Buienradar Brabant

'Het werk van Abke Haring is het best bewaarde geheim van de Nederlandstalige theaterwereld.' (NRC)

'In Platina toont Abke Haring opnieuw – en voor het laatst bij Toneelhuis – wat voor unieke maker ze is.' (Theaterkrant)

'Platina, het afscheid van Abke Haring, is een knaller geworden. Zoals beloofd.' (Knack.Focus)

Na Unisono waarin Abke Haring ruimte geeft aan de verschillende stemmen in haar hoofd, zoekt Haring in Platina het gezelschap op van een reëel aanwezige tegenpartij, gespeeld door Koen van Kaam, met wie ze in gesprek gaat. Of althans, met wie ze in gesprek wil gaan. Voor zover een gesprek ooit mogelijk is. Of toegelaten wordt. Of ontweken wordt. 
Het Toneelhuis / Abke Haring
Platina
do 24 mei 20.30u

 
Drie vrouwelijke dansers schetsen met hun lichaam ritmische patronen in de ruimte, een installatie van wanden en zichtlijnen van beeldend kunstenaar Krijn de Koning. Componist Tom Parkinson liet zich voor zijn soundscape eveneens inspireren door de principes die ten grondslag liggen aan Crippled Symmetry.

'Footnotes (For Crippled Symmetry) neemt je mee in een prachtig vormgegeven wereld, vervreemdt en zet aan het denken. Het is alsof je constant iets denkt te kunnen grijpen, maar er dan net niet bij kunt.' (Theaterkrant)
Keren Levi | Neverlike
Footnotes (for Crippled Symmetry)
za 26 mei 20.30u
Zohre Norouzi (Afghaanse vluchtelinge) en Marjolijn van Heemstra (schrijver, theatermaker) doen openhartig en uiterst persoonlijk verslag van het jaar dat voorbijging sinds Zohre voor het eerst bij Marjolijn op de bank sliep.
Een jaar vol goede bedoelingen, onhandige pogingen, wederzijdse verwachtingen en verdenkingen. Want hoe help je een vluchteling nou eigenlijk echt?

'Op slimme, schurende wijze laat Van Heemstra echter zien dat goede bedoelingen niet altijd gespeend zijn van paternalisme en morele zelffelicitatie...' (Theaterkrant)
Marjolijn van Heemstra
Zohre, een Afghaans Nederlandse soap
do 31 mei 20.30u
Niels Duffhues verbindt filmkunst en livemuziek.
Een echte stilist met een poëtisch, narratief engagement waarin landschappen een grote rol spelen. In de Kluis bereidt hij zich voor op een serie nieuwe korte films die hij in de zomer gaat maken.
[prod]nu
de kluizenaar #17: Niels Duffhues
vr 25 mei 17.00u
Middels korte presentaties van 20x20 seconden vertellen 10 sprekers hun verhaal, uiteenlopend van oplossingen voor complexe problemen, antwoorden op grote en kleine levensvragen, verse ontdekkingen en recente creaties.

PechaKucha Tilburg
PechaKucha Night #9
di 29 mei 20.20u

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook