Buienradar Brabant

cultuurcentrum zundert

Nieuws november

2017 

Openingstijden
Theaterkassa

Wo. 14.00 - 17.00

Za. 10.00 - 12.00

De zomertijd maakt plaats voor de wintertijd. Lange avonden zijn weer aangebroken.      De herfst kleurt de blaadjes van de bomen en de wind blaast ze er daarna af. De zomerjas maakt plaats voor de winterjas.  

Tijd om je binnen te vermaken dus. Bij ons... in het theater heeft voor de komende maanden een aantal mooie en afwisselende voorstellingen. Mark van de Veerdonk en Steven Brunswijk (Braboneger) staan garant voor een avondje ongecompliceerd plezier en daartussen zorgt Tom Vanstiphout voor een sfeervolle muzikale avond. In deze nieuwsbrief aandacht voor deze voorstellingen. Op onze website ziet u voorproefjes van de verschillende voorstellingen.

Iedere eerste en derde woensdag van de maand vertoont het filmhuis een mooie film.

De eerstkomende, op 1 november, is Toni Erdmann.  


Woensdag 1 november: filmhuis:  Toni Erdmann

Dat een film zo grillig, uniek en ovoorspelbaar kan zijn, is een verademing. Wat regisseur Maren Ade vooral overbrengt is een verwondering over de loop van het leven. De wonderlijkste situaties worden als vrij normaal beschouwd in Toni Erdmann, het geestige en melancholische verslag van een ingewikkelde vader-dochterrelatie.

Erdmann is een even merkwaardige als innemende verschijning die ons direct aan zijn kant weet te trekken, waardoor we volledig opgaan in de geleidelijke ontdooiing van de ijskoude dochter Ines. De boodschap is niet bijster vernieuwend, maar dankzij heerlijke films als Toni Erdmann genieten we des te meer van het leven.

woensdag 1 november

De film beging om 20.15 en een kaartje kost € 7,--

Reserveren is niet nodig.


Donderdag 9 november: Mark van de Veerdonk:  Kaaskleum. 

De 15e voorstelling van Mark van de Veerdonk gaat over Het Menselijke Tekort. We willen steeds meer en juist daardoor krijgen we alsmaar minder. Zo komen we onderhand om in de nutteloze gadgets, gereedschappen en goederen. Welke oen heeft bijvoorbeeld de sleutelhanger bedacht, de uitvinding die het mogelijk maakte om al je sleutels in één keer kwijt te raken? Wie kwam op het onzalige idee om chips te gaan verkopen in ouwe tennisbalkokers? En het ultieme middel tegen droog haar is toch gewoon water!?

In ‘KAASKLEUM’ gaat de Brabantse cabaretier op zoek naar dingen die er nog wel degelijk toe doen. De rest mag, wat hem betreft, gerust met de aanstaande zondvloed mee.

Het lachspektakel duurt zoals gewoonlijk ruim tweemaal 50 minuten. Daarbij staat, hangt en zit Mark weer tegen, onder of bovenop een idioot decorstuk, zo onderhand zijn handelsmerk. Net zoals de hoge grapdichtheid van zijn shows. Alleen Tokyo komt met zijn bevolking in de buurt, qua dichtheid dan.

donderdag 9 november.

De voorstelling begint om 20.30 uur en een kaartje kost € 15,--

reserveren kan via www.cczundert.nl/tickets

de theaterkassa is vanaf een uur vòòr de voorstelling open.


Vrijdag 17 november: Tom Vanstiphout:  Solo

Na twee succesvolle theatertours gaat Tom met nieuw werk verder op zijn elan. Tom slaagt er ieder concert weer in het publiek op sleeptouw te nemen in een fantastische muzikale wereld waarin het heerlijk vertoeven is. Prachtige songs, virtuoos gitaarwerk en een innemende frontman, dat is Tom Vanstiphout ten voeten uit. Minder en minder is hij dan ook het best bewaarde muzikale geheim van België. Een ware topmuzikant!

“fris, spontaan en persoonlijk” Gazet Van Antwerpen

“Wie Tom Vanstiphout enkel kent als gitaargod, heeft het goed begrepen. Wie hem echter ook weet te waarderen als songsmid en beleeft als gortdroge humorist en spits causeur heeft het nog beter begrepen.”

vrijdag 17 november.

De voorstelling begint om 20.30 uur en een kaartje kost € 15,--

reserveren kan via www.cczundert.nl/tickets

de theaterkassa is vanaf een uur vòòr de voorstelling open.


Zaterdag 25 november: Steven Brunswijk: Als ik mezelf kon zijn    

Steven Brunswijk is bekend als de ‘Braboneger’ .

Hij is ontdekt door honderdduizenden mensen op internet en minstens zo vaak bekeken op YouTube. Met zijn niet te evenaren taalgebruik, zijn eenvoudige visie op de samenleving en keiharde uitspraken in onvervalst Tilburgs dialect, weet hij de harten van Nederlanders te veroveren. Dat de filmpjes op het internet meer dan een gimmick zijn, bleek ook bij het theaterdebuut van Steven met de voorstelling ‘Vooroordelen’. De voorstellingen waren in een razendsnel tempo uitverkocht. “Ik wil mensen gewoon laten lachen”, vertelt hij zelf. “Ik voel mij thuis op het podium, ik kan mezelf zijn.”

In zijn nieuwe voorstelling vraagt Steven zich af: “Wanneer ben je nou helemaal jezelf?” Dit is de vraag die Steven Brunswijk zich stelt in zijn voorstelling: ‘ALS IK MEZELF KON ZIJN’.

Als iedereen kon zeggen wat hij of zij wil zonder consequenties en zonder schaamte, zou de wereld er heel anders uit zien. Regels zijn goed maar ze belemmeren ook onze vrijheid. Daarom gaat hij dieper in op deze gevoelens en laat mensen tijdens zijn voorstelling hun ware aard zien.

zaterdag 25 november

De voorstelling begint om 20.30 uur en een kaartje kost € 15,--

reserveren kan via www.cczundert.nl/tickets

de theaterkassa is vanaf een uur vòòr de voorstelling open.


 

   

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook