Buienradar Brabant

Op dinsdag 2 januari 2018 startte we ons filmfestival met een feestelijk openingsbal in de Verkadefabriek in Den Bosch. 's Ochtends kregen de bezoekers letterlaarzen. Met deze laarzen mochten zij eens flink over de witte loper heen en weer stampen. Verkleed als hun lievelingspersonage gingen alle bezoekers over de loper, met als resultaat... een niet meer zo heel erg witte loper! 

Vervolgens schoven de kinderen aan tafel met illustratrice Harriët van Reek. Daar maakten zij een wel héél smakelijke verbeelding van haar boek 'Lettersoep': met snoepjes! 
 
Tijdens het openingsbal was de film 'Papier & Inktfanfare' te bewonderen. Maar ook de rest van de dag was er nog allerlei moois te bewonderen op het grote scherm. Zo draaide onder andere de prachtig geanimeerde film 'Rita en Krokodil', het lieve 'Eendjes van Papier' en de bekende Pixarfilm 'Coco'

Speeltuin van de verbeelding

Met een filmkaartje kun je niet alleen naar de film, maar ook naar de ‘Speeltuin van de verbeelding’. Daar staan interactieve, prikkelende installaties die uitnodigen om te spelen en fantaseren, op onderzoek uit te gaan, van alles te ontdekken en zelf te maken. 
Bezoekers kunnen genieten van een lekker, pruttelend lettersoepje, maken een boekje vol met hun eigen stempels, en kunnen een stop-motionvideo maken. Alle stop-motions worden na afloop op ons YouTubekanaal geüpload!  In deze afspeellijst kun je alvast een klein voorproefje vinden van alle stopmotions uit Den Bosch.  

Impressievideo

Nog even nagenieten van hoe leuk het was? Of wil je even de sfeer proeven omdat je er niet bij kon zijn? Bekijk dan hier onze impressievideo!
Impressievideo

Taartrovers op tournee!

Kon je er in Den  Bosch niet bij zijn? Geen zorgen! Op iedere locatie is op de eerste festivaldag een feestelijk openingsbal, met overal een bijzondere gast. Zo kun je in Utrecht op zaterdag 13 januari kennismaken met kinderboekenschrijfster Bette Westera, schrijfster van het boek 'Held op Sokken'.
  • Utrecht, TivoliVredenburg, 13 & 14 januari

  • Den Haag, Filmhuis Den Haag, 3 & 4 februari

  • Bussum, Filmhuis Bussum, 10 & 11 februari

  • Breda, Chassé Cinema, 16 t/m 18 februari

  • Amsterdam, EYE, 26 februari t/m 4 maart

  • Deventer, Filmhuis De Keizer, 10 & 11 maart

  • Maastricht, Lumière Cinema, 17 & 18 maart

  • Eindhoven, Natlab door Plaza Futura, 24 & 25 maart

  • Groningen, Groninger Forum, 30 maart t/m 2 april

Op onze website vind je het volledige programma en meer informatie. Om op de hoogte te blijven, kun je ons volgen op Facebook en op Instagram. We hopen je gauw te kunnen verwelkomen bij Taartrovers Film Festival!

Lieve groetjes,
De Taartrovers
Taartrovers Film Festival
Kantoor: Timorplein 44, 1094 CC Amsterdam
Tel: 020 6794875 / E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u zich afmelden voor deze mailing?
Kijk dan onderaan deze mailing bij 'unsubcribe'.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube


Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook