Buienradar Brabant

 
Willem Twee concertzaal
nieuws

Lunchconcert met Sylvia Boone

De Vlaamse sopraan Sylvia Boone volgt momenteel de Masterstudie Muziektheater Klassiek aan het conservatorium van de Fontys Hogeschool in Tilburg. Al vanaf haar vierde volgde ze in Meise balletlessen bij haar moeder, die balletjuffrouw is, en speelde ze viool. Dat ze zingen leuk vond ontdekte ze toen ze met haar ouders mee ging naar de kerk en uit volle borst met alle liedjes meezong. Rond haar 10 jaar ruilde ze de viool in voor piano en zang. Ondertussen volgde ze ook toneellessen, notenleer en danslessen in verschillende stijlen. Sylvia brengt een programma met liederen die een periode bestrijken van twee eeuwen: u hoort o.a. Fauré, Rameau, Mozart, Rodgers & Hammerstein en Weill. Woensdag 14 november 12:30. Entree € 2,50.

Eli Goffa in Muziek op Donderdag

Een singer-songwriter en zeer getalenteerd live performer die een luisterpubliek aan zich weet te binden met een afwisselende set van intieme luisterliedjes tot opzwepende bluesy soul met rootsy inslag. Donderdag 125 november 21:00 uur. Entree gratis.


Jazzcafé met het Ben van den Dungen Quartet

Een kwartet dat gevormd wordt door een bijzondere combinatie van persoonlijkheden die alleen de jazz samen kan brengen. De musici mengen hun muzikale afkomst en talent op een aanstekelijke manier. Helemaal van deze tijd, met een “happy feel” en 100% pure jazz. Ben van den Dungen: saxen, Miguel Rodriguez: piano, Marius Beets: bas, Gijs Dijkhuizen: drums. Vrijdag 16 november 20:30. Entree gratis.

Swingen bij Willem

Ongedwongen dansen in onze concertzaal. Met dit keer DJ Leen die er met soul, disco, (jazz)dance, top40, feel-good house, latin, balkanbeats en wereldmuziek voor zorgt dat je niet stil kunt blijven staan. Zaterdag 17 november 20:30 uur. Entree € 5,-.


World Press Photo Den Bosch 2018

De World Press Photo of the Year eert de fotograaf wiens beeldende creativiteit en vaardigheden terugkomen in een foto die een gebeurtenis vertegenwoordigt en/of een kwestie van groot journalistiek belang uit het afgelopen jaar vastlegt.

Dit jaar heeft de jury gekozen voor de foto van Ronaldo Schemidt, getiteld ‘Venezuela Crisis’ die tevens de eerste prijs won in de categorie Spot News. De foto toont hoe José Víctor Salazar Balza (28 jaar oud) in brand staat, temidden van een gewelddadige confrontatie met de oproerpolitie in Caracas, Venezuela, tijdens een protest tegen president Nicolás Maduro. Salazar vatte vlam doordat een benzinetank van een motorfiets in zijn nabijheid explodeerde. Hij overleefde het incident met eerste-, tweede- en derdegraads brandwonden.

Tentoonstelling 2018 in Den Bosch
World Press Photo verbindt de wereld met verhalen die ertoe doen. De tentoonstelling laat confronterende en ontroerende foto’s van de belangrijkste en meest nieuwswaardige verhalen van het jaar zien. De winnende foto’s zijn samengevoegd tot een reizende tentoonstelling die jaarlijks door meer dan 4 miljoen mensen wordt gezien. De 61e editie van de World Press Photo Contest staat niet alleen in ’s-Hertogenbosch, maar ook in grote wereldsteden als Tokyo, Montreal, Rome, Teheran, Sydney en Mexico City.

World Press Photo Den Bosch is vanaf 17 november te bekijken in Willem Twee kunstruimte aan de Boschdijkstraat. Entree € 5,-  Reserveer hier uw tickets. 

Binnenkort
ZA
17
NOV
Brabant in Beeld
09:00u
ZO
18
NOV
Het Koor
15:00u
DI
20
NOV
Maya Fridman, cello solo
20:15u
DO
22
NOV
Kayak
20:30u
VR
23
NOV
Reijseger Fraanje Sylla
20:30u
volledige agenda

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook