Buienradar Brabant

Pathé Nieuws | De beste spion ter wereld is terug in Johnny English Strikes Again!

Stel je voor; je bent onderdeel van de Secret Service, de wereld is in gevaar en de beste undercoveragenten op aarde zijn ontmaskerd... Wie vraag je dan?

Johnny English is ready for duty in Johnny English Strikes Again!

Bijzondere voorpremières
Bijzondere voorpremières
Filmliefhebber zet zondag 30 september groots in je agenda! Geniet van vijf bijzondere voorpremières op één dag tijdens alweer het 19e PAC festival.
Griezelen met Halloween
Griezelen met Halloween
Maak je klaar! John Carpenter's klassieker Halloween keert terug naar de bioscoop voor haar 40e verjaardag! Horrorfan? Dan móet je deze film gezien hebben!
Elke dinsdag pizza & filmavond in Tilburg!
Elke dinsdag pizza & filmavond in Tilburg!

Samen met onze nieuwe buren Jamie Oliver’s Pizzeria hebben we bij Pathé Tilburg de dinsdag uitgeroepen tot de voordeligste dag van de week!

Voortaan kun je iedere dinsdag een overheerlijke pizza gaan eten bij Jamie’s Pizzeria voor € 7,50 om daarna een filmpje te pakken bij Pathé Tilburg voor € 5,-. Gaat jouw maag al knorren en je filmhart sneller kloppen?

Pathé opent nieuwe 4DX zalen!
Pathé opent nieuwe 4DX zalen!
Vanwege het grote succes van 4DX, openen we dit najaar nog drie 4DX zalen! Vanaf eind oktober bij Pathé Scheveningen, eind november bij Pathé Eindhoven en medio december bij Pathé Maastricht!
Doris
Doris
Doris (Tjitske Reidinga) is een gescheiden moeder van twee kinderen en op een dood punt aanbeland. Terwijl anderen drukke volwassen mensenlevens leiden, is er van haar dromen weinig terecht gekomen.  Tijden & Tickets ›
Pathé Disneyweken
Pathé Disneyweken
De hele maand september staat nog in het teken van de Pathé Disneyweken! Zie je favoriete Disneyvrienden vanuit je bioscoopstoel. Wat dacht je van Oliver & Co, Tarzan, Aristokatten en Robin Hood?  Tijden & Tickets ›
Elvy’s Wereld: So Ibiza
Elvy’s Wereld: So Ibiza
Kom naar de publiekspremière en zie de film als allereerste! Bij Pathé Arena is de cast aanwezig en zijn er verschillende optredens die worden gestreamed naar jouw favoriete Pathé bioscoop!  Tijden & Tickets ›
The Girl in the Spider's Web
The Girl in the Spider's Web
Lisbeth Salander, het bekende personage uit de populaire Millennium boekenreeks, keert terug.
Mary Poppins Returns
Mary Poppins Returns
Mary Poppins (Emily Blunt) is terug in een nieuw betoverend avontuur om plezier en magie terug te brengen in het leven van de Banks-familie.

Pathé | The Predator is terug!

Een klein foutje kan tot grote problemen leiden, dat blijkt wel in Shane Black's (Iron Man 3) The Predator. 's Werelds meest gevaarlijke jagers keren terug naar aarde. Aan een groep ex-soldaten om een einde aan deze bedreiging te maken.

Nu te zien bij Pathé, ook in 4DX, Dolby Cinema en IMAX.

Publiekspremière met cast!
Publiekspremière met cast!

Vrijdag 21 september komt de cast van Elvy’s Wereld: So Ibiza langs bij Pathé Arena. Zie de film als eerste, stel vragen aan de cast én geniet van te gekke optredens! Inclusief leuke goodiebag en wat lekkers.

Ben je niet bij Pathé Arena aanwezig, niet getreurd! We streamen deze voorstelling ook naar jouw favoriete Pathé bioscoop!

The Predator Quiz
The Predator Quiz
Ben jij een echte Predator kenner? Test je kennis en maak kans op toffe goodies, waaronder een jacket, shirt, masker en sleutelhanger!
Catacombe
Catacombe
Profvoetballer Jermaine doet er alles aan om uit de handen te blijven van Chinese matchfixers. Wanneer zijn gokverslaving hem in het nauw drijft, dreigt zijn leven hem door de vingers te glippen.  Tijden & Tickets ›
Papillion
Papillion
De remake van Steve McQueens epische avonturenfilm! Kluiskraker Henri wordt ten onrechte veroordeeld tot levenslang in de beruchte strafkolonie Duivelseiland. Hij zet alles op alles om te ontsnappen.  Tijden & Tickets ›
Superfly
Superfly
Een jonge drugsdealer wil nog één grote slag slaan voordat hij een nieuw leventje begint. Maar dat is nog behoorlijk lastig met trigger-happy collega's en de politie op je hielen.  Tijden & Tickets ›
Brandweerman Sam - Klaar voor actie!
Brandweerman Sam - Klaar voor actie!
Als een oliewagen met volle snelheid richting Piekepolder rijdt, is Brandweerman Sam direct klaar voor een gedurfde reddingsactie. Een actie die zijn rustige leventje totaal op zijn kop zal gooien.  Tijden & Tickets ›
Fahrenheit 11/9
Fahrenheit 11/9
Michael Moore's nieuwe documentaire onderzoekt de twee belangrijkste vragen van het Trump-tijdperk: Hoe zijn we hier in hemelsnaam beland en hoe komen we hier weer uit?
Hunter Killer
Hunter Killer
Na een aanslag op een Amerikaanse onderzeeër in Russische wateren moet Joe Glass (Gerard Butler) er alles aan doen om de uitbraak van een Derde Wereldoorlog te voorkomen...

Effenaar | DDW Music 2018, VOF De Kunst, Grim Tim, Pitou, Pigs x7, Piña, Effenaar lanceert concert-'datingservice', winactie: Hitszone

Effenaar
 
 

Aangekondigd

 

Genre: festival

20 - 28 okt - DDW music 2018

Het volledige muziekprogramma voor Dutch Design Week Music 2018 is bekend.

Meer info

Genre: pop

za 9 feb - VOF de Kunst #35jaarsuzanne

'Suzanne' en al die andere VOF-hits komen voorbij.

Meer info
 

Genre: Rock

vr 16 nov - Grim Tim - Album Release Show

Na vier jaar is het dan eindelijk tijd voor een nieuwe plaat van lokale helden Grim Tim.

Meer info

Genre: folk

vr 16 nov - Pitou

Amsterdamse songwriter na Effenaar 't Wasven terug voor fijne herfstshow in De Rozenknop.

Meer info
 

Genre: psych

za 10 nov - Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs

Voor de liefhebbers van heavy psych bands als Sleep, Black Sabbath, GNOD, The Cosmic Dead en de oude Monster Magnet.

Meer info

Genre: Latin

vr 7 dec - PIÑA

Een feest met de heetste latin muziek, tropische sfeer en vooral veel gezelligheid!

Meer info
 
 

Nieuws

 
 

Effenaar lanceert 'datingservice' voor concertgangers

De Effenaar lanceert een ontmoetingsservice voor concertgangers die liever samen dan alleen een concert bezoeken. Check de Facebookgroep 'Eindhoven Concert Buddies'.

 
 

Gluren bij de buren: Casual Classics xl

Bij Casual Classics XL op 14 september mag gewoon een biertje de zaal in en kan je in ongedwongen sfeer genieten van een programma vol bekende klassieke muziek. Presentator is contrabassist Dominic Seldis, bekend van het tv-programma Maestro.

Lees verder
 
 
 

Verder op de agenda

 
vr 7 sep Hitszone
vr 7 sep Vunzige deuntjes
za 8 sep pann
vr 14 sep Bloodshed Fest: Agoraphobic Nosebleed​ + Demilich + Massgrav + many more
za 15 sep Bloodshed Fest: Tragedy + Catharsis + Primitive Man + many more
 
Bekijk de complete agenda
 
 
 
 

Instagram van de week

 

@madsternl

One of the best nights ever, much love for @nox_bass ❤️✌️ #noxeindhoven #nox #eindhoven #effenaar #madster #dj #dnb #drumandbass #neurofunk
 
 

Van Abbemuseum | Uitnodiging Symposium 30 jaar Heinekenprijs voor de kunst


Online version - english version
SYMPOSIUM 30 JAAR HEINEKENPRIJS VOOR DE KUNST
De toekomst van kunstmecenaat - een serie vergezichten
20 september 13:00 - 18:30 uur

Op donderdag 20 september organiseren Van Abbemuseum en stichting Dr. A.H. Heinekenprijs voor de Kunst een symposium in het kader van de tentoonstelling 30 jaar Heinekenprijs voor de Kunst. U bent hierbij van harte welkom.

De geschiedenis en de toekomst van de Heinekenprijs worden op deze dag in het bredere landschap van kunstmecenaat geplaatst. Welke mogelijkheden en uitdagingen zijn er voor publiek-private samenwerkingen? Hoe stellen verzamelaars zich op als nieuwe mecenas; en welke rol krijgt de prijs door deze ontwikkelingen? Deze en andere vragen staan centraal tijdens presentaties en discussies met experts uit het veld waarin we nadenken over de komende 30 jaar kunstmecenaat en publiek-privaat partnerschap. 

Toen de prijs in 1988 – 30 jaar geleden - voor het eerst werd uitgereikt aan de schilder Toon Verhoef was kunstmecenaat heel anders dan nu. Begrippen als ‘crowdfunding’ bestonden nog niet, en internet stond nog in zijn kinderschoenen. De kunstwereld was provinciaals vergeleken met de globalisering nu. Ook de kunst veranderde van objectgericht naar procesgericht, waarbij het eindproduct niet altijd materieel is. Met deze grote bewegingen in het achterhoofd willen we denkbeeldige lijnen naar de toekomst trekken en nadenken over hoe de prille initiatieven nu over 30 jaar mogelijk de norm zijn.

PROGRAMMA
13.00- 13.45 Fusien Verloop (LVW sponsoring en fondsenwerving): sponsoring, beschermheerschap en filantropie

13.45-14.00 Renée Steenbergen (onderzoeker mecenaat, auteur en curator): de geschiedenis van de kunstprijs
14.00-14.30 Andrea Davina (voorzitter Theodora Niemeijerprijs, verzamelaar): filantropie: wat is het belang van de prijs als methode?
14.30-14.45 Nienke van der Wal (directeur en grondlegger van Young Collectors Circle): reflecterend op de rol van de hedendaagse verzamelaar
14.45-15.15 Amy Binding (Independent Collectors): over het ondersteunen van samenwerkingsprojecten en nieuwe houdingen ten aanzien van verzamelen: de kunstpraktijk in verandering
15.15-16.00 Pauze
16.00-16.15 Barbara Visser (kunstenaar en laureaat Heinekenprijs 2008): het belang van filantropie voor de kunstenaar
16.15-17.00 Discussie en conclusies
17.00-18.30 Afsluitende borrel

Het symposium zal gedeeltelijk in het Nederlands en gedeeltelijk in het Engels zijn.

We hopen u te zien bij het symposium. Gelieve via onze website te reserveren.
 

Tijd voor een filmpje bij Pathé!

 
 
 
 
 
Perfect weer voor een filmpje!
Perfect weer voor een filmpje!

Met alle leuke films die er draaien, is een bezoekje brengen aan Pathé een goed idee!

Wat dacht je van BlacKkKlansman over een Afro-Amerikaan die de racistische Ku Klux Klan infiltreert, The Equalizer 2 met Denzel Washington of het over de top Crazy Rich Asians? Fan van Dylan Haegens en andere YouTubers, dan moet je naar De Film van Dylan Haegens!

It's Freddie Mercury Day!
It's Freddie Mercury Day!

Happy Birthday Freddie! Vandaag is de geboortedag van Freddie Mercury en dat moeten we natuurlijk vieren!

Binnenkort draait de muzikale biopic Bohemian Rhapsody, over het leven van Freddie Mercury en de opkomst van zijn band Queen, bij Pathé. Tickets zijn nu te koop!

Kleuterbios
Kleuterbios
Zondag 16 september is er weer een Kleuterbios en dit keer met Brandweerman Sam! Krijg een echt filmdiploma, kom lekker knutselen en zie Brandweerman Sam - Klaar voor Actie op het grote doek! 
League of Legends
League of Legends
Wil je eersterangs de EU Summer Finals zien? Kom dan 9 september naar Pathé! Je ontvangt dan ook nog eens een Limited Edition Coca-Cola Beker en een unieke code voor een Hextech Chest!
The Nun
The Nun
Wanneer een non zelfmoord pleegt, reizen een priester met een onheilspellend verleden en een leerlinge af naar het Vaticaan om de zaak te onderzoeken.
Al snel staan ze oog in oog met de non.  Tijden & Tickets ›
Peppermint
Peppermint
Nadat de brute moordenaars van haar man en dochtertje vrijuit gaan, neemt Riley (Jennifer Garner) het heft in eigen handen en zint op wraak waarvan de bad-guys trillende knietjes krijgen.  Tijden & Tickets ›
Searching
Searching
Deze film speelt zich volledig af op schermen. Wanneer zijn dochter wordt vermist, komt David er tijdens zijn zoektocht op haar laptop al snel achter dat hij haar niet zo goed kent als dat hij dacht.  Tijden & Tickets ›
Superfly
Superfly
Een jonge drugsdealer wil nog één grote slag slaan voordat hij een nieuw leventje begint. Maar dat is nog behoorlijk lastig met trigger-happy collega's en de politie op je hielen.  Tijden & Tickets ›
A Simple Favor
A Simple Favor
Wanneer Stephanie (Anna Kendrick) op zoek gaat naar haar vermiste vriendin Emily (Blake Lively), komt ze er al snel achter dat het verleden van Emily niet zo zuiver is als gedacht.
The Old Man and the Gun
The Old Man and the Gun
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de 70-jarige bankrover Forrest Tucker (Robert Redford). Dit is naar verluid de laatste film van Robert Redford voor zijn pensioen.
 
 

Subcategorieën

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook