Buienradar Brabant

Deze week in Paradox: Grandmothers of Invention, rootZclub – Dishking & Mattanja Joy Bradley, CLUB Playgrounds: EW’s PRIVATE TIME MACHINE vs DJ battle, en meer …

Paradox

Deze week in Paradox: Grandmothers of Invention, rootZclub – Dishking & Mattanja Joy Bradley, CLUB Playgrounds: EW’s PRIVATE TIME MACHINE vs DJ battle, en meer …


foto PRIVATE TIME MACHINE door Paolo Jansen

Deze week in Paradox met op KoningsNach een spectaculaire CLUB Playgrounds met een optreden van: Eric van der Westen’s PRIVATE TIME MACHINE, gevolgd door een heuse DJ battle (do 26 apr).

CLUB PLAYGROUNDS, exact een jaar na de eerste editie. Zoals gewoonlijk opent de 11-koppige band van Eric van der Westen met een ode aan Charles Mingus, Deep Purple en Urban Dancesquad. Inmiddels zijn daar invloeden van Underworld en Laurent Garnier aan toegevoegd. De ruwe diamant van Private Time Machine is in een jaar tijd scherp geslepen tot het bolwerk waar jazz, world, rock, country en techno samenkomen. Na het concert nemen de DJ’s Joey Wilson & All The Single Ladies in een DJ battle het tot in de kleine uurtjes over met vloervullers uit alle windstreken van onze aardbol.

Het gaat dan blijkbaar toch eens gebeuren….. Na 15 jaar gooien de GRANDMOTHERS OF INVENTION (USA) de handdoek in de ring! Dat doen ze met een Farewell Tour 2018 waarbij ze voor de derde keer (!) Paradox aandoen (vr 27 apr). Een dag later is daar de laatste rootZclub van het seizoen met een dubbelprogramma van Dishking & Mattanja Joy Bradley (za 28 apr).

Verder deze week nog een Jazzsessie o.l.v. Dirk de Nijs (di 24 apr) en de muzikale talkshow Notenkrakers waar men “In de ban van het songfestival” is en met optredens van: Kizzy, Matchmaker Max, Diablos Innocentos en de expositie Tijdreiziger (wo 25 apr).

Het bericht Deze week in Paradox: Grandmothers of Invention, rootZclub – Dishking & Mattanja Joy Bradley, CLUB Playgrounds: EW’s PRIVATE TIME MACHINE vs DJ battle, en meer … verscheen eerst op PaRaDoX.


PaRaDoX Nieuws

Deze week in Paradox: Grandmothers of Invention, rootZclub – Dishking & Mattanja Joy Bradley, CLUB Playgrounds: EW’s PRIVATE TIME MACHINE vs DJ battle, en meer …

Kersvers jong en nieuw jazzfestival: MAKE IT

QUIET & We Are Public

NIEUWS – gemeentelijke subsidie voor broedplaatsen in Paradox

Thijs Borsten’s DE UITDAGING ook in 2019 in Paradox!


What's Next In PaRaDoX

BESLOTEN - Stand-up comedy avond
ma 23 apr besloten evenement aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur


Jazzsessie o.l.v. Dirk de Nijs (drums)
di 24 apr entree gratis aanvang: 21:00 zaal open 19:30 uur


Notenkrakers - een muzikale talkshow - In de ban van het songfestival, Kizzy, Matchmaker Max, Diablos Innocentos, Tentoonstelling Tijdreiziger,
wo 25 apr entree gratis aanvang: 20:30 zaal open 19:30


CLUB Playgrounds: PRIVATE TIME MACHINE & DJ battle Joey Wilson vs All The Single Ladies
do 26 apr entree €5.00 - €7.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


GRANDMOTHERS OF INVENTION (USA) - Farewell Tour 2018
vr 27 apr entree €15.00 - €18.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


rootZclub - Dishking & Mattanja Joy Bradley
za 28 apr entree €5.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


Zuid Nederlands Workshop Orkest o.l.v. Paul van Kemenade & Jeroen Doomernik
ma 30 apr entree gratis aanvang: 20:00 zaal open 19:30 uur


013 Poppodium | 013 nieuws: The Analogues spelen 'The White Album' van The Beatles, Young Gun Silver Fox, Taake en meer in 013!

kop013
VUNZIGE DEUNTJES XXL
KONINGSNACHT

DO 26 APR // 22:00
JACIN TRILL & BOKOESAM
DO 03 MEI // 20:00

 
ZWART LICHT 
ZA 28 APR // 21:00 

 
MARIO BATKOVIC (PARADOX)
DO 03 MEI // 20:30
RAY FUEGO
(HALL OF FAME)

ZO 29 APR // 21:00
BARONG FAMILY
LABEL NIGHT

ZA 05 MEI  // 23:00

De NWE Vorst | politiek getint

Een speciale speeches in de Vredeskerk in het kader van de dodenherdenking. 
Met (natuurlijk) 6 toesprekers, een korte poëtische monoloog van Monique Hendriks, de documentaire Planet Sarajevo, de expo EN ROUTE ELLEN RIJK, een tentoonstelling over onderweg en dat alles, volgens traditie, vooraf gegaan door een filmpje van Leonard Bedaux Cinema.
[prod]nu: speeches 4 mei-special
vr 4 mei 17.00 uur

                                                                                                                     
Hierna kun je om 20.30u in De NWE Vorst naar de voorstelling De Louteringsberg van Marijn Graven, waarin het publiek, samen, nog een allerlaatste tochtje maakt. Omdat we misschien eerst iets fundamenteels van onszelf achter moeten laten voordat we dichter bij vrijheid kunnen komen.
Marijn Graven: De Louteringsberg
vr 4 mei 20.30u
Watch the Video

 
Het tweede deel in een trilogie over zwarte identiteit in een witte wereld. Over toekomstbeelden, hemelhoge ambitie en het verlies van je grote liefde. Beneatha's Place maakt het persoonlijke politiek en het politieke persoonlijk.
Well Made Productions: Beneatha's Place
za 5 mei 20.30u
Watch the Video

 
Choreografe Liat Waysbort maakte een actuele remake van Ohad Naharins memorabele dansvoorstelling The Sinking of the Titanic, geïnspireerd op het onverzettelijke orkest dat doorspeelde terwijl de iconische boot ten onder ging.
Onheil overvalt de dansers, maar ze gaan niet zomaar ten onder. 
Krachtig en explosief, breekbaar en verstild nemen ze je mee in hun strijdlust, doodsangst, berusting en verbondenheid.
Bitter Sweet Dance: Titanic
wo 9 mei 20.30u
Laat je meevoeren in de gedurfde gedachtestroom ('de EU is een wanstaltig politiek gedrocht') van de fictieve - doch zeer populaire - eurocommissaris Charlotte Hajenius. 
Een must-see voor iedereen die Europa een warm hart toedraagt, dat juist niet doet of op die plek een hardnekkige blinde vlek heeft.
Mugmetdegoudentand: de Eurocommissaris
do 17 mei 20.30u

Tilt | Radio, poëzie, columns: Talent op Tilt is overal aanwezig

Sander Hobin Ik had een lief


Sander Hobin is een van de drie jonge schrijvers die dit jaar deelneemt aan Talent op Tilt: hét talentontwikkelingsprogramma van het zuiden. Op verzoek van het Studio Café in Tilburg schreef hij een column geïnspireerd op de voorstelling De andere stem van Toneelgroep AmsterdamVanavond is De andere stem te zien in Theaters Tilburg

Sander Hobin (1994) heeft sinds kort de ideale baan: hij werkt in de bibliotheek van Leuven, waardoor hij tijdens werktijd veel kan lezen en schrijven. Hij trad al op diverse podia op, publiceerde o.a. in Kluger Hans en ZINK en schrijft nu aan zijn debuutroman. 
 
Lees hier de column van Sander Hobin
Uitzending gemist: Tilt Festival x Radio WobTit

Heb je Tilt Festival gemist, of wil je nog nagenieten van het prachtige programma dat te zien was tijdens Radio WobTit? Dan hebben we goed nieuws. Kijk hier de optredens van Lieke Marsman en I am Oak, Delphine Lecompte en de Tilt-talenten Sander Hobin, Elianne van Elderen en Yelena Schmitz terug.

 
Beginnend poëzietalent op het Reeshof College

Leerlingen van het Reeshof college en Onias Landveld beten zich zes weken lang vast in verschillende vormen van poëzie, waaronder het pantoum. Het resultaat is zeer privé, aangrijpend en kwetsbaar mooi geworden. Bekijk en luister hier de gedichten van drie leerlingen. 
 
Over Tilt
Tilt organiseert jaarlijks het Tilt Festival in Tilburg en ondersteunt jonge auteurs in Noord-Brabant en Vlaanderen met het talentontwikkelingstraject Talent op Tilt. Niet alleen in Tilburg maar ook buiten de stad werkt de organisatie samen met culturele instellingen in de Brabantse steden. www.tilt.nu

PaRaDoX |Nieuws 19/04/2018

 
 
 
Paradox

Kersvers jong en nieuw jazzfestival: MAKE IT

logo-MAKE-IT

MAKE IT Jazz Tilburg voor nieuwe generatie jazzartiesten

MAKE IT is een kersvers jong en nieuw jazzfestival. Het spiksplinternieuwe jazzfestival presenteert de nieuwste generatie jazzartiesten. Een muzikale explosie veroorzaakt door jong talent voor de nieuwsgierige jazzliefhebber. Op het affiche van het debuterende festival staan mooie namen als Gilad Hekselman’s ZuperOctave ft. Aaron Parks & Kendrick Scott, CLOD! en de New Cool Collective Bigband. De eerste editie van MAKE IT vindt plaats op vrijdag 21 en zaterdag 22 september 2018 op verschillende plekken in Tilburg.

Op vrijdag 21 september trapt MAKE IT af als JazzRonde in de bruine kroegen en intieme cafés van de Tilburgse binnenstad. Jong talent met eigen werk dat op zoek is naar een podium kan zich vanaf vrijdag 19 april 2018 inschrijven voor de JazzRonde. Gilad Hekselman ZuperOctave ft. Aaron Parks en Kendrick Scott sluiten dag één van MAKE IT af met een concert in jazzpodium Paradox. Op dag twee van MAKE IT staat opkomend talent naast toonaangevende muzikanten op het podium van Theaters Tilburg. De jazzlegenden van de toekomst? Misschien wel…

Een Tilburgse binnenstad die overstroomd van de jazz, daar dromen MAKE IT oprichters Neil van der Drift (29), David Romanello (28) en Koen Smits (26) van. De drie organisatoren, en tevens musici, weten als geen ander hoe afhankelijk je bent van goede speelplekken als jonge muzikant. “Goede speelplekken voor eigen werk van jong talent, daar zijn er weinig van. Daarom is MAKE IT overduidelijk een festival bedoeld voor onze eigen generatie musici. En daarbij, een stad als Tilburg verdient een jazz festival.” Over het profiel van het festival zegt de organisatie het volgende: ” MAKE IT presenteert de grote namen van morgen. Je krijg je echt te zien wat je nog niet kent maar wat wel steengoed is. Die energie van jonge makers, die gaat van het podium afknallen.”

MAKE IT Concert
De eerste editie van het nieuwe Tilburgse jazzfestival MAKE IT kan niet beter van start gaan met een concert van Gilad Hekselman´s ZuperOctave ft. Aaron Parks & Kendrick Scott (USA) in Paradox. Met recht een internationaal supertrio waarin 3 supertalenten mogen excelleren.

 • Gilad Hekselman
  Gilad Hekselman is een Israëlisch wonderkind. Kenners fluisteren al dat hij Pat Metheny’s natuurlijke opvolger is. Zijn sublieme gitaarspel uit zich in een voorliefde voor dramatische expressie en lyrische composities die bol staan van atmosferische geluidslandschappen en subtiele Afrikaanse invloeden. Hij heeft sinds 2004 zijn thuisbasis in New York, waar hij zich in kijker speelde van Amerikaanse collega’s als Chris Potter, Esperanza Spalding, John Scofield, Tigran Hamasyan en Avishai Cohen.
 • ZuperOctave
  ZuperOctave is het nieuwste project van gitarist Gilad Hekselman, Aaron Parks en Kendrick Scott. Deze drie musici veroveren de wereld vanuit Brooklyn, New York. ZuperOctave gebruikt karakteristieke elektronische instrumenten zoals Fender Rhodes, synthesizers en drumpads om verrassende, energieke composities te creëren met verbluffende precisie en samenwerking.
 • Aaron Parks
  Pianist Aaron Parks, bekend als sideman met Kurt Rosenwinkel, Christian Scott, Terence Blanchard en Joshua Redman, maakt deel uit van een nieuwe generatie jazzmuzikanten die niet bang zijn om buiten de lijnen te kleuren. Parks speelt jazz met de dynamische textuur van hedendaags alternatief rock, elektronica en hiphop, met subtiliteit in zowel compositie als improvisatie. Hij won vele prijzen en brengt zijn platen uit op Nonesuch, Blue Note en het gerenommeerde platenlabel ECM.
 • Kendrick Scott
  Een Berklee alumnus met een aanzienlijke lijst onderscheidingen, drummer Kendrick Scott is als sideman op platen verschenen met Pat Metheny, John Patitucci, Kenny Garrett, Dianne Reeves, Terence Blanchard en Robert Glasper om er maar een paar te noemen. Om nog maar te zwijgen van zijn bijdrage aan filmsoundtracks van de legendarische regisseur Spike Lee. Kendrick Scott is een van de heldere sterren in een ongelooflijk getalenteerde groep jonge drummers van vandaag.

MAKE IT Jazzronde 
Op vrijdag 21 september 2018 strijkt niet de Popronde maar de eerste JazzRonde van Nederland neer in de Tilburgse binnenstad. In diverse horecagelegenheden, kroegen, cafés en kleine podia wordt live jazz gespeeld. De optredens zijn gratis te bezoeken. Dit is misschien wel een pilot voor meerdere JazzRondes verspreid door het land. Jong talent met eigen werk dat op zoek is naar een podium kan zich vanaf donderdag 19 april inschrijven voor de JazzRonde via www.makeitjazz.nl.

MAKE IT in Theaters Tilburg
Op dag twee (zaterdag 22 septemer) van MAKE IT staat opkomend talent naast toonaangevende muzikanten op het podium. De hoofdacts van het festival vinden plaats in de Schouwburg van Theaters Tilburg, de grootste jazztalenten zijn te zien in de Studiozaal van het theater. Boy Edgar Prijs-winnaar Jeroen van Vliet is curator van de intieme Audax-Zaal en presenteert hier zijn visie op de toekomst van jazz.  Naast curator Jeroen van Vliet maakt MAKE IT bekend dat New Cool Collective Bigband ft. special guests en Alessandro Fongaro’s CLOD! onderdeel zullen zijn van MAKE IT in Theaters Tilburg. Eind mei is de programmering naar verwachting helemaal rond.

 • Audax Zaal gecureerd door Jeroen van Vliet
  Jeroen van Vliet behoeft nauwelijks introductie in Tilburg. Van Vliet behoort tot een van de meest lyrische jazzpianisten van Nederland en won in 2014 de Buma Boy Edgar Prijs, de meest prestigieuze onderscheiding voor jazzmusici. Ook staat de pianist bekend om zijn vele samenwerkingen met jonge musici. MAKE IT heeft Jeroen van Vliet aangesteld als curator voor de Audax Zaal van Theaters Tilburg, waar hij zijn eigen gang mag gaan met de programmering. MAKE IT heeft Jeroen gevraagd om jonge talenten te programmeren die met eigen composities de intieme sfeer van de Audax Zaal kunnen grijpen.
 • New Cool Collective Bigband + special guests
  De 19-koppige New Cool Collective Big Band bestaat 25 jaar en tourde ontelbaar vaak langs de hipste jazzclubs en festivals over de hele wereld. New Cool Collective Bigband brengt tijdens de eerste editie van MAKE IT een breed scala aan nummers uit hun rijke oeuvre naast gloednieuw materiaal. Daarnaast delen zij het podium met jong talent.
 • Alessandro Fongaro’s CLOD!
  CLOD! viert het huwelijk tussen jazz en indie-rock. De ultieme combinatie tussen dansbare beats en vrije improvisatie, melodieën om mee te zingen en sonische experimenten.

MAKE IT wordt mede mogelijk gemaakt door: Fontys Academy of Music and Performing Arts, Theaters Tilburg, Paradox en 013.

Het bericht Kersvers jong en nieuw jazzfestival: MAKE IT verscheen eerst op PaRaDoX.


PaRaDoX Nieuws

Kersvers jong en nieuw jazzfestival: MAKE IT

 

Deze week in Paradox: A.J. Croce, Rogier Telderman Trio, VJAZZ-The Ploctones, BO/THE RUDE, rootZclub Lloyd Spiegel en meer …

 

QUIET & We Are Public

 

NIEUWS – gemeentelijke subsidie voor broedplaatsen in Paradox

 

Thijs Borsten’s DE UITDAGING ook in 2019 in Paradox!

 


What's Next In PaRaDoX

PaRaVoX - Zing het zelf met Henk Koekkoek!
do 19 apr entree gratis aanvang: 20:30 zaal open 19:30


VJAZZ - The Ploctones RENOVATION TOUR - na afloop dansen met JAZZJUNKIES
vr 20 apr entree €10.00 - €13.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 tickets


BO/THE RUDE - ’88 Setlist-tour
za 21 apr entree €5.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


rootZclub - Lloyd Spiegel (AUS)
zo 22 apr entree €8.00 aanvang: 15:00 zaal open 14:30 uur tickets


BESLOTEN - Stand-up comedy avond
ma 23 apr besloten evenement aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur


Jazzsessie o.l.v. Dirk de Nijs (drums)
di 24 apr entree gratis aanvang: 21:00 zaal open 19:30 uur


Notenkrakers - een muzikale talkshow - In de ban van het songfestival, Kizzy, Matchmaker Max, Diablos Innocentos, Tentoonstelling Tijdreiziger,
wo 25 apr entree gratis aanvang: 20:30 zaal open 19:30


 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook