Buienradar Brabant

Bloos oktober

Bloosbrief oktober

In oktober hebben wij een bomvolle agenda. Met voorstellingen, concerten, festivals en het gezelligste filmcafé van Brabant: Belcrum Bios. In een nieuwe editie van Ogentroost (25 okt) presenteren we weer nieuw werk van makers die dichtbij ons staan, muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Sound of Europe (11 & 12 okt) en de albumpresentatie van Dock Zuid: Derelict (13 okt). Liever de voetjes van de vloer? Kom dan naar de SwingFactoryBreda: Swing Shift (19 okt), hét Lindy Hop-feest van Breda. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Programma Ogentroost bekend
vr 25 okt 20.00 uur | Koop nu kaarten

Benieuwd naar wat er op dit moment allemaal in onze werkplaats gebeurt? Kom dan eens een kijkje nemen bij Ogentroost! Op 25 oktober openen we onze deuren en laten we je proeven van nieuw werk van talentvolle makers die dichtbij ons staan. Een unieke avond vol verrassende ontmoetingen in een ongedwongen sfeer. Voor avonturiers en iedereen die graag grenzen verkent, of verlegt.
Programma:
KNOT Kollektiv | Internal Jogging
circus, dans, theater

Iedere dag kruisen onze paden met honderden mensen. Hoe kunnen we ons zo alleen voelen in een wereld die zo verbonden is? Het KNOT Kollektiv zoekt via dans, performance en circus naar de meest fundamentele vorm van connectie: lachen. Lachen is namelijk een vorm van intern joggen, een ontsteker van grote verwachtingen.
 
Rohiet Tjon Poen Gie | We shall return
dans

Stilzitten? Dat woord kent Rohiet Tjon Poen Gie niet. En nadat je Rohiet ontmoet, zit jij ook niet meer stil! Met zijn swingende en dynamische performance en onbegrensde enthousiasme, weet hij elk publiek aan te steken. Tijdens Ogentroost toont hij zijn nieuwe choreografie We shall return, een cross-over tussen hiphop, hedendaagse dans en acrobatiek.
 
Bart Smout | De geboorte van schuld
literatuur

Bart Smout woont en werkt in Tilburg en schreef onder andere voor de Volkskrant, De Optimist en Hard//Hoofd. Hij was redacteur van het literaire tijdschrift De Titaan en stond als schrijver onder meer op de podia van Lowlands, Mensen zeggen Dingen en Festival Tilt. Tijdens Ogentroost leest hij voor uit zijn roman: De geboorte van schuld.
 
Sound of Europe
vr 11 okt (Podium Bloos) & za 12 okt (Electron)

De term ‘jazzfestival’ doet Sound of Europe tekort: verwacht op de tweede editie een spannende mix van jazz, brass, klassiek en rock-invloeden. Na een succesvolle eerste editie in Chassé Theater, zijn we verheugd dat het vrijdagavond 11 oktober bij ons plaatsvindt, en zaterdagavond 12 oktober bij Electron.

De rode draad door de line-up is de ruimte voor improvisatie en solisten. Met Franz von Chossy Trio, Hermine Deurloo, Vincent Peirani, Tini Thomsen, Kleptomatics, en Paul van de Calseijde's Contours Group met Nabou Claerhout. 

Meer info en tickets via deze link. Tip: online zijn kaarten een stuk voordeliger dan aan de deur!

Open Call: 39Graden zoekt jong talent!

Op 7, 8 en 9 februari 2020 vindt de twaalfde editie plaats van Festival 39Graden: dé start voor jong talent tussen de 15 en 21 jaar. De organisatie is in handen van een jongerenredactie, die wordt ondersteund door professionals van Podium Bloos. Voor de programmering zijn we op zoek naar jonge talenten met een passie voor theater, dans, muziek, spoken word, urban en circus. Heb jij altijd al op een professioneel podium willen staan? Meld je dan vóór 19 oktober aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Lees meer >>

Guilherme Miotto wint Gieskes-Strijbis Podiumprijs

De Braziliaans-Nederlandse choreograaf Guilherme Miotto (Corpo Máquina) is winnaar van de Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2019, de grootste podiumprijs van Nederland. De prijs werd op 9 september j.l. voor de derde keer uitgereikt aan twee makers die een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit en diversiteit van de Nederlandse podiumkunsten. Ook theatermaker Alexandra Broeder mocht de prijs in ontvangst nemen. De winnaars ontvangen elk een geldbedrag van € 60.000,-. Podium Bloos werkt al sinds 2013 samen met Miotto. Onlangs was zijn werk nog te zien tijdens de derde editie van Live Art Festival Breda, waar o.a. zijn nieuwste voorstelling POLE in première ging.

The Beauty of Falling Apart reist af naar Canada

In januari van dit jaar ging The Beauty of Falling Apart van choreografen én fenomenale dansers Heather Ware en Hilde Elbers in première in het Chassé Theater. Als coproducent zijn we trots te kunnen melden dat de voorstelling nu op tournee is in Canada, het thuisland van Heather Ware. Op 16 en 17 oktober danst zij samen met Liah Frank, de vervangster van Hilde Elbers, op het Fluid Festival in Calgary.

Agenda oktober

08 okt  Graphic Matters | Pechakucha
11 okt  Sound of Europe (Podium Bloos)
12 okt  Sound of Europe (Electron Breda)
13 okt  Graphic Matters | Talking Matters
13 okt  Dock Zuid: Derelict
15 okt  Belcrum Bios: La Isla Minima
19 okt  SwingFactoryBreda: Swing Shift
20 okt  Graphic Matters | Talking Matters
25 okt  Ogentroost | KNOT Kollektiv, Rohiet Tjon Poen Gee, Bart Smout
29 okt  Belcrum Bios: No Country For Old Men


Agenda november

23 nov  SENANG | Tg Goed Gezelschap
27 nov  Sing & Perform 1 | Rowan Boele Performer & Vocal Coach
30 nov  Nassau Harmonie Breda | MUSICA

Facebook
Twitter
Instagram
Website

Nieuws Cinema Paradiso

NIEUWS

18 september 2019

Ballon
Beste filmliefhebber, 
 
Wij doen altijd ons best om mooie films aan u te laten zien en u daar goed over te informeren. Helaas lukt het ons niet altijd om alle datums en tijden helemaal goed in de programmafolder te plaatsen. Vandaar dit bericht: let komende zondag goed op als u een film in Bergen op Zoom wilt bezoeken. Ballon, het spannende verhaal van twee gezinnen die op spectaculaire wijze uit de DDR proberen te vluchten, is komende zondag, 22 september, om 11.15 uur te zien in al onze vertoningslocaties, en verder donderdag 19 september in Roosendaal, dinsdag 24 in Bergen op Zoom en woensdag 25 in Etten-Leur. De vertoningstijd van de prachtige documentaire Apollo 11, zondag in Bergen op Zoom, staat verkeerd op de voorkant van de folder. Deze film draait daar om 18.45, en verder maandag 23 sept in Bergen op Zoom en woensdag 25 sept in Roosendaal. Bij de stukjes in de binnenkant van de folder staat het er wel juist, net als op de website.
Apollo 11
Ook bij Das schweigende Klassenzimmer staat een verkeerde datum, nu bij het stukje, op de achterkant van de folder. De bij Roosendaal vermelde datum woensdag 10 oktober bestaat niet, dat moet zijn woensdag 9 oktober.
Voor die tijd zijn er nog een paar mooie films waarvan de gegevens volgens ons wel kloppen. Zoals de Britse muzikale tragikomedie Blinded by the Light, waarvan niet alleen de titel naar Bruce Springsteen verwijst.  In de nieuwe Tarantino, Once Upon a Time in... Hollywood, wordt de klok teruggedraaid naar het jaar 1969. We hebben slechts weinig voorstellingen ingepland omdat die film al uitgebreid in het reguliere bioscoopprogramma te zien was en nog steeds is (behalve in Roosendaal).
Blinded by the Light
Begin oktober komt Diego Maradona zijn kunsten vertonen in de mooie, gelijknamige documentaire. Tegen die tijd is er al weer een nieuwe programmafolder. We gaan ons uiterste best doen daar alle vertoningsdatums en -tijden juist in te vermelden.

We hopen u weer vaak te zien! 

Met vriendelijke groet, namens de vrijwilligers van Cinema Paradiso,
Jan Luijsterburg, voorzitter 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Rollercoaster van muziek in Theater de Bussel

Rollercoaster van muziek in Theater de Bussel

Geachte meneer/mevrouw,

Het worden mooie muzikale maanden in Theater de Bussel, daarom hebben wij speciaal voor u, als muziekliefhebber, onderstaande pareltjes uitgelicht. Reis komende maanden mee in een rollercoaster van muziek.


Charly Luske - The Story of George Michael
Vrijdag 20 september | 20.15 uur | Grote zaal


Charly Luske en zijn steengoede live-band brengen de grootste hits en het verhaal van George Michael. De Brits popzanger, liedjesschrijver en muziekproducent was de meest succesvolle zanger uit de jaren '80 en '90. Met songs als Freedom, Faith en Careless Whisper en eerder materiaal van Wham! zal Theater de Bussel op zijn kop worden gezet. 


Frits Bayens Big Band - Sunday Sessions

Zondag 22 september | 11.00 uur | Foyer

De dag muzikaal starten? De afgelopen vier edities barstten van het talent en swingden de pan uit, een heerlijke manier om aan de zondag te beginnen. De Frits Bayens Big Band is een mix van volbloed niet-professionele muzikanten, autodidacten, conservatoriumstudenten en een enkele professional, aangevoerd door de gepassioneerde musical director Frits Bayens. Dit keer zijn altsaxofonist Johan Datema en vocalist Sem Rozendaal te gast. Kom genieten in de foyer van een van de beste niet-commerciele bigbands in Nederland!

Janke Dekker Producties - Generations

Vrijdag 4 oktober | 20.15 uur | Grote zaal

Moeder -Janke Dekker- en dochter -Amy Egbers- komen de Bussel verrassen met een wervelend theaterconcert met de mooiste musical en opera klassiekers. Janke is een echte musicalster en Amy is net afgestudeerd aan het Fontys conservatorium in klassieke zang en muziektheater, een veelbelovend koppel dus. Al zingend vinden ze de harmonie en vervaagt de generatiekoof, want mooie muziek is mooie muziek en dat gaan zij bewijzen!  

Koop nu uw kaartjes via onze website, telefonisch of aan onze balie. Hopelijk tot snel bij één van deze fantastische concerten!

Muzikale groet,

Team Theater de Bussel

Diverse grote concerten
Swing en reis mee naar de bakermat van de Jazz: New Orleans, laat u onderdompelen in een hartverwarmende Zuid-Afrikaanse belevenis of kom naar een voorstelling waar kamermuziek, literatuur en voordracht samensmelten; er staat een divers programma voor u klaar in onze grote zaal.
Lees meer
Muzikale zondagmiddag
Prachtig persoonlijke en herkenbare muziek waar u met uw neus bovenop zit.
Lees meer
Liever in de Kluiz dan Thuiz
Natuurlijk kunt u ook dit jaar weer iedere maand genieten van een heerlijk avondje jazz tijdens de Liever in de Kluiz dan Thuiz. En het programma van oktober en november is bekend...
Lees meer

Nieuws Cinema Paradiso

NIEUWS

4 september 2019

Beste filmliefhebber, 
 
Hoe zou de wereld er uitzien als the Beatles en al hun liedjes uit het collectieve geheugen gewist zouden zijn? Deze bizarre vraag is het uitgangspunt van de muzikale komedie Yesterday. In Roosendaal zal de voorstelling op zondagochtend 15 september (11.15) worden voorafgegaan door een mini-college met live muziek in de bioscoopzaal, verzorgd door Luc van Gaans en Erik Siegel. Dat belooft ontzettend leuk en interessant te worden. 
Voor het zover is hebben we de geweldige Deense film Queen of Hearts, met Trine Dyrholm. Omdat we veel belangstelling verwachten hebben we hem een hele week geprogrammeerd. Dat hij in de smaak valt blijkt ook wel uit het feit dat de film bij onze vrienden van Filmtheater Fanfare (Oudenbosch) maar liefst een 9,2 scoorde. 

Een andere titel die ook zeker de moeite waard is is Le jeune Ahmed van de gebroeders Dardenne. Op hun bekende indringende wijze, dicht op de huid gefilmd, volgen ze een radicaliserende jongen. In Roosendaal vertonen we hem op 18 september samen met Spirit in Roosendaal. Marjeet Verbeek verzorgt een inleiding en nagesprek.   
De rest van het programma tot en met 9 oktober kunt u lezen op onze website of in de programmafolder.

We hopen u weer vaak te zien! 

Met vriendelijke groet, namens de vrijwilligers van Cinema Paradiso,
Jan Luijsterburg, voorzitter 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Theater de Bussel : Prachtige en spectaculaire dansvoorstellingen in het nieuwe theaterseizoen!

Prachtige en spectaculaire dansvoorstellingen in het nieuwe theaterseizoen!

Geachte meneer/mevrouw,

Komend theaterseizoen kunt u, als dansliefhebber, weer genieten van sensationele en aangrijpende voorstellingen. In deze nieuwsbrief brengen we u graag op de hoogte van het nieuwe indrukwekkende dansprogramma.

Maak kennis met de makers
Altijd al willen weten wat de oorsprong is van een bepaald stuk? Of wat een regisseur beweegt? Hoe een choreografie tot stand komt? Boek dan een inleiding bij uw bezoek aan één van onze dansvoorstellingen. Deze zijn kosteloos; het is wel noodzakelijk te reserveren. Dit kan meteen bij uw bestelling op de website, aan de balie of via 0162-428600.


Hartelijke groet,

Team Theater de Bussel
 

Klassiek & modern
Aan prachtige klassiekers geen gebrek. Zo kunt u naar het bekende verhaal 'De Notenkraker', uitgevoerd door het Charkov City Opera Ballet. Ook het barokspektakel 'Pearl', een moderne klassieker van het Scapino Ballet, is in uw theater te zien. Verder kunt u naar het liefdevolle 'JULIA and other Love Stories' waarin De Dutch Don't Dance Division onder andere de beroemde liefdestragedie 'Romeo en Julia' toont.
Lees meer
Urban & street
Ook hedendaagse dansstijlen komen voorbij. Hiphop, breakdance en acrobatiek vindt u terug in de voorstellingen 'Motors' van 155(éénvijfvijf) en 'Between Us' van The Ruggeds. En ook 'Uniform (12+)', een levendige voorstelling geïnspireerd op volksdansen van Maas Theater en Dans, is in het nieuwe seizoen te bezoeken.
Lees meer
Dansvoorstellingen
Motors
155 (eenvijfvijf)
do 31 okt 2019
GROTE ZAAL
Bestellen
The Ruggeds
Between Us
wo 20 nov 2019
GROTE ZAAL
Bestellen
De Notenkraker
Charkov City Opera & Ballet
wo 11 dec 2019
GROTE ZAAL
Bestellen
Scapino Ballet Rotterdam
Pearl
vr 31 jan 2020
GROTE ZAAL
Bestellen
Uniform (12+)
Maas Theater en Dans
wo 11 mrt 2020
GROTE ZAAL
Bestellen
De Dutch Don't Dance Division
JULIA and other Love Stories
za 25 apr 2020
GROTE ZAAL
Bestellen

Pathé Nieuws: Nieuw: Relaxen in de verstelbare Relax Seat bij Pathé Breda!

Hoe kijk jij het liefst een film? Lekker relaxend achterover natuurlijk! Vanaf nu kan je in elke zaal bij Pathé Breda van de film genieten in een Relax Seat. De Relax Seats zijn zo gebouwd dat je vanaf elke stoel perfect zicht hebt op het scherm.

Kom jij snel langs om te ontspannen in een Relax Seat?

Subcategorieën

Breda 38

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook