Buienradar Brabant

Bloos maart

Deze maand staat de nieuwsbrief in het teken van het reizende dansfestival Moving Futures. 

Op 9 en 10 maart wordt het één groot feest tijdens dansfestival Moving Futures. Vrijdag 9 maart worden de grenzen van urban opgerekt in voorstellingen waarin wordt gespeeld met regels, stoer- en mannelijkheid. Op zaterdagavond neemt het vrouwelijk talent Podium Bloos over. Je ziet een solo over machtige gastvrouwen en twee solo's rondom angst, risico en geborgenheid. 


Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Houd dan onze website en Facebookpagina in de gaten.

Moving Futures vrijdag 9 maart

Kaarten
dagkaart €15,- / combiticket €21,50 


Om 11.10 uur zie je The100Hands in de bibliotheek Nieuwe Veste. In the midst of everything is een acrobatisch spel tussen twee dansers van Fontys Dance Academy. Dit onderdeel is vrij te bezoeken.
In Podium Bloos is het Boys Night Out!
In het duet Infinite Games zie je de twee b-boys Jonas Frey & Joseph Simon op het podium een speelplaats met onbeperkte mogelijkheden creëren. Voor en na de voorstellingen zie je door het gebouw heen een scherp en spannend filmprogramma waarin studenten van de AKV | St. Joost reageren op de beste dansfilms van Cinedans. In Even Worse van Corpo Máquina/Guilherme Miotto, versmelten cutting edge breakdance, experimentele hiphop en hedendaagse dans tot een nieuwe, indringende taal. 
Lees meer

foto: Ernest Potters

 

Moving Futures
zaterdag 10 maart

kaarten
dagkaart €15,- / combiticket €21,50 

Choreografen en danseressen Heather Ware en Hilde Elbers tonen vanavond voor het eerst de solo’s rondom angst die zij voor elkaar maken, waarin Heather zich richt op risico en Hilde juist op geborgenheid. Jija Sohn brengt de geneugten en perversiteit van de Japanse KyabajŨ (gastvrouw) en haar Westerse equivalent aan het publiek. Voor en na de voorstellingen zie je door het gebouw heen een scherp en spannend filmprogramma waarin studenten van de AKV | St. Joost reageren op de beste dansfilms van Cinedans. Tijdens de meet & greet kun je in gesprek met Jija Sohn, maar ook met Asa Splinter, een Japan- en genderdeskundige van de Universiteit in Leuven. 
Lees meer


foto: Bas de Brouwer

jongerenproject 2018

Theater na de Dam

Je kunt je weer opgeven voor het jongerenproject van Theater na de Dam bij Podium Bloos.

In de jongerenprojecten spreken jongeren (11-25 jaar) met ouderen over de oorlog in hun stad. Op basis van deze gesprekken wordt onder leiding van regisseur Jorg van den Kieboom een (locatie)voorstelling gemaakt.

Ben je of ken je iemand tussen de 11 en 25 jaar die het leuk lijkt om mee te spelen? Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Spelervaring is niet nodig. Aanmelden kan nog t/m 12 maart.

Facebook
Twitter
Instagram
Website

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook