Buienradar Brabant

Theater De Leest | Deze week o.a. de films Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, The Death of Stalin en God's Own Country

de leest

Het theaterseizoen 2017-2018 is dan wel ten einde, maar we draaien natuurlijk gewoon nog films. Nieuwe titels, maar ook filmtoppers uit seizoen 2017-2018. Voor ieder wat wils!

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri | Filmtopper 2017-2018
Op vrijdag 15, zaterdag 16 én dinsdag 19 juni is Three Billboards Outside Ebbing, Missouri te zien in De Leest. Een donker en komisch drama van Oscar®winnaar Martin McDonagh (In Bruges).

The Death of Stalin
Op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni is deze hilarische strijd om de macht te zien in De Leest. "Met ‘The Death of Stalin’ is de Italiaanse Schot in topvorm." - CineMagazine ★★★★

God's Own Country
De dramafilm God's Own Country is te zien op dinsdag 19 juni in De Leest. "Een prachtig, realistisch liefdesverhaal, ruw en bars als het Noord-Engelse landschap. Uitstekende acteurs." - De Volkskrant ★★★★

Wij wensen u een mooie filmweek toe!

Wij zoeken collega's!

De Leest is op zoek naar:

ASSISTENT(EN) THEATERTECHNIEK
vanaf 17 jaar

De Leest is op zoek naar handige collega’s die interesse hebben in theatertechniek.  

Wat houden de werkzaamheden van een assistent theatertechniek in?
- Assisteren bij het opbouwen van decors, licht en geluid;
- Artiesten ontvangen;
- Kaartcontrole voor aanvang van de voorstelling.

Wie zoeken wij?
Leergierige collega’s die interesse hebben in techniek. Theatertechniek is een zeer specifiek vak. De beginselen van de werking van licht, geluid en decor kun je leren op de werkvloer van Theater De Leest. Let op! De werkzaamheden zijn vaak ’s avonds en in het weekend (ook op zondag).

---

MEDEWERKERS HORECA
vanaf 18 jaar

De Leest is op zoek naar servicegerichte collega’s die onze bezoekers graag een fijne avond bezorgen.

De gast staat in De Leest altijd centraal! De werktijden zijn vaak ’s avonds en in het weekend (ook op zondagmiddag). Wij vragen een beschikbaarheid van minimaal twee keer per week.

Ervaring in de horeca is geen vereiste, maar wel een pré.

---

WAT HEBBEN WIJ TE BIEDEN?
- Een inspirerende en afwisselende werk-omgeving. Elke avond staan er andere artiesten op onze podia;
- Een salaris conform de CAO Nederlandse Podia;
- Veel theaterplezier!

INTERESSE?
Kijk op www.deleest >> vacatures voor meer informatie en stuur je CV en sollicitatiebrief naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  onder vermelding van Sollicitatie naar functie Assistent Theatertechniek of Horecamedewerker.

Vaderdagtips

Aanstaande zondag is het Vaderdag. Nog geen Vaderdagcadeautje in the pocket? Neem hem dan mee naar het theater, bijvoorbeeld naar een van de onderstaande voorstellingen. Gezellig een avondje samen naar het theater!

Wim Kieft & Eddy van der Ley
Tijdens het EK ’88 scoorde Wim Kieft tegen Ierland vlak voor tijd met een kopbal de verlossende goal. Nederland werd uiteindelijk Europees Kampioen. Na zijn profcarrière ging het echter mis met Kieft en belandde hij door een cocaïne- en drankverslaving in een spiraal van leugens, schulden en eenzaamheid. Maar Kieft vond zijn weg terug en is tegenwoordig een van de populairste voetbalanalisten van ons land. Sportverslaggever en journalist Eddy van der Ley bevraagt hem over zijn turbulente leven.

Johan Derksen Keeps the Blues Alive
Muziekkenner Johan Derksen duikt in de geschiedenis van de blues. Via de katoenvelden van Amerika en blueslegendes als John Lee Hooker, Muddy Waters en B.B. King waaide de muziek via Engeland – Rolling Stones, Them, The Animals – in de jaren zestig over naar ons land. Dat leverde prachtige bands op als Cuby + Blizzards en Livin’ Blues. Met dit concert houdt Derksen met de beste blueszangers en -muzikanten van ons land ‘The Blues Alive’.

Wubbo's Last Words
Jörgen Raymann is de spil in een show rond een van Nederlands meest inspirerende persoonlijkheden: Wubbo Ockels. Via een enorm videodecor beleef je de lancering van de Space Shuttle en de beelden die de astronaut vanuit de ruimte schoot. Vervolgens ontspint zich een multimediaspektakel vol humor en indrukwekkende beelden. Een liveband met zanger Bert Heerink speelt nieuwe muziek en songs van onder meer Michael Jackson, David Bowie en Pink Floyd.

Uitgelicht
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
vr 15 jun 2018 / 19.45 uur
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Frances McDormand, Woody Harrelson e.a.
meer informatie

"Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is pure perfectie" - De Morgen ★★★★★ Ook te zien op za 16 en di 19 juni.

The Death of Stalin
vr 15 jun 2018 / 20.15 uur
The Death of Stalin
Steve Buscemi, Simon Russell e.a.
meer informatie

Een hilarische strijd om de macht. Ook te zien op za 16 juni.

God's Own Country
di 19 jun 2018 / 20.15 uur
God's Own Country
Josh O'Connor, Alec Secareanu e.a.
meer informatie

"Een prachtig, realistisch liefdesverhaal, ruw en bars als het Noord-Engelse landschap. Uitstekende acteurs." ★★★★ Volkskrant

binnenkort
vr 15 jun 2018 Three Billboards Outside Ebbing, Missouri Frances McDormand, W...  
vr 15 jun 2018 The Death of Stalin Steve Buscemi, Simon...  
za 16 jun 2018 Three Billboards Outside Ebbing, Missouri Frances McDormand, W...  
za 16 jun 2018 The Death of Stalin Steve Buscemi, Simon...  
di 19 jun 2018 Three Billboards Outside Ebbing, Missouri Frances McDormand, W...  
di 19 jun 2018 God's Own Country Josh O'Connor, Alec ...  
vr 22 jun 2018 Bankier van het Verzet Barry Atsma, Pierre ...  
vr 22 jun 2018 Isle of Dogs Scarlett Johansson, ...  
zo 24 jun 2018 Alice in Wonderdans Dansafdeling Kunsten...  
zo 24 jun 2018 Alice in Wonderdans Dansafdeling Kunsten...  
di 26 jun 2018 Normandie Nue François Cluzet, To...  
za 30 jun 2018 De A van Abeltje Musicalafdeling Kuns...  
za 30 jun 2018 De A van Abeltje Musicalafdeling Kuns...  
za 30 jun 2018 The Bachelors J.K. Simmons, Odeya ...  
  
 

Handen af van de Baardwijkse Overlaat Handen af van de dijk en de spoorbruggen

zaterdag 16 juni - 11.00 uur

Handen  af  van  de  Baardwijkse  Overlaat

Handen af van de dijk en de spoorbruggen

De cultuur-historisch belangrijke groene buffer tussen Waalwijk en Drunen is in gevaar. Plannen om hier ‘n groot verkeersknooppunt met allerlei wegen aan te leggen liggen klaar. Die plannen tasten het karakter van het gebied, de spoordijk en bruggen onherstelbaar aan. Het zijn slechte plannen, waardoor de rust en openheid van het gebied verdwijnen. Fietsen en wandelen wordt onaantrekkelijk te midden van onrust, kaalheid en auto’s. …en dat terwijl er een goed alternatief is!

Kom zaterdagochtend 16 juni om 11.00 uur

naar de Westhoek (einde Eindstraat) in Drunen

Doe mee aan de korte happening vóór een open Overlaat

Protesteer mee

tegen de onherstelbaar slechte plannen.

Laat nu je stem horen en kom!!

Organisatie:

Federatie Behoudt de Langstraatspoorbruggen -  Stichting VanGolNaarBeter -  verontruste burgers

Handen af van de Baardwijkse Overlaat!

Op zaterdagochtend 16 juni om 11 uur is er reuring bij de Westhoek te Drunen, aan het Einde van de Eindstraat. Daar is dan de kleurrijke en vrolijke manifestatie “Handen af van de Baardwijkse Overlaat”. Iedereen die vindt dat de Overlaat niet onnodig moet worden vernietigd wordt gevraagd te komen! Hoe meer handen hiervoor op elkaar, hoe beter.

 
Eind juni beslist de provincie over het GOL-plan, de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat. Dat plan is vernietigend voor de Baardwijkse Overlaat, de cultuurhistorisch belangrijke groen buffer tussen Waalwijk en Drunen. Een groot verkeersknooppunt met allerlei wegen tast het karakter van het gebied onnodig en onherstelbaar aan.
 
Zonder nieuwe wegenstructuur blijft de beleving van de openheid rustiger en blijft fietsen en wandelen stukken aantrekkelijker. Ook de natuur is niet gebaat met al die onrust. Om de verkeerde plannen te “compenseren” moet ook de Spoordijk van het Halve Zolenlijntje het ontgelden. Die dijk wordt gedeeltelijk gesloopt en verder zoveel mogelijk kaal gemaakt. Hiermee verdwijnt opnieuw ’n stuk cultuur. Daarnaast is dat kale helemaal niet zo aantrekkelijk voor fietsers, terwijl juist dat fietsen gestimuleerd moet worden. Op de Elshoutse Zeedijk is en wordt stevig geïnvesteerd (sluisjes etc.) om de oude Zuiderwaterlinie meer beleefbaar te maken. Die beleving vraagt de ruimte van open landschap. Een grote wegenstructuur past daar niet bij.
 
Toekomstige verdere natuurontwikkeling wordt geblokkeerd. Zonder al die drukte van wegen zou hier natuur-inclusieve landbouw kunnen komen. Natuur en landschap zouden zo stevig kunnen worden verrijkt en ook de educatieve en recreatieve mogelijkheden sterk vergroot. Het GOL-plan voor de Baardwijkse Overlaat is ’n idioot plan, al helemaal omdat het zo veel beter kan. De stichting Van GOL naar Beter, de Federatie Behoudt de Langstraatspoorbruggen, de heemkundekringen, de Fietsersbond en vele anderen willen dat betere plan.
 
Vind je ook dat dit onzalige Gol-plan in de prullenbak kan, kom dan zaterdagochtend 16 juni naar de Baardwijkse Overlaat ! Laat je stem horen.
Baardwijkse Overlaat.jpg

De Leest Deze week o.a. de films The Greatest Showman, I Feel Pretty, Loving Vincent en The Death of Stalin

Deze week o.a. de films The Greatest Showman, I Feel Pretty, Loving Vincent en The Death of Stalin
Wegens succes extra voorstelling Simon & Garfunkel

Omdat Simon & Garfunkel Acoustic - Sounds of Silence op donderdag 22 november bijna is uitverkocht, hebben we deze voorstelling wegens succes bijgeboekt op woensdag 17 oktober. We zijn blij dat we Jop Wijlacker en Dennis Kolen twee keer mogen ontvangen in Theater De Leest.

OVER DE VOORSTELLING
Jop Wijlacker en Dennis Kolen vieren hun gemeenschappelijke liefde voor Simon & Garfunkel met hun favoriete songs van het duo: van het ingetogen ‘Sound Of Silence’, ‘Scarborough Fair’ en ‘Homeward Bound’ tot meezingers als ‘Mrs. Robinson’, ‘The Boxer’ en ‘Cecilia’. De akoestisch gespeelde liedjes worden ondersteund door sfeervolle beelden en de mannen vertellen fraaie anekdotes.

Meer info en kaarten >>

ANWB Verkiezing Meest Gastvrije Theater van Nederland

Het Land van ANWB organiseert dit jaar voor de derde keer de verkiezing voor het meest gastvrije theater van Nederland. In 2017 eindigden we met zilver. Dit jaar gaan we natuurlijk voor goud! En daar hebben we uw stem bij nodig. Vindt u dat Theater De Leest deze prijs verdient? Stem dan voor 15 juli op ons via deze link. Alvast hartelijk bedankt!

Over de verkiezing
Het Land van ANWB organiseert dit jaar voor de derde keer de verkiezing voor het meest gastvrije theater. Via de Kampioen, anwb.nl, social media en de nieuwsbrief van het Land van ANWB, vraagt de ANWB theaterliefhebbers te stemmen. Leden beoordelen de theaters op het aanbod van voorstellingen, bereikbaarheid, horeca in en om het pand, het prijsniveau, sfeer en uitstraling, het zitcomfort en het zicht op het podium.

Voor de verkiezing zijn er theaters genomineerd in vier categorieën, het meest gastvrije theater:
- In een grote stad (meer dan 200.000 inwoners)
- In een grote gemeente (100.000 tot 200.00)
- In een middelgrote gemeente (50.000 tot 100.000)
- In kleine gemeente (tot 50.000)

In iedere categorie wordt een gouden, zilveren en bronzen prijs uitgereikt. Van de vier gouden winnaars wint het theater met de hoogste score de titel 'Meest gastvrije theater van Nederland'. Vorig jaar heeft de Goudse Schouwburg in Gouda de prijs in de wacht gesleept.

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Verkiezing, waarbij alle theaters en theaterproducenten worden uitgenodigd. Tevens wordt dan de nieuwe editie van het ANWB Theatermagazine gepresenteerd.

Theaterkassa overdag gesloten

In verband met de zomerperiode is de Theaterkassa overdag gesloten en alleen nog maar geopend één uur voorafgaand aan voorstellingen en films. De Theaterkassa is vanaf maandag 3 september weer dagelijks (ma-vr) geopend. Natuurlijk kunt u 24/7, ook in de vakantieperiode, via onze website kaarten bestellen.

De volgende openingstijden gelden weer vanaf maandag 3 september:
Balie: ma t/m vr 11.00 - 13.00 uur en één uur voorafgaand aan voorstellingen en films. Telefonisch: ma t/m vr 11.00-13.30 uur.

Uitgelicht
The Greatest Showman
vr 08 jun 2018 / 19.45 uur
The Greatest Showman
Hugh Jackman, Michelle Williams e.a.
meer informatie

Een muzikaal spektakel over het ontstaan van de showbusiness en het gevoel van verwondering dat ontstaat als dromen werkelijkheid worden.

I Feel Pretty
vr 08 jun 2018 / 20.15 uur
I Feel Pretty
Amy Schumer, Michelle Williams e.a.
meer informatie

Een onopvallende vrouw worstelt met haar onzekerheid.

Loving Vincent
di 12 jun 2018 / 19.45 uur
Loving Vincent
Stemmen: Saoirse Ronan, Helen McCrory e.a.
meer informatie

Uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. "Betoverend, uniek en meeslepend" ★★★★★ (Nederlands Dagblad)

The Death of Stalin
di 12 jun 2018 / 20.15 uur
The Death of Stalin
Steve Buscemi, Simon Russell e.a.
meer informatie

Een hilarische strijd om de macht. Ook te zien op vr 15 en za 16 juni.

binnenkort
vr 08 jun 2018 The Greatest Showman Hugh Jackman, Michel...  
vr 08 jun 2018 I Feel Pretty Amy Schumer, Michell...  
di 12 jun 2018 Loving Vincent Stemmen: Saoirse Ron...  
di 12 jun 2018 The Death of Stalin Steve Buscemi, Simon...  
vr 15 jun 2018 Three Billboards Outside Ebbing, Missouri Frances McDormand, W...  
vr 15 jun 2018 The Death of Stalin Steve Buscemi, Simon...  
za 16 jun 2018 Three Billboards Outside Ebbing, Missouri Frances McDormand, W...  
za 16 jun 2018 The Death of Stalin Steve Buscemi, Simon...  
di 19 jun 2018 Three Billboards Outside Ebbing, Missouri Frances McDormand, W...  
di 19 jun 2018 God's Own Country Josh O'Connor, Alec ...  
vr 22 jun 2018 Bankier van het Verzet Barry Atsma, Pierre ...  
vr 22 jun 2018 Isle of Dogs Scarlett Johansson, ...  
zo 24 jun 2018 Alice in Wonderdans Dansafdeling Kunsten...  
zo 24 jun 2018 Alice in Wonderdans Dansafdeling Kunsten...  
di 26 jun 2018 Normandie Nue François Cluzet, To...  
za 30 jun 2018 De A van Abeltje Musicalafdeling Kuns...  
za 30 jun 2018 De A van Abeltje Musicalafdeling Kuns...  
za 30 jun 2018 The Bachelors J.K. Simmons, Odeya ...  
  

De Leest | Halve Zolen Festival 2018 in aantocht!

 

Vroeger kwam iedereen gewoon achterom. Tijdens het Halve Zolen Festival doe je dat ook. In de tuinen, schuren en huizen aan de Benedenkerkstraat in Waspik zijn op 17 juni tussen 11.00 en 17.00 uur meer dan 40 voorstellingen mee te beleven. Professionals en amateurs zorgen voor een aaneenschakeling van muziek, dans, theater en cultuur. De toegang is gratis, dus kom lekker rondstruinen en geniet!

Waspik omarmt ook dit jaar het Halve Zolen Festival. Na de succesvolle kick-off van het vorig jaar, zetten diverse bewoners ook nu weer hun deuren wagenwijd open.

Op het festivalterrein aan de Benedenkerkstraat ben je getuige van ‘verrassende ontmoetingen’ tussen amateurs en professionals die gezamenlijk originele combinaties vormen. Het blijft niet alleen bij kijken naar, want voor je het weet word je betrokken in het spel van de Brabantse goochelaar Marc Woods of de Liefdesshow van Henrike Brouwer of bijvoorbeeld de Wonder-verkoopman van Theater Quatsch.

Maar waarom ook niet gezellig meezingen met diverse koren of deelnemen aan een workshop? Het kan allemaal. Neem een kijkje op de website.

De diverse optredens vinden plaats op unieke locaties die veelal nooit zijn opengesteld voor het publiek. Dat geeft iedereen de kans om naast de optredens ook rond te kijken in prachtige tuinen, boerderijen en schuren. Regionale koren, muziek- en theatergezelschappen, drumbands en dansgroepen zorgen voor een heerlijke variëteit aan voorstellingen, maar er zijn ook exposities en activiteiten. Op de meeste locaties is er een doorlopend en zich herhalend programma, waardoor bezoekers zich niet hoeven te haasten om alles te zien en mee te maken.

De bijna 1000 deelnemers uit de hele Langstraat zijn actief op 20 locaties. Daarvan zijn er twee plekken nog echt geheim. Je kunt ze alleen bezoeken als je in een van de tuktuks stapt die aan op twee punten van het festivalterrein staan opgesteld.

Voor de kinderen is er een speciaal programma: ‘Acting out’ in Den Bolder en op de weg daarheen kunnen ze terecht in de net geopende Natuurspeeltuin ‘Het Klauterwoud’ of de Dorpsboerderij.

Meer info/programma >>

binnenkort
di 05 jun 2018 Victoria & Abdul Judi Dench, Ali Faza...  
di 05 jun 2018 Aus dem Nichts Diane Kruger, Numan ...  
vr 08 jun 2018 The Greatest Showman Hugh Jackman, Michel...  
vr 08 jun 2018 I Feel Pretty Amy Schumer, Michell...  
di 12 jun 2018 Loving Vincent Stemmen: Saoirse Ron...  
di 12 jun 2018 The Death of Stalin Steve Buscemi, Simon...  
vr 15 jun 2018 Three Billboards Outside Ebbing, Missouri Frances McDormand, W...  
vr 15 jun 2018 The Death of Stalin Steve Buscemi, Simon...  
za 16 jun 2018 Three Billboards Outside Ebbing, Missouri Frances McDormand, W...  
za 16 jun 2018 The Death of Stalin Steve Buscemi, Simon...  
di 19 jun 2018 Three Billboards Outside Ebbing, Missouri Frances McDormand, W...  
di 19 jun 2018 God's Own Country Josh O'Connor, Alec ...  
vr 22 jun 2018 Bankier van het Verzet Barry Atsma, Pierre ...  
vr 22 jun 2018 Isle of Dogs Scarlett Johansson, ...  
zo 24 jun 2018 Alice in Wonderdans Dansafdeling Kunsten...  
zo 24 jun 2018 Alice in Wonderdans Dansafdeling Kunsten...  
di 26 jun 2018 Normandie Nue François Cluzet, To...  
za 30 jun 2018 De A van Abeltje Musicalafdeling Kuns...  
za 30 jun 2018 De A van Abeltje Musicalafdeling Kuns...  
za 30 jun 2018 The Bachelors J.K. Simmons, Odeya ...  
  

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook