PaRaDoX | Deze week in PaRaDoX: CARAVAN (UK), Becca Stevens (US), Isabelle Amé, Matteo Myderwyk/VanDryver/Haytham Safia’s U’Duet, Sophia Karma en meer …

 
 
Paradox

Deze week in PaRaDoX: CARAVAN (UK), Becca Stevens (US), Isabelle Amé, Matteo Myderwyk/VanDryver/Haytham Safia’s U’Duet, Sophia Karma en meer …

Becca Stevens

Deze week is de legendarische band CARAVAN (since 1967) te gast in Paradox. Deze band is afkomstig uit Canterbury, Kent (GB) en kan worden geschaard onder The Canterbury Scene, waaronder ook bands als Soft Machine, Gong, Robert Wyatt vallen. Allemaal bands die een grootse traditie kennen in het mengen van rock en jazz (wo 24 mei).

Ook bijzonder is het concert van de Amerikaanse vocaliste Becca Stevens. Op het moment dat u dit leest is zij nog op tournee met SNARKY PUPPY. Deze eindigt op 24 mei en start de REGINA worldtour met haar eigen band. Het eerste concert (en enig in Nederland) is in Paradox, later dit jaar volgen er optredens op North Sea Jazz Festival, Middelheim en andere grote festivals tot in Japan toe!

Zaterdag het minifestival MYDERWYK, waarop 3 zeer diverse acts staan. Reden voor dit muzikale feest is het afzwaaien van het jeugdige pianotalent Matteo Mijderwijk als “New Arrival”. Dit talentontwikkelingstraject besluit hij met een cd presentatie “To Move” (Excelsior Recordings). Dat doet hij met mede-New Arrivals collega’s VanDryver en een persoonlijke favoriet van hem: Haytham Safia’s U’Duet uit (za 27 mei)

Verder deze week een Vocalsessie – sessieleiders Blend-in ‘4 (di 23 mei) is er Kampvuurconcert van Sophia Karma (do 25 mei) en presenteert Isabelle Amé haar album “Zonsondergang” (zo 28 mei)

Het bericht Deze week in PaRaDoX: CARAVAN (UK), Becca Stevens (US), Isabelle Amé, Matteo Myderwyk/VanDryver/Haytham Safia’s U’Duet, Sophia Karma en meer … verscheen eerst op PaRaDoX.


PaRaDoX Nieuws

Deze week in PaRaDoX: CARAVAN (UK), Becca Stevens (US), Isabelle Amé, Matteo Myderwyk/VanDryver/Haytham Safia’s U’Duet, Sophia Karma en meer …

 

Veel namen seizoen 2017 / 2018 al bekend – check het programma & bestel kaarten!

 

Thijs Borsten Daagt Uit – Seizoen 2017-2018 

 

Spotify luisteren via concertagenda van Paradox!

 

Paradox en Omroep Tilburg slaan de handen ineen

 


What's Next In PaRaDoX

Vocalsessie - sessieleiders Blend-in '4
di 23 mei entree gratis aanvang: 21:00 zaal 19:30


CARAVAN (UK)
wo 24 mei entree €15.00 - €20.00 aanvang: 20:30 zaal 19:30 tickets


Kampvuurconcert - Sophia Karma
do 25 mei entree gratis aanvang: 20:30 zaal open 19:30


Becca Stevens – Regina Tour (USA)
vr 26 mei entree €12.00 - €15.00 aanvang: 20:30 zaal 19:30 tickets


minifestival MYDERWYK - Matteo Myderwyk cd presentatie "To Move" - VanDryver - Haytham Safia & U'Duet
za 27 mei entree €8.00 - €10.00 aanvang: 20:30 zaal 19:30 tickets


Isabelle Amé - EP presentatie "Zonsondergang" - support Marthe Hamers
zo 28 mei entree €10.00 aanvang: 15:00 zaal open 14:30 tickets


Jazzsessie - sessieleider Teus Nobel (trompet) ft. Coen Kaldeway, Matthijs Geerts, Richard Frijters & Sander Smeets
di 30 mei entree gratis aanvang: 21:00 zaal 19:30


013 nieuws: WOO HAH! line-up compleet, Helloween, Orchestral Manoeuvres in the Dark, Graveyard, Textures, Billy Ocean en Papa Roach bevestigd

kop013
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
JOHN WEST & LANGE FRANS 
ZA 20 MEI // 20:00

 
RED BULL SOUND SELECT:
FRESKU + MOCROMANIAC

DI 23 MEI // 20:00

 
BOEF EN DE GELOGEERDE AAP
+ ZWART LICHT + MASSI  
ZA 20 MEI // 20:00
ZER00'S HEROES
WO 24 MEI // 22:30

 
GAANDE:
IAMNOBODI + RACHEL GREEN

ZA 20 MEI // 23:00
NACHTCOLLEGE:
+ GARY BECK + ROD

DO 25 MEI // 22:00
 
 
 


Kunstbalie | En ben jij al klaar voor de maand van de amateurkunst?

 
  

NIEUWS AMATEURKUNST MEI 2017

 

Ik toon - maand van de amateurkunst

Op 1 juni 2017 gaat de Iktoon-maand weer van start. in deze maand krijgen duizenden amateurkunstenaars de kans om zich te laten zien. Ook Muzerij doet weer mee! Dit jaar mag ’s-Hertogenbosch zich Roze Stad van Nederland noemen. Muzerije sluit daarbij aan en daagt kunstenaars uit om hun werk in te sturen en mee te dingen naar de titel het beste roze amateurkunstwerk 2017. Doe mee en meld je aan vóór maandag 29 mei.
Benieuwd wat Brabant nog meer te bieden heeft in de maand juni? Bekijk de verscheidenheid van de Brabantse projecten op de landelijke Iktoon-pagina
 

Pitches impulsgeldenprogramma bijwonen

De eerste pitches van de nieuwe impulsgeldenregeling zijn geweest. Ben je benieuwd hoe zo’n pitch in z’n werk gaat? Meld je dan aan als toehoorder bij een van de komende pitches en leer van je voorgangers. Bekijk hier de regeling of ga naar de agenda
 

Projectscan community art 

Projecten waarbij kunst ingezet wordt voor maatschappelijk doelen, zijn vaak arbeidsintensief, kostbaar en lijken lastig te financieren. Hoe zorg je ervoor dat jouw project gesubsidieerd wordt en hoe overtuig je partners om mee te doen? De projectscan helpt je plan aan te scherpen, te evalueren en te verantwoorden. Lees hier meer en meld je aan.

In Brabant

 

Jonge generatie ondernemers opkomend in urban scene Brabant

In de urban scene (o.a. breakdance, rap en grafitti) is er een jonge generatie ondernemers opkomend in Brabant. Creativiteit en sociale beweegredenen zijn voor de jongeren van groot belang bij het opzetten van een onderneming in het urban culture-veld. Dat kun je lezen in het onlangs verschenen onderzoek van onderzoeker en publicist Janny Donker. 

Uitgelicht

 

DepotC: Re-integratietraject Kunstwerk

DOKc is gestart bij zes Brabantse kunstencentra met een re-integratietraject: kunst als middel om jongeren met een arbeidsbeperking op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Kunst en cultuur wordt in het project ingezet op het ontdekken van kwaliteiten die van nut kunnen zijn bij toekomstig werk en het leren omgaan met grenzen en valkuilen.
 

MESTMag: Warm welkom voor nieuwkomers

Mestmag is vernieuwd! Iedere maand staat er een ander thema centraal. Deze maand is dat het thema 'nieuwkomer'. Nieuwkomers die de boel opschudden en op scherp zetten en zorgen voor wrijving en schuring. Maar bovenal zorgen voor een frisse wind en dynamiek, waar vernieuwing en verandering het gevolg van zijn. 
 

Website: Subsidie voor kunst in Brabant

Ben je op zoek naar subsidie voor kunst, een geschikt cultuurfonds zoals het fonds cultuurparticipatie of een Brabants fonds? Op de website staat een overzicht van mogelijke fondsen en enkele algemene tips. We bieden je ook graag advies op je plan en begroting. Vragen? Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op.

Agenda

 
19 mei t/m 23 augustus - Fototentoonstelling 'De kracht van de vrouw'
Twintig leden van Fotobond Noord-Brabant-Oost exposeren de resultaten van een mentoraat dat werd begeleid door Diana Bokje. De expositie is te zien in Veldhoven.
20 mei - Eindconcert 'Sibelius aan de voordeur' 
EELT en ContourdeTwern brachten de afgelopen periode een bezoek langs 750 voordeuren in Tilburg-Noord. Zaterdag sluiten ze samen af met een eindconcert. Mede mogelijk gemaakt door de regeling Stimulering Maatschappelijke Opgaven van Kunstbalie.
Reageer tot 1 juni - Vacature voorzitter bestuur KABRA  
Stichting KABRA is een platform voor verspreiding van kennis, het behartigen van belangen en ontwikkelen van bovenlokale activiteiten voor het amateurtheaterveld in Brabant. Bekijk de vacature en reageer vóór 1 juni. 
10 juni - Scholing: projectmanagement
Een heel praktische module op zaterdag 10 juni. Over de start, planning, uitvoering, verslaglegging (ook naar externe financiers) van het project. Aanmelden en info via de website. 
11 juni - Bekendmaking beste amateurkunstwerk 'Diversiteit' 
Tijdens de open dag van Muzerije (Den Bosch) op zondag 11 juni zal de winnaar bekend gemaakt worden. Van iedere deelnemer zal één werk deel uitmaken van de groepsexpositie welke loopt van 11 juni t/m 16 juli.
12+13 juni - Pitches #4 en #5 Impulsgelden juni
Dit is hét moment voor projecthouders om hun plannen overtuigend te presenteren aan een externe jury. Pitches zijn openbaar, graag vooraf aanmelden. 
16 juni t/m 2 juli - Voorstelling 'HARMONIE'  
Koop kaartjes voor de voorstelling HARMONIE van Het Zunderts Toneel. Een voorstelling waar nieuwe situaties zich voordoen en oude systemen niet meer werken. Mede mogelijk gemaakt door de regeling Stimulering Maatschappelijke Opgaven van Kunstbalie.
10+11 juli - Pitches #6 en #7 Impulsgelden juli
Dit is hét moment voor projecthouders om hun plannen overtuigend te presenteren aan een externe jury. Pitches zijn openbaar, graag vooraf aanmelden. 

 
 

PaRaDoX | Nieuws 05/15/2017

 
 
Paradox

ESTAFEST!, Raad van Toezicht, Singer-Songwriter Session ft. musici van SAVANNAH/Marcel Verbeek, Jazzsessie o.l.v. Teus Nobel, SONGBELT en meer …

ESTAFEST! door Eddy Westveer

Hoofdconcerten deze week zijn die van ESTAFEST!Raad van Toezicht en de laatste SundayFolk van het seizoen met een spectaculaire Singer-Songwriter Session van leden van Nederlands countrytrots SAVANNAH en Marcel Verbeek. 

ESTAFEST is het (bijna) drumloze kwartet met publiekslievelingen en de drie lBoy Edgarprijswinnaars: gitarist Anton Goudsmit, violist Oene van Geel en Jeroen van Vliet. als Mete Erkerene van Geel en Jeroen van Vliet . Zij presenteren in Paradox hun nieuwste veelgeprezen album “Bayachrimae’ (vr 19 mei),

Een dag later wederom een CD presentatie, nu van het 12-koppig powerhouse ensemble DE RAAD VAN TOEZICHT. Een speelse maar supersolide groep die zich laat inspireren door groten als Weather Report, Pat Metheny en Snarky Puppy. Zij presenteren hun nieuwe plaat getiteld  “De Raad” en dat gaat geheid een feest worden (za 20 mei) .

We eindigen de week met de laatste SUNDAYFOLK van het seizoen waarin een Singer-Songwriter Session van bandleden van Nederlands bekendste Countryformatie SAVANNAH. Deze mag je niet missen!

Verder deze week nog een concert van zangleerlingen van Louise Donker (za 20 mei),  een Jazzsessie o.l.v. sessieleider Teus Nobel (di 16 mei) en een Kampvuurconcert van SONGBELT (do 18 mei)

Het bericht ESTAFEST!, Raad van Toezicht, Singer-Songwriter Session ft. musici van SAVANNAH/Marcel Verbeek, Jazzsessie o.l.v. Teus Nobel, SONGBELT en meer … verscheen eerst op PaRaDoX.


PaRaDoX Nieuws

ESTAFEST!, Raad van Toezicht, Singer-Songwriter Session ft. musici van SAVANNAH/Marcel Verbeek, Jazzsessie o.l.v. Teus Nobel, SONGBELT en meer …

 

Thijs Borsten Daagt Uit – Seizoen 2017-2018 

 

Spotify luisteren via concertagenda van Paradox!

 

De 1ste namen seizoen 2017 / 2018 bekend – check het programma & bestel kaarten!

 

Paradox en Omroep Tilburg slaan de handen ineen

 


What's Next In PaRaDoX

Jazzsessie - sessieleider Teus Nobel (trompet)
di 16 mei entree gratis aanvang: 21:00 zaal 19:30


Kampvuurconcert - SONGBELT - Zand tussen je tanden
do 18 mei entree gratis aanvang: 20:30 zaal open 19:30


ESTAFEST - Mete Erker - Anton Goudsmit - Oene van Geel - Jeroen van Vliet
vr 19 mei entree €10.00 - €13.00 aanvang: 20:30 zaal 19:30 tickets


Concert zangleerlingen van  Louise Donker
za 20 mei entree gratis aanvang: 14:00 zaal open 13:30


Raad van Toezicht - cd presentatie "De Raad"
za 20 mei entree €8.00 - €10.00 aanvang: 20:30 zaal 19:30 tickets


SundayFolk - singer-songwriter session met Marcel & Wilma Smulders, Javier Garcia Vicente (Savannah) en Marcel Verbeek
zo 21 mei entree €5.00 - €8.00 aanvang: 15:00 zaal 14:30 tickets


Vocalsessie - sessieleiders Blend-in '4
di 23 mei entree gratis aanvang: 21:00 zaal 19:30


013 nieuws: Converge en Obituary bevestigd, vier nieuwe supports bij I Am Morbid, beluister de nieuwe EP van Boef en de Gelogeerde Aap op Spotify

kop013
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
FUTURE HOUSE MUSIC:
MERK & KREMONT

ZA 13 MEI // 23:00
BOEF EN DE GELOGEERDE AAP
+ ZWART LICHT + MASSI  
ZA 20 MEI // 20:00
LITTLE BIG + DE LIKT
WO 17 MEI // 20:00

 
GAANDE:
IAMNOBODI + RACHEL GREEN

ZA 20 MEI // 23:00
DODECAHEDRON
+ VERWOED + ULSECT

VR 19 MEI // 19:30
RED BULL SOUND SELECT:
FRESKU + MOCROMANIAC

DI 23 MEI // 20:00

 
 
 
 


Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook