Buienradar Brabant

Nieuws Cinema Paradiso

NIEUWS

3 december 2018

Rafael
Beste filmliefhebber, 
 
Het eind van 2018 is in zicht, nog slechts een paar films te gaan. Dat komt ook omdat we traditiegetrouw met de feestdagen verzuimen, om plaats te maken voor de blockbusters in het reguliere bioscoopprogramma. In de nu lopende speelweek kunt u nog kunt genieten van Juliet, Naked en I Am Not a Witch.
Vanaf donderdag staat de problematiek van migranten centraal. De Nederlandse film Rafaël (foto hierboven) is een meeslepend drama waarin een zwangere vrouw haar in een vluchtelingenkamp op Lampedusa verzeild geraakte Tunesische echtgenoot probeert te bevrijden. 
What Will People Say (foto hierboven), vertonen we in het kader van de Dag van de Rechten van de Mens (10 december) in samenwerking met Amnesty International. Mooi toont deze Noorse film het dubbelleven  van jongeren die door de omstandigheden in twee culturen tegelijk leven. Totdat de door tradities gedreven familie ingrijpt.
De prachtige, warm aanbevolen film Transit (foto hieronder) verbindt de hedendaagse problemen met de migrantenstromen die de Tweede Wereldoorlog teweeg bracht.
De overal bejubelde documentaire over modeontwerper Alexander McQueen gaat over een migrant van heel andere orde: van het ene sociale milieu naar het andere.
Bij de voorstelling op dinsdag 18 december (onze laatste van het jaar in Bergen op Zoom) hebben we een verrassing in petto. Het koor van de Bergse Operette Vereniging, zal tussen 19.30 en 20.30 uur een optreden verzorgen in de foyer van de bioscoop. De BOV is al twee jaar op rij winnaar van de Amateur Musical Award. In april 2019 brengen ze hun nieuwe productie op de planken: Aida. Dat wordt een gezellige avond.

U kunt alles over de films lezen in de folder, (die hier te downloaden is) of op onze website, waar bij iedere film ook een link staat waarmee online kaartjes te kopen zijn. 
We hopen u weer gauw te zien bij een film. 

Met vriendelijke groet, namens de vrijwilligers van Cinema Paradiso,
Jan Luijsterburg, voorzitter 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook