.

Buienradar Brabant

Bloosnieuws februari

Bloosnieuws februari
Afgelopen maand was er veel te zien en te doen in Podium Bloos. Zo stonden Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter op 13 januari op Ogentroost met Engel. Op 27 januari wonnen zij de BNG Bank Dansprijs met deze voorstelling. Hun achtergronden in de hedendaagse dans en circus bleek de aanzet voor een bloeiende samenwerking. Kim en Marta creëren ruimte buiten de grenzen van hun eigen disciplines om en inspelen op de fysieke communicatie. Engel is een dans- en circusvoorstelling geïnspireerd op een gedicht van Toon Tellegen waarin een getroebelde man in een oneindig gevecht lijkt met een eigenzinnige engel. "Is het circus of is het dans? Die vraag pareren Kim & Marta met een zacht, vloeiend en sculpturaal spel tussen kracht, balans en verhouding en alles wat je daarbinnen kunt laten vliegen en uit het lood kunt laten hangen." Aldus de jury van de BNG Bank Dansprijs. In februari monteren Kim & Marta de avondvullende versie van Engel binnen de muren van Podium Bloos.

Afgelopen weekend presenteerde jong talent zich op Festival 39Graden. Het werd een warm weekend vol met theater, muziek, dans en film. Tijdens het festival wordt jaarlijks de Gouden Thermometer uitgereikt; een stimuleringsprijs voor de meest in het oog springende maker. Dit jaar werd de Bredase Floor Langen verkozen tot winnares. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Houd dan onze website en Facebookpagina in de gaten.

Floor langen winnares Gouden Thermometer 2018


Floor Langen uit Breda is de winnares van deze stimuleringsprijs met haar voorstelling Alles.
De teksten zijn grappig en scherp. Jouw performance heeft een unieke vorm; theater van de toekomst. Je maakte ons deelgenoot van wat in jou leeft, intiem maar ook spelend met de vierde wand. Met geprojecteerde zinnen vertel je heel veel en je speelt gemakkelijk met het publiek.” aldus de jury. 
Floor wint een budget van 750 euro om een nieuwe voorstelling te produceren en is met haar nieuwe voorstelling te zien op Festival 39Graden 2019.  

Lees meer.

 

Stormkamer: de ontmoeting

Hanna van Mourik Broekman

ZA 24 FEB 20.00 uur Kaarten
€ 10,- 


In een live geregisteerde chat nodigt Van Mourik Broekman ex-gedetineerde Dave uit. Een man die na een woest onstuimig leven in de gevangenis is beland en na een lang herstel nu een rustig leven heeft opgebouwd als vader. Het publiek wordt uitgenodigd om ‘de mens Dave’  te observeren, langzaam ontspinnen zich zijn verhalen, wordt het publiek uitgedaagd te oordelen en verschuift de grens tussen geobserveerde en observator.
lees meer

 

Moving Futures

Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, Random Collision en Generale Oost

9 / 10 MRT kaarten
dagkaart €10,- / combiticket €17,50 
(earlybird t/m 1 maart)


Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart vindt het dansfestival plaats in en rond Podium Bloos, Breda. Op vrijdag worden de grenzen van urban opgerekt in voorstellingen waarin gespeeld wordt met regels, poses, houding en mannelijkheid. Op zaterdagavond neemt het vrouwelijk talent de tent over, een solo over een machtige gastvrouw en twee solo’s rondom angst, risico en geborgenheid.
lees meer
Facebook
Twitter
Instagram
Website

Nieuws Cinema Paradiso

NIEUWS

29 januari 2018

Nao ’t Zuuje
Beste filmliefhebbers,

Er staan weer nieuwe films aangekondigd op onze website www.cinemaparadiso.nl. Het gaat dit keer niet alleen om de titels die in de nieuwe folder (download hier de pdf) staan, maar daarnaast ook om een ingelaste film in Bergen op Zoom. Op woensdag 7 februari 19.30 vertonen we namelijk, zeer bij het seizoen passend, de mooie documentaire Nao ’t Zuuje. U raadt het al - en anders verklapt de foto het wel: die gaat over vastenavend.

We denken ook aan iedereen die niets met carnaval heeft of even wat afwisseling zoekt: op onze gebruikelijke vertoningstijden, alsof er niets aan de hand is, hebben we Vele hemels boven de zevende, naar het boek van Griet Op de Beeck. Ook op zondagochtend.
The Killing of a Sacred Deer
De nieuwe folder opent met een van de beste en meest originele films van vorig jaar: The Killing of a Sacred Deer (foto boven). Gevolgd door de al evenzeer bejubelde documentaire Visages Villages. Ook de rest van het programma is warm aanbevolen. Er is acteerwerk van het allerhoogste niveau in The Party, You Were Never Really Here en Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, ontroering in het prachtige On Body and Soul (foto hieronder), het sprookjesachtige Wonderstruck en het boerendrama Petit paysan, en gloedvol sentiment in de nieuwste Woody Allen, Wonder Wheel.
On Body and Soul
We hopen dat u het ook een mooi programma vindt en weer vaak komt genieten.

Nog even ter herinnering: we hebben vanwege de Ladies Night van de bioscoop geen voorstellingen op woensdag 7 februari in Roosendaal en Etten-Leur. We wijken dan eenmalig uit naar de dinsdag (6 februari) met Battle of the Sexes in Roosendaal en Michael Hanekes Happy End in Etten-Leur.  


Met vriendelijke groet, namens de vrijwilligers van Cinema Paradiso,
Jan Luijsterburg, voorzitter 
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Donckhuys | Peeloof!

Peeloof!

Carnaval staat voor de deur! In februari kunnen de inwoners van ons Peejenrijk weer lekker gek doen tijdens het feest van de leut. Nog één keer gaat het dak eraf in 't Schouw en De Heeren van Dongen. Vanaf volgend seizoen is De Cammeleur namelijk carnavalproof!

2-3-4 februari Sauwelweekend
In het eerste weekend van februari vindt het Sauwelweekend plaats in 't Schouw. Vrijdagavond, zaterdagmiddag én zaterdagavond staan de Sauwelaars in de ton, om de zaal op zijn grondvesten te doen trillen van de lach. Zondagmiddag is het de beurt aan de Jeugdsauwelaars. Dat wordt een weekend vol plezier! 

10/2 Carnavalszaterdag
Een week later gaat het feest dan echt van start; 4 dagen lang leut! Op zaterdagmiddag trappen we af met de Speciaole Raodvergadering in 't Schouw, waarbij diverse fracties met elkaar in debat gaan over zaken die in het Peejenrijk spelen. Een serieuze aangelegenheid die je met een korrel zout moet nemen. 

11/2 Carnavalszondag
Ook dit jaar is DonckHuys op een aantal externe locaties te vinden. Zondagmiddag tijdens de grote optocht maakt CV Tribune er weer een knalfeest van op het grasveld naast de nieuwbouw van De Cammeleur, met o.a. Lamme Frans en Veul Gère! Daarna is er de prijsuitreiking van de grote optocht op het Wilhelminaplein. Natuurlijk zijn wij dan ook aanwezig om jullie van de nodige drankjes te voorzien.


12/2 Carnavalsmaandag
Dit jaar organiseren we samen met De Viersprong de prijsuitreiking van de kinderoptocht. Op maandagmiddag is het dus in De Viersprong te doen. Maandagavond organiseert CV De Dwaollichjes traditiegetrouw de Peejelandse Top44 in De Heeren van Dongen. Voor de leukste Carnavalshits moet je deze avond dus in De Heeren van Dongen zijn.

13/2 Carnavalsdinsdag
Dinsdagmiddag in 't Schouw worden de oudere Peejen en Peejerinnen getrakteerd op een hoop zang, variété en andere optredens van bekende Dongenaren. Kortom, één groot feest! Dinsdagavond sluiten we het feest van de leut af met de Slotpolonaise in De Heeren van Dongen waarbij Prins Andreo de sleutel teruggeeft aan de burgemeester.


07/04 Oscar Arnold met zijn Einde van de Wereld Conference in 't Karrewiel
Vorig seizoen legde Oscar Arnold de zaal al plat met zijn droge humor tijdens de Comedy Night bij Donckhuys. Dit jaar kun je een hele avond van hem genieten! Oscar is zo'n typische rare gast uit je middelbare schooltijd, zo'n nerd. Met zijn nerdy-brein creëert hij in zijn show een situatie waarin de Apocalyps net heeft plaatsgevonden. Oscar voelt zich als enig overgebleven cabaretier geroepen een einde-van-de-wereld conference te maken. Dat wordt lachen!

20/4 Cabaret met Rob Scheepers
Wie vorig jaar bij de eindejaarsconference van Rob Scheepers was, weet het al lang: deze cabaretier is scherp! Hij zat aan tafel bij DWDD en won de Padoem Patss Oneliner Extravaganza. Inmiddels staat deze rijzende theaterster ook al in het Amsterdamse DeLaMar theater! Rob brengt in 't Schouw zijn nieuwe show 'Kom maar op'. Hij vertelt aan de hand van herkenbare en humoristische anekdotes over alledaagse situaties en de verrassingen die zomaar kunnen opduiken. Of Rob daar klaar voor is? Kom maar op!  
We hebben nog tickets, voor €15,= heb je een topavond! 


Overige activiteiten bij Donckhuys
En natuurlijk is er veel meer te doen bij DonckHuys! Een overzicht van alle activiteiten die deze maand bij ons plaatsvinden, zie je hieronder.

Meer informatie is te vinden op www.donckhuys.nl. Volg ook onze Facebook pagina!

2 + 3 februari

Sauwelmiddag/avond

De Peeënstekers

lees meer

10 februari

Speciaole

Raodsvergadering

lees meer

11 februari

Grote Optocht

Prijsuitreiking

lees meer

13 februari

Ouderenmiddag

De Peeënstekers

lees meer

16 februari

Pubquiz

De Geubel

lees meer

24 februari

Jaarconcert

Crescendo

lees meer

4 februari

Jeugdsauwel

De Peeënstekers

lees meer

10 februari

Vette Tranenbal

Daames van Dongen

lees meer

12 februari

Kinderoptocht

Prijsuitreiking

lees meer

13 februari

Slotpolonaise

De Peeënstekers

lees meer

21 februari

Astrocafé

't Schouw

lees meer

25 februari

Rommelmarkt

't Schouw

lees meer

9 + 17 februari

Vrij dansen

't Schouw

lees meer

11 februari

CV Tribune

Naast De Cammeleur

lees meer

12 februari

Peejelandse Top44

De Dwaollichjes

lees meer

14 februari

Damescafé

De Geubel

lees meer

24 februari

Repair Café

De Geubel

lees meer

28 februari

Eetpunt

's-Gravenmoer

lees meer
 

carnaval Dongen

 
 

Nieuws Cinema Paradiso

NIEUWS

22 januari 2018

Cor en Henk
Beste filmliefhebbers,

Het nieuwe jaar begon goed voor uw filmhuis in de bioscoop. De hervertoning van Cor en Henk, weervissers van de Oosterschelde trok wederom enorm veel mensen in Bergen op Zoom, en ook bij Loving Vincent was het druk. Beide titels komen in aanmerking voor een hervertoning later dit jaar. We hopen dat u dit jaar zo massaal naar onze voorstellingen blijft komen, en dat u er op vertrouwt dat ook titels in ons programma die minder bekend in de oren klinken de moeite waard zijn.
Happy End
Komende weken staat er weer een aantal pareltjes op het programma. The Square is een vileine film vol maatschappijkritiek, garantie voor dagen gesprekstof. In Liefde is aardappelen zien we heel mooi hoe de geschiedenis doorwerkt in het heden, in Rusland. Happy End is de nieuwe van Michael Haneke (Amour). Dat wordt dus weer geen vrolijke boel, al is er wel een glimpje humor te vinden in deze wederom aangrijpende en verontrustende werk. Belangrijk om dit soort films te blijven vertonen, vinden we. 

Bij de tennisstrijd tussen de geslachten (Battle of the Sexes) is het even opletten. We vertonen die film namelijk niet op woensdag, omdat de bioscopen in Roosendaal en Etten-Leur dan tot de nok gevuld zijn voor een Ladies Night met de film Fifty Shades Freed. Wij wijken dan uit naar dinsdag 6 februari. Vele hemels boven de zevende valt samen met vastenavond, oftewel carnaval. Wij laten ons door dit feest niet tegenhouden (ook niet op zondagochtend). Hopelijk u ook niet.
Battle of the Sexes
Als u vindt dat we te weinig films vertonen kunt u van 24 januari tot 4 februari laven aan het enorme aanbod van IFFR 2018, oftewel Filmfestival Rotterdam. Gaat een deel van onze medewerkers ook doen.

We hopen u weer vaak te zien bij de films. De folder is nog altijd hier te lezen, maar alles staat natuurlijk ook op onze website, inclusief trailer en citaten uit de pers. Tot slot als teaser: het nieuwe programma-overzicht komt er snel aan. 

Met vriendelijke groet, namens de vrijwilligers,
Jan Luijsterburg, voorzitter 

PS. de foto's komen van boven naar beneden uit The SquareHappy End en Battle of the Sexes


Het Kunstpodium | Het KunstPodium januari

 
Het kunstpodium  
     

Nieuwsbrief januari 2018

Onze nieuwsbrief is weer terug van weggeweest! Omdat er een dynamisch jaar voor de deur staat en we het belangrijk vinden om onze cursisten maandelijks up-to-date informatie te geven over onze activiteiten, sturen we vanaf nu eens per maand een nieuwsbrief. Zijn er in de tussentijd wijzigingen gekomen in je mailadres? Stuur dan even een mailtje met de juiste gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vooruitblik 2018
We hebben weer veel leuke activiteiten op de agenda staan voor de eerste maanden van 2018 en we kijken er natuurlijk ook reikhalzend naar uit om medio dit jaar intrek te nemen in De Cammeleur! Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwbouw-ontwikkelingen? Like dan alvast deze Facebook-pagina van De Cammeleur. En verder starten er binnenkort weer nieuwe cursussen waarover we je in deze nieuwsbrief verder informeren en natuurlijk zijn er nog een paar andere nieuws-items en weetjes.
  
     

Korte cursus Dansmix 18+ met gratis proefles op 18 en 25 januari

Het KunstPodium start in februari met een nieuwe danscursus van 6 weken voor volwassenen. In  ‘Dansmix’ staat steeds een andere dans centraal, van klassieke en moderne dans tot jazz/showdans. Er zijn twee gratis proeflessen: op 18 en 25 januari van 20.45 tot 21.45 uur. De docente is Lydia Snoeren.

De cursus gaat op 1 feb. van start in Dongen, van 20.45-21.45 uur en in Rijen op 5 februari van 20.00 tot 21.00 uur in de Jozefschool. De cursusprijs is €67,=. Wil je een proefles volgen? Meld je dan hier aan ovv Dansmix voor volwassenen of schrijf je hier in voor de cursus.

Frozenmiddag voor kids

Heb je een dochter van 4-8 jaar die dol is op Frozen? Dan is de ‘Frozen’-middag bij Het KunstPodium op zaterdag 27/1 een leuke activiteit. We gaan ‘Frozen’-liedjes dansen en zingen. Ook maken we een mooi shirt maken. Aan het einde van de middag is er een presentatie voor de papa’s en de mama’s. De middag kost € 7,50 per persoon.

Reviews gevraagd!
Je hebt het misschien al gezien, Het KunstPodium heeft sinds een paar maanden een nieuwe website. We zetten hier graag reviews op, zodat belangstellenden kunnen lezen wat de ervaring van onze cursisten is. Zou jij zo'n review voor ons willen schrijven? Je vindt hier het formulier dat je kunt invullen. Dank je wel alvast voor de moeite!

    

Tropische Special op 4 februari

Voor muziekliefhebbers die al het een en ander kunnen spelen op gitaar of drum of kunnen zingen, is er op 4 februari een bijzondere Special over Antilliaanse muziek. Gitaarvirtuoos Willem Hendrikse en zangeres Jopie Jonkers zijn onze gastdocenten die dag. Er zijn ritmische workshops voor drummers, Jopie leert je Papiaments te zingen en 's middags komt alles samen in een jam! Na de workshop is er een eindpresentatie en een lezing over de samenhang tussen Antilliaanse muziek  en Chopin. Dit gedeelte is vrij toegankelijk. Lees er hier meer over.  

Wist je dat.........
Wist je dat onze oudste cursist 90 jaar is en dat zij al ruim 22 jaar dwarsfluit-les heeft bij Het KunstPodium? En dat onze jongste cursist 2.5 jaar is en meedoet met Peuterdans? 


 

 
 


 

Subcategorieën

Breda 22

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook