Black Friday bij de HEMA

Buienradar Brabant

Theater De Leest | Binnenkort in Theater De Leest: o.a. Ghost Stories, Peppa Pig Live en Sara Kroos!

Binnenkort in Theater De Leest:

O.a. Ghost Stories, Peppa Pig Live en Sara Kroos

Donderdag 12 december
20.15 uur: Ghost Stories
Als je denkt dat je alles hebt gezien, komt de West End hit Ghost Stories naar Nederland. Een 80 minuten durende theatrale achtbaan van extreme spanning en huiveringwekkende momenten die wereldwijd al door ruim 500.000 bezoekers werd gezien.
20.30 uur: Alain Clark
Een uniek en intiem solo optreden van Alain Clark met nieuwe songs, de bekende hits en verhalen die je een kijkje van dichtbij achter de schermen zullen geven.

Uitverkocht
Vrijdag 13 december
20.15 uur: Rhythm of the Dance
Geniet van een vernieuwd ‘fantastisch spektakel’, van een avond vol opzwepende dans en muziek. ‘Rhythm of the Dance’ beleeft dit jaar haar 20-jarig jubileum. Deze groep jonge dansers en danseressen, livemusici en vocalisten brengen het Ierse culturele erfgoed op meeslepende wijze over het voetlicht in een hartverwarmende kerstsfeer.
20.30 uur: Begijn le Bleu
Comedian, cabaretier, absurdist, typetje of theatermaker? Nee, Begijn le Bleu is niet voor één gat te vangen. De Vlaamse theaters speelt hij moeiteloos plat en gelukkig steekt deze paradijsvogel eens in de paar jaar ook de grens over.
Zaterdag 14 december
20.15 uur: The Sound of the Blues & Americana
Muziekliefhebber Johan Derksen mobiliseert de beste vocalisten en muzikanten uit beide genres voor een avond vol weergaloze gitaarsolo’s, rauwe bluessongs en authentieke americana.
Laatste kaarten!
20.30 uur: Vrijdag & Sandifort
Een schrijnend, hilarisch, kwetsbaar en ongenadig grappig programma vol beklagenswaardige typetjes van Remko Vrijdag en Martine Sandifor.“Prachtig tragikomisch theater over het falen van de menselijke communicatie.” -
★★★★ NRC Handelsblad
Zondag 15 december
13.30 uur: Peppa Pig Live!
Beleef met Peppa Pig de leukste avonturen in de gezellige familiemusical ‘Verrassingsfeest’. De superschattige handpoppen, kleurrijke decors en uiteraard vele spannende verrassingen maken de voorstelling tot één groot feest voor de hele familie!
Woensdag 18 december
20.15 uur: Sara Kroos
Ze is grof, direct, maakt iedereen aan het lachen om de ergste dingen en heeft een klein hartje: Sara Kroos. In haar negende show ‘Verte’ pakt zij uit met verrassende visuals en een 2.0 muziekstijl met topmuzikanten. Laatste kaarten
KAARTEN KOPEN

FILMS IN DE LEEST


Filmliefhebbers hebben deze week de keuze uit de volgende filmtitels:
Amazing Grace ("Geen duiding, geen interviews" - ★★★★ de Volkskrant) te zien op za 7 en zo 8 dec (met filmontbijt)

Kapsalon Romy ("Een energieke, inspirerende en bovenal eerlijke film" - ★★★★ VPRO Cinema) te zien op zo 8 dec en zo 5 jan

The Peanut Butter Falcon (Een komische avonturenfilm over een jongen met het syndroom van Down die droomt van een carrière als worstelaar) te zien op di 10 dec - 10.30 uur (blijf na afloop lunchen in onze brasserie)

Portrait de la jeune fille en feu (Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde) te zien op di 10 dec - 19.45 uur

Spookuil (Een kerstfilm voor het hele gezin, opgenomen in het prachtige en winterse Estland!) te zien vanaf 11 dec - 14.30 uur

Instinct (Met Carice van Houten en Marwan Kenzari. "Sterk regiedebuut van actrice Halina Reijn" - ★★★★ VPRO Cinema) te zien op wo 11 dec - 19.45 uur
KAARTEN KOPEN
Kaarten koopt u 24 uur per dag via www.deleest.nl. De balie van de theaterkassa is op werkdagen geopend van 11.00 - 13.00 uur en één uur voorafgaand aan voorstellingen en films. Telefonisch bereikbaar van 11.00 - 13.30 uur.
Dames opgelet! Op dinsdag 17 december is het weer Ladies Night in De Leest. Trommel je vriendinnen, zussen of moeder op en geniet samen van de voorpremière van April, May en June! De nieuwe Nederlandse film met Linda de Mol, Tjitske Reidinga en Elise Schaap. Bestel hier gelijk uw kaarten

Voor € 10,- naar Dag meneer van Dalen (6+)


Vandaag is het 5 december en bent u nog op zoek naar een last minute Sinterklaascadeau? Dan zijn kaarten voor de jeugdvoorstelling Dag meneer van Dalen van  misschien een idee voor u! Deze voorstelling is te zien tijdens het Nationaal Theaterweekend. Tijdens dit weekend kunt u in De Leest voorstellingen bezoeken voor slechts € 10,- per kaartje.

Dag meneer van Dalen is een zeer geestige en magische familievoorstelling (6+ en 60+) over het omhelzen van het leven en het loslaten daarvan. Een voorstelling vol verrassingen, doorspekt met humor en mooie vondsten. Je hebt nog nooit zo hard gelachen om het zeggen van vaarwel. 

Of bekijk hier alle voorstellingen die tijdens het Theaterweekend in Theater De Leest te zien zijn >>

Mooie recensies voor Martijn Kardol


Een week geleden ging ‘Welkom’ van Martijn Kardol in première, een greep uit de mooie reacties; “er wordt bijna onafgebroken gelachen, Kardol is een absoluut multitalent” schreef ★★★★ Theaterparadijs! Te zien op donderdag 19 december in Theater De Leest.
KAARTEN KOPEN

DEZE WEEK IN DE LEEST

vr 6 dec
Christel de Laat
Zijn daar nog vragen over? (reprise)
vr 6 dec
Een heilige avond
Peter Bolhuis & Yvonne van den Hurk
za 7 dec
Amazing Grace
Documentaire | Aretha Franklin e.a.
za 7 dec
Ronald Snijders
Groot Succes 2
zo 8 dec
Amazing Grace | Ontbijtfilm
Aretha Franklin e.a.
zo 8 dec
Kapsalon Romy (AL)
Vita Heijmen, Beppie Melissen e.a.
zo 8 dec
Suzan & Freek
Als Het Avond Is
di 10 dec
The Peanut Butter Falcon
Shia LaBeouf, Dakota Johnson e.a.
di 10 dec
Portrait de la jeune fille en feu
Adèle Haenel, Noémie Merlant e.a.
di 10 dec
Rob Scheepers
Scheepers checkt uit
Parkeren op het, schuin tegenover het theater gelegen, Unnaplein is op zaterdag t/m donderdag gratis vanaf 18.00 uur.
Op vrijdag (koopavond) is het betaald parkeren tot 21.00 uur.
Twitter
Facebook
Instagram
Theater de Leest
Vredesplein 12
5142 RA Waalwijk
T 0416 - 334 746
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Theaterkassa
T
0416 - 331 751 

Balie: ma t/m vr 11.00 - 13.00 uur en één uur voorafgaand aan voorstellingen en films.
Telefonisch: ma t/m vr 11.00-13.30 uur 

Willem Twee concertzaal | Tweemaal Orkest van de 18e Eeuw

Willem Twee toonzaal
nieuws

Tweemaal Orkest van de 18e Eeuw

Willem Twee kreeg onlangs twee bijzondere projecten in de schoot geworpen: omdat een gepland bezoek van het Orkest van de 18e Eeuw aan het Spaanse Oviedo vanwege problemen met de concertzaal geen doorgang kan vinden, wijkt het fameuze orkest uit naar Den Bosch.
Op zondag 15 maart brengt het orkest in de Grote Kerk een programma met de Manfredoverture, het pianoconcert en de derde symfonie van Robert Schumann.
Dinsdag 31 maart kunt u in de Grote Kerk genieten van de Matthäus Passion van J.S. Bach, met Cappella Amsterdam en een keur van solisten.


Voor vroege beslissers
Het is in de wereld van de klassieke muziek niet erg gebruikelijk, maar in de popwereld een bekend fenomeen: de early birds. Vroege beslissers krijgen een aanzienlijk voordeel bij de aanschaf van hun tickets. Als u vóór 1 januari 2020 een combiticket online bestelt voor beide concerten van het Orkest van de 18e Eeuw, betaalt u i.p.v. € 80,- slechts € 60,-. Let op: we stellen maar een beperkt aantal early bird tickets beschikbaar. Klik hier om te bestellen.

U ontvangt bij uw bestelling direct een online ticket voor het concert van 15 maart. Uw entreebewijs voor het concert van 31 maart wordt u z.s.m. toegezonden.

073 - 612 34 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De Nieuwe Vorst Tillen, duwen, trekken, dragen, springen, draaien en zweten…

O-Zero

Les Payenkes Utopistes


Twee performers, allebei gekleed in een lange witte broek, voeren een absurd ritueel uit dat volledig op beweging is gericht. Hoewel de twee een circusachtergrond hebben is de voorstelling een mengeling van dans en circus, samengebracht door live pianomuziek, uitgevoerd door henzelf.
Een genderloze show waarin hun relatie zowel ingewikkeld is als vol van vertrouwen.

Ze tillen, duwen, trekken, dragen, springen, draaien en zweten…
 

Absurd en poëtisch

INFO EN TICKETS

Wintervuur

Wereldpodium


In herberg Tilburg in De Nieuwe Vorst is op kerstavond plek voor iedereen! Warm je aan het vuur, warm je aan de mensen, warm je aan de verhalen.

Tilburg: 217.268 mensen, 142 nationaliteiten. De hele wereld samen in een Brabantse provinciestad. Door de liefde of door oorlog. Voor studie of voor werk. Kleurrijk en gezellig, druk en ingewikkeld.
Wintervuur 2019 gaat over samenleven of toch liever lekker apart. Over het kuddedier en de einzelgänger in ons. Over samen sterk of hek eromheen.
 
INFO EN TICKETS

Spruit kinderfestival


Van 27 t/m 30 december ontdek je met het hele gezin bijzondere dansvoorstellingen, geniet je van concerten, zit je op het puntje van je stoel bij theatervoorstellingen en films en kun je zelfs naar een echt feest! Vier dagen lang avontuur voor alle leeftijden (iedereen van 2-12 jaar + ouders, opa’s, oma’s en andere leuke mensen die mee willen)!
En natuurlijk ook in De Nieuwe Vorst:
zondag 29 december
13:00, 14:30, 16:00
BAASJES
Mejuffrouw leeft
zondag 29 december 13:30-15:30

Kartoncreaties
Krejakids 013
zondag 29 december 19:00
Anne, 10 jaar wil graag opgehaald worden
Anne van der Steen | Wildpark
zondag 29 december
14:00,15:00,16:30
Sprookie (6+)
Glenn Markesteijn
INFO EN TICKETS
Facebook
Twitter
Instagram

Verkadefabriek Weeknieuws | do 5 dec 2019 t/m wo 11 dec 2019 Kom naar de Verkadefabriek tijdens de koude winterdagen.

Verkadefabriek Weeknieuws | do 5 dec 2019 t/m wo 11 dec 2019 twitter facebook

Beste Verkadefabriek-bezoeker,

December. De maand van warme chocolademelk bij de open haard. De maand waarin we twijfelen of we dit jaar nog kerstkaartjes sturen, het worden er steeds minder. En de maand waar oliebollen eten voor ontbijt, lunch en soms ook als toetje geen schande is. December is ook de maand waarin de hele familie bij elkaar komt, de maand van kerst en oud en nieuw. Ook in de Verkadefabriek.

Kom naar de Verkadefabriek om je te laten verrassen tijdens de koude winterdagen. Geniet van een heerlijk kerstdiner op tweede kerstdag, kom met de hele familie naar de kerstvoorstelling of luidt het nieuwe jaar in bij het Oud en Nieuwfeest

Kerst vier je samen,
Kerst vier je in de Verkadefabriek!


 


FILMPREMIÈRES


MOTHERLESS BROOKLYN
Motherless Brooklyn volgt Lionel Essrog (Edward Norton), een eenzame privédetective met Gilles de la Tourette, die de moord op zijn mentor en enige vriend Frank Minna (Bruce Willis) wil oplossen. Op basis van slechts enkele aanwijzingen ontrafelt de obsessieve Lionel goed bewaarde geheimen die van grote invloed zijn op de toekomst van de stad.

Kaartjes en tijden

THE INVISIBLE LIFE OF EURIDICE GUSMAO
Rio de Janeiro, 1950. Eurí­dice en Guida zijn twee onafscheidelijke zussen die thuis wonen bij hun conservatieve ouders. Terwijl ze opgroeien met de strikte regels van hun vader koesteren ze allebei grootse dromen. Na een onverwachte, dramatische gebeurtenis worden de zussen gescheiden en verliezen ze elkaar uit het oog.

Kaartjes en tijden

SAMEN
Een documentaire over hoe ongeneeslijk zieke mensen omgaan met de wetenschap dat ze nooit meer beter zullen worden. Vinden zij de veerkracht om, onder soms hopeloze omstandigheden, hun leven op een positieve manier betekenis te blijven geven?

Kaartjes en tijden

J'AI PERDU MON CORPS
Een liefdesverhaal naar het boek Happy Hand van Guillaume Laurant, vaste co-scenarist van Jean-Pierre Jeunet (Le Fabuleux Destin d’Amèlie Poulain). In deze animatiefilm volgen we de afgehakte hand van Nafouel die op zoek is naar zijn lichaam.

Kaartjes en tijdenPODIUMNABIL AOULAD AYAD
MONOPOLY

Geld. We kunnen niet meer zonder. Maar maakt geld ons gelukkig, gemeen, gemakzuchtig of gewoon gek?

Nabil, de Brabantse drop-out uit een bijstandsgezin, leidt je over de straten van Monopoly langs de wijze lessen van zijn moeder.

Laatste kaarten
 


STERRENREGEN
VOOR THE BEAUTY QUEEN OF LEENANE

The Beauty Queen of Leenane van de Engels-Ierse schrijver Martin Mc Donagh: bekend als succesvol film scenarioschrijver en regisseur o.a. van Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, winnaar van twee Oscars en vier Golden Globes.

Bij de primeur in 1996 won The Beauty Queen of Leenane vier Tony Awards. Bij de première vorige maand in de Toneelschuur in Haarlem regende het sterren.

★★★★★ Trouw: 'Deze voorstelling kruipt onder je huid'
★★★★ de Volkskrant: 'Keja Klaasje Kwestro en Jacqueline Blom zijn allebei hilarisch in The Beauty Queen of Leenane'
★★★★ NRC: 'Het stuk van Martin McDonagh is snoeihard, maar regisseur Bjørseth voegt er humor en lichtheid aan toe.'
Het Parool: 'The Beauty Queen vindt evenwicht tussen grotesk en grimmig'.
 

Mis het niet, koop nu je kaarten


ORIGINALITEIT, SUBTILITEIT EN VIRTUOSITEIT
AMSTERDAM KLEZMER BAND & AMSTERDAMS ANDALUSISCH ORKEST

Een kleurrijk gezelschap van gedreven musici die een brug slaan tussen de Arabische en de Joodse cultuur.

Samen creëren zij een feestelijke mix van avontuurlijke Chassidl, Chaabi Andalus, Cocek, Tarab, Sirba èn niet te vergeten de Sufi Andalusi met prachtige mystieke en gedragen solo’s. Verder brengen ze knetterend koper, razende accordeonsalvo’s, jubelende rieten en meeslepende zang.

Koop je kaarten nu
 


COMEDIAN, TYPETJE, THEATERMAKER
BEGIJN LEBLEU

Begijn leBleu komt naar de Verkadefabriek. Voor het eerst!

Hij won ooit Cameretten, werd bekend door zijn rol in de Vlaamse Foute Vrienden (wie herinnert zich die onverwachte auditie bij So Ypu Think You Can Dance niet? Juist, dat was Begijn) en speelt bij onze zuiderburen de zalen plat. Woensdag zie je zijn nieuwste voorstelling Toch Bedankt. De liefhebber weet waarom je dit niet mag missen.

Koop je kaarten


FILMSPECIALS

DEJA VU - PARASITE

Op de hoogte zijn van de nieuwste films én er het fijne van weten? Filmdocent Mark Meuldijk selecteert premières die de moeite waard zijn en vertelt je meer over de regisseur, de cameravoering, het acteerwerk of het scenario. Zo zie je niet alleen mooie films, maar kijk je nét even verder.

Donderdagavond zie je de film: Parasite. De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Parasite is de winnaar van de Gouden Palm.

Klik hier voor kaartjesLANG LEVE DE FILM

Filmkenner en -maker Coen Haver blikt terug op 125 jaar filmgeschiedenis. We kijken aankomende vrijdag de klassieker: Double Indemnity van regisseur Billy Wilder.

Dialogen, geluidseffecten en muziek dragen allemaal bij aan de immersieve werking van film, maar ze hebben ook een belangrijke verhalen functie. Aan de hand van de mooiste fragmenten ontdekken we de kracht van geluid én van stilte.

Koop je kaartjes hier
 
 
 

do 5 dec 2019 t/m wo 11 dec 2019
Agenda
FILM

Knives Out - Rian Johnson
do, di, wo: 13:30 uur
vr, za, ma, di, wo: 18:30 uur
zo: 16:45 uur

Amazing Grace - Alan Elliott / Sydney Pollack
do: 13:45 uur
za: 17:00 uur
zo: 14:15 uur
di: 19:30 uur

The Farewell - Lulu Wang
do: 14:00 uur
za: 15:30 uur
zo: 14:45 uur

Marriage Story - Noah Baumbach
do, za, di: 14:15 uur
do, vr, za, ma, di, wo: 21:20 uur
zo: 12:15 uur

Mi Vida - Norbert ter Hall
do, wo: 14:30 uur
do: 18:30 uur
vr, za, wo: 19:30 uur
za: 13:45 uur
zo: 11:45 uur
di: 16:00 uur

Motherless Brooklyn - Edward Norton
do: 16:00 uur
do, vr, za, ma, wo: 21:00 uur
za: 15:45 uur
zo: 19:45 uur
di: 13:45 uur
di: 21:10 uur

Parasite - Bong Joon-ho
do, vr, za, di: 16:15 uur
vr, za, ma, di, wo: 20:50 uur
zo, wo: 16:00 uur

Portrait de la jeune fille en feu - Céline Sciamma
do, di: 16:30 uur
zo: 12:30 uur

Ze noemen me Baboe - Sandra Beerends
do: 16:45 uur
zo: 16:15 uur

Sorry We Missed You - Ken Loach
do, di: 17:00 uur
do, vr, za, zo, ma, di, wo: 19:15 uur
za: 13:30 uur

The Good Liar - Bill Condon
do, vr, za, ma, di, wo: 18:45 uur
vr, za, di, wo: 14:00 uur
zo: 12:00 uur

J'ai perdu mon corps - Jérémy Clapin
do, vr, za, ma, wo: 19:00 uur
zo: 19:30 uur
di: 14:45 uur

Déjà vu / Parasite - Filmcursus Déjà vu najaar 19
do: 19:30 uur

The Invisible Life of Euridice Gusmao - Karim Aïnouz
do: 20:15 uur
vr, di: 16:45 uur
za, ma, wo: 21:10 uur
zo: 13:30 uur

The Irishman - Martin Scorsese
do, vr, za, ma, di, wo: 20:40 uur
vr: 14:15 uur
zo: 15:15 uur

Instinct - Halina Reijn
vr: 14:45 uur
zo: 18:30 uur
wo: 16:45 uur

Lang leve de film! - Deel 3: Ik hoor, ik hoor, wat jij niet ziet
vr: 15:00 uur

Judy - Rupert Goold
vr: 21:10 uur
za: 16:45 uur
zo: 18:45 uur
ma: 18:15 uur

Martin Eden - Pietro Marcello
za: 14:30 uur
wo: 13:45 uur

Buurman & Buurman, Experimenteren er op los! 3+ - Marek Beneš
zo: 11:30 uur

Samen - Carmen Cobos
zo: 12:45 uur
di: 19:00 uur

De Grote Boze Vos 5+ - Benjamin Renner / Patrick Imbert
zo: 14:30 uur

AIC / Gauguin in Tahiti - Arts in Cinema
zo: 16:30 uur

Sneak Preview 10 dec 2019 - Sneak Preview
di: 21:00 uur

The Report - Scott Z. Burns
wo: 16:15 uur

And Then We Danced - Levan Akin
wo: 16:30 uur


THEATER

The beauty queen of Leenane - Toneelschuur producties
za 7 dec: 20:30 uur


CABARET

Monopoly (reprise) - Nabil Aoulad Ayad
vr 6 dec: 20:30 uur

Stikstof Zijt Gij (Eindejaarsshow 2019) - Vincent Bijlo & The Rossettis
za 7 dec: 20:00 uur

Toch bedankt - Begijn Le Bleu
wo 11 dec: 20:15 uur


MUZIEK

Amsterdam Klezmer Band & Amsterdams Andalusisch Orkest - Jazz Factory
zo 8 dec: 15:00 uur
 

Paaspop | Ticketupdate: we zijn over de helft!50% VAN ALLE TICKETS VLOGEN RAZENDSNEL DE TICKETWINKEL UIT!

Kun jij het geloven? Als we zo door denderen kunnen we voorzichtig zeggen dat Paaspop 2020 binnen no time uitverkoopt! DUS: als je onderdeel wilt zijn van het meest epische, muzikale en mooiste weekend van het jaar, scoor dan vliegensvlug je tickets!

Facebook
Link
Website

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook