DAYHAO-maskers, 3-laags oorlus, wegwerp gezichtsmasker Veiligheidsmasker Stof voor medische tandheelkundige salon en persoonlijke gezondheid (50 stuks)  Snelle levering

DAYHAO-maskers, 3-laags oorlus, wegwerp gezichtsmasker Veiligheidsmasker Stof voor medische tandheelkundige salon en persoonlijke gezondheid (50 stuks) Snelle levering

Bestel: € 12,90 inclusief btw.

Fascisten in het Brabantse provinciebestuur, het is een schande!

Wij Brabanders schamen ons voor ons provinciebestuur. Wij betreuren het dat in ons provinciebestuur fascisten deelnemen en dat de er partijen zijn die dit mogelijk maken. Het CDA, de VVD en Lokaal Brabant. Deze partijen  moeten zich schamen!
Bovendien breekt deze coalitie onze cultuur af en zet ze onze Brabantse natuur op het spel

 

Buienradar Brabant

De deuren gaan weer open twitter facebook
Beste Filmliefhebber,
13 maart moesten we de deuren van de Verkadefabriek sluiten, maar op 1 juni gaan diezelfde deuren gelukkig weer open. ‘Vergroot je wereld’ staat er op die deuren, en dat gaan we weer doen. We beginnen klein om hopelijk steeds verder te openen.

Er kan nog niet zoveel vanaf 1 juni, maar toch, we kunnen niet wachten. We gaan beginnen in de filmzalen. Met minder publiek per zaal, maar wel met meer vertoningen. We beginnen vroeger en gaan bepaalde titels ook meerdere malen per dag vertonen. Met een afhaaldrankje voor in de zalen. Je kan terecht op onze terrassen voor de Verkadefabriek en naast de serre. Er kan weer gegeten worden. Je kan reserveren voor lunch en diner zodat je dat makkelijk met je film kan combineren.

Natuurlijk zorgen we voor afstand, voor extra hygiënemaatregelen, voor een heldere routing.

En we kijken al uit naar juli waarin, als alles goed gaat, we weer wat meer mensen in de zalen mogen ontvangen. Naar de Buitenbios, die we in juli en augustus elke avond gaan organiseren.

Heerlijk. We kunnen niet wachten je weer fijne ervaringen te bezorgen. Met anderen erbij. Al is het op anderhalve meter. 

- Jan van der Putten (directeur)

Vanaf 1 juni (weer) te zien in de
Verkadefabriek

De Beentjes van
Sint-Hildegard


Een komisch drama met o.a. Herman Finkers

Parasite


Winnaar van vier Oscars waaronder de Oscar voor beste film

La Vérité


Een nieuwe film met Catherine Deneuve en Juliette Binoche
 
Filmdistributeurs zijn druk bezig met het maken van nieuwe release schema's. Dat houdt in dat we pas na volgende week weten welke films er binnenkort gaan draaien. Houd daarom onze verwacht pagina in de gaten voor de laatste release updates.
Fijne Feelgood Films op Picl
Fijne feelgood films. Dat kunnen we allemaal wel gebruiken. Daarom selecteerde Picl films om je op te vrolijken.

Gloria Bell

Gloria is 58 maar voelt zich nog elke dag een prille dertiger op zoek naar liefde. Wanneer ze op een avond Arnold ontmoet, lijkt er een einde te komen aan haar dagen als vrijgezel. Met Oscarwinnares Julianne Moore.

Tampopo
Verrukkelijke en onvergetelijke Japanse film, waarin alles wat het leven de moeite waard maakt, wordt gevierd en bezien vanuit voedsel.

An Unexpected Love
Een fijne komedie over een gelukkig getrouwd stel dat na vijfentwintig jaar huwelijk de balans opmaakt en tot de conclusie komt dat het gras elders misschien toch niet zo groen is als het vaak lijkt.

Amazing Grace
Een documentaire over de live opnames van Aretha Franklins album Amazing Grace in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles in januari 1972.

The Biggest Little Farm
Een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.

A Rainy Day in New York
Een romantische komedie over een jong stel wiens romantische trip naar New York een andere wending neemt dan ze hadden verwacht. De vijftigste film van regisseur Woody Allen.
Bekijk het Fijne Feelgood Films programma hier
Picltip door filmprogrammeur Jan

THE PEANUTBUTTER FALCON''Deze film is heerlijk eenvoudig, sfeervol en sentimenteel op de juiste manier, een verrukkelijke feelgoodfilm die dit jaar op festivals allerlei publieksprijzen wist te winnen.

Zak, met Downsyndroom, loopt van huis weg om worstelaar te worden bij zijn idool, The Salt Water Redneck. Onderweg komt hij Tyler tegen, een dief en stroper, in wie hij een reisgenoot vindt.

De film zoekt het niet in de grap of sensatie, het is meer een kalme stroom van momenten, ontmoetingen en avonturen waarin je met een brede glimlach wordt meegesleept. 

Het debuterende duo van hipster-regisseurs Tyler Nilson en Michael Schwartz biedt de acteurs alle ruimte om naar elkaar toe te groeien. Dakota Johnson is als Eleanor droef aantrekkelijk, Shia LaBeouf verrukkelijk als woest kwetsbare, vertederend stuurse Tyler. En de regisseurs schreven de film speciaal voor Zack Gottsagen, die zij ontmoetten bij een acteerworkshop voor mensen met een beperking, en dat merk je aan alles – hij is de drijvende kracht achter 'The Peanut Butter Falcon'.''

-
 Jan van den Brink

Bekijk 'The Peanutbutter Falcon' hier
De Grote Verkadefabriek Cultuurquiz
Elke woensdag in mei om 20.30 uur, live vanuit de Verkadefabriek.

Bedenker en host David Ernst staat voor je klaar in de Verkadefabriek met de online editie van de Cultuurquiz. Iedere week een nieuw thema, iedere week een winnaar. David pikt juweeltjes van vragen van de afgelopen 9 jaar uit, zodat jij met je team, of solo je hersens kan kraken.

De volgende quiz is morgen om 20.30 uur met het thema: theater.
Check alvast in op Facebook! 

De quizzen zijn gratis (maar je mag altijd een vrijwillige donatie doen).
Klik hier om mee te doen!

Telecom keuzehulp

 
 

#ikwilwelcultuur #provincienoordbrabant Voor behoud van de Brabantse Cultuur

#ikwilwelcultuur #provincienoordbrabant Voor behoud van de Brabantse Cultuur

In het nieuwe bestuursakkoord van FvD, Lokaal Brabant. VVD en CDA, staat dat iedereen die de Brabantse cultuur mogelijk maakt zich moet voorbereiden op een geleidelijke afbouw van de cultuur-subsidie 'richting het nieuwe normaal van na 2023'. De Vereniging Kunst van Brabant en de ondertekenaars van deze petitie komen hier tegen in actie.

Petitie

Wij

Makers, bezoekers, instellingen, burgers en buitenlui, liefhebbers van de rijke Brabantse kunst en cultuur, ondertekenaars van deze petitie 

constateren

dat de nieuwe Gedeputeerde staten van Noord Brabant, gevormd door Forum voor Democratie, VVD, CDA en Lokaal Brabant, van plan zijn de culturele sector in Brabant ernstige schade te gaan toebrengen,

en verzoeken

de Provinciale staten van Noord Brabant niet in te stemmen met dit beleid, alsnog een Gedeputeerde Cultuur te benoemen en werk te maken van een positief en opbouwend cultuurbeleid, zoals de afgelopen jaren succesvol werd ingezet in samenwerking met de makers, culturele instellingen en gemeentes in Brabant.

Onderteken de petitie

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook