Black Friday bij de HEMA

Buienradar Brabant

Cultuurnacht Breda 2020

VERLANG DE NACHT! 

Een nacht waarvan je wenst dat 'ie nooit voorbij gaat: Cultuurnacht Breda 2020. En… de eerste prachtige programma onderdelen zijn bekend. Check nu onze nieuwe website! 
Tijdens Cultuurnacht Breda valt overal in Breda iets te beleven: laat je uitchecken door een volgspot, verlies je in eeuwenoude sprookjes en ga buikdansen op Arabische grooves. Herontdek Breda, op zijn mooiste manier. Want in het donker, zie je zoveel meer.
Check nu onze website

CULTUURSNUIVERS: OPGELET! 

Koop NU je kaartjes voor Cultuurnacht Breda. Voor maar € 7,50. Ja, je leest het goed. 
Wie het eerst komt…..heeft dit jaar enorme korting. Wees er snel bij dus, want OP = OP! 
Jazeker, ik wil dat goedkope ticket
Tot zover voor nu. Maar… er komt nog zoveel meer! Houd onze website en socials in de gaten voor het volledige programma en algemene informatie. 
Tot snel!
Facebook
Twitter
Link
Website

Nieuws Cinema Paradiso

NIEUWS

30 november 2019

Beste filmliefhebber, 
 
Deze zondagochtend (1 december) hebben we een prachtige film die voor de gelegenheid ook geschikt is voor kinderen (vanaf een jaar of acht). Kapsalon Romy toont op ontroerende wijze hoe de relatie tussen Romy en haar oma verandert als laatstgenoemde begint te dementeren. Deze warm aanbevolen film is ook nog te zien komende dinsdag in Bergen op Zoom en woensdag in Etten-Leur. 
De andere film deze speelweek is After the Wedding (foto hieronder), de zeer geslaagde Amerikaanse remake van de gelijknamige Scandinavische film. Blijft een erg sterk verhaal. Zondag 18.45 en maandag 20.30 in Bergen op Zoom, woensdag in Roosendaal. 
Vanaf donderdag hebben we de nieuwe Ken Loach: Sorry We Missed You (foto hieronder). Niet de meest vrolijke film uit ons programma, wel een die hard aankomt. We kennen Loach als altijd sociaal betrokken, maar zo grimmig als in deze alom bekroonde en bejubelde film was hij zelden. Nu geeft de hedendaagse samenleving ook aanleiding tot bezorgdheid - het geschetste beeld is maar al te realistisch. Een buitengewoon belangrijke film dus. 
Over de laatste films van het jaar (als altijd zult u ons rond de feestdagen een paar weken moeten missen vanwege seizoensdrukte in de bioscopen), Light of my Life en The Farewell, meer in de volgende nieuwsbrief. 

Als altijd kunt u alles over de films vinden op www.cinemaparadiso.nl. De actuele programmafolder is hier te downloaden.

We hopen u weer vaak te zien! 

Met vriendelijke groet, namens de vrijwilligers van Cinema Paradiso,
Jan Luijsterburg, voorzitter 
Facebook
Website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Theater de Bussel Haal uw toneelhart op in december

Theatercoryfeeën samen op toneel en een tragikomische trilogie...

Geachte meneer/mevrouw,

U kunt uw toneelhart ophalen, want er staan weer twee geweldige toneelvoorstellingen voor u klaar in de maand december.

Theatercoryfeeën staan samen op het toneel in deze thrillerkomedie
In Enkele Reis zien een thrillerschrijfster en haar zus een enkele reis naar een tehuis als hun ergste nachtmerrie en willen een aftakelingsproces koste wat het kost voorkomen. Ze schakelen een sinistere heer in om ze te helpen bij hun laatste wens, maar zodra hij arriveert ontstaat er een opeenvolging van vreemde gebeurtenissen die niemand voor mogelijk had gehouden.

Lex Passchier, bekend van tvseries als Moordvrouw, De 12 van Oldenheim en zijn eigen Thriller Theater, schreef deze intrigerende voorstelling; een must-see voor liefhebbers van Britse detectives.

Enkele reis - Bram van der Vlugt, Trudy Labij en Wieteke van dorst  | vrijdag 6 december | 20.15 uur

Tragikomische trilogie over afscheid, vriendschap en de tijd die verstrijkt
De derde samenwerking van Arjan Ederveen en Jack Wouterse, na Tocht (2009) en Walden (2016), heet simpelweg ZIN. ZIN in het leven of wat is de ZIN van het leven? ZIN is in ieder geval de afsluiter van een tragikomische trilogie over afscheid, vriendschap en de tijd die verstrijkt. Rasartiesten Arjan Ederveen en Jack Wouterse schotelen ons een bonte stoet aan personages voor, met onder andere TV koks en een keukenromanschrijfster. Ondertussen verglijdt de tijd in deze absurdistische en komische voorstelling, waarin de heren hun komische en tragische talenten voor het voetlicht brengen, omdat ze daar ZIN in hebben.

ZIN - Arjan Ederveen en Jack Wouterse | zaterdag 14 december | 20.15 uur

Zien we u bij één van deze geestige en meeslepende toneelstukken? Kijk voor meer informatie over het programma op onze website.

Nieuws Cinema Paradiso

NIEUWS

13 november 2019

Beste filmliefhebber, 
 
In onze vorige nieuwsbrief kondigden we de (hier te downloaden) laatste programmafolder van het jaar aan. Vanaf nu zijn de films die daarin beschreven zijn daadwerkelijk te zien. De eerste twee titels noemden we al, en niet voor niets. The Fall of the American Empire (deze donderdag in Roosendaal, zondag (18.45) en maandag in BoZ) is een heerlijke combinatie van komedie, spannend misdaadverhaal en een kritische beschouwing over de rol van geld in onze wereld. Erg aanbevolen. Instinct (foto hierboven) is het intrigerende regiedebuut van Halina Reijn, met prachtig spel van Carice van Houten en Marwan Kenzari. Het verhaal gaat over broeiende gevoelens in een TBS-kliniek.
Met dank aan de filmdistributeurs hebben we zeer actuele films deze keer. Zowel de schurende Vlaamse komedie The Best of Dorien B. (middelste foto) als de nieuwe Ken Loach Sorry We Missed You verschijnen deze donderdag, The Farewell komt pas volgende week uit in Nederland. Een film die u zeker niet mag missen is Portrait de la jeune fille en feu, in de pers maximaal bedeeld met bollen dan wel sterren. 
Speciale aandacht vragen we voor de prachtige familiefilm Kapsalon Romy (onderste foto), een ontroerend en vertederend portret van een meisje en haar dementerende oma. Namens boekhandel de Boekenwurm gaan we in Roosendaal het boek van Tamara Bos waarop de film gebaseerd is verloten onder de bezoekers. 

We hopen u weer vaak te zien! 

Met vriendelijke groet, namens de vrijwilligers van Cinema Paradiso,
Jan Luijsterburg, voorzitter 
Facebook
Website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bloos november

Bloosbrief november

November is in volle gang en ook bij Podium Bloos zitten we niet stil. De komende weken hebben wij een bomvolle agenda. Met voorstellingen, concerten, Theater Festival Breda (16 & 17 nov), Dock Fest #2 (28 nov) en het gezelligste filmcafé van Brabant: Belcrum Bios. We blikken ook alvast vooruit naar december, met de nieuwe editie van Ogentroost (13 dec). Kom je snel een keertje langs?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Theater Festival Breda
za 16 nov | 20.00 uur | Koop nu kaarten
zo 17 nov | 14.00 uur | Koop nu kaarten

Op 16 en 17 november vindt de 29e editie van Theater Festival Breda plaats in Podium Bloos. Het festival wordt georganiseerd door het Amateur Toneel Overleg Breda (AtoB). Op zaterdagavond zijn er drie voorstellingen te zien van Theater Achterom, Allure Theatersport en Teater 77. De zondagmiddag is traditioneel gereserveerd voor de familievoorstellingen, geschikt voor iedereen van 6 jaar en ouder. De familievoorstellingen worden verzorgd door 48HRS, Het Breda’s Theater en BST De Derde Akte. Lees meer

SENANG | Tg Goed Gezelschap
za 23 nov | 20.30 uur | Koop nu kaarten (bijna uitverkocht!)

In SENANG maken Nynke Heeg en Klemens Patijn korte metten met een Indische geschiedenis die onzichtbaar in hun genen ligt opgeslagen. In deze muzikale voorstelling zwijgt generatie drie niet langer maar vraagt, poert en confronteert. In een krachtige en kwetsbare regie van regisseur Jos van Kan die vaker de verschillen tussen Azië en het westen op scherp wist te zetten. 
Lees meer

De Ongelofelijke Poging van Niemand om Iemand te zijn
Jongerentheatervoorstelling van Afslag Eindhoven en het zuid land
zo 24 nov | 19.00 uur | Koop nu kaarten

Dit najaar verschijnt een nieuwe voorstelling van locatietheatergezelschap Afslag Eindhoven: De Ongelofelijke Poging van Niemand om Iemand te zijn. Vanaf november 2019 t/m maart 2020 reist deze voorstelling langs middelbare scholen in Noord-Brabant. Afslag Eindhoven werkt voor het concept en de regie samen met de jonge makers Jorg van den Kieboom (verbonden aan de broedplaats van Podium Bloos) en Hidde Brouwers van het zuid land uit Tilburg. De voorstelling is ook drie keer toegankelijk voor  publiek, waarvan één keer in Podium Bloos op zondag 24 november. Lees meer

Tweede editie Dock Fest
do 28 t/m za 30 nov | Koop nu kaarten

Van 28 t/m 30 november slaan Podium Bloos, PIER 15 Skatepark, Hall of Fame en Dock Zuid de handen ineen voor Dock Fest #2. Afgelopen september vond de eerste editie van dit festival plaats, waarin de muziek van Brabantse makers centraal stond. De tweede editie staat in het teken van de Brabantse hiphop en urbanscene. Lees meer

Filmtitels Belcrum Bios t/m eind februari bekend

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden lekker neer te strijken op een bank en jezelf - onder het genot van een biertje - te verliezen in een film die je écht gezien moet hebben. In november geniet je voor slechts € 5,- van Girl (12 nov) en The Wife (26 nov). Ook de titels voor december, januari en februari zijn al bekend. Neem snel een kijkje in onze agenda.  

PORTRAITS van Guilherme Miotto in première in Tilburg

Veel van ons werk is niet direct zichtbaar voor de buitenwereld, maar gebeurt achter de schermen. Zo zijn we de afgelopen periode nauw betrokken geweest bij de montage van PORTRAITS, de nieuwe voorstelling van choreograaf Guilherme Miotto (Corpo Máquina). Op 14 november gaat PORTRAITS in première in Theater De Nieuwe Vorst. Als coproducent kunnen we natuurlijk alleen maar zeggen: gaat dat zien! Lees meer

Laatste Ogentroost van dit jaar!
vr 13 dec | 20.00 uur | Koop nu kaarten

Benieuwd naar wat er op dit moment allemaal in onze werkplaats gebeurt? Kom dan eens een kijkje nemen bij Ogentroost! Op 13 december openen we onze deuren en laten we je proeven van nieuw werk van talentvolle makers die dichtbij ons staan. Een unieke avond vol verrassende ontmoetingen in een ongedwongen sfeer. Voor avonturiers en iedereen die graag grenzen verkent, of verlegt.
Programma:
het zuid land | reindier
Jorg van den Kieboom & Hidde Brouwers
theater

Een moeder ziet de boze buiten wereld steeds dichterbij komen en besluit haar enige zoon in totale afzondering op te voeden. Hoe lang houdt ze het vol? Vindt het gevaar de weg naar binnen? Vanuit hun fascinatie voor de breekbare onschuld van een kind startte het zuid land afgelopen jaar een traject bij Makershuis Tilburg. Daaruit kwam de eerste versie van de monoloog reindier. Tijdens Ogentroost zien we het tussentijdse resultaat van de volgende stap.
 
Anthony van Gog & Maarten Heijnens | Breathing Piece
performance/muziek

Waarom roept een concert vaak meer emoties op dan een theatervoorstelling? En kan je vanuit de theatrale vorm net zoiets bereiken? Breathing Piece is een muzikale performance zonder instrumenten, enkel de lichamen van de performers. Met behulp van hun ademhaling maken zij een performatieve geluidscompositie die de emotionele band tussen performer en ons, de toeschouwer, onderzoekt.
 
Fikry El Azzouzi | De Beloning
literatuur

Fikry El Azzouzi is auteur, bekend van zijn columns voor o.a. De Morgen en De Standaard, romans en theaterteksten. Na zijn juichend ontvangen debuutroman Het Schapenfeest (2010) en de novelle De handen van Fatma (2013) won hij in 2015 met Drarrie in de nacht de Arkprijs van het vrije woord. Tijdens Ogentroost draagt hij voor uit zijn laatste roman De Beloning (2019) en brengt hij slam poetry ten gehore.
 
We Are Public:
nu de eerste maand gratis!

Onbeperkt toegang tot de beste concerten, exposities, voorstellingen en films in Breda en de rest van Nederland? Ook Podium Bloos is partner van We Are Public. Sluit je deze maand aan en krijg je eerste maand gratis! Lees meer

Agenda november

12 nov  Belcrum Bios: Girl
16 nov  Theater Festival Breda
17 nov  Theater Festival Breda | Familiedag (6+)
23 nov  SENANG | Tg Goed Gezelschap (bijna uitverkocht!)
24 nov  De Ongelofelijke Poging van Niemand om Iemand te zijn | Afslag Eindhoven
26 nov  Belcrum Bios: The Wife
27 nov  Sing & Perform 1 | Rowan Boele Performer & Vocal Coach
28 nov  Dock Fest #2
30 nov  Nassau Harmonie Breda | MUSICA


Agenda december

10 dec  Belcrum Bios: Colette
13 dec  Ogentroost  met o.a. Anthony van Gog & Maarten Heijnens

Facebook
Twitter
Instagram
Website

UIT in Dongen - november 2019

 
    Klik hier voor de webversie
 
UIT in Dongen
  
Editie 11-2019
 
 
  
 
  
 
 
  
  
VOLG ONS
 
 
DISCLAIMER  |  EVENEMENT AANMELDEN
  
AFMELDEN NIEUWSBRIEF
 
 
 

Subcategorieƫn

Breda 40

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook