Buienradar Brabant

cultuurcentrum zundert

Nieuws november

2017-2

Openingstijden
Theaterkassa

Wo. 14.00 - 17.00

Za. 10.00 - 12.00

 

November is een drukke maand bij ons... in het theater met 3 filmavonden en 3 theatervoorstellingen. Op 1 november konden filmliefhebbers genieten van "Toni Erdmann". Na de toch wel heftige film 'Brimstone' was dit heel wat luchtigere kost. Op 15 november wordt de film "spotlight' vertoond en op 29 november sluiten we het november-drieluik af met 'La Vie d'Adele'.

De eerste theatervoorstelling van deze maand bezorgde de vele bezoekers een avondje ongecompliceerde humor met Mark v.d. Veerdonk. Een zonder meer zeer geslaagde voorstelling. In november bieden we nog 2 heel uiteenlopende voorstellingen aan: op vrijdag 17 november een muzikale ontmoeting met Tom Vanstiphout en op zaterdag 25 november Steven Brunswijk, bij het grote publiek beter bekend als 'Braboneger'. 

In dit nieuwsoverzicht leest u meer  over deze films en voorstellingen.


Filmhuis 15 november: Spotlight      

Spotlight, de film over de Pulitzerprijs winnende onderzoekjournalisten van het dagblad The Boston Globe, kan niet leunen op de verrassing. Anno 2016 weet iedereen wel dat grote hoeveelheden priesters zich structureel schuldig maakten aan seksueel misbruik, en dat dit zorgvuldig verdoezeld werd door het kerkbestuur, waar men het imago van de katholieke kerk belangrijker achtte dan de veiligheid van jonge kinderen.


Regisseur Tom McCarthy (The Visitor, Win Win) bespaart niet op de misdaden (die worden helder benoemd, in detail) maar vormt zijn film om een andere vraag: hoe kon het dat een gemeenschap zo hecht als die van Boston zo lang en zo consequent de andere kant op keek, van school tot rechtbank, van dagblad tot politieapparaat? En wat maakt dat een handjevol lokale journalisten die consensus in 2001 besloten te doorbreken?

Woensdag 15 november, 20.15 uur

Een kaartje kost € 7,--

Reserveren is niet nodig


Theater 17 november:  Tom Vanstiphout      

Na twee succesvolle theatertoers gaat Tom met nieuw werk verder op zijn elan. Tom slaagt er ieder concert weer in het publiek op sleeptouw te nemen in een fantastische muzikale wereld waarin het heerlijk vertoeven is. Prachtige songs, virtuoos gitaarwerk en een innemende frontman, dat is Tom Vanstiphout ten voeten uit. Minder en minder is hij dan ook het best bewaarde muzikale geheim van België. Een ware topmuzikant!

De Gazet van Antwerpen schreef over hem: 'Fris, spontaan en persoonlijk - wie Tom Vanstiphout enkel kent als gitaargod, heeft het goed begrepen. Wie hem echter ook weet te waarderen als songsmid en beleeft als gortdroge humorist en spits causeur, heeft het nog beter begrepen'. 

Vrijdag 17 november

De voorstelling begint om 20.30 uur

een kaartje kost € 15

reserveren kan via www.cczundert.nl/tickets


Filmhuis 29 november: La Vie d'Adele        

Eén toevallige ontmoeting is genoeg. Adèle steekt een straat over. In tegengestelde richting loopt Emma, een mooie meid met blauwgeverfd haar. Adèle, een tiener op weg naar haar eerste afspraakje met een leuke jongen, kan haar ogen niet van Emma afhouden.
Die ene ontmoeting haalt alles overhoop. Zonder het meteen te beseffen, wordt Adèle verliefd. Op Emma dus, al probeert ze het eerst nog even met die leuke jongen.
La vie d'Adèle is het relaas van een eerste verliefdheid, en dat niet alleen. Het is werkelijk een grote, overweldigende liefde, misschien wel de liefde van Adèles leven - al is ze aan het eind van de film nog te jong om dat te kunnen zeggen. Slim genoeg gaf regisseur Abdellatif Kechiche La vie d'Adèle de ondertitel 'Chapitres 1 & 2' mee, om aan te geven dat er nog vele hoofdstukken zouden kunnen volgen.

Deze film uit 2013 won een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes

Woensdag 29 november, 20.15 uur

Een kaartje kost € 7,--

Reserveren is niet nodig


Theater 25 november:  Steven Brunswijk (Braboneger)      

Steven Brunswijk is bij het grote publiek beter bekend als 'Braboneger'. Aanvankelijk vooral bekend via internet en Youtube is Steven inmiddels ook niet van de beeldbuis te slaan. Op NPO3 heeft hij een eigen show: 'de Braboneger Basht!' 

Met zijn niet te evenaren taalgebruik, zijn eenvoudige visie op de samenleving en keiharde uitspraken in onvervalst Tilburgs dialect, weet hij de harten van Nederlanders te veroveren. Dat de fimpjes op internet meer dan een gimmick zijn, bleek ook bij het theaterdebuut van Steven met de voorstelling 'Vooroordelen'. De voorstellingen waren dan ook snel uitverkocht. 'Ik wil mensen gewoon laten lachen', vertelt hij zelf. 'Ik voel mij thuis op het podium, ik kan mezelf zijn.'

In zijn nieuwste voorstelling vraagt Steven zich af 'Wanneer ben je nou helemaal jezelf?' De voorstelling heet dan ook 'Als ik mezelf kon zijn'.

Als iedereen kon zeggen wat hij of zij wil, zonder consequenties en zonder schaamte, dan zou de wereld er heel anders uit zien. Regels zijn goed maar ze belemmeren ook onze vrijheid. Daarom gaat hij dieper in op deze gevoelens en laat hij mensen tijdens de voorstelling hun ware aard zien.

Zaterdag 25 november

De voorstelling begint om 20.30 uur

een kaartje kost € 15

reserveren kan via www.cczundert.nl/tickets


   

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook