Buienradar Brabant

Brabantsedag presenteert... De grootste theaterparade van het jaar | Wagenbouwerspresentaties a.s. zaterdag

Brabantsedag Heeze: De grootste theaterparade van het jaar


Gisteravond bij 'Brabantsedag presenteert...' keken we naar de plannen voor de 61e Brabantsedag, de ontwerpen van de 16 wagenbouwersgroepen en ..... de nieuwe stijl!

Op zondag 26 augustus barst in Heeze voor de 61e keer de Brabantsedag los. Rond de bekende rollende theaterparade van de zestien wagenbouwersgroepen wordt een nieuw en gastvrij festivalprogramma samengesteld, zodat de vele duizenden bezoekers de gehele dag vermaakt worden.

Dat gebeurt onder de nieuwe propositie: ‘De grootste theaterparade van het jaar’. Tegelijk worden in etappes uitstraling (van één groot openluchttheater), huisstijl en beeldmerk (in Brabants rood, wit en zwart) opgefrist.


Wagenbouwers presenteren bouwplannen


Op zaterdag 26 mei presenteren de zestien wagenbouwersgroepen hun bouwplannen voor de Brabantsedag 2018 in ’t Perron in Heeze. Het publiek krijgt er alvast een sneak preview van wat de rollende theaterparade op zondag 26 augustus aan theaterspektakel gaat bieden rond het thema ‘Van Ravenstein tot Roosendaal’.

De zestien wagenbouwersgroepen laten zich door dit thema inspireren voor hun huizenhoge, rollende theaterdecors. Zij kozen een plaats uit een lijst van 296 vroegere en huidige plaatsen in de provincie Noord-Brabant, dus ‘van Ravenstein tot Roosendaal’. Aan die plaatsen zijn significante gebeurtenissen of personen gekoppeld en die vormen de basis.

Op zaterdag 26 mei zijn van 14.00 uur tot 16.00 uur de wagenbouwersgroepen aanwezig in ’t Perron om hun onderwerp en (voorlopige) ontwerp te presenteren aan het publiek. Ze geven toelichting en beantwoorden vragen. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze middag te komen proeven van de preview.


Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook