Buienradar Brabant


Header uitnodiging einvite VanAbbeMuseum
Uitnodiging
Graag nodigen wij u uit op maandagmiddag 15 april a.s. van 12.30 tot 14 uur voor een sneak preview van het internationaal spraakmakende robotkunstwerk Human Study #1 van de kunstenaar Patrick Tresset. Dit kunstwerk schetst van 16 april t/m 8 mei liefhebbers van het Van Abbe die hebben gestemd voor de BankGiro Loterij Museumprijs. De kunstenaar is bij de preview aanwezig.

Brabant mag trots zijn! Het Van Abbemuseum is genomineerd voor de Museumprijs 2019. De grootste culturele publieksprijs van Nederland kiest dit jaar het meest publieksvriendelijke museum. Om de prijs te winnen strijdt het museum de komende maand om de meeste publieksstemmen op www.museumprijs.nl.

De vakjury heeft het Van Abbemuseum genomineerd omdat het “een aanjager is van vernieuwing op een groot aantal vlakken, waaronder inclusiviteit, publieksbenadering en participatie. Daartoe worden programma’s ontwikkeld die verder reiken dan het museum zelf. Het museum stelt lastige kwesties aan de kaak en probeert op indrukwekkende wijze naar oplossingen te zoeken. De jury prijst ten slotte dat de collectie in dit museum zonder meer centraal staat en dat veel partijen worden betrokken bij de presentatie daarvan.”

Het winnende museum ontvangt 100.000 euro om zijn museumdroom te realiseren. Het Van Abbemuseum droomt van een museum waarin verschillende mensen de ruimte krijgen hun unieke perspectief te delen. Het verzamelt en vertelt verhalen die kunst verbinden aan de wereld om ons heen. Zodat iedereen met trots kan zeggen: het Van Abbemuseum, dat is ook van mij!

Daarom maakt iedereen die op www.museumrpijs.nl voor het Van Abbe stemt kans zich te laten vereeuwigen in het museum. Het internationaal spraakmakende robotkunstwerk Human Study #1 van de kunstenaar Patrick Tresset schetst van 16 april t/m 8 mei, op de dagen dat het museum geopend is, ieder half uur drie portretten van stemmers. Zo groeit er in de komende weken een kunstwerk dat de liefhebbers van het museum een gezicht geeft in het museum. Per dag kunnen circa 30 portretten geschetst worden, timeslots worden dagelijks vanaf 11 uur uitgegeven.   

Klik op afbeelding voor video.

Video Patrick Tresset

Over Patrick Tresset
De Franse kunstenaar en wetenschapper Patrick Tresset (1967) maakt theatrale installaties met robots die reeksen tekeningen, schilderijen en animaties produceren. Zijn werk was eerder te zien in o.a. Centre Pompidou (Parijs), het Victoria & Albert Museum (Londen), het Museum of Modern and Contemporary Art (Seoul) en Fondazione Prada (Milaan). Meer informatie op patricktresset.com

In de pers over Patrick Tresset
Evening Standard, ES Magazine's guide to London Frieze
Artnet, The Robot’s Hand? ...
Wired, This artist has a classroom of robots that chat, count and draw portraits
Slate, How Robots Saved an Artist’s Sanity 

Over de BankGiro Loterij Museumprijs
De BankGiro Loterij Museumprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan Nederlandse musea die een uitzonderlijke prestatie verrichten. Dit jaar wordt het meest publieksvriendelijke museum van Nederland gekozen. De twee andere genomineerden zijn het Museum Rotterdam en het Stedelijk Museum Schiedam. De drie musea zijn door een vakjury geselecteerd. 

Aanmelden
Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Vragen mogen gericht worden aan Neeltje van Gool, afdeling marketing en communicatie, E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of M +31 6 12 99 57 94
Verzorgd door MailingLijst

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook