Het is een verwarrende en surrealistische tijd. De straten zijn zo goed als leeg, iedereen zit thuis want dat blijkt ons sterkste verweer tegen deze onzichtbare vijand en niemand weet hoe lang dat nog gaat duren.
Hartverwarmend zijn alvast de vele fijne reacties van mensen die ons willen steunen door gekochte tickets niet te laten restitueren. Grote, grote dank!
 
Niet gezellig samen op café, niet naar de film of een tentoonstelling en ook niet naar een voorstelling...
Maar niets zo veerkrachtig als een mens in nood, laat staan een mens in culturele nood! Als wij niet naar het theater gaan, dan komt het theater uiteraard naar ons!

Er zijn initiatieven ten over; we hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.
We beginnen met Festival Cement, hét festival waar je de nieuwste generatie theatermakers, choreografen en schrijvers kunt ontdekken.
Ook zij hebben met z'n allen even heel hard gehuild maar zijn vervolgens weer keihard aan het werk gegaan.

Ze maakten het online festival: Festival Cement in isolement.
Elke dag brengen ze een selectie werken naar buiten van makers die op het festival zouden staan. Compleet digitaal opnieuw bedachte voorstellingen, kijkkaders, oefeningen voor thuis, VR-ervaringen, gedichten, films en meer.

Vanavond om 19:30u gaan ze op Facebook van start met de digitale opening van Festival Cement in Isolement. Tot dan!
OPENING
Festival Cement in isolement
Bericht van programmeur Anneke van der Linden:

Volgende week zou Dagboek van een leeg bed van Mokhallad Rasem spelen, een voorstelling waar ik heel erg naar uitkeek. Ik keek zo uit naar Dagboek mede door het prachtige voorstel voor er-samen-uitkomen-ondanks-anders dat Mokhallad Rasem en Kuno Bakker vorig seizoen maakten: De Verse Tijd. Ik troost mezelf met de registratie van De Verse Tijd, bekroond met een plekje in de jury-selectie van het Nederlands Theater Festival.
Kijk mee. 💙💙
De Verse Tijd
Afgelopen woensdag zouden we eigenlijk naar de hit Paradijsvertraging van Collectief Het Paradijs gaan kijken. In plaats daarvan kijken we nu met z'n allen naar Berichten uit de bunker: een eclectisch sketchprogramma op basis van samenwerkingen en actualiteiten van die dag, opgenomen vanuit Theater Bellevue in Amsterdam.

Elke avond om 20:30 een nieuwe aflevering.
Berichten uit de bunker
En wat we natuurlijk ook enorm missen zijn de voorstellingen van Maas theater en dans. Ze spelen geen Lampje en ze spelen geen Uniform. Maar gelukkig hebben ze nog genoeg andere geweldige voorstellingen en je kunt dus lekker met de kids theater kijken. Op de bank!
Elke dag zetten ze een nieuwe registratie van een oude voorstelling online.
Maas TV
Met Maas theater en dans hoef je je sowieso niet te vervelen. Ze hebben de leukste workshops en cursussen. Wat dacht je van een cursus niets doen, of een warming-up workshop of een meet & greet met acteurs die je nu misloopt. Maas@home heeft het allemaal!
We wensen iedereen een voorspoedig isolement. Laat je niet gek maken, doe wat ze vragen, wees lief voor jezelf en voor elkaar. 
Hopelijk zien we elkaar voor je weet weer terug. 

De Nieuwe Vorst
Willem II-straat 49 5038BD Tilburg
013 - 532 85 20
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook
Twitter
Instagram

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook