Buienradar Brabant

Podium Bloos nieuws januari

Bloosbrief januari

DE BESTE WENSEN! Namens het hele team van Podium Bloos wensen we je een ontzettend mooi, gezond en positief 2020 toe! Meer kunst en cultuur snuiven als goed voornemen? Wij helpen je in januari graag een eindje op weg met een mooi programma vol theater, dans en film. Zien we je snel?

Tip! Reserveer ook alvast een plekje in je agenda voor een bezoek aan Festival 39Graden (7, 8 & 9 feb).


Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Ann Van den Broek
Memory Loss

vr 10 jan | 20.30 uur | try-out | Koop nu kaarten

Na een repetitieperiode van een maand bij ons in huis presenteert de Belgisch choreografe Ann Van den Broek a.s. vrijdag een try-out van haar nieuwe voorstelling Memory Loss in Bloos. De derde en laatste voorstelling uit het drieluik The Memory Loss Collection, rond het thema geheugenverlies. In Memory Loss komen de eerdere creaties  Blueprint on Memory en Zooming in on Loss samen en culmineren met nieuwe elementen tot het slotstuk. In een interactief decor verliezen de vijftien performers hun eigen ik. Tekst, beweging, muziek en technologie komen samen in een spel met realiteit en illusie. Lees meer

Internal Jogging van KNOT Kollektiv in première
Een coproductie met Podium Bloos en Chassé Theater

za 11 jan, 19.00 uur | try-out | Chassé Theater, Breda | Koop kaarten
zo 12 jan, 15.00 uur | première | Chassé Theater, Breda | Koop kaarten


Begin dit jaar werd het Tilburgse collectief KNOT Kollektiv geselecteerd als Chassé Cultuurfonds Talent. De afgelopen maanden hebben zij, met onze steun en die van het Chassé Theater, gewerkt aan hun nieuwe voorstelling. Op 12 december gaat Internal Jogging (4+) in première in het Chassé Theater. 

Het KNOT Kollektiv mengt dans, circus, theater en muziek. In Internal Jogging zoekt KNOT Kollektiv naar de meest fundamentele vorm van communicatie. In een interactief spel met het publiek creëren twee dansers, een jongleur en een muzikant op die manier een eiland van verbondenheid.

Op 12 januari verhinderd? Kom dan naar de try-out op 11 januari, ook in het Chassé Theater. Lees meer

Cultuurnacht Breda

za 25 jan, vanaf 19.00 uur

Een nacht waarvan je wenst dat ‘ie nooit voorbij gaat. Want op elke hoek van de straat valt er iets te ontdekken. Zoveel dat het nooit in één avond past. Ervaar kunst en cultuur op jouw eigen manier. Plekjes, optredens en kunst die je anders nooit ziet. Verdwaal, zoek, zie en raak geïnspireerd. Herontdek Breda, op zijn mooiste manier. Want in het donker, zie je zoveel meer. Ook in Bloos is van 19.00 tot 23.00 uur van alles te zien! Bekijk hier ons diverse programma. 

Kindercultuurnacht
Speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar hebben we vroeg op de avond (om 18.30 uur) een performance van danser Simon Bus geprogrammeerd. Kom kijken!

[ID]EE #1: GENDER
i.s.m. Chassé Cinema

di 28 jan, 20.00 uur

Wie je bent en hoe je je identificeert... het is nogal een onderwerp. Samen met Chassé Cinema gaan we de uitdaging aan met [ID]EE. In een pilot van drie edities (op 28 januari, 24 maart en 19 mei) brengen we film, theater en kunstenaars samen, waar elke editie zich richt op een subthema van [id]entiteit. Op dinsdag 28 januari vindt de kick-off plaats in Bloos en kun je een enerverende en multidisciplinaire avond verwachten waar het thema GENDER wordt uitgekleed. Lees meer over [ID]

Kaartverkoop Festival 39Graden 2020 gestart!
vr 7, za 8 & zo 9 feb | Koop nu kaarten

Kunst? Gaaaaaaaap….. Nou echt niet! Op 7, 8 en 9 februari 2020 komen tientallen talentvolle jongeren tussen de 15 en 21 jaar in actie om het tegendeel te bewijzen. Gewapend met eigenzinnige en tegendraadse performances op het gebied van theater, dans, muziek, urban en circus gaan ze de strijd aan met dit vooroordeel. Sluit je aan bij deze creatieve protestmars en ontdek het talent van de toekomst!

Passe-partouts en dagtickets (al vanaf € 7,50) zijn verkrijgbaar via www.39graden.nl. Hier is tevens het complete programma te vinden. Of klik op onderstaande button om direct tickets te kopen. 

 
KOOP HIER JE TICKETS
Belcrum Bios-filmtitels om alvast naar uit te kijken

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden lekker neer te strijken op een bank en jezelf - onder het genot van een biertje - te verliezen in een film die je écht gezien moet hebben. Op 21 januari geniet je voor slechts € 5,- van At Eternity’s Gate. Ook de titels van februari zijn al bekend. Bekijk de agenda.  

Agenda januari

10 jan  Ann Van den Broek | Memory Loss
12 jan  KNOT Kollektiv | Internal Jogging (première in Chassé Theater)
17 jan  Theatergroep Het Witte Water | Polonaise
18 jan  Theatergroep Het Witte Water | Polonaise
21 jan  Belcrum Bios: At Eternity's Gate 
25 jan  Cultuurnacht Breda
28 jan  [ID]EE #1: GENDER


Agenda februari

04 feb  Belcrum Bios: Bohemian Rhapsody
07 feb  Festival 39Graden
08 feb  Festival 39Graden
09 feb  Festival 39Graden
18 feb  Belcrum Bios: The Favourite

Facebook
Twitter
Instagram
Website

Cultuurnacht Breda Happy 2020!

HAPPY 2020! 

Cultuurnacht Breda wenst je een gelukkig nieuwjaar. Dat 2020 een jaar vol culturele ontmoetingen mag zijn waar vernieuwing en verrassing een belangrijke rol spelen.
Wij zorgen dat jouw culturele voornemens echt vervuld worden. Op 25 januari, tijdens editie '2020' van Cultuurnacht Breda, zorgen wij voor een verrassend programma.

VERLANG DE NACHT 

Met meer dan honderd deelnemers, verdeeld over bijna zestig locaties, belooft Cultuurnacht Breda 2020 weer een mooie editie te worden. We blikken alvast vooruit.. 

Uitgelicht!

Ben jij benieuwd naar ons programma? Iedere week lichten wij een aantal programmaonderdelen uit waarvan wij denken: die móét jij zien!
DOT Belevingstheater - Dabberlappen

Een kindervoorstelling waarin een stoffen wereld tot leven komt.
Soms zijn dingen ingewikkeld, uitdagend, stout en lachwekkend. Genoeg om samen van te leren.


De Tussentijd | 16:00, 16:45, 17:30, 18:15, 19:15 en 20:00 uur
 
Grote Kerk  & de Stilte - Oor/Sprong 

Een sprong in het heden met middeleeuwse muziek en hedendaagse dans. De vijfde productie van de Stilte in de Grote Kerk van Breda met nieuwe partners zoals Cappella Pratensis en Paul Maassen.

Grote Kerk | 19:00, 19:45, 20:30, 21:15, 22:00, 22:45 & 23:30 uur
 
Made by: GUUZ - de kleiKAR

Wat kun je allemaal met de klei? Waar komt de klei vandaan? Hoe wordt klei uiteindelijk keramiek? Wat is er allemaal van keramiek gemaakt? Allemaal vragen waarop De kleiKAR spelenderwijs antwoord geeft. 


Magazijn 076 | 16:00 - 00:00 uur 

VERLANG DE NACHT 

Koop nu je tickets met korting! Voor maar €10,- heb jij je ticket voor een avondje onbeperkt cultuur. Wees vlug, want deze tickets met korting zijn verkrijgbaar tot 17 januari. 
Grijp die tickets!
Facebook
Twitter
Link
Website


 

Cultuurnacht Breda: verrassend en anders!

Een mannenkoor in het museum, een harmonieorkest op het station en een combinatie van middeleeuwse muziek en hedendaagse dans in de Grote Kerk.. het is niet wat je verwacht. 

Ons programma wordt steeds completer. Kun jij ook niet wachten? Wij blikken alvast vooruit! 
THE100HANDS - STAAN

Hoe ver kan je gaan zonder een stap te verzetten? In 'STAAN' stellen de kernleden van The100Hands elkaar vermogen om te blijven staan tot het uiterste op de proef.  

Chassé Theater | om 19:00, 20:30 en 21:30 uur
 
L'AGO B - PLOOIBAAR

De wereld verandert in sneltempo en vraagt van ons daarin mee te gaan. Maar wat brengt ons dat? Is veranderen verbeteren? Olga Buise en Hanneke Adelaar gaan op creatieve wijze in op deze vragen in het interactieve en multidisciplinaire project ‘Plooibaar’

L'ago B | 19:00 - 00:00 uur. 
 
DYANA DONCK - DEEP SOUND EXPERIENCE

Hoe kunnen voorbij razende auto’s een meditatieve werking krijgen? Ervaar een kruising tussen een live elektronisch (koptelefoon)concert en een yogasessie in een. 

De Teruggave | om 19:30, 20:30, 21:30 en 22:30 uur.
 

Hé cultuurenthousiast! 

De hele vroege vogels hebben hun kaartje al binnen: onze Cultuursnuiver-tickets zijn uitverkocht. Kortom, het gaat hard! Maar alle Cultuurenthousiasten hebben geluk, we hebben nog tickets met korting. 
GO GO GO naar onze ticketshop!
Facebook
Twitter
Link
Website


Podium Bloos nieuws december 2019

Bloosbrief december

De altijd drukke, maar o zo gezellige decembermaand is in volle gang! Wat de programmering betreft sluiten wij het jaar a.s. vrijdag tevreden af met een nieuwe editie van Ogentroost (13 dec). Daarna doen wij het even rustig aan, maar in januari zijn we weer terug op volle kracht. Met o.a. Ann Van den Broek (10 jan), KNOT Kollektiv (11 & 12 jan), Theatergroep Het Witte Water (17 & 18 jan), Cultuurnacht Breda (25 jan) en het leukste filmcafé van Brabant: Belcrum Bios.

Tip! Reserveer ook alvast een plekje in je agenda voor een bezoek aan Festival 39Graden (7, 8 & 9 feb).

We hopen je a.s. vrijdag te mogen verwelkomen bij Ogentroost
Voor degene die wij niet meer zien, alvast hele fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar! 


Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Laatste Ogentroost van dit jaar!
vr 13 dec | 20.00 uur | Koop nu kaarten

Vrijdag de dertiende een ongeluksdag? Daar trekken wij ons bij Bloos niets van aan! Tijdens Ogentroost verrassen we je met nieuw werk van jonge makers op ongewone locaties in ons unieke pand. Kijk er niet raar van op als we je uitnodigen voor een dansperformance in onze laad en los of een literaire voordracht op het zijtoneel. Wij maken van elke ruimte een podium. Een podium waar jonge makers de kans krijgen om zichzelf te ontplooien en jij de kans krijgt om het talent van de toekomst te ontmoeten. Dus laat het klassieke beeld van een pluche theaterstoel én je bijgeloof los en ga a.s. vrijdag mee op avontuur.

Deze editie zie je werk van: het zuid land (Jorg van den Kieboom & Hidde Brouwers), Anthony van Gog & Maarten Heijnens, Fikry El Azzouzi en Oddkin (Marton Kabai & Natela Lemondzhava). Lees meer

Ann Van den Broek
Memory Loss

vr 10 jan | 20.30 uur | try-out | Koop nu kaarten

Na een repetitieperiode van een maand bij ons in huis presenteert de Belgisch choreografe Ann Van den Broek op 10 januari een try-out van haar nieuwe voorstelling Memory Loss in Bloos. De derde en laatste voorstelling uit het drieluik The Memory Loss Collection, rondom het thema geheugenverlies. In Memory Loss komen de eerdere creaties samen en culmineren met nieuwe elementen tot het slotstuk. In een interactief decor verliezen de vijftien performers hun eigen ik. Tekst, beweging, muziek en technologie komen samen in een spel met realiteit en illusie. Lees meer

Internal Jogging van KNOT Kollektiv in première
Een coproductie met Podium Bloos en Chassé Theater

za 11 jan, 19.00 uur | try-out | Chassé Theater, Breda | Koop kaarten
zo 12 jan, 15.00 uur | première | Chassé Theater, Breda | Koop kaarten


Begin dit jaar werd het Tilburgse collectief KNOT Kollektiv geselecteerd als Chassé Cultuurfonds Talent. De afgelopen maanden hebben zij, met onze steun en die van het Chassé Theater, gewerkt aan hun nieuwe voorstelling. Op 12 december gaat Internal Jogging (4+) in première in het Chassé Theater. 

Het KNOT Kollektiv mengt dans, circus, theater en muziek. In Internal Jogging zoekt KNOT Kollektiv naar de meest fundamentele vorm van communicatie. In een interactief spel met het publiek creëren twee dansers, een jongleur en een muzikant op die manier een eiland van verbondenheid.

Op 12 januari verhinderd? Kom dan naar de try-out op 11 januari, ook in het Chassé Theater. Lees meer

Cultuurnacht Breda

za 25 jan, vanaf 19.00 uur

Een nacht waarvan je wenst dat ‘ie nooit voorbij gaat. Want op elke hoek van de straat valt er iets te ontdekken. Zoveel dat het nooit in één avond past. Ervaar kunst en cultuur op jouw eigen manier. Plekjes, optredens en kunst die je anders nooit ziet. Verdwaal, zoek, zie en raak geïnspireerd. Herontdek Breda, op zijn mooiste manier. Want in het donker, zie je zoveel meer. Ook in Bloos is van 19.00 tot 23.00 uur van alles te zien! Bekijk hier ons diverse programma. 

Kindercultuurnacht
Speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar hebben we in de middag (om 16.00 uur) een performance van danser Simon Bus geprogrammeerd. Kom kijken!

Belcrum Bios-filmtitels om alvast naar uit te kijken

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden lekker neer te strijken op een bank en jezelf - onder het genot van een biertje - te verliezen in een film die je écht gezien moet hebben. In januari geniet je voor slechts € 5,- van Mary Queen of Scots (7 jan) en At Eternity’s Gate (21 jan). Ook de titels van februari zijn al bekend. Bekijk de agenda.  

Agenda december

13 dec  Ogentroost met o.a. Anthony van Gog & Maarten Heijnens

Agenda januari

07 jan  Belcrum Bios: Mary Queen of Scots
10 jan  Ann Van den Broek | Memory Loss
12 jan  KNOT Kollektiv | Internal Jogging (première in Chassé Theater)
17 jan  Theatergroep Het Witte Water | Polonaise
18 jan  Theatergroep Het Witte Water | Polonaise
21 jan  Belcrum Bios: At Eternity's Gate 
25 jan  Cultuurnacht Breda

Facebook
Twitter
Instagram
Website

Cultuurnacht Breda 2020

VERLANG DE NACHT! 

Een nacht waarvan je wenst dat 'ie nooit voorbij gaat: Cultuurnacht Breda 2020. En… de eerste prachtige programma onderdelen zijn bekend. Check nu onze nieuwe website! 
Tijdens Cultuurnacht Breda valt overal in Breda iets te beleven: laat je uitchecken door een volgspot, verlies je in eeuwenoude sprookjes en ga buikdansen op Arabische grooves. Herontdek Breda, op zijn mooiste manier. Want in het donker, zie je zoveel meer.
Check nu onze website

CULTUURSNUIVERS: OPGELET! 

Koop NU je kaartjes voor Cultuurnacht Breda. Voor maar € 7,50. Ja, je leest het goed. 
Wie het eerst komt…..heeft dit jaar enorme korting. Wees er snel bij dus, want OP = OP! 
Jazeker, ik wil dat goedkope ticket
Tot zover voor nu. Maar… er komt nog zoveel meer! Houd onze website en socials in de gaten voor het volledige programma en algemene informatie. 
Tot snel!
Facebook
Twitter
Link
Website

Bloos november

Bloosbrief november

November is in volle gang en ook bij Podium Bloos zitten we niet stil. De komende weken hebben wij een bomvolle agenda. Met voorstellingen, concerten, Theater Festival Breda (16 & 17 nov), Dock Fest #2 (28 nov) en het gezelligste filmcafé van Brabant: Belcrum Bios. We blikken ook alvast vooruit naar december, met de nieuwe editie van Ogentroost (13 dec). Kom je snel een keertje langs?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Theater Festival Breda
za 16 nov | 20.00 uur | Koop nu kaarten
zo 17 nov | 14.00 uur | Koop nu kaarten

Op 16 en 17 november vindt de 29e editie van Theater Festival Breda plaats in Podium Bloos. Het festival wordt georganiseerd door het Amateur Toneel Overleg Breda (AtoB). Op zaterdagavond zijn er drie voorstellingen te zien van Theater Achterom, Allure Theatersport en Teater 77. De zondagmiddag is traditioneel gereserveerd voor de familievoorstellingen, geschikt voor iedereen van 6 jaar en ouder. De familievoorstellingen worden verzorgd door 48HRS, Het Breda’s Theater en BST De Derde Akte. Lees meer

SENANG | Tg Goed Gezelschap
za 23 nov | 20.30 uur | Koop nu kaarten (bijna uitverkocht!)

In SENANG maken Nynke Heeg en Klemens Patijn korte metten met een Indische geschiedenis die onzichtbaar in hun genen ligt opgeslagen. In deze muzikale voorstelling zwijgt generatie drie niet langer maar vraagt, poert en confronteert. In een krachtige en kwetsbare regie van regisseur Jos van Kan die vaker de verschillen tussen Azië en het westen op scherp wist te zetten. 
Lees meer

De Ongelofelijke Poging van Niemand om Iemand te zijn
Jongerentheatervoorstelling van Afslag Eindhoven en het zuid land
zo 24 nov | 19.00 uur | Koop nu kaarten

Dit najaar verschijnt een nieuwe voorstelling van locatietheatergezelschap Afslag Eindhoven: De Ongelofelijke Poging van Niemand om Iemand te zijn. Vanaf november 2019 t/m maart 2020 reist deze voorstelling langs middelbare scholen in Noord-Brabant. Afslag Eindhoven werkt voor het concept en de regie samen met de jonge makers Jorg van den Kieboom (verbonden aan de broedplaats van Podium Bloos) en Hidde Brouwers van het zuid land uit Tilburg. De voorstelling is ook drie keer toegankelijk voor  publiek, waarvan één keer in Podium Bloos op zondag 24 november. Lees meer

Tweede editie Dock Fest
do 28 t/m za 30 nov | Koop nu kaarten

Van 28 t/m 30 november slaan Podium Bloos, PIER 15 Skatepark, Hall of Fame en Dock Zuid de handen ineen voor Dock Fest #2. Afgelopen september vond de eerste editie van dit festival plaats, waarin de muziek van Brabantse makers centraal stond. De tweede editie staat in het teken van de Brabantse hiphop en urbanscene. Lees meer

Filmtitels Belcrum Bios t/m eind februari bekend

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden lekker neer te strijken op een bank en jezelf - onder het genot van een biertje - te verliezen in een film die je écht gezien moet hebben. In november geniet je voor slechts € 5,- van Girl (12 nov) en The Wife (26 nov). Ook de titels voor december, januari en februari zijn al bekend. Neem snel een kijkje in onze agenda.  

PORTRAITS van Guilherme Miotto in première in Tilburg

Veel van ons werk is niet direct zichtbaar voor de buitenwereld, maar gebeurt achter de schermen. Zo zijn we de afgelopen periode nauw betrokken geweest bij de montage van PORTRAITS, de nieuwe voorstelling van choreograaf Guilherme Miotto (Corpo Máquina). Op 14 november gaat PORTRAITS in première in Theater De Nieuwe Vorst. Als coproducent kunnen we natuurlijk alleen maar zeggen: gaat dat zien! Lees meer

Laatste Ogentroost van dit jaar!
vr 13 dec | 20.00 uur | Koop nu kaarten

Benieuwd naar wat er op dit moment allemaal in onze werkplaats gebeurt? Kom dan eens een kijkje nemen bij Ogentroost! Op 13 december openen we onze deuren en laten we je proeven van nieuw werk van talentvolle makers die dichtbij ons staan. Een unieke avond vol verrassende ontmoetingen in een ongedwongen sfeer. Voor avonturiers en iedereen die graag grenzen verkent, of verlegt.
Programma:
het zuid land | reindier
Jorg van den Kieboom & Hidde Brouwers
theater

Een moeder ziet de boze buiten wereld steeds dichterbij komen en besluit haar enige zoon in totale afzondering op te voeden. Hoe lang houdt ze het vol? Vindt het gevaar de weg naar binnen? Vanuit hun fascinatie voor de breekbare onschuld van een kind startte het zuid land afgelopen jaar een traject bij Makershuis Tilburg. Daaruit kwam de eerste versie van de monoloog reindier. Tijdens Ogentroost zien we het tussentijdse resultaat van de volgende stap.
 
Anthony van Gog & Maarten Heijnens | Breathing Piece
performance/muziek

Waarom roept een concert vaak meer emoties op dan een theatervoorstelling? En kan je vanuit de theatrale vorm net zoiets bereiken? Breathing Piece is een muzikale performance zonder instrumenten, enkel de lichamen van de performers. Met behulp van hun ademhaling maken zij een performatieve geluidscompositie die de emotionele band tussen performer en ons, de toeschouwer, onderzoekt.
 
Fikry El Azzouzi | De Beloning
literatuur

Fikry El Azzouzi is auteur, bekend van zijn columns voor o.a. De Morgen en De Standaard, romans en theaterteksten. Na zijn juichend ontvangen debuutroman Het Schapenfeest (2010) en de novelle De handen van Fatma (2013) won hij in 2015 met Drarrie in de nacht de Arkprijs van het vrije woord. Tijdens Ogentroost draagt hij voor uit zijn laatste roman De Beloning (2019) en brengt hij slam poetry ten gehore.
 
We Are Public:
nu de eerste maand gratis!

Onbeperkt toegang tot de beste concerten, exposities, voorstellingen en films in Breda en de rest van Nederland? Ook Podium Bloos is partner van We Are Public. Sluit je deze maand aan en krijg je eerste maand gratis! Lees meer

Agenda november

12 nov  Belcrum Bios: Girl
16 nov  Theater Festival Breda
17 nov  Theater Festival Breda | Familiedag (6+)
23 nov  SENANG | Tg Goed Gezelschap (bijna uitverkocht!)
24 nov  De Ongelofelijke Poging van Niemand om Iemand te zijn | Afslag Eindhoven
26 nov  Belcrum Bios: The Wife
27 nov  Sing & Perform 1 | Rowan Boele Performer & Vocal Coach
28 nov  Dock Fest #2
30 nov  Nassau Harmonie Breda | MUSICA


Agenda december

10 dec  Belcrum Bios: Colette
13 dec  Ogentroost  met o.a. Anthony van Gog & Maarten Heijnens

Facebook
Twitter
Instagram
Website

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook