Buienradar Brabant

Theater de Bussel | "Ben ik in de hemel?"

"Ben ik in de hemel?"

Geachte meneer/mevrouw,

Kees Hulst won afgelopen jaar voor zijn rol in 'Het geheime dagboek van Hendrik Groen' een Gouden Kalf en nu staat hij samen met Esther Scheldwacht op het podium met het toneelstuk Laatste paar dagen. 

Een man op leeftijd wordt op de inten­sive care binnengebracht. Het is Rein Tas, een zonderling die, niet lang meer te leven heeft en zijn laatste dagen in het ziekenhuis zal doorbrengen. Hij wordt verzorgd door de verpleegkundige Engeltje Donderdag die zich steeds meer over hem ontfermt en op het laatst niet meer van zijn zijde wijkt. Door de samengebalde tijd komen de hoofdpersonages razendsnel tot een kern en tot elkaar. Immers, tijd voor onzin is er niet.

"(...) beide spelers maken er een juweel van een voorstelling van. Dat komt vooral omdat in de tekst alledaagsheid wordt gecombineerd met romantische fantasieën." (Volkskrant ****)

“Een simpel gegeven wordt ragfijn en mooi gedoseerd uit de doeken gedaan." (Trouw *****)

Vrijdagavond 7 december staat deze bijzondere en aangrijpende voorstelling, waarbij u volledig opgaat in het verhaal, in de Bussel. Tegen het eind is er ook nog een verrassende bijrol voor Teckel Tasje. Zien we u dan?

Hartelijke groet,
Team Theater de Bussel

Laatste Paar Dagen
Esther Scheldwacht & Kees Hulst
vr 7 dec 2018 20:30
Een man op de inten­sive care: en een verpleegkundige die zich over hem ontfermt. Met het besef van tijd en intensiteit komen de personages razendsnel tot een kern en tot elkaar. Immers, tijd voor onzin is er niet.
Bestellen

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook