste Ava gaan samen op zoek naar de ontvoerde dochter van de politiechef. Ava zendt alles live uit op haar nieuwskanaal. Zal het duo erin slagen om het ontvoerde meisje te redden?Line of Duty zie je nu bij Euroscoop!

Tijden & Tickets

WIST JE DAT...

... je nu al vanaf vrijdag tickets kunt bestellen voor de nieuwe speelweek? Zo kun je jouw bezoek nog eerder plannen. Zien we je snel?

Plan je bezoek

EEN KIJKJE IN DE WERELD VAN DAVINA MICHELLE

In Davina Michelle: My Own World zie je de live registratie van het concert dat Davina Michelle in een leeg AFAS live gaf. Naast haar grote hits zal ze ook gloednieuwe songs van haar aankomende album spelen.

Tickets voor de exclusieve voorstellingen op 8 & 9 juli zijn nu beschikbaar!

Tijden & Tickets

BIOSCOOPAGENDA

BIG TRIP

Een onhandige ooievaar bezorgt een schattige baby Panda op het verkeerde adres. Beer, Eland, Tijger en Konijn vangen baby Panda op, en beginnen aan een spannende tocht vol hilarische momenten.

Tijden & Tickets

THE HIGH NOTE

Grace Davis is een superster in de muziekscene van Los Angeles. Maggie is haar trouwe assistente, die ervan droomt om ooit muziekproducent te worden.

Tijden & Tickets

APOCALYPSE NOW: FINAL CUT

Francis Ford Coppola’s epos uit 1979 over de waanzin van de Vietnamoorlog, met o.a. Martin Sheen en Marlon Brando. Zie Apocalypse Now nu Exclusief iDolby Atmos

Tijden & Tickets

QUEEN & SLIM

Wanneer Slim zijn date Queen naar huis brengt, worden ze aan de kant gezet door een politieagent. Wat een simpele aanhouding had moeten worden, loopt verschrikkelijk uit de hand.

Tijden & Tickets

GREEN BOOK

Een hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de lompe Italiaanse uitsmijter Tony en verfijnde concertpianist Shirley.

Tijden & Tickets

THE WRETCHED

Een jongen die dol is op uitdagingen gaat de strijd aan met een 1000 jaar oude heks. De heks leeft in het lichaam van een ander en doet zich voor als de buurvrouw. 

Tijdens & Tickets

Verkadefabriek | Samen naar de film, het kan weer

Verkadefabriek Weeknieuws | do 18 jun 2020 t/m wo 24 jun 2020 twitter facebook

Beste Verkadefabriek-bezoeker,

Kom je naar de film? Je kunt weer naast je lief zitten. Of naast je corona-huisgenoot.
Het was even puzzelen, maar we hebben de filmzalen zo ingericht dat je naast elkaar kunt zitten én zelf je stoel kunt uitkiezen. Kom je met een iemand van buiten je eigen huishouden? Dat kan nog steeds. We hebben voor jullie een aantal ‘solozitjes’, stoelen waar er niemand naast je zit.

Wil je twee losse plaatsen of meer dan twee plaatsen reserveren? Dat is op dit moment alleen mogelijk wanneer je twee afzonderlijke bestellingen doet. Nog ietwat houtje-touwtje, maar we werken er hard aan dit technisch snel in orde te maken. Je kunt natuurlijk ook altijd bellen met de kassa, we helpen je graag verder: 073 681 81 60.

Klik hier voor het filmprogramma


FILMPREMIÈRESEMA
De nieuwe film van regisseur Pablo Larraín (Jackie) is een explosief, stijlvol en gewaagd portret. De jonge Ema danst in het experimentele dansgezelschap van haar man: choreograaf Gastón. Na een schokkende gebeurtenis besluit het stel hun 7-jarige adoptiezoon Polo af te staan. In de nasleep hiervan wordt hun huwelijk hevig op de proef gesteld, terwijl Ema een plan smeedt om haar zoon terug te krijgen.

Kaartjes en tijden

MARTIN MARGIELA: IN HIS OWN WORDS
Een documentaire over de ‘’Banksy van Fashion’’, de mysterieuze Belgische ontwerper Martin Margiela. Hij was een van de meest vernieuwende en invloedrijke modeontwerpers uit zijn tijd, maar liet nooit zijn gezicht zien. Voor het eerst geeft hij een exclusief kijkje in zijn leven, zijn werk en zijn jeugd. De Vlaamse band dEUS tekent voor de zinderende soundtrack.

Kaartjes en tijden

ABOUT ENDLESSNESS
Roy Andersson vult zijn oeuvre aan met een reflectie over het menselijk leven in al zijn schoonheid en wreedheid, zijn pracht en banaliteit. Als in een caleidoscoop presenteert About Endlessness zowel ode als klaagzang op wat oneindig menselijk is, een verhaal over de kwetsbaarheid van het bestaan.

Kaartjes en tijden


FILMSPECIALS


ARTS IN CINEMA: SECRET IMPRESSIONISTS

Arts in Cinema is een unieke serie van bijzondere kunstfilms. Dinsdagavond zien we: Secret Impressionists. Het zeer prestigieuze Palazzo Bonaparte - ook tot op de dag van vandaag een privéschatkist - heeft voor het eerst haar deuren geopend om de tentoonstelling 'Impressionisti Segreti' aan het publiek te laten zien.

Klik hier voor kaarten


ER KLINKT MUZIEK!


WE GAAN VOORZICHTIG WEER VAN START

Om te beginnen met een fijne Jazz Factory in de Clubzaal. The Preacher Men komt met scheurende saxofoonsolo’s, explosieve drumgrooves en een ronkend Hammondorgel. Vanaf noot één een feest met jazz, soul, gospel en een flinke portie blues.
Zaterdag 4 juli om 19.30 en 21.30 uur in de Clubzaal, koop hier alvast je kaarten

De dag erna, zondag 5 juli om gaan we verder met de Blue Room Sessions: Dan Tuffy, de Australische singer songwriter, storyteller en producer wiens stem bij vlagen doet denken aan die van JJ Cale en Mark Knopfler. Samen met muzikanten Stefan Wolfs en Madelief van Vlijmen brengen ze de Clubzaal weer tot leven.
Koop je kaarten hier

Wacht niet te lang, er zijn slechts 30 kaarten per optreden beschikbaar!


do 18 jun 2020 t/m wo 24 jun 2020
Agenda
FILM

Waves - Trey Edward Shults
do: 11:00 uur
vr, za: 12:00 uur
vr, za, wo: 18:40 uur
di: 21:00 uur

Proxima - Alice Winocour
do, zo: 11:20 uur
do: 17:00 uur
vr, za, wo: 11:40 uur
vr, za, zo, wo: 20:20 uur
di: 21:40 uur

De beentjes van Sint-Hildegard - Johan Nijenhuis
do: 11:40 uur
do: 14:20 uur
do, zo: 18:40 uur
vr, za, wo: 11:20 uur
vr, ma, wo: 13:20 uur
vr, za, ma, wo: 18:20 uur
za: 14:40 uur
zo: 14:00 uur
zo: 16:40 uur
di: 19:00 uur

La Vérité - Hirokazu Kore-eda
do: 12:00 uur
do: 16:40 uur
do, vr, za, wo: 20:40 uur
vr, za, ma, wo: 11:00 uur
vr, za, ma, wo: 15:40 uur
zo: 16:20 uur
zo: 21:00 uur
di: 21:20 uur

Scandalous: The Untold Story Of The National Enquirer - Mark Landsman
do: 12:20 uur
vr, zo: 19:20 uur
wo: 14:20 uur

Parasite - Bong Joon-ho
do: 13:40 uur
vr: 14:00 uur
za: 14:20 uur
zo: 15:00 uur
wo: 14:40 uur

Ghost Tropic - Bas Devos
do: 14:00 uur
zo: 18:20 uur
wo: 16:40 uur
wo: 21:50 uur

Un divan à Tunis - Manele Labidi Labbé
do: 14:40 uur
vr, za, wo: 13:40 uur
vr, za, zo, wo: 19:00 uur
zo: 12:00 uur
di: 18:40 uur

Filles de joie - Frédéric Fonteyne - Anne Paulicevich
do: 15:00 uur
ma: 21:40 uur
di: 13:40 uur

Ema - Pablo Pablo Larraín
do: 16:20 uur
do, vr, za, wo: 21:00 uur
vr, za, ma, wo: 16:00 uur
zo: 11:40 uur
zo: 14:20 uur
zo: 17:00 uur
zo: 21:20 uur
di: 15:00 uur
di: 18:00 uur
wo: 12:20 uur

About Endlessness - Roy Andersson
do, wo: 17:20 uur
do, ma: 21:20 uur
vr: 15:00 uur
vr, za, wo: 21:30 uur
za: 16:50 uur
zo: 12:40 uur
zo: 20:40 uur
ma: 13:40 uur
di: 13:00 uur
di: 18:20 uur

A Beautiful Day in the Neighborhood - Marielle Heller
do: 18:20 uur
vr, za: 12:20 uur
za, ma, wo: 19:20 uur
di: 15:40 uur

Martin Margiela: In His Own Words - Reiner Holzemer
do: 19:10 uur
vr: 17:00 uur
za: 17:10 uur
zo: 12:20 uur
ma: 11:20 uur
di: 11:00 uur
wo: 12:00 uur

The Barefoot Emperor - Peter Brosens / Jessica Woodworth
vr: 14:40 uur

Les Misérables - Ladj Ly
vr, za: 18:00 uur

Honey Boy - Alma Har'el
vr, za: 21:50 uur
zo: 14:40 uur
zo: 21:40 uur
di: 11:20 uur
di: 20:20 uur

Wickie en het Magische Zwaard 6+ - Éric Cazes
za: 15:00 uur

Wei - Ruud Lenssen
za: 14:00 uur

Vogelhuis Verhaaltjes 2+ - Célia Rivière
zo: 11:00 uur

Onward (NL) 6+ - Dan Scanlon
zo: 15:20 uur

Das Vorspiel - Ina Weisse
zo, wo: 18:00 uur

AIC / Secret Impressionists - Arts in Cinema 2020
di: 19:15 uur

Sneak Preview 23 juni 2020 - Sneak Preview
di: 20:40 uur

Queen & Slim - Melina Matsoukas
wo: 14:00 uur

Paradox Tilburg | nieuws - de laatste live concerten in juni

de laatste live concerten in juni

Maria Mendes & Vincent Houdijk

Met nog 3 live stream concerten te gaan kunnen we nu al tevreden terugkijken op onze concerten van mei en juni.

Helaas ging er bij de doneeroptie van het laatste concert van Benjamin Herman, Ernst Glerum & Han Bennink iets fout met de tikkielink waardoor veel mensen niet in de mogelijkheid waren om een donatie te doen en waardoor de muzikanten belangrijke inkomsten mis liepen.

Wil je achteraf alsnog een bijdrage willen overmaken, dan kan dat via onderstaande tikkielinks:
Tikkie €5,00
Tikkie €10,00

MARIA MENDES & VINCENT HOUDIJK
Komende vrijdag speelt voor een uitverkocht Paradox zaal de Portugese zangeres Maria Mendes samen met vibrafonist Vincent Houdijk een heerlijk concert waarin het duo hun muzikale roots uit de Jazz, Klassiek en combineren.

MUDITA
Op vrijdag 26 juni komt er voorlopig een einde aan deze concertserie. Dan speelt MUDITA met rising star Sanne Rambags (vocalen), Koen Smits (trompet) en Sjoerd van Eijck (piano) maar liefst 2 ruime sets voor 2 keer een ander publiek. New York City style zeg maar, dit is ook de wijze zoals we in september het nieuwe seizoen aanvangen.

de laatste juni concerten
Vrijdag 19 juni – Maria Mendes I Vincent Houdijk.
vrijdag 26 juni - MUDITA - vroeg
vrijdag 26 juni - MUDITA - laat

kaartverkoop seizoen 2020/2021 van start

Hij is er, een gloednieuwe website met een frisse, eigentijdse uitstraling. Op de nieuwe website vind je de informatie over concerten tot aan de zomer en natuurlijk al een groot deel van het programma voor het seizoen 2020/2021. Verder staat de website boordevol met video’s en luisterlinks en kun ook al kaarten voor de concerten kopen. Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op www.paradoxtilburg.nl

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook