Buienradar Brabant

De Leest Online - 19 maart

Theater- en filmnieuws tijdens de coronacrisis

Beste theater- en filmbezoeker,

In deze bizarre tijd waarin Corona ons leven beheerst en waarin De Leest haar deuren tijdelijk heeft moeten sluiten willen wij onze wekelijkse nieuwsbrief toch blijven versturen. Niet, zoals gewoonlijk, met het programma van de komende tijd, maar wel met theater- en filmberichten, kijk- en luistertips en met vooruitblikken naar betere tijden! Wij proberen u hiermee - ook thuis - te entertainen, want dat is waar wij goed in zijn!

Ook kijken we in deze berichten vooruit naar voorstellingen die wij voor de Coronacrisis al hadden geprogrammeerd voor het nieuwe seizoen. Het complete nieuwe theaterprogramma voor het seizoen 2020-2021 is ook al bijna rond, maar dat houden we zoals ieder jaar nog even geheim totdat de brochure wordt uitgebracht.

Veel gezondheid gewenst en hopelijk tot snel weer Live in De Leest!

Theater De Leest
Sander Knopper,
Directeur De Leest

Vooruitblik seizoen 2020-2021

Het Oog van de Storm met Anne Wil Blankers, Hans Croiset, Johanna ter Steege e.a.


Na het bejubelde stuk De Vader en de komische voorstelling De Waarheid kunnen we volgend seizoen opnieuw genieten van een toneelstuk van Florian Zeller.

In Het Oog van de Storm volgen we André en Madeleine die al meer dan 50 jaar gelukkig getrouwd zijn. Hij was ooit een succesvol schrijver, maar de laatste tijd is hij vergeetachtig en verward. Zij een toegewijde en sterke vrouw die altijd zijn steun en toeverlaat is geweest. Dit weekend zijn hun dochters, Anne en Elise, naar het ouderlijk huis gekomen om op verzoek van de uitgever André’s papieren te sorteren. Na een stormachtige nacht gebeuren er vreemde dingen. Alles wijst erop dat er een groot gemis te betreuren is. Maar wie is er overleden?

Het Oog van de Storm werd eerder opgevoerd in o.a. Parijs en Londen en is nu in de Nederlandse uitvoering te zien met een scala van Nederlandse topacteurs, waaronder Hans Croiset, Anne Wil Blankers en Johanna ter Steege.

Het Oog van de Storm is te zien op dinsdag 29 september 2020.

KAARTEN KOPEN
Bekijk hier de trailer van 'Het Oog van de Storm'

Kijktip

IDFA biedt gratis documentaires aan!


Filmliefhebbers opgelet! Het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) biedt via hun website gratis zo’n driehonderd documentaires aan die u thuis online kunt bekijken. 'We hebben deze titels verzameld omdat we vinden dat ze gezien moeten worden. Lockdown of geen lockdown. Veel kijkplezier!', schrijft de organisatie op hun site. Voor zowel jongeren als ouderen zijn meerdere documentaires vanuit de hele wereld te bekijken. De films, allemaal ooit eens vertoond op het Amsterdamse filmfestival, variëren in duur van een klein kwartier tot ruim anderhalf uur en langer.

BEKIJK HIER DE SELECTIE

Nieuws

Musicalsterren brengen ‘ode aan iedereen’ met nummer You‘ll Never Walk Alone


Nederlandse musicalsterren hebben de handen ineengeslagen en het lied 'You‘ll Never Walk Alone' samen, ieder vanuit eigen huis, ingezongen als ode aan iedereen. Ruim dertig musicalzangers deden mee, waaronder Willemijn Verkaik, René van Kooten, Richard Groenendijk, Johnny Kraaijkamp, William Spaaij, Antje Monteiro en Tony Neef. Het initiatief werd vorige week gestart door tourmanager Rudy Hellewegen en Anastasia-acteur Steven Roox.

Op initiatief van 3FM-dj Sander Hoogendoorn is You’ll Never Walk Alone in de versie van Gerry & The Pacemakers vrijdagochtend (morgen) op de radio te horen. In Nederland draaien NPO Radio 1, Radio 2, Radio 4, Radio 5, Radio Veronica, Radio 10 en 100% NL het liedje om 08.45 uur. Ook zenders in het buitenland gaven gehoor aan de oproep. Zo doen alle grote zenders in België mee, maar ook de Britse BBC Radio 1 en Radio 2 en zenders uit Luxemburg, Bulgarije, Spanje, Duitsland en Oostenrijk.

Bekijk hier de video - You'll Never Walk Alone
Twitter
Facebook
Instagram
Theater de Leest
Vredesplein 12
5142 RA Waalwijk
T 0416 - 334 746
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Theaterkassa
Gesloten t/m maandag 6 april 2020
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook