Theater de Bussel | Eerste theatervoorstellingen voor juli bekend! Kaartverkoop start woensdag.

Eerste theatervoorstellingen van juli bekend. Kaartverkoop start woensdag!

 

We zijn inmiddels al weer bijna 2 weken open met ons filmprogramma onder de noemer “Bussel Buitengewoon”. Ongelofelijk fijn om weer blije gasten te mogen begroeten en weer levendigheid in ons theater te zien. We tellen af naar juli voor het grotere werk, want vanaf 1 juli mogen we dan eindelijk maximaal 100 gasten verwelkomen.

Graag willen we bij deze jou als trouwe Busselbezoeker alvast laten kennismaken met een aantal van onze theatervoorstellingen. De kaartverkoop voor deze voorstellingen start a.s. woensdag om 19.00 uur! Reserveer dan hier je kaartje online of via de balie van het theater (pin-only). Bij een aantal van deze voorstellingen zijn er al plaatsen gereserveerd door bezoekers die al kaartjes hadden, vandaar dat niet alle plaatsen beschikbaar zijn als je er al vroeg bij bent.

De Theatervoorstellingen van Bussel Buitengewoon

Wat dacht je van weer even lekker lachen 'In tijden van crisis' met cabaretier Martijn Kardol of bij een cursus 'Burnout voor beginners' van de Vlaamse comedian Arnout van de Bossche? Een avond muzikaal topcabaret kun je beleven met Poelifinariowinnares Louise Korthals. Of laat je je meevoeren naar het heerlijke nachtelijke Lissabon door fadozangeres Maria de Fatima? Verkeer je liever in tropische sferen? Dat kan met de voorstelling SUBTROPIC van het duo Fransse Eijkel; een absurdistische cabaretperformance die zich afspeelt in een surrealistisch subtropisch zwemparadijs.

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen bij ons hun hart ophalen bij de reeks ‘Buitengewoon Klassiek’; een serie concerten op de eerste zondag van de maand, ook bekend onder de naam Geertruidenberg Klassiek. Op 5 juli aanstaande kun je genieten van het pianospel van de Nederlandse toppianist Florian Verweij.

Alle voorstellingen vinden plaats in onze Grote Zaal, die we een beetje hebben verbouwd, zodat we 100 bezoekers een gezellige, knusse en volledig coronaproof-theateravond of -middag kunnen bezorgen. Wij kijken er naar uit je te zien!

Met warme groet,

Team Theater de Bussel

Theater de Bussel We zijn weer open met mooie films

We zijn weer open!
Beste ,

 

De roze loper ligt weer uit. Gisteren gingen onze deuren na bijna drie maanden weer open en mochten wij de eerste gasten welkom heten in ons theater. Wat heerlijk om weer blije gasten in ons theater te zien!

De aankomende weken zullen we van donderdag t/m zondag films vertonen, plus op woensdagen kinderfilms. Wegens succes zal de film De Beentjes van Sint-Hildegard een extra aantal keren bij ons te zien zijn. Mooie kans om dit bijzondere, Twents gesproken, komische drama nog te zien!

Ook draaien we het romantische Amerikaanse kostuumdrama Little Women en voor de ‘thrillseekers’ het duistere zwart-wit drama The Lighthouse met Willem Dafoe en Robbert Pattinson. Voor de kinderen brengen we Wickie en het Magische Zwaard op het witte doek. Graag voor de film online reserveren of tot een dag van tevoren bij de balie van de Bussel. Wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen!

Begin juli gooien we onze deuren nog wat verder open en gaan we weer een theaterprogramma brengen! Onder het label 'Bussel Buitengewoon' kun je van alles verwachten. Volgende week wordt het programma bekendgemaakt, spannend.... Wat we ook doen begin juli is een flink aantal eindmusicals van groepen 8 van Oosterhoutse basisscholen in huis halen, zo leuk! We hopen dat we zo kunnen bijdragen aan een mooie, gedenkwaardige afsluiting van dit bewogen laatste basisschooljaar voor de kids in groep 8. 

We wensen je een fijn weekend en hopen je snel weer te zien in jouw en ons theater.

Warme groet,

Team Theater de Bussel

Bussel Buitengewoon

Film: De beentjes van Sint-Hildegard
vr 5 jun 2020 t/m di 16 jun 2020
KLEINE ZAAL (ongeplaceerd)
Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan.
Bestellen
Film: Wickie en het Magische Zwaard
za 6 jun 2020 t/m zo 14 jun 2020
KLEINE ZAAL (ongeplaceerd)
In Wickie en het Magische Zwaard wil Wickie maar al te graag mee met zijn vader op avontuur! Alleen ziet Halvar dat helemaal niet zitten, hij vindt Wickie nog veel te jong. Alles verandert echter wanneer Wickie’s moeder Ylva door een magisch zwaard verandert in een gouden standbeeld.
Bestellen
Film: Little women
wo 10 jun 2020 t/m do 11 jun 2020
KLEINE ZAAL (ongeplaceerd)
Little Women, naar het beroemde gelijknamige boek van Louisa May Alcott, gaat over het wel en wee van vier zussen. Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh en Eliza Scanlen spelen de zussen Jo, Meg, Amy en Beth March. Ook met o.a.. Timothée Chalamet, Laura Dern en Meryl Streep.
Bestellen
Film: The Lighthouse
za 13 jun 2020 20:00
KLEINE ZAAL (ongeplaceerd)
The Lighthouse is de nieuwe film van Robert Eggers – regisseur van de moderne horror cultfilm The Witch. The Lighthouse is een duister en beklemmend verhaal over twee vuurtorenwachters op een afgelegen en mysterieus eiland in New England in de jaren 1890.
Bestellen

Bloosnieuws juni

 

Bloosnieuws juni
We gaan weer open!


Goed nieuws! We mogen weer open en dat betekent dat je vanaf 9 juni weer bij ons terecht kan in de Belcrum Bios, elke twee weken op dinsdag. De titels voor juni en juli zijn bekend. Uiteraard hebben we alle benodigde maatregelen genomen om je als bezoeker onbezorgd van de film te laten genieten. De films worden vertoond in de grote zaal, waar voldoende ruimte is om de 1,5 meter afstand te waarborgen.

We kijken er naar uit binnenkort ook weer theatervoorstellingen te brengen en werken hard aan een mooie zomerprogrammering, maar daarvoor vragen we nog even je geduld. Tot die tijd brengen we Bloos bij je thuis en delen we de online initiatieven van makers die verbonden zijn aan onze werkplaats. In deze nieuwsbrief vind je o.a. een audiovertelling over vrijheid en isolement, video's en interviews. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Bekijk alle corona-maatregelen

Belcrum Bios is terug en volledig coronaproof! 

A.s. dinsdag 9 juni starten we de Belcrum Bios weer op en draaien we Shoplifters, een meesterwerk van regisseur Hirokazu Kore-Eda. Zijn warme, intieme stijl en sociaal-realistische blik zijn altijd direct te herkennen. Shoplifters won terecht een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. Meer info & tickets

Uiteraard doen wij er alles aan om jouw bezoek aan de Belcrum Bios zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen. Zo zijn er looproutes uitgezet en vertonen we de films in de grote zaal om de 1,5 meter ruimte tussen de huishoudens te waarborgen. 


Let op, door de veiligheidsmaatregelen zijn de plaatsen in juni beperkt (max. 30). In juli breiden wij onze capaciteit uit. Zo kun je weer met je hele vriendengroep naar Belcrum Bios.

Terugkijken: Première Quarantine Art

Op 22 mei vond de première van het online platform Quarantine Art van Bilal Bachir plaats via Twitch. Het presenteert een nieuwe vorm van theater, waarin het publiek invloed heeft op de daadwerkelijke uitvoering. Te zien was een interactieve performance van KNOT Kollektiv en het circuscollectief Cia Nyff. De livestream werd uitgezonden vanuit Podium Bloos. Uitzending gemist? Bekijk hem hieronder terug. 

A.s. zondag 7 juni is Quarantine Art terug en vanaf 19.00 uur te volgen via deze link

Terugblik Theater Na de Dam 

Op 4 mei vond de elfde editie van Theater Na de Dam plaats. Wegens de coronacrisis dit keer niet in de theaters, maar online. Ook Podium Bloos leverde een bijdrage met de audiovertelling Don’t fence me in, gemaakt door theatermakers Jorg van den Kieboom en Naomi Steijger uit onze werkplaats.

Nog niet geluisterd? Doe dat hier dan alsnog!

 
Niet op:
het zuid land en Hanna van Mourik Broekman


Als gevolg van de coronamaatregelen werden talloze theatervoorstellingen geannuleerd. Zo ook de premières van de nieuwe producties van het zuid land en Hanna van Mourik Broekman. In plaats van recensies te publiceren, laat Theaterkrant betrokken theatermakers aan het woord.
Premièredatum: 8 mei
het zuid land | reindier
Jorg van den Kieboom & Hidde Brouwers

Brouwers: ‘We dachten dat we iets absurds hadden bedacht, en toen bleek de realiteit nog absurder.’ Lees hier het hele interview.

Afgelopen december was er nog een voorproefje te zien tijdens Ogentroost in Podium Bloos.


Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Premièredatum: 13 mei
Hanna van Mourik Broekman
De ontmoeting met de verwarring

Van Mourik Broekman: ‘Ik merk hoe belangrijk het juist nu is verschillende perspectieven te blijven delen over angst, paniek en eenzaamheid.’ Lees hier het hele interview.


Een deel van het onderzoek- en repetitieproces van dit project zou plaatsvinden in Podium Bloos.
PLAN portret: Lex Bohlmeijer in gesprek met The100Hands

Jasper Džuki Jelen & Mojra Vogelnik-Škerlj vormen samen The100Hands. 2020 is het vierde jaar waarin zij zich onder PLAN ontwikkelen. Lex Bohlmeijer maakt de balans op en praat met het duo over dans, cultuur, natuur en OER. PLAN is een samenwerkingsverband van tien culturele partners in Brabant, dat zich inzet voor talentontwikkeling van jong podiumkunsttalent. Ook Bloos maakt hier onderdeel van uit.
Agenda juni

09 juni  Belcrum Bios: Shoplifters (max. 30 plaatsen beschikbaar)
23 juni  Belcrum Bios: Lazzaro Felice (max. 30 plaatsen beschikbaar)

07 juli  Belcrum Bios: Hunt for the Wilderpeople
21 juli  Belcrum Bios: The Farewell
Facebook
Twitter
Instagram
Website
 

We gaan weer open met Bussel Buitengewoon

De roze loper kan weer uit!

Vanaf 4 juni gaan wij voorzichtig onze deuren openen voor een klein publiek. Gewoon open is het niet, want er zijn strikte voorwaarden en in juni mogen we maximaal 30 gasten ontvangen en in juli hopen we op 100.  Er is van alles verschoven, gemeten, bestickerd en besproken; ook voor ons een nieuwe en allesbehalve gewone situatie. Daarom hernoemen we ons theater even en spreken we van 'Bussel Buitengewoon'! In de maanden juni en juli zullen wij een speciaal programma van films en voorstellingen brengen en geven we de basisscholen de ruimte om de eindejaarsmusicals te doen. Verder zijn we nog druk bezig allerlei buitengewone activiteiten te programmeren de komende maanden. We hebben er zin in !

In juni gaan we van donderdag t/m zondag films vertonen, plus op woensdagen en zondagen kinderfilms. We starten met De Beentjes van Sint-Hildegard, Little Women, The Lighthouse en Wickie en het Magische Zwaard. Je kunt hiervoor online reserveren via onze website en tot een dag van tevoren bij onze balie in het theater.

In juli zullen we ook starten met een aantal theatervoorstellingen. Dat wordt een mix van deels voorstellingen die ingehaald worden en deels nieuwe mooie voorstellingen. Wij zijn de nadere invulling nog aan het bekijken, deze zal later bekend worden gemaakt. Het wordt sowieso buitengewoon!

Ons theater is ondertussen aangepast aan de voorgeschreven protocollen en er we zijn er helemaal klaar voor. We hopen dat we zo een opstart kunnen maken naar weer een levendig en bruisend theater, waarin onze bezoekers op een prettige en veilige manier van fijne voorstellingen kunnen genieten.

Uiteraard blijven wij nog steeds leuke en mooie Busseltips voor thuis geven; dit keer iets voor kinderen (8+) en voor operaliefhebbers.

We hopen je snel weer te zien in jouw en ons theater.

Met warme groet,

Team Theater de Bussel

Bussel Buitengewoon

Film: De beentjes van Sint-Hildegard
do 4 jun 2020 t/m zo 14 jun 2020
KLEINE ZAAL (ongeplaceerd)
Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan.
Bestellen
Film: Wickie en het Magische Zwaard
za 6 jun 2020 t/m zo 14 jun 2020
KLEINE ZAAL (ongeplaceerd)
In Wickie en het Magische Zwaard wil Wickie maar al te graag mee met zijn vader op avontuur! Alleen ziet Halvar dat helemaal niet zitten, hij vindt Wickie nog veel te jong. Alles verandert echter wanneer Wickie’s moeder Ylva door een magisch zwaard verandert in een gouden standbeeld.
Bestellen
Film: Little women
wo 10 jun 2020 t/m do 11 jun 2020
KLEINE ZAAL (ongeplaceerd)
Little Women, naar het beroemde gelijknamige boek van Louisa May Alcott, gaat over het wel en wee van vier zussen. Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh en Eliza Scanlen spelen de zussen Jo, Meg, Amy en Beth March. Ook met o.a.. Timothée Chalamet, Laura Dern en Meryl Streep.
Bestellen
Film: The Lighthouse
za 13 jun 2020 20:00
KLEINE ZAAL (ongeplaceerd)
The Lighthouse is de nieuwe film van Robert Eggers – regisseur van de moderne horror cultfilm The Witch. The Lighthouse is een duister en beklemmend verhaal over twee vuurtorenwachters op een afgelegen en mysterieus eiland in New England in de jaren 1890.
Bestellen
Busseltips voor thuis
Spijker (8+), een komedie over onmogelijke ouders
Spijker is een schrijnende komedie over een binnenste buiten gedraaide wereld, een hysterische quinoamoeder en een uitgebluste vader-met-gat-in-zijn-hand. En over twee kinderen die recht door zee gaan waar volwassenen liever een omweg nemen.
Lees meer
Thuis Operafilm kijken
Liefhebbers van opera, Shakespeare & Grimm kunnen zich thuis helemaal uitleven. Holland Opera heeft een aantal registraties van hun operavoorstelllingen gratis online gezet.
Lees meer

Nieuws Cinema Paradiso 29 mei

NIEUWS

29 mei 2020

Beste filmliefhebber, 

Kaartjes voor Little Women, de nieuwe verfilming van het klassieke boek Onder moeders vleugels, zijn nu te koop via de website van de bioscoop. Om kaartjes te kopen dient u te klikken op een van de rode blokjes met een tijdstip, bij de datum van uw keuze. In Bergen op Zoom draait de film ook in het reguliere programma, maar dan kunt u geen gebruik maken van de korting voor leden. Als u geen geldig pasje meer heeft kunt u bij ons verlengen, of lid worden - we zitten in de kassa. Alle voorstellingen zijn strikt beperkt tot maximaal dertig bezoekers. Vol is vol dus. 

Het volledige Cinema Paradiso programma voor de maand juni is te bekijken op onze website. Binnenkort is er ook een digitale programmafolder beschikbaar - een papieren versie zullen we na de zomer weer gaan maken verwachten we.
Eerstvolgende films op het programma zijn Honeyland, een sprookjesachtige documentaire over de traditionele honingoogst in Noord-Macedonië, en de prachtige Vlaamse film Muidhond, die werd opgenomen in Terneuzen. De kaartverkoop voor deze films start naar verwachting aanstaande maandag.
Houdt u zich bij het filmbezoek alstublieft aan de regels rond het virus. Alleen met uw medewerking kan het filmbezoek veilig verlopen voor iedereen.  

Mede namens alle vrijwilligers van Cinema Paradiso, met hartelijke groet,
Jan Luijsterburg, voorzitter
Facebook
Website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws Cinema Paradiso

NIEUWS

26 mei 2020

Beste filmliefhebber, 

Maandag, tweede Pinksterdag, is het 1 juni. De dag dat de bioscopen gelukkig weer een beetje open mogen. Het opgelegde maximum van 30 bezoekers per voorstelling kan er voor zorgen dat we mensen teleur moeten stellen. Daarom, en om direct contact te beperken, vragen we u om kaartjes online te kopen via de website van de bioscoop. Dat kan op dit moment nog niet, maar zodra de kaartverkoop start laat ik dat weten in een nieuwe nieuwsbrief.
De bioscoop treft tal van maatregelen om het filmbezoek voor u en alle andere aanwezigen zo veilig mogelijk te maken. Uw medewerking is daarbij van groot belang. U weet het wel, hygiène en afstand houden staan centraal.
Lidmaatschappen verlengen of aangaan kan bij onze vrijwilligers, die niet aan een tafeltje maar achter het glas van de kassa zitten. We zullen bij het verlengen rekening houden met de periode waarin we geen films konden vertonen. 
In plaats van met scheurbriefjes gaan we uw mening over de film peilen door te turven bij de uitloop - waarbij ook afstand gehouden dient te worden. Het systeem is simpel. Als we oogcontact hebben is het: één vinger opsteken als u de film zeer slecht vond, twee is 'slecht', drie voor 'ging wel', vier voor 'goed' en vijf als u de film 'zeer goed' vond. We gaan kijken of dat werkt. 
Graag uw aandacht voor onderstaande punten, die voor zichzelf spreken. 

De eerste titel die we gaan vertonen is Little Women, de nieuwe verfilming van het klassieke boek Onder moeders vlleugels van Louisa M. Alcott. Maandag en dinsdag in Bergen op Zoom, woensdag in Roosendaal en Etten-Leur. De rest van het programma voor de maand juni is nu te zien op onze website. 
In Roosendaal en Etten-Leur zullen de voorstellingen op zondagochtend voorlopig vervallen. 
 
U hoort snel weer van ons!

Mede namens alle vrijwilligers van Cinema Paradiso, met hartelijke groet,
Jan Luijsterburg, voorzitter
Facebook
Website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Subcategorieën

Breda 49

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook