Buienradar Brabant

 
Willem Twee concertzaal
nieuws
Lunchconcert met Michael van Dijk

Klassiek gitarist Michael van Dijk betoont zich ondanks zijn jeugdige leeftijd (18) keer op keer als een volwassen gitarist. Woensdag 15 november 12:30 Een prachtig lunchconcert met o.a. werken van Villa-Lobos, Dyens en Moreno.


In Willem Twee poppodium: Flat Earth Society & David Bovée

De band van componist, klarinettist en producer Peter Vermeersch: Flat Earth Society doet donderdag 16 november Willem Twee poppodium aan. Energieke en uitzinnige muziek met een ongekende drive, groove en veel electro! Ze omschrijven  hun muziek zelf als ‘the most unreliable music since 1999’ en namen deel aan zeer uiteenlopende projecten met o.a. Mike Patton, Mauro Pawlowski (dEUS), Jimmy Tenor en John Watts (Fischer Z). Jazzpas-concert!

Muziek op Donderdag: Haytham Safia & U'Duet

Haytham Safia is een virtuoos op de Arabische luit, ook wel u’d genoemd. Hoewel hij in de kern klassiek Arabisch musicus is, klinken ook blues, balkan- en jazzinvloeden in zijn composities en muziek door. Donderdag 16 november 21:00 uur.


Straight ahead jazzbop: Miguel Zenón Tipico Quartet

De Puerto Ricaanse musicus  vermengt naadloos Latijns-Amerikaanse muziek met jazz, folk en klassiek. Zijn spel kenmerkt zich door een krachtige, heldere toon, dan weer barstensvol energie, dan weer teder. Zijn kwartet is een goed op elkaar ingespeeld stel dat een solide ondergrond vormt voor Zenons scherpe altsound en -stijl.

In het voorprogramma het Fluczz Saxophone Quartet - een kakelvers samenwerkingsverband van gerenommeerde Brabantse jazzsaxofonisten (Daniël Daemen, Thom Kooijmans,  Paul van den Oever,  Joost van Buchem)


Holland Baroque & Wu Wei (sheng)

'De sheng is mijn leven,' zegt Wu Wei over zijn bijzondere instrument. 'Een mondorgel, dat duizenden jaren geschiedenis in zich meedraagt. Dit houten blaasinstrument klinkt als de zingende feniks uit een bekende Chinese legende: zilverachtig en vluchtig als wind.'

Zaterdag 18 november 20:15 klinkt in Willem Twee concertzaal barok uit Europa afgewisseld door oorspronkelijke klanken uit de Oosterse cultuur. Wu Wei is wereldwijd een van de belangrijkste sheng-spelers van dit moment. Net als Holland Baroque laat Wu Wei horen hoeder van oude tradities en tevens klankvernieuwer te zijn.

Binnenkort
ZA
18
NOV
World Press Photo in Den Bosch
Expositie - 11:00u
ZA
18
NOV
Brabant in beeld
Fotografie - 11:00u
ZO
19
NOV
Het Koor ‘s-Hertogenbosch
15:00u
DO
23
NOV
Muziek op Donderdag
21:00u
VR
24
NOV
De Bossche Jazzsessie
Jazz - 21:00u
volledige agenda
073 - 612 34 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook