Nieuws Den Bolder mei 2020

 
Facebook
Twitter
Website

Nieuws Den Bolder

mei 2020

 

Film Waspik 1940-1945 op bevrijdingsdag 5 mei opnieuw te zien via website Den Bolder

Ter gelegenheid van de viering van 75 jaar vrijheid in Waspik is de film Waspik 1940-1945 gemaakt in opdracht van HKK Op 't Goede Spoor door Leon Baaten en Jan van der Steen. In ruim een uur wordt met interviews en beeldmateriaal een chronologisch beeld geschetst van de oorlogsjaren in Waspik.

Op woensdag 30 oktober is de film in première gegaan in Den Bolder en daarna nog twee keer getoond voor een uitverkochte zaal. 

De film Waspik 1940-1945 is alleen te bekijken op dinsdagavond 5 mei 2020, tussen 19.30 en 24.00 uur. Op deze Bevrijdingsdag zal Burgemeester Nol Kleijngeld het voorwoord verzorgen met een boodschap voor alle inwoners van Waspik. Tussen 19.30 en 24.00 uur is de film te bekijken via een link naar YouTube op onze website. De film duurt een uur en een kwartier en kan op ieder gewenst moment deze avond gestart (en gepauzeerd) worden.

Vooraf wordt de film geïntroduceerd door Theo van den Burg, bestuurslid van HKK Op 't Goede Spoor. Na afloop volgt nog een muzikale verrassing van Anneloes van de Mosselaar.

Veel kijkplezier!

 

Den Bolder en ContourDeTwern brengen een kopje soep bij alle biljarters van BV Den Bolder

Elena Sanchez van ContourDeTwern en Marjoleine Veldhuisen van Den Bolder zijn langsgegaan bij alle biljarters van BV Den Bolder om hen te verwennen met een lekker kopje soep en een praatje. Kent u iemand die ook wel een gratis kopje soep zou lusten? Neem dan contact op met ContourDe Twern, zie flyer hieronder.
 

Ruilkast voor Den Bolder, voor iedereen in Waspik

De ruilkast staat vol met boeken, puzzels, spellen voor iedereen. Kom gerust kijken en neem wat mee! Er hangen steriele doekjes bij die je kunt gebruiken om de materialen de desinfecteren #blijfgezond. Ook voor 't Schooltje staat een ruilkast.
 

Update Corona-Virus:
Den Bolder gesloten tot en met zondag 24 mei 2020

Kijk op onze website voor het laatste nieuws
 
 

Den Bolder bedankt haar partners

Facebook SCC Den Bolder
Website SCC Den Bolder
 

Theater De Leest tot 1 juni gesloten

 
 

Theater De Leest tot 1 juni gesloten

Beste theater- en filmbezoeker,

Afgelopen maandag, 23 maart, is duidelijk geworden dat al onze voorstellingen en films tot 1 juni geannuleerd moeten worden, i.v.m. de opgelegde maatregelen omtrent het coronavirus.

Dit betekent dat we ons momenteel moeten gaan richten op het verplaatsen van zo'n 65 voorstellingen en 25 films. Vanwege de omvang van deze maatregelen weten we nog niet wanneer we duidelijkheid zullen hebben over de eventuele verplaatsing van de voorstellingen. We hopen op uw begrip en geduld. Zodra er duidelijkheid is, zullen we u direct op de hoogte brengen via e-mail. Tot die tijd werken we keihard om alles goed te laten verlopen.

Onze theaterkassa blijft tot nader order gesloten en telefonisch niet bereikbaar. Wel kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heeft u dringende (niet kaartverkoop gerelateerde) vragen? Bel dan met ons kantoor tijdens de aangepaste openingstijden (dinsdag en donderdag tussen 11.00 en 12.00 uur). Het telefoonnummer van het kantoor is: 0416-334746. U kunt ook een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Houd onze social media en website in de gaten voor het laatste nieuws en ontwikkelingen. 

Hopelijk zien we u na 1 juni snel weer in ons theater!

Sander Knopper
Directeur

 
NIEUW! THEATER VANUIT JE LUIE STOEL
Op www.deleest.nl verzamelen wij voor jou de leukste theater en filmtips, livestreams en updates van artiesten, zodat je thuis vanuit je luie stoel kunt blijven genieten van theater! Klik hier
Twitter
Facebook
Instagram
Theater de Leest
Vredesplein 12
5142 RA Waalwijk
T 0416 - 334 746
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Theaterkassa
Gesloten tot 1 juni 2020
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 

Theater De Leest | Geniet thuis van theater, muziek en cabaret!

Gouds Virus Festival #1

Geniet thuis van theater, muziek en cabaret

De Goudse Schouwburg komt met een geweldig idee in deze bizarre coronatijd waarin alle theaters gesloten zijn: het Gouds Virus Festival. Een avond vol online entertainment.

De eerste editie is vanavond, vrijdag 20 maart, om 20:00 uur. En het grote voordeel is: je kan het festival volgen vanuit je luie stoel, ook als je niet uit Gouda komt. Via live streams word je thuis getrakteerd op theater, muziek en cabaret.

Programma:
20.05 uur - ED STRUIJLAART
De aftrap van het online festival door muzikant, zanger, podcastmaker en voormalig radio-diskjockey Ed Struijlaart.

20.25 uur - PIETERNEL
Een avontuurlijke ‘Nashville-girl’ uit Amsterdam. Haar zang en melodische stijl laten invloeden horen van namen als First Aid Kit, Douwe Bob, Bonnie Raitt, Lucius en Chris Stapleton.

20.45 uur - MISS STARLING
Een jonge Goudse singer-songwriter. Geïnspireerd door o.a. Rhodes, Aurora, Seafret en Maaike Ouboter zingt zij haar eigen liedjes.

21.05 uur - SJAAK BRAL
Cabaretier/columnist/schrijver Sjaak Bral is een geboren en getogen Hagenees. Humoristisch, scherpzinnig, eigenwijs, trefzeker en een groot improvisatietalent.

Klik op onderstaande link en volg de instructies om de optredens online te kunnen bijwonen. Heel veel plezier!
KLIK HIER OM DE OPTREDENS TE KUNNEN BIJWONEN
Twitter
Facebook
Instagram
Theater de Leest
Vredesplein 12
5142 RA Waalwijk
T 0416 - 334 746
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Theaterkassa
Gesloten t/m maandag 6 april 2020
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Theater De Leest Online - 19 maart Theater- en filmnieuws tijdens de coronacrisis

De Leest Online - 19 maart

Theater- en filmnieuws tijdens de coronacrisis

Beste theater- en filmbezoeker,

In deze bizarre tijd waarin Corona ons leven beheerst en waarin De Leest haar deuren tijdelijk heeft moeten sluiten willen wij onze wekelijkse nieuwsbrief toch blijven versturen. Niet, zoals gewoonlijk, met het programma van de komende tijd, maar wel met theater- en filmberichten, kijk- en luistertips en met vooruitblikken naar betere tijden! Wij proberen u hiermee - ook thuis - te entertainen, want dat is waar wij goed in zijn!

Ook kijken we in deze berichten vooruit naar voorstellingen die wij voor de Coronacrisis al hadden geprogrammeerd voor het nieuwe seizoen. Het complete nieuwe theaterprogramma voor het seizoen 2020-2021 is ook al bijna rond, maar dat houden we zoals ieder jaar nog even geheim totdat de brochure wordt uitgebracht.

Veel gezondheid gewenst en hopelijk tot snel weer Live in De Leest!

Theater De Leest
Sander Knopper,
Directeur De Leest

Vooruitblik seizoen 2020-2021

Het Oog van de Storm met Anne Wil Blankers, Hans Croiset, Johanna ter Steege e.a.


Na het bejubelde stuk De Vader en de komische voorstelling De Waarheid kunnen we volgend seizoen opnieuw genieten van een toneelstuk van Florian Zeller.

In Het Oog van de Storm volgen we André en Madeleine die al meer dan 50 jaar gelukkig getrouwd zijn. Hij was ooit een succesvol schrijver, maar de laatste tijd is hij vergeetachtig en verward. Zij een toegewijde en sterke vrouw die altijd zijn steun en toeverlaat is geweest. Dit weekend zijn hun dochters, Anne en Elise, naar het ouderlijk huis gekomen om op verzoek van de uitgever André’s papieren te sorteren. Na een stormachtige nacht gebeuren er vreemde dingen. Alles wijst erop dat er een groot gemis te betreuren is. Maar wie is er overleden?

Het Oog van de Storm werd eerder opgevoerd in o.a. Parijs en Londen en is nu in de Nederlandse uitvoering te zien met een scala van Nederlandse topacteurs, waaronder Hans Croiset, Anne Wil Blankers en Johanna ter Steege.

Het Oog van de Storm is te zien op dinsdag 29 september 2020.

KAARTEN KOPEN
Bekijk hier de trailer van 'Het Oog van de Storm'

Kijktip

IDFA biedt gratis documentaires aan!


Filmliefhebbers opgelet! Het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) biedt via hun website gratis zo’n driehonderd documentaires aan die u thuis online kunt bekijken. 'We hebben deze titels verzameld omdat we vinden dat ze gezien moeten worden. Lockdown of geen lockdown. Veel kijkplezier!', schrijft de organisatie op hun site. Voor zowel jongeren als ouderen zijn meerdere documentaires vanuit de hele wereld te bekijken. De films, allemaal ooit eens vertoond op het Amsterdamse filmfestival, variëren in duur van een klein kwartier tot ruim anderhalf uur en langer.

BEKIJK HIER DE SELECTIE

Nieuws

Musicalsterren brengen ‘ode aan iedereen’ met nummer You‘ll Never Walk Alone


Nederlandse musicalsterren hebben de handen ineengeslagen en het lied 'You‘ll Never Walk Alone' samen, ieder vanuit eigen huis, ingezongen als ode aan iedereen. Ruim dertig musicalzangers deden mee, waaronder Willemijn Verkaik, René van Kooten, Richard Groenendijk, Johnny Kraaijkamp, William Spaaij, Antje Monteiro en Tony Neef. Het initiatief werd vorige week gestart door tourmanager Rudy Hellewegen en Anastasia-acteur Steven Roox.

Op initiatief van 3FM-dj Sander Hoogendoorn is You’ll Never Walk Alone in de versie van Gerry & The Pacemakers vrijdagochtend (morgen) op de radio te horen. In Nederland draaien NPO Radio 1, Radio 2, Radio 4, Radio 5, Radio Veronica, Radio 10 en 100% NL het liedje om 08.45 uur. Ook zenders in het buitenland gaven gehoor aan de oproep. Zo doen alle grote zenders in België mee, maar ook de Britse BBC Radio 1 en Radio 2 en zenders uit Luxemburg, Bulgarije, Spanje, Duitsland en Oostenrijk.

Bekijk hier de video - You'll Never Walk Alone
Twitter
Facebook
Instagram
Theater de Leest
Vredesplein 12
5142 RA Waalwijk
T 0416 - 334 746
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Theaterkassa
Gesloten t/m maandag 6 april 2020
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Binnenkort in Theater De Leest: Dangerous Liaisons, The Rod Stewart Story en The Legends

Binnenkort in Theater De Leest:

O.a. Dangerous Liaisons met Tjitske Reidinga,
The Rod Stewart Story en muziek van The Legends

Update coronavirus: Alle voorstellingen en films gaan door
Meer informatie leest u op onze website.
Donderdag 19 maart
20.15 uur: The Soul Preacher
Een spetterende theatershow, met soul en gospel als stralend middelpunt. Steffen Morrison, Yerry Rellum, Martin van der Starre en Jeffrey Spalburg vertellen een eigentijds paasverhaal met bekende soul en gospelhits.
20.30 uur: The Silent Movie Project: Laurel & Hardy
Een pianoconcert met een selectie van Stan & Ollie’s beste stomme films.
Vrijdag 20 maart
20.15 uur: Rowwen Hèze
Rowwen Hèze neemt je mee door zijn repertoire, van toen, van nu, van rustig en row. Liedjes die niet nieuw willen klinken en daarom nooit oud zullen zijn.
Uitverkocht
20.30 uur: Nina de la Parra
'Met haar verhalen en gloeiende spel roept Nina de la Parra in ‘Gods wegen’ steeds meer bewondering op' - de Volkskrant ★★★★★
Uitverkocht
Zaterdag 21 maart
20.15 uur: The Rod Stewart Story
Het verhaal en de muziek van een absolute wereldster met ontelbare hits op zijn naam wordt gebracht door een fantastische zanger, die bijna niet van echt te onderscheiden is en een geweldige live-band!
20.30 uur: Rayen Panday
Rayen Panday dwingt het ene na het andere lachsalvo af.
Uitverkocht
Woensdag 25 & donderdag 26 maart
20.15 uur: Dangerous Liaisons
De toneelsensatie van dit theaterseizoen met Tjitske Reidinga en Mark Rietman. De 18e-eeuwse brievenroman werd door de verfilming in 1988 wereldberoemd. Deze toneelbewerking is eigentijds, rauw en geestig.

Ook te zien op donderdag 26 maart
KAARTEN KOPEN

FILMS IN DE LEEST


Filmliefhebbers hebben deze week de keuze uit de volgende filmtitels:

De beentjes van Sint-Hildegard
Een komisch drama over het los willen breken uit vastgeroeste patronen. Met Herman Finkers en Johanna ter Steege. Te zien op do 12, za 14 en di 17 mrt

Peuterpret: De Gruffalo
Dé ideale kennismaking met film voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Dansen, film en knutselen. Te zien op zo 15 mrt

The Best of IDFA on Tour (16+)
De prijswinnaars en publieksfavorieten van het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam, het grootste documentaire festival ter wereld, ziet u op één dag in Waalwijk! Te zien op zo 15 mrt
KAARTEN KOPEN
Kaarten koopt u 24 uur per dag via www.deleest.nl. De balie van de theaterkassa is op werkdagen geopend van 11.00 - 13.00 uur en één uur voorafgaand aan voorstellingen en films. Telefonisch bereikbaar van 11.00 - 13.30 uur.

Mooie recensie voor Agatha (Marguerite Duras)

"Liliane Brakema’s Agatha prikkelt en wringt en vervreemdt"- ★★★★ de Volkskrant. Agatha is een indringende en melancholische theatervoorstelling over… de liefde. En, een herinnering aan een liefde zo puur, mooi en oprecht dat die nauwelijks te bevatten is. Te zien op zaterdag 11 april. Meer informatie en kaarten >>

Sanne Wallis de Vries - Kom


Afgelopen vrijdag ging de zevende cabaretvoorstelling: 'Kom' van Sanne Wallis de Vries in première. Een voorstelling waarin ze duidelijk laat zien wat voor veelzijdige cabaretier ze is.

"Zeldzame allure Sanne Wallis de Vries" - ★★★★ Het Parool

"Perfect getimed topprogramma" - ★★★★★ Theaterkrant

"Een van de beste cabaretvoorstellingen van dit seizoen" - ★★★★ NRC

Te zien op dinsdag 31 maart in De Leest

KAARTEN KOPEN

DEZE WEEK IN DE LEEST

do 12 mrt
De beentjes van Sint-Hildegard
Herman Finkers, Johanna ter Steege e.a.
do 12 mrt
Vietnam - Als er niets meer rest dan vluchten…
Homemade Productions
vr 13 mrt
3JS
De Aard Van Het Beest
vr 13 mrt
Debby Petter
De liefde voorbij
za 14 mrt
Buurman en Buurman gaan kamperen (3+)
De nieuwe voorstelling
za 14 mrt
Buurman en Buurman gaan kamperen (3+)
De nieuwe voorstelling
za 14 mrt
Internationaal Danstheater
Partita
za 14 mrt
De beentjes van Sint-Hildegard
Herman Finkers, Johanna ter Steege e.a.
zo 15 mrt
Peuterpret: De Gruffalo
dansen | film | knutselen
zo 15 mrt
Rondleiding door Theater De Leest
Een kijkje achter de schermen
Parkeren op het, schuin tegenover het theater gelegen, Unnaplein is op zaterdag t/m donderdag gratis vanaf 18.00 uur.
Op vrijdag (koopavond) is het betaald parkeren tot 21.00 uur.
Twitter
Facebook
Instagram
Theater de Leest
Vredesplein 12
5142 RA Waalwijk
T 0416 - 334 746
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Theaterkassa
T
0416 - 331 751 

Balie: ma t/m vr 11.00 - 13.00 uur en één uur voorafgaand aan voorstellingen en films.
Telefonisch: ma t/m vr 11.00-13.30 uur 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook