Verkadefabriek Weeknieuws | do 19 mrt 2020 t/m wo 25 mrt 2020 twitter facebook

Daar zitten we dan thuis op de bank, de agenda is leeg. Artiesten zoals Chris Martin en John Legend geven liveconcerten via instagram en opeens is puzzelen weer razend populair. We kunnen ons nog wel even vermaken, maar drie weken is lang. Daarom hebben wij een aantal tips verzameld, want zelfs in deze bizarre tijden kun je je culturele hart ophalen en de theatermakers en filmsector een hart onder de riem steken, al is het maar een beetje.


THEATER ZONDER PUBLIEK


Veel theatermakers en gezelschappen zoeken naar alternatieven voor het publiek. In de vorm van ad hoc projecten, maar ook registraties van voorstellingen die online worden aangeboden. De Theaterkrant zette een overzicht van de alternatieven online. Je vindt het hier. Dit zijn onze favorieten:

Cultuurpers in tijden van corona
Online cultuurplatform Cultuurpers maakt een (waarschijnlijk) dagelijkse podcast, met veilige gesprekken over culturele dingen. Abonneer je via alle bekende kanalen. (Andere podcasts voor theaterliefhebbers zijn onder meer Tekst uit de la, de Bitch en de Hoer, De Theaterpodcast en De Theaterether – allemaal te vinden via de gebruikelijke podcastkanalen.)
Klik hier

De registratie van Wie is er bang voor Virginia Woolf? van Dood Paard
Nachtelijke gasten worden meegesleurd in een confrontatie tussen het echtpaar Martha en George, die in een totale oorlog overgaat. De legendarische tekst wordt integraal gespeeld in een sobere enscenering.
Klik hier

Orkater & Chill
Op alle data dat Orkater zijn nieuwste voorstelling Fabel moest cancellen, plaatst het gezelschap een registratie van een voorstelling uit het archief. Elke dag komt er een nieuwe voorstelling rond 15.00 uur online.
Klik hier
 


PICL


Via Picl zie je nog steeds onze films en documentaires. Op een moment dat het jou uitkomt. Zo zie je niet alleen de allernieuwste films, maar steun je ook de Verkadefabriek en de filmsector. Hierbij onze Picl tips:

Parasite

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Winnaar van maar liefst 4 Oscars, waaronder Beste Film.

Hors Normes
Deze film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. Van de makers van Intouchables.

For Sama
Een jonge arts en een jonge journalist worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby. Regisseur en burgerjournalist Waad al-Kateab legt met haar camera alle gruwelen en de dagelijkse gebeurtenissen rond haar familie en haar stad vast.

Het werkt supereenvoudig. Klik hier en maak van jouw huis een filmtheater.


SPAANSE CINEMA (ONLINE)


Van donderdag- t/m zondagavond om 21.00 uur geeft Coen Haver de cursus Spaanse Cinema online. Helemaal gratis.

In geen enkel ander land is het medium film zo beïnvloed door de loop van de geschiedenis als in Spanje. In deze cursus neemt filmmaker en –kenner Coen Haver je mee op reis door de geschiedenis van Spanje en zijn nationale cinema.

Klik hier voor de livestream.


GRATIS IDFA FILMS


Bekijk gratis een selectie van films die de afgelopen jaren bij IDFA en bij ons hebben gedraaid. 

Het International Documentary Film Festival Amsterdam is een Nederlands documentairefestival dat jaarlijks in Amsterdam wordt gehouden. Meer dan 700 IDFA-documentaires kun je gratis of tegen een kleine vergoeding online bekijken. In de collectie vind je films uit alle edities, tot en met 1989.

Klik hier voor de collectie

do 19 mrt 2020 t/m wo 25 mrt 2020
Agenda
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook