Buienradar Brabant

Bloos september

We presenteren je deze maand Ogentroost. Verder op in deze mail presenteren we je graag de makers die hierbij betrokken zijn. Ook meren onze buren van BredaPhoto aan bij Podium Bloos. De Professionals Week kent een interessant programma rond de plaats van fotografie in de maatschappij. 
Het grootste Kennisfestival van Zuid-Nederland komt naar KlaversJansen, met interessante sprekers over het onderwerp 'innovatief organiseren'. Op dinsdagavond bouwen we Podium Bloos weer om tot het gezelligste filmcafé - tijdens de Belcrum Bios. Op zondag 30 september presenteert de Stilte haar voorstelling Monkey Dreams (6+), een voorstelling die na een internationale tour nu in Nederland te zien is. 

We sluiten graag af met nieuws waar we als coproducent trots op zijn: Dyane Donck (NYX) en Hanna van Mourik Broekman (TG Nomen) zijn gehonoreerd voor een projectsubsidie van Fonds Podiumkunsten! NYX ontvangt een budget voor de realisatie van MYRIAM, waarvan een voorproef al te zien was in LA Breda. Hanna van Mourik Broekman is gehonoreerd voor Men zag bijna alles waarin ze de reïntegratie van ex-gedetineerden aan de kaak stelt. Haar eerste onderzoek was in februari al te zien in Podium Bloos. Lees meer over de subsidieaanvragen en de projecten. 


Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Houd dan onze website en Facebookpagina in de gaten.

Agenda september
6 sept             BredaPhoto Festival: Research Lab
7 sept             BredaPhoto Festival: Research Lab
8 sept             BredaPhoto Festival: Portfolio Review
11 sept           Belcrum Bios: Moonlight
13 sept           Het grootste kennisfestival van Zuid-Nederland
25 sept           Belcrum Bios: film nog niet bekend

28 sept           Ogentroost
30 sept           De Stilte | Monkey Dreams (6+)

Ogentroost
28 september | 20.30 uur
€ 10,- earlybird tot 14 september | € 7,50 student
Kaarten

Mooie dingen moeten gezien worden. Daarom presenteert Podium Bloos een paar keer per jaar de meest oogtroostende voorstellingen in een avondvullend programma met theater, dans, muziek en literatuur. Maak kennis met nieuw werk van makers die dichtbij ons staan. We nemen je mee op een reis naar de verste uithoeken, kieren en krochten van het theater. Lees meer

TELDERMAN miniatures
Rogier Telderman wil met dit project een brug slaan tussen de klassieke traditie, improvisatie en actuele muziek. Als componist onderzoekt hij de mogelijkheid om het klankpalet van zijn instrument, de piano, ten volle te benutten en uit te diepen. Een logisch vervolg op zijn eerdere werk. TELDERMAN miniatures is een verzameling composities die compact en kernachtig een sfeer of emotie treffen, of een klankveld onderzoeken. Telderman put inspiratie uit werkenals Bela Bartok's Mikrokosmos, Baptiste Trotignon en Chick Corea's Children Songs. 
Joost van Dijk | Nader Verdwaald
In een associatieve micro-voorstelling met film en livemuziek d(w)aalt muzikant, componist en filmer Joost van Dijk af in de tijdloze oase tussen heden en verleden. De hectiek van het alledaagse maakt plaats voor een oeverloze, kabbelende gedachtenstroom. To-do lijstjes verdampen in flarden vol melancholie en herinnering. Wat overblijft is het niets, daar waar dwalen een weg is en vergeten een staat van zijn. 

'Een subtiele, zorgvuldig gemaakte solo waarin één man de verschillende lagen beheerst en regisseert en het hier en nu vervloeit met het daar en toen.' - ****, Theaterkrant
Best of AKV | St. Joost korte films
Speciaal voor Ogentroost stelt AKV | St. Joost een programma samen van korte films. Daarin o.a. Dan zijn wij dat ook van Cleo Julia Mullis; een korte absurdistische film waarin het gegeven van een scheiding wordt omgedraaid: in plaats van de ouders, scheiden een broer en zus van elkaar. De film laat zien hoe de alleenstaande moeder tussen haar beide kinderen in staat.
Simon Bus | Watering a flower
Wat wordt er van ons verwacht en hoe vinden wij ons individuele geluk? Twee jonge vrouwen banen zich een weg in een wereld waar de verwachtingen hoog gespannen zijn.
Watering a flower is het overrompelende debuut van de jonge choreograaf en beeldend kunstenaar Simon Bus. Hij werkt met het iconische dansduo Alesyo Dobysh en Snezhana Ezhkova, beiden geroemd om hun snelle voetenwerk.

Simon Bus liet zich inspireren door synthesizer muziek van de jaren tachtig en een mysterieuze verzameling ambienttracks van de Japanse componist Huromi Hosono. 

 
Facebook
Twitter
Instagram
Website

Telecom keuzehulp

 
 

DAYHAO-maskers, 3-laags oorlus, wegwerp gezichtsmasker Veiligheidsmasker Stof voor medische tandheel

DAYHAO-maskers, 3-laags oorlus, wegwerp gezichtsmasker Veiligheidsmasker Stof voor medische tandheelkundige salon en persoonlijke gezondheid (50 stuks)  Snelle levering

DAYHAO-maskers, 3-laags oorlus, wegwerp gezichtsmasker Veiligheidsmasker Stof voor medische tandheelkundige salon en persoonlijke gezondheid (50 stuks) Snelle levering

Bestel: € 12,90 inclusief btw.

Fascisten in het Brabantse provinciebestuur, het is een schande!

Wij Brabanders schamen ons voor ons provinciebestuur. Wij betreuren het dat in ons provinciebestuur fascisten deelnemen en dat de er partijen zijn die dit mogelijk maken. Het CDA, de VVD en Lokaal Brabant. Deze partijen  moeten zich schamen!
Bovendien breekt deze coalitie onze cultuur af en zet ze onze Brabantse natuur op het spel

 

#ikwilwelcultuur #provincienoordbrabant Voor behoud van de Brabantse Cultuur

#ikwilwelcultuur #provincienoordbrabant Voor behoud van de Brabantse Cultuur

In het nieuwe bestuursakkoord van FvD, Lokaal Brabant. VVD en CDA, staat dat iedereen die de Brabantse cultuur mogelijk maakt zich moet voorbereiden op een geleidelijke afbouw van de cultuur-subsidie 'richting het nieuwe normaal van na 2023'. De Vereniging Kunst van Brabant en de ondertekenaars van deze petitie komen hier tegen in actie.

Petitie

Wij

Makers, bezoekers, instellingen, burgers en buitenlui, liefhebbers van de rijke Brabantse kunst en cultuur, ondertekenaars van deze petitie 

constateren

dat de nieuwe Gedeputeerde staten van Noord Brabant, gevormd door Forum voor Democratie, VVD, CDA en Lokaal Brabant, van plan zijn de culturele sector in Brabant ernstige schade te gaan toebrengen,

en verzoeken

de Provinciale staten van Noord Brabant niet in te stemmen met dit beleid, alsnog een Gedeputeerde Cultuur te benoemen en werk te maken van een positief en opbouwend cultuurbeleid, zoals de afgelopen jaren succesvol werd ingezet in samenwerking met de makers, culturele instellingen en gemeentes in Brabant.

Onderteken de petitie

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook