Buienradar Brabant

 
  

NIEUWS AMATEURKUNST MEI 2017

 

Ik toon - maand van de amateurkunst

Op 1 juni 2017 gaat de Iktoon-maand weer van start. in deze maand krijgen duizenden amateurkunstenaars de kans om zich te laten zien. Ook Muzerij doet weer mee! Dit jaar mag ’s-Hertogenbosch zich Roze Stad van Nederland noemen. Muzerije sluit daarbij aan en daagt kunstenaars uit om hun werk in te sturen en mee te dingen naar de titel het beste roze amateurkunstwerk 2017. Doe mee en meld je aan vóór maandag 29 mei.
Benieuwd wat Brabant nog meer te bieden heeft in de maand juni? Bekijk de verscheidenheid van de Brabantse projecten op de landelijke Iktoon-pagina
 

Pitches impulsgeldenprogramma bijwonen

De eerste pitches van de nieuwe impulsgeldenregeling zijn geweest. Ben je benieuwd hoe zo’n pitch in z’n werk gaat? Meld je dan aan als toehoorder bij een van de komende pitches en leer van je voorgangers. Bekijk hier de regeling of ga naar de agenda
 

Projectscan community art 

Projecten waarbij kunst ingezet wordt voor maatschappelijk doelen, zijn vaak arbeidsintensief, kostbaar en lijken lastig te financieren. Hoe zorg je ervoor dat jouw project gesubsidieerd wordt en hoe overtuig je partners om mee te doen? De projectscan helpt je plan aan te scherpen, te evalueren en te verantwoorden. Lees hier meer en meld je aan.

In Brabant

 

Jonge generatie ondernemers opkomend in urban scene Brabant

In de urban scene (o.a. breakdance, rap en grafitti) is er een jonge generatie ondernemers opkomend in Brabant. Creativiteit en sociale beweegredenen zijn voor de jongeren van groot belang bij het opzetten van een onderneming in het urban culture-veld. Dat kun je lezen in het onlangs verschenen onderzoek van onderzoeker en publicist Janny Donker. 

Uitgelicht

 

DepotC: Re-integratietraject Kunstwerk

DOKc is gestart bij zes Brabantse kunstencentra met een re-integratietraject: kunst als middel om jongeren met een arbeidsbeperking op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Kunst en cultuur wordt in het project ingezet op het ontdekken van kwaliteiten die van nut kunnen zijn bij toekomstig werk en het leren omgaan met grenzen en valkuilen.
 

MESTMag: Warm welkom voor nieuwkomers

Mestmag is vernieuwd! Iedere maand staat er een ander thema centraal. Deze maand is dat het thema 'nieuwkomer'. Nieuwkomers die de boel opschudden en op scherp zetten en zorgen voor wrijving en schuring. Maar bovenal zorgen voor een frisse wind en dynamiek, waar vernieuwing en verandering het gevolg van zijn. 
 

Website: Subsidie voor kunst in Brabant

Ben je op zoek naar subsidie voor kunst, een geschikt cultuurfonds zoals het fonds cultuurparticipatie of een Brabants fonds? Op de website staat een overzicht van mogelijke fondsen en enkele algemene tips. We bieden je ook graag advies op je plan en begroting. Vragen? Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op.

Agenda

 
19 mei t/m 23 augustus - Fototentoonstelling 'De kracht van de vrouw'
Twintig leden van Fotobond Noord-Brabant-Oost exposeren de resultaten van een mentoraat dat werd begeleid door Diana Bokje. De expositie is te zien in Veldhoven.
20 mei - Eindconcert 'Sibelius aan de voordeur' 
EELT en ContourdeTwern brachten de afgelopen periode een bezoek langs 750 voordeuren in Tilburg-Noord. Zaterdag sluiten ze samen af met een eindconcert. Mede mogelijk gemaakt door de regeling Stimulering Maatschappelijke Opgaven van Kunstbalie.
Reageer tot 1 juni - Vacature voorzitter bestuur KABRA  
Stichting KABRA is een platform voor verspreiding van kennis, het behartigen van belangen en ontwikkelen van bovenlokale activiteiten voor het amateurtheaterveld in Brabant. Bekijk de vacature en reageer vóór 1 juni. 
10 juni - Scholing: projectmanagement
Een heel praktische module op zaterdag 10 juni. Over de start, planning, uitvoering, verslaglegging (ook naar externe financiers) van het project. Aanmelden en info via de website. 
11 juni - Bekendmaking beste amateurkunstwerk 'Diversiteit' 
Tijdens de open dag van Muzerije (Den Bosch) op zondag 11 juni zal de winnaar bekend gemaakt worden. Van iedere deelnemer zal één werk deel uitmaken van de groepsexpositie welke loopt van 11 juni t/m 16 juli.
12+13 juni - Pitches #4 en #5 Impulsgelden juni
Dit is hét moment voor projecthouders om hun plannen overtuigend te presenteren aan een externe jury. Pitches zijn openbaar, graag vooraf aanmelden. 
16 juni t/m 2 juli - Voorstelling 'HARMONIE'  
Koop kaartjes voor de voorstelling HARMONIE van Het Zunderts Toneel. Een voorstelling waar nieuwe situaties zich voordoen en oude systemen niet meer werken. Mede mogelijk gemaakt door de regeling Stimulering Maatschappelijke Opgaven van Kunstbalie.
10+11 juli - Pitches #6 en #7 Impulsgelden juli
Dit is hét moment voor projecthouders om hun plannen overtuigend te presenteren aan een externe jury. Pitches zijn openbaar, graag vooraf aanmelden. 

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook