Buienradar Brabant

Willem Twee concertzaal
nieuws
November Music

Het roemruchte festival voor actuele muziek November Music gaat ook dit jaar uiteraard niet voorbij aan Willem Twee concertzaal en presenteert er vanaf zaterdag 3 november verschillende topconcerten. Maar eerst kunt u op woensdag van het lunchconcert genieten, op donderdag van Muziek op Donderdag en op vrijdag van jazz met het ensemble Time Out en het AMPA Trombone Ensemble.


Duo Ebano: Winnaars van het Storioni Contest

Duo Ebano was in januari 2017 de grote winnaar van de Storioni Willem Twee Contest 2017. Het duo (Paolo Gorini, piano en Marco Danesi, klarinet) won tevens de Publieksprijs en de Omroep MAX Jong Talent Prijs. Zij verzorgen het lunchconcert van woensdag 31 oktober en spelen werk van Aaron Copland, Witold Lutoslawki en Carl Maria von Weber. Woensdag 31 oktober 12:30, entree  2,50

Muziek op Donderdag

Bij ‘Muziek op Donderdag’ les je wekelijks GRATIS je muzikale dorst en geven we je een kijkje in onze wereldkeuken. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een avondje smaakvol cultuurhappen! Donderdag 1 november 21:00, entree gratis.


Jazz met Time Out en het AMPA Trombone Ensemble

Time out is een jazzensemble van musici die studeren aan het conservatorium in Tilburg. The ensemble speelt in twee verschillende bezettingen. De eerste bezetting speelt standaard jazz repertoire met songs als The days of wine and roses and There will never be another you. De tweede groep speelt moderne jazz van Kenny Wheeler en Gary Peacock tot Wolfgang Muthspiel. De avond wordt afgesloten door het AMPA Trombone Ensemble. Vrijdag 2 november 20:30, entree gratis.


Red Note Ensemble (NM)

Eén van James Dillon's meest geslaagde composities van de laatste tijd is Tanz/haus: triptych 2017 voor kamerensemble - een werk dat Dillon op maat schreef voor Red Note Ensemble, al tien jaar het belangrijkste nieuwe muziekensemble van Schotland. Tijdens het afgelopen Huddersfield Contemporary Music Festival in Engeland was Dillons werk een van de grote succesnummers.
‘Tanz/haus is een schitterend muziekstuk, doorwrocht qua constructie maar menselijk qua uitdrukkingskracht’, oordeelde het Engelse muziekmagazine The Wire. 'De orkestratie van het werk is zowel duizelingwekkend als zinderend.' In de bonte partituur is onder meer plek voor een enorme gong, elektrische gitaar, accordeon, drie strijkers en elektronica. Het werk won onlangs de prestigieuze ‘RPS Award’, de belangrijkste compositieprijs in Groot-Brittannië.

Zaterdag 3 november 16:00 uur, entree € 18,-


Mats Eilertsen Trio & Trio Mediaeval (NM)

Het geheugen speelt mooie spelletjes met onze werkelijkheid. Wat blijft hangen na een gebeurtenis en ervaren we hetzelfde? Muziek kan ons geheugen kietelen en doen ontwaken. De Noorse bassist en componist Mats Eilertsen weet heden en verleden te verweven in zijn nieuwste project Memorabilia. Zaterdag 3 november 21:00 uur, entree € 18,-


November Music Kunstmuziekroute

Mathijs Leeuwis ‘Galibier’ 11:30 – 12:00 en 12:30 – 13:00
Galibier…de meeste wielerliefhebbers gaan meteen watertanden bij het horen van deze Alpenreus. Deze imposante berg van 2645 meter hoog vormt een ware uitdaging voor iedere Tour- en Marmotte deelnemer. De Nederlandse componist en pedal-steelgitarist Mathijs Leeuwis brengt een instrumentale ode aan de mooiste en de meest pijnlijke wielerbeklimmingen die een mens kan tegenkomen.
Vivian Choi 15:30 – 16:00 en 17:00 – 17:30
De Koreaans/Australische pianiste Vivian Choi is een van de hartstochtelijkste pleitbezorgers van fonkelnieuw pianorepertoire. Het Amerikaanse muziekmagazine Fanfare noemde haar ‘hét voorbeeld van de moderne wereldwijze pianist’. Ze is zowel thuis in klassieke en eigentijdse pianomuziek.

Zondag 4 november vanaf 11:30, entree kunstmuziekroute € 20,-

World Press Photo Den Bosch 2018

World Press Photo Den Bosch is vanaf 17 november te bekijken in Willem Twee kunstruimte aan de Boschdijkstraat. De kaartverkoop voor de belangrijkste fototentoonstelling van het jaar is gestart. 

Binnenkort
MA
05
NOV
Jack Quartet | Michael Nicolas | Felicia van den End
18:00u
WO
07
NOV
Calefax
19:00u
DO
08
NOV
Ragazze Quartet
18:45u
VR
09
NOV
Omar Bashir
20:30u
ZA
10
NOV
Diotima Quartet
12:30u
volledige agenda
073 - 612 34 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook