Buienradar Brabant

Nieuws Cinema Paradiso

NIEUWS

27 december 2017

Cor en Henk
Beste filmliefhebbers,

2017 zit er bijna op en voor Cinema Paradiso eigenlijk helemaal, want we hebben geen vertoningen in de kerstvakantie. Mooie tijd om even terug te blikken en vast te stellen dat het voor uw filmhuis in de bioscoop een mooi, succesvol jaar was. Onlangs overhandigde collega Ria in Bergen op Zoom een bloemetje aan de 15.000ste bezoeker die dit jaar een kaartje voor een Cinema Paradiso film kocht. Een record. En, zeker zo belangrijk, de films werden erg positief gewaardeerd. Niet eerder hadden we er in één jaar 16 films die gemiddeld hoger dan een 9 scoorden met de bekende scheurbriefjes. De toch wel verrassende winnaar is de Deense film The Day Will Come. Gemiddelde score over alle voorstellingen tezamen was maar liefst 8,59 (waarbij zeer goed = 10, goed = 8, ging wel = 6 enz.) Klik hier voor het volledige jaaroverzicht van de score en zie waar uw favorieten staan. 

Voor de toekomst kunnen we alleen maar hopen dat u ook volgend jaar weer vaak komt kijken. Wij blijven ons best doen films te kiezen die aantrekkelijk zijn maar vooral ook veel te vertellen hebben. We leven in spannende tijden, en dan is film een prachtig medium om te reflecteren op ontwikkelingen en de wereld vanuit verrassende perspectieven te bekijken. 
Oude liefde
Ook in financieel opzicht kunnen we het nieuwe jaar optimistisch tegemoet zien. Gemeentes Bergen op Zoom en Roosendaal ondersteunen ons weer in 2018, wat het mogelijk maakt ook de pareltjes die een kleiner publiek trekken te blijven vertonen. Zijn we erg blij mee.

Ondertussen ontwikkelt ook onze gastheer en samenwerkingspartner, bioscoopbedrijf C-Cinemas, zich verder. Zo hebben ze net een mooie nieuwe website in de lucht. Er wordt nog wat aan geschaafd, maar binnenkort kun u als u dat wilt ook met ledenkorting online kaartjes kopen en hoeft er bij de bioscoop alleen nog maar gescand te worden. Dat moet de wachttijd bij de kassa sterk beperken. 
The Square
Over de eerste films van het volgende jaar bent u al eerder geïnformeerd. De folder is nog steeds te downloaden via deze link, en natuurlijk staat alles ook inclusief trailers, links en perscitaten op onze website www.cinemaparadiso.nl

Mede namens alle andere vrijwilligers van Cinema Paradiso wens ik u alvast een fijne jaarwisseling en alle goeds (inclusief veel mooie filmervaringen) voor het nieuwe jaar. 

Met vriendelijke groet,
Jan Luijsterburg, voorzitter 

PS. de foto's komen van boven naar beneden uit Cor en Henk, weervissers van de Oosterschelde, Daphne en The Square


Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook