Buienradar Brabant

Donckhuys nieuws

Nog één seizoen.....


.... en dan opent de nieuwe Cammeleur haar deuren.
Voor nu zit de vakantie er voor de meesten weer op, zo ook bij Donckhuys. We gaan dit nieuwe seizoen voor het laatst van start in 't Schouw en onze tijdelijke locatie De Heeren van Dongen. Daarna breekt een spannende tijd aan: De opening van De Cammeleur! Iets waar wij, en hopelijk u ook, ons zeer op verheugen.

Ons theater 'On Tour' gaat daarom nog één seizoen langs de mooiste plekjes van Dongen om te genieten van leuke en bijzondere theatervoorstellingen. Naast de verschillende externe locaties (De Hamse Bok, Het KunstPodium, Het Cambreur College, De Laurentiuskerk en 't Karrewiel), worden ook onze eigen locaties ('t Schouw, De Heeren van Dongen en De Geubel) weer geopend voor mooie avonden uit! Wij hebben zin in het nieuwe seizoen en ontvangen u dan ook van harte!
Voor bepaalde locaties geldt dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, dus wil je zeker zijn van tickets, wees er dan snel bij! Ons volledige theaterprogramma vind je hier.

9/9: Vlijmscherpe humor door Kees van Amstel
Tijdens de eerste voorstelling van dit seizoen lig je krom van het lachen om de vlijmscherpe grappen van Kees van Amstel. Hij zal zijn overdosis energie met je delen. Een voorproefje van zijn show vind je hier. De kaartverkoop ging als een trein tijdens de Preview Avond; bestel dus snel je ticket als je zeker wilt zijn van een plek bij dit lachspektakel.

6/10 Lezing Özcan Akyol
In samenwerking met Theek5 is Özcan Akyol, ook wel bekend als 'Eus', bij ons te gast in De Heeren van Dongen. De laatste tijd is Özcan veel te zien op tv in diverse talkshows en met zijn eigen programma 'De Neven van Eus'. Hierover en over zijn boeken 'Turis' en 'Eus', kun je hem deze avond alles vragen. Het werk van Özcan zorgt voor veel beroering, maar daarnaast is hij ook hard en weergaloos. Een aanrader! Een ticket kost €10,00.

Verder nog veel cabaret dit jaar. Zondagmiddag 22 oktober try-outen verschillende cabaretiers in Den Hamse Bok, altijd weer een verrassing wat er gaat komen! 3 november is Jochen Otten, onder andere bekend van het tv-programma 'Sluipschutters' dat binnenkort weer van start gaat op BNN, te gast in De Heeren van Dongen. Fabian Franciscus komt langs bij Het KunstPodium met zijn 'Vlafeest' op 25 november en op 15 december is het lachen geblazen in het Cambreur College met Steven Brunswijk, ook wel bekend als 'De Braboneger'.

Overige activiteiten bij Donckhuys
Een overzicht van alle activiteiten die in juli bij ons plaatsvinden, zie je hieronder.

Meer informatie is te vinden op www.donckhuys.nl. Volg ook onze Facebook pagina!

2+16+30 september

Vrij dansen

't Schouw

lees meer

13 september

Damescafé

De Geubel

lees meer

30 september

Repair Café

De Geubel

lees meer

8 september

Pubquiz

De Geubel

lees meer

20 september

Astrocafé

't Schouw

lees meer

Theaterprogramma

seizoen 2017/2018

'On Tour'

lees meer

9 september

Kees van Amstel

Cabaret

lees meer

27 september

Eetpunt

's-Gravenmoer

lees meer

Nieuws Cinema Paradiso

Met deze nieuwsbrief brengen wij u graag op de hoogte van ons nieuwe filmprogramma.
Bekijk dit mailbericht in uw internet browser

NIEUWS

3 augustus 2017

The Light Between Oceans
Beste filmliefhebbers,

Er is weer een nieuwe programmafolder klaar. Door hier te klikken kunt u hem bekijken in pdf formaat, maar de beschrijvingen van de nieuwe films zijn natuurlijk ook gewoon op onze website te bekijken. Daar kunt u meteen de trailers bekijken. Leuk om te melden is dat we vanaf september een extra filmavond hebben in Etten-Leur, op de dinsdag. Dit betekent dat al onze films dan ook in Etten-Leur te zien zijn. Het betreft een experiment dat we in overleg met de bioscoop aangaan, om te bekijken of meer aanbod ook meer belangstelling veroorzaakt. Mocht dat tegenvallen dan gaan we terug naar de oude vertoningsfrequentie. 
Alone in Berlin
De eerste twee titels in de folder zijn de laatsten van onze zomerprogrammering. Vanwege enthousiate reacties kunnen we niet om de hervertoning van The Light Between Oceans heen, maar het is voorlopig wel de laatste herhaling in ons programma. Oorlogsdrama Alone in Berlin zal alleen in Roosendaal nog om 20.45 beginnen - daarna is de vakantie voorbij en gaan we 's avonds weer naar 20.30. Even opletten dus, tegen die tijd. Sage femme, met twee Catherines in de hoofdrollen (Deneuve en Frot) zal de eerste dinsdagfilm in Etten-Leur zijn, op 5 september. 
Sage femme
Wij wensen u veel plezier met het nieuwe programma en hopen u weer vaak te zien in Bergen op Zoom, Roosendaal en vooral ook in Etten-Leur. 

Met vriendelijke groet, namens de medewerkers van Cinema Paradiso,

Jan Luijsterburg, voorzitter 
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


De Kring Roosendaal | Zomernieuwtjes

 
   
 
  Zomernieuwtjes
   
 
         
 
  Stem nu het nog kan  
  De stemperiode voor de verkiezing 'Meest gastvrije theater van Nederland' is verlengd naar eind augustus. Selecteer jouw favoriete theater(s)!
     
 
  Zomerse Zondagen  
  Elke zondag in de zomervakantie gratis workshops en spelletjes in de Tongerlotuin. Om 12.00 uur is de tuin open. Kom je ook?
     
 
         
 
  KringProef komt er weer aan  
  Traditiegetrouw openen we het theaterseizoen weer met de KringProef. Gratis toegankelijk, voor de avond wel even reserveren.
     
 
  Sirene Sale: 50% korting  
  Vanaf september start op elke eerste maandag van de maand de Sirene Sale: maar liefst 50% korting op een geselecteerde voorstelling.
     
 
         
 
  Binnenkort
   
 
           
  za 09 sep Sooz - Hot Summer      
           
  za 16 sep KringProef - Kids      
           
  za 16 sep Kringproef -   bestellen  
           
  di 19 sep Vuur en Vlam Produkties - Onvoorwaardelijk   bestellen  
           
  vr 22 sep De Dansers - Ten Noorden van Nergens   bestellen  
           
  za 23 sep Roosendaal Danst!   bestellen  
           
  za 23 sep Roosendaal Danst!   bestellen  
           
  za 23 sep Roosendaal Danst   bestellen  
           
           
 

Bloos juli 2017

 
 
 

Bloos juli
De zomervakantie is begonnen, maar we zitten zeker deze zomer niet stil bij Podium Bloos. Zo repeteert Guilherme Miotto zijn nieuwe voorstelling Even Worse die 10 augustus op Theaterfestival Boulevard in première gaat. in augustus werken onze jonge talenten van Ctrl-f met de Spaanse choreografe Aitana Cordero. Ze ontwikkelen samen een voorstelling die te zien is op het nieuwe 'live art' festival: LA Breda. 
LA Breda is een samenwerking tussen de culturele partners op KlaversJansen als Podium Bloos, Theaterwerkplaats Tiuri, The SCENE Of Dance, Dundas Produkties, Nieuwe Veste, Stichting Prisma, AKV | St. Joost, Schippers&VanGucht, Electron, STEK, Dansnest, Klaarlicht en Atelier Lian Verhoeven. Op 8, 9 en 10 september kun je je onderdompelen in de wereld van live art. 
En, er is mooi nieuws: Festival 39Graden ontvangt structurele steun vanuit de Provincie Brabant. Daarnaast is Podium Bloos onderdeel van het Brabantse talentontwikkelingstraject PLAN (nieuwe makers - theater, dans, circus) dat nu voor twee jaar landelijke steun krijgt van het Fonds Podiumkunsten. 

Vanaf september gaat het nieuwe seizoen weer van start. Houd onze website en Facebookpagina goed in de gaten voor het laatste nieuws. 

LA Breda | Live Art Festival Breda

Het festival waar kunst tot leven komt

Breda is een nieuw festival rijker: LA Breda | Live Art Festival Breda. Op 8, 9 en 10 september zijn bijna 90 programmaonderdelen te zien. LA Breda is een samenwerking van culturele partners in en rondom het gebied KlaversJansen in Belcrum. Samen brengen zij het begrip Live Art tot leven in een driedaags festival.

“We hebben de gezamenlijke ambitie uitgesproken om dit gebied om te toveren tot een bruisende ontmoetingsplek waar kunstenaars en publiek elkaar ontmoeten. Met het nieuwe festival LA Breda laten we het grote publiek op laagdrempelige wijze kennismaken met deze culturele broedplaats. Met een verrassend en toegankelijk Live Art programma voor jong en ouder publiek” aldus de gezamenlijke partners.

In het weekend van 8, 9 en 10 september kan jong en oud zich onderdompelen in een programma vol voorstellingen, installaties, workshops, battles, community art projecten en performances van diverse, vaak jonge makers. Bijna 90 programmaonderdelen zijn er te zien. Dit alles vindt plaats op vertrouwde plekken, maar vaker nog op onbekend terrein, in al die geheime huizen en loodsen van het industriële KlaversJansen. Het hele gebied wordt ontsloten voor het publiek. Op zondag richt het programma van LA Breda zich ook op gezinnen met jonge kinderen vanaf 4 jaar.

Live Art is zinnenprikkelende kunst, dicht op de huid van het publiek, grensverleggend, vaak op ongewone locaties en in verrassende combinaties. Het brengt kunst letterlijk tot leven en verbindt  theater, circus, muziek, dans, visuele kunst met andere disciplines en (sub)culturen. Het publiek voelt zich onderdeel van de kunst die getoond wordt, soms zelfs samen gemaakt wordt, in het hier en nu.

LA Breda is een samenwerking tussen Podium Bloos, Theaterwerkplaats Tiuri, The SCENE Of Dance, Dundas Produkties, Nieuwe Veste, Stichting Prisma, AKV | St. Joost, Schippers&VanGucht, Electron, STEK, Dansnest, Klaarlicht, Atelier Lian Verhoeven en Open Monumentendag. 
Meer informatie: www.labreda.nl 

 

Structurele steun voor Festival 39Graden 

Festival 39Graden ontvangt structurele steun van de Provincie Noord-Brabant. Festival 39Graden biedt jong creatief talent (15-21) de kant om hun voorstelling voor een breed publiek te spelen. 
"Het platform 39Graden bezet een specifieke plaats in de keten voor theaterjongeren met ambitie en jonge makers. De diverse activiteiten, op verschillende locaties in Brabant, dragen bij aan talentontwikkeling en leiden tot dwarsverbanden in het Brabants Cultuursysteem." aldus de adviescommissie Provincie Noord-Brabant. 
Met deze  honorering kan Podium Bloos een boost geven aan de professionalisering van Festival 39Graden. Het festival vindt plaats op 3 en 4 februari 2018. 

PLAN - nieuwe makers - theater, dans, circus

Het landelijke Fonds Podiumkunsten stelt €225.000 per jaar (2017-2018) beschikbaar voor verhoging van de kwaliteit, duurzaamheid en het publiek van PLAN, de ambitieuze Brabantse netwerkstructuur voor talentontwikkeling. 
PLAN heeft het samenwerkingsverband voor talentontwikkeling in de podiumkunsten van Festival Cement, Theaterfestival Boulevard, de NWE Vorst, Podium Bloos, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, Festival Circolo, Parktheater Eindhoven, UnitedCowboys en Theater Artemis. In voorstellings - en ontwikkeltrajecten, residenties, productie-, presentatie- en speelcircuits krijgen talentvolle makers in de podiumkunsten alle ruimte om een volgende stap te zetten. 
Meer informatie: www.plan-brabant.nl 

 
 
Facebook
Twitter
Instagram
Website
 

De Kring Roosendaal | Zomerse Zondagen in de Tongerlotuin

Zomerse Zondagen in de Tongerlotuin
Oud-Hollandse spelletjes
Blikgooien, mens-erger-je-niet, mikado, toren van Pisa... Speel alle spelletjes!
Krings kruidentuintje
Maak je eigen moestuintje en proef van allerlei groenten en kruiden.
Theaterkist
Kies je attributen uit de kist en speel je eigen scène in theater Het Kringetje.
Pimp je pop
Creëer je eigen handpoppen gemaakt van sokken en speel poppenkast.
Binnenkort
vr 22 sep De Dansers - Ten Noorden van Nergens bestellen
zo 15 okt Meziekmeneer Ronald (5+) - Tijd voor een feestje! bestellen
wo 18 okt Buurman & Buurman (3+) - A JE TO! bestellen
wo 18 okt Buurman en Buurman (3+) - A JE TO! bestellen
za 21 okt Furtjuh Live - bestellen
zo 05 nov Ila van der Pouw - De GVR (6+) bestellen
za 16 dec Het Huis van Jip en Janneke (3+) - bestellen
vr 22 dec Tina de Musical (8+) - bestellen
za 30 dec drs. Down! - bestellen
 

Nieuws Cinema Paradiso

NIEUWS

12 juli 2017

The Sense of an Ending
Beste filmliefhebbers,

Donderdag 13 juli (morgen) begint voor Cinema Paradiso de zomervakantie. Nee, we gaan niet dicht net als de scholen, maar we doen het wel wat rustiger aan. Dat wil zeggen: minder voorstellingen, en door de week ook een kwartiertje later, om beter te passen in het vertoningsschema van de bioscopen. We vertonen gedurende de schoolvakantie op donderdag om 20.45 in Roosendaal, zondagochtend 11.15 en maandag 20.45 in Bergen op Zoom en woensdag 20.45 in Etten-Leur.

We beginnen met The Sense of an Ending, de verfilming van het veelbekroonde boek van Julian Barnes. Boekwinkel De Boekenwurm stelt een exemplaar beschikbaar dat we in Roosendaal onder de bezoekers verloten. 
A Monster Calls
Brimstone, van Martin Koolhoven, was zo succesvol dat een hervertoning niet meer dan logisch is. Het is een lange film. Om u met de latere aanvangstijd niet van nachtrust te beroven vertonen we die film ook in Roosendaal zonder pauze. De week erna hebben we nog een boekverfilming die we van harte aanbevelen: A Monster Calls, naar 7 minuten na middernacht van Siobhan Dowd. Een prachtig, aangrijpend verhaal waar u gerust ook niet al te jonge kinderen mee naar toe kunt nemen. 
Bram Fischer
Bram Fischer tot slot is het spannende verhaal van de advocaat die Nelson Mandela verdedigde in de jaren 60. U ziet het, ook in de zomer is er veel te beleven in uw filmhuis in de bioscoop. Bekijk onze website voor het volledige programmaoverzicht. We hopen u vaak te zien.  

Met vriendelijke groet, namens de medewerkers van Cinema Paradiso,

Jan Luijsterburg, voorzitter 
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Subcategorieën

Breda 17

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook