Buienradar Brabant

Spoorpark Nieuws: Bouwcafé - Raadsleden onder indruk - Rondleidingen - Updates werkzaamheden - Vacatures - In de media

Spoorpark logo

NIEUWS - SEPTEMBER 2018

Beste omwonende of geïnteresseerde,

De werkzaamheden op het Spoorpark zijn na de zomervakantie in sneltreinvaart hervat en er is veel gebeurd! Wij nodigen u daarom van harte uit voor het bouwcafé op woensdag 26 september en voor één van de rondleidingen in oktober. Dit en nog meer leest u in bijgaande nieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief:

Spoorpark Bouwcafé

SPOORPARK BOUWCAFÉ #7 OP WOENSDAG 26 SEPTEMBER

Op woensdag 26 september organiseren we alweer voor de zevende keer een Spoorpark Bouwcafé. Op deze avond zullen onder anderen de mannen van het T-Huis aan het woord komen, zal er een update worden gegeven over de werkzaamheden, vertelt Marieke Vromans over haar kunstwerk De Rits en zal er een kort woordje gedaan worden vanuit het Spoorpark bestuur.

Lees verder >
Video rondleiding raadsleden Spoorpark

RAADSLEDEN ONDER INDRUK VAN SPOORPARK

Op maandag 17 september was een delegatie van de Tilburgse raad te gast op het Spoorpark. Na een korte presentatie door bestuursvoorzitter Johan Dunnewijk kregen ze een rondleiding op het terrein van het toekomstige Spoorpark.

Lees verder >

UPDATES WERKZAAMHEDEN SPOORPARK

De zomervakantie is alweer enkele weken voorbij en er wordt dagelijks keihard gewerkt op het Spoorpark. Via onze website houden we u wekelijks op de hoogte van het werk wat er gedaan is en wat er op de planning staat. De afgelopen weken is er op het Oostplein (aan de kant van de St. Ceciliastraat) hard gewerkt aan de entree. Aan de westkant zijn er ook al enkele lichtmasten geplaatst, ze zijn prachtig!

Lees verder >

RONDLEIDINGEN IN OKTOBER, NOG ENKELE PLAATSEN!

De rondleidingen die gepland staan op de vrijdagen en zaterdagen in oktober zijn populair. Iedereen wil natuurlijk graag zien hoe de werkzaamheden op het Spoorpark vorderen! Wil je ook met eigen ogen zien hoe het park wordt? Meld je dan vandaag nog aan, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

Lees verder >
Direct aanmelden >

VACATURES: GROENMEDEWERKERS EN GASTVROUWEN/GASTHEREN

Vind je het leuk om als vrijwilliger betrokken te zijn bij de activiteiten van het Spoorpark en woon je in de directe omgeving? Dan is dit je kans! Wij zoeken namelijk enthousiaste gastvrouwen of gastheren voor in het gele gebouwtje op het park en daarnaast zoeken we vrijwilligers met groene vingers die het leuk vinden om zo nu en dan wat licht groenonderhoud te doen.

Meer weten? Kijk op onze website onder 'vacatures'.

SPOORPARK IN DE MEDIA

Een greep uit de rubriek 'in de media' van de afgelopen tijd:
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube

PaRaDoX | Deze week MAKE IT! en onlangs bevestigd …. Chris Potter, Tord Gustavsen Trio & Shanya Steel!

Paradox

Deze week in Paradox MAKE IT! en onlangs bevestigd …. Chris Potter, Tord Gustavsen Trio & Shanya Steel!

 

robocobra_quartet

Met een mooie muzikale week voor de boeg heb ik goed en slecht nieuws voor onze trouwe Paradoxbezoekers. Om met het slechte nieuws te beginnen: het concert van Dino Saluzzi op 5 oktober komt te vervallen. Met het wegvallen van een aantal concerten in de tournee was het financieel niet mogelijk om begin oktober in Europa te spelen. Mensen die al kaarten gekocht hadden, krijgen het geld terug gestort.

Het goede nieuws is dat er voor die dag een mooie vervangende act is gevonden met in het grote succes van de afgelopen Parade karavaan: All That Deelder – Deelder & Van der Lek. Twee mastodonten tezamen op de planken: het repertoire van Jules Deelder en Boris van der Lek bestaat uit pakkende, robuuste stukken en prachtige ballades die aansluiten bij het beste uit een glorieus jazzverleden, met ‘tussendoor’ mooie verhalen en gedichten van Deelder. Zij worden muzikaal ondersteund door slagwerker Arend Niks en bassist Peer Wassenaar.

Nog meer goed nieuws is de bevestiging van een aantal mooie concerten. Na vele jaren komt hij weer naar Paradox: Chris Potter, deze keer met zijn Electric Trio. Nog een bevestigd concert is dat van de Noorse pianist Tord Gustavsen Trio & als klap op de vuurpijl het concert Shayna Steel.

Chris Potter behoeft voor de jazzkenners weinig introductie. Ongetwijfeld een van de grootse saxofonisten van deze tijd. Tord Gustavsen is ook al so’n geweldenaar die Paradox al enige keren moeiteloos vol wist te trekken. Shayna Steele is een iets ander verhaal en zo’n artiest waarvan je de stem ongetwijfeld hebt gehoord, maar de naam misschien niet van kent. Haar krachtige stem was tot voor kort vooral in de achtergrond te horen bij grootheden uit de Pop & Soul. Maar heeft ook serieuze jazz-cred. Zo werkte ze samen Bjorkestra en Dave Douglas maar de grote verandering kwam in 2014 toen op het North Sea Jazz Festival bij het concert van Snarky Puppy de lead-vocalen op zich nam.

Deze week is ook niet mis met op woensdag een concert van het Robocobra Quartet, de grote verrassing van het laatste Eurosonic Noorderslag. Ze stonden ook al eerder op SXSW, Crossing Border en Into the Great Wide Open. Of je Robacobra Quartet nu neerzet op een prestigieus jazzfestival of in de achterkamer van een pizzatent: de Ierse band breekt de boel geheid af.

Vrijdag gaat in Paradox de 1ste editie van het gloednieuwe festival MAKE IT van start. Dat doen we met Gilad Hekselman’s ZuperOctave ft. Aaron Parks & Kendrick Scott (USA). Een absoluut supertrio rondom de opzienbarende gitarist Gilad Hekselman. De dag erop gaat het festival verder in Theaters Tilburg met onder ander New Cool Collective Big Band, Jameszoo en vele andere talentvolle bands.

Het bericht Deze week in Paradox MAKE IT! en onlangs bevestigd …. Chris Potter, Tord Gustavsen Trio & Shanya Steel! verscheen eerst op PaRaDoX.


PaRaDoX Nieuws

Deze week in Paradox MAKE IT! en onlangs bevestigd …. Chris Potter, Tord Gustavsen Trio & Shanya Steel!

Paradox concertseizoen – we zijn weer begonnen!

Concertserie “ECM Artist in Concert” met 11 concerten!

Nieuw in Paradox: TangoSalon Tilburg, Standup-Comedy, Paradox lievelingen & Jazzfestivals

Programmering 2018 – 2019 (bijna) rond – bestel nu alvast uw kaarten via de website


What's Next In PaRaDoX

Robocobra Quartet (IE)
wo 19 sep entree €10.00 - €13.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


ParaVox #1 - Zing 't Zelf met Henk Koekkoek!
do 20 sep entree gratis aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur


Openingsconcert MAKE IT FESTIVAL: Gilad Hekselman’s ZuperOctave ft. Aaron Parks & Kendrick Scott (USA)
vr 21 sep entree €15.00 - €35.00 aanvang: 22:00 zaal open 19:30 uur tickets


MAKE IT JAZZ FESTIVAL: Jameszoo - New Cool Collective Big Band - S'yo Fang Octet - AUDAX ZAAL curated by Jeroen van Vliet - Lilly King Trio & meer ...
za 22 sep https://www.theaterstilburg.nl/evenementen/33773/make-it-jazzfestival aanvang: 19:30 zaal open 19:00 uur


Kampvuurconcert - Diedeliedavid (gratis entree)
za 22 sep entree gratis aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur


BRUUN - Arjan Bruinsma/Marjolein Kempen/Herman van Haaren/Tjeerd Klapwijk/Johan Korringa
zo 23 sep entree gratis aanvang: 15:30 zaal 15:00 uur open


Zuid Nederlands Workshop Orkest 2.0 o.l.v. Jeroen Doomernik en Paul van Kemenade #2
ma 24 sep entree gratis aanvang: 19:30 zaal open 19:30 uur


013 nieuws: The Wombats naar Tilburg, Extra show Within Temptation, Roadburn bevestigd nieuwe namen en Euphoria keert terug naar 013. 

kop013

Hey, It's me. . . .
It's time
Let me show you

Just follow my voice. 
WWW.DOLORIS.NL

WALKING PAPERS
WO 19 SEP // 20:00
ANDY MCKEE
ZA 22 SEP // 20:30
MAKE IT JAZZ FESTIVAL
21 - 22 SEP // 14:00
MR. SCRUFF
ALL NIGHT LONG
ZA 22 SEP // 23:00

 
WAYLON
ZA 22 SEP // 20:30
EUROPE
+ KING KING
WO 26 SEP // 20:00

 


This email was sent to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
013 Poppodium · Veemarktstraat 44 · Tilburg, NB 5038 CV · Netherlands

De Nieuwe Vorst | Changemakers in Azië

De Man in Azië

Het Zuidelijk Toneel / Lucas De Man


Een restaurant met een robot als serveerder. Dat soort dingen maakte Lucas De Man mee tijdens zijn roadtrip door Azië waar hij onderzocht hoe de opkomende generatie millennials een verschil willen maken in een complexe, snel veranderende en soms zelfs angstaanjagende wereld.
Het videomateriaal van de reis en de gesprekken vormen het materiaal voor de ontdekkingstocht vol verbeeldingskracht die inzicht geeft in de uitdagingen van nu.
di 25 & wo 26 sep 20:30
INFO EN TICKETS

DE VROUW

Orkater | Lars Doberman


Wat is eigenlijk een vrouw? Vroeg Lars Doberman zich af.
De vrouw is in ieder geval iets wat ik niet ben. Dacht Lars.
En zo begon hij te vergelijken.
En toen ging alles mis.
Acteur Scholten van Aschat: 'Het is eigenlijk ook een soort zelfstudie. De vraag Wat is een vrouw? is natuurlijk totaal gelinkt aan Wat is een man?'
INFO EN TICKETS

NIEUW   NIEUW   NIEUW   NIEUW  NIEUW

De Nieuwe Vorst knipkaart


Met de knipkaart krijg je 5 voorstellingen voor de prijs van 4!
Te koop aan de kassa en geldig op al onze reguliere voorstellingen!

Opening dansseizoen

Dansers als vissen in het water...
Op zondag 30 september zet Tilburg Dansstad de deuren open voor een hele middag dans. Dans van prijswinnaars tot straatvechters tot en met de allerjongste generatie: alles in en om Theaters Tilburg.
Van intieme solo tot groepswerk, van hiphop tot Syrische volksdans.
LEES MEER

De Nieuwe Vorst
Willem II-straat 49 5038BD Tilburg
013 - 532 85 20
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook
Twitter
Instagram

Paradox concertseizoen – we zijn weer begonnen!

 
Paradox

Paradox concertseizoen – we zijn weer begonnen!

/jeroen-van-vliet-MOON-trio-rens-horn

De 2 drukbezochte concerten van afgelopen weekeinde beloven weer veel goeds voor komend seizoen. De voorverkoop van het concert van Jeroen van Vliet’s MOON Trio loopt ook storm. Wil je daarbij aanwezig zijn, koop je kaarten via de website!  

LEAN LEFT
Komende woensdag is het de beurt aan de fans van anarcho-punkband THE EX om naar Paradox af te reizen. Dan staat LEAN LEFT klaar voor een stomende set ongehoorde muziek. Dit kwartet, bestaande uit de Nederlandse THE EX-gitaristen Andy Moor en Terry Ex en anderzijds de Noorse drummer Paal Nilssen-Love en Amerikaanse rietblazer Ken Vandermark zullen Paradox op haar grondvesten laten schudden.

BEATRICE VAN DE POEL & TIM EIJMAAL
Zaterdag een intiem duoconcert van Beatrice van der Poel en haar vaste gitarist Tim Eijmaal. Zij presenteren een selectie van Nederlandstalige liefdesverklaringen aan Jimi Hendrix, gedichten van Wim Brands, Starik of Jean Pierre Rawie, vertalingen van Kris Kristofferson en Nick Cave… En natuurlijk haar eigen poëzie. Vol weemoed, blues en verhalen. Heerlijke luistermuziek!

TANGOSALON TILBURG
Zondagmiddag begint een serie Tangosalons in Paradox. De formule bestaat uit 3 delen: een luisterconcert, gevolgd door een set dansmuziek en besloten met een Tango DJ. Het spits wordt afgebeten door het LocosLindos Tango Quintet. De band bestaat uit vijf jonge en gedreven muzikanten afkomstig uit Rusland, België en Nederland  Samen verkennen zij het terrein van de Argentijnse tango. Eem middag vol gepassioneerde muziek en dans.

Het bericht Paradox concertseizoen – we zijn weer begonnen! verscheen eerst op PaRaDoX.


PaRaDoX Nieuws

Paradox concertseizoen – we zijn weer begonnen!

Deze week in Paradox – concert GATECRASH uitverkocht, koop kaarten voor PRIVATE TIME MACHINE & LEAN LEFT!

In den beginne … PRIVATE TIME MACHINE vs DJ battle Joey Wilson vs. Gerard Raven & Eric Vloeimans’ GATECRASH

Concertserie “ECM Artist in Concert” met 11 concerten!

Nieuw in Paradox: TangoSalon Tilburg, Standup-Comedy, Paradox lievelingen & Jazzfestivals


What's Next In PaRaDoX

Zuid Nederlands Workshop Orkest 2.0 o.l.v. Jeroen Doomernik en Paul van Kemenade #1
ma 10 sep entree gratis aanvang: 19:30 zaal open 19:30 uur


Lean Left -Terrie Ex/Ken Vandermark/Paal Nilssen Love/Andy Moor
wo 12 sep entree €10.00 - €13.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


Jeroen van Vliet MOON Trio
vr 14 sep entree €10.00 - €13.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


rootZclub - Beatrice van der Poel & Tim Eijmaal
za 15 sep entree €8.00 - €10.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


Tangosalon Tilburg - LocosLindos Tango Quintet & Tango DJ
zo 16 sep entree €7.00 - €10.00 aanvang: 15:00 zaal open 14:30 uur tickets


Robocobra Quartet (IE)
wo 19 sep entree €10.00 - €13.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


ParaVox #1 - Zing 't Zelf met Henk Koekkoek!
do 20 sep entree gratis aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur


 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook