Buienradar Brabant

Willem Twee concertzaal
nieuws
Mondschein, Pathétique en Appassionata

De echte liefhebber herkent de titels onmiddellijk: de verrukkelijke pianosonates van Beethoven. Zondag kunt u deze en nog meer van deze unieke stukken voor pianosolo beluisteren in onze concertzaal.


Scheepskameel in Muziek op Donderdag

Scheepskameel is een vijfkoppige Nederlandstalige Balkanband die regelmatig te vinden is op zomerse buitenfestivals, in muziekcafé's, concertzalen en andere podia. Scheepskameel mixt opzwepende Balkanmuziek met tranentrekkende Roma-traditionals en moddervette ritmes. Zij bezingen de liefde (en de vaak schrijnende onmogelijkheid ervan) en de drank. De combinatie van uitheemse muziek en oer-Hollandse tekst maakt het tot een feestelijk, aanstekelijk en dansbaar geheel dat zich het beste laat omschrijven als 'NoordzeeBalkan'. Donderdag 25 oktober 21:00 uur. Entree gratis.

De Bossche Jazzsessie

Elke maand op een vrijdagavond maken we het café van de concertzaal vrij voor De Bossche Jazzsessie voor professionele jazzmuzikanten en goede amateurs o.l.v. bassist Martin Senders! Vrijdag 26 oktober 20:30. Entree gratis.


Beethovendag: zijn mooiste pianosonates

De Mondscheinsonate, de Pathétique en de Appassionata zijn ongeëvenaarde juwelen uit het oeuvre voor pianosolo. Ze worden zondag 28 oktober uitgevoerd op een historische fortepiano, zodat u ze kunt horen zoals ze tijdens Beethovens leven geklonken hebben. Pianiste Shuann Chai neemt de vroege sonates en de sonates uit Beethovens middenperiode voor haar rekening. Ronald Brautigam legt zich toe op de late sonates. In drie concerten passeren deze absolute meesterwerken. Shuann Chai speelt om 11:00 uur en om 13:15 uur. Ronald Brautigam om 15:30. Een dagpas voor alle drie concerten kost slechts € 40,-. Zondag 28 oktober v.a. 11:00 uur.

Binnenkort
WO
31
OKT
Duo Ebano (winnaars Storioni Concours 2017)
12:30u
ZA
03
NOV
Red Note Ensemble
16:00u
ZA
03
NOV
Mats Eilertsen Trio & Trio Mediaeval
21:00u
WO
07
NOV
Calefax
19:00u
DO
08
NOV
Ragazze Quartet
18:45u
volledige agenda
World Press Photo Den Bosch 2018

World Press Photo Den Bosch is vanaf 17 november te bekijken in Willem Twee kunstruimte aan de Boschdijkstraat. De kaartverkoop voor de belangrijkste fototentoonstelling van het jaar is gestart. 

073 - 612 34 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook