Nieuws
Haagse School x Haagse Nieuwe
Polders met molens, weilanden met koeien en grijze wolkenluchten. Maar ook scherven van een tegel, postpakketjes met een pinhole en zitobjecten van rubber: zoals de schilders van de Haagse School ons beeld van het typisch Hollandse landschap vormden, zo beïnvloeden jonge Haagse talenten van nu onze blik op de wereld om ons heen.

Maar hoe vertaalt het geschilderde landschap van toen zich naar de kunst van vandaag? En in hoeverre verschillen ze wezenlijk van elkaar? In Haagse School x Haagse Nieuwe zetten we de tegenstelling tussen heden en verleden, traditie en vernieuwing op scherp. 

Haagse School x Haagse Nieuwe is te zien tot en met zondag 17 mei.
Carla van de Puttelaar
Artfully Dressed - Women in the Art World
Bij de opening zei Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: "Mijn hele werkkamer in den Haag was binnen een mum van tijd in haar atelier veranderd. Als Carla je fotografeert wordt onderdeel van haar wereld van donker en licht, maar het is uiteindelijk wel jouw verhaal dat daar staat."

Carla van de Puttelaar legde meer dan 400 vrouwen op de gevoelige plaat voor haar portrettenreeks Artfully dressed: Women in the Art World. De tentoonstelling verenigt de persoonlijke verhalen van sterke vrouwen in de kunst en haar voorliefde voor designerkleding. We hebben de primeur: een tentoonstelling van de mooiste foto’s,  verhalen én het imposante boek, waarin nog eens honderden foto’s zijn opgenomen.

Carla van de Puttelaar - Artfully Dressed: Women in the Art World is te zien tot en met zondag 17 mei.
Workshop Art-Based Learning
Ervaren kunstkijker worden? Dat kan! Ontdek tijdens de workshop Art-Based Learning wat er gebeurt als je langer en beter kijkt naar kunst. Binnen 1,5 uur leer je de kunst van slow looking en krijg je de tools aangereikt om op een andere manier te kijken. Je leert niet óver kunst, maar ván kunst. Sluit een van de komende data aan, je bent van harte welkom. Je hoeft je vooraf niet in te schrijven, maar alleen even te melden bij binnenkomst bij de kassa. De prijs voor de workshop is € 5,50 exclusief museumticket. 

Wanneer kun je aan de slag?
Donderdag 20 februari 15.00-16.30 
zondag 23 februari 13.30-15.00 
zondag 1 maart 13.30-15.00 
Instagram
Facebook
Website

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook