Buienradar Brabant

 

Binnenkort in Theater De Leest:

O.a. Ellen ten Damme, Wat is dan Liefde en
Renée van Wegberg zingt List, Shaffy en Piaf!

Vrijdag 18 oktober
20.15 uur: Ellen ten Damme & The Magpie Orchestra
Na het grote succes van de show ‘Paris-Berlin’ brengt Ellen ten Damme met haar achtkoppige superband muziek van onder meer Charles Aznavour, Françoise Hardy, Edith Piaf, maar ook van Natacha Atlas, Fairuz, Indila, Rammstein en Josephine Baker.
Zaterdag 19 oktober
19.00 uur: WIJ GAAN ERVOOR! - Stichting Rolantino's & Stichting Muziexat
Alweer de 23ste editie “Muziek & Handicaps; Wij gaan ervoor!”. Aan deze avond werken mee: ‘De Rolantino’s’ uit Schiedam , ‘Muziexat’ uit Elshout en Drumband Prinses Juliana uit Haarlem.
Zondag 20 oktober
11.00 & 14.00 uur: Apennoten - Zoveel kleuren (2+)
Z@ppelin-kijkertjes kennen ‘Apennoten’ natuurlijk: het heerlijke muzikale programma waarin wordt gezongen en gedanst. De makers komen naar het theater om de bekendste en leukste ‘Apennoten’-liedjes te spelen; voor, met en door het jonge publiek.
Woensdag 23 oktober
20.15 uur: Naturally 7
Na de onuitwisbare indruk die de groep tijdens eerdere tournees in Nederlands maakte, is Naturally 7 in 2019 opnieuw ‘On Tour’ met een daverend twintigjarig jubileumconcert zónder instrumenten, maar mét een hoop nieuwe releases.
Donderdag 24 oktober
20.15 uur: List, Shaffy & Piaf
In 'LIST SHAFFY & PIAF' zingt Musical Award Winnaar (2018) Renée van Wegberg wederom het rijke oeuvre van haar favoriete artiesten.
"Een sterk solodebuut" - Algemeen Dagblad ★★★★
"Renée van Wegberg is op weg een ster te worden" - Parool
20.30 uur: Senang
Dubbelbloedduo Nynke Heeg en Klemens Patijn duikt in het verhaal van hun Indische ouders en grootouders, die in de jaren vijftig een koud welkom kregen in Nederland.
KAARTEN KOPEN

FILMS IN DE LEEST


Filmliefhebbers hebben deze week de keuze uit de volgende filmtitels:
Blinded by the Light (Met muziek en teksten van de tijdloze klassiekers van Bruce Springsteen) te zien op di 22 okt om 19.45 uur

PeuterPret Stip & Vlek (Dé ideale kennismaking met film voor kinderen van 2 tot 4 jaar) te zien op zo 13 okt

Playmobil de Film (Over een broer en zus die vanuit de normale wereld worden geteleporteerd naar Playmobil-land) te zien op zo 13, ma 14 en wo 16 okt

De Club van Lelijke Kinderen (Spannende familiefilm naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts) te zien op zo 13, ma 14, di 15, do 17 en zo 20 okt

Juf Roos is Jarig (De allereerste bioscoopfilm van YouTube-hit Juf Roos) te zien di 15, wo 16 en do 17 okt

Wat is dan Liefde (De nieuwe film van de makers van Soof) te zien op di 15 (Ladies Night), wo 16, do 17, wo 23 en zo 27 okt.
 
KAARTEN KOPEN
Kaarten koopt u 24 uur per dag via www.deleest.nl. De balie van de theaterkassa is op werkdagen geopend van 11.00 - 13.00 uur en één uur voorafgaand aan voorstellingen en films. Telefonisch bereikbaar van 11.00 - 13.30 uur.

Vijf sterren voor Showponies 2

‘De Alex Klaasen Revue - Showponies’ was een waanzinnig succes. Ook het spetterende vervolg wordt goed ontvangen door het publiek en de pers. Te zien op woensdag 20 november. Info & kaarten >> 

Heeft u al kaarten voor De Ladies Night?

Op dinsdag 15 oktober is het weer Ladies Night in De Leest. Hét ultieme avondje uit met vriendinnen, zussen of moeder! Centraal staat de Nederlandse komedie Wat is dan Liefde, met Elise Schaap en Maarten Heijmans in de hoofdrollen.

Het Ladies Night arrangement bestaat uit: een filmkaartje voor de film Wat is dan Liefde, ontvangst met een glaasje bubbels en een drankje in de pauze en twee hapjes na afloop voor bij de naborrel. Ook zijn er in de foyer leuke stands aanwezig op het gebied van beauty, fashion en woonaccessoires.
Reguliere vertoningen vanaf 16 okt
KAARTEN KOPEN

Herfstvakantietip: De Leest Kidsdag

De herfstvakantie is het ideale moment voor een cultureel uitstapje met het gezin. Bent u nog op zoek naar een leuke activiteit voor kinderen? Kom dan zondag 13 oktober naar de Kidsdag. De hele dag is er voor jong en oud vanalles te beleven! In de grote zaal is de monsterlijk goede familievoorstelling Rovers (4+) van Meneer Monster te zien. In de kleine zaal start de dag met PeuterPret. Oudere kids, vanaf 6 jaar, hebben de keuze uit de familiefilms Playmobil De Film en De Club van Lelijke Kinderen.
BEKIJK HIER HET COMPLETE PROGRAMMA

DEZE WEEK IN DE LEEST

vr 11 okt
The Summer of Love
The Soundtrack of a Generation
vr 11 okt
Micha Wertheim
Micha Wertheim voor alle duidelijkheid
za 12 okt
Gerard van Maasakkers
Ik loop
zo 13 okt
Kidsdag - Peuterpret: Stip & Vlek doen weer gek (2+) GROEP 1
09:30 dansen | film | knutselen
zo 13 okt
Kidsdag - Peuterpret: Stip & Vlek doen weer gek (2+) GROEP 2
09:30 knutselen | film | dansen
zo 13 okt
Kidsdag - Playmobil De Film (NL/6+)
Stemmen: Sander van de Pavert, Ruben Nicolai, Jandino Asporaat e.a.
zo 13 okt
Meneer Monster
Rovers (4+)
zo 13 okt
Kidsdag: De Club van Lelijke Kinderen (6+)
Sem Hulsmann, Maan de Steenwinkel e.a.
ma 14 okt
Playmobil De Film (NL/6+)
Stemmen: Sander van de Pavert, Ruben Nicolai, Jandino Asporaat e.a.
ma 14 okt
De Club van Lelijke Kinderen (6+)
Sem Hulsmann, Maan de Steenwinkel e.a.
Parkeren op het, schuin tegenover het theater gelegen, Unnaplein is op zaterdag t/m donderdag gratis vanaf 18.00 uur.
Op vrijdag (koopavond) is het betaald parkeren tot 21.00 uur.
Twitter
Facebook
Instagram
Theater de Leest
Vredesplein 12
5142 RA Waalwijk
T 0416 - 334 746
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Theaterkassa
T
0416 - 331 751 

Balie: ma t/m vr 11.00 - 13.00 uur en één uur voorafgaand aan voorstellingen en films.
Telefonisch: ma t/m vr 11.00-13.30 uur 
 

Telecom keuzehulp

 
 

DAYHAO-maskers, 3-laags oorlus, wegwerp gezichtsmasker Veiligheidsmasker Stof voor medische tandheel

DAYHAO-maskers, 3-laags oorlus, wegwerp gezichtsmasker Veiligheidsmasker Stof voor medische tandheelkundige salon en persoonlijke gezondheid (50 stuks)  Snelle levering

DAYHAO-maskers, 3-laags oorlus, wegwerp gezichtsmasker Veiligheidsmasker Stof voor medische tandheelkundige salon en persoonlijke gezondheid (50 stuks) Snelle levering

Bestel: € 12,90 inclusief btw.

Fascisten in het Brabantse provinciebestuur, het is een schande!

Wij Brabanders schamen ons voor ons provinciebestuur. Wij betreuren het dat in ons provinciebestuur fascisten deelnemen en dat de er partijen zijn die dit mogelijk maken. Het CDA, de VVD en Lokaal Brabant. Deze partijen  moeten zich schamen!
Bovendien breekt deze coalitie onze cultuur af en zet ze onze Brabantse natuur op het spel

 

#ikwilwelcultuur #provincienoordbrabant Voor behoud van de Brabantse Cultuur

#ikwilwelcultuur #provincienoordbrabant Voor behoud van de Brabantse Cultuur

In het nieuwe bestuursakkoord van FvD, Lokaal Brabant. VVD en CDA, staat dat iedereen die de Brabantse cultuur mogelijk maakt zich moet voorbereiden op een geleidelijke afbouw van de cultuur-subsidie 'richting het nieuwe normaal van na 2023'. De Vereniging Kunst van Brabant en de ondertekenaars van deze petitie komen hier tegen in actie.

Petitie

Wij

Makers, bezoekers, instellingen, burgers en buitenlui, liefhebbers van de rijke Brabantse kunst en cultuur, ondertekenaars van deze petitie 

constateren

dat de nieuwe Gedeputeerde staten van Noord Brabant, gevormd door Forum voor Democratie, VVD, CDA en Lokaal Brabant, van plan zijn de culturele sector in Brabant ernstige schade te gaan toebrengen,

en verzoeken

de Provinciale staten van Noord Brabant niet in te stemmen met dit beleid, alsnog een Gedeputeerde Cultuur te benoemen en werk te maken van een positief en opbouwend cultuurbeleid, zoals de afgelopen jaren succesvol werd ingezet in samenwerking met de makers, culturele instellingen en gemeentes in Brabant.

Onderteken de petitie

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook