DAYHAO-maskers, 3-laags oorlus, wegwerp gezichtsmasker Veiligheidsmasker Stof voor medische tandheelkundige salon en persoonlijke gezondheid (50 stuks)  Snelle levering

DAYHAO-maskers, 3-laags oorlus, wegwerp gezichtsmasker Veiligheidsmasker Stof voor medische tandheelkundige salon en persoonlijke gezondheid (50 stuks) Snelle levering

Bestel: € 12,90 inclusief btw.

Fascisten in het Brabantse provinciebestuur, het is een schande!

Wij Brabanders schamen ons voor ons provinciebestuur. Wij betreuren het dat in ons provinciebestuur fascisten deelnemen en dat de er partijen zijn die dit mogelijk maken. Het CDA, de VVD en Lokaal Brabant. Deze partijen  moeten zich schamen!
Bovendien breekt deze coalitie onze cultuur af en zet ze onze Brabantse natuur op het spel

 

Buienradar Brabant


Beste Verkadefabriek-bezoeker,
We tellen de dagen af

Nog 17 dagen, dan mogen onze deuren weer voorzichtig open. We kunnen niet wachten je weer te zien. Samen te zijn. Al is het op anderhalve meter. We zijn met de hele organisatie bezig de puntjes op de i te zetten, zodat straks iedereen film kan kijken en kan eten en drinken in een fijne, veilige omgeving. In de mail van volgende week geven we je een update: hoe en wanneer kun je een filmkaartje kopen, hoe kun je een plekje in het restaurant reserveren? Ook op andere vragen proberen we dan antwoord te geven. 

Voor nu alvast films om naar uit te kijken én nog wat tips voor thuis. 

Vanaf 1 juni: Un Divan à Tunis  Filmprogrammeur Jan van den Brink tipt
Filmtip

Un Divan à Tunis, een film om naar uit te kijken. Filmprogrammeur Jan van den Brink vertelt waarom je deze Tunesische komedie moet gaan zien als onze deuren vanaf 1 juni weer open gaan.

"De 35-jarige Selma, komt vanuit Parijs aan in Tunis, waar ze een praktijk als psychotherapeut wil beginnen. Een botsing tussen twee culturen die vaardig, aangenaam en komisch wordt blootgelegd. De film geeft een geweldig inkijkje in de Tunesische maatschappij anno nu. Een heerlijke film, een beetje zomers al". 

Maar, er gaan vanaf 1 juni meer films in première. Filmdistributeurs zijn druk bezig met het maken van nieuwe release schema's. Houd daarom onze verwacht pagina in de gaten voor de laatste updates.

Ook zie je vanaf 1 juni films die al eerder bij ons te zien waren, maar waar we nog niet genoeg van hadden toen we plots dicht moesten. Zoals De Beentjes van Sint-Hildegard met Herman Finkers en Johanna ter Steege. Of Parasite, de Oscarwinnaar van dit jaar.

Veel fijne films om naar uit te kijken dus!

Klik hier voor de verwacht pagina
De Grote Verkadefabriek Cultuurquiz Live vanuit de Verkadefabriek!

Elke woensdag in mei om 20.30 uur staat bedenker en host David Ernst voor je klaar in de Verkadefabriek met de online editie van de Cultuurquiz. Iedere week een nieuw thema, iedere week een winnaar. 

David pikt juweeltjes van vragen van de afgelopen 9 jaar uit, zodat jij met je team, of solo je hersens kan kraken. De volgende quiz is op woensdag 20 mei om 20.30 uur met het thema: media. Check alvast in op Facebook.

De quizzen zijn gratis (maar je mag altijd een vrijwillige donatie doen).

Ik doe mee!
Theatertip door podiumprogrammeur Wouter Bakker
"Vanaf juni draaien we films, kun je weer komen eten in ons restaurant of wat drinken in het café of op het terras. Ondertussen zoeken we voor theater naar nieuwe vormen en kijken we naar wat wél kan op 1,5 meter afstand. Denken we over een zomerprogramma met buitenfilm, theater, eten en drinken.

Voor nu kijk ik nog even naar wat er nú al is, al is dat nog online. Bijzonder om te zien: er zijn drie gezelschappen die de afgelopen tijd hetzelfde boek ter hand hebben genomen, de Decamerone. Een boek van de veertiende eeuwse dichter Giovanni Boccaccio, waarin een groep jonge mensen het door pest geïnfecteerde Florence uitvlucht naar de heuvels. Ze vertellen elkaar daar 100 verhalen om de tijd door te komen, in afwachting van het uitdoven van de epidemie. 

Zowel Internationaal Theater Amsterdam, de Theatertroep als Toneelgroep Oostpool laten zich inspireren door deze verhalen. En zo divers als de gezelschappen normaal gesproken zijn, zo divers is het resultaat hiervan nu ook. Internationaal Theater Amsterdam laat elk verhaal in een lege schouwburg vertellen door een acteur. Gezeten aan een sober tafeltje met een druppende kaars en als achtergrond de lege schouwburg. Hier vind je de episodes, het zijn er inmiddels al meer dan vijftig. De Theatertroep maakt een podcast. Handig als je het kijken naar je beeldschermen na twee maanden intelligente lockdown beu bent. Je vindt alle afleveringen hier

Tot slot Toneelgroep Oostpool. Het gezelschap maakt normaal gesproken elk jaar een voorstelling in samenwerking met de afstudeerklas van Artez. Dit jaar konden de laatstejaars van de acteursopleiding niet fysiek bij elkaar komen. Ze besloten zich te storten op Decamerone. Niet voor een lezing of het verhaal, maar om er een geheel nieuwe voorstelling van te maken. En, voor alles een eerste keer: op het moment dat ik dit schrijf is het nog maar een paar uur tot de online première. Live gespeeld vanuit de huiskamers van de verschillende acteurs, kun je de voorstelling online volgen. Na afloop zal ik met ze proosten via Zoom, zoals ik normaal in de schouwburg ook zou doen. Maar dan nu met een zelf ingeschonken glas witte wijn." 

Je kunt Decamerone van Toneelgroep Oostpool nog zien op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei. Een kaartje koop je hier

Verkadefabriek

Vergroot ook nu je wereld


Telecom keuzehulp

 
 

#ikwilwelcultuur #provincienoordbrabant Voor behoud van de Brabantse Cultuur

#ikwilwelcultuur #provincienoordbrabant Voor behoud van de Brabantse Cultuur

In het nieuwe bestuursakkoord van FvD, Lokaal Brabant. VVD en CDA, staat dat iedereen die de Brabantse cultuur mogelijk maakt zich moet voorbereiden op een geleidelijke afbouw van de cultuur-subsidie 'richting het nieuwe normaal van na 2023'. De Vereniging Kunst van Brabant en de ondertekenaars van deze petitie komen hier tegen in actie.

Petitie

Wij

Makers, bezoekers, instellingen, burgers en buitenlui, liefhebbers van de rijke Brabantse kunst en cultuur, ondertekenaars van deze petitie 

constateren

dat de nieuwe Gedeputeerde staten van Noord Brabant, gevormd door Forum voor Democratie, VVD, CDA en Lokaal Brabant, van plan zijn de culturele sector in Brabant ernstige schade te gaan toebrengen,

en verzoeken

de Provinciale staten van Noord Brabant niet in te stemmen met dit beleid, alsnog een Gedeputeerde Cultuur te benoemen en werk te maken van een positief en opbouwend cultuurbeleid, zoals de afgelopen jaren succesvol werd ingezet in samenwerking met de makers, culturele instellingen en gemeentes in Brabant.

Onderteken de petitie

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook