Buienradar Brabant

Nieuws Cinema Paradiso 25 januari

NIEUWS

25 januari 2020

Beste filmliefhebber, 
 
Fijn dat u uw filmhuis in de bioscoop ook dit jaar weer in grote getale heeft weten te vinden. We hebben er alle vertrouwen in dat de films in de tweede programmafolder van 2020, die nu hier te downloaden is, ook goed zullen bevallen. Natuurlijk zijn alle voorstellingen eveneens te vinden op onze website. Voorop de folder staat Hors normes, van de makers van Intouchables. Opnieuw een erg aansprekende, sociaal bewogen film. Dit keer staat de opvang van kinderen met een ernstige beperking centraal. Samen met Spirit in Roosendaal organiseren we een speciale extra middagvoorstelling, waarover achter deze link meer te lezen is.   
Voor we aan de nieuwe titels toe zijn is er nog heel veel moois te zien. In de nu lopende speelweek hebben we het briljante, alom bejubelde en voor talloze Oscars genomineerde Parasite - echt niet te missen. Let op de aanvangstijden op zondag: 11.15 in Roosendaal en Etten-Leur, 18.45 in Bergen op Zoom - ook nog dinsdag in BoZ en woensdag in E-L.
Amazing Grace (zo 11.15 en ma in BoZ, wo in Roosendaal) is gegarandeerd een onvergetelijke belevenis voor muziekliefhebbers. De verloren gewaande opnames van een optreden van Aretha Franklin in een kerk, anno 1972. 
Vanaf komende donderdag hebben we de prachtige, temperamentvolle Braziliaanse film The Invisible Life of Eurídice Gusmão (foto hierboven). 
Bumperkleef is een a-typische film in ons programma. Een Nederlandse thriller over fileleed. Wij vonden hem erg vermakelijk en bijzonder knap gemaakt, dus we laten hem graag zien. 
La belle époque tot slot is een heerlijke nostalgische tijdreis naar 1974. Met Daniel Auteuil, voorzien van een geweldige snor (onderste foto). 

We hopen u weer vaak te zien! 

Mede namens alle vrijwilligers van Cinema Paradiso, met hartelijke groet,
Jan Luijsterburg, voorzitter

Cultuurnacht Breda | Bereid je voor op Cultuurnacht 2020!

Cultuurnacht Breda 2020: bereid je alvast voor!

Cultuurnacht Breda 2020: bereid je alvast voor!
Cultuurnacht Breda 2020 staat voor de deur. Op zaterdag 25 januari is Breda ondergedompeld in cultuur en kunst. Om 16:00 uur klinkt ons startschot met allereerst de Kindercultuurnacht waar je op verschillende locaties de vetste programma's kunt zien. Om 19:00 uur gaan de overige locaties open en kan iedereen, van jong tot oud, genieten van de prachtigste cultuur die Breda te bieden heeft. 
Ben jij al goed voorbereid? Je kunt nog t/m vrijdag je tickets voor €12,50 kopen in onze ticketshop. 
Grijp die tickets!

Van ticket naar passe-partout

Heb jij je tickets al in de pocket? Top! Je kunt je tickets inwisselen voor een passe-partout voor Cultuurnacht Breda 2020 op de volgende locaties: 
Nieuwe Veste (Molenstraat 6)
Chassé Theater (Claudius Prinsenlaan 8)
VVV (Stadserf 2)
Stedelijk Museum Breda (Boscastraat 22)
Mezz - 21:00 - 01:00 uur (Keizerstraat 101)
De Teruggave (Gasthuisvelden 11)
De Tussentijd (Parade 12)
Belcrumhuis - 16:00 - 20:00 uur (Pastoorpottersplein 12)
Faam (Lindestraat 19)
Podium Bloos (Speelhuislaan 153)

Uitgelicht!

Ben jij benieuwd naar ons programma? Iedere week lichten wij een aantal programmaonderdelen uit waarvan wij denken: die móét jij zien!
BredaPhoto x Cultuurnacht 

Vanaf 9 september 2020 staat Breda zeven weken lang in het teken van BredaPhoto Festival, het grootste fotofestival van de Benelux. Brack Beer Construction | 19:00 - 00:00 uur 
PRINT

Een mens, een dier en een kopieermachine. Ze hebben één ding gemeen met elkaar. Ze laten allemaal een print achter. Hoe beïnvloeden een publiek, dansers en een kopieertoestel elkaar? In PRINT worden de toeschouwers uitgedaagd om de ene na de andere print achter te laten.

Café het Hijgend Hert | 19:00 - 02:00 uur 
Gezien, wacht op groen

Presentatie korte film gemaakt met de jonge bewoners van AZC Gilze-Rijen in een samenwerking met Stichting de Vrolijkheid en Schippers&VanGucht, door Cleo Julia Mullis, Hind Ejadid en Juup Luijten. Én een video-installatie waarbij de jongeren van het AZC de regie hebben in hun eigen virtuele wereld en de bezoekers hier een rol in geven.

Pier 15 Skatepark | 19:00 - 00:00 uur

Nog niet uitgekeken? 

We zijn grootser dan ooit! Met meer dan 150 deelnemers verdeeld over 60 locaties, kunnen we zeggen dat Cultuurnacht Breda 2020 nu al een succes is. Wil jij het maximale uit jouw Cultuurnacht halen? Bekijk dan alvast ons programma en kies je favoriet! 
Bekijk 158 deelnemers!
Facebook
Twitter
Link
Website


Podium Bloos nieuws januari

Bloosbrief januari

DE BESTE WENSEN! Namens het hele team van Podium Bloos wensen we je een ontzettend mooi, gezond en positief 2020 toe! Meer kunst en cultuur snuiven als goed voornemen? Wij helpen je in januari graag een eindje op weg met een mooi programma vol theater, dans en film. Zien we je snel?

Tip! Reserveer ook alvast een plekje in je agenda voor een bezoek aan Festival 39Graden (7, 8 & 9 feb).


Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Ann Van den Broek
Memory Loss

vr 10 jan | 20.30 uur | try-out | Koop nu kaarten

Na een repetitieperiode van een maand bij ons in huis presenteert de Belgisch choreografe Ann Van den Broek a.s. vrijdag een try-out van haar nieuwe voorstelling Memory Loss in Bloos. De derde en laatste voorstelling uit het drieluik The Memory Loss Collection, rond het thema geheugenverlies. In Memory Loss komen de eerdere creaties  Blueprint on Memory en Zooming in on Loss samen en culmineren met nieuwe elementen tot het slotstuk. In een interactief decor verliezen de vijftien performers hun eigen ik. Tekst, beweging, muziek en technologie komen samen in een spel met realiteit en illusie. Lees meer

Internal Jogging van KNOT Kollektiv in première
Een coproductie met Podium Bloos en Chassé Theater

za 11 jan, 19.00 uur | try-out | Chassé Theater, Breda | Koop kaarten
zo 12 jan, 15.00 uur | première | Chassé Theater, Breda | Koop kaarten


Begin dit jaar werd het Tilburgse collectief KNOT Kollektiv geselecteerd als Chassé Cultuurfonds Talent. De afgelopen maanden hebben zij, met onze steun en die van het Chassé Theater, gewerkt aan hun nieuwe voorstelling. Op 12 december gaat Internal Jogging (4+) in première in het Chassé Theater. 

Het KNOT Kollektiv mengt dans, circus, theater en muziek. In Internal Jogging zoekt KNOT Kollektiv naar de meest fundamentele vorm van communicatie. In een interactief spel met het publiek creëren twee dansers, een jongleur en een muzikant op die manier een eiland van verbondenheid.

Op 12 januari verhinderd? Kom dan naar de try-out op 11 januari, ook in het Chassé Theater. Lees meer

Cultuurnacht Breda

za 25 jan, vanaf 19.00 uur

Een nacht waarvan je wenst dat ‘ie nooit voorbij gaat. Want op elke hoek van de straat valt er iets te ontdekken. Zoveel dat het nooit in één avond past. Ervaar kunst en cultuur op jouw eigen manier. Plekjes, optredens en kunst die je anders nooit ziet. Verdwaal, zoek, zie en raak geïnspireerd. Herontdek Breda, op zijn mooiste manier. Want in het donker, zie je zoveel meer. Ook in Bloos is van 19.00 tot 23.00 uur van alles te zien! Bekijk hier ons diverse programma. 

Kindercultuurnacht
Speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar hebben we vroeg op de avond (om 18.30 uur) een performance van danser Simon Bus geprogrammeerd. Kom kijken!

[ID]EE #1: GENDER
i.s.m. Chassé Cinema

di 28 jan, 20.00 uur

Wie je bent en hoe je je identificeert... het is nogal een onderwerp. Samen met Chassé Cinema gaan we de uitdaging aan met [ID]EE. In een pilot van drie edities (op 28 januari, 24 maart en 19 mei) brengen we film, theater en kunstenaars samen, waar elke editie zich richt op een subthema van [id]entiteit. Op dinsdag 28 januari vindt de kick-off plaats in Bloos en kun je een enerverende en multidisciplinaire avond verwachten waar het thema GENDER wordt uitgekleed. Lees meer over [ID]

Kaartverkoop Festival 39Graden 2020 gestart!
vr 7, za 8 & zo 9 feb | Koop nu kaarten

Kunst? Gaaaaaaaap….. Nou echt niet! Op 7, 8 en 9 februari 2020 komen tientallen talentvolle jongeren tussen de 15 en 21 jaar in actie om het tegendeel te bewijzen. Gewapend met eigenzinnige en tegendraadse performances op het gebied van theater, dans, muziek, urban en circus gaan ze de strijd aan met dit vooroordeel. Sluit je aan bij deze creatieve protestmars en ontdek het talent van de toekomst!

Passe-partouts en dagtickets (al vanaf € 7,50) zijn verkrijgbaar via www.39graden.nl. Hier is tevens het complete programma te vinden. Of klik op onderstaande button om direct tickets te kopen. 

 
KOOP HIER JE TICKETS
Belcrum Bios-filmtitels om alvast naar uit te kijken

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden lekker neer te strijken op een bank en jezelf - onder het genot van een biertje - te verliezen in een film die je écht gezien moet hebben. Op 21 januari geniet je voor slechts € 5,- van At Eternity’s Gate. Ook de titels van februari zijn al bekend. Bekijk de agenda.  

Agenda januari

10 jan  Ann Van den Broek | Memory Loss
12 jan  KNOT Kollektiv | Internal Jogging (première in Chassé Theater)
17 jan  Theatergroep Het Witte Water | Polonaise
18 jan  Theatergroep Het Witte Water | Polonaise
21 jan  Belcrum Bios: At Eternity's Gate 
25 jan  Cultuurnacht Breda
28 jan  [ID]EE #1: GENDER


Agenda februari

04 feb  Belcrum Bios: Bohemian Rhapsody
07 feb  Festival 39Graden
08 feb  Festival 39Graden
09 feb  Festival 39Graden
18 feb  Belcrum Bios: The Favourite

Facebook
Twitter
Instagram
Website

Cultuurnacht Breda Happy 2020!

HAPPY 2020! 

Cultuurnacht Breda wenst je een gelukkig nieuwjaar. Dat 2020 een jaar vol culturele ontmoetingen mag zijn waar vernieuwing en verrassing een belangrijke rol spelen.
Wij zorgen dat jouw culturele voornemens echt vervuld worden. Op 25 januari, tijdens editie '2020' van Cultuurnacht Breda, zorgen wij voor een verrassend programma.

VERLANG DE NACHT 

Met meer dan honderd deelnemers, verdeeld over bijna zestig locaties, belooft Cultuurnacht Breda 2020 weer een mooie editie te worden. We blikken alvast vooruit.. 

Uitgelicht!

Ben jij benieuwd naar ons programma? Iedere week lichten wij een aantal programmaonderdelen uit waarvan wij denken: die móét jij zien!
DOT Belevingstheater - Dabberlappen

Een kindervoorstelling waarin een stoffen wereld tot leven komt.
Soms zijn dingen ingewikkeld, uitdagend, stout en lachwekkend. Genoeg om samen van te leren.


De Tussentijd | 16:00, 16:45, 17:30, 18:15, 19:15 en 20:00 uur
 
Grote Kerk  & de Stilte - Oor/Sprong 

Een sprong in het heden met middeleeuwse muziek en hedendaagse dans. De vijfde productie van de Stilte in de Grote Kerk van Breda met nieuwe partners zoals Cappella Pratensis en Paul Maassen.

Grote Kerk | 19:00, 19:45, 20:30, 21:15, 22:00, 22:45 & 23:30 uur
 
Made by: GUUZ - de kleiKAR

Wat kun je allemaal met de klei? Waar komt de klei vandaan? Hoe wordt klei uiteindelijk keramiek? Wat is er allemaal van keramiek gemaakt? Allemaal vragen waarop De kleiKAR spelenderwijs antwoord geeft. 


Magazijn 076 | 16:00 - 00:00 uur 

VERLANG DE NACHT 

Koop nu je tickets met korting! Voor maar €10,- heb jij je ticket voor een avondje onbeperkt cultuur. Wees vlug, want deze tickets met korting zijn verkrijgbaar tot 17 januari. 
Grijp die tickets!
Facebook
Twitter
Link
Website


 

Nieuws Cinema Paradiso 29 december 2019

 

NIEUWS

29 december 2019

The Irishman

 
Het laatste nieuws van 2019! We bedanken u hartelijk voor de belangstelling en betrokkenheid dit jaar. De bezoekerscijfers waren hoger dan ooit, en de films werden gemiddeld gewaardeerd met maar liefst een 8,7. Een overzicht vindt u hier. Een mooie gelegenheid om nog eens terug te denken aan wat er allemaal te zien was in uw filmhuis in de bioscoop. 
Het is voor ons altijd een vreemde tijd, zonder de vaste routine van de filmvoorstellingen, maar over ruim een week kunnen we gelukkig weer nieuwe films aan u laten zien. 
Judy
Maandag 6 of dinsdag 7 januari in Bergen op Zoom, en woensdag 8 januari in Roosendaal en Etten-Leur kunt u bij ons komen genieten van de meesterlijke misdaadfilm The Irishman van filmlegende Martin Scorsese. Inderdaad, hij is ook op Netflix te zien, maar we vinden dat de film veel beter tot zijn recht komt op het grote doek van de bioscoop. Let op de aangepaste aanvangstijd: vanwege de duur van de film beginnen we om 19.30 uur. 
Vanaf 9 januari hebben we een hele week uitgetrokken voor Judy, over het leven van actrice en zangeres Judy Garland. Ze wordt prachtig tot leven gewekt door Renee Zellweger. Zeer aanbevolen. 
Over Mi Vida (met Loes Luca) en de andere films die beschreven staan op onze website en in de programmafolder (hier te downloaden) meer in het eerste nieuws van 2020. 

Mede namens de vrijwilligers van Cinema Paradiso een plezierige jaarwisseling en alle goeds voor het nieuwe jaar. We hopen u weer vaak te zien. 

Jan Luijsterburg, voorzitter
Facebook
Website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Theater de Bussel Bijgeboekt: Christel de Laat

Bijgeboekt: Christel de Laat!

We hadden al een extra voorstelling van Christel geboekt, maar deze was binnen een dag uitverkocht!

We hebben met Christel nog een datum gevonden, maandag 17 februari, een leukere voorbereiding voor carnaval is er niet denken wij :-)

Christel de Laat gaat viraal doordat een bezoeker een deel van haar show filmde en op Facebook verspreidde. Dit fragment werd ook getoond in het TV programma PAUW en Christel werd hierin aangeprezen door cabaretier Richard Groenendijk, die op dat moment te gast was in het programma.

Door dit fragment zijn kaartjes voor haar voorstelling overal binnen no-time uitverkocht. Daarom hebben wij speciaal voor jou haar voorstelling Zijn daar nog vragen over? nog een keer bijgeboekt! Op 17 februari staat Christel op de Busselplanken. Kom een heerlijk avondje lachen!

Wil jij hierbij zijn? Koop dan snel kaartjes via onze website of reserveer aan de balie of via 0162-428600.

Extra tip: Annick Boer op 22 januari!

Christel de Laat
Zijn daar nog vragen over?
ma 17 feb 2020 t/m di 14 apr 2020
GROTE ZAAL
Vanwege groot succes is Christel de Laat terug in jouw theater! Nog een keer met haar show Zijn daar nog vragen over? Hoe leuk! De titel van haar show Zijn daar nog vragen over? geeft aan dat zij de interactie met haar publiek niet uit de weg gaat. Heeft u geen vragen? Geen probleem.
Bestellen
Voorstellingen
Annick Boer
Dat is goed gelukt!
wo 22 jan 2020
KLEINE ZAAL
Annick Boer, wie kent haar niet? Ze staat al 25 jaar op het toneel en is...
Bestellen

Subcategorieƫn

Breda 45

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook