HEMA: Sale met korting tot wel 70%


 
 
Beste theodoor,

In deze nieuwsbrief lees je alles over de ticketverkoop voor de komende maanden, kom je meer te weten over een aantal bijzondere samenwerkingen van Design Museum Den Bosch en ontdek je de collectie en onze nieuwe Derde Verdieping.

Zien we je snel weer in het museum?
 
Ook zonder online gereserveerd ticket ben je nu welkom
Ticketverkoop
Na een aantal rustige weken is het nu wat drukker in het museum. Omdat de coronaregels enigszins versoepeld zijn, kan je nu ook zonder vooraf te reserveren het museum bezoeken. We kunnen echter nog steeds maar een beperkt aantal mensen toelaten. Dat houdt in dat we, zeker in het weekend, nogal eens uitverkocht zijn. Wil je zeker weten dat je naar binnen kunt? Reserveer dan toch je ticket online. Er zijn geen extra kosten aan verbonden, en je kunt je ticket makkelijk omboeken als je plannen veranderen. Nu te zien: BodyDrift – Anatomies of the Future en De poster is dood.
 
De Derde Verdieping is het online platform waarop Design Museum Den Bosch achtergronden en verdieping bij de thema’s van de tentoonstellingen aanbiedt. De huidige Derde Verdieping heet ‘Posthuman’, en gaat dieper in op de tentoonstelling BodyDrift – Anatomies of the Future, die nu te zien is. Zo vind je er bijvoorbeeld een interview met conservator Fredric Baas, een serie filmpjes waarin ontwerpers vertellen over werken in de tentoonstelling en alle zaalteksten aangevuld met foto’s.
 
De installatie Washing Hands door Building Conversations
De installatie Washing Hands door Building Conversations
Combineer je bezoek aan het museum
Bossche Zomer en Theaterfestival Boulevard
Wil je je bezoek aan het museum combineren met andere activiteiten in Den Bosch? Kijk dan eens op de website van de Bossche Zomer. Hier worden alle zomerse activiteiten in Den Bosch verzameld, niet alleen in de binnenstad maar ook aan de opwindende rafelrandjes van de stad. Theaterfestival Boulevard kan dit jaar helaas niet in de normale vorm doorgaan, maar onder de naam Afzender Boulevard worden toch verschillende (theater)activiteiten georganiseerd. In de hal van het museum is van 6 t/m 16 augustus bijvoorbeeld de installatie ‘Washing Hands’ van het makersgezelschap Building Conversations te zien.
 
Georges Braque, <em>Profil</em>, 1960
Georges Braque, Profil, 1960
Al sinds de jaren tachtig verzamelt het museum keramiek, sieraden en beeldende kunst. De collectie bestaat ondertussen uit meer dan 6000 objecten. Jammer genoeg kunnen we daar maar een klein deel van laten zien. Daarom hebben we onlangs onze collectiepagina vernieuwd. Je kunt nu makkelijker zoeken naar werken in de collectie. Op zoek naar inspiratie? Iedere paar maanden lichten we vier thema’s uit. Zo ontdek je nu de werken uit de tentoonstelling Modern Klassiek: Hoogtepunten uit de collectie (2016), met o.a. Braque, Oppenheim, Fontana, Chagall, Dufy, Cocteau, Calder, Picasso en Ray.
 
 
 
Login om te antwoorden

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook