Buienradar Brabant

Bloos oktober 2017

 

Bloosbrief oktober
Met het laatste nazomer in zicht is het tijd voor het nieuwe seizoen bij Podium Bloos. Een nieuw seizoen theaterwerkplaats Ctrl-f waarin jonge theatertalenten hun eigen voorstellingen regisseren én spelen en Ogentroost waarin je maar liefst vier keer dit seizoen de nieuwe generatie theatermakers kunt ontmoeten. 
Naast theatervoorstellingen is er ook ruimte voor serieuze zaken in Podium Bloos. Op woensdag 4 oktober wordt het Opvoedevent georganiseerd. De avond staat in het teken van smartwise opvoeden. Weet jij even veel social media als jouw kind? Mediaspecialist Ivo Wouters maakt je op interactieve wijze smartwiser dan jouw kind ooit voor mogelijk hield. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Houd dan onze website en Facebookpagina in de gaten.

15 jaar Dansnest

Dansnest bestaat dit jaar maar liefst 15 jaar! Wekelijks opent Podium Bloos de deuren voor de repetities van Dansnest. Met hun 15-jarig jubileum zetten wij Dansnest graag in het zonnetje!

De afgelopen jaren heeft Dansnest de basis gelegd voor een brede kijk op dans: sociaal, artistiek en op locatie. Moderne dans voert de boventoon, waar het speels, energiek en kwetsbaar tegelijk is en elementen lijkt te bevatten van free running en theater. De dansers zijn opvallende individuen die zichzelf wegwijs maken, waarbij sprake is van interactie met omstanders, met de ruimte en onverwachte omgevingsfactoren. 

39Graden zoekt jou!

Voor de nieuwe editie van Festival 39Graden op 2, 3 en 4 februari 2018 is de organisatie op zoek naar nieuw theatertalent! Ben jij een jong creatief talent en tussen de 15 en 21 jaar? Maak, produceer, schrijf of speel je zelf? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Er is ruimte voor dans, theater, maar ook voor muziek, film, literatuur en vele andere disciplines. 

Ben jij een organisatietalent en interesse voor theater? De organisatie van Festival 39Graden breidt uit! Ben jij tussen de 15 - 21 jaar en lijkt het jou leuk om deel uit te maken van de organisatie? Stuur dan een mail met jouw motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LA Breda presenteert: Het Zuid Land | Het verlangen van de eenzaat.

LA Breda

VR 6 OKT 20.30 uur Kaarten
VR 6 OKT 21.30 uur Kaarten


Tijdens LA Breda verkocht de voorstelling Het verlangen van de eenzaat volledig uit. Wegens de aanhoudende vraag naar extra voorstellingen, speelt de voorstelling eenmalig extra op vrijdag 6 oktober. 
Het verlangen van de eenzaat toont de verschillende gezichten van een eenling. 

Swing Shift

SwingFactoryBreda

ZA 28 OKT Kaarten

SwingFactoryBreda organiseert een weekend vol Lindy Hop workshops en party's. Zaterdagavond belooft spectaculair te worden, met live muziek van Doctor Bernhard en his Swing Orchestra (Edison winnaar, solistenprijzen North Sea Jazz Festival) in voltallige bezetting en DJ's Julien Rayée en Adam Norberg. Lindy Hop 'till you Drop! Lees meer

Het bijzondere boek van Pythonia Pagode

Brabant Koor

ZO 29 OKT Kaarten

Het Brabant Koor en Brabantse kinder- en jeugdkoren brengen samen Het bijzondere boek van Pythonia Pagode op de planken. Maar liefst 80 kinderen uit een drietal Brabantse jeugd- en kinderkoren zullen samen met het jubilerende Brabant Koor op zondagmiddag 29 oktober de première voor hun rekening nemen. Deze kinderkooropera werd in opdracht van het Brabant Koor geschreven door Jetse Bremer op een tekst van Wilbert Friedrichs. Lees meer

Facebook
Twitter
Instagram
Website
 
Podium Bloos tipt: LA Breda

LA Breda

Op 8, 9 en 10 september kun je je in Belcrum onderdompelen in de wereld van Live Art. Bijzondere crossovers tussen theater, circus, muziek, visuele kunst en meer. Een boordevol programma met werk van veelal jonge, talentvolle makers. 
Zinnenprikkelend, dicht op de huid en grensverleggend; dat is Live Art! Op ongewone locaties komen verschillende kunstvormen letterlijk tot leven. Het publiek voelt zich onderdeel van de kunst die getoond wordt en soms zelfs ter plekke gemaakt wordt. Als in een restaurant met open keuken, is te zien wat er gebeurt. Zo ben je geen toeschouwer, maar beleef je vooral een totaalervaring.  

LA Breda is een samenwerking van Podium Bloos, Theaterwerkplaats Tiuri, the SCENE Of Dance, Dundas Produkties, Nieuwe Veste, Stichting Prisma, AKV | St. Joost, Schippers&VanGucht, Electron, STEK, Dansnest, Klaarlicht en Atelier Lian Verhoeven. 

Met bijna 90 programmaonderdelen is het misschien lastig kiezen, daarom geven we je in deze nieuwsbrief een aantal tips! 

When everything is human, the human is an entirely different thing

Wild Vlees

Wild vlees onderzoekt op fysieke wijze hoe je afstand kunt nemen van je eigen identiteit. Met behulp van gips vervaagt de grenzen tussen mens en omgeving. Het is een belichaming van een proces waarin ze niet alleen onderling gelijk gesteld worden. Ze proberen ook zichzelf gelijk te stellen aan alles om hen heen.  LEES MEER
Voorstelling in het kader van PLAN - nieuwe makers - theater, dans en circus.
 

KRATER! (Première)

BouwmeesterDonck

Een vulkaan-achtige sculptuur neemt een verrassende plek in binnen de architectuur van het Stokvis gebouw. De krater is gevuld met lichtgrijze modder waaruit bellen opborrelen. Er zweeft een geheimzinnige mist boven. Vanuit de diepte klinkt verontrustend laag gerommel: alsof de vulkaan op uitbarsten staat. Via koptelefoon beleeft het publiek dit intieme concert. LEES MEER

What sounds like now

Joey Schrauwen & Nick Livramento

Tijdens Ogentroost was What sounds like now al te zien. Een freestyle rap performance over prestatiedruk, zelfcensuur, het hier en nu en alle andere gedachtes en gevoelens die te binnen schieten. Samen met Nick Livramento Silva creëerde Joey Schrauwen een ‘val voor sukkels, die niks anders willen dan waarachtige expressie’. Kijk hoe de twee golven, zweten, rijmen en spartelen. LEES MEER

Warriors Foot

Guilherme Miotto / Corpo Máquina

Van wreef naar hiel, van voet naar voet, van voet naar schouder. De dans met de bal. De spelers wisselen van team. De bal verandert van betekenis… In Warriors Foot wordt een team van jonge voetballers uit Breda en Tilburg inclusief tweevoudig wereldkampioenen Nasser El Jackson uitgedaagd de dans met de bal aan te gaan. LEES MEER
Deze voorstelling is een doublebill samen met Two Boys van MAAS theater en dans

25Feet

The100Hands

In 25 Feet nodigen twee dansers het publiek uit op de vloer in een gesloten ruimte. Op een afstand van 25 voet (7,6 meter) bevindt men zich in de publieke ruimte en is men toeschouwer. Wordt de afstand kleiner dan betreed men de sociale, persoonlijke en intieme ruimte. Deze voorstelling maakt heel direct voelbaar hoe afstand en nabijheid frictie oproepen, en in die nabijheid vindt de meest intense fysieke interactie plaats. LEES MEER
Voorstelling in het kader van PLAN - nieuwe makers - theater, dans, circus. 

FASE

Michiel Deprez

In deze voorstelling onderzoeken Michiel Deprez en Pieter Visser hoe je de verschillende fases van het jongleren – gooien, vliegen, vangen – kunt deconstrueren. In een samenspel tussen jongleur en automatische tennisballenwerper verwateren de grenzen tussen mens en machine, samen vormen ze een choreografie die oneindig lijkt te duren. LEES MEER
Voorstelling in het kader van PLAN - nieuwe makers - theater, dans, circus. 

Tearing Machine

Katja Heitmann

In deze bewegings-installatie Tearing Machine hebben de dansers de missie om te allen tijde het evenwicht te behouden. Iedere beweging wordt met de grootst mogelijke controle gemaakt. Ieder conflict moet worden vermeden. Iedere handeling is erop gericht om volmaakte harmonie in de compositie te behouden. Kan een mens een perfect geconditioneerde machine worden? LEES MEER
Voorstelling in het kader van PLAN - nieuwe makers - theater, dans, circus. 

Bloos juli 2017

 
 
 

Bloos juli
De zomervakantie is begonnen, maar we zitten zeker deze zomer niet stil bij Podium Bloos. Zo repeteert Guilherme Miotto zijn nieuwe voorstelling Even Worse die 10 augustus op Theaterfestival Boulevard in première gaat. in augustus werken onze jonge talenten van Ctrl-f met de Spaanse choreografe Aitana Cordero. Ze ontwikkelen samen een voorstelling die te zien is op het nieuwe 'live art' festival: LA Breda. 
LA Breda is een samenwerking tussen de culturele partners op KlaversJansen als Podium Bloos, Theaterwerkplaats Tiuri, The SCENE Of Dance, Dundas Produkties, Nieuwe Veste, Stichting Prisma, AKV | St. Joost, Schippers&VanGucht, Electron, STEK, Dansnest, Klaarlicht en Atelier Lian Verhoeven. Op 8, 9 en 10 september kun je je onderdompelen in de wereld van live art. 
En, er is mooi nieuws: Festival 39Graden ontvangt structurele steun vanuit de Provincie Brabant. Daarnaast is Podium Bloos onderdeel van het Brabantse talentontwikkelingstraject PLAN (nieuwe makers - theater, dans, circus) dat nu voor twee jaar landelijke steun krijgt van het Fonds Podiumkunsten. 

Vanaf september gaat het nieuwe seizoen weer van start. Houd onze website en Facebookpagina goed in de gaten voor het laatste nieuws. 

LA Breda | Live Art Festival Breda

Het festival waar kunst tot leven komt

Breda is een nieuw festival rijker: LA Breda | Live Art Festival Breda. Op 8, 9 en 10 september zijn bijna 90 programmaonderdelen te zien. LA Breda is een samenwerking van culturele partners in en rondom het gebied KlaversJansen in Belcrum. Samen brengen zij het begrip Live Art tot leven in een driedaags festival.

“We hebben de gezamenlijke ambitie uitgesproken om dit gebied om te toveren tot een bruisende ontmoetingsplek waar kunstenaars en publiek elkaar ontmoeten. Met het nieuwe festival LA Breda laten we het grote publiek op laagdrempelige wijze kennismaken met deze culturele broedplaats. Met een verrassend en toegankelijk Live Art programma voor jong en ouder publiek” aldus de gezamenlijke partners.

In het weekend van 8, 9 en 10 september kan jong en oud zich onderdompelen in een programma vol voorstellingen, installaties, workshops, battles, community art projecten en performances van diverse, vaak jonge makers. Bijna 90 programmaonderdelen zijn er te zien. Dit alles vindt plaats op vertrouwde plekken, maar vaker nog op onbekend terrein, in al die geheime huizen en loodsen van het industriële KlaversJansen. Het hele gebied wordt ontsloten voor het publiek. Op zondag richt het programma van LA Breda zich ook op gezinnen met jonge kinderen vanaf 4 jaar.

Live Art is zinnenprikkelende kunst, dicht op de huid van het publiek, grensverleggend, vaak op ongewone locaties en in verrassende combinaties. Het brengt kunst letterlijk tot leven en verbindt  theater, circus, muziek, dans, visuele kunst met andere disciplines en (sub)culturen. Het publiek voelt zich onderdeel van de kunst die getoond wordt, soms zelfs samen gemaakt wordt, in het hier en nu.

LA Breda is een samenwerking tussen Podium Bloos, Theaterwerkplaats Tiuri, The SCENE Of Dance, Dundas Produkties, Nieuwe Veste, Stichting Prisma, AKV | St. Joost, Schippers&VanGucht, Electron, STEK, Dansnest, Klaarlicht, Atelier Lian Verhoeven en Open Monumentendag. 
Meer informatie: www.labreda.nl 

 

Structurele steun voor Festival 39Graden 

Festival 39Graden ontvangt structurele steun van de Provincie Noord-Brabant. Festival 39Graden biedt jong creatief talent (15-21) de kant om hun voorstelling voor een breed publiek te spelen. 
"Het platform 39Graden bezet een specifieke plaats in de keten voor theaterjongeren met ambitie en jonge makers. De diverse activiteiten, op verschillende locaties in Brabant, dragen bij aan talentontwikkeling en leiden tot dwarsverbanden in het Brabants Cultuursysteem." aldus de adviescommissie Provincie Noord-Brabant. 
Met deze  honorering kan Podium Bloos een boost geven aan de professionalisering van Festival 39Graden. Het festival vindt plaats op 3 en 4 februari 2018. 

PLAN - nieuwe makers - theater, dans, circus

Het landelijke Fonds Podiumkunsten stelt €225.000 per jaar (2017-2018) beschikbaar voor verhoging van de kwaliteit, duurzaamheid en het publiek van PLAN, de ambitieuze Brabantse netwerkstructuur voor talentontwikkeling. 
PLAN heeft het samenwerkingsverband voor talentontwikkeling in de podiumkunsten van Festival Cement, Theaterfestival Boulevard, de NWE Vorst, Podium Bloos, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, Festival Circolo, Parktheater Eindhoven, UnitedCowboys en Theater Artemis. In voorstellings - en ontwikkeltrajecten, residenties, productie-, presentatie- en speelcircuits krijgen talentvolle makers in de podiumkunsten alle ruimte om een volgende stap te zetten. 
Meer informatie: www.plan-brabant.nl 

 
 
Facebook
Twitter
Instagram
Website
 

Podium Bloos | Bloos juni 2017

 
 
 

Bloosbrief juni
In juni een bomvol programma in Podium Bloos! De studenten van NHTV theater brengen het stuk Het Diner, naar het boek van Herman Koch. Door de samenwerking met tapas-restaurant Popocatepetl kun je voorafgaand aan de voorstelling voordelig dineren. Theaterwerkplaats Tiuri speelt de voorstelling Hart. De FietsFiesta sluit af met een markt vol met fietsgerelateerde zaken. Teater '77 viert hun jubileum met de voorstelling Babs. De Academie voor Danseducatie van Fontys Hogeschool voor de kunsten DANST! en het Internationaal Stiltefestival gaat van start in Breda!

Deze zomer organiseren we een intensief zomerprogramma voor jonge theatertalenten vanaf 10 jaar. In dit programma krijgen ze de kans om samen met een professionele jonge maker een voorstelling te realiseren. 

Houd onze website en Facebookpagina goed in de gaten voor het laatste nieuws. 

 

Internationaal Stiltefestival

DI 13 - ZO 18 JUNI
Meer informatie & kaarten

Van 13 t/m 18 juni staat Breda in het teken van het Internationaal Stiltefestival. Een programma vol met dans, mime, poppen- en schimmenspel, beeldende voorstellingen en spectaculaire acts specifiek voor kinderen van 2 tot 12 jaar. 
 
Ook bij Podium Bloos kun je terecht. Op woensdag 14 juni zie je Keren Levi met haar voorstelling Up Side Down. Een interactieve voorstelling met een combinatie van hedendaagse dans met beeldende kunst.
Op 18 juni zie je de TalentClass van Dansgezelschap de Stilte.

Babs

Teater '77

DO 8 JUNI Kaarten
VR 9 JUNI Kaarten
ZA 10 JUNI KaartenFeestjes moeten gevierd worden. Teater '77 speelt ter ere van het 40-jarige jubileum de voorstelling Babs. Het stuk is geschreven door Jorg van den Kieboom. De inhoud van het stuk is nog een verassing, maar het belooft zeker een feestje te worden!
Lees meer

Hart

Theaterwerkplaats Tiuri

ZA 3 JUNI
ZO 4 JUNI
Kaarten


Hart vertelt het verhaal van een unieke, gevoelige ziel. Open en zonder oordeel staat hij daar. Vol aandacht. Voor jou. Hij ziet je. Voelt je. En hij blijft stil. Wat gaat er in hem om?  Wat zit er diep van binnen verstopt? Samen gaan wij op zoek naar een universele taal die ons allemaal verbindt.
Lees meer

Summer Intensive

Jeugdtheaterwerkplaats Ctrl-f

In dit programma krijgen kinderen een unieke kans om samen met een professionele theatermaker een voorstelling te creëren. De Spaanse danseres, choreograaf en performance kunstenaar Aitana Cordero leidt het programma. Aitana studeerde aan de School voor Nieuwe Dansontwikkelingen en volgde de Master of Choreography aan de Theaterschool Amsterdam. Haar performances en videowerk reist de hele wereld rond, daarnaast speelt ze in het werk van andere theatermakers en geeft ze workshops bij o.a. Utrechts gezelschap Dox. Cordero werkt vanuit beweging, objecten en het begrip ruimte en zal aan de hand van het thema huis/thuis samen met de deelnemers tot een installatie-achtige voorstelling komen.

Van 19 augustus t/m 3 september zullen in het weekend de repetities plaatsvinden. Op zaterdag 9 en zondag 10 september wordt de voorstelling gespeeld op het festival in het gebied Klavers Jansen. Deelname aan het programma kost € 70,- inclusief repetities en voorstellingen. Aanmelden kan tot en met 31 mei via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 076 – 572 08 05.
Dus ben je helemaal gek van theater en wil je graag leren van de professionals? Meld je dan nu aan voor de summer intensive!
Let op: er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan!
 
 
Facebook
Twitter
Instagram
Website
 
Copyright © 2017, Podium Bloos, All rights reserved.
Deze nieuwsbrief verschijnt eens per maand. Op deze manier houden we je graag op de hoogte van wat er letterlijk en figuurlijk bij ons speelt. 

Ons adres:
Podium Bloos
Speelhuislaan 151 (post) / 153 (bezoek)
4815 CD Breda

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

 


Bloosnieuws mei 2017

Bloosbrief mei
Met in deze nieuwsbrief: We herdenken de Tweede Wereldoorlog met de voorstelling De Vlucht gespeeld door jongeren van jeugdtheaterwerkplaats Ctrl-f, Ogentroost met oogtroostende voorstellingen van jonge makers en de buren van Theatergroep Tiuri spelen hun voorstelling Hart

Podium Bloos is op zoek naar versterking! Op dit moment staat er een vacature uit voor productieleider en facilitair medewerker.  


Houd onze website en Facebookpagina goed in de gaten voor het laatste nieuws. 

We Are Public

Bezoek de mooiste voorstellingen gratis met We Are Public. Voor maar € 15 euro per maand ben je lid en mag je onbeperkt theater-, muziek- en filmvoorstellingen bezoeken bij de aangesloten partners. Met je deelname steun je ook nog eens cultuur in Nederland. 
Podium Bloos is trotse partner van het initiatief!

Lees meer en meld je aan!

De Vlucht

Theaterwerkplaats Ctrl-f

DO 4 MEI - Park Valkenberg, Grote Kerk
gratis

Op 12 mei riep de Burgemeester van Breda alle inwoners op de stad te verlaten. De bevolking verliet bepakt en bezakt te voet Breda. Deze happening staat ook wel bekend als de Vlucht. Jongeren uit Breda interviewden ouderen over deze gebeurtenis. De verhalen vormen de basis voor deze theatrale happening. Lees meer.
De voorstelling staat in het teken van Theater na de Dam.
Op 6 mei is de voorstelling te zien in de Catharinakerk in Eindhoven. 

Ogentroost

Podium Bloos

VR 19 MEI
Kaarten


Mooie dingen moeten gezien worden. Daarom presenteert Podium Bloos een avond met oogtroostende voorstellingen in een avondvullend programma met theater, dans, muziek en literatuur. Maak kennis met nieuw werk van makers die dichtbij ons staan. 
Je wordt meegenomen op een reis naar de verste uithoeken, kieren en krochten van het theater. Met in deze editie werk van Evangelos Biskas, Florian Myjer, Onvoozien: Juup Luijten & Annemijn Rijk en Joey Schrauwen & Nick Livramento Silva. 

Lees meer

Hart

Theaterwerkplaats Tiuri

ZA 3 JUNI
ZO 4 JUNI
Kaarten


Hart vertelt het verhaal van een unieke, gevoelige ziel. Open en zonder oordeel staat hij daar. Vol aandacht. Voor jou. Hij ziet je. Voelt je. En hij blijft stil. Wat gaat er in hem om?  Wat zit er diep van binnen verstopt? Samen gaan wij op zoek naar een universele taal die ons allemaal verbindt.
Lees meer

Facebook
Twitter
Instagram
Website


Chasse Cinema | Uitgelicht programma do 4 t/m wo 10 mei

 
Chasse Cinema
 
Uitgelicht programma do 4 t/m wo 10 mei
divider
divider
divider
Song to song | landelijke première
"Een film over romantische decadentie onder de higher-class. Wat je met tijd doet als je verder weinig omhanden hebt. Bijzondere liefdes. Wisselende liefdes. Oude liefdes." - De Filmrecensent

Nadat hij jarenlang slechts sporadisch films maakte, heeft regisseur Terrence Malick ineens de smaak te pakken. Song to song is zijn vijfde film. Voor de film is een sterrencast uit de kast getrokken met o.a. Ryan Gosling, Rooney Mara, Natalie Portman en Cate Blanchett. 

De jonge, ambitieuze en onzekere Faye legt het aan met muziekproducent Cook, in de hoop dat dat haar carrière ten goede zal komen. Als ze songwriter BV ontmoet, ontdekt ze wat de liefde kan zijn. Maar het lukt haar niet om Cook los te laten. Op zijn beurt verleidt Cook een serveerster die toegang krijgt tot en worstelt met zijn exorbitant rijke en losgeslagen levensstijl. 

v.a. do 4 mei
meer informatie & kaarten 

 
El ciudadano ilustre | landelijke première

"Het script, acteerwerk en gevoel voor humor maken van El ciudadano ilustre een plezierige komedie." - Screen International 

De Argentijnse schrijver Daniel Montovani woont al 30 jaar in Madrid en leeft erg op zichzelf. Totdat hij het ereburgerschap van zijn geboortedorp Salas (Argentinië) krijgt toegekend. Hij keert terug naar het dorp dat altijd een inspiratiebron is geweest voor zijn boeken. Echter zijn de meeste inwoners niet blij met hoe de schrijver het dorp neerzet.  

Acteur Oscar Martínez (Daniel Montovani) ontving in 2016 de award voor beste acteur tijdens het Filmfestival in Venetië. 

v.a. do 4 mei
meer informatie & kaarten 

 
Austerlitz | landelijke première

"The present-day worth of preserved Holocaust death camps is tacitly addressed in Sergei Loznitsa's brilliant observational documentaire." - Variety

De afgelopen jaren verschenen veelvuldig nieuwsberichten over het gedrag van bezoekers op gedenkplekken van de Holocaust. Regisseur Sergei Loznitsa belicht deze problematiek in Austerlitz. Hiervoor filmde hij de dagelijkse bezoekersstromen in de voormalige concentratiekampen Sachsenhausen en Dachau. 

Alleen deze week te zien in Chassé Cinema. 

v.a. do 4 mei
meer informatie & kaarten

 
The girl with a pearl earring | Exhibition on screen

Van Italië, naar de Verenigde Staten en door naar Japan. Tijdens haar wereldtournee in 2014 waren er miljoenen fans. We hebben het niet over een popidool, maar over het beroemde Meisje met de parel van Johannes Vermeer. 

Ga mee op reis door de kunstgeschiedenis en probeer met documentairemaker Phil Grabsky de vragen rond het raadselachtige meisje en haar mysterieuze maker te beantwoorden.

di 9 mei, 19.30
meer informatie & kaarten 

 
Madama Butterfly | Opera recorded


"★★★★★ Geweldig om zo'n mooie uitvoering op afstand te kunnen meemaken. Prachtig om het orkest en de bevlogen dirigent aan het werk te zien." - filmbezoeker Ad de Koning over Madama Butterfly 

Cio-Cio-San, de jonge Japanse bruid van de onstuimige Amerikaanse officier Luitenant Pinkerton, ziet haar romantische sprookje voor haar neus verbrijzelen als Pinkerton haar kort na haar huwelijk verlaat. Ze houdt de hoop dat hij op een dag zal terugkeren.

zo 14 mei, 10.30
meer informatie & kaarten 

 
Juf voor het leven | zo 14 mei, 14.00

In de documentaire Juf voor het leven volgen Bredase filmmakers Bob Entrop en Raoul de Zwart de bijzondere Jeanet Meijs. Meijs (76) is met 50 jaar onderwijservaring nog steeds actief. Aan de hand van gesprekken met oud-leerlingen, mensen uit het onderwijs en kinderen die zij nog steeds (bij)les geeft, wordt de kwaliteit van het huidige onderwijs in Nederland onderzocht en in kaart gebracht. 

Na afloop vindt er een Q&A plaats met Jeanet Meijs en de Bredase makers.

zo 14 mei, 14.00
meer informatie & kaarten

 
Jonathan | Gay film matinée & night

"A coming-of-age saga crossed with a coming-out story, Jonathan is a visually striking debut from the Polish-German writer-director Piotr Lewandowski.' - The Hollywood Reporter

De aantrekkelijke Jonathan woont samen met zijn terminaal zieke vader en tante op hun familieboerderij op het Duitse platteland. Jonathan zorgt altijd voor zijn vader wiens conditie snel achteruit gaat. Daarom is hij vastbesloten om het familiegeheim tussen zijn vader en tante te ontrafelen. 

vr 19 mei, 16.00 & di 23 mei, 19.20
meer informatie & kaarten 

PROGRAMMA

SONG TO SONG | EL CIUDADANO ILUSTREAUSTERLITZ | OSCURO ANIMAL | QUALITY TIME | THE OTHER SIDE OF HOPE | 20TH CENTURY WOMEN | CHEZ NOUS | MARCH OF THE PENGUINS 2 | LADY MACBETH | BRAM FISCHER | 0,03 SECONDEA UNITED KINGDOM | MOONLIGHT | MANCHESTER BY THE SEA | LION | FILMCOLLEGE KOPSTUKKEN | THE GIRL WITH A PEARL EARRING | RAAFJE MET DE RODE SOK | CLOUDBOY 

PICL
WALDSTILLE | LIFE, ANIMATED | MAGALLANESUN BACIOTO STAY ALIVE - A METHOD | THE ISLANDS AND THE WHALES | DE KINDEREN VAN JUF KIET | TOEN MIJN VADER EEN STRUIK WERD | PASSAGE | 0,03 SECONDE | OSCURO ANIMAL | JONATHAN 

Klik hier voor het weekprogramma op de site
Klik hier voor het weekprogramma in PDF 
I'm not your negro | v.a. do 11 mei
In 1979 beschreef James Baldwin in een brief aan zijn literaire agent zijn volgende project. Het zou een revolutionair en persoonlijk boek worden over drie vermoorde vrienden... meer informatie
 
Passage | ma 15 mei, 19.30

Passage
 neemt je mee op een reis per vrachtschip door Europa, van Amsterdam naar Zuid-Frankrijk. De film toont de poëzie van wat door mensenhanden is aangelegd... meer informatie 
 
Ascent | v.a. do 18 mei

Mary ontvangt een pakket met brieven en foto’s van haar overleden partner Hiroshi. Het verslag van zijn beklimming van Mount Fuji zet een stroom van gedachten en associaties in gang... meer informatie
 
theater cinema eten&drinken zakelijk kinderen
 
divider
divider
divider
divider
divider
divider

 
open

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook