DAYHAO-maskers, 3-laags oorlus, wegwerp gezichtsmasker Veiligheidsmasker Stof voor medische tandheelkundige salon en persoonlijke gezondheid (50 stuks)  Snelle levering

DAYHAO-maskers, 3-laags oorlus, wegwerp gezichtsmasker Veiligheidsmasker Stof voor medische tandheelkundige salon en persoonlijke gezondheid (50 stuks) Snelle levering

Bestel: € 12,90 inclusief btw.

Fascisten in het Brabantse provinciebestuur, het is een schande!

Wij Brabanders schamen ons voor ons provinciebestuur. Wij betreuren het dat in ons provinciebestuur fascisten deelnemen en dat de er partijen zijn die dit mogelijk maken. Het CDA, de VVD en Lokaal Brabant. Deze partijen  moeten zich schamen!
Bovendien breekt deze coalitie onze cultuur af en zet ze onze Brabantse natuur op het spel

 

Buienradar Brabant

Beste lezer,

Het is weer voorbij: 4 en 5 mei zijn gelukkig niet ongemerkt voorbij gegaan. Hoewel natuurlijk héél anders dan iemand pakweg begin februari had kunnen denken.
5 mei, normaal een zeer drukke dag bij het NM Kamp Vught, viel er niks te vieren bij ons. Maar op 4 mei stonden we al ’s ochtends vroeg met enkele mensen klaar om het sluitstuk te maken bij onze registratie van de herdenking. De kranslegging, twee minuten stilte, de tamboers van het gilde, ze werden gevoegd bij de bijzondere dingen die we de week daarvoor al hadden vastgelegd. Het leverde een geheel op waar wij veel reacties op kregen: ‘indrukwekkend en ingetogen’ kwam het meest voorbij. Een herdenking die we niet snel zullen vergeten.
Maar volgend jaar weer gewoon hoor!
Het vizier staat nu echt weer op de toekomst gericht. Want nu weten we dat we 1 juni aanstaande weer open mogen gaan! We zijn druk bezig om dit mogelijk te maken, rekening houdend met wat het allerbelangrijkste is en moet blijven:
uw en onze gezondheid.
Tot snel!

Jeroen van den Eijnde
Directeur Nationaal Monument Kamp Vught

1 JUNI WEER OPEN 

Anderhalvemetermuseum
We zijn opgelucht dat we 1 juni weer de deuren mogen openen. Achter de schermen zijn we druk bezig om een 'anderhalvemetermuseum' te realiseren met de daarbij behorende protocollen. 
Uiteraard houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en hopen u snel meer te kunnen vertellen. 
Lees meer

TERUGBLIK 4 MEI

Dodenherdenking
Onze speciale 4 mei-uitzending is nu in het geheel terug te bekijken op ons YouTube-kanaal. Met bijdragen van onder anderen oud-gevangene Selma van de Perre, Stef Bos en minister Ferd Grapperhaus. Op onze website vindt u een overzicht en diverse toespraken. (Fotografie: Jan van de Ven)
Lees meer

HERDENKING
KINDERTRANSPORTEN

Zondag 7 juni 2020
Ook onze traditionele herdenking van de kindertransporten van juni 1943 krijgt vanwege het coronavirus een aangepaste vorm. We houden u via deze nieuwsbrief en onze online kanalen op de hoogte.
(Fotografie: Jan van de Ven)
Lees meer

ONLINE EXPOSITIE

Snow in Summer
Fotografen Christopher de Gast en Marjan Schonenberg reisden langs elf oorlogsmonumenten door heel Europa, waaronder Kamp Vught, en portretteerden de nieuwe generatie gidsen en hun ideeën over herdenken. Het resulteerde in een indrukwekkende online tentoonstelling
Lees meer
WORD VRIEND VAN NM KAMP VUGHT
Juist in deze tijden hebben we onze Vrienden harder nodig dan ooit. Als Vriend geniet u allerlei voordelen én draagt u bij aan het behoud en de activiteiten van ons herinneringscentrum. Mocht u het in deze tijden kunnen missen, is uw steun van harte welkom. Alvast bedankt.
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
Website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lunettenlaan 600
5463 NT Vught
Nederland

Telecom keuzehulp

 
 

#ikwilwelcultuur #provincienoordbrabant Voor behoud van de Brabantse Cultuur

#ikwilwelcultuur #provincienoordbrabant Voor behoud van de Brabantse Cultuur

In het nieuwe bestuursakkoord van FvD, Lokaal Brabant. VVD en CDA, staat dat iedereen die de Brabantse cultuur mogelijk maakt zich moet voorbereiden op een geleidelijke afbouw van de cultuur-subsidie 'richting het nieuwe normaal van na 2023'. De Vereniging Kunst van Brabant en de ondertekenaars van deze petitie komen hier tegen in actie.

Petitie

Wij

Makers, bezoekers, instellingen, burgers en buitenlui, liefhebbers van de rijke Brabantse kunst en cultuur, ondertekenaars van deze petitie 

constateren

dat de nieuwe Gedeputeerde staten van Noord Brabant, gevormd door Forum voor Democratie, VVD, CDA en Lokaal Brabant, van plan zijn de culturele sector in Brabant ernstige schade te gaan toebrengen,

en verzoeken

de Provinciale staten van Noord Brabant niet in te stemmen met dit beleid, alsnog een Gedeputeerde Cultuur te benoemen en werk te maken van een positief en opbouwend cultuurbeleid, zoals de afgelopen jaren succesvol werd ingezet in samenwerking met de makers, culturele instellingen en gemeentes in Brabant.

Onderteken de petitie

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook