Buienradar Brabant

Pathé Nieuws | Muggles and No-Majs verzamelen! Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is nu te zien bij Pathé

THE FATE OF ONE WILL CHANGE THE FUTURE OF ALL
THE FATE OF ONE WILL CHANGE THE FUTURE OF ALL

Reis af naar de magische wereld van J.K. Rowling in het nieuwe Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Dit keer met nog meer bijzondere wezens, avontuurlijke gebeurtenissen én bekende figuren.

Nu te zien bij Pathé, ook in 4DX, Dolby Cinema en IMAX.

Pathé Breda bestaat 10 jaar!
Pathé Breda bestaat 10 jaar!

Het is feest! Van 19 t/m 25 november viert Pathé Breda haar 10-jarig jubileum.

Om dit te vieren, ontvang je 50% korting op geselecteerde hapjes en drankjes én maak je die hele week kans op mooie prijzen in de bioscoop. Wat dacht je van een bioscoopzaal voor jezelf of een tof Pathé Popcorn & Chill pak?

André Rieu - Nieuwjaarsconcert
André Rieu - Nieuwjaarsconcert
André Rieu brengt miljoenen fans over de hele wereld op 11 en 13 januari zijn Nieuwjaarsconcert, live opgenomen in Sydney! 
Trading Places - 35th Anniversary
Trading Places - 35th Anniversary
De klassieke comedy Trading Places met Eddie Murphy bestaat 35 jaar! Om dit te vieren, halen we hem in december terug naar de bioscoop.
Fantastic Beasts Marathon
Fantastic Beasts Marathon
Heb je het eerste deel nog nooit gezien of wil je je geheugen even opfrissen? Kom dan zaterdag 17 november naar de marathon van Fantastic Beasts!  Tijden & Tickets ›
Müslüm
Müslüm
Na een ernstig auto-ongeluk, ziet het leven voor de excentrieke Müslüm er somber uit. Totdat hij zijn redding vindt in muziek en als een feniks herrijst uit zijn as.  Tijden & Tickets ›
Burn the Stage: The Movie
Burn the Stage: The Movie
De film duikt achter de schermen en biedt een intieme blik op wat er gebeurt als de meest succesvolle boyband aller tijden de mainstream muziekscene binnendringt. Met exclusieve beelden en interviews!  Tijde & Tickets ›
Toy Story 4
Toy Story 4
De allereerste teaser trailer van Toy Story 4! Volgend jaar zomer bij Pathé.

Kom zaterdag 17 november in actie voor een inclusieve Sinterklaasintocht in Eindhoven

Kom zaterdag 17 november in actie voor een inclusieve Sinterklaasintocht in Eindhoven

zaterdag van 12:00 - 16:00

18 Septemberplein, 5611 Eindhoven, Nederland

Protest loont!
Wij geloven in de kracht van vreedzame acties, educatie en dialoog. Hoewel er veel weerstand is geweest tegen de vreedzame protesten tijdens Sinterklaasintochten kunnen wij vaststellen dat de protesten wél verandering in gang zetten. Protesteren tijdens de Sinterklaasintocht blijft een effectief middel om dialoog op gang te brengen. En vanuit dialoog ontstaat steeds meer begrip.

Kom in actie in Eindhoven!
Kick Out Zwarte Piet (KOZP) benoemt 2018 tot het Jaar van de Solidariteit. In 18 gemeenten gaan we de straat op voor een inclusieve Sinterklaasintocht. De afgelopen jaren hebben we kunnen zien dat honderden moedige burgers zich onuitputtelijk hebben ingezet voor een inclusief Sinterklaasfeest. Deze inzet heeft ertoe geleid dat steeds meer Nederlanders openstaan voor verandering en zich lokaal inzetten voor een racismevrij kinderfeest. Omdat ons doel, een Sinterklaasfeest voor alle kinderen, nog steeds niet is behaald, gaan wij ook dit jaar weer de straat op.

Kom dit jaar samen met Kick Out Zwarte Piet in actie tegen de jaarlijkse pro-zwarte piet demonstraties van de NTR, gemeenten en intochtcomités. In het weekend van 17 en 18 november hopen wij in een van de 18 gemeenten op jouw aanwezigheid te kunnen rekenen. Wij doen een beroep op alle mensen in Eindhoven om op zaterdag 17 november aanwezig te zijn tijdens de jaarlijkse Sinterklaasintocht om een statement te maken voor een inclusief Sinterklaasfeest en een samenleving zonder racisme!

Tegendemonstratie
De jaarlijkse Sinterklaasintochten, wat ooit begon als een viering voor gezinnen, heeft zich anno 2018 ontwikkeld tot paradepaardje voor zij die vasthouden aan de racistische karikatuur zwarte piet. Intochtcomités en gemeenten nemen nauwelijks afstand van zwarte piet, vrijwel altijd tegen beter weten in. Zelfs na dialogen en landelijke en internationale uitspraken waarin de achtergronden van de figuur zwarte piet onweerlegbaar zijn geschetst, eist men decennia of langer de tijd om om zwarte piet af te schaffen. Deze houding is een klap in het gezicht van kinderen en volwassenen die een kinderfeest willen vieren dat vrij is van racistische elementen. 

De Sinterklaastraditie is meer dan eens aangepast. Dit jaar worden er zelfs glutenvrije pepernoten geïntroduceerd in Dordrecht, na een oproep van een ouder voor haar kind met een glutenallergie. Ondertussen moet een groot deel van de bevolking het al bijna 100 jaar doen met minimale aanpassingen en eindeloze smoesjes. Intochtcomités, niet zelden bezet door nationalistische mannen (en vrouwen) die in een nostalgische waan verkeren, laten eigenbelang voor het gezamenlijk belang gaan. Met trots verkondigen ze dan ook ieder jaar, in de media en in hun gemeente: “Bij ons blijven de pieten zwart, zoals het hoort. Want dat is traditie!” 

Een kleine aanpassing om de traditie veilig en leuk voor álle kinderen te maken is te veel gevraagd. Deze comités verzaken hun pedagogische verantwoordelijkheid en organiseren jaarlijks een demonstratie voor het behoud van zwarte piet onder het mom van een intocht. Tijd voor een tegendemonstratie!

Aanmelding:
Ben je solidair en wil je jouw stem laten horen voor een écht kinderfeest op zaterdag 17 november 2018? Meld je dan aan via het aanmeldformulier en wij nemen spoedig contact met je op:
https://docs.google.com/forms/d/1FgsfG5je1PPvjm17L8MdWKUa8hqVrr8NgbmD8beMwmU/edit?usp=sharing

Kennisgeving
Vreedzaam protest is wat wij nastreven. KOZP is niet uit op geweld, rellen of andere vormen van protest die onnodige provocatie en agressie teweeg kunnen brengen. 

In overleg met lokale demonstranten wordt een kennisgeving gedaan bij de gemeente. Met de burgemeester en politie worden afspraken gemaakt om het protest veilig te laten verlopen en om de demonstranten te beschermen tegen intolerantie van omstanders.

Kinderfeest
Alle kinderen hebben recht op een omgeving waarin zij niet met racistische stereotype beelden, die hun zelfbeeld aantasten, worden geconfronteerd. Het zijn volwassenen die Zwarte Piet in stand houden. Onze demonstratie tijdens de Sinterklaasintocht is dan ook gericht op de aanwezige volwassenen, de NTR en het Sinterklaasjournaal, de gemeente Eindhoven en de sponsoren van de intocht. Onze demonstratie tijdens de Sinterklaasintocht zorgt ervoor dat het Sinterklaasfeest een feest wordt voor álle Nederlandse kinderen.

Elk excuus en elke beschuldiging dat 'de kinderen hier de dupe van zijn' is misplaatst en bedoeld om Zwarte Piet in stand te houden, zonder rekening te houden met de Nederlandse kinderen en volwassenen die elk jaar bewust gediscrimineerd worden. Kinderen worden de dupe van racisme. Zij worden niet de dupe van mensen die opkomen voor een racismevrije intocht.

Meer info: http://stopblackface.com/kozp-jaar-van-de-solidariteit-kom-in-actie-tegen-zwarte-piet/

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Effenaar | Tom Walker, Sonata Arctica, Kaia Kater, Teske, Whispering Sons, Gearbox Digital, Housekamer, Foute Kersttruien Party, Prognosis, Faster & Louder

Effenaar

Aangekondigd

Genre: indiepop

za 4 mei -
Tom Walker

'Leave A Light On' voor deze briljante Britse singer-songwriter

Meer info

Genre: METAL

zo 17 mrt -
sonata arCtica

Akoestische avond van metal 'huisband' Sonata Arctica.

Meer info

Genre: folk

vr 17 mei -
kaia kater

Folky pur sang gaat De Rozenknop stil spelen.

Meer info

Genre: pop

do 7 mrt -
teske

Benelux bekendste vlogster komt naar Eindhoven!

Meer info

Genre: punk

do 24 jan -
whispering sons

Belgische post-punkers na afgezegde DDW music show nu toch naar Eindhoven.

Meer info

Genre: hardstyle

za 1 dec -
bassworx presents gearbox digital

De rawste randjes van de hardstyle worden opgezocht.

Meer info

Genre: house

za 22 dec - 
housekamer

Een muzikale reis van de beste houseplaten van weleer.

Meer info

Genre: feest

wo 26 dec -
Foute kersttruien party

Een feest met foute kersttruien, wat wil je nog meer?

Meer info

Nieuws

Nieuwe namen Prognosis festival

Met Prognosis wordt Eindhoven op 22 en 23 maart 2019 het prog-centrum van de Benelux. Met de toevoeging van o.a. TesseracT, Leprous, The Gathering en het Alex Skolnick Trio krijgt het festival een nog stevigere basis. 

Lees verder

Faster & Louder maakt tweede lichting namen bekend

Orange Goblin, The Queers, Oozing Wound en Herder worden toegevoegd aan de al eerder bevestigde Frank Carter & The Rattlesnakes, Cosmic Psychos en The Spades. 

Lees verder

show bokoesam afgelast

De show van Bokoesam op donderdag 22 november wordt helaas wegens omstandigheden geannuleerd. Reeds gekochte kaarten kunnen worden teruggebracht.

Lees verder

Effenaar uitgelicht tijdens Glow 2018

Tijdens lichtkunstfestival Glow staat de Effenaar letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers. Niet alleen is het gebouw opgenomen in de officiële route van Glow, ook heeft het restaurant speciaal voor het lichtkunstfestival zijn menu aangepast.

Lees verder

Verder op de agenda

do 8 nov Jacin Trill
vr 9 nov De microclub x Effenaar
vr 9 nov Level 42 | uitverkocht
za 10 nov pigs pigs pigs pigs
pigs pigs pigs
za 10 nov mama africa
zo 11 nov Powerwolf + Amaranthe | uitverkocht
Bekijk de complete agenda

Instagram van de week

@artmemory1

What a show !!!!!

#fatherjohnmisty
#effenaar
#honeybear
#mrtillman

Van Abbemuseum | Uitnodiging bibliotheektentoonstelling Hans Stevens / Inventation libarary exhibition Hans Stevens


Opening bibliotheektentoonstelling Hans Stevens ‘Mijn wereld is de uwe, uw wereld is de mijne’
25 november 2018
Graag nodigen wij je uit voor de opening van de tentoonstelling ‘Mijn wereld is de uwe, uw wereld is de mijne’ van Hans Stevens op zondag 25 november van 15.00 uur tot 17.00 uur in de bibliotheek van het Van Abbemuseum.

De tentoonstelling
In het werk van de Tilburgse kunstenaar / filosoof Hans Stevens (1948 – 2013) speelt taal en onderzoek een belangrijke rol. Hieruit ontwikkelt hij het zogenaamde EN-principe, een meerdimensionaal taalontwerp, gestalte gegeven in 'de weg bij het een boek EN'. In deze ‘woordbeelden’ worden verschillende verbindingen gelegd, waardoor steeds weer andere betekenissen ontstaan.

Maar Stevens gebruikt taal niet alleen als betekenisgever, als verwijzing, maar ook als beeld. Hij krijgt vat op de wereld door deze in taal te vangen in een verslag van en aan de wereld. Het resultaat is een oneindig aantal vellen papier waarop al schrijvend en tekenend de wereld in ogenschouw wordt genomen. Iedere dag weer, 365 dagen lang en jaar in jaar uit.

Welkomstwoord en korte toelichting door curatoren Diana Franssen en Sandra Eijkman. Optreden van de YanKees.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken, je hoeft daar niet voor te reserveren. Indien je het museum wil bezoeken heb je een geldig entreebewijs nodig.

De tentoonstelling is te bezoeken van 27.11 tot en met 10.02.2019.

---

De YanKees
Voor de 2e maal uitgedaagd!
Hans Stevens – uitdager die hij was – heeft mij (Kees Hogenhout), vlak voor zijn laatste expositie in 2012 bij Galerie Kokon te Tilburg, weten te ‘strikken’ om per week dat de galerie open was LIVE met een nieuw liedje op de proppen te komen. Een wijze les / opdracht om mij vooral maar te stimuleren weer meer muziek te gaan maken. Inmiddels heb ik mijn oude kompaan (Jan Luijsterburg) teruggevonden. Wij beiden zullen zorgen dat dit komende optreden in het Van Abbemuseum de goedkeuring van Hans zal kunnen wegdragen. Onze naam is kortweg de YanKees. Alle liedteksten zijn in het Nederlands. Een enkele vraagt wel wat multitasking (of the brain)…
lees meer

Topfilms zie je natuurlijk bij Pathé!

Deze films zie je nu bij Pathé
Deze films zie je nu bij Pathé

Deze maand hebben we weer van alles voor je in petto! 

Wat dacht je van het muzikale drama A Star Is Born, het epische Bohemian Rhapsody, het magische The Nutcracker and the Four Realms of de actiehorror Overlord? Tijd voor een filmuitje dus!

Coming to America - 30th Anniversary
Coming to America - 30th Anniversary

"Good morning, my neighbors!" Het is dertig jaar geleden dat de comedy Coming to America met Eddie Murphy uitkwam. Daarom halen we deze film 24 en 26 november terug naar de bioscoop!

Ben jij een echte horrorkenner?
Ben jij een echte horrorkenner?
Michael Myers uit Halloween is niet de eerste killer die de boel onveilig maakt in films. Doe mee met de horrorquiz en maak kans op een gaaf prijzenpakket, met onder meer een vette Halloween hoodie!
Uit je dak bij Pathé
Uit je dak bij Pathé

Als muziekliefhebber zit je deze maand goed bij Pathé!

Volg de ongelofelijke reis van Coldplay van een bescheiden begin tot stadion-vullende faam in Coldplay: A Head Full of Dreams, leer meer over 's werelds populairste K-popgroep in Burn the Stage: The Movie en rock mee op de muziek van Kensington in Kensington: Live at Ziggo Dome.

Overlord
Overlord
Wanneer twee soldaten ontdekken dat de Nazi's bovennatuurlijke experimenten hebben uitgevoerd op hun soldaten, is dat het begin van de hel. Maak je klaar voor de meest angstaanjagende nazi's ooit.  Tijden & Tickets ›
Welcome Home
Welcome Home
In een laatste poging om hun relatie te redden, huren Bryan en Cassie een prachtige villa op het Italiaanse platteland. Als snel blijkt hun knappe buurman Federico roet in het eten te willen gooien.  Tijden & Tickets ›
Fantastic Beasts Night
Fantastic Beasts Night
Kom in de nacht van 13 op 14 november naar de Fantastic Beasts Night en zie het eerste deel en aansluitend de nieuwste film Fantastic Beasts and the Crimes of Grindelwald als allereerste bij Pathé!  Tijden & Tickets ›
Thugs of Hindostan
Thugs of Hindostan
Bollywood legendes Amitabh Bachchan en Aamir Khan schitteren voor het eerst samen op het witte doek in dit epische avontuur op zee met adembenemende actiescènes!  Tijden & Tickets ›

Subcategorieën

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook