Buienradar Brabant

Podium Bloos nieuws januari

Bloosbrief januari

DE BESTE WENSEN! Namens het hele team van Podium Bloos wensen we je een ontzettend mooi, gezond en positief 2020 toe! Meer kunst en cultuur snuiven als goed voornemen? Wij helpen je in januari graag een eindje op weg met een mooi programma vol theater, dans en film. Zien we je snel?

Tip! Reserveer ook alvast een plekje in je agenda voor een bezoek aan Festival 39Graden (7, 8 & 9 feb).


Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Ann Van den Broek
Memory Loss

vr 10 jan | 20.30 uur | try-out | Koop nu kaarten

Na een repetitieperiode van een maand bij ons in huis presenteert de Belgisch choreografe Ann Van den Broek a.s. vrijdag een try-out van haar nieuwe voorstelling Memory Loss in Bloos. De derde en laatste voorstelling uit het drieluik The Memory Loss Collection, rond het thema geheugenverlies. In Memory Loss komen de eerdere creaties  Blueprint on Memory en Zooming in on Loss samen en culmineren met nieuwe elementen tot het slotstuk. In een interactief decor verliezen de vijftien performers hun eigen ik. Tekst, beweging, muziek en technologie komen samen in een spel met realiteit en illusie. Lees meer

Internal Jogging van KNOT Kollektiv in première
Een coproductie met Podium Bloos en Chassé Theater

za 11 jan, 19.00 uur | try-out | Chassé Theater, Breda | Koop kaarten
zo 12 jan, 15.00 uur | première | Chassé Theater, Breda | Koop kaarten


Begin dit jaar werd het Tilburgse collectief KNOT Kollektiv geselecteerd als Chassé Cultuurfonds Talent. De afgelopen maanden hebben zij, met onze steun en die van het Chassé Theater, gewerkt aan hun nieuwe voorstelling. Op 12 december gaat Internal Jogging (4+) in première in het Chassé Theater. 

Het KNOT Kollektiv mengt dans, circus, theater en muziek. In Internal Jogging zoekt KNOT Kollektiv naar de meest fundamentele vorm van communicatie. In een interactief spel met het publiek creëren twee dansers, een jongleur en een muzikant op die manier een eiland van verbondenheid.

Op 12 januari verhinderd? Kom dan naar de try-out op 11 januari, ook in het Chassé Theater. Lees meer

Cultuurnacht Breda

za 25 jan, vanaf 19.00 uur

Een nacht waarvan je wenst dat ‘ie nooit voorbij gaat. Want op elke hoek van de straat valt er iets te ontdekken. Zoveel dat het nooit in één avond past. Ervaar kunst en cultuur op jouw eigen manier. Plekjes, optredens en kunst die je anders nooit ziet. Verdwaal, zoek, zie en raak geïnspireerd. Herontdek Breda, op zijn mooiste manier. Want in het donker, zie je zoveel meer. Ook in Bloos is van 19.00 tot 23.00 uur van alles te zien! Bekijk hier ons diverse programma. 

Kindercultuurnacht
Speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar hebben we vroeg op de avond (om 18.30 uur) een performance van danser Simon Bus geprogrammeerd. Kom kijken!

[ID]EE #1: GENDER
i.s.m. Chassé Cinema

di 28 jan, 20.00 uur

Wie je bent en hoe je je identificeert... het is nogal een onderwerp. Samen met Chassé Cinema gaan we de uitdaging aan met [ID]EE. In een pilot van drie edities (op 28 januari, 24 maart en 19 mei) brengen we film, theater en kunstenaars samen, waar elke editie zich richt op een subthema van [id]entiteit. Op dinsdag 28 januari vindt de kick-off plaats in Bloos en kun je een enerverende en multidisciplinaire avond verwachten waar het thema GENDER wordt uitgekleed. Lees meer over [ID]

Kaartverkoop Festival 39Graden 2020 gestart!
vr 7, za 8 & zo 9 feb | Koop nu kaarten

Kunst? Gaaaaaaaap….. Nou echt niet! Op 7, 8 en 9 februari 2020 komen tientallen talentvolle jongeren tussen de 15 en 21 jaar in actie om het tegendeel te bewijzen. Gewapend met eigenzinnige en tegendraadse performances op het gebied van theater, dans, muziek, urban en circus gaan ze de strijd aan met dit vooroordeel. Sluit je aan bij deze creatieve protestmars en ontdek het talent van de toekomst!

Passe-partouts en dagtickets (al vanaf € 7,50) zijn verkrijgbaar via www.39graden.nl. Hier is tevens het complete programma te vinden. Of klik op onderstaande button om direct tickets te kopen. 

 
KOOP HIER JE TICKETS
Belcrum Bios-filmtitels om alvast naar uit te kijken

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden lekker neer te strijken op een bank en jezelf - onder het genot van een biertje - te verliezen in een film die je écht gezien moet hebben. Op 21 januari geniet je voor slechts € 5,- van At Eternity’s Gate. Ook de titels van februari zijn al bekend. Bekijk de agenda.  

Agenda januari

10 jan  Ann Van den Broek | Memory Loss
12 jan  KNOT Kollektiv | Internal Jogging (première in Chassé Theater)
17 jan  Theatergroep Het Witte Water | Polonaise
18 jan  Theatergroep Het Witte Water | Polonaise
21 jan  Belcrum Bios: At Eternity's Gate 
25 jan  Cultuurnacht Breda
28 jan  [ID]EE #1: GENDER


Agenda februari

04 feb  Belcrum Bios: Bohemian Rhapsody
07 feb  Festival 39Graden
08 feb  Festival 39Graden
09 feb  Festival 39Graden
18 feb  Belcrum Bios: The Favourite

Facebook
Twitter
Instagram
Website

Cultuurnacht Breda Happy 2020!

HAPPY 2020! 

Cultuurnacht Breda wenst je een gelukkig nieuwjaar. Dat 2020 een jaar vol culturele ontmoetingen mag zijn waar vernieuwing en verrassing een belangrijke rol spelen.
Wij zorgen dat jouw culturele voornemens echt vervuld worden. Op 25 januari, tijdens editie '2020' van Cultuurnacht Breda, zorgen wij voor een verrassend programma.

VERLANG DE NACHT 

Met meer dan honderd deelnemers, verdeeld over bijna zestig locaties, belooft Cultuurnacht Breda 2020 weer een mooie editie te worden. We blikken alvast vooruit.. 

Uitgelicht!

Ben jij benieuwd naar ons programma? Iedere week lichten wij een aantal programmaonderdelen uit waarvan wij denken: die móét jij zien!
DOT Belevingstheater - Dabberlappen

Een kindervoorstelling waarin een stoffen wereld tot leven komt.
Soms zijn dingen ingewikkeld, uitdagend, stout en lachwekkend. Genoeg om samen van te leren.


De Tussentijd | 16:00, 16:45, 17:30, 18:15, 19:15 en 20:00 uur
 
Grote Kerk  & de Stilte - Oor/Sprong 

Een sprong in het heden met middeleeuwse muziek en hedendaagse dans. De vijfde productie van de Stilte in de Grote Kerk van Breda met nieuwe partners zoals Cappella Pratensis en Paul Maassen.

Grote Kerk | 19:00, 19:45, 20:30, 21:15, 22:00, 22:45 & 23:30 uur
 
Made by: GUUZ - de kleiKAR

Wat kun je allemaal met de klei? Waar komt de klei vandaan? Hoe wordt klei uiteindelijk keramiek? Wat is er allemaal van keramiek gemaakt? Allemaal vragen waarop De kleiKAR spelenderwijs antwoord geeft. 


Magazijn 076 | 16:00 - 00:00 uur 

VERLANG DE NACHT 

Koop nu je tickets met korting! Voor maar €10,- heb jij je ticket voor een avondje onbeperkt cultuur. Wees vlug, want deze tickets met korting zijn verkrijgbaar tot 17 januari. 
Grijp die tickets!
Facebook
Twitter
Link
Website


 

Nieuws Cinema Paradiso 29 december 2019

 

NIEUWS

29 december 2019

The Irishman

 
Het laatste nieuws van 2019! We bedanken u hartelijk voor de belangstelling en betrokkenheid dit jaar. De bezoekerscijfers waren hoger dan ooit, en de films werden gemiddeld gewaardeerd met maar liefst een 8,7. Een overzicht vindt u hier. Een mooie gelegenheid om nog eens terug te denken aan wat er allemaal te zien was in uw filmhuis in de bioscoop. 
Het is voor ons altijd een vreemde tijd, zonder de vaste routine van de filmvoorstellingen, maar over ruim een week kunnen we gelukkig weer nieuwe films aan u laten zien. 
Judy
Maandag 6 of dinsdag 7 januari in Bergen op Zoom, en woensdag 8 januari in Roosendaal en Etten-Leur kunt u bij ons komen genieten van de meesterlijke misdaadfilm The Irishman van filmlegende Martin Scorsese. Inderdaad, hij is ook op Netflix te zien, maar we vinden dat de film veel beter tot zijn recht komt op het grote doek van de bioscoop. Let op de aangepaste aanvangstijd: vanwege de duur van de film beginnen we om 19.30 uur. 
Vanaf 9 januari hebben we een hele week uitgetrokken voor Judy, over het leven van actrice en zangeres Judy Garland. Ze wordt prachtig tot leven gewekt door Renee Zellweger. Zeer aanbevolen. 
Over Mi Vida (met Loes Luca) en de andere films die beschreven staan op onze website en in de programmafolder (hier te downloaden) meer in het eerste nieuws van 2020. 

Mede namens de vrijwilligers van Cinema Paradiso een plezierige jaarwisseling en alle goeds voor het nieuwe jaar. We hopen u weer vaak te zien. 

Jan Luijsterburg, voorzitter
Facebook
Website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Theater de Bussel Bijgeboekt: Christel de Laat

Bijgeboekt: Christel de Laat!

We hadden al een extra voorstelling van Christel geboekt, maar deze was binnen een dag uitverkocht!

We hebben met Christel nog een datum gevonden, maandag 17 februari, een leukere voorbereiding voor carnaval is er niet denken wij :-)

Christel de Laat gaat viraal doordat een bezoeker een deel van haar show filmde en op Facebook verspreidde. Dit fragment werd ook getoond in het TV programma PAUW en Christel werd hierin aangeprezen door cabaretier Richard Groenendijk, die op dat moment te gast was in het programma.

Door dit fragment zijn kaartjes voor haar voorstelling overal binnen no-time uitverkocht. Daarom hebben wij speciaal voor jou haar voorstelling Zijn daar nog vragen over? nog een keer bijgeboekt! Op 17 februari staat Christel op de Busselplanken. Kom een heerlijk avondje lachen!

Wil jij hierbij zijn? Koop dan snel kaartjes via onze website of reserveer aan de balie of via 0162-428600.

Extra tip: Annick Boer op 22 januari!

Christel de Laat
Zijn daar nog vragen over?
ma 17 feb 2020 t/m di 14 apr 2020
GROTE ZAAL
Vanwege groot succes is Christel de Laat terug in jouw theater! Nog een keer met haar show Zijn daar nog vragen over? Hoe leuk! De titel van haar show Zijn daar nog vragen over? geeft aan dat zij de interactie met haar publiek niet uit de weg gaat. Heeft u geen vragen? Geen probleem.
Bestellen
Voorstellingen
Annick Boer
Dat is goed gelukt!
wo 22 jan 2020
KLEINE ZAAL
Annick Boer, wie kent haar niet? Ze staat al 25 jaar op het toneel en is...
Bestellen

Theater de Bussel Feestdagentips van jouw theater

Feestdagentips van jouw theater
Beste ,

Jingle Bells, Jingle Bells, Jingle all the way... 

Nog op zoek naar cadeautjes voor onder de boom of leuke uitjes voor rond of op de feestdagen? Wij helpen je met een paar tips. Allereerst voor tijdens de vakantie:

Feestelijke films

Ondanks dat de temperaturen meer aan lente dan aan kerst doen denken hebben wij in Oosterhout echt een winters aanbod voor je. Wat dacht je van lekker schaatsen op de ijsbaan op de markt, gevolgd door de onwijs grappige en avontuurlijke familiefilm Frozen II. Meer winters kunnen we het niet maken :-).

Zin in een ontspannen uitje tussen het koken, shoppen, opruimen en plannen door? Trommel je vriendinnen, moeder, zus(sen), oma, tante(s) of nichtje(s) op voor de heerlijke feelgood film Huisvrouwen bestaan niet 2.

Start je jaar met lokaal talent!

De tweede week van de kerstvakantie kunnen we naast de films ook weer genieten van De Oosterhoutse Nieuwjaarsrevue. Dit jaar brengen zij de voorstelling: Het geheim van de Heilige Driehoek. Uiteraard voor alle Oosterhouters een must-see en een heerlijke start van het nieuwe jaar. 

Cadeautjes voor onder de boom

Nog op zoek naar iets leuks voor onder de boom wat je samen kunt beleven? Een bezoek aan een leuke voorstelling of een swingend concert geeft gegarandeerd succes! We helpen je graag met kiezen door onze tips:

Veel voor weinig

Oef, nog op zoek naar cadeautjes maar eigenlijk al bijna door je budget heen? Check dan de voorstellingen in het Nationale Theaterweekend, die kosten allemaal € 10! Van toneel tot muziek tot een leuke reptielendame, er is echt voor elk wat wils dat weekend.

        

Een swingend cadeau voor je muzikale familielid of vriend

Op zoek naar een cadeau voor een muziekliefhebber? Dan ben je bij de Bussel aan het goede adres! Van de filmmuziek van James Bond tot lekker wegzwijmelen bij je jeugdhelden van Van Dik Hout tot een mooie tribute aan Barbara Streisand door Petra Berger, je kunt echt alle kanten op! We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet. Je kunt de kaartjes online kopen natuurlijk, maar als je even langs onze balie loopt kunnen we kijken of we er een leuke flyer van het concert bij kunnen doen voor je.

Alles weten over onze voorstellingen? Bezoek onze website of kom langs! We kijken er naar uit jou in deze feestelijke maand te zien.

Feestelijke groet,
Team Theater de Bussel

Voorstellingen
Dorona Alberti & Ensemble
The Music from James Bond (try-out)
do 9 jan 2020
GROTE ZAAL
Dorona Alberti (Gare du Nord) en haar ensemble dompelen zich, in het...
Bestellen
Dominic Seldis
Music, Maestro! (try-out)
wo 15 jan 2020
GROTE ZAAL
Als contrabassist, dirigent en presentator laat Dominic Seldis,...
Bestellen
25 jaar Van Dik Hout
za 29 feb 2020
GROTE ZAAL
 Van Dik Hout bestaat 25 jaar en viert dit met de theatertour...
Bestellen
Petra Berger
Tribute to Barbra Streisand
vr 6 mrt 2020
GROTE ZAAL
 Petra Berger staat bekend om haar vocale veelzijdigheid en...
Bestellen
Frank Boeijen
Theatertournee 2020
vr 13 mrt 2020
GROTE ZAAL
 Frank Boeijen, een van de eerste Nederlandse popartiesten die koos...
Bestellen
Rob Mostert Hammond Group
Sex, Hammond en Rock ´n' Roll
vr 20 mrt 2020
GROTE ZAAL
 Een eerbetoon aan de Hammond, een iconisch instrument dat als een...
Bestellen
The LSB Experience
Beatles & Beyond
za 11 apr 2020
GROTE ZAAL
 De vijf leden van The LSB Experience zijn enorme Beatlesfans en spelen...
Bestellen
Anúna
The Celtic Spirit
wo 22 apr 2020
Sint-JansBasiliek
Anúna doet bij menig muziekliefhebber het hart sneller kloppen....
Bestellen

Cultuurnacht Breda: verrassend en anders!

Een mannenkoor in het museum, een harmonieorkest op het station en een combinatie van middeleeuwse muziek en hedendaagse dans in de Grote Kerk.. het is niet wat je verwacht. 

Ons programma wordt steeds completer. Kun jij ook niet wachten? Wij blikken alvast vooruit! 
THE100HANDS - STAAN

Hoe ver kan je gaan zonder een stap te verzetten? In 'STAAN' stellen de kernleden van The100Hands elkaar vermogen om te blijven staan tot het uiterste op de proef.  

Chassé Theater | om 19:00, 20:30 en 21:30 uur
 
L'AGO B - PLOOIBAAR

De wereld verandert in sneltempo en vraagt van ons daarin mee te gaan. Maar wat brengt ons dat? Is veranderen verbeteren? Olga Buise en Hanneke Adelaar gaan op creatieve wijze in op deze vragen in het interactieve en multidisciplinaire project ‘Plooibaar’

L'ago B | 19:00 - 00:00 uur. 
 
DYANA DONCK - DEEP SOUND EXPERIENCE

Hoe kunnen voorbij razende auto’s een meditatieve werking krijgen? Ervaar een kruising tussen een live elektronisch (koptelefoon)concert en een yogasessie in een. 

De Teruggave | om 19:30, 20:30, 21:30 en 22:30 uur.
 

Hé cultuurenthousiast! 

De hele vroege vogels hebben hun kaartje al binnen: onze Cultuursnuiver-tickets zijn uitverkocht. Kortom, het gaat hard! Maar alle Cultuurenthousiasten hebben geluk, we hebben nog tickets met korting. 
GO GO GO naar onze ticketshop!
Facebook
Twitter
Link
Website


Subcategorieƫn

Breda 44

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook