Buienradar Brabant

PaRaDoX | Nieuws 10/16/2017

 
 
Paradox

Deze week in Paradox: VLEK, Matt Andersen, Simone Sou Trio, Private Time Machine, Cécile McLorin Salvant, Cees de Nijs Quartet, Liseth Horsten & voor de kids: Boomwhakalaa!

Simone-Sou-Bimhuis-foto-Arkady-Mitnik

Deze week een bomvol programma in Paradox maar ook concerten “Op Locatie”. In het kader van het kinderfestival SPRUIT is er woensdagmiddag een interactief kinderconcert in De Kennismakerij (Spoorzone). Boomwhakalaa!! is een vrolijk spektakel voor jong en oud waarbij iedereen mag meedoen met de ‘boomwhackers’, kleurrijke plastic buizen waarmee je muziek kan maken. Verder veel sketches en Caribische liedjes waarbij het onmogelijk is om stil te zitten.

Ook “Op Locatie” is het concert van jazzdiva Cécile McLorin Salvant in de Concertzaal van Theaters Tilburg. Als waardige opvolger van de grote drie – Billie Holiday, Sarah Vaughan & Ella Fitzgerald maakte zij in 2014 een verpletterende entree op het North Sea Jazz Festival. Zij presenteert haar nieuwste album Dreams and Daggers (vr 20 okt)

Tegelijkertijd trakteert de PRIVATE TIME MACHINE het publiek in Paradox op een heuse clubavond. Deze 11-koppige band van Eric van der Westen speelt een ode aan Charles Mingus & Deep Purple. Daarna draaien de DJ-collectieven van SoulCity en The Dolphin tot de kleine uurtjes vloervullers uit alle windstreken van de aardbol.

Zaterdag is het de beurt aan één van de grote namen uit de roots & blueswereld: de Canadese zanger/gitarist Matt Andersen. Solo vult hij op zijn gemak grote zalen als Tivoli Vredenburg & ook Paradox. Reserveren is dus aanbevolen!

Verder deze week ons eigen huisorkest: VLEK. Onder het motto ‘Music’ On The Far Side Of The Moon” staan zij garant voor een avondje vol stuwende beats, rock-riffs, grooves, melodieën en jazzy vergezichten (wo 18 okt), presenteert de Braziliaanse slagwerkster Simone Sou met Oleg Fateev (bayan) en Eran Har Even (gitaar) haar gloednieuwe cd “S.O.S Bras Beat” (zo 22 okt), is er een Kampvuurconcert van de singer songwriter Liseth Horsten (do 19 okt) en staat de jazzsessie o.l.v. Sjoerd van Eijck in het kader van bijzondere tournee rond de accordeonist Cees de Nijs (di 17 okt)

Het bericht Deze week in Paradox: VLEK, Matt Andersen, Simone Sou Trio, Private Time Machine, Cécile McLorin Salvant, Cees de Nijs Quartet, Liseth Horsten & voor de kids: Boomwhakalaa! verscheen eerst op PaRaDoX.


PaRaDoX Nieuws

No RSS items found.

What's Next In PaRaDoX

No RSS items found.

Euroscoop Tilburg Goes Opera: Don Carlos

Beleef de opera als nooit tevoren bij Euroscoop Tilburg

Het nieuwe operaseizoen staat voor de deur. Om u dit jaar alleen van de beste opera's te laten genieten hebben we een expert in de arm genomen om ons te adviseren.

Zo starten we het nieuwe operaseizoen met de live vertoning van het topstuk Don Carlos, waarbij we u ontvangen met een glaasje heerlijke bubbels.

Ontdek HIER het volledige programma voor 2017-2018.

DON CARLOS

Donderdag 19 oktober - 17u00

Als er één Opera is die speelt met de grenzen van alle mogelijke dramatische en dramaturgische niveaus, dan is het zeker ‘Don Carlos’ van Verdi. Dit werk neemt de blik van de toeschouwer mee richting Vlaanderen in een verhaal waarin het klimaat van oorlog met Spanje en de melancholie van het wezen centraal staan.

Don Carlos is een opera in vijf bedrijven van Giuseppe Verdi op een Frans libretto van Camille du Locle en Joseph Méry, gebaseerd op het toneelstuk Don Carlos, Infant von Spanien van Friedrich Schiller.

De live vertoning welke we streamen vanuit het operahuis Bastille in Parijs wordt geleid door niemand minder dan Philippe Jordan. De rol van Don Carlos wordt vertolkt door Jonas Kaufmann. andere rollen zijn weggelegd voor onder andere: Sonya Yoncheva, Ildar Abdrazakov en Ludovic Tézier.

De voorstelling start om 17u45. U bent welkom vanaf 17u00. de verwachte eindtijd is 23.15

KOOP HIER UW TICKETS.

013 nieuws: De Jeugd Van Tegenwoordig is er weer, tweede lading namen Roadburn Festival 2018, bekijk de tv commercial van 013

kop013 
 
 

TWEE LADING NAMEN ROADBURN FESTIVAL 2018 BEKEND

Uiteraard keert het invloedrijke Roadburn Festival ook in 2018 terug naar 013. Deze week maakte de organisatie een flink rij nieuwe namen bekend! 
 

Cult of Luna & Julie Christmas ('Mariner' integraal)  
Weedeater ('God Luck And Good Speed' integraal)
Grave Pleasures | Greenmachine ('D.A.M.N.' integraal)  
Hell ('Hell' integraal) | Mizmor ('Yodh' integraal) |
Future Occultism: Bong-Ra + Servants Of The Apocalyptic Goat Rave + Phuture Doom | Wrekmeister Harmonies | Årabrot 
 Sannhet | Uniform | Gost | Occvlta | Maggot Heart | Thaw | Furia

Tickets gaan on sale vanaf 19 oktober via www.013.nl

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
GOLDEN EARRING (UITVERKOCHT)
ZA 14 OKT // 20:00
LIL' KLEINE (UITVERKOCHT)
ZO 15 OKT // 20:00

 
NOUVELLE VAGUE
ZA 14 OKT // 20:30

 
HIPPE GASTEN
MA 16 OKT // 13:30

 
GAANDE W/ JARREAU VANDAL + FS GREEN
ZA 14 OKT // 23:00
DWEEZIL ZAPPA PLAYS WHATEVER THE F%CK HE WANTS
WO 18 OKT // 19:45
 
 
 

De NWE Vorst |

|       W E B S I T E       |       F A C E B O O K       |       I N S T A G R A M       |       T R A I L E R S
Uitreiking van dé prijs voor het meest veelbelovende circustalent van 2017. Met voorstellingen van de genomineerden: 
Liza van Brakel: Ain’t no easy way out
Naomi Bratthammer: Her
Familiar Faces: Not sure where this is going
Laure Osselin: Promenade

en special guest Michiel Deprez met Oklagari.

BNG Bank / Circomundo
BNG Bank Circusprijs 2017
do 19 okt 20.00u
Dick Verdult laat zich onmogelijk in één hokje plaatsen, zijn werk is humoristisch en ongrijpbaar. En veelzijdig; installatiebouwer, schrijver, muzikant, schilder... 
Zijn ongeremde scheppingsdrang, zijn stelselmatig terugkomen met verrassende perspectieven in alle media blijken een inspiratie voor jongeren over de wereld.

Pop up Cinema
Dick Verdult: Het is waar maar niet hier
vr 20 okt 20.00u
Vampiers zijn eng, sexy en nou ja, vooral heel erg sexy...
Een vampier met een burn-out krijgt bezoek van zijn bloeddorstige vrienden. Ze onderzoeken hoe het is om mens te zijn door beroemde vampiers na te spelen: Gary Oldman als prins Vlad, Max Schreck in Nosferatu. 
Het levert een reeks hilarische scenes op, die niet alleen aanzetten tot reflectie op de menselijke soort maar tegelijkertijd de onbegrensde verbeeldingskracht van de mens toont.

Toneelgroep Oostpool & Nationale Theater
Kinderen van Judas
za 28 okt 20.30u

PaRaDoX | Nieuws 10/09/2017

Paradox

Deze week in Paradox: Terry Bozzio, Jasper van ’t Hof, FORQ, Nate Smith – KINFOLK & SPRUIT – paraBIEBop kinderconcert: De Diere-liere-liedjesband

Terry Bozzio

Deze week presenteert Paradox een boordevol programma met spectaculaire optredens van de Amerikaanse slagwerker Nate Smith – KINFOLK (wo 11 okt) & de nieuwe superformatie FORQ (zo 15 okt). Deze optredens zijn in samenwerking met internationaal opererend agentschap Good Music Company (o.a. Snarky Puppy – Avishai Cohen – Mark Guiliana). Als gevolg van die samenwerking staan er komende weken 7 optredens in Paradox geboekt met fantastische bands. Voor meer informatie hierover kijk HIER.

Dat is echter nog niet alles. Vrijdag komt Jasper van ’t Hof 1/4-tet (vr 13 okt) naar Tilburg met zijn nieuwste band waarin naast Jasper op toetsen ook Frans van der Hoeven (bas), Dick de Graaf (saxen) en het jonge drumtalent Jamie Peet. Nu we het toch over drummers hebben, een dag later is er “An evening with Terry Bozzio. (za 14 okt) met melodische slagwerkmuziek, door een van ‘s werelds beste drummers op zijn 62-delige drumkit.

Inmiddels is dan Herfstvakantie geworden waar Paradox & Bibliotheek Tilburg aansluiten met 2 leuke programma’s voor de jeugd. Op zondagmiddag begint het kinderfestival SPRUIT met in Paradox een “paraBIEBop” kinderconcert: De Diere-liere-liedjesband met “Er lopen liedjes door de lucht” (zo 15 okt). Een paar dagen later is in datzelfde festival een interactieve muziekvoorstelling BOOMWHAKALAA!! in De Kennismakerij (wo 18 mrt)

Verder deze week nog een “Brasil Jazzsessie” o l.v. Jonas Linnemann (di 10 okt) & Tilburg University – Hartslagcafé: ‘Nieuwe Democratie’, met filosofen Marc de Kesel en Frank Ankersmit (do 12 okt). Tot in Paradox!

Het bericht Deze week in Paradox: Terry Bozzio, Jasper van ’t Hof, FORQ, Nate Smith – KINFOLK & SPRUIT – paraBIEBop kinderconcert: De Diere-liere-liedjesband verscheen eerst op PaRaDoX.


PaRaDoX Nieuws

Deze week in Paradox: Terry Bozzio, Jasper van ’t Hof, FORQ, Nate Smith – KINFOLK & SPRUIT – paraBIEBop kinderconcert: De Diere-liere-liedjesband

Kinderfestival Spruit – een nieuw festival, een feest voor kids

LES IN JAZZ door Vera Vingerhoeds – 5 maart /16 april 2018

Zuid Nederlands Workshop Orkest van start

Good Music & Paradox presenteren een serie internationale jazz in 7 concerten


What's Next In PaRaDoX

Brasil Jazzsessie o l.v. Jonas Linnemann (drums)
di 10 okt entree gratis aanvang: 21:00 zaal open 19:30 uur


Good Music & Paradox presenteren: Nate Smith - KINFOLK: POSTCARDS FROM EVERYWHERE
wo 11 okt entree €15.00 - €45.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 - passe-partout 4 concerten € 45,00 tickets


Tilburg University – Hartslagcafé: 'Nieuwe Democratie', met filosofen Marc de Kesel en Frank Ankersmit
do 12 okt entree €3.00 aanvang: 19:30 zaal open 19:30 tickets


Jasper van 't Hof 1/4-tet
vr 13 okt entree €10.00 - €13.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 tickets


An evening with Terry Bozzio (US) - solo drums
za 14 okt entree €12.00 - €15.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 tickets


SPRUIT - paraBIEBop kinderconcert: De Diere-liere-liedjesband met "Er lopen liedjes door de lucht" (4+)
zo 15 okt entree €5.00 aanvang: 15:00 zaal open 14:30 uur tickets


Good Music & Paradox presenteren: FORQ (US)
zo 15 okt entree €15.00 - €45.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 - passe-partout 4 concerten € 45,00 tickets


Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook