HEMA: Sale met korting tot wel 70%

Willem Twee toonzaal
nieuws
donderdag 30 juli
Niels Broos: orgel & Moog solo

Geïnspireerd door een eerder optreden tijdens een editie van Duets nodigt Willem Twee toetsenist Niels Broos uit voor een eenmalige improvisatie op het orgel van de toonzaal in combinatie met zijn Moog One en apparatuur uit de Willem Twee studios. Een mix van jazz improvisaties en elektronica en orgel. Niels Broos is niet alleen een exponent van deze potpourristische muziektijdgeest, hij is één van de belangrijkste Nederlandse aanstichters van een urgente stroming die het midden vindt van hiphop, elektronica en jazz. Broos was een voornaam lid van het Kyteman Orchestra en vormt een spil in het werk van Binkbeats en Jameszoo met wie hij samenwerkte op diens laatste Brainfeeder plaat.
Voor tickets klik hier.

zaterdag 1 augustus
Jop Vissers Vorstenbosch: Honderdduuzend miljard lumen

Met trots presenteert Willem Twee kunstruimte aan de Boschdijkstraat 100 vanaf 1 augustus ‘Honderdduuzend miljard lumen’, een solopresentatie van beeldend kunstenaar Jop Vissers Vorstenbosch (1986, Veghel). Vertrekkend vanuit de schilderkunst heeft Vissers Vorstenbosch zich een compleet eigenzinnige en unieke werkwijze en esthetiek eigengemaakt, waarin licht en architectonische ruimte een belangrijke rol spelen. De tentoonstelling komt voort uit een intensieve werkperiode, waarin Vissers Vorstenbosch is gaan experimenteren met nieuwe materialen en technieken. Met zowel gloednieuw als ouder werk bouwt hij in Willem Twee kunstruimte een monumentale en ‘lumineuze’ totaalinstallatie.

Voor tickets klik hier.

donderdag 13 augustus
Elise Besemer & Ramon van Engelenhoven

Elise Besemer (viool) en Ramon van Engelenhoven (piano) zijn twee zeer getalenteerde musici, die de afgelopen jaren de ene na de andere prijs in de wacht hebben gesleept. Beiden studeerden af met een 10 aan het conservatorium, Ramon won het prestigieuze concours van Young Pianist Foundation, Elise was finaliste bij het Nederlands Vioolconcours Oscar Back en inmiddels violiste in het Koninklijk Concertgebouworkest. Kortom: twee veelbelovende musici die u niet mag missen en ze spelen nog een hartverwarmend programma ook: parelende muziek van Mozart en natuurlijk ook het stuk waar musici én publiek al sinds 1886 zo diep van onder de indruk zijn: de sonate van César Franck. Op het programma: Wolfgang Amadeus Mozart: Sonate voor viool en piano no. 26 in Bes, K. 378  en César Franck: Sonate voor viool en piano in A.


Het concert wordt deze avond tweemaal uitgevoerd: om 19:00 en om 21:00 uur.

Klik hier voor tickets voor het concert van 19:00 uur.
Klik hier voor tickets voor het concert van 21:00 uur.

maandag 24 augustus
Bachs Boerencantate

Klaartje van Veldhoven & Musico Reizen presenteren De Boerencantate van J.S. Bach: een kluchtige mini-opera waarin alle aardse genoegens voorbij komen van het boerenleven. Verpakt in populaire deuntjes uit de 18e eeuw. Met de kwaliteit van Bach, veel humor en in het Nederlands! Uitvoering door Klaartje van Veldhoven en Berend Eijkhoudt (zang), Renee Bekkers (accordeon) en Benjamin Glorieux (cello). De voorstelling duurt ongeveer drie kwartier en is deze avond tweemaal te zien (19.00 - 21.00 uur).


Klik hier voor tickets voor het concert van 19:00 uur.

Klik hier voor tickets voor het concert van 21:00 uur. 

Voor elk concert in de toonzaal bieden we ruimte voor 6 tweepersoonstickets en 18 eenpersoonstickets. De tickets zijn inclusief een drankje bij de entree. 

dinsdag 25 augustus
Orkest van de Achttiende Eeuw, Anna Enquist en Lucie Horsch

Zomer langs de Twaalf Provincies

Het afgelopen seizoen zou het befaamde Orkest van de Achttiende Eeuw tweemaal bij Willem Twee te gast zijn.  Om moverende redenen werden helaas beide concerten geannuleerd. Uiteraard ligt het voortbestaan van het orkest ons na aan het hart. We haken daarom graag aan op het prachtige zomerprogramma dat aan ons werd aangeboden door het Orkest van de Achttiende Eeuw in kleine bezetting, mét top blokfluitist Lucie Horsch en schrijver Anna Enquist. We wijken hiervoor uit naar het Jheronimus Bosch Art Center in ‘s-Hertogenbosch. Het concert wordt deze avond tweemaal uitgevoerd, om 19:00 en om 21:00 uur.


Kik hier voor tickets voor concert 1 om 19:00 uur

Klik hier voor tickets voor concert 2 om 21:00 uur

donderdag 27 augustus
Verploegen, Bronnenberg & van Hulten

CD presentatie: The Art of Traveling Light

In de ongewone, maar fraaie en intieme bezetting van flugelhorn, gitaar en drums heeft het trio Verploegen, Bronnenberg & van Hulten de cd The Art of Traveling Light opgenomen, die vanavond
wordt gepresenteerd. De kunst van het reizen met zo weinig mogelijk bagage weerspiegelt zich in de lichte en transparante bezetting zonder bas en in het gekozen repertoire: bekende en minder bekende jazzliedjes die allemaal te maken hebben met het fenomeen reizen. Zoals Misha Mengelberg’s Een Beetje Zenuwachtig, of het gevoel van weemoed bij vertrek in You’d Be So Nice To Come Home To, de lome zomerwarmte in Estate, de ontmoeting met die intrigerende vreemdeling in Nature Boy of het gevoel van desoriëntatie op vreemde plekken in Verploegen’s File Under Exit. Muziek over reizen, in een tijd waarin reizen niet meer vanzelfsprekend is…


Klik hier voor uw tickets voor het concert van 19:00 uur.

Klik hier voor uw tickets voor het concert van 21:30 uur.

Voor elk concert in de toonzaal bieden we ruimte voor 6 tweepersoonstickets en 18 eenpersoonstickets.  Het leeuwendeel van de entreegelden komt ten goede aan de artiesten.  Jazzpas- en jaarkaarthouders kunnen het concert gratis bezoeken.

zaterdag 26 september
World Press Photo Den Bosch

Willem Twee muziek en beeldende kunst toont voor de vierde keer de wereldvermaarde fototentoonstelling in de Willem Twee fabriek in ’s-Hertogenbosch. Van zaterdag 26 september t/m zondag 18 oktober 2020 is de tentoonstelling open voor publiek. Entree is € 7,50. Vanwege de coronamaatregelen werken we met verschillende tijdsloten. Klik hier voor tickets.

073 - 612 34 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Login om te antwoorden

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook