Heerlijk uitwaaien op Texel

Buienradar Brabant

Paradox

Deze week in Paradox: AMBROSE AKINMUSIRE QUARTET, TONBRUKET, NICK CAVE TRIBUTE, FLAVIUM, THIJS BORSTEN & IZALINE CALISTER en meer …

Ambrose-Akinmusire

Terwijl in Den Bosch het festival NOVEMBER MUSIC inmiddels vol op stoom is, staan er deze week in Paradox ook wereldtoppers van formaat als het Amerikaanse AMBROSE AKINMUSIRE QUARTET en het Zweedse TONBRUKET.

AMBROSE AKINMUSIRE QUARTET (WO 6 NOV)
Trompettist Ambrose Akinmusire is uitgegroeid tot een van grote smaakmakers uit de Amerikaanse jazz. Hij werkte samen met uiteenlopende muzikanten als Steve Coleman, Snarky Puppy en Kendrick Lamar en bracht albums uit op Blue Note Records.

Akinmusire wordt geroemd om zijn genre-overstijgende aanpak waarin jazz, hiphop en avant-garde moeiteloos samengaan. Ook pianist Sam Harris, bassist Harish Raghavan en drummer Justin Brown en maken deel uit van het kwartet. Deze laatste geeft tevens ’s middags een workshop voor studenten van Conservatorium en Rockacademie.

TONBRUKET (SE) – album release “Masters of Fog” (VR 8 NOV)
Het Zweedse kwartet Tonbruket stond in 2012 al eens in Paradox, op het festival Stranger Than Paranoia. Die avond stonden ze echter in de schaduw van een majestueuze Archie Shepp die de zaal plat speelde. Dit keer is het podium van hen alleen en nemen ze ons mee op een reis langs de randen van muzikale landschappen.

Tonbruket won reeds 4 Zweedse Grammys in de categorie Jazz, maar hun muziek is het ultieme voorbeeld van crossover. Bassist Dan Berglund was vooral bekend als bassist van het legendarische E.S.T. en maakt momenteel furore met RYMDEN (met Bugge Wesseltoft). Vanavond presenteren zij hun album Masters of Fog, wat uitkwam op het Duitse ACT label

NICK CAVE TRIBUTE (do 7 nov)
De Nederlandse inbreng deze week is van NICK CAVE TRIBUTE. De Australische cultheld Nick Cave is hot. Met een nieuw album en een uitverkochte tournee is een TRIBUTE band logisch. Zelfs concerten van deze TRIBUTE band verkopen uit, dus reserveer uw kaartje!

rootZclub – FLAVIUM – 50 years (za 9 nov)
Flavium is al 50 jaar een begrip in de Nederlande Bluesscene. In de popencyclopedie wordt Flavium “Nederlands meest consistente bluesband” genoemd. In 1969, richtte gitarist Anne Geert Bonder de band op. Ondanks wisselende bezettingen bleven gitarist Anne Geert Bonder en bassist Eric Bagchus de spil van de band. Onlangs brachten zij het 16e album uit: 50 YEARS OF BLUESPOWER.

THIJS BORSTEN & IZALINE CALISTER – Het eiland van mijn vader (zo 10 nov)
Deze voorstelling is uitverkocht. Zangeres Izaline Calister is afkomstig van Curaçao en is daar zeer geliefd. In deze persoonlijke voorstelling “Het eiland van mijn vader” zingt en vertelt ze over Curaçao, haar vader en over zichzelf

Verder deze week in Paradox: JAZZSESSIE o.l.v. Felix Schlarmann (drums) ft. Bram Stadhouders & Nathan Wouters (di 5) en BOEKPRESENTATIES van List en Leed van Arie Storm & Geestman van A.H.M Dautzenberg (za 9 nov)

Het bericht Deze week in Paradox: AMBROSE AKINMUSIRE QUARTET, TONBRUKET, NICK CAVE TRIBUTE, FLAVIUM, THIJS BORSTEN & IZALINE CALISTER en meer … verscheen eerst op PaRaDoX.


PaRaDoX Nieuws

Deze week in Paradox: AMBROSE AKINMUSIRE QUARTET, TONBRUKET, NICK CAVE TRIBUTE, FLAVIUM, THIJS BORSTEN & IZALINE CALISTER en meer …

CONCERTTIPS – DE LEUKSTE FESTIVALS IN NOVEMBER: NOVEMBER MUSIC & HILVERJAZZ

NIEUW PARTNERSHIP PARADOX EN HILVERJAZZ

Het concertseizoen 2019 – 2020 online & reprise editie LES IN JAZZ 2020!

inschrijving CURSUS LES IN JAZZ – DE STIJLEN voorjaar 2020 gestart!


What's Next In PaRaDoX

JAZZSESSIE o.l.v. Felix Schlarmann (drums) ft. Bram Stadhouders & Nathan Wouters
di 05 nov entree gratis aanvang: 21:00 zaal open 19:30 uur


AMBROSE AKINMUSIRE QUARTET (US)
wo 06 nov entree €15.00 - €18.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


NICK CAVE TRIBUTE - support Rob Klerkx and The Secret (acoustisch)
do 07 nov entree €8.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


TONBRUKET (SE) - album release "Masters of Fog" (ACT)
vr 08 nov entree €13.00 - €16.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


BOEKPRESENTATIES van List en Leed van Arie Storm & Geestman van A.H.M Dautzenberg
za 09 nov entree gratis aanvang: 15:00 zaal open 14:30 uur


rootZclub - FLAVIUM - 50 years
za 09 nov entree €10.00 - €13.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


UITVERKOCHT - THIJS BORSTEN & IZALINE CALISTER - Het eiland van mijn vader
zo 10 nov dit concert is uitverkocht entree €11.00 - €30.00 aanvang: 15:30 zaal open 15:00 uur tickets


Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook