Heerlijk uitwaaien op Texel

Buienradar Brabant

Binnenkort in Theater De Leest: o.a. Introdans, Lisa Lois en Het Zandkasteel

Binnenkort in Theater De Leest:

O.a. Introdans, Lisa Lois en Het Zandkasteel

Vrijdag 22 november
20.15 uur: Pieter Derks
Pieter Derks rekent op zijn vrolijke en nuchtere manier af met wat we vanzelfsprekend vinden. Met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Met zichzelf. Met de concurrentie. En met alle onzin. Laatste kaarten!
20.30 uur: Ed Struijlaart
Struijlaart brengt een ode aan de gitaar en aan zijn helden. Van de ‘Crossroads’ van Robert Johnson naar het ‘Seattle’ van Jimi Hendrix. Van Claptons unplugged optreden naar het succes van Ed Sheeran.
Zaterdag 23 november
20.15 uur: Tonpraoten in ut Tejaoter
Grappige voordrachten en spitsvondige woordspelingen worden u voorgeschoteld door de tonpraat-toppers van 2019. Een avond ouderwets schuddebuiken van het lachen!
20.30 uur: Jan-Willem Rozenboom
Klassiek opgeleid pianist Jan-Willem Rozenboom - in het dagelijks leven pianist en componist bij Guus Meeuwis - geeft een hoorcollege over Franz Schubert, die toen hij in 1828 totaal berooid op 31-jarige leeftijd overleed meer dan duizend werken achterliet.
Zondag 24 november
14.00 & 16.00 uur: Het Zandkasteel
De populaire Z@ppelin-televisieserie ‘Het Zandkasteel’ is een van de favoriete theateruitjes voor drieplussers. Ditmaal spelen Prinses Sassa, Toto en Koning Koos hun favoriete spelletje: piraatje. Na afloop mogen de kinderen op het toneel met Koning Koos, Prinses Sassa en Toto op de foto!
 
14.30 uur: Hippe Gasten
Ouders opgelet! De vetste rock theatershow voor de hele familie komt naar Theater De Leest. In deze spiksplinternieuwe show ‘Doe mij een liedje speciaal’ worden liedjes besteld bij een snackbar. 
Ook kunnen kids deelnemen aan de superleuke workshop dans vóór de voorstelling voor slechts € 4,- p.p.
Woensdag 27 november
20.15 uur: Introdans - The Battle
In 2019 is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Als eerbetoon stelde Introdans een programma samen rond de tijdloze en universele thema’s strijd, kracht, energie en tot het uiterste gaan, die worden vormgegeven door eigentijdse choreografen.
Donderdag 28 november
20.15 uur: Lisa Lois
Lisa Lois samen met haar band een bijzondere ode aan de Britse superster Adele. Ze zingt niet alleen haar mooiste liedjes, maar gaat ook dieper in op Adele’s persoonlijke leven en carrière. Met mooie verhalen, fantastische anekdotes en een flinke dosis humor.
20.15 uur: Mooi, Mooi Mozart!
U gaat luisteren naar een concert met enkel hoogtepunten. Mozarts ‘Grosse Messe’ en Exultate Jubilate in de prachtige Kerk aan de Haven in Waalwijk!
KAARTEN KOPEN

FILMS IN DE LEEST


Filmliefhebbers hebben deze week de keuze uit de volgende filmtitels:
De Brief voor Sinterklaas (Door een groot tekort aan Pieten dreigt de traditie voor eens en altijd te verdwijnen. Hoe komt Sinterklaas snel aan nieuwe, goede Pieten?) te zien op zo 17 nov - 15.30 uur
Ook te zien op wo 27 nov en wo 4 dec

Ad Astra (met Brad Pitt in de hoofdrol) te zien op di 19 nov - 19.45 uur
KAARTEN KOPEN
Kaarten koopt u 24 uur per dag via www.deleest.nl. De balie van de theaterkassa is op werkdagen geopend van 11.00 - 13.00 uur en één uur voorafgaand aan voorstellingen en films. Telefonisch bereikbaar van 11.00 - 13.30 uur.

Een kijkje achter de schermen bij De Leest

Heeft u altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen van Theater De Leest? Dat kan op zondag 24 november tijdens een rondleiding door ons gebouw. We laten u kennismaken met het dynamische, dagelijkse leven in het theater. Neem een kijkje in de kleedkamers, laad- en losruimte en op het podium. Uiteraard vertellen we u over alle technische faciliteiten op het toneel. U zult ervaren dat de magie van het theater niet alleen heerst op het podium. Reserveren noodzakelijk. Lees meer>>

Lovende recensies voor Janneke de Bijl

Onlangs ging de debuutvoorstelling Zonder zin kan het ook van Janneke de Bijl in première. Op zaterdag 8 februari staat ze in Theater De Leest.

De pers over 'Zonder zin kan het ook':
“Zelfverzekerd en levendig vertellend staat De Bijl op het toneel, ze vuurt haar grappen in hoog tempo op het publiek af.” – de Volkskrant ★★★★
“Met zelfspot en engagement belicht Janneke de Bijl de kleinste ontmoetingen en gedachten.” – Parool
“Een veelbelovend debuut.” – Telegraaf ★★★ 1/2

KAARTEN KOPEN

DEZE WEEK IN DE LEEST

do 14 nov
Doe(n) gewoon!
Typisch Renate
vr 15 nov
One Show, a Million Dreams
Muziektheater Langstraat
vr 15 nov
De Partizanen
Het leven an sich
za 16 nov
One Show, a Million Dreams
Muziektheater Langstraat
za 16 nov
Tim Akkerman
Sings The Boss
zo 17 nov
De Brief voor Sinterklaas
Bram van der Vlugt, Lieke van Lexmond, Bo Burger e.a.
di 19 nov
Ad Astra
Brad Pitt, Tommy Lee Jones e.a
wo 20 nov
Showponies 2
De Alex Klaasen Revue
do 21 nov
Martin Koolhoven
Klassiekers met Koolhoven
vr 22 nov
Pieter Derks
Voor wat het waard is
Parkeren op het, schuin tegenover het theater gelegen, Unnaplein is op zaterdag t/m donderdag gratis vanaf 18.00 uur.
Op vrijdag (koopavond) is het betaald parkeren tot 21.00 uur.
Twitter
Facebook
Instagram
Theater de Leest
Vredesplein 12
5142 RA Waalwijk
T 0416 - 334 746
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Theaterkassa
T
0416 - 331 751 

Balie: ma t/m vr 11.00 - 13.00 uur en één uur voorafgaand aan voorstellingen en films.
Telefonisch: ma t/m vr 11.00-13.30 uur 

Nieuws Den Bolder November 2019

Facebook
Twitter
Website

Nieuws Den Bolder

November 2019

In deze Nieuwsbrief:

 • Kleedkamersessie met Mark van de Veerdonk
 • Meezing plus zondag 24 november
 • Activiteiten posters
 • Zaterdag 30 november Pietenhuis & Sinterklaasfilm
 • Expositie Galerie Den Bolder
 • Cursusprogramma VU de Langstraat in Den Bolder
 • Cursus Schilderen voor volwassenen
 • Cultureel Centrum Den Bolder werkt plannen voor vernieuwingen verder uit
 • Blaasconcerten Den Bolder 2020
 • Iedere woensdag - Soepgroep
 • Thuis in Waspik op donderdag 12 december 13.30 u
 • Zaterdag 14 december 2019 Benefietavond voor de Molukken
 • Partners van S.C.C. Den Bolder

Kleedkamersessie met Mark van de Veerdonk

Vóór de voorstelling ‘Geen Viking’ kun je aanschuiven bij Mark van de Veerdonk. Slagerij Snels zorgt voor een heerlijk buffet. Vraag Mark het hemd van het lijf en neem samen met hem een kijkje achter de schermen.

Kaarten kun je telefonisch reserveren of zijn verkrijgbaar aan de balie bij Den Bolder à 
€ 22,50.
Alleen in combinatie met kaarten voor de theateravond.
 

Mark van de Veerdonk ‘Geen Viking’

Cabaret 20.15 / Entree  € 17,50 / Rabozaal
Verbale slapstick vol mallotige meningen, onzinnige omdraaiingen en slimme schijnbewegingen. Wat wordt dit keer het decor van Van de Veerdonk? Ik kan slechts één ding verklappen: ‘Geen Viking’

Klik hier voor een kaartje!

Meezing Plus zondag 24 november 2019

De Waspikse zangers en zangeressen zijn enthousiast aan het repeteren on een feestelijke middag te verzorgen voor jong en oud. Prachtige ballades, feestnummers en meezingers worden door hen live ten gehore gebracht.

De sfeer is al jaren opperbest. Er zijn zowel zitplekken als staplaatsen en er is ruimte om een dansje te wagen. De zaal is altijd goed gevuld, dus wacht niet te lang met het bestellen van kaarten! Kijk op www.denbolder.nl 

Klik op de posters voor meer informatie!

Zaterdag 30 november Pietenhuis & Sinterklaasfilm

Doen jullie mee aan de wedstrijd om het mooiste verlanglijstje te maken? Lever deze dan in voor maandag 25 november bij Den Bolder. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Pietenhuis op zaterdag 30 november. De winnaars krijgen een prachtig cadeau! Zorg dus dat je aanwezig bent! Wat moet je doen om kans te maken? Maak het mooiste verlanglijstje, knutsel, plak, knip en versier het zoals jij dat wilt. Zorg alleen wel dat je naam en leeftijd op je verlanglijstje staan.  (Je maakt alleen kans op de prijs als je 30 november aanwezig bent) Na het Pietenhuis sluiten we af om 16:00u met de film: Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer.


Expositie Galerie Den Bolder

Van 21 oktobet tot 20 november exposeren Lydia Jansen (objecten) en Schilders van de seniorenvereniging (schilderijen) in Galerie “Den Bolder”.

Cursusprogramma VU de Langstraat in Den Bolder


Kijk op de website voor meer informatie per cursus of de workshops en cursussen van de rest van het seizoen:
www.vudelangstraat.nl of  https://www.denbolder.nl/cursussen-en-workshops.
VU De Langstraat is elke ochtend van 9.00 – 12.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0416-28 31 04.
 
Schrijf op tijd in, zodat je hier een bijzondere ervaring op kunt doen. Wij heten je van harte welkom!
  

 

Cursus Schilderen voor volwassenen

Je kunt nog steeds inschrijven voor deze schildercursus, er is nog 1 plaats vrij op maandagavond en 1 plaats vrij op donderdagavond. De groep bestaat uit ervaren en niet ervaren schilders. Ieder werkt op zijn eigen niveau en tempo in een rustige, gezellige sfeer. Je kunt dus gerust later instromen, je betaald het cursusgeld voor de nog te volgen lessen. Klik hier om jezelf in te schrijven!

Cultureel Centrum Den Bolder werkt plannen voor vernieuwingen verder uitHet bestuur van ‘Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder’ wil graag het pand aan de Schoolstraat in Waspik moderniseren en verduurzamen. Uit twee externe onderzoeken blijkt dat het centrum goed draait en mensen er graag komen. We willen meegaan met de snel veranderende behoeften van de samenleving. Het huidige gebouw voldoet daar niet meer aan. Om ook op lange termijn de inwoners van Waspik te kunnen ondersteunen, activeren en vermaken moet Den Bolder aangepakt worden. We willen meer openheid en toegankelijkheid, meer ruimte om te ontmoeten én een meer eigentijdse uitstraling die bezoekers van alle leeftijden aanspreekt. 

Begin 2019 is in korte tijd een voorstel uitgewerkt om de plannen ook daadwerkelijk te gaan uitvoeren. In het voorjaar zijn de plannen gedeeld met wethouder Eric Daandels, verantwoordelijk voor al het vastgoed van de gemeente Waalwijk, en met de gemeenteraad. Er bleek meer behoefte te zijn aan een uitgebreide onderbouwing van de plannen. Het bestuur van Den Bolder gaat met dit huiswerk aan de slag. Het Den Bolder-bestuur voegt een uitgebreide onderbouwing aan de bestaande plannen en brengt daarnaast ook een fasering aan in de aanpassingen. Verder wordt onderzocht of de thema’s duurzaamheid, toegankelijkheid, uitstraling en ontmoeting gescheiden kunnen worden in de uitvoering van de plannen.

 Dit najaar worden gesprekken en creatieve sessies met verschillende doelgroepen van Den Bolder gepland. De input hiervan wordt gebruikt om de plannen aan te scherpen. In het voorjaar van 2020 wil het bestuur van Den Bolder de plannen aan wethouder Daandels en de gemeenteraad presenteren.

Blaasconcerten Den Bolder 2020Al lijkt het nog ver weg, de weken gaan snel vooral met de komende feestdagen in het vooruitzicht. Daarom wil de werkgroep Blaasconcerten Den Bolder u nu reeds attenderen op twee concerten die in het eerste halfjaar van 2020 gepland staan.

Allereerst het traditionele Nieuwjaarsconcert op dinsdag 21 januari 2020, waarbij seniorenorkest Duinstedenkapel uit Waalwijk en seniorenorkest Amor Musae uit Prinsenbeek een optreden zullen verzorgen. En ook dit keer zal de inmiddels traditioneel geworden ‘nazit’ niet ontbreken waarvoor u zich overigens wel dient op te geven.

Daarna volgt op dinsdag 12 mei 2020 een heel speciaal concert en wel het Bevrijdingsconcert dat geheel in het teken zal staan van de herdenking van de bevrijding van ons land. En zeer afwisselend concert met muziek en verhalen die herinneringen oproepen aan een tijd van herdenken en vieren. Het muzikale deel van dit concert zal verzorgd worden door seniorenorkest Da Capo Land van Heusden en Altena.

Noteer dus beide datums alvast in uw agenda. Te zijner tijd volgt nog uitgebreide informatie over de beide concerten.

 

Iedere woensdag - Soepgroep

Tussen 12.00 uur en 13.00 uur serveren vrijwilligers samen met de Toppers een maaltijdsoep met brood. De Toppers zijn van Samen Top, een organisatie waar mensen met een beperking werken. 
 De maaltijd kost vijftig cent. Voor die prijs wordt ook de afwas gedaan. Aanmelden kan via of 0416-311346, maar is niet noodzakelijk. Vervoer kan geregeld worden bij de vervoers- en Boodschappendienst Waspik, tel 06-18 22 56 14.

Thuis in Waspik op donderdag 12 december 13.30 u

Ben je inwoner van Waspik of omgeving en kom je vanuit een ander land? Zoek je nog een beetje de weg in je woonplaats en wil je graag andere  mensen ontmoeten, gezellig een praatje maken, de taal iets beter leren of bespreken wat je bezighoudt? Op donderdag 12 december tussen 13.30 en 15.00 uur kun je hiervoor terecht in SCC Den Bolder.
 
     
Met een kopje koffie of thee en iets lekkers zijn Enas, Marjoleine en een medewerker van ContourdeTwern aanwezig om samen een uurtje te praten en te bespreken waar behoefte aan is.

Iedereen is welkom, kinderen kunnen ook mee komen.

Zaterdag 14 december 2019 Benefietavond voor de Molukken

Op zaterdag 14 december zal er in Den Bolder een benefietconcert zijn voor de slachtoffers van de aardebeving op de Molukken (Indonesië) in het bijzonder voor het dorp Tulehu op het eiland Ambon.

Deze benefiet wordt georganiseerd door de werkgroep Beta Tulehu van de Stichting Kumpulan Tulehu. De leden van de organisatie behoren tot  3de generatie afkomstig  van het dorp Tulehu, die 26 september 2019 ook door de aardbeving is getroffen met een kracht van 6.5 op de schaal van Richter. De opbrengst van de benefiet is vooral voor de nazorg van de slachtoffers van deze aardbeving. Er zijn nog steeds duizenden ontheemden, die nu in tentenkampen wonen.  De noodtoestand is nog steeds van kracht tot 10 januari 2020.

 
Den Bolder is open vanaf 16.30 uur en het programma duurt tot 00.45 uur. Het is een gevarieerd programma van Molukse zang en dans met optredens van diverse muziekgroepen met o.a. Martino Latupeirissa bekend als percussionist bij Candy Dulfer, Herman Brood en Massada. Daarnaast is er een divers aanbod van Molukse versnaperingen. De entree bedraagt tot en met 11 jaar € 5,00 en vanaf 12 jaar € 10,00 pp.

Partners van S.C.C. Den Bolder

Facebook SCC Den Bolder
Website SCC Den Bolder
 

Binnenkort in Theater De Leest: o.a. Showponies 2, Klassiekers met Koolhoven en Muziektheater Langstraat!

Binnenkort in Theater De Leest:

O.a. Showponies 2, Klassiekers met Koolhoven en Muziektheater Langstraat

Vrijdag 15 november
20.15 uur: One Show, a Million Dreams - Muziektheater Langstraat
De cast van Muziektheater Langstraat neemt u mee in hilarische scènes, spectaculaire show- en dansnummers en ontroerende liefdesverhalen. Samen met een groot live orkest wordt dit een musical à la 2019 die u niet mag missen!
Ook te zien op za 16 nov
20.30 uur: De Partizanen
De Partizanen, chroniqueurs en belichters van de tijdsgeest, brengen met ‘Het Leven An Sich’ een offline experience om je vingers bij af te ‘liken’. Bereid je voor op een avond vol rake sketches, hilarische dialogen en muzikale hits die je mentale sneeuwglobe flink door elkaar zullen schudden.
Zaterdag 16 november
20.30 uur: Tim Akkerman
Met het album Nabraska als onuitputtelijk bron van inspiratie zal Tim Akkerman samen met zijn band een onvergetelijke avond vullen met een grootse ode aan The Boss.

Uitverkocht
Woensdag 20 november
20.15 uur: Showponies 2
‘De Alex Klaasen Revue - Showponies’ was een waanzinnig succes. Alex Klaasen en zijn team trakteren u daarom op een spetterend vervolg, een rollercoaster van humor, slapstick, (zelf)spot, verkleedpartijen, dubbele bodems, jurken, pruiken en opgewonden hobbelpaarden. Laatste kaarten!
Donderdag 21 november
20.15 uur: Martin Koolhoven
Aan de hand van scènes uit legendarische speelfilms door de jaren heen, ‘klassiekers’, maakt Koolhoven het theaterpubliek deelgenoot van zijn liefde voor cinema; iedere filmenthousiasteling kan bij dit bijzondere theatercollege zijn hart ophalen.
KAARTEN KOPEN

FILMS IN DE LEEST


Filmliefhebbers hebben deze week de keuze uit de volgende filmtitels:
Mi Vida (een film over het realiseren van je dromen en over de verwachtingen die we hebben van ons leven, onze toekomst en onze vriendschappen. En over de bereidheid en durf van een dappere, drieënzestigjarige vrouw om die verwachtingen en dromen waar te maken) te zien op di 12 nov - 10.30 uur

Dolor y Gloria (de nieuwe film van Spaanse meester Pedro Almodóvar) te zien op di 12 nov - 19.45 uur

De brief voor Sinterklaas (door een groot tekort aan Pieten dreigt de traditie voor eens en altijd te verdwijnen. Hoe komt Sinterklaas snel aan nieuwe, goede Pieten?) te zien op zo 17 nov - 15.30 uur

Ad Astra (met Brad Pitt in de hoofdrol) te zien op di 19 nov - 19.45 uur
KAARTEN KOPEN
Kaarten koopt u 24 uur per dag via www.deleest.nl. De balie van de theaterkassa is op werkdagen geopend van 11.00 - 13.00 uur en één uur voorafgaand aan voorstellingen en films. Telefonisch bereikbaar van 11.00 - 13.30 uur.

Ghost stories in première

Op donderdag 31 oktober ging Ghost Stories in première. Ghost Stories is een 80 minuten durende theatrale achtbaan van extreme spanning en huiveringwekkende momenten die wereldwijd al door ruim 500.000 bezoekers werd gezien. Ghost Stories is te zien op donderdag 12 december in De Leest. Klik hier voor kaarten. 

Ronald Goedemondt komt naar Waalwijk


Op dinsdag 3 december komt Ronald Goedemondt voor een try-out naar Theater De Leest.De kaartverkoop start a.s. vrijdag 8 november om 10.00 uur via GUTS ticketverkoop, dus niet via onze eigen website. Lees meer >>

Introdans danst THE BATTLE

Als eerbetoon aan de Slag om Arnhem stelde Introdans een programma samen rond de tijdloze en universele thema’s strijd, kracht, energie en tot het uiterste gaan, die worden vormgegeven door eigentijdse choreografen. Te zien op woensdag 27 november.

De pers over 'The Battle':
“Een geweldige avond en wat een mooi balletgezelschap is Introdans toch. De eigenzinnige programmering maakt hun tot een van de mooiste dansgroepen van Nederland en ver daarbuiten.” – Muziek- en Theaterparadijs

"Prachtig ensemblespel vervloeit in wisselende patronen met licht religieuze associaties." - Dagblad van het Noorden over Missa Brevis van José Limón

"Drie lijven kronkelen om elkaar heen als een diepzeemonster dat niet kan ophouden zich met zichzelf te ver- en ontknopen.(...) Het is adembenemend en betoverend." - Dagblad van het Noorden over Qutb van Sidi Larbi Cherkaoui

"Vijf mannen die compleet losgaan in een woeste, organische mix van urban dance en rituele oerdansen. Echte mannen bestaan nog: ze dansen." - Dagblad van het Noorden over The Hunt van Robert Battle

KAARTEN KOPEN

DEZE WEEK IN DE LEEST

do 7 nov
Bleeke Bet
Toneelvereniging OOG
do 7 nov
Doe(n) gewoon!
Typisch Renate
vr 8 nov
Bleeke Bet
Toneelvereniging OOG
vr 8 nov
Jeroen van Merwijk
Was volgend jaar maar vast voorbij
za 9 nov
Bleeke Bet
Toneelvereniging OOG
za 9 nov
Zoutmus
Kuikens van beton
di 12 nov
Mi Vida | Filmclub
Loes Luca, Elvira Mínguez e.a.
di 12 nov
Dolor y Gloria
Antonio Banderas, Penélope Cruz e.a.
di 12 nov
Thom Monckton
The Artist
wo 13 nov
Boek & Theater Proeverij
Presentatie: Wim Daniels
Parkeren op het, schuin tegenover het theater gelegen, Unnaplein is op zaterdag t/m donderdag gratis vanaf 18.00 uur.
Op vrijdag (koopavond) is het betaald parkeren tot 21.00 uur.
Twitter
Facebook
Instagram
Theater de Leest
Vredesplein 12
5142 RA Waalwijk
T 0416 - 334 746
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Theaterkassa
T
0416 - 331 751 

Balie: ma t/m vr 11.00 - 13.00 uur en één uur voorafgaand aan voorstellingen en films.
Telefonisch: ma t/m vr 11.00-13.30 uur 

Theater De Leest Ronald Goedemondt komt naar Waalwijk voor een try-out!

Ronald Goedemondt komt naar Waalwijk!

Op dinsdag 3 december komt Ronald Goedemondt voor een try-out naar Theater De Leest.

Ronald heeft er zin in. De cabaretier en stand-upper zit op een berg pril materiaal. Dat krijg je als dolende veertiger. Waarheen, waartoe maar bovenal: waarvandaan? Ronald vertelt over dit zelfonderzoek met dezelfde verbale energie-explosie als die we van hem gewend zijn.

LET OP! De kaartverkoop start a.s. vrijdag 8 november om 10.00 uur via GUTS ticketverkoop, dus niet via onze eigen website. Hierdoor kunnen wij helaas geen voorrang verlenen aan onze vrienden en vaste bezoekers. Ronald heeft ervoor gekozen om de try-out te spelen in de kleine zaal, waardoor er slechts 180 kaartjes te koop zijn. Kaarten kosten € 18,35 (inclusief ticketkosten). Er kunnen per order maximaal twee kaarten worden besteld.

Ronald speelt meerdere try-outs in verschillende theaters door heel Nederland. De verkoop van deze shows starten tegelijkertijd via GUTS. Het kan dus druk zijn om kaarten te kopen. Via deze link komt u direct bij de ticketpagina van Ronald Goedemondt.
OF KLIK HIER VOOR DE VERKOOPPAGINA
Kaarten koopt u 24 uur per dag via www.deleest.nl. De balie van de theaterkassa is op werkdagen geopend van 11.00 - 13.00 uur en één uur voorafgaand aan voorstellingen en films. Telefonisch bereikbaar van 11.00 - 13.30 uur.

MEER CABARET IN DE LEEST

vr 8 nov
Jeroen van Merwijk
Was volgend jaar maar vast voorbij
za 9 nov
Zoutmus
Kuikens van beton
di 12 nov
Thom Monckton
The Artist
vr 15 nov
De Partizanen
Het leven an sich
wo 20 nov
Showponies 2
De Alex Klaasen Revue
vr 22 nov
Pieter Derks
Voor wat het waard is
za 23 nov
Tonpraoten in ut Tejaoter
De beste tonpraters van Brabant
do 28 nov
Philippe Geubels
Geubels en de Hollanders (try-out tv-programma)
vr 29 nov
Tineke Schouten
Highlights
za 30 nov
Tineke Schouten
Highlights
Parkeren op het, schuin tegenover het theater gelegen, Unnaplein is op zaterdag t/m donderdag gratis vanaf 18.00 uur. Op vrijdag (koopavond) is het betaald parkeren tot 21.00 uur.
Twitter
Facebook
Instagram
Theater de Leest
Vredesplein 12
5142 RA Waalwijk
T 0416 - 334 746
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Theaterkassa
T
0416 - 331 751 

Balie: ma t/m vr 11.00 - 13.00 uur en één uur voorafgaand aan voorstellingen en films.
Telefonisch: ma t/m vr 11.00-13.30 uur 

Binnenkort in Theater De Leest: O.a. Dennis van Aarssen met de Bosco Bigband, Eric Vloeimans en de speelfilm Donwton Abbey

Binnenkort in Theater De Leest:

O.a. Dennis van Aarssen met de Bosco Bigband, Eric Vloeimans en de speelfilm Donwton Abbey

Donderdag 31 oktober
20.15 uur: Fred van Leer
Een avondje in de leer bij de bekendste tv-stylist van Nederland.

Uitverkocht
Vrijdag 1 november
20.15 uur: Dennis van Aarssen & de Bosco Bigband
Eerst theaterprogramma van de winnaar van The Voice of Holland 2019.

Laatste kaarten!
20.30 uur: André Manuel
André Manuel duikt in de gitzwarte, maar ook dartele geest van DREEJKLEZOEW, de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown.
Zaterdag 2 november
20.15 uur: Symphonic Rock Night
Een splinternieuwe show met songs als ‘Money’ van Pink Floyd, ‘In The Cage’ van Genesis en ‘Stairway to Heaven’ van Led Zeppelin geeft een prachtig beeld van de popmuziek in de jaren zeventig.
20.30 uur: Eric Vloeimans
Trompettist en componist Eric Vloeimans speelt met zijn akoestische trio in Oliver’s Cinema film- én filmische muziek, van soundtracks van Ennio Morricone tot nieuwe composities voor denkbeeldige films.
Zondag 3 november
11.15 uur: Kanjerconcert
De Kanjerconcerten in De Leest zijn klassieke koffieconcerten met jonge, talentvolle musici die aan het begin van een vaak veelbelovende carrière staan. Deze keer is het podium voor het Duo MarCato, sopraan & piano.
KAARTEN KOPEN

FILMS IN DE LEEST


Filmliefhebbers hebben deze week de keuze uit de volgende filmtitels:
Downton Abbey ("Een feest van herkenning voor trouwe fans" - ★★★ VPRO Cinema) te zien op zo 27, ma 28 en wo 30 okt

Wat is dan Liefde (+High Wine) (de nieuwe film van de makers van Soof met Elise Schaap en Maarten Heijmans in de hoofdrollen) te zien op zo 27 okt
Let op! In verband met de inkoop zijn kaarten voor High Wine & Film tot uiterlijk vrijdag 13.30 uur te reserveren.

Ballon (Een van de meest spectaculaire ontsnappingen uit de Koude Oorlog) te zien op di 29 okt 

Fisherman's Friends (hartverwarmende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall die met zijn zeemansliederen onverwacht de hitlijsten van Engeland bestormt) te zien op do 31 okt
 
KAARTEN KOPEN
Kaarten koopt u 24 uur per dag via www.deleest.nl. De balie van de theaterkassa is op werkdagen geopend van 11.00 - 13.00 uur en één uur voorafgaand aan voorstellingen en films. Telefonisch bereikbaar van 11.00 - 13.30 uur.
Op woensdag 13 november organiseren Theater De Leest en de Bibliotheek Waalwijk de eerste Boek & Theater Proeverij. Tijdens deze Proeverij krijgt het publiek op een luchtige wijze boeken voorgeschoteld die dit seizoen in een toneelbewerking te zien zijn  in Theater De Leest. Er zijn korte boekpresentaties, er worden trailers vertoond en er worden interessante gesprekken gevoerd met boekexperts, schrijvers en theatermakers.

De avond wordt gepresenteerd door niemand minder dan taalkundige en schrijver Wim Daniëls. De aanwezige gasten zijn regisseur Ignace Cornelissen, schrijfster Roos Schlikker en bibliotheek-collectioneur Tilly Pluk. Kaarten kosten slechts € 2,50, inclusief consumptie.
Klik hier voor meer informatie en kaarten

Dolf Jansen speelt Oudejaars 2019 met tolk Nederlandse gebarentaal


Op woensdag 30 oktober 2019 komt Dolf Jansen naar Waalwijk met zijn Oudejaarsshow. Op speciaal verzoek komt er bij deze voorstelling een tolk Nederlandse gebarentaal met Dolf mee. De tolk die vanuit de zaal gezien links op het podium staat, zal de show vertalen naar gebarentaal.  

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor doven en slechthorenden die ook gebruik willen maken van deze unieke gelegenheid om een voorstelling bij te wonen met een gebarentolk. Zij kunnen hun kaarten alleen kopen via de theaterkassa van Theater De Leest, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0416-331751.

Uiteraard kunnen mensen zonder gehoorprobleem de voorstelling ook bijwonen.

Toneelvereniging OOG speelt Bleeke Bet


Bleeke Bet heeft er alles voor over om in de Jordaan, vlakbij de Westertoren, een cafétje te beginnen samen met haar Tinus. De verwikkelingen in dit ,met rasechte Amsterdamse humor overgoten toneelstuk van Herman Bouber, is te zien in de Leest vanwege het 95-jaar bestaan van Toneelvereniging OOG uit Waalwijk. In de lijn van de Jantjes en Rooie Sien is Bleeke Bet wat minder bekend bij het grote publiek maar zeker entertaining. Met fraaie decors en decorwisselingen weet OOG de voltallige club in te zetten, met medewerking van een aantal Next leden, een echte accordeonist en onze rasechte Amsterdamse regisseur Michiel Kerbosch!
Te zien op do 7, vr 8 en za 9 november om 20.15 uur
KAARTEN KOPEN

DEZE WEEK IN DE LEEST

do 24 okt
List, Shaffy & Piaf
Renée van Wegberg e.a.
do 24 okt
Senang
TG Goed Gezelschap
zo 27 okt
Downton Abbey | Ontbijtfilm
Hugh Bonneville, Laura Carmichael e.a.
zo 27 okt
Rondleiding door Theater De Leest
Een kijkje achter de schermen
zo 27 okt
Ernst, Bobbie en de rest
Geklungel in de Jungle (4+)
zo 27 okt
Wat is dan liefde | High Wine
Elise Schaap, Maarten Heijmans e.a.
zo 27 okt
Ernst, Bobbie en de rest
Geklungel in de Jungle (4+)
ma 28 okt
Downton Abbey
Hugh Bonneville, Laura Carmichael e.a.
ma 28 okt
Plien & Bianca
En nu dan? (try-out)
di 29 okt
Ballon
Thomas Kretschmann, Friedrich Mücke e.a.
Parkeren op het, schuin tegenover het theater gelegen, Unnaplein is op zaterdag t/m donderdag gratis vanaf 18.00 uur.
Op vrijdag (koopavond) is het betaald parkeren tot 21.00 uur.
Twitter
Facebook
Instagram
Theater de Leest
Vredesplein 12
5142 RA Waalwijk
T 0416 - 334 746
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Theaterkassa
T
0416 - 331 751 

Balie: ma t/m vr 11.00 - 13.00 uur en één uur voorafgaand aan voorstellingen en films.
Telefonisch: ma t/m vr 11.00-13.30 uur 

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook