Buienradar Brabant

Effenaar | DDW Music: alle ins & outs over het programma en de locaties

 
Effenaar

Nieuws

DDW Music

 Van snoeiharde hiphop in een kraakpand en vindingrijke electro in een club, tot prachtige pianomuziek in een atelier. Ook dit jaar hebben we een dik programma voor jullie neergezet in de avonden en nachten tijdens Dutch Design Week (21-29 okt). 

Lees verder

TIJDSCHEMA DDW MUSIC

Puzzelen, uitstippelen en een hoop voorpret. Juist, we hebben het over het tijdschema.

Lees verder

Tickets + INFO

Koop voor € 19,00 een polsbandje voor de gehele week, of betaal slechts € 5,00 aan de deur! DDW Music zal plaatsvinden op elf verschillende locaties in Eindhoven, waaronder Piet Hein Eek, de Effenaar en het Stroomhuis.

lees verder

programmaboekje

Om het allemaal nóg spannender te maken, hebben we een futuristisch programmaboekje ontwikkeld. Download de Effenaar Experiences app, en laat de pagina's tot leven komen!

bekijk

HIPHOP LINE-UP

Yung Nnelg, Pietju Bell, Ray Fuego, Ares, S4U en meer

ACOUSTIC LINE-UP

Matteo Myderwyk, The Weather Station, Luke Howard en meer

ELECTRONIC LINE-UP

LeFtO, Chagall, Lapalux, OWOW, Zes, Elias Mazian en meer

INDIE & ROCK LINE-UP

Priests, Alex Lahey, Pip Blom, ASIWYFA, Diet Cig, The Hazzah en meer

 

Pathé | Geostorm: laat je wegblazen door deze overweldigende film

Moeder Aarde verliest controle
Moeder Aarde verliest controle
In de nieuwe bioscoopfilm Geostorm moet wetenschapper Jake (Gerard Butler) voorkomen dat een geostorm de aarde wegvaagt. Vanaf 19 oktober te zien bij Pathé!
Frozen bij Coco
Frozen bij Coco
Bij Disney • Pixar’s nieuwe animatiefilm Coco zie je ook de Disney Feestdagen Special Olaf's Frozen Adventure!
Pathe.nl genomineerd
Pathe.nl genomineerd
We zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2017 in de categorie Vrije Tijd. Stem op Pathé en maak kans op toffe prijzen! 
Quiz & winactie
Quiz & winactie
Doe hier de korte Geostorm quiz een maak kans op mooie prijzen van de film!
Home Again
Home Again
Het leven van een alleenstaande moeder uit Los Angeles (Reese Witherspoon) staat plots op z'n kop als drie mannen bij haar komen wonen...  Tijden & tickets ›
Hans Zimmer: Live in Prague
Hans Zimmer: Live in Prague
Muzikale meester Hans Zimmer speelt de mooiste filmmuziek uit o.a. The Dark Knight en het recente Dunkirk met zijn enorm orkest.  Tijden & tickets ›
Weg van Jou
Weg van Jou
De ambitieuze dertiger Evi (Katja Herbers) verwacht een promotie in het prachtige Rio, maar krijgt uiteindelijk een project toegewezen in ... Terneuzen!  Tijden & tickets ›
Interview met Sylvia Hoeks
Interview met Sylvia Hoeks
De Nederlandse actrice vertelt hoe ze zich voorbereid heeft voor de rol van Luv in Blade Runner 2049.
De stem van Buddy Vedder
De stem van Buddy Vedder
Buddy laat zien hoe je als een professional een stem inspreekt voor de animatiefilm De Kleine Vampier.
website van het jaar

21.10: DDW kick-off @ Van Abbemuseum


DDW kick-off in het Van Abbemuseum
We nodigen je van harte uit voor de kick-off van de Dutch Design Week in het Van Abbemuseum op zaterdag 21 oktober van 15.00 tot 18.00 uur.

Tijdens de Dutch Design Week staat ook het Van Abbe geheel in teken van design. In de Oudbouw van het museum is Beyond Generations zien, de eerste tentoonstelling van de vijfdelige reeks Traces, georganiseerd in samenwerking met Design Academy Eindhoven.
In de Studio van het museum is Stimuleringsfonds Creatieve Industrie te gast met de tentoonstelling In No Particular Order.
In de gang tussen het museum en het museumcafé is Van Abbe en De Stijl te zien; van topstukken van De Stijl tot hedendaagse designobjecten.

RSVP: graag online aanmelden als je naar de DDW kick-off op 21 oktober komt.

15.00 uur: Opening 'In No Particular Order'
Welkom door Charles Esche, directeur Van Abbemuseum
Q&A door Touria Meliani (voorzitter commissie Talentontwikkeling) met Syb Groeneveld (directeur-bestuurder Stimuleringsfonds Creatieve Industrie) en deelnemers en makers van de tentoonstelling.


In de Studio van het museum presenteert Stimuleringsfonds Creatieve Industrie - te gast in het Van Abbe -  de nieuwe lichting ontwerpers, kunstenaars en architecten die afgelopen jaar de werkbeurs Talentontwikkeling ontving. Onder de titel In No Particular Order wordt in negen installaties collectief een statement gemaakt over de hedendaagse ontwerppraktijk.
16.00 uur: Kick-off 'Traces #1: Beyond Generations'
Openingsspeeches door Jurriënne Ossewold (College van Bestuur Design Academy Eindhoven) en Charles Esche (directeur Van Abbemuseum).

Beyond Generations
toont werk van verschillende generaties ontwerpers die studeerden aan Design Academy Eindhoven. Ontdek hoe generaties ontwerpers de afgelopen 70 jaar visies ontwikkelen en het vakgebied veranderen door met elkaar in gesprek te gaan. Beyond Generations is de eerste in de serie Traces; vijf opeenvolgende tentoonstellingen in het Van Abbemuseum. Hierin kijk Design Academy - opgericht in 1947 - in aanloop naar haar 75-jarige jubileum terug op de sporen die zij naliet in de samenleving.
Rondleidingen door 'Beyond Generations'
Om 16.30, 17.00 en 17.30 uur.
Aanmelden in de entreehal van het museum.

Eind van de middag zijn er verschillende rondleidingen door Beyond Generations. Onder meer Bart Guldemond, de ontwerper van de tentoonstelling, neemt je mee langs de verschillende ontwerpen en kunstwerken en licht de denkkaders toe die aan bod komen.
 
Klik hier voor meer informatie over MailingLijst.nl

Van Abbemuseum | Rasheed Araeen: Een retrospectief / A Retrospective


Rasheed Araeen: Een retrospectief
2 december - 25 maart 2018
Op 2 december 2017 opent in het Van Abbemuseum Rasheed Araeen: Een retrospectief; de eerste overzichtstentoonstelling van zijn zestigjarige carrière. De tentoonstelling geeft een beeld van een artistiek oeuvre dat van grote invloed is geweest op generaties kunstenaars, schrijvers en denkers.
Rasheed Araeen: Een retrospectief is opgedeeld in vijf hoofdstukken. De tentoonstelling begint met zijn vroege schilderexperimenten in Karachi in de jaren vijftig en begin jaren zestig, gevolgd door de baanbrekende minimalistische sculpturen die hij maakte toen hij zich in 1964 in Londen vestigde. Uit de jaren zeventig en tachtig zijn belangrijke werken te zien uit de periode van Araeens politieke bewustwording. In de jaren tachtig en negentig maakte Araeen zijn werken met negen panelen in kruisvorm. Tot slot wordt er een selectie van zijn nieuwe geometrische schilderijen en wandstructuren getoond. Daarnaast wordt aandacht besteed aan Araeens projecten als schrijver, redacteur en curator. Ook hierin blijft hij vraagtekens plaatsen bij de formele, ideologische en politieke aannames van het eurocentrische modernisme.

Tijdens de opening op 2 december vindt in de vijver naast het museum een herhaling plaats van Chakras; voor het eerst uitgevoerd door de kunstenaar in 1969. Hoor Al Qasimi, voorzitter en directeur van de Sharjah Art Foundation, is gastspreker tijdens de opening.

Lees meer in het persbericht.
Foto-overzicht van enkele werken uit de tentoonstelling. High res beelden zijn te vinden in de Mediabank.
Klik hier voor meer informatie over MailingLijst.nl

Eindhoven: cultuurtips Herfstvakantie / Autumn holiday

OVERLEEF DE GESCHIEDENIS/ SURVIVE HISTORY
Herfstvakantie 14-22 oktober:

Pre historisch Dorp

Kom en trotseer tijden van schaarste, ga mee op jacht, bouw hutten en bezoek de filmset van de film Redbad . Zet een Vikinghelm op, pak het zwaard in de hand en maak een selfie bij het unieke drakenhoofd op een heus Vikingschip. Een leuke bijkomstigheid tijdens de herfstvakantie, elke bezoeker ontvangt een bouwplaat van een Vikingschip. 
 
Enjoy this autumn holiday at the pre historical village and conquer times of scarcity, join us for a hunt, make cabins, visit the film set of the historical movie Redbad. Put up your Viking helmet, hold a sword and make a selfie, while standing on a Viking ship. This autumn break, every visitor receives a paper model of a Viking ship.


Read more
DON/THURS 12 oktober
ABDELKADER BENALI & LAVINIA MEIJER

'In één adem'
Muziekgebouw
‘Om naar de toekomst te kijken, heb je de klankkast van je verleden nodig, en die maakt Abdelkader rijker en groter’ zei Lavinia Meijer over Abdelkader Benali’s ‘Brief aan mijn dochter’. Benali werd bekend met succesvolle boeken, en tv-programma’s als Chez Benali. Hij schreef zijn ongeboren dochter een brief over zijn hoop en vrees als prille vader. Zijn teksten worden verweven met het persoonlijke verhaal en de muziek van topharpiste Lavinia Meijer. Een intieme, muzikale voorstelling die prikkelt, beweegt en ontroert.

‘To look into the future one needs the resonance box of one’s past and it makes Abdelkader richer and larger’ Lavinia Meijer said of ‘Brief aan mijn dochter’ by Abdelkader Benali. Benali acquired fame with his successful books and TV programs like Chez Benali. He wrote to his unborn daughter about his hopes and fears as a father-to-be. His words intertwine with the personal story and music of major harpist Lavinia Meijer. An intimate musical performance that stirs, moves and touches.

 
Read more
VRIJ/ FRI 13 oktober
Amadou & Mariam
Muziekgebouw
Er zijn weinig artiesten zo geliefd bij hun publiek als Amadou & Mariam. Het muziekechtpaar ontmoette elkaar in 1977 op het blindeninstituut in Bamako, Mali, waar ze braille leerden (en nog ieder jaar optreden). Het klikt niet alleen op persoonlijk vlak maar ook muzikaal. De elektrische bluesgitaar van Amadou viel als een blok voor de poëtische stem van Mariam. Steeds zijn Amadou & Mariam op zoek naar nieuwe vormen van muzikale expressive en in het muziekgebouw geven ze  een prachtig concert met nieuw werk en Afrikaanse rock & roll.

Amadou & Mariam are loved by the audience. For the past forty-odd years, Amadou & Mariam have managed to joyfully combine their love story with a musical career while becoming, discreetly but surely, the most famous ambassadors for Malian music, and African music. This Friday they will give a beautiful performance in the Muziekgebouw with new work and African rock& roll.

 
Read more
ZAT/ SAT 14-22 oktober
MUSEUM KIDS FACTORY
Ontdek techniek/ Discover technique
Philips museum

Tijdens de herfstvakantie, 14-22 oktober, Museum Kids Factory kunnen kinderen actief aan de slag met techniek. Experimenteren met elektronica, solderen, 3D printen en tekenen, kijken door een virtuele bril, ontdekken hoe een elektronische schakeling werkt of... spelen met een mooie verzameling Philiform, de bouwdozen van Philips uit de jaren ‘70. Er is van alles te doen!

This Autumn holiday, 14-22 October, children aged from 8 years upwards can come to the Philips Museum to have fun being creative and finding out more about technology. There are all kinds of activities on offer, including soldering, drawing with 3D pens, building with bits of wood, using an electronic circuit and playing with a wonderful collection of Philiform, the range of building blocks and experimental construction kits developed by Philips in the 1970s.

 
Read more
ZAT/SAT 14 oktober
OPENING CINEKID FESTIVAL
Natlab

Deze herfstvakantie, 14 -22 oktober, komt Cinekid naar Natlab, hét filmfestival voor kinderen in de leeftijd 4-14 jaar. Tijdens het festival draaien de leukste, actuele kinderfilms. Naast het kijken van films kunnen de kinderen ook zelf aan de slag bij de verschillende Cinekid-workshops, waar zij zelf ontwerpen en knutselen. 14 oktober 2017 wordt het festival op een feestelijke wijze geopend met de film Ted Sieger’s Molly Monster.
 
This autumn holiday, 14-22 October, Cinekid will be organized at Natlab. Cinekid is the filmfesitval for children between 4 and 14 years old. The most fun and accurate movies will be shown during this festival. Besides watching the movie you can join several Cinekid workshops. On October 14th the Cinekid Festival will open with the movie Ted Sieger’s Molly Monster!

Read more

ZAT/SAT 14 oktober
NTGENT

Afrika
Parktheater

Regisseur en schrijver Peter Verhelst lijkt met elke monoloog die hij maakt zijn publiek dieper in het hart te raken. Tegelijkertijd wordt zijn werk steeds toegankelijker. In Africa neemt hij de jonge en getalenteerde acteur Oscar Van Rompay onder zijn hoede, in “de rol van zijn leven” (De Standaard). Africa gaat niet over het echte Afrika, maar over het gedroomde continent, die onbegrijpelijke exotische plek vol muziek, seks, geweld, natuurschoon, kleuren en geuren. Over het gevoel een tweede huis te hebben gevonden, maar nog nergens echt thuis te zijn.

With every monologue, it seems that Director and writer Peter Verhelst is touching deeper upon the heart of his audience. At the same time, his work is becoming increasingly accessible. In Africa, he takes the talented young actor Oscar Van Rompay under his wing in "the role of his life" (De Standaard). Africa is not about the real Africa, but rather about the fantasy continent – that incomprehensibly exotic place full of music, sex, violence, natural beauty, colors, and fragrances. The feeling of having found a second home, but one that will never actually be ‘home’.

 
Read more
ZAT/SAT 14 oktober
Nog lang niet naar Bed 4+|Bende Van Oz
No bedtime yet 4+ | Bende van Oz
Pand P

“Nog lang niet naar bed” is een vrolijke, fantasievolle, interactieve voorstelling met pakkende liedjes, geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.

Ga je mee op avontuur?   
Op avontuur met Pip & Jet.   
Straks is hier niets meer wat het lijkt. 
Dus iedereen nu opgelet!   


Are you ready for adventure?
On adventure with Pip & Jet.

In a minute, nothing is what it seems like.
So everybody Pay Attention!


'No bedtime yet' is a happy, fantastical and interactive performance for everybody 4 years and older.

Read more
ZON/SUN 15 OKTOBER
philharmonie zuidnederland
Het fundament van de Klassieken 
Muziekgebouw

Haydn, Mozart en Beethoven zijn en blijven het fundament van de klassieken. En dat niet alleen: hun muziek is ook fenomenaal en immer opwekkend. Neem Mozarts 39e Symfonie. Los van de zwaarmoedige inleiding is het een en al stralende vrolijkheid, terwijl 1788 een ellendig jaar was voor de componist. Beethoven leerde in die zin veel van Mozart. Dat klinkt door als de geliefde Severin von Eckardstein Beethovens majestueuze Derde Pianoconcert vertolkt. R
ecensenten zijn kort over zijn Beethovenvertolkingen: ‘groots’.


Haydn - Symfonie nr 88, Beethoven - Pianoconcert nr 3, Mozart - Symfonie nr 39

Haydn, Mozart and Beethoven will always remain the fundamentals of classic music. Their music is phenomenal. Take Mozart's 39th Symfony. Besides it has a melancholic prelude, it is lively and happy. Severin von Eckardstein will play Beethoven's majestic Third Piano-concert and like reviewers mention one of the greatest performances of Beethoven these days.
 
Read more
Deel je UITtips met
#uitineindhoven op Instagram

Share your favorite UITtips by using
#uitineindhoven on Instagram

UITAGENDA
UIT MET KIDS | activities with kids
UITKRANT OKTOBER| Uit newspaper October
HERFSTVAKANTIE | Autumn holiday
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Subcategorieën

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook