Buienradar Brabant

De koning sterft

Olivier Diepenhorst | Toneelschuur Producties


Een requiem voor het leven op aarde, over hoe je omgaat met iets waar je niet mee om wilt gaan.

'Vooral Abke Haring als de koning is sterk. Eerst in een ondefinieerbaar wit gewaad, later in slechts een huidkleurige bodystocking tekent Haring subtiel de troebele tocht van verzet tegen naar besef van sterfelijkheid.' (Trouw)
TICKETS EN INFO

Stop acting now

Pop up Cinema goes theatre


Pop Up Cinema en De Nieuwe Vorst onderzoeken komend seizoen de relatie tussen film en theater.

Ter afsluiting van hun maatschappelijk geëngageerde project The New Forest maakte de Rotterdamse Acteursgroep Wunderbaum samen met regisseuse Mijke de Jong het docudrama Stop Acting Now. In deze film stoppen de hoofdrolspelers met acteren en gaan ze over tot écht handelen. We volgen de verwoede pogingen van de acteurs om de wereld radicaal te veranderen.
TICKETS EN INFO

De Moraalridder

Toneelgroep ECHO


We zien een wanhopige idealist. Haar gedachtegoed is even geniaal als absurd. 
Naast haar staat de Gezel. Zij vult aan waar het stil dreigt te vallen, brengt vrolijkheid waar het gênant wordt en houdt gezelschap wanneer de eenzaamheid toeslaat. Want het moet wel gezellig blijven...

'Actrice Anna Schoen (met Dunselman vormt ze toneelgroep Echo) speelt de moraalridder met overgave: een heerlijke zeurkous, waar je met een boog omheen zou lopen. Ook de gezel krijgt er al snel genoeg van en bestelt pizza en bier, waardoor hun verhouding op scherp komt te staan – en ze en passant ook hun onderlinge relatie als actrices onder de loep nemen.' (Volkskrant)
INFO EN TICKETS

Over de natuur van de dingen

Het Zuidelijk Toneel | Lowie van Oers en Suze Milius


Een reisverhaal over mensen die maar niet van hun plek lijken te komen.

'Tijd, plaats en zelfs personage schuiven in en uit elkaar, waarbij elk detail betekenis krijgt, regelmatig ook met een wrang komisch effect. Overeenkomsten tussen de drie hoofdpersonages zijn legio, maar die krijgen we pas langzaam te horen en gaan we, gewend als we zijn te letten op grotere verbanden, ook meer en meer invullen zelfs als die niet expliciet uitgesproken of getoond worden.' (Theaterkrant)
INFO EN TICKETS

De Nieuwe Vorst
Willem II-straat 49 5038BD Tilburg
013 - 532 85 20
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook
Twitter
Instagram

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook