Buienradar Brabant

nieuws van Paradox 08/14/2018

Paradox

Concertserie “ECM Artist in Concert” met 11 concerten!

ECM logo

In aanloop naar het nieuwe seizoen maken jullie wekelijks kennis met een aantal (nieuwe) initiatieven in PaRaDoX als: TangoSalon Tilburg, Standup-Comedy, Jazzfestivals en opvallende concertseries. In deze nieuwsbrief meer info over de concertreeks “ECM Artists in Concert”.

Het prestigieuze ECM platenlabel brengt al bijna 50 jaar de muziek van fantastische (jazz)musici uit. Het label is in 1969 opgericht door Manfred Eicher. Het gaf in eerste instantie voornamelijk jazzalbums uit; belangrijkste artiesten uit die tijd waren Keith Jarrett (nog steeds verbonden aan dit label), Gary Burton en de vroege Pat Metheny. Ook Chick Corea heeft een albums voor dit label opgenomen. Later kregen Europese jazzmusici een steeds belangrijker aandeel in de catalogus van dit label.

De opnamekwaliteit van de albums werd keer op keer geroemd vanwege hun helderheid. Midden jaren tachtig van de 20e eeuw, toen de cd inmiddels haar opwachting had gemaakt, begon men ook klassieke muziek uit te geven. Men specialiseerde zich daarbij niet; er zijn opnamen van (laat-)middeleeuwse muziek, zoals muziek van Johann Sebastian Bach, maar ook van Arvo Pärt en Gia Kantsjeli. Paradox is een groot liefhebber van de veelzijdige muziek die op dit label uitkomt en viert dat met maar liefst 11 concerten.

In Paradox spelen komend seizoen de volgende ECM Artists in Concert:
05 okt 2018 – Dino Saluzzi Group – Argentijnse grootmeester op de bandoneon met zijn eigen band.

17 nov 2018 – Shai Maestro Trio – pianist van het eerste Avishai Cohen Trio met zijn eerste release op ECM.
23 nov 2018 – Louis Sclavis/Dominique Pifarély/Vincent Courtois – drie Franse jazzgrootheden op basklarinet, cello & viool.
30 nov 2018 – Marcin Wasilevski Trio – groep van onlangs overleden Poolse trompettist Tomasz Stanko is al jarenlang zelf een begrip.
07 dec 2018 – Stefano Battaglia Trio – Een amalgaam van jazz, mediterrane jazz, balkan- en klassieke muziek van een Italiaans pianotrio .
18 jan 2019 – Kit Downes – Britse wonderboy op diverse toetseninstrumenten.
25 jan 2019 – Thomas Strønen’s Time Is A Blind Guide – Veelzijdige Noorse slagwerker presenteert een nieuw album in een bezetting van piano, viool, cello, bas en slagwerk.
01 feb 2019 – Jakob Bro Trio – Fijnzinnige Deense gitarist in een supertrio met Thomas Morgan (contrabas) en de onnavolgbare Joey Baron op drums.
06 feb 2019 – Mats Eilertsen Trio – Veelgevraagde Noorse contrabassist krijgt in dit trio hulp van “onze” Harmen Fraanje.
22 feb 2019 – Nils Økland Band – Een pure, ongerepte luisterervaring van Noorse Hardangerviool virtuoos Nils Økland en zijn Quintet.
17 mei 2019 – Christian Wallumrød Ensemble – In de minimalistische muziek van Noorse jazzpianist en componist Christian Wallumrød   compositie en improvisatie geleidelijk in elkaar over

 

Het bericht Concertserie “ECM Artist in Concert” met 11 concerten! verscheen eerst op PaRaDoX.


PaRaDoX Nieuws

Concertserie “ECM Artist in Concert” met 11 concerten!

Nieuw in Paradox: TangoSalon Tilburg, Standup-Comedy, Paradox lievelingen & Jazzfestivals

Programmering 2018 – 2019 (bijna) rond – bestel nu alvast uw kaarten via de website

Mogen we u op de hoogte blijven houden?

Kersvers jong en nieuw jazzfestival: MAKE IT


What's Next In PaRaDoX

CLUB Playgrounds: PRIVATE TIME MACHINE vs DJ battle
vr 07 sep entree €7.00 - €10.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


Eric Vloeimans' GATECRASH ft. Jorrit Westerhof
za 08 sep entree €12.00 - €15.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


Zuid Nederlands Workshop Orkest 2.0 o.l.v. Jeroen Doomernik en Paul van Kemenade #1
ma 10 sep entree gratis aanvang: 19:30 zaal open 19:30 uur


Lean Left -Terrie Ex/Ken Vandermark/Paal Nilssen Love/Andy Moor
wo 12 sep entree €10.00 - €13.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


Jeroen van Vliet MOON Trio
vr 14 sep entree €10.00 - €13.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


rootZclub: BEATRICE VAN DER POEL & TIM EIJMAAL
za 15 sep entree €8.00 - €10.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


Tangosalon Tilburg - LocosLindos Tango Quintet & Tango DJ
zo 16 sep entree €7.00 - €10.00 aanvang: 15:00 zaal open 14:30 uur tickets


 

013 nieuws: 6ix9ine en Shinedown naar 013, nieuw concept Plug In en meer nieuws.

kop013
FAT FREDDY'S DROP
WO 15 AUG // 21:00

 
VUNZIGE DEUNTJES
ZA 01 SEP // 23:00

 
FLOGGING MOLLY (UITVERKOCHT)
WO 22 AUG // 20:00
DEATH ALLEY
(CUL DE SAC)

DO 06 SEP // 21:00
BEARTOOTH (UITVERKOCHT)
WO 22 AUG // 20:30
LA PEGATINA (UITVERKOCHT)
ZA 08 SEP // 19:30

Tilt | Save the dates! Vier je (na)zomer met Tilt

Dichter Radna Fabias als gastschrijver op Boulevard.

Vanaf vandaag maakt dichter Radna Fabias als Writer in residence nieuw werk tijdens Theaterfestival Boulevard. Op verzoek van Tilt schrijft ze tot zondag 12 augustus vanaf het Theaterfestival in 's-Hertogenbosch. Niet alleen tijdens het jaarlijkse Tilt Festival maar ook op andere Brabantse festivals vraagt Tilt schrijvers om te werken vanaf inspirerende plaatsen. Radna Fabias won dit jaar de 
C. Buddinghprijs voor haar debuut Habitus. Deze bundel bevat gedichten die op een verhalende manier vertellen hoe een migrant terugkeert naar haar geboortegrond.

Ampersand = &
Het nieuwe werk van Fabias zal na het festival te koop zijn. Dit wordt het eerste deel van de nieuwe Ampersand reeks. De naam Ampersand staat voor het & teken. Voor de verbinding die Tilt zoekt met schrijvers én andere Brabantse evenementen. Houd onze social media kanalen goed in de gaten voor meer updates. 

Save the date:
Op zaterdag 11 augustus a.s. is Fabias te gast tijdens Het gesprek van de dag op het festivalterrein. Meer info op www.festivalboulevard.nl
Dit weekend werd ze geïnterviewd door Frits Spits in de Taalstaat op NPO radio 1. 

Luister hier naar het interview met Radna Fabias

Jonge singer-songwriters bezingen hun favoriete boek 

Samen met Stichting Cools organiseert Tilt tijdens Boeken rond het Paleis literaire pop-ups op de grootste boekenmarkt van het zuiden. Tilt stimuleert jong talent en heeft daarom aan singer-songwriters van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten gevraagd hun favoriete boek te bezingen of muziek te schrijven gebaseerd op hun lievelingsroman. Een vijftal acts zal met pop-up optredens de bezoekers van de markt verrassen: Olivier Pesch, Sanne Rambags, SO soft soul sounds, Tim Koehoorn en Kevin Verlouw.

Save the date:
Ruim tweehonderd kramen met boeken plus een literair en muzikaal programma in de Tilburgse binnenstad op zondag 26 augustus vanaf 10 uur. Na een geslaagde eerste editie vorig jaar is er ook dit jaar weer een Kinderplein, nu in de Emmapassage in Tilburg. Voor meer informatie én het uitgebreide literaire programma: www.stichtingcools.nl

Boekpresentatie Lieke Marsman 
De volgende scan duurt vijf minuten

Dit voorjaar was Lieke Marsman te gast als Writer in residence op Tilt festival.
In die week veranderde alles. Jarenlange schouderklachten bleken na grondiger onderzoek veroorzaakt te worden door een kwaadaardige tumor ter grote van een grapefruit: Kraakbeenkanker. 

In tien gedichten en proza over wachten, ziek zijn en doodsangst onderzoekt Lieke Marsman hoe een ziek lichaam zich in een zieke wereld bevindt en de relatie tussen beide. In De volgende scan duurt vijf minuten wordt de blik niet uitsluitend naar binnen gericht, integendeel: het is ook een vurig pleidooi om om je heen te kijken en je maatschappelijke verantwoordelijkheid op je te nemen in een zieke samenleving. 

Save the date:
Op donderdag 25 oktober presenteert Lieke samen met Tilt en Uitgeverij Pluim dit uiterst persoonlijke boek. Een nieuw werk in de reeks writer in residence publicaties van Tilt. 20:00 uur in Theater De NWE Vorst, Tilburg 

 

Over Tilt
Tilt organiseert jaarlijks het Tilt Festival in Tilburg en ondersteunt jonge auteurs in Noord-Brabant en Vlaanderen met het talentontwikkelingstraject Talent op Tilt. Niet alleen in Tilburg maar ook buiten de stad werkt de organisatie samen met culturele instellingen in de Brabantse steden. www.tilt.nu

Nieuw in Paradox: TangoSalon Tilburg, Standup-Comedy, Paradox lievelingen & Jazzfestivals

 
Paradox

Nieuw in Paradox: TangoSalon Tilburg, Standup-Comedy, Paradox lievelingen & Jazzfestivals

TangoSalon

In aanloop naar het nieuwe seizoen willen we jullie wekelijks kennis laten maken met een aantal nieuwe initiatieven in PaRaDoX. Een aantal van die nieuwe programmaonderdelen zijn: TangoSalon Tilburg, Standup-Comedy, Paradox lievelingen & Jazzfestivals. 

In samenwerking met dansschool Tango Deseo en De Wereld is Beweging zijn er op 5 zondagen een aantal TangoSalons. Een middag met Tango luistermuziek, Tango dansmuziek en een afsluitende Tango DJ, voor een swingend en dansbaar einde van de middag. Daarnaast is er op vrijdag 5 oktober nog een jazzy tangoconcert van de levende bandoneon legende en ECM Recording Artist: Dino Saluzzi met zijn band.

Deze middagen beginnen om 15:00 uur met een luisterconcert van een Tango-ensemble (ongeveer 45 minuten), gevolgd door een live set met heerlijk dansbare Tangomuziek waarop gedanst kan worden. Het derde deel van de Tangosalon zal worden verzorgd door een Tango DJ. Het concerten van Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal en Dino Saluzzi zijn uitzonderingen. Dit zijn een luisterconcerten zonder dansprogramma.De serie trapt zondagmiddag 16 september af met het Rotterdamse Roffa Tango Trio.

Concert TangoSalon:
set 1 – Luisterconcert – 15.00/15.45 uur
set 2 – Danssalon – dansbare muziek – 16.00/16.45 uur
set 3 – Danssalon – Tango DJ – 16:45 – 18:00

Zet de volgende data alvast in je agenda:
zo 16 september: Roffa Tango Trio
za 5 oktober: Dino Saluzzi Group (AR) – (luisterconcert)
zo18 november: Grupo del Sur
zo 24 februari: Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal – Dwaze Tijd (luisterconcert)
zo 17 maart: Cuarteto Tangata
zo 19 mei: Sexteto Recuerdo

http://www.dewereldisbeweging.nl
http://www.tangodeseo.nl

Het bericht Nieuw in Paradox: TangoSalon Tilburg, Standup-Comedy, Paradox lievelingen & Jazzfestivals verscheen eerst op PaRaDoX.


PaRaDoX Nieuws

Nieuw in Paradox: TangoSalon Tilburg, Standup-Comedy, Paradox lievelingen & Jazzfestivals

Programmering 2018 – 2019 (bijna) rond – bestel nu alvast uw kaarten via de website

Mogen we u op de hoogte blijven houden?

Kersvers jong en nieuw jazzfestival: MAKE IT

QUIET & We Are Public


What's Next In PaRaDoX

CLUB Playgrounds: PRIVATE TIME MACHINE vs DJ battle
vr 07 sep entree €7.00 - €10.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


Eric Vloeimans' GATECRASH ft. Jorrit Westerhof
za 08 sep entree €12.00 - €15.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


Zuid Nederlands Workshop Orkest 2.0 o.l.v. Jeroen Doomernik en Paul van Kemenade #1
ma 10 sep entree gratis aanvang: 19:30 zaal open 19:30 uur


Lean Left -Terrie Ex, Ken Vandermark, Paal Nilssen Love, Andy Moor
wo 12 sep entree €10.00 - €13.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


Tilburg University – Hartslagcafé #1:
do 13 sep entree €3.00 aanvang: 20:00 zaal open 19:30 tickets


Jeroen van Vliet MOON Trio
vr 14 sep entree €10.00 - €13.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


rootZclub: BEATRICE VAN DER POEL & TIM EIJMAAL
za 15 sep entree €8.00 - €10.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


 

PaRaDoX | Programmering 2018 – 2019 (bijna) rond – bestel nu alvast uw kaarten via de website

Programmering 2018 – 2019 (bijna) rond – bestel nu alvast uw kaarten via de website

Paradox-More-Than-Jazz

Het concertprogramma voor komend seizoen staat al weer grotendeels vast en op de website. Doe jezelf een plezier en bekijk de concertagenda maar eens. Natuurlijk zijn er weer “usual suspects” te bewonderen, maar zeker ook veel premières voor Paradox. Wij vinden dat er in ieder geval weer een spectaculair (inter)nationaal programma staat. Veel plezier komend seizoen!

Private Time Machine – Eric Vloeimans’ GATECRASH – Lean Left -Terrie Ex, Ken Vandermark, Paal Nilssen Love, Andy Moor (NL/NO/US) – Jeroen van Vliet MOON Trio – Beatrice van der Poel & Tim Eijmaal – Roffa Tango Trio – Robocobra Quartet (IE) – Gilad Hekselman’s ZUPEROCTAVE ft. Aaron Parks & Kendrick Scott (US) – BRUUN – Paul van Kemenade invites … Two Horns And A Bass & Three Horns And A Bass ft. special guests Eric Vloeimans & Simone Sou – Mudita – Nele Needs a Holiday (BE) – The Jaydees – Tyranni Flock/Redbourg Quartet – Dino Saluzzi Group (AR) – Benjamin Herman Trio – Rund om Hause: Budha Building & Paul van Kemenade, Oleg Fateev & Mark Tuinstra, Cappella Pratensis en PaPa GoNi – Philippe Lemm Trio (US) – Lucy Woodward (US) – Dans Dans (BE) – Tutu Puoane Sings Joni Mitchell (BE) – Martie Rikhof Brasil Quartet (BR) – JW Roy & The Royal Family – Inland Empire (Hawkins/Ljungkvist/Vågan/Skarbø) – Ben Poole Band (UK) – Rembrandt Frerichs Trio & Benjamin Glorieux & Ties Mellema – Donny McCaslin Group (US) – Theo Croker ‘STAR PEOPLE NATION’ (US) – Eivind Aarset 4-tet (NO) – Mathijs Leeuwis GALIBIER – Seamus Blake/Jesse van Ruller Quartet – Howl Ensemble/Betonfraktion –  Greg Howe “Wheelhouse” Tour ft. Ernest Tibbs & Gianluca Palmieri (US) – MIKE STERN BAND ft. DARRYL JONES, KEITH CARLOCK & BOB MALACH (US) – Wilson & Wakeman (UK) – EYOLF DALE Wolf Valley (NO) – Shai Maestro Trio (US) – Grupo del Sur – Itamar Borochov Quartet (US) – Boo! (Zuid Afrika) – BASKLARINET FESTIJN 2018: Louis Sclavis- Dominique Pifarély-Vincent Courtois & 37FERN BüyükberberKleinFuchsMcFadden – George Harrison tribute – Marcin Wasilevski Trio – NANI (Noam Vazana) – Stefano Battaglia Trio (IT) – Matthews Southern Comfort – Common Ground – Dutch X-Ing – Twan van Gerven – Jasper Blom Quartet ft. Nils Wogram & Bert Joris – Joseph Bowie’s Defunkt (US) – 26ste Stranger than Paranoia: Hammond Sandwich – Trio Boris Andrianov/Leonid Vintskevich/Nick Vintskevich – De Raad Van Toezicht – Italian Night ft. Nicola Fazzini XY Quartet – Antonello Salis solo – Francesco Diodati Quintet ‘Yellow Squeeds’ – Polish Night ft. Grzegorz Karnas Formula – Krzysztof Kobyliński solo piano – Laboratorium Quintet – Gerd Dudek/Stefan Heidtmann (DE) – Cappella Pratensis meet Sanne Rambags – Jazz Orchestra of the Concertgebouw – Spruit #2 – Second Harvest – Hanneke’s Klassieke Middag – Ben van Gelder/Reinier Baas – Wille and the Bandits (UK) – De Uitdaging: Philippe Elan & Maria Marin – Thomas Strønen’s Time Is A Blind Guide (NO) – Dayna Kurz (US) – Jakob Bro Trio (DK/US) – Bruut! – Shane McGowan & Dave Munnelly (IE) –  Mats Eilertsen Trio ft. Harmen Fraanje (NO/NL) – Dieter van der Westen Band – Marcos Collado (ES) – Cris Cross Europe ft. Bojan Z (EU) – Mercy John – Tord Gustavsen Trio (NO) – Nils Økland Band (NO) – Teus Nobel Quartet – Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal – Toine Thijs Trio feat. Sam Yahel & Herve Samb (BE) – ESTAFEST ft. Sanne Rambags – Dan Weiss Starebaby (US) – Flamenco Weekend – Yotam Silberstein Trio (US) – Shayna Steele (US) – Cuarteto Tangata – Tineke Postma/Kris Davis Quartet (US/NL) – Mammal Hands (UK) – Ogham – Paulus Potters Trio – Eric Tries Out – Antoine Pierre Urbex 2 “Sketches Of Nowhere (BE) – Young VIP tournee I Sun Mi Hong Group & Sanne Rambags – Ikarai – Ziv Ravitz/ Nir Felder/Will Vinson (US) – Evil Empire Orchestra (BE) – Mark Guiliana BEAT Music (US) – De Uitdaging: Ntjam Rosie & Jeroen Zijlstra – NATURE WORK featuring Greg Ward, Jim Black, Eric Reevis, Jason Stein (US) – Maarten Hogenhuis Trio – Niels Duffhues – Fred Eaglesmith (US) – Christian Wallumrød Ensemble (NO) – Sexteto Recuerdo – Ivo Neame Quartet (UK) – Anderson/Bennink/ Glerum/Van Kemenade – Stand Up Comedy Club

Het bericht Programmering 2018 – 2019 (bijna) rond – bestel nu alvast uw kaarten via de website verscheen eerst op PaRaDoX.


PaRaDoX Nieuws

Programmering 2018 – 2019 (bijna) rond – bestel nu alvast uw kaarten via de website

Mogen we u op de hoogte blijven houden?

Kersvers jong en nieuw jazzfestival: MAKE IT

QUIET & We Are Public

NIEUWS – gemeentelijke subsidie voor broedplaatsen in Paradox


What's Next In PaRaDoX

CLUB Playgrounds: PRIVATE TIME MACHINE vs DJ battle
vr 07 sep entree €7.00 - €10.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


Eric Vloeimans' GATECRASH ft. Jorrit Westerhof
za 08 sep entree €12.00 - €15.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


Zuid Nederlands Workshop Orkest 2.0 o.l.v. Jeroen Doomernik en Paul van Kemenade #1
ma 10 sep entree gratis aanvang: 19:30 zaal open 19:30 uur


Lean Left -Terrie Ex, Ken Vandermark, Paal Nilssen Love, Andy Moor
wo 12 sep entree €10.00 - €13.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


Tilburg University – Hartslagcafé #1:
do 13 sep entree €3.00 aanvang: 20:00 zaal open 19:30 tickets


Jeroen van Vliet MOON Trio
vr 14 sep entree €10.00 - €13.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


rootZclub: BEATRICE VAN DER POEL & TIM EIJMAAL
za 15 sep entree €8.00 - €10.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook