DAYHAO-maskers, 3-laags oorlus, wegwerp gezichtsmasker Veiligheidsmasker Stof voor medische tandheelkundige salon en persoonlijke gezondheid (50 stuks)  Snelle levering

DAYHAO-maskers, 3-laags oorlus, wegwerp gezichtsmasker Veiligheidsmasker Stof voor medische tandheelkundige salon en persoonlijke gezondheid (50 stuks) Snelle levering

Bestel: € 12,90 inclusief btw.

Fascisten in het Brabantse provinciebestuur, het is een schande!

Wij Brabanders schamen ons voor ons provinciebestuur. Wij betreuren het dat in ons provinciebestuur fascisten deelnemen en dat de er partijen zijn die dit mogelijk maken. Het CDA, de VVD en Lokaal Brabant. Deze partijen  moeten zich schamen!
Bovendien breekt deze coalitie onze cultuur af en zet ze onze Brabantse natuur op het spel

 

Buienradar Brabant

Bloosnieuws mei

Het zijn moeilijke tijden, de coronacrisis houdt ons allemaal bezig. In en rondom Podium Bloos is het stil. Heel stil. Geen repetities en presentaties en dus ook geen makers en bezoekers in huis. Het is een rare gewaarwording en we missen de dagelijkse dynamiek. Hoe uitdagend en onzeker deze periode ook is, het heeft ook een mooie kant. Zo bruist de creativiteit overal als nooit tevoren. Ook onze makers zitten niet stil en proberen je thuis op alle mogelijke manieren van je portie kunst en cultuur te voorzien.

In deze nieuwsbrief aandacht voor een online initiatief van componist Dyane Donck en choreografe Judith Clijsters, die de bestaande Deep Sound Experience omtoverden tot een online-sessie voor in je eigen woonkamer of tuin. Daarnaast werken theatermakers Jorg van den Kieboom en Naomi Steijger - in het kader van Theater Na de Dam - momenteel aan een audiovertelling, die op 4 mei online te beluisteren is.

Hoewel live ontmoetingen onze voorkeur hebben, hopen we je ondertussen te kunnen interesseren voor deze online alternatieven. Onder het mom van toch een beetje Bloos, maar dan thuis! ;)

We kijken er naar uit je snel weer in levende lijve en in goede gezondheid te ontmoeten.


Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Theater Na de Dam gaat door in alternatieve vorm
Don't fence me in (audiovertelling) | Jongerenwerkplaats BLOOS
ma 4 mei, vanaf 10.00 uur 

Net zoals andere jaren startte een creatief team een aantal maanden geleden vol enthousiasme aan het maakproces van een voorstelling in het kader van Theater Na de DamEen landelijk initiatief dat de Nationale Dodenherdenking op 4 mei van meer betekenis voorziet met theater. Niet wetende in wat voor bizarre situatie we terecht zouden komen… Vanwege het coronavirus kunnen er dit jaar geen voorstellingen worden gemaakt. Máár Theater Na de Dam gaat door in alternatieve vorm.

Dat geldt ook voor onze bijdrage aan de jongerenprojecten. 
Don’t fence me in had initieel een live performance moeten worden, maar is nu aangepast naar een – net zo waardevolle – audiovertelling. Gemaakt door theatermakers Jorg van den Kieboom en Naomi Steijger en zeven jongeren van Jongerenwerkplaats BLOOS, met medewerking van ouderen uit Breda. Lees meer

De audiovertelling is vanaf maandag 4 mei 10.00 uur te beluisteren via www.podiumbloos.nl en www.theaternadedam.nl. Nog even geduld dus, maar zet alvast een reminder in je agenda!

Deep Sound Experience, nu ook voor thuis!
Door Dyane Donck & Judith Clijsters

In 2018 maakten componist Dyane Donck en choreografe Judith Clijsters​ met ondersteuning van Podium Bloos​ de Deep Sound Experience, een live elektronisch concert en yinyoga-sessie ineen. Nu het niet mogelijk is een live-uitvoering bij te wonen, hebben Dyane en Judith een online sessie gemaakt, die je thuis in de huiskamer of buiten in de tuin kunt doen. Belangrijk: de (3D) muziek is bedoeld voor koptelefoon, om even helemaal in je eigen bubbel, weg van de wereld te kunnen zijn. Enjoy! 🎧 

Meer over de 'Deep Sound Experience' lees je hier.
Maak van je huiskamer een thuisbioscoop!

Naar Belcrum Bios gaan zit er door corona even niet in, maar er zijn ook prachtige alternatieven. Het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) biedt gratis zo’n driehonderd documentaires aan die thuis te streamen zijn. Bekijk hier de selectie en geniet alsnog van een topfilm, maar dan vanaf je eigen bank. Veel kijkplezier!

📷 Still uit For Sama, winnaar van de VPRO IDFA Audience Awards 2020 en de prijs voor Beste Documentaire op het filmfestival van Cannes.

Theatermaker Hanna van Mourik Broekman ontvangt steun van We Are Public

We Are Public werkt tijdelijk anders. Nu leden even geen cultuur kunnen bezoeken, dragen ze met hun lidmaatschap bij aan het In Art We Trust Fund. Het fonds biedt financiële steun aan makers die hard geraakt worden door de huidige maatregelen tegen het coronavirus. Deze maand wordt er € 30.000 verdeeld over 15 makers. Eén van hen is de Bredase theatermaakster Hanna van Mourik Broekman, die al een aantal jaren wordt ondersteund door Podium Bloos.

Ben jij lid van We Are Public en wil jij haar helpen? Dat kan! Log in op de website van We Are Public en geef haar een hartje. Hoe meer hartjes een maker krijgt, hoe meer geld. Stemmen kan tot en met 14 mei.

Klik hier voor meer informatie over Hanna.

Chassé Cultuurfonds biedt noodsteun voor Bredase podiumkunstenaars

Vlak voor de Paasdagen ontving het Chassé Cultuurfonds een schenking van € 76.000 van een particulier, speciaal om podiumkunstenaars uit 076 in nood te helpen. Een ongekend gebaar! Het Chassé Cultuurfonds is hierdoor in staat een aanvullende bijdrage in de vorm van een gift beschikbaar te stellen bovenop steun vanuit de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO).

  • Ben jij acteur, danser, musicus, zanger, DJ, woordkunstenaar, regisseur, toneelschrijver, componist, dramaturg of technicus?
  • Ben je bij de Kamer van Koophandel geregistreerd met SBI-nummer 90.011, 90.012 of 90.013 als hoofdactiviteit?
  • Ben jij woonachtig in de gemeente Breda?
  • En is je aanvraag voor de TOZO door de gemeente Breda geaccepteerd?

Dan kan je een aanvullende bijdrage van € 300 voor een alleenstaande of € 500 voor samenwonenden krijgen van het Chassé Cultuurfonds. Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

Facebook
Twitter
Instagram
Website

Telecom keuzehulp

 
 

#ikwilwelcultuur #provincienoordbrabant Voor behoud van de Brabantse Cultuur

#ikwilwelcultuur #provincienoordbrabant Voor behoud van de Brabantse Cultuur

In het nieuwe bestuursakkoord van FvD, Lokaal Brabant. VVD en CDA, staat dat iedereen die de Brabantse cultuur mogelijk maakt zich moet voorbereiden op een geleidelijke afbouw van de cultuur-subsidie 'richting het nieuwe normaal van na 2023'. De Vereniging Kunst van Brabant en de ondertekenaars van deze petitie komen hier tegen in actie.

Petitie

Wij

Makers, bezoekers, instellingen, burgers en buitenlui, liefhebbers van de rijke Brabantse kunst en cultuur, ondertekenaars van deze petitie 

constateren

dat de nieuwe Gedeputeerde staten van Noord Brabant, gevormd door Forum voor Democratie, VVD, CDA en Lokaal Brabant, van plan zijn de culturele sector in Brabant ernstige schade te gaan toebrengen,

en verzoeken

de Provinciale staten van Noord Brabant niet in te stemmen met dit beleid, alsnog een Gedeputeerde Cultuur te benoemen en werk te maken van een positief en opbouwend cultuurbeleid, zoals de afgelopen jaren succesvol werd ingezet in samenwerking met de makers, culturele instellingen en gemeentes in Brabant.

Onderteken de petitie

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook