Buienradar Brabant

  Nieuws najaar 2017
Schoolstraat 19, 5165 TR Waspik, tel 0416 - 311346 www.denbolder.nl
 In deze nieuwsbrief...
Zomerkamp Foto-film-disco-avond
Inmiddels zijn alle kinderen weer fanatiek bezig op school en is de tijd van pret, lol maken en gek doen in de vakantie voorbij. Wat is er dan leuker om nog éven terug te gaan in de tijd? Nog éven na te genieten van het geweldige Zomerkamp wat we weer beleefd hebben met elkaar? Juist ja: niets!
Dit jaar pakt het Zomerkamp Waspik extra uit! De traditionele fotofilmmiddag is namelijk in een geheel nieuw jasje gestoken en nu komt er een heuse, échte Zomerkamp foto-film-disco-avond!
Deze leuke avond gaat plaatsvinden op vrijdagavond 13 oktober in Den Bolder. Natuurlijk gaan we gezellig met elkaar de film kijken en zullen ook de hilarische foto’s weer te zien zijn. Wat uiteraard wel heel erg gaaf zal worden, is dat we daarna lekker met zijn allen gaan swingen! Alle échte Zomerkampnummertjes zullen weer voorbij komen en dan kunnen we nog één keer goed aan alle ouders laten zien hoe tof we het hebben gehad!
Dit mag je niet missen! Zorg dus dat je erbij bent op vrijdagavond 13 oktober in Den Bolder!
Vanaf 18.30u zijn jullie allemaal van harte welkom en om 19.00u zal de legendarische film gestart worden. Tijdens de disco is er voor de ouders gelegenheid om in het café van Den Bolder een dorstige versnapering te nuttigen. Om 23.00u is het dan helaas tijd om weer afscheid te nemen, maar gelukkig is dat maar tijdelijk, want uiteraard zien we elkaar volgend jaar weer terug voor Zomerkamp 2018!
Graag tot 13 oktober!

Galerie Den Bolder
Van 11 oktober tot 29 november exposeren cursisten van Carien van Dongen met beelden en Fred Termond met schilderijen in Galerie “Den Bolder”
Fred Termond is al een langere tijd actief in de schilderkunst en maakt kleurrijke en vrolijke schilderijen in een eigen figuratieve stijl. Het is vooral het lijnenspel in combinatie met een divers kleurgebruik wat resulteert in expressieve schilderijen geïnspireerd op mensen en natuur in allerlei situaties en soms in abstracte vormen weergegeven.
Sinds zijn jeugd is Fred actief met het kunstschilderen. Fred heeft beroepsmatig een verftechnische achtergrond in het industriële verven. Sinds 2000 is hij ook meer gaan exposeren en is zijn aparte stijl steeds meer gaan ontwikkelen in samenwerking met andere collega‘s kunstschilders via workshops en zelfstudie.
Fred heeft veel geëxposeerd in o.a. gemeentehuizen, ziekenhuizen, schouwburg, dat de aanleiding was tot meerdere verkopen en verhuur van de schilderijen.
Informatie /contact via sms 06-16223825 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Cursisten van Carien van Dongen. Het afgelopen jaar hebben een aantal cursisten van Carien van Dongen een kunstwerk gemaakt met als thema "Verbinding". Het is een creatieve en technische uitdaging. Het prachtig om te zien hoe de cursisten dit thema in klei hebben vormgegeven.
Boldertheater presenteert Zaziezoe
Toen de juffrouw klassikaal vroeg wat de kinderen wilden worden als ze later groot waren, antwoordde Eric met een glimlach: “Gelukkig.” Dat meende hij echt. Maar wat is dat eigenlijk, geluk? Hoe voelt dat? Wat is er voor nodig? Wie leert je wat ‘gelukkig zijn’ is? Na een mensonterende strijd met z’n stiefvader zette Eric zijn leven in het teken om antwoorden te achterhalen. Hij fietste er onder andere 650 kilometer non-stop over 14 bergen voor. Tim was getuige.
In dezelfde periode leerde Tim zich suf op school en de universiteit. Zijn dagen stonden in het teken van uitmuntende rapporten en waardevolle diploma’s, maar waarom eigenlijk? Want hij voelde zich er helemaal niet fijn bij. Tim kwam erachter dat hij wilde wat hij als jong jochie al het liefste deed: zingen. Hij sprong in het diepe en koos er vol overgave voor om te zingen. Eric was getuige.
De wegen van Tim Remie (29) en Eric Mijnster (28) kruisen hier, met Zaziezoe, waarin het tweetal de meest aangrijpende gebeurtenissen uit hun leven in woord, beeld en muziek herleven. De vrienden kennen elkaar al sinds groep zes en hebben geen geheimen voor elkaar. Door hun totale openheid komt het publiek ongekend dichtbij. Hoe dichtbij is alleen te voelen in de zaal. Jij bent getuige.
Zaterdag 21 oktober --- Aanvang: 20.15 uur --- Kaarten: € 10,00 klik hier
Cursusnieuws

Diverse cursussen zijn al van start gegaan, maar er zijn nog  leuke workshops en
enkele cursussen waar u aan deel kunt nemen.
Kijk snel of er voor u iets bij zit! En schrijf u dan op tijd in zodat u hier een bijzondere ervaring op kunt doen.
Op www.denbolder.nl vindt u de cursussen en workshops die in Waspik gegeven worden en op de site van de VU Kaatsheuvel (www.vukaatsheuvel.nl) vindt u het complete programma.
De Workshop Mattäus Passion komt naar Den Bolder!
Vele mensen worden geraakt door de Matthäus Passion en beschouwen dit als het prachtigste muziekstuk dat ooit geschreven is. Muziekhistoricus Joop van Velzen neemt u interactief mee
en vertelt u in 2 avonden over o.a. de ontstaansgeschiedenis en de mystiek van dit monument
van de muziek. Kom, luister en beleef de Matthäus Passion!
Donderdag 15 en 22 maart --- Tijd: 19.30 – 21.45 uur --- Prijs € 30,00
MantelzorgCafé! donderdag 26 oktober
Op donderdag 26 oktober a.s. zijn mantelzorgers van harte welkom in Den Bolder aan de Schoolstraat 19 in Waspik, van 14.00 tot 17.00 uur!
Het MantelzorgCafé is bedoeld om mantelzorgers de aandacht te geven die zij verdienen.
Aandacht, door te luisteren naar hun verhalen, hun behoeften en hun tips. Uitwisselen van tips en ervaringen met andere mantelzorgers. Het biedt hen, tevens,  op informele wijze een kans om even te ontspannen.
Het thema van deze middag is ditmaal in samenwerking met de Wijkdienst van Contourdetwern `Sociaal  Contact`
De wijkdienst helpt bij allerlei vragen over zorg en stelt uw vraag centraal. Tijdens het MantelzorgCafé maken zij uw vraag zo scherp mogelijk en gaan helpen bij het oplossen ervan. Ligt uw vraag in de privésfeer dan kan dat onder vier ogen of is huisbezoek mogelijk en kunt u uw vraag verduidelijken tijdens een (keukentafel)-gesprek.
Uiteraard bieden we ook nu weer de mogelijkheid om persoonlijke meningen, visies, aanbevelingen en opmerkingen te melden aan een van de deskundigen die aanwezig zijn of het te noteren op de flap-over.
Bij binnenkomst worden de bezoekers ontvangen met een kopje koffie of thee en eindigen de middag met een kop soep en een worstenbroodje. Het MantelzorgCafé is een initiatief vanuit de werkgroep Welzijn, Dienstverlening en Zorg (WDZ) van de Stichting Senioren Waalwijk (SSW). Dat betekent overigens niet dat het alleen gericht is op de senioren.
We zien ook graag jonge mantelzorgers om ook te kunnen luisteren naar hun ervaringen. Parkeren kan achter Den Bolder of op de ventweg van de Schoolstraat aldaar. U bent van harte welkom!
Meer informatie is te vinden op www.stichtingseniorenwaalwijk.nl
Al meer dan 25 jaar timmeren zij aan de weg, als één van de bekendste dialectbands van Nederland.Eind 2009 mochten zij vol trots de prijs “Beste dialectband van Nederland’ in ontvangst nemen. Zelf noemen zij hun genre ‘Rock ’n Loll’. Een term die inmiddels meerdere bands gebruiken maar die  eigenlijk maar bij één band goed past: WC Experience.
Eind 2015 schotelde de heren uit 'ut Fer' de 500 bezoekers van BolderLive al een geweldige show voor met als 1 van de vele hoogtepunten het 'gastoptreden' van Freddy Mercury. Een show van WC Experience is alsof je door een bulldozer van licht, geluid en show wordt overreden.
Ook dit jaar hebben de heren weer beloofd er een knaller van een avond van te maken. 
Voorverkoop is reeds gestart dus koop snel je kaarten. 
Voor meer informatie en tickets www.facebook.com/bolderlive  VVK € 12,00  / Deur € 14,00
Typelessen in den Bolder door Typ4fun
Typ4fun start op woensdag 1 november weer met een leuke typecursus voor kinderen van groep 6-7-8. De cursus wordt gegeven op woensdagmiddag in Den Bolder. Persoonlijke, kleinschalige lessen met een gaaf online type programma. Duidelijke uitleg, leerspelletjes, basisvaardigheden Word. Tussentijds is er regelmatig persoonlijk contact met leerling en ouders over de voortgang.
Wil je ook op een leuke manier van een goede vakdocente je typediploma halen? Schrijf je nu alvast in!
Kosten inclusief examen (examengarantie) € 189,95.
 
Door de kleinschaligheid is deze cursus zeer geschikt voor kinderen met dyslexie en concentratieproblemen. De cursus bestaat uit 11 lessen inclusief examen.
 
Meer info op www.typ4fun.nl mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-506 70 612
Typ4fun is een erkende onderwijsinstelling en aangesloten bij het CRKBO. Het CRKBO staat onder andere voor zorgvuldigheid en betrouwbaarheid.
Wees er snel bij want vol=vol!
Graag tot ziens bij Typ4fun!
Meezing Plus Zondag 5 november
Zondag 5 november wordt de Rabozaal van Den Bolder weer omgebouwd tot één grote feesttempel. De zangeressen en zangers van Meezing Plus brengen voor u een feestelijk programma met gezellige meezingers, prachtige ballads en veel feestnummers. Meezing Plus staat al jaren garant voor een gezellige middag uit voor jong en oud. De bekende Waspikse zangers, André, Anneloes, Cees, Hubert, Jan,  Josée, Melanie, Rineke en Romy zingen live een uitgebreid repertoire van bekende liedjes. De teksten worden geprogrammeerd op groot scherm. Zodat iedereen uit volle borst mee kan zingen. Een dansje wagen of gezellig toekijken onder het genot van een drankje kan natuurlijk ook. Haal snel uw kaarten bij Den Bolder of via www.denbolder.nl. Tot ziens op 5 november!
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook