Afdrukken
Geschreven door Super User Super User
Categorie: Breda Breda
Gepubliceerd: 05 oktober 2019 05 oktober 2019
Hits: 181 181

Bloosbrief oktober

In oktober hebben wij een bomvolle agenda. Met voorstellingen, concerten, festivals en het gezelligste filmcafé van Brabant: Belcrum Bios. In een nieuwe editie van Ogentroost (25 okt) presenteren we weer nieuw werk van makers die dichtbij ons staan, muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Sound of Europe (11 & 12 okt) en de albumpresentatie van Dock Zuid: Derelict (13 okt). Liever de voetjes van de vloer? Kom dan naar de SwingFactoryBreda: Swing Shift (19 okt), hét Lindy Hop-feest van Breda. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Programma Ogentroost bekend
vr 25 okt 20.00 uur | Koop nu kaarten

Benieuwd naar wat er op dit moment allemaal in onze werkplaats gebeurt? Kom dan eens een kijkje nemen bij Ogentroost! Op 25 oktober openen we onze deuren en laten we je proeven van nieuw werk van talentvolle makers die dichtbij ons staan. Een unieke avond vol verrassende ontmoetingen in een ongedwongen sfeer. Voor avonturiers en iedereen die graag grenzen verkent, of verlegt.
Programma:
KNOT Kollektiv | Internal Jogging
circus, dans, theater

Iedere dag kruisen onze paden met honderden mensen. Hoe kunnen we ons zo alleen voelen in een wereld die zo verbonden is? Het KNOT Kollektiv zoekt via dans, performance en circus naar de meest fundamentele vorm van connectie: lachen. Lachen is namelijk een vorm van intern joggen, een ontsteker van grote verwachtingen.
 
Rohiet Tjon Poen Gie | We shall return
dans

Stilzitten? Dat woord kent Rohiet Tjon Poen Gie niet. En nadat je Rohiet ontmoet, zit jij ook niet meer stil! Met zijn swingende en dynamische performance en onbegrensde enthousiasme, weet hij elk publiek aan te steken. Tijdens Ogentroost toont hij zijn nieuwe choreografie We shall return, een cross-over tussen hiphop, hedendaagse dans en acrobatiek.
 
Bart Smout | De geboorte van schuld
literatuur

Bart Smout woont en werkt in Tilburg en schreef onder andere voor de Volkskrant, De Optimist en Hard//Hoofd. Hij was redacteur van het literaire tijdschrift De Titaan en stond als schrijver onder meer op de podia van Lowlands, Mensen zeggen Dingen en Festival Tilt. Tijdens Ogentroost leest hij voor uit zijn roman: De geboorte van schuld.
 
Sound of Europe
vr 11 okt (Podium Bloos) & za 12 okt (Electron)

De term ‘jazzfestival’ doet Sound of Europe tekort: verwacht op de tweede editie een spannende mix van jazz, brass, klassiek en rock-invloeden. Na een succesvolle eerste editie in Chassé Theater, zijn we verheugd dat het vrijdagavond 11 oktober bij ons plaatsvindt, en zaterdagavond 12 oktober bij Electron.

De rode draad door de line-up is de ruimte voor improvisatie en solisten. Met Franz von Chossy Trio, Hermine Deurloo, Vincent Peirani, Tini Thomsen, Kleptomatics, en Paul van de Calseijde's Contours Group met Nabou Claerhout. 

Meer info en tickets via deze link. Tip: online zijn kaarten een stuk voordeliger dan aan de deur!

Open Call: 39Graden zoekt jong talent!

Op 7, 8 en 9 februari 2020 vindt de twaalfde editie plaats van Festival 39Graden: dé start voor jong talent tussen de 15 en 21 jaar. De organisatie is in handen van een jongerenredactie, die wordt ondersteund door professionals van Podium Bloos. Voor de programmering zijn we op zoek naar jonge talenten met een passie voor theater, dans, muziek, spoken word, urban en circus. Heb jij altijd al op een professioneel podium willen staan? Meld je dan vóór 19 oktober aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Lees meer >>

Guilherme Miotto wint Gieskes-Strijbis Podiumprijs

De Braziliaans-Nederlandse choreograaf Guilherme Miotto (Corpo Máquina) is winnaar van de Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2019, de grootste podiumprijs van Nederland. De prijs werd op 9 september j.l. voor de derde keer uitgereikt aan twee makers die een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit en diversiteit van de Nederlandse podiumkunsten. Ook theatermaker Alexandra Broeder mocht de prijs in ontvangst nemen. De winnaars ontvangen elk een geldbedrag van € 60.000,-. Podium Bloos werkt al sinds 2013 samen met Miotto. Onlangs was zijn werk nog te zien tijdens de derde editie van Live Art Festival Breda, waar o.a. zijn nieuwste voorstelling POLE in première ging.

The Beauty of Falling Apart reist af naar Canada

In januari van dit jaar ging The Beauty of Falling Apart van choreografen én fenomenale dansers Heather Ware en Hilde Elbers in première in het Chassé Theater. Als coproducent zijn we trots te kunnen melden dat de voorstelling nu op tournee is in Canada, het thuisland van Heather Ware. Op 16 en 17 oktober danst zij samen met Liah Frank, de vervangster van Hilde Elbers, op het Fluid Festival in Calgary.

Agenda oktober

08 okt  Graphic Matters | Pechakucha
11 okt  Sound of Europe (Podium Bloos)
12 okt  Sound of Europe (Electron Breda)
13 okt  Graphic Matters | Talking Matters
13 okt  Dock Zuid: Derelict
15 okt  Belcrum Bios: La Isla Minima
19 okt  SwingFactoryBreda: Swing Shift
20 okt  Graphic Matters | Talking Matters
25 okt  Ogentroost | KNOT Kollektiv, Rohiet Tjon Poen Gee, Bart Smout
29 okt  Belcrum Bios: No Country For Old Men


Agenda november

23 nov  SENANG | Tg Goed Gezelschap
27 nov  Sing & Perform 1 | Rowan Boele Performer & Vocal Coach
30 nov  Nassau Harmonie Breda | MUSICA

Facebook
Twitter
Instagram
Website