Buienradar Brabant

Nieuws Cinema Paradiso

 

NIEUWS

2 maart 2020

Beste filmliefhebber, 
 
De nieuwe programmafolder wordt op dit moment gedrukt. De digitale versie is hier te downloaden. Alle aangekondigde films staan ook beschreven op onze website, waar meteen de trailers te bekijken zijn. Ook staan er links naar verdere informatie over de films. U kunt zich dus weer voorbereiden en de voorkeuren bepalen. Maar laat u zich vooral ook verrassen - het zijn zeker niet alleen de bekendste titels die de moeite waard zijn. De voorzijde van de folder wordt gevuld met Little Women, de verfrissende nieuwe verfilming van het klassieke boek Onder moeders vleugels uit 1868. 
Op de nieuwe films komen we later terug. Nu vragen we liever aandacht voor de films die we komende weken op het programma hebben. Na de lopende speelweek, met Marriage Story en The Two Popes, hebben we vanaf komende donderdag de heerlijke avonturenfilm The Peanut Butter Falcon. Daarin gaat Zak, een jonge man met het syndroom van Down die worstelaar wil worden, op reis. Daarna is het oorlog geblazen bij Cinema Paradiso. 
Jojo Rabbit behandelt WOII vanuit het verrassend vrolijke perspectief van een fantasievolle Duitse jongen. 1917, een wereldoorlog eerder, laat op spectaculaire wijze voelen hoe het is om strijd te leveren vanuit de loopgraven. Een zeker in visueel opzicht verbluffende film. Het meest indrukwekkend en indringend is echter zonder twijfel For Sama. Iedereen zou deze alom bejubelde documentaire uit Syrië moeten zien.

We hopen u weer vaak te zien! 

Mede namens alle vrijwilligers van Cinema Paradiso, met hartelijke groet,
Jan Luijsterburg, voorzitter
Facebook
Website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Podium Bloos nieuws maart

Bloos maart

Februari stond bij Bloos in het teken van Festival 39Graden, waar we met een grote glimlach op terugkijken! In deze nieuwsbrief lees je wie van de jonge talenten er met de stimuleringsprijs de Gouden Thermometer vandoor ging en nemen we je nog één keer mee langs alle hoogtepunten in de aftermovie.

Verder blikken we graag met je vooruit naar de maand maart met mooie producties als; een try-out van de muzikale voorstelling GROND van het ensemble VONK (8 mrt), de eerste Ogentroost van dit jaar (13 mrt) en de tweede editie van [ID]EE met dit keer als onderwerp 'culture clash' (24 mrt).


In Belcrum Bios, het gezelligste filmcafé van Brabant, vertonen we deze maand de filmtoppers Bohemian Rhapsody (3 mrt - uitverkocht), Stan & Ollie (17 mrt) en If Beale Street Could Talk (31 mrt).

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

VONK speelt try-out van muzikale voorstelling GROND 
Coproductie van VONK, Podium Bloos, Tilt en HZT 
zo 8 mrt, 16.00 uur | Koop kaarten

Muziek stimuleert creativiteit, daarom verbinden wij ons graag aan muzikale projecten. Zo zijn wij als coproducent betrokken bij GROND, een zinderende muzikale voorstelling waarin ‘grond’ de hoofdrol speelt. Op zondagmiddag 8 maart speelt het ensemble VONK een try-out in onze theaterzaal. 

In GROND gaat schrijver A.H.J. Dautzenberg samen met vijf muzikanten en een acteur op zoek naar de betekenis van ‘grond’ in zijn leven en werk. Wat betekent een geboortegrond, de bodem waarin de tijd ligt opgeslagen? Bekijk hieronder de trailer voor een voorproefje! Lees meer
De eerste Ogentroost van 2020 komt eraan!
vr 13 mrt, 20.00 uur | Koop kaarten

Houd je agenda gereed, want de datum van de eerste Ogentroost van 2020 is bekend. Op vrijdag 13 maart verrassen we je weer met nieuw werk van jonge makers op ongewone locaties in ons unieke pand. Kijk er niet raar van op als we je uitnodigen voor een dansperformance in onze laad- en los of een literaire voordracht op het zijtoneel. Wij maken van elke plek een podium. Een podium waar jonge makers de kans krijgen om zichzelf te ontplooien en jij de kans krijgt om het talent van de toekomst te ontmoeten. Dus laat het klassieke beeld van een pluche theaterstoel los en ga mee op avontuur.

Deze keer zie je werk van choreografe Marie Goeminne, choreografe Jija Sohn en theatermakers Mees Walter & Anoek Oostermeijer. Klik hier voor meer informatie over de makers en het programma. 

 

Programma tweede editie [ID]EE bekend
di 24 mrt, 20.00 uur | Koop kaarten

Wie je bent en hoe je je identificeert... het is nogal een onderwerp. Podium Bloos en Chassé Cinema gaan de uitdaging aan met [ID]EE. Op dinsdag 24 maart vindt de tweede editie plaats in Podium Bloos. Wat je kunt verwachten is een enerverende, multidisciplinaire avond waarin het thema CULTURE CLASH centraal staat. Met film, theater en levendige discussies verdiepen we ons, samen met jou, in dit onderwerp. Te gast deze avond is filmmaker Aiman Hassani. We vertonen de film Khata (48 mn), de inzending voor de Emmy Awards! Lees meer

Belcrum Bios-filmtitels om alvast naar uit te kijken

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden lekker neer te strijken op een bank en jezelf - onder het genot van een biertje - te verliezen in een film die je écht gezien moet hebben. Zo geniet je in maart voor slechts € 6,- van toppers als Stan & Ollie (17 mrt) en If Beale Street Could Talk (31 mrt). Ook de filmtitels van april zijn al bekend. Bekijk de agenda  

Warre Solo winnaar stimuleringsprijs de Gouden Thermometer Festival 39Graden 2020 

Van 7 t/m 9 februari vond in Podium Bloos de 12e editie van Festival 39Graden plaats. Met een mooie opkomst en ruim 40 voorstellingen van talentvolle makers in de leeftijd van 15 t/m 21 jaar was het een zeer succesvolle editie. Tijdens de finale werd zoals elk jaar De Gouden Thermometer uitgereikt; een stimuleringsprijs voor jong talent. Dit jaar ging de prijs naar de 15-jarige Warre Solo met de cabaretvoorstelling Boter is boter. Warre wint een productiebudget van € 750,- voor de ontwikkeling van een nieuwe voorstelling. De prijs wordt mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden Podiumkunsten Breda.

Vanwege het onstuimige weer was de uit België afkomstige Warre op het moment van de uitreiking al huiswaarts gekeerd. Via een live videoverbinding kon hij de prijs alsnog in ontvangst nemen. Lees meer
Bekijk hier de aftermovie Festival 39Graden 2020
Op zoek naar een unieke locatie voor jouw event?

Ben je op zoek naar een unieke locatie voor een presentatie, vergadering, congres, bedrijfsbijeenkomst of receptie? Denk eens aan Podium Bloos! Naast de eigen programmering bieden wij ook maatwerk voor de organisatie van zakelijke evenementen. Klik hier voor meer informatie of neem voor de mogelijkheden contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. | Foto: Jubileumfeest 10 jaar Betrokken Ondernemen

Agenda maart

03 mrt  Belcrum Bios: Bohemian Rhapsody (uitverkocht)
08 mrt  VONK | GROND (try-out)
13 mrt  Ogentroost: Marie Goeminne, Jija Sohn, Mees Walter & Anoek Oostermeijer
17 mrt  Belcrum Bios: Stan & Ollie
19 mrt  Congres 'Brabant op de Schop
24 mrt  [ID]EE #2: CULTURE CLASH
31 mrt  Belcrum Bios: If Beale Street Could Talk


Agenda april

14 apr  Belcrum Bios: Shoplifters
28 apr  Belcrum Bios: Lazzaro Felice

Facebook
Twitter
Instagram
Website

Nieuws Cinema Paradiso 25 januari

NIEUWS

25 januari 2020

Beste filmliefhebber, 
 
Fijn dat u uw filmhuis in de bioscoop ook dit jaar weer in grote getale heeft weten te vinden. We hebben er alle vertrouwen in dat de films in de tweede programmafolder van 2020, die nu hier te downloaden is, ook goed zullen bevallen. Natuurlijk zijn alle voorstellingen eveneens te vinden op onze website. Voorop de folder staat Hors normes, van de makers van Intouchables. Opnieuw een erg aansprekende, sociaal bewogen film. Dit keer staat de opvang van kinderen met een ernstige beperking centraal. Samen met Spirit in Roosendaal organiseren we een speciale extra middagvoorstelling, waarover achter deze link meer te lezen is.   
Voor we aan de nieuwe titels toe zijn is er nog heel veel moois te zien. In de nu lopende speelweek hebben we het briljante, alom bejubelde en voor talloze Oscars genomineerde Parasite - echt niet te missen. Let op de aanvangstijden op zondag: 11.15 in Roosendaal en Etten-Leur, 18.45 in Bergen op Zoom - ook nog dinsdag in BoZ en woensdag in E-L.
Amazing Grace (zo 11.15 en ma in BoZ, wo in Roosendaal) is gegarandeerd een onvergetelijke belevenis voor muziekliefhebbers. De verloren gewaande opnames van een optreden van Aretha Franklin in een kerk, anno 1972. 
Vanaf komende donderdag hebben we de prachtige, temperamentvolle Braziliaanse film The Invisible Life of Eurídice Gusmão (foto hierboven). 
Bumperkleef is een a-typische film in ons programma. Een Nederlandse thriller over fileleed. Wij vonden hem erg vermakelijk en bijzonder knap gemaakt, dus we laten hem graag zien. 
La belle époque tot slot is een heerlijke nostalgische tijdreis naar 1974. Met Daniel Auteuil, voorzien van een geweldige snor (onderste foto). 

We hopen u weer vaak te zien! 

Mede namens alle vrijwilligers van Cinema Paradiso, met hartelijke groet,
Jan Luijsterburg, voorzitter

Cultuurnacht Breda | Bereid je voor op Cultuurnacht 2020!

Cultuurnacht Breda 2020: bereid je alvast voor!

Cultuurnacht Breda 2020: bereid je alvast voor!
Cultuurnacht Breda 2020 staat voor de deur. Op zaterdag 25 januari is Breda ondergedompeld in cultuur en kunst. Om 16:00 uur klinkt ons startschot met allereerst de Kindercultuurnacht waar je op verschillende locaties de vetste programma's kunt zien. Om 19:00 uur gaan de overige locaties open en kan iedereen, van jong tot oud, genieten van de prachtigste cultuur die Breda te bieden heeft. 
Ben jij al goed voorbereid? Je kunt nog t/m vrijdag je tickets voor €12,50 kopen in onze ticketshop. 
Grijp die tickets!

Van ticket naar passe-partout

Heb jij je tickets al in de pocket? Top! Je kunt je tickets inwisselen voor een passe-partout voor Cultuurnacht Breda 2020 op de volgende locaties: 
Nieuwe Veste (Molenstraat 6)
Chassé Theater (Claudius Prinsenlaan 8)
VVV (Stadserf 2)
Stedelijk Museum Breda (Boscastraat 22)
Mezz - 21:00 - 01:00 uur (Keizerstraat 101)
De Teruggave (Gasthuisvelden 11)
De Tussentijd (Parade 12)
Belcrumhuis - 16:00 - 20:00 uur (Pastoorpottersplein 12)
Faam (Lindestraat 19)
Podium Bloos (Speelhuislaan 153)

Uitgelicht!

Ben jij benieuwd naar ons programma? Iedere week lichten wij een aantal programmaonderdelen uit waarvan wij denken: die móét jij zien!
BredaPhoto x Cultuurnacht 

Vanaf 9 september 2020 staat Breda zeven weken lang in het teken van BredaPhoto Festival, het grootste fotofestival van de Benelux. Brack Beer Construction | 19:00 - 00:00 uur 
PRINT

Een mens, een dier en een kopieermachine. Ze hebben één ding gemeen met elkaar. Ze laten allemaal een print achter. Hoe beïnvloeden een publiek, dansers en een kopieertoestel elkaar? In PRINT worden de toeschouwers uitgedaagd om de ene na de andere print achter te laten.

Café het Hijgend Hert | 19:00 - 02:00 uur 
Gezien, wacht op groen

Presentatie korte film gemaakt met de jonge bewoners van AZC Gilze-Rijen in een samenwerking met Stichting de Vrolijkheid en Schippers&VanGucht, door Cleo Julia Mullis, Hind Ejadid en Juup Luijten. Én een video-installatie waarbij de jongeren van het AZC de regie hebben in hun eigen virtuele wereld en de bezoekers hier een rol in geven.

Pier 15 Skatepark | 19:00 - 00:00 uur

Nog niet uitgekeken? 

We zijn grootser dan ooit! Met meer dan 150 deelnemers verdeeld over 60 locaties, kunnen we zeggen dat Cultuurnacht Breda 2020 nu al een succes is. Wil jij het maximale uit jouw Cultuurnacht halen? Bekijk dan alvast ons programma en kies je favoriet! 
Bekijk 158 deelnemers!
Facebook
Twitter
Link
Website


Podium Bloos nieuws januari

Bloosbrief januari

DE BESTE WENSEN! Namens het hele team van Podium Bloos wensen we je een ontzettend mooi, gezond en positief 2020 toe! Meer kunst en cultuur snuiven als goed voornemen? Wij helpen je in januari graag een eindje op weg met een mooi programma vol theater, dans en film. Zien we je snel?

Tip! Reserveer ook alvast een plekje in je agenda voor een bezoek aan Festival 39Graden (7, 8 & 9 feb).


Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Ann Van den Broek
Memory Loss

vr 10 jan | 20.30 uur | try-out | Koop nu kaarten

Na een repetitieperiode van een maand bij ons in huis presenteert de Belgisch choreografe Ann Van den Broek a.s. vrijdag een try-out van haar nieuwe voorstelling Memory Loss in Bloos. De derde en laatste voorstelling uit het drieluik The Memory Loss Collection, rond het thema geheugenverlies. In Memory Loss komen de eerdere creaties  Blueprint on Memory en Zooming in on Loss samen en culmineren met nieuwe elementen tot het slotstuk. In een interactief decor verliezen de vijftien performers hun eigen ik. Tekst, beweging, muziek en technologie komen samen in een spel met realiteit en illusie. Lees meer

Internal Jogging van KNOT Kollektiv in première
Een coproductie met Podium Bloos en Chassé Theater

za 11 jan, 19.00 uur | try-out | Chassé Theater, Breda | Koop kaarten
zo 12 jan, 15.00 uur | première | Chassé Theater, Breda | Koop kaarten


Begin dit jaar werd het Tilburgse collectief KNOT Kollektiv geselecteerd als Chassé Cultuurfonds Talent. De afgelopen maanden hebben zij, met onze steun en die van het Chassé Theater, gewerkt aan hun nieuwe voorstelling. Op 12 december gaat Internal Jogging (4+) in première in het Chassé Theater. 

Het KNOT Kollektiv mengt dans, circus, theater en muziek. In Internal Jogging zoekt KNOT Kollektiv naar de meest fundamentele vorm van communicatie. In een interactief spel met het publiek creëren twee dansers, een jongleur en een muzikant op die manier een eiland van verbondenheid.

Op 12 januari verhinderd? Kom dan naar de try-out op 11 januari, ook in het Chassé Theater. Lees meer

Cultuurnacht Breda

za 25 jan, vanaf 19.00 uur

Een nacht waarvan je wenst dat ‘ie nooit voorbij gaat. Want op elke hoek van de straat valt er iets te ontdekken. Zoveel dat het nooit in één avond past. Ervaar kunst en cultuur op jouw eigen manier. Plekjes, optredens en kunst die je anders nooit ziet. Verdwaal, zoek, zie en raak geïnspireerd. Herontdek Breda, op zijn mooiste manier. Want in het donker, zie je zoveel meer. Ook in Bloos is van 19.00 tot 23.00 uur van alles te zien! Bekijk hier ons diverse programma. 

Kindercultuurnacht
Speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar hebben we vroeg op de avond (om 18.30 uur) een performance van danser Simon Bus geprogrammeerd. Kom kijken!

[ID]EE #1: GENDER
i.s.m. Chassé Cinema

di 28 jan, 20.00 uur

Wie je bent en hoe je je identificeert... het is nogal een onderwerp. Samen met Chassé Cinema gaan we de uitdaging aan met [ID]EE. In een pilot van drie edities (op 28 januari, 24 maart en 19 mei) brengen we film, theater en kunstenaars samen, waar elke editie zich richt op een subthema van [id]entiteit. Op dinsdag 28 januari vindt de kick-off plaats in Bloos en kun je een enerverende en multidisciplinaire avond verwachten waar het thema GENDER wordt uitgekleed. Lees meer over [ID]

Kaartverkoop Festival 39Graden 2020 gestart!
vr 7, za 8 & zo 9 feb | Koop nu kaarten

Kunst? Gaaaaaaaap….. Nou echt niet! Op 7, 8 en 9 februari 2020 komen tientallen talentvolle jongeren tussen de 15 en 21 jaar in actie om het tegendeel te bewijzen. Gewapend met eigenzinnige en tegendraadse performances op het gebied van theater, dans, muziek, urban en circus gaan ze de strijd aan met dit vooroordeel. Sluit je aan bij deze creatieve protestmars en ontdek het talent van de toekomst!

Passe-partouts en dagtickets (al vanaf € 7,50) zijn verkrijgbaar via www.39graden.nl. Hier is tevens het complete programma te vinden. Of klik op onderstaande button om direct tickets te kopen. 

 
KOOP HIER JE TICKETS
Belcrum Bios-filmtitels om alvast naar uit te kijken

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden lekker neer te strijken op een bank en jezelf - onder het genot van een biertje - te verliezen in een film die je écht gezien moet hebben. Op 21 januari geniet je voor slechts € 5,- van At Eternity’s Gate. Ook de titels van februari zijn al bekend. Bekijk de agenda.  

Agenda januari

10 jan  Ann Van den Broek | Memory Loss
12 jan  KNOT Kollektiv | Internal Jogging (première in Chassé Theater)
17 jan  Theatergroep Het Witte Water | Polonaise
18 jan  Theatergroep Het Witte Water | Polonaise
21 jan  Belcrum Bios: At Eternity's Gate 
25 jan  Cultuurnacht Breda
28 jan  [ID]EE #1: GENDER


Agenda februari

04 feb  Belcrum Bios: Bohemian Rhapsody
07 feb  Festival 39Graden
08 feb  Festival 39Graden
09 feb  Festival 39Graden
18 feb  Belcrum Bios: The Favourite

Facebook
Twitter
Instagram
Website

Cultuurnacht Breda Happy 2020!

HAPPY 2020! 

Cultuurnacht Breda wenst je een gelukkig nieuwjaar. Dat 2020 een jaar vol culturele ontmoetingen mag zijn waar vernieuwing en verrassing een belangrijke rol spelen.
Wij zorgen dat jouw culturele voornemens echt vervuld worden. Op 25 januari, tijdens editie '2020' van Cultuurnacht Breda, zorgen wij voor een verrassend programma.

VERLANG DE NACHT 

Met meer dan honderd deelnemers, verdeeld over bijna zestig locaties, belooft Cultuurnacht Breda 2020 weer een mooie editie te worden. We blikken alvast vooruit.. 

Uitgelicht!

Ben jij benieuwd naar ons programma? Iedere week lichten wij een aantal programmaonderdelen uit waarvan wij denken: die móét jij zien!
DOT Belevingstheater - Dabberlappen

Een kindervoorstelling waarin een stoffen wereld tot leven komt.
Soms zijn dingen ingewikkeld, uitdagend, stout en lachwekkend. Genoeg om samen van te leren.


De Tussentijd | 16:00, 16:45, 17:30, 18:15, 19:15 en 20:00 uur
 
Grote Kerk  & de Stilte - Oor/Sprong 

Een sprong in het heden met middeleeuwse muziek en hedendaagse dans. De vijfde productie van de Stilte in de Grote Kerk van Breda met nieuwe partners zoals Cappella Pratensis en Paul Maassen.

Grote Kerk | 19:00, 19:45, 20:30, 21:15, 22:00, 22:45 & 23:30 uur
 
Made by: GUUZ - de kleiKAR

Wat kun je allemaal met de klei? Waar komt de klei vandaan? Hoe wordt klei uiteindelijk keramiek? Wat is er allemaal van keramiek gemaakt? Allemaal vragen waarop De kleiKAR spelenderwijs antwoord geeft. 


Magazijn 076 | 16:00 - 00:00 uur 

VERLANG DE NACHT 

Koop nu je tickets met korting! Voor maar €10,- heb jij je ticket voor een avondje onbeperkt cultuur. Wees vlug, want deze tickets met korting zijn verkrijgbaar tot 17 januari. 
Grijp die tickets!
Facebook
Twitter
Link
Website


 

Subcategorieƫn

Breda 46

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook