Buienradar Brabant

Paradox

Deze week in Paradox: ESPEN ERIKSEN TRIO ft. ANDY SHEPPARD, BEN VAN GELDER – compositieopdracht, EEF VAN BREEN GROUP en meer …

Espen-Eriksen-Trio-and-Andy-Sheppard

Deze week in Paradox de prachtige Noorse jazz van het ESPEN ERIKSEN TRIO met speciale gast de legendarische Britse saxofonist ANDY SHEPPARD, speelt BEN VAN GELDER zijn BIMHUIS Compositieopdracht “PARADÍS” en presenteert EEF VAN BREEN GROUP zijn WALK OF DOUBTS.

ESPEN ERIKSEN TRIO ft. ANDY SHEPPARD (wo 4 dec)
Recensent Peter J. Korten schreef in Jazzflits over het concert in Lantaren/Venster van 1 maart 2019: “Er moet dit jaar nog heel wat gebeuren, wil het concert van het Noorse Espen Eriksen Trio overtroffen worden. Vanaf de eerste minuut klopte echt alles!”.   ECM recording artist Andy Sheppard speelde saxofoon in alle 3 big bands van de grote naoorlogse jazzcomponisten: Gil Evans, George Russell en Carla Bley.

BEN VAN GELDER – PARADÍS I BIMHUIS Compositieopdracht (vr 6 dec)
Het nieuwe project van Ben van Gelder, wonderboy van de Nederlandse jazz, werd zaterdag gepresenteerd in het Amsterdamse Bimhuis. Volkskrant recensent Mathijs de Groot schreef naar aanleiding van deze première: “Aan muzikaal vernuft ontbreekt het in Paradís bepaald niet. Gelukkig laat Van Gelder ook ruimte voor simpel en mooi. Paradís overtuigt als als muzikaal epos!”. Vrijdag in Paradox!

EEF VAN BREEN GROUP – WALK OF DOUBTS (za 7 dec)
Walk of Doubts, de nieuwste muzikale creatie van Eef van Breen, is geïnspireerd op zijn muziek uit de theatervoorstelling Borgen. Van een troostend ukulele liedje tot een extreem virtuoze paniekaanval op cello. Om nogmaals de Volkskrant te citeren: Walk of Doubts is een huzarenstuk om U tegen te zeggen. Elke scène krijgt haar eigen klankkleur waarbij Van Breen put uit alle mogelijke genres” | Luuk Verpalen.

Verder deze week: JAZZSESSIE o.l.v. Jakko Akkermans, (di 3 dec), KAMPVUURCONCERT EDWIN DAEMEN & FRIENDS (do 5 dec), JUDITH COUWENBERG & FERRY VAN DE ZAANDE – leerlingenconcert Pianoschool Judith Couwenberg: presentatie Ferry van de Zaande (zo 8 dec) & ZUID NEDERLANDS WORKSHOP ORKEST o.l.v. Jeroen Doomernik & Paul van Kemenade (ma 9 dec)

Het bericht Deze week in Paradox: ESPEN ERIKSEN TRIO ft. ANDY SHEPPARD, BEN VAN GELDER – compositieopdracht, EEF VAN BREEN GROUP en meer … verscheen eerst op PaRaDoX.


PaRaDoX Nieuws

Deze week in Paradox: ESPEN ERIKSEN TRIO ft. ANDY SHEPPARD, BEN VAN GELDER – compositieopdracht, EEF VAN BREEN GROUP en meer …

Het concertseizoen 2019 – 2020 online & reprise editie LES IN JAZZ 2020!

inschrijving CURSUS LES IN JAZZ – DE STIJLEN voorjaar 2020 gestart!

FEEST! – crowdfunding “Een vleugel voor Paradox” geslaagd! 

Nieuw in Paradox: TangoSalon Tilburg, Paradox Orchestra, Standup-Comedy, Paradox lievelingen & Jazzfestivals


What's Next In PaRaDoX

JAZZSESSIE o.l.v. Jakko Akkermans (drums)
di 03 dec entree gratis aanvang: 21:00 zaal open 19:30 uur


ESPEN ERIKSEN TRIO ft. ANDY SHEPPARD (NO/UK)
wo 04 dec entree €13.00 - €16.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


KAMPVUURCONCERT - EDWIN DAEMEN & FRIENDS
do 05 dec entree gratis aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur


BEN VAN GELDER - PARADÍS I BIMHUIS Compositieopdracht
vr 06 dec entree €11.00 - €14.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


EEF VAN BREEN GROUP - WALK OF DOUBTS
za 07 dec entree €11.00 - €14.00 aanvang: 20:30 zaal open 19:30 uur tickets


JUDITH COUWENBERG – leerlingenconcert Pianoschool Judith Couwenberg: presentatie Ferry van de Zaande
zo 08 dec entree €2.00 - €5.00 aanvang: 14:00 zaal open 13:30 uur tickets


ZUID NEDERLANDS WORKSHOP ORKEST o.l.v. Jeroen Doomernik & Paul van Kemenade
ma 09 dec entree gratis aanvang: 20:00 zaal open 19:30 uur


Telecom keuzehulp

 
 

DAYHAO-maskers, 3-laags oorlus, wegwerp gezichtsmasker Veiligheidsmasker Stof voor medische tandheel

DAYHAO-maskers, 3-laags oorlus, wegwerp gezichtsmasker Veiligheidsmasker Stof voor medische tandheelkundige salon en persoonlijke gezondheid (50 stuks)  Snelle levering

DAYHAO-maskers, 3-laags oorlus, wegwerp gezichtsmasker Veiligheidsmasker Stof voor medische tandheelkundige salon en persoonlijke gezondheid (50 stuks) Snelle levering

Bestel: € 12,90 inclusief btw.

Fascisten in het Brabantse provinciebestuur, het is een schande!

Wij Brabanders schamen ons voor ons provinciebestuur. Wij betreuren het dat in ons provinciebestuur fascisten deelnemen en dat de er partijen zijn die dit mogelijk maken. Het CDA, de VVD en Lokaal Brabant. Deze partijen  moeten zich schamen!
Bovendien breekt deze coalitie onze cultuur af en zet ze onze Brabantse natuur op het spel

 

#ikwilwelcultuur #provincienoordbrabant Voor behoud van de Brabantse Cultuur

#ikwilwelcultuur #provincienoordbrabant Voor behoud van de Brabantse Cultuur

In het nieuwe bestuursakkoord van FvD, Lokaal Brabant. VVD en CDA, staat dat iedereen die de Brabantse cultuur mogelijk maakt zich moet voorbereiden op een geleidelijke afbouw van de cultuur-subsidie 'richting het nieuwe normaal van na 2023'. De Vereniging Kunst van Brabant en de ondertekenaars van deze petitie komen hier tegen in actie.

Petitie

Wij

Makers, bezoekers, instellingen, burgers en buitenlui, liefhebbers van de rijke Brabantse kunst en cultuur, ondertekenaars van deze petitie 

constateren

dat de nieuwe Gedeputeerde staten van Noord Brabant, gevormd door Forum voor Democratie, VVD, CDA en Lokaal Brabant, van plan zijn de culturele sector in Brabant ernstige schade te gaan toebrengen,

en verzoeken

de Provinciale staten van Noord Brabant niet in te stemmen met dit beleid, alsnog een Gedeputeerde Cultuur te benoemen en werk te maken van een positief en opbouwend cultuurbeleid, zoals de afgelopen jaren succesvol werd ingezet in samenwerking met de makers, culturele instellingen en gemeentes in Brabant.

Onderteken de petitie

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook