Buienradar Brabant

Nieuwsgierig? Lees de nieuwsbrief!
Het Noordbrabants Museum
Het museum inspireert in 2018
Het museum inspireert in 2018
Ontdek ons programma
Wij wensen iedereen een gelukkig en inspirerend nieuw jaar! Afgelopen jaar hebben we genoten van hoogtepunten zoals Chiharu Shiota in de zomer en Loving Vincent en Tim Walker in het najaar (beide tentoonstellingen zijn nog even te zien in het museum). Ook voor 2018 hopen wij onze bezoekers met veel moois te kunnen inspireren. Benieuwd? Lees dan verder!
Voorjaar
Geloven in vriendschap
Geloven in vriendschap
In 2018 viert de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap zijn 700-jarig bestaan. Een gezelschap met bijzondere leden zoals Jheronimus Bosch, Willem van Oranje én leden van het koningshuis. Te zien is het rijke verleden van het broederschap vol zeldzame objecten.
Meer informatie
A Chinese Journey
A Chinese Journey
Een reis door de hedendaagse Chinese kunst. 30 Chinese kunstenaars, waaronder Ai Wei Wei, onderzoeken eigen tradities, spiritualiteit en reflecteren op de politiek-maatschappelijke problemen uit eigen land. Vanaf 17 maart te zien in het museum.
Lees meer over de expo
Zomer
Kamagurkistan
Kamagurkistan
Voor de Belgische kunstenaar Kamagurka is geen taboe veilig. Deze zomer laat hij in het museum een overzicht zien van zijn absurdistische oeuvre. Van eerste tekeningen tot recente strips zoals Cowboy Henk. Te zien vanaf 28 juli.
Meer over Kamagurka
Manish Nai
Manish Nai
In navolging van Chiharu Shiota in 2017 introduceert het museum deze zomer opnieuw een internationaal rijzende ster: Indiase kunstenaar Manish Nai. Met geleefde materialen creëert hij strakke nieuwe constructies.
Ontdek Manish Nai
Najaar
Jan Sluijters
Jan Sluijters
Bossche kunstenaar Jan Sluijters kwam in zijn jonge jaren in aanraking met grote kunstenaars uit de Parijse avant-garde. Deze periode bleek vormend voor zijn carrière. Het museum toont een overzicht van schilderijen, tekeningen, brieven en foto’s.
Over de tentoonstelling
Partners van Het Noordbrabants Museum
Subsidiënten
Provincie Noord-Brabant
's-Hertogenbosch
Grondleggers
BankGiroLoterij
Vrienden van het Noordbrabants museum
Hoofdsponsor
Rabobank

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook