Buienradar Brabant

Willem Twee concertzaal
nieuws

Fiumarathon

Willem Twee concertzaal huisvest ook dit jaar een aantal muzikale smaakmakers in het kader van het jubilerende November Music. Donderdag 9 november om 12:00 staat werk van Anthony Fiumara centraal. Tijdens deze Fiumarathon klinkt niet alleen ouder en nieuw werk van Fiumara, maar ook composities van Nederlandse collega’s als Mayke Nas, Pim Moorer, Daan Manneke, Silvia Borzelli en Remy Alexander. Een dag vol hoogtepunten: zes concerten en een live interview met componist Fiumara. Het Italiaanse Quarttetto Maurice opent het bal met de première van Fiumara’s tweede strijkkwartet geschreven in opdracht van Museum De Pont Tilburg, terwijl Ragazze Quartet de dag afsluit met zijn eerste kwartet. Verder optredens van saxofonist Tom Sanderman, gitarist Aart Strootman, pianist Ralph van Raat en ensemble f.c. jongbloed.

Tickets voor November Music koopt u hier.

Helena Rasker & Stolz Ensemble: Troparion

Vrijdag 10 november 12:30 uur: Een mooi tweeluik van componist Rob Zuidam. ‘Een verhaal over hoop en weemoed, over gevangen zitten in het heden, en het onvermogen om een brug te kunnen slaan tussen het verleden en de toekomst.’ (Rob Zuidam over Troparion).

Het Collectief & Katrien Baerts

Vrijdag 10 november 20:30 uur: Het Collectief & Katrien Baerts met onder meer een groot opdrachtwerk van componist Rob Zuidam. In zijn wereldpremière voor sopraan en kwintet is een hoofdrol weggelegd voor Zuidams’ muze, de Belgische stersopraan Katrien Baerts.

The Secret Diary of Nora Plain

Zaterdag 11 november 14:00 uur: een wereldpremière van aanstormend componeertalent Morris Kliphuis: een liedcyclus door het Ragazze Kwartet en rijzende ster, sopraan Nora Fischer. De teksten zijn van de Nederlandse singer-songwriter Lucky Fonz III.


Lacrimosa (Maxim Shalygin)

Zaterdag 11 november 19:00 uur. Voor het schrijven van een requiem zet iedere componist zijn beste beentje voor. De mooiste muziek wordt vaak geschreven voor het ‘Lacrimosa’ gedeelte. De dodenmis bereikt dan zijn magnetische kern. Dat vindt ook de jonge Nederlands/Oekraïense componist Maxim Shalygin. Deze avond klinkt zijn Lacrimosa in een uitvoering van het Shapeshift Ensemble.

Net bevestigd
zo 22 apr
Duo Ebano
di 17 apr
Wiener Kammer Symphonie Quintet en Didier Castell-Jacomin
Binnenkort
WO
15
NOV
Lunchconcert: Michael van Dijk
Lunchconcert - 12:30u
VR
17
NOV
Miguel Zenón Quartet + Fluczz Saxophone Quartet
Jazz - 20:30u
ZA
18
NOV
Holland Baroque & Wu Wei
Barok, Sheng - 20:15u
ZO
19
NOV
Het Koor ‘s-Hertogenbosch
15:00u
VR
24
NOV
De Bossche Jazzsessie
Jazz - 21:00u
volledige agenda

 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook