Bloosnieuws juni

 

Bloosnieuws juni
We gaan weer open!


Goed nieuws! We mogen weer open en dat betekent dat je vanaf 9 juni weer bij ons terecht kan in de Belcrum Bios, elke twee weken op dinsdag. De titels voor juni en juli zijn bekend. Uiteraard hebben we alle benodigde maatregelen genomen om je als bezoeker onbezorgd van de film te laten genieten. De films worden vertoond in de grote zaal, waar voldoende ruimte is om de 1,5 meter afstand te waarborgen.

We kijken er naar uit binnenkort ook weer theatervoorstellingen te brengen en werken hard aan een mooie zomerprogrammering, maar daarvoor vragen we nog even je geduld. Tot die tijd brengen we Bloos bij je thuis en delen we de online initiatieven van makers die verbonden zijn aan onze werkplaats. In deze nieuwsbrief vind je o.a. een audiovertelling over vrijheid en isolement, video's en interviews. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Bekijk alle corona-maatregelen

Belcrum Bios is terug en volledig coronaproof! 

A.s. dinsdag 9 juni starten we de Belcrum Bios weer op en draaien we Shoplifters, een meesterwerk van regisseur Hirokazu Kore-Eda. Zijn warme, intieme stijl en sociaal-realistische blik zijn altijd direct te herkennen. Shoplifters won terecht een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. Meer info & tickets

Uiteraard doen wij er alles aan om jouw bezoek aan de Belcrum Bios zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen. Zo zijn er looproutes uitgezet en vertonen we de films in de grote zaal om de 1,5 meter ruimte tussen de huishoudens te waarborgen. 


Let op, door de veiligheidsmaatregelen zijn de plaatsen in juni beperkt (max. 30). In juli breiden wij onze capaciteit uit. Zo kun je weer met je hele vriendengroep naar Belcrum Bios.

Terugkijken: Première Quarantine Art

Op 22 mei vond de première van het online platform Quarantine Art van Bilal Bachir plaats via Twitch. Het presenteert een nieuwe vorm van theater, waarin het publiek invloed heeft op de daadwerkelijke uitvoering. Te zien was een interactieve performance van KNOT Kollektiv en het circuscollectief Cia Nyff. De livestream werd uitgezonden vanuit Podium Bloos. Uitzending gemist? Bekijk hem hieronder terug. 

A.s. zondag 7 juni is Quarantine Art terug en vanaf 19.00 uur te volgen via deze link

Terugblik Theater Na de Dam 

Op 4 mei vond de elfde editie van Theater Na de Dam plaats. Wegens de coronacrisis dit keer niet in de theaters, maar online. Ook Podium Bloos leverde een bijdrage met de audiovertelling Don’t fence me in, gemaakt door theatermakers Jorg van den Kieboom en Naomi Steijger uit onze werkplaats.

Nog niet geluisterd? Doe dat hier dan alsnog!

 
Niet op:
het zuid land en Hanna van Mourik Broekman


Als gevolg van de coronamaatregelen werden talloze theatervoorstellingen geannuleerd. Zo ook de premières van de nieuwe producties van het zuid land en Hanna van Mourik Broekman. In plaats van recensies te publiceren, laat Theaterkrant betrokken theatermakers aan het woord.
Premièredatum: 8 mei
het zuid land | reindier
Jorg van den Kieboom & Hidde Brouwers

Brouwers: ‘We dachten dat we iets absurds hadden bedacht, en toen bleek de realiteit nog absurder.’ Lees hier het hele interview.

Afgelopen december was er nog een voorproefje te zien tijdens Ogentroost in Podium Bloos.


Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Premièredatum: 13 mei
Hanna van Mourik Broekman
De ontmoeting met de verwarring

Van Mourik Broekman: ‘Ik merk hoe belangrijk het juist nu is verschillende perspectieven te blijven delen over angst, paniek en eenzaamheid.’ Lees hier het hele interview.


Een deel van het onderzoek- en repetitieproces van dit project zou plaatsvinden in Podium Bloos.
PLAN portret: Lex Bohlmeijer in gesprek met The100Hands

Jasper Džuki Jelen & Mojra Vogelnik-Škerlj vormen samen The100Hands. 2020 is het vierde jaar waarin zij zich onder PLAN ontwikkelen. Lex Bohlmeijer maakt de balans op en praat met het duo over dans, cultuur, natuur en OER. PLAN is een samenwerkingsverband van tien culturele partners in Brabant, dat zich inzet voor talentontwikkeling van jong podiumkunsttalent. Ook Bloos maakt hier onderdeel van uit.
Agenda juni

09 juni  Belcrum Bios: Shoplifters (max. 30 plaatsen beschikbaar)
23 juni  Belcrum Bios: Lazzaro Felice (max. 30 plaatsen beschikbaar)

07 juli  Belcrum Bios: Hunt for the Wilderpeople
21 juli  Belcrum Bios: The Farewell
Facebook
Twitter
Instagram
Website
 

Cultuurnacht Breda Match me

In deze bizarre tijden is er veel veranderd. We werken thuis. We gaan niet naar het theater of het museum. Er zijn geen evenementen. We maken ons zorgen over de makers, de locaties, de cultuursector in zijn geheel. Maar langzaamaan gaan we toch op zoek naar een manier om het leven in deze situatie aangenamer te maken. In een veilige, of in ieder geval soort van beheersbare vorm. Waarin we het risico minimaliseren. Want dat risico, dat blijft. Maar maanden zonder elkaar, zonder verbinding, zonder samen beleven: dat gaat het ook niet worden.
 

Ook Cultuurnacht Breda start voorzichtig de voorbereiding voor de editie van 2021 op. Hoe die editie eruit gaat zien? Dat weten we nog niet. We volgen de richtlijnen van overheid en RIVM. En we denken mee, bij elke stap die er genomen wordt, hoe dat kan uitpakken voor een Cultuurnacht op een koude avond in januari. Dat het een Cultuurnacht Breda wordt die anders dan anders is, dat weten we al wel zeker. 

Elk jaar trappen we de voorbereidingen af met een Cultuurnachtcafé. Vorig jaar noemde we dat "de matchingsavond". En die is ons goed bevallen! Een zaal vol enthousiaste aanwezigen, doorgewinterde en ook zeker nieuwe deelnemers, een goede sfeer en boven al: een paar mooie matches die tot bloei kwamen tijdens de Cultuurnacht. Dus hier gaan we mee verder. Dit jaar gaan we digitaal. Op 9 juni willen we jullie uitnodigen voor de Digitale Matchingsmiddag voor CNB 2021. Van 16.00 - 17.30  uur, via Teams/ Zoom (link volgt).

Meld je aan via onderstaande button! We hebben ook nog wat vragen voor je om de matchingsavond voor te bereiden.

Hopelijk tot 9 juni! 

Ga naar het formulier
Instagram
Facebook
Website

Bloosnieuws mei

Bloosnieuws mei

Het zijn moeilijke tijden, de coronacrisis houdt ons allemaal bezig. In en rondom Podium Bloos is het stil. Heel stil. Geen repetities en presentaties en dus ook geen makers en bezoekers in huis. Het is een rare gewaarwording en we missen de dagelijkse dynamiek. Hoe uitdagend en onzeker deze periode ook is, het heeft ook een mooie kant. Zo bruist de creativiteit overal als nooit tevoren. Ook onze makers zitten niet stil en proberen je thuis op alle mogelijke manieren van je portie kunst en cultuur te voorzien.

In deze nieuwsbrief aandacht voor een online initiatief van componist Dyane Donck en choreografe Judith Clijsters, die de bestaande Deep Sound Experience omtoverden tot een online-sessie voor in je eigen woonkamer of tuin. Daarnaast werken theatermakers Jorg van den Kieboom en Naomi Steijger - in het kader van Theater Na de Dam - momenteel aan een audiovertelling, die op 4 mei online te beluisteren is.

Hoewel live ontmoetingen onze voorkeur hebben, hopen we je ondertussen te kunnen interesseren voor deze online alternatieven. Onder het mom van toch een beetje Bloos, maar dan thuis! ;)

We kijken er naar uit je snel weer in levende lijve en in goede gezondheid te ontmoeten.


Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Theater Na de Dam gaat door in alternatieve vorm
Don't fence me in (audiovertelling) | Jongerenwerkplaats BLOOS
ma 4 mei, vanaf 10.00 uur 

Net zoals andere jaren startte een creatief team een aantal maanden geleden vol enthousiasme aan het maakproces van een voorstelling in het kader van Theater Na de DamEen landelijk initiatief dat de Nationale Dodenherdenking op 4 mei van meer betekenis voorziet met theater. Niet wetende in wat voor bizarre situatie we terecht zouden komen… Vanwege het coronavirus kunnen er dit jaar geen voorstellingen worden gemaakt. Máár Theater Na de Dam gaat door in alternatieve vorm.

Dat geldt ook voor onze bijdrage aan de jongerenprojecten. 
Don’t fence me in had initieel een live performance moeten worden, maar is nu aangepast naar een – net zo waardevolle – audiovertelling. Gemaakt door theatermakers Jorg van den Kieboom en Naomi Steijger en zeven jongeren van Jongerenwerkplaats BLOOS, met medewerking van ouderen uit Breda. Lees meer

De audiovertelling is vanaf maandag 4 mei 10.00 uur te beluisteren via www.podiumbloos.nl en www.theaternadedam.nl. Nog even geduld dus, maar zet alvast een reminder in je agenda!

Deep Sound Experience, nu ook voor thuis!
Door Dyane Donck & Judith Clijsters

In 2018 maakten componist Dyane Donck en choreografe Judith Clijsters​ met ondersteuning van Podium Bloos​ de Deep Sound Experience, een live elektronisch concert en yinyoga-sessie ineen. Nu het niet mogelijk is een live-uitvoering bij te wonen, hebben Dyane en Judith een online sessie gemaakt, die je thuis in de huiskamer of buiten in de tuin kunt doen. Belangrijk: de (3D) muziek is bedoeld voor koptelefoon, om even helemaal in je eigen bubbel, weg van de wereld te kunnen zijn. Enjoy! 🎧 

Meer over de 'Deep Sound Experience' lees je hier.
Maak van je huiskamer een thuisbioscoop!

Naar Belcrum Bios gaan zit er door corona even niet in, maar er zijn ook prachtige alternatieven. Het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) biedt gratis zo’n driehonderd documentaires aan die thuis te streamen zijn. Bekijk hier de selectie en geniet alsnog van een topfilm, maar dan vanaf je eigen bank. Veel kijkplezier!

📷 Still uit For Sama, winnaar van de VPRO IDFA Audience Awards 2020 en de prijs voor Beste Documentaire op het filmfestival van Cannes.

Theatermaker Hanna van Mourik Broekman ontvangt steun van We Are Public

We Are Public werkt tijdelijk anders. Nu leden even geen cultuur kunnen bezoeken, dragen ze met hun lidmaatschap bij aan het In Art We Trust Fund. Het fonds biedt financiële steun aan makers die hard geraakt worden door de huidige maatregelen tegen het coronavirus. Deze maand wordt er € 30.000 verdeeld over 15 makers. Eén van hen is de Bredase theatermaakster Hanna van Mourik Broekman, die al een aantal jaren wordt ondersteund door Podium Bloos.

Ben jij lid van We Are Public en wil jij haar helpen? Dat kan! Log in op de website van We Are Public en geef haar een hartje. Hoe meer hartjes een maker krijgt, hoe meer geld. Stemmen kan tot en met 14 mei.

Klik hier voor meer informatie over Hanna.

Chassé Cultuurfonds biedt noodsteun voor Bredase podiumkunstenaars

Vlak voor de Paasdagen ontving het Chassé Cultuurfonds een schenking van € 76.000 van een particulier, speciaal om podiumkunstenaars uit 076 in nood te helpen. Een ongekend gebaar! Het Chassé Cultuurfonds is hierdoor in staat een aanvullende bijdrage in de vorm van een gift beschikbaar te stellen bovenop steun vanuit de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO).

  • Ben jij acteur, danser, musicus, zanger, DJ, woordkunstenaar, regisseur, toneelschrijver, componist, dramaturg of technicus?
  • Ben je bij de Kamer van Koophandel geregistreerd met SBI-nummer 90.011, 90.012 of 90.013 als hoofdactiviteit?
  • Ben jij woonachtig in de gemeente Breda?
  • En is je aanvraag voor de TOZO door de gemeente Breda geaccepteerd?

Dan kan je een aanvullende bijdrage van € 300 voor een alleenstaande of € 500 voor samenwonenden krijgen van het Chassé Cultuurfonds. Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

Facebook
Twitter
Instagram
Website

Podium Bloos nieuws maart

Bloos maart

Februari stond bij Bloos in het teken van Festival 39Graden, waar we met een grote glimlach op terugkijken! In deze nieuwsbrief lees je wie van de jonge talenten er met de stimuleringsprijs de Gouden Thermometer vandoor ging en nemen we je nog één keer mee langs alle hoogtepunten in de aftermovie.

Verder blikken we graag met je vooruit naar de maand maart met mooie producties als; een try-out van de muzikale voorstelling GROND van het ensemble VONK (8 mrt), de eerste Ogentroost van dit jaar (13 mrt) en de tweede editie van [ID]EE met dit keer als onderwerp 'culture clash' (24 mrt).


In Belcrum Bios, het gezelligste filmcafé van Brabant, vertonen we deze maand de filmtoppers Bohemian Rhapsody (3 mrt - uitverkocht), Stan & Ollie (17 mrt) en If Beale Street Could Talk (31 mrt).

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

VONK speelt try-out van muzikale voorstelling GROND 
Coproductie van VONK, Podium Bloos, Tilt en HZT 
zo 8 mrt, 16.00 uur | Koop kaarten

Muziek stimuleert creativiteit, daarom verbinden wij ons graag aan muzikale projecten. Zo zijn wij als coproducent betrokken bij GROND, een zinderende muzikale voorstelling waarin ‘grond’ de hoofdrol speelt. Op zondagmiddag 8 maart speelt het ensemble VONK een try-out in onze theaterzaal. 

In GROND gaat schrijver A.H.J. Dautzenberg samen met vijf muzikanten en een acteur op zoek naar de betekenis van ‘grond’ in zijn leven en werk. Wat betekent een geboortegrond, de bodem waarin de tijd ligt opgeslagen? Bekijk hieronder de trailer voor een voorproefje! Lees meer
De eerste Ogentroost van 2020 komt eraan!
vr 13 mrt, 20.00 uur | Koop kaarten

Houd je agenda gereed, want de datum van de eerste Ogentroost van 2020 is bekend. Op vrijdag 13 maart verrassen we je weer met nieuw werk van jonge makers op ongewone locaties in ons unieke pand. Kijk er niet raar van op als we je uitnodigen voor een dansperformance in onze laad- en los of een literaire voordracht op het zijtoneel. Wij maken van elke plek een podium. Een podium waar jonge makers de kans krijgen om zichzelf te ontplooien en jij de kans krijgt om het talent van de toekomst te ontmoeten. Dus laat het klassieke beeld van een pluche theaterstoel los en ga mee op avontuur.

Deze keer zie je werk van choreografe Marie Goeminne, choreografe Jija Sohn en theatermakers Mees Walter & Anoek Oostermeijer. Klik hier voor meer informatie over de makers en het programma. 

 

Programma tweede editie [ID]EE bekend
di 24 mrt, 20.00 uur | Koop kaarten

Wie je bent en hoe je je identificeert... het is nogal een onderwerp. Podium Bloos en Chassé Cinema gaan de uitdaging aan met [ID]EE. Op dinsdag 24 maart vindt de tweede editie plaats in Podium Bloos. Wat je kunt verwachten is een enerverende, multidisciplinaire avond waarin het thema CULTURE CLASH centraal staat. Met film, theater en levendige discussies verdiepen we ons, samen met jou, in dit onderwerp. Te gast deze avond is filmmaker Aiman Hassani. We vertonen de film Khata (48 mn), de inzending voor de Emmy Awards! Lees meer

Belcrum Bios-filmtitels om alvast naar uit te kijken

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden lekker neer te strijken op een bank en jezelf - onder het genot van een biertje - te verliezen in een film die je écht gezien moet hebben. Zo geniet je in maart voor slechts € 6,- van toppers als Stan & Ollie (17 mrt) en If Beale Street Could Talk (31 mrt). Ook de filmtitels van april zijn al bekend. Bekijk de agenda  

Warre Solo winnaar stimuleringsprijs de Gouden Thermometer Festival 39Graden 2020 

Van 7 t/m 9 februari vond in Podium Bloos de 12e editie van Festival 39Graden plaats. Met een mooie opkomst en ruim 40 voorstellingen van talentvolle makers in de leeftijd van 15 t/m 21 jaar was het een zeer succesvolle editie. Tijdens de finale werd zoals elk jaar De Gouden Thermometer uitgereikt; een stimuleringsprijs voor jong talent. Dit jaar ging de prijs naar de 15-jarige Warre Solo met de cabaretvoorstelling Boter is boter. Warre wint een productiebudget van € 750,- voor de ontwikkeling van een nieuwe voorstelling. De prijs wordt mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden Podiumkunsten Breda.

Vanwege het onstuimige weer was de uit België afkomstige Warre op het moment van de uitreiking al huiswaarts gekeerd. Via een live videoverbinding kon hij de prijs alsnog in ontvangst nemen. Lees meer
Bekijk hier de aftermovie Festival 39Graden 2020
Op zoek naar een unieke locatie voor jouw event?

Ben je op zoek naar een unieke locatie voor een presentatie, vergadering, congres, bedrijfsbijeenkomst of receptie? Denk eens aan Podium Bloos! Naast de eigen programmering bieden wij ook maatwerk voor de organisatie van zakelijke evenementen. Klik hier voor meer informatie of neem voor de mogelijkheden contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. | Foto: Jubileumfeest 10 jaar Betrokken Ondernemen

Agenda maart

03 mrt  Belcrum Bios: Bohemian Rhapsody (uitverkocht)
08 mrt  VONK | GROND (try-out)
13 mrt  Ogentroost: Marie Goeminne, Jija Sohn, Mees Walter & Anoek Oostermeijer
17 mrt  Belcrum Bios: Stan & Ollie
19 mrt  Congres 'Brabant op de Schop
24 mrt  [ID]EE #2: CULTURE CLASH
31 mrt  Belcrum Bios: If Beale Street Could Talk


Agenda april

14 apr  Belcrum Bios: Shoplifters
28 apr  Belcrum Bios: Lazzaro Felice

Facebook
Twitter
Instagram
Website

Cultuurnacht Breda | Bereid je voor op Cultuurnacht 2020!

Cultuurnacht Breda 2020: bereid je alvast voor!

Cultuurnacht Breda 2020: bereid je alvast voor!
Cultuurnacht Breda 2020 staat voor de deur. Op zaterdag 25 januari is Breda ondergedompeld in cultuur en kunst. Om 16:00 uur klinkt ons startschot met allereerst de Kindercultuurnacht waar je op verschillende locaties de vetste programma's kunt zien. Om 19:00 uur gaan de overige locaties open en kan iedereen, van jong tot oud, genieten van de prachtigste cultuur die Breda te bieden heeft. 
Ben jij al goed voorbereid? Je kunt nog t/m vrijdag je tickets voor €12,50 kopen in onze ticketshop. 
Grijp die tickets!

Van ticket naar passe-partout

Heb jij je tickets al in de pocket? Top! Je kunt je tickets inwisselen voor een passe-partout voor Cultuurnacht Breda 2020 op de volgende locaties: 
Nieuwe Veste (Molenstraat 6)
Chassé Theater (Claudius Prinsenlaan 8)
VVV (Stadserf 2)
Stedelijk Museum Breda (Boscastraat 22)
Mezz - 21:00 - 01:00 uur (Keizerstraat 101)
De Teruggave (Gasthuisvelden 11)
De Tussentijd (Parade 12)
Belcrumhuis - 16:00 - 20:00 uur (Pastoorpottersplein 12)
Faam (Lindestraat 19)
Podium Bloos (Speelhuislaan 153)

Uitgelicht!

Ben jij benieuwd naar ons programma? Iedere week lichten wij een aantal programmaonderdelen uit waarvan wij denken: die móét jij zien!
BredaPhoto x Cultuurnacht 

Vanaf 9 september 2020 staat Breda zeven weken lang in het teken van BredaPhoto Festival, het grootste fotofestival van de Benelux. Brack Beer Construction | 19:00 - 00:00 uur 
PRINT

Een mens, een dier en een kopieermachine. Ze hebben één ding gemeen met elkaar. Ze laten allemaal een print achter. Hoe beïnvloeden een publiek, dansers en een kopieertoestel elkaar? In PRINT worden de toeschouwers uitgedaagd om de ene na de andere print achter te laten.

Café het Hijgend Hert | 19:00 - 02:00 uur 
Gezien, wacht op groen

Presentatie korte film gemaakt met de jonge bewoners van AZC Gilze-Rijen in een samenwerking met Stichting de Vrolijkheid en Schippers&VanGucht, door Cleo Julia Mullis, Hind Ejadid en Juup Luijten. Én een video-installatie waarbij de jongeren van het AZC de regie hebben in hun eigen virtuele wereld en de bezoekers hier een rol in geven.

Pier 15 Skatepark | 19:00 - 00:00 uur

Nog niet uitgekeken? 

We zijn grootser dan ooit! Met meer dan 150 deelnemers verdeeld over 60 locaties, kunnen we zeggen dat Cultuurnacht Breda 2020 nu al een succes is. Wil jij het maximale uit jouw Cultuurnacht halen? Bekijk dan alvast ons programma en kies je favoriet! 
Bekijk 158 deelnemers!
Facebook
Twitter
Link
Website


Podium Bloos nieuws januari

Bloosbrief januari

DE BESTE WENSEN! Namens het hele team van Podium Bloos wensen we je een ontzettend mooi, gezond en positief 2020 toe! Meer kunst en cultuur snuiven als goed voornemen? Wij helpen je in januari graag een eindje op weg met een mooi programma vol theater, dans en film. Zien we je snel?

Tip! Reserveer ook alvast een plekje in je agenda voor een bezoek aan Festival 39Graden (7, 8 & 9 feb).


Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Ann Van den Broek
Memory Loss

vr 10 jan | 20.30 uur | try-out | Koop nu kaarten

Na een repetitieperiode van een maand bij ons in huis presenteert de Belgisch choreografe Ann Van den Broek a.s. vrijdag een try-out van haar nieuwe voorstelling Memory Loss in Bloos. De derde en laatste voorstelling uit het drieluik The Memory Loss Collection, rond het thema geheugenverlies. In Memory Loss komen de eerdere creaties  Blueprint on Memory en Zooming in on Loss samen en culmineren met nieuwe elementen tot het slotstuk. In een interactief decor verliezen de vijftien performers hun eigen ik. Tekst, beweging, muziek en technologie komen samen in een spel met realiteit en illusie. Lees meer

Internal Jogging van KNOT Kollektiv in première
Een coproductie met Podium Bloos en Chassé Theater

za 11 jan, 19.00 uur | try-out | Chassé Theater, Breda | Koop kaarten
zo 12 jan, 15.00 uur | première | Chassé Theater, Breda | Koop kaarten


Begin dit jaar werd het Tilburgse collectief KNOT Kollektiv geselecteerd als Chassé Cultuurfonds Talent. De afgelopen maanden hebben zij, met onze steun en die van het Chassé Theater, gewerkt aan hun nieuwe voorstelling. Op 12 december gaat Internal Jogging (4+) in première in het Chassé Theater. 

Het KNOT Kollektiv mengt dans, circus, theater en muziek. In Internal Jogging zoekt KNOT Kollektiv naar de meest fundamentele vorm van communicatie. In een interactief spel met het publiek creëren twee dansers, een jongleur en een muzikant op die manier een eiland van verbondenheid.

Op 12 januari verhinderd? Kom dan naar de try-out op 11 januari, ook in het Chassé Theater. Lees meer

Cultuurnacht Breda

za 25 jan, vanaf 19.00 uur

Een nacht waarvan je wenst dat ‘ie nooit voorbij gaat. Want op elke hoek van de straat valt er iets te ontdekken. Zoveel dat het nooit in één avond past. Ervaar kunst en cultuur op jouw eigen manier. Plekjes, optredens en kunst die je anders nooit ziet. Verdwaal, zoek, zie en raak geïnspireerd. Herontdek Breda, op zijn mooiste manier. Want in het donker, zie je zoveel meer. Ook in Bloos is van 19.00 tot 23.00 uur van alles te zien! Bekijk hier ons diverse programma. 

Kindercultuurnacht
Speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar hebben we vroeg op de avond (om 18.30 uur) een performance van danser Simon Bus geprogrammeerd. Kom kijken!

[ID]EE #1: GENDER
i.s.m. Chassé Cinema

di 28 jan, 20.00 uur

Wie je bent en hoe je je identificeert... het is nogal een onderwerp. Samen met Chassé Cinema gaan we de uitdaging aan met [ID]EE. In een pilot van drie edities (op 28 januari, 24 maart en 19 mei) brengen we film, theater en kunstenaars samen, waar elke editie zich richt op een subthema van [id]entiteit. Op dinsdag 28 januari vindt de kick-off plaats in Bloos en kun je een enerverende en multidisciplinaire avond verwachten waar het thema GENDER wordt uitgekleed. Lees meer over [ID]

Kaartverkoop Festival 39Graden 2020 gestart!
vr 7, za 8 & zo 9 feb | Koop nu kaarten

Kunst? Gaaaaaaaap….. Nou echt niet! Op 7, 8 en 9 februari 2020 komen tientallen talentvolle jongeren tussen de 15 en 21 jaar in actie om het tegendeel te bewijzen. Gewapend met eigenzinnige en tegendraadse performances op het gebied van theater, dans, muziek, urban en circus gaan ze de strijd aan met dit vooroordeel. Sluit je aan bij deze creatieve protestmars en ontdek het talent van de toekomst!

Passe-partouts en dagtickets (al vanaf € 7,50) zijn verkrijgbaar via www.39graden.nl. Hier is tevens het complete programma te vinden. Of klik op onderstaande button om direct tickets te kopen. 

 
KOOP HIER JE TICKETS
Belcrum Bios-filmtitels om alvast naar uit te kijken

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden lekker neer te strijken op een bank en jezelf - onder het genot van een biertje - te verliezen in een film die je écht gezien moet hebben. Op 21 januari geniet je voor slechts € 5,- van At Eternity’s Gate. Ook de titels van februari zijn al bekend. Bekijk de agenda.  

Agenda januari

10 jan  Ann Van den Broek | Memory Loss
12 jan  KNOT Kollektiv | Internal Jogging (première in Chassé Theater)
17 jan  Theatergroep Het Witte Water | Polonaise
18 jan  Theatergroep Het Witte Water | Polonaise
21 jan  Belcrum Bios: At Eternity's Gate 
25 jan  Cultuurnacht Breda
28 jan  [ID]EE #1: GENDER


Agenda februari

04 feb  Belcrum Bios: Bohemian Rhapsody
07 feb  Festival 39Graden
08 feb  Festival 39Graden
09 feb  Festival 39Graden
18 feb  Belcrum Bios: The Favourite

Facebook
Twitter
Instagram
Website

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook